Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

21-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hort-plezier
Eindelijk was het zover - de op de hort-reeks (waar we toch al een tijdje met de voorbereidingen van bezig waren) kon eigenlijk starten. Er waren nog enkele 'last-minute'-inschrijvingen en het totaal aantal deelnemers aan dit 'seizoen' is 74 waar van er gisteren 68 present hadden aangeduid op onze 'doodle'.

Ons eerste 'kookteam' was er eentje waarin veel ervaring zat ivm het 'op de hort'-gebeuren en dat hebben ze meer dan getoond. Reeds van bij de middag werd er bij Nadine verzameld en men was er maar liefst vijf uur bezig met het klaarmaken van de 'hapjes' en ondertussen was Patsy bezig met een schoteltje waar men 's avonds de vingers en duimen van 'aflikten'. (recept volgt nog).


Om 19u30 werd er verzameld aan Kalken Kerk. Er werd wat geklaagd over de warmte maar ook op deze zomerse avond zette iedereen zich in beweging om een mooie tocht langs de Kalkense Meersen aan te vatten.


Doordat het warm was werd er op de omloop een drankpauze ingelast en die werd door Nic en Georges 'bemand'. Ondertussen liep ieder één van de vooropgestelde afstanden: 5,2 km - 7,4 km of 10,4 km. Als de warmte wat te erg werd, kon er tussendoor ook eens gestapt worden.


Na het soms 'puffen' en blazen onderweg wachtte dan het lekkers dat onze keukenprinsessen klaar gemaakt hadden. En iedereen was het er over eens het was 'dik dik dik ' in orde!!!


Ons team dat voor al dit lekkers gezorgd heeft mag zeker in de bloemetjes gezet worden. Zij toonde dat met teamwerk, inspiratie en inzet je heel wat kan bereiken met amper 3,5 euro budget/pers toverden zij iets op tafel dat heel lekker was. Zowel naar hapjes als drank toe was er voldoende. De is ook de 'spirit' van 'op de hort': een loopavond, een drankje en een hapje (en over deze hapjes zal ook nog lang gesproken worden).


Bij al dat lekkers werd er nog een tijdje nagepraat en keerde iedereen tevreden naar huis, bij de anciens een gevoel van 'het was weeral eens een mooie op de hort die af was' en bij de nieuwelingen een 'wow'-gevoel. Bedankt aan iedere Veldmeersrunner voor deze mooie avond.

21-06-2017 om 17:09 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de 'op de hort' stijgt ook het zomergevoel
We spreken al enkele weken van 'op de hort' en deze week is het eindelijk zover. We beginnen aan onze zesde editie van 'op de hort'. Het belangrijkste doel hiervan is ook de vakantie-stemming in onze loopgroep te laten leven. Al tal van anekdotes kunnen verteld worden van de laatste jaren (onze allereerste sangria-avond op Kalken-plein, onze mooie loopjes in Wachtebeke, en ja wie herrinnert er zich de 'beestjes van vorig jaar in Uitbergen niet...). Maar wat ons zeker ook bij blijft is de spectaculaire opener van vorig jaar toen een hevig onweer losbarstte net op het moment dat we zouden starten... Op sommige momenten werd het onweer echter zo hevig dat er nog weinig 'op hun gemak liepen...'. Voor deze keer hebben we goed weer besteld...KURKDROOG!!! 
Naar locatie toe heb ik nog geprobeerd naar hof 'Pastorij' toe maar dit bleek praktisch onhaalbaar: de grassprietjes zijn nog niet voldoende vast om er al een groep mensen te laten overheen lopen. Wel meegeven dat het in de toekomst mogelijk zal zijn in de 'hof' activiteiten te organiseren mits toelating van het 'college' en de uitbater.

Wij verzamelen om 19:30 aan Kalken Kerk.Voor wat betreft de hapjes en de drankjes heb ik zaterdag een vergadering bijgewoond en de 'plannen' zien er in elk geval goed uit. De hapjes zullen een Mexicaanse sfeer creëren.. wie een sombrero thuis liggen heeft mag die gerust opzetten trouwens!!!




Op zondag werden de parcoursen nog eens gecheckt en 'nagemeten' zodat ik hier nu de exacte afstanden kan meegeven:
kort : 5,2 km
midden 7,5 km 
lang 10,4 km.
Men verwacht wel warm weer dus gelieve ook al wat water mee te brengen. Ik zal er voor zorgen dat er ook onderweg een 'water'-voorziening is.



De donderdagtraining zal een 'Finse Piste'-training worden want er wordt enorm warm weer voorspeld en dat is het beter om korte toerkes te lopen en dat er regelmatig kan gedronken worden (dat is iets wat we trouwens steeds doen bij warm weer). 
Ook staan donderdag de Europese Bedrijfskampioenschappen op het programma. Op de vorige edities Praag (2013) en Ricionni (2015) was het telkens zeer warm met resp temperaturen van 34 en 33 graden. Toen het bekend werd gemaakt dat 2017 in Gent zou doorgaan hadden we iets van 'Geen buitenlandse reis maar het zal zo warm niet zijn'. Mispoes...want de voorspelde temperaturen voor donderdag zijn ...35 graden.
Ikzelf start om half 11 op de atletiekpiste aan de Blaarmeersen. Supporters zijn altijd welkom !!!


Weekend

In het weekend zijn er veel 'happenings'. Er zijn er die starten in de midzomernachtrun. Ikzelf loop om in het kader van de Europese Bedrijfsspelen zaterdag een Green Run van 5 km in het Citadel Park in Gent en op zondag lopen we met enkel Veldmeersrunners een Ekiden (aflossingsmarathon): Heidi, Niels, Saskia, Nathalie, Carlo en ikzelf doen er een aanval op het clubrecord (3u38') (we moeten er wat 'leven' in houden héé). Het zondagsloopje zal starten aan de Sporthal. Al meegeven dat het zondagsloopje op 02/07 vervangen wordt door de zaterdagavond jogging van St. Pieters feesten in Kalken.

19-06-2017 om 11:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topzomertje...
We mogen zeker niet klagen van het 'weer': mooi rustig zomerweer en de temperaturen zijn 's avonds dragelijk om te lopen. Het is dan ook steeds een gezellig sfeertje voor de start van de loopsessies. Ook kan er volop genoten worden van de zomeromlopen.

Zomer betekent ook 'op de hort' en volgende week is onze eerste afspraak. Maandag zal ik hier meer over schrijven in een volgende item maar kan nu al meegeven dat men al druk in de weer is met de voorbereidingen!!! We zullen met ongeveer 70 Veldmeersrunners zijn die aan deze zomerse 'uitstappen' zullen deelnemen. Zij die nog niet ingeschreven zijn gelieve dit dringend te doen want de inschrijvingen sluiten af op 17 juni. Nadien kan  niet meer worden ingeschreven. Mensen die de eerste maal bv. niet kunnen komen maar de andere keren wel dienen zich ook nu reeds ingeschreven te hebben (de aanwezigheidslijsten kan men steeds wel bijwerken). Hoe je kan inschrijven vind je bij één van de vorige artikels! Wie herkent zich trouwens nog op één van de foto's van de 'op de hort' in de beginjaren? En waar is deze foto genomen?



Zondagsloopje

Ook het zondagsloopje staat in het teken van 'op de  hort' we starten om 10:00 uur aan Kalken Kerk en doen omlopen van 4,7 - 7,5 of 11 km.


Lola4Life

Deze week was er een samenkomst met de mensen van OIGO om de doelen en de organisatie van dit project samen te bekijken. Het werd een zeer vruchtbare vergadering waarbij duidelijk werd dat iedereen op dezelfde lijn zit. Er komt ook nog zo een vergadering met de mensen van Koester. Ik kan nu al stellen dat de 'warmste week' in december er eentje zal zijn dat zowel in Laarne/Kalken als in Lochristi in het geheugen zal blijven hangen. Het wordt een evenement waar beiden gemeenten er samen voor gaan!!!

Ik kan ook al meegeven dat we op de avondmarkt in Kalken zullen aanwezig zijn met een standje (welke dranken we exact zullen verkopen weten we nog niet....). Mensen die deze avond een handje willen toesteken mogen mij steeds een seintje geven.



European Company Games

Volgende week staan ook de Europese bedrijfsspelen op het programma. Voor mij is het mijn derde deelname.Deze keer loop ik op donderdagmorgen de finale van de 5000m .... (er zijn nml. geen reeksen) op de piste aan de Blaarmeersen (supporters zijn steeds welkom) en op zaterdag een 5 km  (green run in het Citadelpark in Gent).
Evengoed doen als mijn twee vorige deelnames nml. Praag 2013 met 29'24" op de 5000 m en 2u03" op halve marathon  of Riccioni 2015 28'07" op de 5000m is een utopie! Maar deelnemen is (zoals steeds in mijn geval) belangrijker dan winnen!

16-06-2017 om 12:03 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
12-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de hort ...nadert...
Blijkbaar is vaderkesdag een serieuze concurrent voor het loopgebeuren. Er waren dan ook weinig loopactiviteiten dit weekend. Saskia en ikzelf namen deel aan een 'Trappisten-loop' in Melsen (en verder heb ik geen foto's doorgestuurd gekregen van joggings in het weekend). Het was nog een vrij pittig parcours en de 6 km-loop verliep eerder moeizaam - er zal nog wat werk zijn om binnen twee weken de 5 km op de European Company Games in Gent onder de 30 minuten te lopen.

Je ziet af ... en als beloning krijg je dan nen trappist...dat je al 10 jaar niet meer drinkt....maar er zal wel iemand goed mee zijn.



Loopprogramma:

Dinsdag:
Korte afstand: Prullenbos (6 km)
Middenafstand: Prullenbos - Old Horses- Kasteel (7,5 km).
Lange Afstand: Termstraat-Rode Pijltjes Route- Termstraat (11 km).

Donderdag:
Korte afstand: Peperstraat
Middenafstand: Peperstraat- Meander
Lange Afstand: Peperstraat- Kasterstraat- Giezeveld - Prullenbos (13 km) - zonder gedeelte Prullenbos (10 km).

Zondagsloopje:
Kalken Kerk 10:00 uur (we gaan de routes van de eerste op de hort al eens verkennen)


Op de Hort

Onze eerste afspraak van 'op de hort' nadert met rasse schreden. Die gaat door op dinsdag 20 juni aan Kalken Kerk. Vergeet jullie niet in te schrijven.

De foto hieronder is van de allereerste 'op de hort' in juli 2012. Een anekdote hierbij is (en een bewijs hoe snel de tijd voorbij gaat is). Dat het 'manneken' dat hier de foto nam (van een prachtig landschap in de Kalkense Meersen) toen met zijn vélooken meereed en in zijn eerste jaar middelbaar zat... Nu rijdt datzelfde ventje al met den auto en studeert hij af aan het Middelbaar.



Persoonlijk woordje

Vaderkesdag roept bij mij ook steeds andere herinneringen op.  Exact 12 jaar geleden kreeg ik een zwaar hartinfarct. Er bleef slecht dertig procent hartpompfunctie over. Het einde? Neen eigenlijk niet! Raar gezegd maar het werd de start van een tweede, totaal nieuw leven. Een leven waar ik door loop- en jogsport heel veel terug gekregen heb en dankzij de steun van vele loopgenoten nog heel veel heb kunnen bereiken (zelfs na een tweede medische tegenslag). Bedankt iedereen hiervoor.

12-06-2017 om 11:17 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola4Life
Deze week hadden we alvast zeer mooie loopomstandigheden (donderdag zelfs zomerse temperaturen). Doordat er combinaties kunnen gemaakt worden van verschillende parcoursen slagen we er ook vrij goed in steeds 'nieuwe' omlopen 'voor te schotelen' en de gesrpekken zoals 'Het is langs daar of neen het is dat ander wegeltje...' vormen toch steeds een belangrijk deel bij het starten van de loopavond.
We moeten daar natuurlijk in de zomerperiode van profiteren want dan zijn het aantal mogelijkheden immens veel groter.

Zondag starten we om 10:00 uur met het zondagsloopje voor een tochtje langs Prullenbos (korte afstand) of Giezeveld/Prullenbos (langere afstand) nadien gaan we ook eens 'klapken doen' over de zondagsloopjes gedurende de zomer.

Varia

- vergeet jullie niet in te schrijven voor 'op de hort' want inschrijvingen sluiten definitief af op 17 juni en het is voor de 'organisatoren' ook heel belangrijk om zo vroeg mogelijk te weten hoeveel 'horters' er ongeveer zullen zijn

- de 'patsy'-girls zin al volop bezig met de voorbereidingen van de 'eerste op de hort'...het is leuk om het engagement van iedereen in die groep te zien en hoe men met allerlei voorstellen naar voor komt om er aan Kalken Kerk een geslaagde eerste 'op de hort'-avond van te maken.

- scampi-keukenprinses Patsy is ook heel tevreden van het aantal inschrijvingen vanuit de Veldmeersrunners voor het 'scampi's voor OIGO'-project... ze wordt er zelfs een beetje zenuwachtig van.


Lola4life

Dit project krijgt meer en meer vaste vorm. Vandaag verscheen nog een artikel in de lochristinaar.

http://www.lochristinaar.com/nieuws/lola4life-meelopen-voor-de-warmste-week

Mensen die willen meewerken - die ideeën hebben ...laat gerust iets weten. Alle initiatieven zijn welkom want het wordt echt iets om naar uit te kijken. Een evenement waarbij we gans de gemeente willen betrekken.

 Zie hierbij alvast enkele foto's van de initiatiefnemers








09-06-2017 om 09:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug...
Na een tweetal weken er even tussenuit geweest te zijn en genoten te hebben van een zonvakantie in Egypte zijn de batterijen opgeladen en kunnen we er opnieuw tegen aan. En ik kan jullie verzekeren er staat heel wat te gebeuren bij de Veldmeersrunners de komende weken/maanden.


Loopprogramma

dinsdag:
Daar we in het kermisvierend Laarne de dorpskern aldaar willen mijden lopen we richting Kalken.
Kort: Peperstraat- Ekerstraatje - Berlinde Kapel (5 km)
Midden: Peperstraat- Meander- Berlinde Kapel (7,3 km)
Lang: Peperstraat- Meander - Schorpioen - Zomerstraat - Holeinde - Berlinde Kapel (12 km)

donderdag;
Kort: de Mote (5 km)
Midden: Kasteel (langs straatje Bibliotheek) - afkomen van kasteel door blauwe pijljtes te volgen tot in Termstraat en dan richting Sporthal (7,3 km)
Lang: Omloop langs Meerskant en vanaan Hinkelend meisje ook blauwe pijltjes volgen.

zondag:
10:00 uur vertrekken aan Sporthal voor omloop langs Prullenbos (kort) of langs Giezeveld/Prullenbos (10 of 13 km). We kunnen zondag ook eens met de zondagslopers brainstormen over het zomerprogramma. De accommodatie van de Sporthal is gedurende de zomer een aantal weken gesloten en we kunnen dan mss vanaf andere locaties starten (Kalken Kerk, Omlopen van Sport Vlaanderen in Berlare, Nieuw Donk (en bosjes Uitbergen), Damvallei,...dit zijn enkele voorbeelden jullie suggesties zijn welkom)


Op de hort

De teams zijn gevormd die voor het lekkers gaan zorgen, de plaatsen en datums zijn gekend en op alle locaties zullen er prachtige omlopen zijn. Dus zeker niet meer wachten om in te schrijven. De inschrijvingsmodaliteiten zijn reeds in een vorig item meegegeven. We willen er nog eens uitdrukkelijk op wijzen dat wie wil deelnemen aan 'op de hort' zich voor 17 juni moet inschrijven!!!


St.-Pietersjogging

Voor de vierde keer richt André Van De Sompel (van Stichting St. Pietersfeesten) ism de Veldmeersrunners een avondjogging in de eerste zaterdag van de maand juli. Daar we mede in de organisatie zitten zou ik natuurlijk alle Veldmeersrunners willen oproepen om aan deze jogging deel te nemen. En er is niet enkel de jogging voor volwassenen maar ook kinderen/kleinkinderen kunnen deelnemen aan de jeugdlopen of aan de 'snoepjesloop' (deze laatste was de voorgaande jaren een enorm succes en we verwachten ook dit jaar opnieuw veel 'kleintjes').





Radio2 - ochtendjogging

In 2010 won de gemeente Laarne de Radio 2-wedstrijd 'thuis voor een beeld'. Het beeld 'Leap of Faith' van Sofie Muller kreeg zo een plaats in de Kasteeldreef.
Radio 2 bezoekt in augustus 2017 alle gemeenten die en beeld via deze wedstrijd hebben gewonnen (in chronologische volgorde) onder het motto 'Een thuis voor een beeld on tour'. Op 23 augustus is Laarne aan de beurt. De dag ziet er als volgt uit:
- tussen 6 en 8 uur 'Startjedag'quiz (live uitgezonden) + mooie prijzen (wellicht tussen 7 en 7.30u)
- tussen 12 en 13 uur 'middag':  reportage uit de gemeente met een link naar het beeld (dag zelf of vooraf opgenomen). 
Aan de gemeente wordt gevraagd om een randprogramma met activiteiten te voorzien om zo veel mogelijk volk op de been te brengen.

Er is me de vraag gesteld of ik, samen met de Veldmeersrunners en andere loopfans, de 'Loop of Faith' zou willen begeleiden. Ik denk dat dit een mooie gelegenheid om onze loopgroep op een positieve manier naar voor te brengen. Er is ook een ontbijtpakketje voorzien voor elke deelnemer. Later meer of hoe men zich kan inschrijven. De omlopen/afstanden zijn de bewijzerde routes van de omlopen van Sport Vlaanderen. Deze ochtendloop staat voor iedereen 'open'.


Patsy .... de keukenprinses als het op scampi's aankomt

Normaal neem ik  op mijn blog geen activiteiten op buiten het loopgebeuren maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Nml. Patsy Bracke en haar echtgenoot Dirk blijken 'kraks' te zijn voor wat betreft het klaarmaken van scampi's. Hun specialiteit is al ver buiten onze gemeente bekend. Op  16 juni stellen ze hun kunsten ten dienste van OIGO (in zaal Scala vanaf 19u30). Dus op die avond kan iedereen van deze lekkernijen proeven voor een prijsje van 15 euro. Meer info (en kaarten) kan je verkrijgen bij Patsy Bracke.


06-06-2017 om 11:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de hort...
De eerste op de hort nadert met rasse schreden en er zijn/waren blijkbaar hier nog wat vragen omtrent.

Wat is het?

Gedurende de zomermaanden starten we drie maal van op een andere locatie en worden van daaruit parcousrsen uitgestippeld (telkens met de mogelijkheden van 5-7 en 10 km).

Wanneer/Waar/Wie ?


20 juni - Kalken Kerk - Patsy-girls
03 augustus - Hinkelend meisje - Ria-girls
24 augustus - Puyenbroeck Wachtebeke - Ghitta-girls

Hoe inschrijven?

Onafhankelijk of je nu één, twee of drie keer komt bedraagt het inschrijvingsgeld 10 euro. Dit wordt gestort op rekeningnr. BE25 9731 0551 1782. Met vermelding naam deelnemer + 'Inschrijving op de Hort'. De inschrijvingen moeten gebeuren voor 17 juni (ook al kan men bv. maar vanaf tweede 'op de hort' meedoen.

Eens dit gebeurd is kan volgende doodle worden ingevuld http://doodle.com/poll/chyc577bmbeyrpx3 . Het is nml. belangrijk voor de mensen die de catering verzorgen om te weten met hoeveel personen we keer per keer zullenaanwezig zijn. Boekhoudster Agnes kan dan ook controleren of alle betalingen gebeurd zijn. Nogmaals dit wordt niet gebruikt voor 'terugbetaling' want dat gaan we dit jaar niet toepassen (zoals hierboven reeds beschreven)

23-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topweekend voor de Veldmeersrunners!!!!
Het was druk de afgelopen dagen. Ik denk zelfs dat ik gerust mag stellen dat dit het drukste weekend was sinds onze oprichting. Vrijdagavond was er de opening van de 'Loopomlopen' (verslag hiervan staat in het vorige artikel). Op deze Loopomlopen zijn al heel veel positieve reacties gekomen trouwens. 


Steentjesjogging

Op de jogging in Laarne waren er een tiental van onze joggers aanwezig. Een deel van het parcours liep over de Finse Piste maar nu werd die in de andere richting gelopen en raar maar waar dit gaf het gevoel 'veel zwaarder' te zijn. En ook speelde de wind nog een heel belangrijke factor. 




Zele

Een viertal van onze joggers nam deel aan de City Run in Zele. Ook hier was er een tevredenheid over de organisatie aldaar en zeker 'iets' om nog eens te doen.



Stadsloop Gent

Met een dertigtal lopers waren we in Gent. We deden de stadsloop onder de vlag van OIGO. De ontvangst was opnieuw fantastisch en alle aanwezige Veldmeersrunners waren fier om in de OIGO-outfit door Gent te kunnen lopen. Zowel op de vijf en tien kilometer hadden we een zeer goede opkomst van onze lopers. En ieder liep zijn afstand en zijn tempo.




Er werden door Lut en Saskia ook enkele prachtige foto's getrokken (op de sociale media werden die alvast een succes). Een deel hiervan vind je hieronder. En de tevredenheid staat op de gezichten te lezen. Deze (en verschillende andere foto's) tonen aan welke fantastische sfeer er is binnen onze loopgroep. Ik zou dan ook iedereen willen bedanken die op één of andere manier heeft bijgedragen tot dit meer dan geslaagde weekend waarbij onze jogclub opnieuw in zeer positieve zin van hem heeft doen spreken.










Loopprogramma

Voor mij is het nu nodig om wat rust te nemen en vanaf donderdag ben ik er 'vanonder' voor een tiental dagen. Maar wees gerust alles is in goede handen en zie hierbij de loopschema's voor de komende week.

Dinsdag 23/5
Omlopen Peperstraat
korte afstand: 5 km
midden afstand: via meander: 7,2 km
lange afstand: combinatie Peperstraat - Kasterstraat - Prullenbos: 12 km

Donderdag 25/5
Op deze feestdag nemen we eens een rustdag na al dat loopgeweld.

Zondag 28/5 wordt een drukke dag
- voor de ochtendmensen om 10u vertrekken aan de Veldmeers voor de omloop Prullenbos (Christine De Weerd)
- in de namiddag is er de bareldonkjogging (4 - 8 en 12 km)
- 20 km van Brussel; Voor degene die ingeschreven zijn voor het' goede doel'-  project van de dochter van Geert Bracke, gelieve onderling af te spreken.

Dinsdag 30/05 (Christine De Weerdt)
korte afstand: Mote (5 km)
midden afstand: Kasteel en Mote (7 km)
lange afstand: Meerstkant- Kasteel - Prullenbos (12 km)

Donderdag 02/06 (Patsy Bracke/Heike Clincke)
korte afstand: prullenbos (6 km)
midden afstand: prullenbos + kasteel (8 km)
lange afstand: prullenbos + kasteel + koewegel (vanaf Termstraat de rode pijltjes volgen) (11 km)

Zondag 04/06 (Carlo Rots)
Verzamelen Sporthal en met auto naar Hinkelend meisje en van daaruit de drie verschillende kleurtjes van de Loopomlopen.


Op de hort

Nog eens meegeven dat er mag ingeschreven worden voor op de hort want de 'eerste datum'  is 20 juni. Nog eens betalingsmodaliteiten meegeven: "Met voorgaande jaren is er één groot verschil nml deze keer wordt er één bedrag betaald (10 euro) en dit moet gebeuren voor 17 juni op rekeningnummer BE25 9731 0551 1782  met de vermelding 'naam deelnemer' + 'inschrijving op de  hort'. Het is niet meer mogelijk om nadien nog 'in te vallen'. Let op het is wel mogelijk om maar vanaf de 'tweede keer' aanwezig te zijn maar de betaling moet evengoed gebeurd zijn voor 17 juni."

21-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de Opening
Vrijdag was het eindelijk zo ver : de Loopomlopen van Laarne werden officieel ingelopen. Hoe dit de laatste maanden tot stand gekomen is heb ik al in vorige 'posts' naar voor gebracht. Hier probeer ik een 'relaas' te geven van de 'dag' zelf aan de hand van de mij doorgestuurde foto's.

Om 17:00 uur verzamelden de 'smeerders' om broodjes klaar te maken voor de ongeveer 150 verwachtte aanwezigen. En moet zeggen ze "creeërden" een 600-tal belegde 'sandwiches'. En nog een geluk dat ze met voldoende mensen waren want ze hadden meer dan hun werk.



Peter en Corine zorgden er ondertussen voor dat de 'dreef' volledig in orde was en dat in de omgeving van het 'hinkelend meisje' er ruimte voorzien werd voor de speeches. Georges was ondertussen (wat hij gans de avond deed) druk bezig met foto's te maken. Peter had de fanfare ingehuurd en zij zorgden op een mooie/toepasselijke manier voor de 'inwijding' van het interval gedeelte.
De weersomstandigheden waren twijfelachtig. Want rond 18:00 kregen Saskia en ikzelf tijdens een laatste inspectie een ferme bui over ons. Maar de Sportdienst was op alles voorzien en had voor de zekerheid ook tentjes voorzien in de 'speech'-area. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind.

Schepen van Sport Gerda van Hulle opende de speeches en was terecht fier op hetgeen er gerealiseerd werd. Ook de mensen van zowel Sport Vlaanderen als de Provincie kwamen nadien aan het woord en konden enkel de woorden van onze Schepen beamen.


Nadien werden Saskia en ik zelf in de bloemetjes gezet voor de vele uren werk (die echter met veel plezier gedaan zijn) die we in dit project gestoken hebben.


Als toegift kreeg ik nog een snoeisnaar om er als 'peter' voor te zorgen dat de pijltjes steeds goed zichtbaar zijn.


Ondertussen luisterden de aanwezigen naar de speeches maar toch begon het te kriebelen. Ikzelf hield het bij wat praktische zaken ivm het 'inlopen van de parcoursen' want daar was men tenslotte voor gekomen. Ook kwamen er dreigende wolken opzetten maar na wat 'licht gedruppel' werd het weer droog. En de aanwezige joggers (ook vanuit verschillende loopvereningingen: Veldmersrunners, Bareldonklopers, Ten Ede Loopt, 11-11-11-lopers uit Lochristi,...) konden zich begeven naar de startzone.


Eerst was er de 'onthulling' van de 'zuil' met de rondzwevende rozenblaadjes.



En ten slotte knipten Tanja Moens en Gerda Van Hulle het lint door 'zodat' de joggers op weg konden.



Het was genieten langs de Laarnse wegen en de lopers glunderden dan ook. Dirk Patsy en Georges zorgden er ondertussen ook voor dat de oversteekplaatsen op een veilige manier konden genomen worden. Christine en Lut hadden plaats genomen aan Prullenbos waar zij bevoorrading verzorgden (die trouwens volledig gesponsord werd door de eigenaar van Prullenbos)


Alles werd afgesloten met een mooie receptie. De Sportdienst had er een mooie happening van gemaakt en iedereen is het erover eens dat we drie prachtige omlopen hebben.

20-05-2017 om 15:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 19 mei ... Opening van de omlopen
Morgen (19 mei) is het eindelijk zover dan worden de 'omlopen in Laarne/Kalken' ingelopen. Er zullen tussen de 120 en 150 joggers aanwezig zijn zowel uit onze gemeente als naburige gemeenten.
Deze route is er echter niet zomaar gekomen.


Wat vooraf ging........

In Berlare is er heel wat tijd over gegaan (ong. 2 jaar) alvorens men in 2016 kon overgaan tot de opening van de 'omlopen' daar. Ik was daar steeds bij betrokken oa naar het uitstippelen van de routes. En het 'piekte' een beetje dat we dat in onze eigen gemeente niet hadden. Ik had het er al dikwijls over gehad met de sportdienst maar telkens kwamen we tot dezelfde conclusie. 'Die van de provincie beseffen niet wat dat is zeker 75% onverhard.............dat is hier onrealiseerbaar.'
En telkens werd het project in de ijskast gestopt.
Ook Wetteren-Ten-Ede en Wachtebeke hadden ondertussen hun 'omloop' en Laarne bleef achter..........
Elke maand als ik controle deed van de routes in Berlare borrelde steeds de gedachtegang op van het ontbreken van de routes hier.
Toen er in december meeting was over de mtb-routes zaten we op voorhand een half uurtje samen om de mogelijkheden van loopomlopen hier in Laarne te bekijken. Ze 'onder tafel klappen' lukte niet want ze hielden vast aan hun zeer strenge eisen van 75 à 80 % onverhard.
Van aan de sporthal Veldmeers vertrekken was dan ook geen optie maar al vrij vlug kwamen we tot een consensus dat een vertrek aan het 'hinkelend meisje' meer mogelijkheden tot slagen had. We hadden reeds parcoursen van daaruit gelopen tijdens de 'op de horts' de vorige jaren en we waren op dat moment ook bezig met samenstellen van nieuwe parcoursen voor de Veldmeersrunners. Ook schepen Gerda Van Hulle was het volledig eens met het concept om drie omlopen en start aan het 'hinkelend meisje' en zegde haar volledige steun toe.


Vanaf dan ging het vlug.......

Peter Van Den Noortgate had geopperd dat dat tegen Sinksenkermis moest gerealiseerd zijn, wat bijna onmogelijk leek.
Het was ook heel slecht weer midden december en voor mij was het onmogelijk om mijn hersenspinsels op het terrein te gaan verkennen. Geen nood ik stuurde 'Martin Blanquaert (specialist voor wat de materie 'trage wegen' aangaat) samen met Ronny De Groeve op pad. Ze brachten alles in kaart en fier stuurde ik begin januari de plannen door naar sport Vlaanderen. We waren heel zeker van 'ons stuk'. Groot was dan ook de ontgoocheling toen het rapport terug kwam.........
Amper 55 % onverhard. De perceptie die we tijdens de verkenning hadden kwam dus niet overeen met de werkelijkheid.
Midden januari deden we dan een nieuwe verkenning met Philippe Van de Velde (sportfunctionaris provincie Oost-Vlaanderen), Tanja Moens (Sport Vlaanderen), Peter Van Den Noortgate, Corien Vliebergh (sportdienst Laarne) Saskia Vermeulen en ikzelf (Veldmeersrunners).
Peter en Corien toverden er enkele prachtige nieuwe wegeltjes bij en de ervaring van de mensen van sport Vlaanderen deed de rest.
We kwamen tot drie mooie parcoursen. (groen: 4.7 - blauw: 7 - rood: 9.9 km)
Ondertussen draaide ook de administratieve molen op volle toeren zowel op gemeentelijk als op provinciaal vlak.
Tegelijkertijd deden Pater, Saskia en ikzelf een vijftal controle-namiddagen om alles exact aan te geven (waar pijltjes, waar afstandsbordjes,....)
Peter bundelde dat in een dossier van meer dan 100 foto's (dit zal ook een mooi werkinstrument zijn voor de opvolging in de toekomst).


Realisatie

Er werden volgende zaken besteld bij de provincie:
54 rode pijltjes
35 blauwe pijltjes
24 groene pijltjes
Reken daarbij nog een 30-tal bevestigingspaaltjes en per 500 m op elke route een afstandsaanduiding dan besef je dat dit een huzarenstukje is om dit allemaal te plaatsen.
En op dit moment kwamen de mensen van de gemeentelijke diensten in actie. 
Hier passen maar 2 woorden: 'DIKKE PROFICIAT' aan de mensen die de bewijzering hebben in orde gebracht. Dit is gebeurd op een zeer duidelijke en erg professionele manier. Het is mede en vooral dankzij hun inzet dat deze mooie omlopen konden gerealiseerd worden. 


Eerste feedback

Eens dit gebeurd werden de veldmeersrunners en enkele mensen van buiten de gemeente op pad gestuurd. Dankzij hun opmerkingen werden nog enkele verbeteringen aan het parcours aangebracht en werden ook enkele 'gevaarlijke punten' aangepakt. Zodat we mogen stellen dat er alles aan gedaan is om een mooie en veilige route naar voor te brengen.
Ook werd er door de meesten gesteld (95 %) dat ze wegeltjes gezien hadden, zelfs op minder dan 200 m van het centrum, die ze in de verste verte niet kenden (en die 5% die de wegels wel kenden moesten dan nog uitleg geven waarom ze ze kenden). 


Conclusie

Na vrijdagavond (de opening in Laarne) draag ik het peterschap van de 2 mooiste loopomlopen in Oost-Vlaanderen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.
Welke van beiden de mooiste is kan/wil/durf ik niet zeggen. Wat ik wel weet is dat beide omlopen naast hun prachtige natuurlijke omgeving ook nog enkele andere belangrijke troeven hebben (Laarne: Prullenbos, kasteel, heksenpad,....- Berlare: donkmeer, scheve villa, gratiebossen, ....).
Dus zeker en vast de moeite om beide omlopen eens te lopen/joggen/wandelen. Van beide parcoursen vind je aan de rechterkant van deze blog kaartjes. Eens je daarop klikt vind je meer info hieromtrent.

18-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nen serieuzen boterham...
Op moederkesdag een zondagsloopje doen is wat riskant dachten we ...ik had dus een mindere opkomst verwacht...maar onze moederkes op de Veldmeers zijn uit het goede 'loop'-hout gesneden want zij waren toch vrij talrijk op post.


De pijltjes werden gevolgd en hier en daar werden nog enkele opmerkingen genoteerd en doorgegeven. Alles is aanwezig om er vrijdag een mooie 'opening' van te maken. We rekenen natuurlijk op jullie massale aanwezigheid. Wie zich nog niet heeft ingeschreven kan dat nog steeds doen door een mailtje te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Niet twijfelen maar doen!!!


Ook enkele van onze joggers waren aanwezig op de stadsloop in Brugge en beleefden daar een mooie namiddag!



Loopprogramma

Daar het zeer druk is de komende weken en ik er binnenkort zelf een 10-tal dagen op uit trek kan je hierbij al het programma voor de komende 2 weken vinden.
Let wel, de blog zal worden bijgewerkt met verslagen van de 'happenings'!

Dinsdag 16/5
korte afstand: prullenbos (6 km)
midden afstand: prullenbos + kasteel (8 km)
lange afstand: prullenbos + kasteel + koewegel (vanaf Termstraat de rode pijltjes volgen) (11 km)

Donderdag 18/5
Finse piste voor iedereen

Vrijdag 19/5
Opening loopomlopen
Gelieve zoveel mogelijk aanwezig te zijn en vergeet jullie niet in te schrijven zoals hierboven reeds vermeld.

Zaterdag 20/5
Steentjesjogging. Aangezien die doorgaat op een parcours dat we wekelijks aandoen op onze loopavonden en zeker en vast ook omdat het een organisatie van eigen gemeente is moeten we hier toch ook met een mooie delegatie aanwezig zijn. Meer info op https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/23ste-steentjesjogging/398064c7-0357-4b28-8032-c8dcd16abaac

Zondag 21/5
Stadsloop Gent. Zie instructies mail OIGO
Aangezien er 3 dagen na elkaar te lopen is zal er 's morgens geen zondagsloopje zijn. Er zijn trouwens veel mensen die in de namiddag mee lopen voor OIGO.

Dinsdag 23/5
Omlopen Peperstraat
korte afstand: 5 km
midden afstand: via meander: 7,2 km
lange afstand: combinatie Peperstraat - Kasterstraat - Prullenbos: 12 km

Donderdag 25/5
Op deze feestdag nemen we eens een rustdag na al dat loopgeweld.

Zondag 28/5 wordt een drukke dag
- voor de ochtendmensen om 10u vertrekken aan de Veldmeers voor de omloop Prullenbos
- in de namiddag is er de bareldonkjogging (4 - 8 en 12 km)
- 20 km van Brussel; Voor degene die ingeschreven zijn voor het' goede doel'-  project van de dochter van Geert Bracke, gelieve onderling af te spreken.



Loopkledij

Er is opnieuw de mogelijkheid om extra kledij bij te bestellen. Dit kan terug via de site van Verge Sport. De teamstore is deze keer open tot 31 mei. Hierbij nogmaals het document gevoegd waarbij je enige uitleg krijgt over het gebruik van de teamstore



Op de hort

Eens een herhaling van een eerder verschenen artikel.

Er zijn heel wat vragen (vooral van de nieuwkes over 'op de hort'. Daarom hierbij enige toelichting. 'Op de hort'- zijn betekent eigenlijk erop uittrekken, leute maken, op zwier zijn...Wij willen het vakantiegevoel in onze loopgroep versterken.
Er worden gedurende de zomer op drie locaties een training georganiseerd. Er zijn telkens 'drie afstanden' (5,7 en 10 km). Na het lopen is er een uitgebreid 'hapje' en 'drankje'.

De organisatoren krijgen hier dit jaar een budget voor van ong 3,5 euro/pp. Momenteel heb ik voor de laatste locatie al de 'Ghitta'-girls die de 'catering' op zich nemen. Voor de andere data heb ik al beloftes maar nog geen definitieve bevestigingen (dus doorgeven aub).

Met voorgaande jaren is er één groot verschil nml deze keer wordt er één bedrag betaald (10 euro) en dit moet gebeuren voor 17 juni op rekeningnummer BE25 9731 0551 1782  met de vermelding 'naam deelnemer' + 'inschrijving op de  hort'. Het is niet meer mogelijk om nadien nog 'in te vallen'. Let op het is wel mogelijk om maar vanaf de 'tweede keer' aanwezig te zijn maar de betaling moet evengoed gebeurd zijn voor 17 juni.

Vanaf nu kan er ingeschreven worden !!!


De datums zijn:
20 juni: Kalken Kerk (nog aan het bekijken waar exact)
03 augustus: Laarne Kasteel/Hinkelend meisje
24 augustus: Wachtebeke/Domein Puyenbroeck

Bijlagen:
nieuwe kledij.pdf (78.9 KB)   

14-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog eens regen...
Het was lang geleden dat we nog eens een regenavond mochten 'beleven' op een looptraining maar gisteren was het prijs...Niet zozeer om half acht (want dan was het zoals ik voorspeld had 'kurkdroog') maar wel een half uurtje ervoor en dat is net het moment dat de meeste joggers zich klaar maken of vertrekken. Dus waren er een twintigtal die de weersomstandigheden getrotseerd hadden en toch opdaagden (onder het motto 'regen is geen reden om niet te lopen').


Loopomlopen/zondagsloopje

Donderdagavond zijn we met enkele veldmeersrunners (die ook nauw betrokken zijn bij de loopomlopen in Laarne) naar Lochristi afgezakt om daar de 'omloop' (was er ééntje van 5 km) officieel te openen. Dit deden we deels om het project van Lochristi te steunen maar ook om de opening van onze 'eigen omlopen' op 19 mei te promoten.

De mensen van Sport Vlaanderen verwachten alvast veel van onze omlopen en kijken net als wij uit naar wat de 'drukst' bijgewoonde opening zou moeten worden van de 23 'openingen' die er al geweest zijn in de provincie. Dus voor de mensen die nog niet ingeschreven zijn - niet meer wachten maar doen!!! Stuur mail naar veldmeersrunners1@gmail.com.


Foto samen met de mensen van Sport Vlaanderen en afgevaardigden van de provincie.


Ons promotieteam dat aanwezig was in Lochristi.


Op de rechterkant van blog staan twee kaartjes nml van de Loopomlopen van Laarne/Kalken en Berlare. Het is van die twee omlopen dat ik ook het peterschap 'draag'. Door op de kaartjes te klikken krijg je ook meer informatie over de respectievelijke omlopen.

Ook het zondagsloopje (op moederkesdag) staat in het teken van de Loopomlopen. We verzamelen zoals steeds aan de Sporthal maar rijden van daaruit met enkele auto's naar het 'hinkelend meisje'; Dan kunnen de drie omlopen nog eens verkend worden en aan een laatste controle onderworpen worden. Dus hoe meer aanwezigen hoe meer we nog eens kunnen controleren.

Diegenen die zich opgegeven hebben om op één of andere manier te helpen tijdens 'de opening' zal ik nog mailtje sturen met de afspraken dat met de Sportdienst gemaakt zijn.


Niet steeds lopen....

Op de Prullenbos kan je nog andere zaken doen dan er 'passeren' tijdens onze loopavonden. Het is er ook een visrijk vijvertje waar ik mij kan afzonderen en kan zitten broeden op de 'verschillende loopprojecten' waar ik mee bezig ben en die ik nog wil realiseren.

12-05-2017 om 09:50 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereikbaarheid Veldmeers.
Zoals jullie al een tijdje konden merken zijn er 'op Steentjen' al een ganse tijd wegenwerken aan de gang; Deze werken gaan vanaf deze week een volgende fase in. Verderop geef ik een beschrijving hoe je best de sporthal kan bereiken vanaf Kalken.


Boterkoekenloop Gentbrugge

Zondagmorgen was het verzamelen geblazen aan de Sporthal. Een groepje bleef op de Finse Piste voor enkele toerkes een andere groep zakte of richting Gentbrugge voor de 'Boterkoekenloop'


In Gentbrugge sloten er nog enkele Veldmeersrunners aan zodat we met een mooie 'delegatie' waren. Ik had mij wel mispakt aan de 'omvang' van het gebeuren. Ik dacht dat daar maximum een honderdtal lopers zouden zijn maar dat waren er meer dan 1100. Ook de organisatie op zich bracht een 'wow'-gevoel teweeg: prachtige omloop, zeer vlotte inschrijvingen (bij Veerle zelfs 'heel vlot'), na aankomst een functioneel t-shirt en natuurlijk de 'beloofde boterkoek'. Dit alles was ook GRATIS!


Iedereen genoot na het lopen nog van 'de boterkoek' en genoot na van de meer dan geslaagde loopvoormiddag. Een welgemeende dikke proficiat voor de organisatie.




Omlopen Sport Vlaanderen

Er komen heel wat positieve reacties binnen van mensen van buiten de Veldmeersrunners die deze omlopen in het weekend gelopen hebben. De pijltjes blijken goed te hangen want niemand is 'verloren' gelopen. Vergeet geen mailtje te sturen voor jullie aanwezigheid op de opening van vrijdag 19 mei.



Bereikbaarheid Veldmeers

Daar het Steentje zal afgesloten zijn aan 'den beenhouwer' is dit de beste weg om naar de Sporthal te gaan vanuit Kalken: Via de CARWASH aan de Provinciebaan zo naar de Hoekstraat en dan de Leeweg in.



Loopprogramma

Nu het 'langer licht' is gaan we ervan profiteren om bij de lange afstand er enkele kilometerkes bij te doen. Voorlopig blijven de omlopen waar Berlinde Kapel voorkomt in 'het programma'. Indien we merken dat de omleiding er voor te veel 'drukte' zorgen kunnen we daar nog aanpassen.


Dinsdag
lange afstand: Meerskant maar Vagevuurstraat inslaan en dan achter kasteel - Prullenbos - Kabouterbos - Termstraat (12 km)

midden afstand: Termstraat - Keistraat - klein wegeltje rechtover bibliotheek - achterstraat - kasteel - Kasteeldreef - Bochtenstraat - Mote - Zvensterresraat. (7,5 km)

korte afstand: Zevensterrestraat - Mote - langs die wegel in wijk en dan zo verder het korte 'Mote'-toerke ( 5km)


donderdag
lange afstand: vertrekkende aan sporthal richting Steentje - eerste straat rechts (niet via Finse piste) - aan carwash oversteken naar Meander - Kordewagenstraat - Steenbeekstraat - Zomerstaat - Hogendries - Brugstraat - wegels die in Holeinde uitkomen - Holeindestraat - Berlinde kapel - sporthal (+- 15 km)

midden afstand: identiek eerste gedeelte maar na de Kordewagenstraat lopen richting Berlinde Kapel en zo terug naar sporthal (7,5 km)

korte afstand:  Vertrekkende aan sporthal richting Steentje - eerste straat rechts (niet via Finse piste) - aan carwash oversteken naar Peperstraat -blokje langs Peperstraat- Provinciebaan - wegeltje achter den Eker (ik denk Ekerstraatje) en zo Berlinde Kapel en terug (5,3 km).

08-05-2017 om 16:36 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omlopen
Deze week was er opnieuw heel wat nieuws te rapen op de Veldmeers. Vooreerst meegeven dat het opnieuw op beide loopavonden een zeer mooie opkomst was en dat er weer duchtig aan de conditie gewerkt is.Wat me wel opviel is dat diegenen die maandag op de estafetteloop 'sjette' gegeven hadden met zware benen rond liepen - dit bevestigt nogmaals mijn stelling 'Distance doesn't kill ...Speed does'.


Music For Life

De bal is volledig aan het rollen voor dit project en zowel in Laarne ( http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwpo_02865452)  als Lochristi (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170429_02858918) verschenen reeds artikels op de site van het nieuwsblad.

Maar ..ideeën hebben is één ding ze uitwerken is een ander iets. Mensen die willen meehelpen aan dit project gelieve een seintje te geven zodat we een werkgroep kunnen oprichten die over het gedeelte 'Laarne' gaat. De input van deze groep kunnen we (Martin, Chris en ikzelf) dan op de vergaderingen met beide gemeenten doorgeven. Ook zijn alle projecten die jullie voorstellen meer dan welkom. Dit is een project waar we met gans de groep voor gaan!!! Wat zeg ik ...met gans de gemeente!!!


Loopomlopen

Gisteren middag kreeg ik van Peter van de Sportdienst de melding dat de pijltjes van de omlopen aangebracht waren en om ze eens te controleren. Dus de 70 Veldmeersrunners die gisteren aanwezig waren wisten wat te doen. In groepjes de 'rode' en 'blauwe' route eens 'checken'. Natuurlijk was er al een afstand te overbruggen van de sporthal naar de omlopen ...om de afstanden niet te 'ver' te laten aanvoelen had ik die uitgedrukt in 'clincke'-kilometers.
De kennismaking (of 'avant première') was een voltreffer. Heel enthousiaste en positieve feedback. De omlopen zullen een duidelijke meerwaarde zijn voor de gemeente. Zo een verkenning verloopt natuurlijk niet zonder anekdotes die nog een tijdje zullen meegaan .. zo werd bv. een nieuwe route ontdekt... de beruchte omloop 19A....
Er kwamen ook nog enkele verbeteringspunten naar boven zowel qua bewijzering als ook een kleine aanpassing aan de route in de omgeving van de Kerk.


Alvast enkele foto's die de sfeer een beetje meegeven op deze verkenningsloop.
















Vergeet jullie ook niet in te schrijven voor de officiële opening van 19 mei.


Zondagsloopje

We verzamelen om 10:00 uur aan de sporthal van Laarne en er kan ofwel ter plaatse gelopen worden of jullie kunnen meegaan naar Gentbrugge voor de "boterkoekenloop".

05-05-2017 om 12:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand mei wordt drukke maand...
Het te kille april is afgesloten en we kijken uit naar een 'warmere' meimaand. In de maand april waren er al heel wat loopactiviteiten maar mei belooft nog drukker te worden. Bekijk zeker regelmatig eens het 'item van eind vorige week' want daar staan heel wat evenementen in.

Afgelopen weekend waren we al op heel wat 'events' aanwezig.

Georges Meirsman nam het zondagsloopje voor zijn rekening en was tevreden met de opkomst van heel wat vrouwen...Ze genoten alvast van een mooi tochtje. Ikzelf was op dat moment druk bezig de forel uit de visvijver aan het halen.



Op maandag stond er een Ekiden (aflossingsmarathon) op het programma. Nick stond ons als trouwe supporter al op te wachten. En nochtans het altijd voor de 'fun' is zag je toch bij iedereen de spanning toenemen toen ze bijna aan de beurt kwamen. Heidi was onze startloopster en ze vloog uit de startblokken en haar 5 km volbracht ze in 25'17". Brigitte nam over en die moest net als Ronny twee tourkes doen van 5 km zij liepen voortreffelijke tijden met resp 50'17" en 50'10". Tussendoor had Jeroen een 5 km afgewerkt in 27'54". Bij mezelf kwam het er vooral op aan om de 'hindernissen' te omzeilen maar liep toch nog een redelijke 30'17" en tenslotte was er speedy Carlo die in 34'47" de 7,2 km afhaspelde.


En de klok bleef stil staan op ....



Hilde, Hans, Els en Patrick waren aanwezig in Knokke waar ze allemaal heel mooie tijden liepen. En elk zijn ding konden doen op de afstand waarvoor ze ingeschreven waren en vooral genieten van het mooie parcours dat deels langs de kust liep.



Loopprogramma

Onze voornaamste bezigheden zijn natuurlijk nog steeds (en zal steeds zo blijven) onze loopavonden en het zondagsloopje.

dinsdag:
Lang afstand (12km): Peperstraat - Kasterstraat - Giezeveld - Prullenbos (als dit laatste ommetje niet meegenomen wordt is het 10 km)
Midden afstand: Peperstraat  -Meander - Berlinde Kapel 7 km
Korte Afstand: Peperstraat - Berlinde Kapel (5 km)

donderdag:
Lang afstand(11 km): Prullenbos -Vagevuurstraat - Heksenpad - afslag nr 12 - Mote.
Midden afstand: Prullenbos - Laarne Kasteel - Mote (7,5 km)
Korte Afstand: Prullenbos (6 km)


Zondagsloopje

Volgende zondag verzamelen we om 10:00 uur aan de Sporthal en er zijn twee mogelijkheden:
- men kan omloop Prullenbos doen of op Finse Piste blijven


Varia:

- vergeet niet in te schrijven voor Stadsloop Gent via OIGO. Hierbij kan je de directe link vinden: http://www.oigo.be/acties/2017-2/lopen-voor-oigo-2017/ (inschrijving stopt op 6 mei)
- ook graag mailtje aan veldmeersrunners1@gmail.com voor diegenen die meelopen of handje willen helpen bij de opening van de Loopomlopen op 19 mei.


02-05-2017 om 11:07 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer veel nieuws...
 Gisteren na de loopavond heb ik de aanwezigen eens 'samen' geroepen omdat er heel wat nieuws was en zoals beloofd komt hiervan nu een samenvatting.



Super druk weekend 19-20-21 mei

Dit weekend belooft één van de drukste te worden uit ons bestaan - neem maar alvast jullie agenda bij de hand en verwittig jullie huisgenoten maar al dat jullie 'niet veel thuis zullen zijn' dat weekend. Gisteren zei er iemand 'Dat is toch wat veel drie dagen na elkaar'...ik zou zeggen 'Dat is maar een gedacht...'


Officiële opening Loopomlopen - 19 mei

Zoals je al in een vorig blog-item kon lezen is de opening van de Loopomlopen voorzien op 19 mei. In dit project is heel wat 'effort' door verschillende mensen gestoken en het is dan ook de bedoeling om deze op een mooie manier te openen. Ook de lokale fanfare zal al zeker ter plaatse zijn. Het zijn trouwens niet enkel Veldmeersrunners die hierop uitgenodigd worden maar iedereen uit de omgeving die graag eens zijn loopschoenen aantrekt om een mooi uitgestippeld parcours te lopen is hierop welkom. Een uitnodiging kan je vinden op http://www.laarne.be/website/57-www/345-www/14084-www.html. Hou er wel rekening mee dat je op voorhand ingeschreven bent via volgende link van de gemeente: https://webshoplaarne.recreatex.be/ of door een mail te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com.
Naast het lopen heb ik ook een vijftal mensen nodig die ongeveer vanaf 17:00 een handje kunnen toesteken bij bv. het smeren van sandwichkes en de voorbereiding van de receptie. Tijdens het lopen gaat er ook gevraagd worden dat er enkele mensen 'begeleiden' bv. bij de oversteekplaatsen, er voor zorgen dat er niemand 'verloren loopt'. En als er bij het opruimen ook nog enkele vrijwilligers zijn is de spreuk 'vele handen maken het werk lichter' op zijn plaats. Wie wil/kan helpen geef maar een seintje


Steentjesjogging - 20 mei

Op zaterdag staat de Steentjesjogging op het programma en aangezien die doorgaat op een parcours dat we wekelijks aandoen op onze loopavonden en zeker en vast ook omdat het een organisatie van eigen gemeente is moeten we hier toch ook met een mooie delegatie aanwezig zijn. Meer info op https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/23ste-steentjesjogging/398064c7-0357-4b28-8032-c8dcd16abaac


Stadsloop Gent (met OIGO) - 21 mei

Op zondag trekken we naar Gent om aldaar deel te nemen aan de Stadsloop. En (ik denk zelfs al voor de vijfde keer) doen we dit via OIGO. Wacht echter niet te lang met inschrijven want de inschrijvingen via OIGO stoppen op 6 mei. Zeker doen want je krijgt echt waar voor je geld: mooie t-shirt en een zeer spontane ontvangst (die 'dik in orde' is) en zeker niet te vergeten je steunt er het goede doel bij.



Sint Pietersfeesten

Een andere datum die je alvast mag aankruisen in je agenda is 1 juli want dan is het voor het derde jaar op rij een jogging ter gelegenheid van de Sint-Pietersfeesten. Een jogging binnen ieders bereik die vooraf gegaan wordt door een snoepjesloop voor de allerkleinsten.



Andere joggings

Er zijn in de maand mei nog enkele joggings in de buurt die zeker een aanrader zijn:


Bareldonkjogging: Deze is aan zijn derde uitgave toe en deze keer is er 'goed weer' besteld. Met 4-8 en 12 km in een mooie bosrijke omgeving  ligt deze loop in één ieders bereik. Deze gaat door op zondag 28 mei.



Op de hort

Er zijn heel wat vragen (vooral van de nieuwkes over 'op de hort'. Daarom hierbij enige toelichting. 'Op de hort'- zijn betekent eigenlijk erop uittrekken, leute maken, op zwier zijn...Wij willen het vakantiegevoel in onze loopgroep versterken.
Er worden gedurende de zomer op drie locaties een training georganiseerd. Er zijn telkens 'drie afstanden' (5,7 en 10 km). Na het lopen is er een uitgebreid 'hapje' en 'drankje'.

De organisatoren krijgen hier dit jaar een budget voor van ong 3,5 euro/pp. Momenteel heb ik voor de laatste locatie al de 'Ghitta'-girls die de 'catering' op zich nemen. Voor de andere data heb ik al beloftes maar nog geen definitieve bevestigingen (dus doorgeven aub).

Met voorgaande jaren is er één groot verschil nml deze keer wordt er één bedrag betaald (10 euro) en dit moet gebeuren voor 17 juni op rekeningnummer BE25 9731 0551 1782  met de vermelding 'naam deelnemer' + 'inschrijving op de  hort'. Het is niet meer mogelijk om nadien nog 'in te vallen'. Let op het is wel mogelijk om maar vanaf de 'tweede keer' aanwezig te zijn maar de betaling moet evengoed gebeurd zijn voor 17 juni.


De datums zijn:
20 juni: Kalken Kerk (nog aan het bekijken waar exact)
03 augustus: Laarne Kasteel/Hinkelend meisje
24 augustus: Wachtebeke/Domein Puyenbroeck



Music for Life

Music for Life gaat einde dit jaar door in Wachtebeke. Bijna direct na die bekendmaking werd ik dor verschillende Veldmeersrunners gecontacteerd of we hier iets konden 'voor' doen. Tegelijkertijd kreeg ik ook die vraag vanuit een groep '11-11-11'-lopers uit Lochristi.

We hebben de handen in elkaar geslagen en hebben een vrij prestigieus project  voor ogen.
 
Een loopproject van Laarne en Lochristi samen (het 'kind' moet nog een juiste naam krijgen). Een loopmarathon vertrekkende van aan Laarne Kasteel langs Laarne Kerk en Kalken Kerk en dan de zes deelgemeenten van Lochristi om alzo in Wachtebeke toe te komen. Men kan echter blokken van 5 km meelopen - en alles zou in één groep gebeuren. Organisaties in de verschillende gemeentes zouden aangesproken worden om lokale acties te voorzien (er zijn 8 stopplaatsten/Kerken) voorzien.

Opbrengsten zouden naar twee doelen gaan (gelijk verdeeld) nml. OIGO (voor Laarne) en Koester (voor Lochristi).

Alles staat nog in zijn kinderschoenen en Martin Blanquart en ikzelf zijn volop aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor wat Laarne betreft (ook een 'meeting' met bevoegde schepen Gerda Van Hulle o.a - wat zijn de parcousmogelijkheden,..) en hetzelfde gebeurt ook in Lochristi (waar ook enkele mensen hun schouders zetten onder dit project).

Dit gaat echter veel meer dan over het 'loopproject' alleen maar zou eerder over een engagement gaan waar we gans de gemeente willen bij betrekken. Ideeën zijn steeds welkom. Een volgende vergadering met de mensen van Lochristi gaat midden mei door.



zondagsloopje

Het zondagsloopje gaat door om 10:00 uur aan de sporthal. Deze week onder leiding van Georges Meirsman. Ikzelf ben op dat moment de forelputten aan het leeg halen

28-04-2017 om 15:08 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopomlopen
Voorgaande jaren had ik mij 'bezig gehouden' met de loopomlopen in Berlare (waar ik trouwens nog steeds het peterschap van draag) en vorig jaar in juni werden die geopend. En ja het knaagde een beetje dat deze er nog niet waren in Laarne/Kalken. Eens geïnformeerd bij de sportdienst en men wist mij te zeggen dat de normen, die vanuit de 'Provincie O-Vl' en Sport Vlaanderen gesteld werden qua aantal nodige percentage onverharde wegen, heel hoog waren. Midden december werd er toch eens samen gezeten met mensen van 'Sport Vlaanderen en de Provincie', de schepen van Sport Gerda Van Hulle, de lokale sportfunctionarissen Peter Van Den Noortgate en Corien Vliebergh. We kwamen al vrij snel tot de vaststelling dat vertrekken aan de Sporthal geen optie was (wegens te grote afstand alvorens we aan de 'onverharde wegen' waren). De startplaats werd bijgevolg vastgelegd aan Laarne Kasteel (Het Hinkelend meisje). Van daaruit had ik al een drietal parcoursen in het hoofd. Peter flapte er toen uit..'Zou dat niet ideaal zijn moesten die er al zijn tegen Sinksenkermis'. Veel verwonderde blikken en de vaststelling 'Dat is binnen vijf maanden...'. Maar de koe werd bij de 'traditionele horens' gevat en we gingen er tegen aan. 
 
Eerst gingen Martin Blanquart (een expert qua 'trage wegen') en Ronny De Groeve (beiden Veldmeersrunners) op pad om alle afstanden van mijn hersenspinsels in kaart te brengen. De eerste mail die ik in 2017 verstuurde was er één met het voorontwerp van de omlopen. Midden januari was er de 'grote controle' en op een bitter koude winterdag trokken wij opnieuw op pad, deze keer samen met Tanja Moens (coördinator Sport Vlaanderen - afdeling Oost-Vlaanderen) - Philippe Van De Velde (Sportfunctionaris dienst Sport Provincie O-Vl) - Peter Van Den Noortgate en Corien Vliebergh (lokale sportfunctionarissen) - Saskia Vermeulen en ikzelf (Veldmeersrunners).

Heb ik daar mijn 'oortjes' te luisteren gelegd - alle technieken om het onverhard te verhogen kwamen aan bod (de ervaring van de mensen van de Provincie deed hier zeker zijn werk). Toen ook Peter en Corien nog enkele wegels naar boven toverden kon er een definitief ontwerp naar boven getoverd worden. Het was wel nog afwachten naar de goedkeuringen van de adviesraden op de verschillende niveaus.

Dit was nog maar een gedeelte van het werk ter realisatie van dit project. In de zonnige maand maart trokken Peter - Saskia en ikzelf herhaaldelijk op pad om de plaatsen vast te leggen waar pijltjes en afstandspalen moesten worden aangebracht. Alle locaties waar een bewegwijzering dient geplaatst te worden, werden dan ook door Peter 'met tekst en beeld' opgenomen in een gedetailleerd draaiboek.


Dit draaiboek werd overgemaakt aan de technische dienst van de gemeente, die dan ook volop is gestart met het aanbrengen van de bewijzering. Dus her en der zullen er (rode, groene en blauwe) pijltjes opduiken met 'twee beentjes' eronder.


Dit alles heeft geleid tot de realisatie van drie omlopen:

rood: 9,9 km - 65 % onverhard
blauw: 7 km - 55 % onverhard
groen: 4,7 km - 73 % onverhard

Het zijn prachtige omlopen want waar kan men zeggen dat de volgende punten in zijn omloop liggen: Hinkelend meisje, de klim naar het hoogste punt van Laarne, Kabouterbos, Prullenbos en de mooie wegels eromheen, Old Horses Lodge, het prachtige zicht van het middeleeuwse Kasteel, het Heksenpad en niet het minst maar misschien wel het mooist: een unieke Kasteeldreef met een interval looptracé....

Bij de verkenning met de Veldmeersrunners bleek ook dat 90 procent van de joggers de wegels (die eigenlijk in het centrum van de gemeente liggen) niet kenden. Dus zelfs voor de mensen uit de eigen gemeente wordt dit een ontdekkingstocht. Zie hieronder alvast een kaartje.


Er is echter nog een extra uitdaging want tijdens de verkenning hoorde ik Philippe Van De Velde zeggen 'In St. Niklaas dat was een opening... meer dan honderd aanwezigen'.... ik hoef jullie niet te zeggen dat ik deze zin eigenlijk als een uitdaging aannam en dat we er met iedereen gaan voor zorgen dat dit getal overtroffen wordt. Hou alvast ook 'Laarne informeert' in de gaten daar gaat ook nog meer info komen over de officiële opening op vrijdag 19 mei. Ook op deze blog zal ik hierover later nog verder informeren.

26-04-2017 om 14:36 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
24-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een weekje doorbijten en dan wordt het zomer...
Het weekend stond bijna volledig in het teken van Levensloop waar we als groep Veldmeersrunners/Lekdetetect een onvergetelijke 'happening' van gemaakt hebben. Sfeerfoto's en commentaren kunnen jullie vinden in de drie 'artikels' onder dit 'artikel'

Er waren ook enkele Veldmeersrunners actief in Antwerpen:

Dit groepje liep met succes de 10 Miles:




En Hans stond nogal te blinken na zijn 5 km....



Weekprogramma

De weergoden gaan we niet aan onze zijde hebben deze week (maar vanaf volgende week gaan we richting 25 graden, dus nog even doorbijten). Omdat het soms nog een beetje de 'weg leren kennen' is, zou ik vragen om mensen die momenteel een loopblessure hebben zouden willen helpen met fietsbegeleiding.

Dinsdag: 5 km Mote - 7  km Mote+ Kasteel - 11 km Meerskant
Donderdag: 3,5 en 7 km: Omlopen Kapel/Piste (per omloop 3,5 km) - 11 km Holeinde-Brugstraat-Zomerstraat.


Zondagsloopje

Volgende zondag gaat het zondagsloopje door aan de sporthal (10:00 uur) voor de zondag daarop heb ik het volgend voorstel gekregen van Veerle De Backer : https://stad.gent/sport/nieuws-evenementen/boterkoekenloop-de-gentbrugse-meersen-op-zondag-7-mei. Graag jullie mening - heb hier al veel positieve zaken over gehoord/meegekregen.

24-04-2017 om 13:29 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensloop update 3
De afgelopen dagen was het team Velmdeersrunners/Lekdetect aanwezig bij  de Levensloop in Gent. Dit weekend bracht 125.571 euro in het laatje in de strijd tegen de grote K. Ons team zorgde hierbij voor ongeveer € 1 800. Niet enkel het geld was belangrijk dit weekend - ook onze verbondenheid/betrokkenheid van de groep in dergelijke problematiek is heel belangrijk. Ook waren we duidelijk en zichtbaar aanwezig wat ook verschillende vragen tot 'aansluiting' met zich meebracht. Christine De Weerd had gelijk met haar visie 'De Veldmeersrunners een team met het hart op de juiste plaats'. Deze slogan werd trouwens aangegrepen in de slotceremonie.

Ook zullen vele anekdotes van dit weekend in de rubriek 'Weet ge nog....' terechtkomen. Bedankt aan iedere aanwezige en ook iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit te realiseren!

















23-04-2017 om 17:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensloop update 2
Ook 's nachts en in de vroege uurtjes zat de sfeer er goed in bij de veldmeersrunners












23-04-2017 om 10:27 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs