Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

27-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer licht... de zomeromlopen zijn er!!!
In het weekend hadden we de 'uursverandering' en dat heeft ook zijn gevolgen voor het loopgbeuren want de winteromlopen laten we nu achter ons en gaan volop genieten van de 'tourkes' in den 'lichten'. Eerst blikken we nog eens terug op afgelopen weekend

Op zondag waren er opnieuw heel wat Veldmeersrunners op de been. Heel vroeg verscheen er al een foto in mijn mailbox van de deelnemers aan de Urban Trail in Gent (Patsy, Geert, Monique, Anja, Ann) - ook Els Beirnaert, Wim en Laura Pieters waren aanwezig maar startten een wave later. Iedereen was heel enthousiast over het 'parcours' dat ze dienden af te leggen en de organisatie bleek ook dik in orde.




Ook voor het zondagsloopje tekenden er opnieuw heel wat lopers present en de omlopen voor deze week werden nog eens 'getest' zodat we zeker voldoende lopers zullen hebben die hun 'weg' zullen weten.



Voor de 'it 's the journey that counts'-lopers zitten de afstandstrainingen er op. Er werd nog eens in de Kalkense Meersen en de nieuw aangelegde Scheldedijk gelopen. Ook onze 'vriend' van de laatste weken nml 'de wind' was opnieuw onze loopgezel. Heb zelf 16 marathonvoorbereidingen gedaan en er nu ook enkele wat meer passief mee gevolgd maar nog geen enkele keer speelde de factor 'wind' zo een voorname rol. Nu is het vooral uitrusten en koolhydraten tot zich nemen (een soort 'supercompensatie') wat de marathonlopers moeten doen.


Weekprogramma

Zoals gezegd kunnen we beginnen aan de 'zomer omlopen'. Er zullen heel wat nieuwe omlopen in zitten en ook combinaties van oud en nieuw. Ook in de zomer blijft de hoofdregel de trainingsavonden in 'groepjes' af te werken (twee per afstand is zowat de regel). Er zal ook gezorgd worden voor fietsbegeleiding zodat niemand de 'weg kwijt raakt'.

Dinsdag: korte afstand: Langs de Mote (5,5 km) en Lange Afstand: Meerskant - Kasteel - Mote (11 km)
Donderdag: korte afstand Prullenbos - lange afstand: Prullenbos (6 km) - Old Horses - Kasteel - Dorp - wegeltje voorbij Post - Termstraat (10 km)


Levensloop

Zie hierbij een update welke ik van Christien De Weerd doorkreeg:

Momenteel zijn er 33 deelnemers officieel ingeschreven via de site van Levensloop (verschillende anderen hebben al toegezegd maar hebben of nog geen mail gestuurd naar veldmeersrunners1@gmail.com of hebben de betaling nog niet uitgevoerd...). Ik zou stellen we rekenen op een verdubbeling van dit aantal.

We hebben momenteel 1015 euro verzameld voor het goede doel (inschrijvingsgeld, 150 euro en giften van 2 veldmeersrunners (mensen die niet kunnen meelopen kunnen ons dus ook altijd steunen.)
Hierbij komt nog de opbrengst van de verkoop van badges, armbandjes en kaarsenzakjes (10 stuks van elk reeds verkocht)

Zie hierbij alvast enkele sfeerbeelden en een kaartje van het 'parcours'









Fotosessie

Het wordt tijd om rond gans het gebeuren aan de Veldmeers nog eens een promotiecampagne te voeren via de media. Het artikel zou gaan over onze algemene werken (zie grafieken van enkele weken geleden) en ook ons 'sociaal engagement' (vb. levensloop) en ook de jaarlijkse traditie van het marathongebeuren in april naar voor brengen. Met dit artikel wil ik een totaal beeld van de Veldmeersrunners schetsen. Donderdag zouden er enkele foto's genomen worden: marathonlopers (19u15) en groepsfoto en mensen voor Levensloop om 19u30.

27-03-2017 om 13:21 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners... meer dan lopen alleen!
Onze voetbalvrienden van HO Kalken (kampioen in spé in tweede provinciale) zullen het mij wel vergeven dat ik hun clubleuze een beetje kopieer maar 'Veldmeersrunners...meer dan lopen alleen' was hetgeen in mijn gedachten kwam gisterenavond als ik de gezellige drukte en de uitgelatendheid aanschouwde na de looptraining!

Traditioneel sluiten we op de 'laatste keer in den donker lopen' de winter af met de 'Training van de lange adem'. Het is ergens tonen dat we de lange winter (want vanaf begin oktober loop je toch in den 'donker') goed zijn doorgekomen. En dat we in groep ervoor gezorgd hebben dat we niks aan conditie verloren hebben...integendeel.

De langere afstand (15 en 21 km) vertrokken om 19:00 uur toen het nog licht was. Er werden groepjes gevormd qua snelheid (afstand konden ze samen bijven en 15 stopte aan de Sporthal). Zelfs met dit 20-tal kon ieder dus zijn ding doen. Lut stond aan de bevoorrading en kon dus 'de stand van zaken' doorgeven vanuit 'the field'. Maurice zorgde voor de fietsbegeleiding.Joggers die toekwamen voor de andere afsanden meldden 'Ze zijn al aan de watertoren' of 'we hebben ze gezien als ze de Brugstraat in liepen'


Om 19u30 vertrokken er verschillende andere afstanden ) ik ga hier hun relaas geven aan de hand van de foto's van de groep.
In de loop van de laatste twee maanden hadden zich verschillende nieuwkes laten aansluiten. Met deze mensen werd een groepje gevormd om hen langzaam te laten opbouwen hierbij sloten dan ook enkele aan die uit 'kwetsuur' kwamen en je kreeg hier een mooie groep die het heel goed met elkaar konden vinden en zonder dat ze het zelf beseften staan ze een week of vijf - zes verder al op scherp en liepen ze vlot 5 km. Hier kan ik niet genoeg benadrukken dat de factor 'groepsmotivatie' een enorm belangrijke rol heeft gespeeld! Dit is ook de manier hoe we in de toekomst met nieuwe leden gaan werken: eerst enkele weken op de Finse Piste om aan 'loopgewenning' te doen en niet te forceren als men een tijdje niet gesport heeft.


De 7 km kon men op verschillende manieren doen langs Old Horses- Kasteel (aangevuld met Finse Piste). Deze groep is eigenlijk de 'kern' (in de zin van: het bevat het grootste aantal lopers) van de Veldmeersrunners. Wat hierin opvalt is de zeer goede integratie van de 'afgestudeerden van december'. En dit is zeker een verdienste ook van de 'anciens' en in tegenstelling tot vorig jaar mogen we de 'integratie' meer dan geslaagd noemen. 


De 'oude getrouwen' liepen dan 10 km en ook zij hebben weer eens (verschillende van deze mensen zijn er al bij van 2011) de winter goed doorgekomen.


Ondertussen was ook de '15 km'-gearriveerd. En hier zat een mengelmoes van mensen die de halve van Sluis nog in de benen hadden en enkelen die hun grenzen aanzienlijk verlegden.


Voor dit groepje was het de eerste keer dat ze vijftien liepen..dikke proficiat dus!!! Ik denk dat er vandaag enkele hun spierkes gaan gewaar worden.



De 21 werd in twee groepen afgewerkt - een sneller groep (ong 1u45' dacht ik) en dan een groep in een meer dan respectabele 2u15 (of ong. 9,7/u).


Zie de dames glunderen.. Heidi schitterde meer dan het felste licht van de zon denk ik..


Zoals al meegegeven liep iedereen te glunderen na de training. Ik denk dat we momenteel in een zeer positieve flow zitten met de Veldmeersrunners. We vullen de beleving van het lopen in op een heel 'sociale manier' in waar niet alleen iedereen zijn 'ding kan doen' maar ook een zeer grote steun is naar elkaar toe. Dus iedereen nen dikke proficiat voor enerzijds zijn persoonlijke prestatie als voor de steun die elkieder geeft aan iemand anders zijn prestatie (en dit laatste maakt ons als groep zo sterk).
Deze positieve beleving zou ik graag vertaald zien in een zeer grote aanwezigheid op de 'Levensloop'. Vijftig (zelfs zestig) inschrijvingen lijkt mij heel realistisch. Dus stuur een mail naar veldmeersrunners1@gmail.com (en Christine de Weerd zal dat dan verder behandelen) om je in te schrijven: niet aarzelen/twijfelen maar doen!!!

Zondagsloopje

Voor zondag wordt een mooi lenteweer voorspeld dus ideaal om de loopschoentjes aan te trekken.We vertrekken om 10:00 uur aan de Sporthal en gaan de tourkes van volgende week nog eens verkennen: de 'moote' ( 5km) of Meerskant (10 km)

24-03-2017 om 09:50 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven van dag tot dag...
Gisteren was het voor mij D-day op 'medisch gebied'. Voor ik wat meer uitleg geef wil ik alvast iedereen bedanken voor de vele duimpjes en 'good lucks', zo'n zaken draag je zeker mee als een mentale steun in gans de problematiek.
De hartspecialist was al vroeger geraadpleegd en daar blijven we op een soort 'status quo'. Hartpompfunctie ongeveer 30 procent en hier echter een kleine vingerwijzing mee gekregen 'Je weegt 65 kg ...er mag eerder een kilootje af dan eentje bij'. Door het sporten (ook al is dat wat minder de laatste tijd) optimaliseer ik wel die 30 procent.

Gisteren was er dan het bezoek aan de neurologe (hersenen) en endocrinoloog (suiker)


Herseninfarct

Een vrij confronterend gesprek, maar één waar veel waarheid in zat en waar vooral de aandacht gevestigd werd over de aanpak van de huidige toestand. Er werd benadrukt dat ik goed moet realiseren dat dit een meervoudig (vijf) herseninfarct was en dat schade op verschillende plaatsen in de hersenen zit en dat die ook definitief is (hersenen kunnen niet 'vervangen' worden). Vb. Het gedeelte van het lange termijn geheugen werkt perfect terwijl ikzelf de indruk heb dat het heel korte geheugen (wat was er twee seconden geleden) me soms in de steek laat (en dat vertaalt zich in heel wat praktische problemen vb. in winkel de vraag heb ik nu betaald of niet). Dergelijke zaken hebben dan niks te maken met het eigenlijke geheugen maar met de factoren 'concentratie' en 'multitasking' (het coördineren van handelingen  boodschappen weg stoppen - betalen - impressies rondom je). En het is juist dit gedeelte van de hersenen dat enorm veel schade geleden heeft bij het herseninfarct. Dit samen met het tunnelzicht zorgt er ook voor dat ik me 'soms' aarzelend voortbeweeg. Het allerbelangrijkste is nu het 'aanvaarden' van de huidige toestand en zaken ook op een positievere manier vertalen: als ik eens 2 km loop blij zijn dat ik die kunnen lopen heb en niet denken het is 'maar 2 km'. Als ik naar de winkel fiets niet 'ja het was maar nen goeden kilometer met de fiets' maar het vertalen naar 'hm heb toch die boodschap kunnen doen'. Ook niet kijken wat de toekomst gaat bieden. Letterlijk werd er gezegd 'Na hetgeen je al tegen gekomen bent (zowel hart- en herseninfarct) is het totaal nutteloos om te kijken hoe het er binnen een paar jaar zal uit zien. Kijk van dag tot dag en heb je een 'goede dag' doe dan wat je wil/kan doen heb je een slechte dag loop er dan niet ambetant over  maar blijf dan die dag in je zetel zitten en vooral vermijd elke vorm van stress want die hakt in op je gezondheid'. Harde - confronterende woorden maar eens je ze wat laat bezinken is het eigenlijk de perfecte samenvatting.


Suikerziekte

Het bezoek aan de endocrinoloog was er een met 'een dikke pluim' - 'dikke proficiat' en ook veel 'maar maar  maar...'

Ik neem nu drie maanden twee soorten pillen Uni Diamicorn en Glucophage om de glucose-huishouding in mijn lichaam te regelen. Deze combinatie is vrij recent en is een poging om het zetten van spuitjes te vervangen. Dit werd gecombineerd met een 'suikerziekte'-dieet. 
'Ne dikke proficiat' waren de woorden van de dokteres. In december waren je waarden zeer slecht (dicht tegen verzuring van je bloed) en nu zijn die goed'. Dus de 'pillen' doen hun werk en mijn voedingspatroon (dat aangepast was naar suiker-problematiek toe deed de rest).
De Hemoglobine Alc die een waarde had van 10,2 was nu terug gezakt naar 6,7 (een normale waarde). Hoe je die waarden moet interpreteren kan je in volgende tabel zien (http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Behandeling-en-management-Nadere-info-Meer-over-HbA1c). Dus spuitjes zetten hoeft de eerste maanden nog niet.
En toen kwamen de maar's...Mijn lichaam maakt van zichzelf heel weinig glucose aan dus de verwachting is dat in de toekomst (kan wel nog enkele jaren duren maar kan ook al binnen enkele maanden zijn) wel nog zal moeten overgegaan worden naar spuitjes. Ook de pillen (vervanger van de inspuitingen) moeten verder genomen worden en dan het suikerdieet. In tegenstelling met wat de cardioloog zei kreeg ik hier de raad om enkele kilootjes bij te komen. Het komt er hem bij het diabeet-dieet op aan juist drie keer daags goed te eten (hier zijn zelfs tegenstelling per diëtist: de ene spreekt van tussendoortjes in de vorm van fruit terwijl andere spreken het fruit binnen het uur na de maaltijd). Er werd ook benadrukt dat het niet is omdat de gemiddelde waarden nu vrij goed staan door de geleverde inspanningen en de medicatie dat ik nu geen suikerziekte meer heb. Integendeel eens diabeet altijd diabeet. Dat komt ook tot uiting bij de problematiek 'eens zondigen' of nen keer nen dag zeggen 'ik kijk naar niks en eet bij manier van spreken nen kilo paaseieren op'. Op dat moment zouden de glucose waarden in mijn bloed direct spectaculair stijgen naar waarden boven de 500 (en mogen maar rond de 90 zijn) en zou dit in mijn geval een aanslag zijn op mijn hart en hersenen. Er werd bij gezegd: 'Ik verbied je niet dit te doen, je bepaalt zelf hoe dikwijls je toelaat dat zo een aanslag gebeurt in je lichaam'.


Dus alles samen een ganse boterham waarin de verschillende kwalen/aandoeningen/gebreken soms een tegenstrijdige aanpak nodig hebben en waarbij het tijd wordt dat ik alles een 'plaats geef'. Nogmaals bedankt iedereen voor de steun en genen schrik aan de Veldmeers blijf ik me inzetten met de middelen die ik heb om het sociaal lopen in onze gemeente te promoten. En dat moet lukken want ook van de lopers krijg ik heel veel 'mentale steun en waardering' en ben zeker als ik eens een mindere periode heb dat dat in groep zal opgevangen worden.

22-03-2017 om 17:43 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
20-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste week in den donker...
Eindelijk ...het einde van een lange winter is in zicht. En we mogen zeggen dat we die met de Veldmeesrunners heel goed doorstaan hebben. Er is heel wat gebeurd de afgelopen maanden: we zijn een feitelijke vereniging geworden, de integratie van de nieuwelingen is zeer vlot verlopen, een ganse groep extra nieuwelingen die zich de laatste anderhalve maand hebben aangesloten (en die ook een meerwaarde zijn in de beleving van het loopgebeuren voor gans de groep). Maar het allerbelangrijkste is dat gedurende de wintermaanden er telkens een (zeer) grote opkomst was. Het was daar telkens nogal een 'kwebbeling' in de inkom van de sporthal waar we telkenmale stonden te 'blinken' in onze nieuwe tenue. Nen dikke duim voor iedereen!!! En nog nen extra dikke duim voor de mensen uit 'het bestuur' want wil nogmaals herhalen dat het gebeuren door een gans 'team' gerund wordt die heel goed bij elkaar aansluiten (en daardoor ook tot deze mooie resultaten komen). We gaan deze winter afsluiten met de 'training van de Lange Adem' (verder hierover meer).


Druk weekend

Op zondag waren er heel wat activiteiten. Vooreerst was er het zondagsloopje. Een groepje trok langs de Prullenbos  en diegenen die aan het opbouwen zijn deden 'hun ding' op de Finse Piste. Mooie opkomst opnieuw...en zoals steeds werd er opnieuw heel wat afgelachen (en en neen de onderwerpen ga ik hier niet publiceren...)




In het kader van de marathonvoorbereiding werd er deelgenomen aan de halve marathon van Sluis. Alles leek een makkelijk loopje te worden. De eerste zes kilometer hadden ze wind tegen (in groepje houden was de boodschap). Dan een stukje gejaagd door de wind. Maar dan... Er stak een heuse storm op. Eens je bovenaan op de dijken liep werd je zowat weggeblazen (zelfs volgen met de fiets was uit den boze want ik zou er afgewaaid zijn). Toen temperde de wind wat maar de laatste drie kilometer kwam die in de open vlakten spectaculair terug. Wat je zag was allemaal lopers afzonderlijk ..zich voortbewegend tegen de wind in (Eenzame lopers die kromgebogen...). Na de aankomst iedereen dezelfde reactie 'Wat was dat..'. We hebben een maand lang in Nederland wedstrijden gelopen en telkens was het opboksen tegen de wind...de meeste lopers zijn nu wel 'windbeu' maar je wordt er hard van en het past mooi in het verhaal van 'It's the journey that counts..'



In Dendermonde was het naar het schijnt een overrompeling ook hier waren drie Veldmeersrunners aanwezig die er de 5 km liepen.



Training van de Lange Adem

Donderdag staat dus de 'afsluiter' van het winterprogramma geprogrammeerd. Ik zou nog eens willen vragen om de afstand die je wil lopen aan te duiden op linkerzijde van blog en dit om organisatorische redenen. Ook zal voor iedereen een diploma voorzien worden volgens de afstand dat men heeft gelopen.

Praktische organisatie:

19:00 briefing 15 en 21 km. Eerst starten de groep van snellere 21 en 15 (die blijven samen tot aan het 15 km-punt). Een tweetal minuten later starten de iets minder snelle lopers van de 21 en 15 (ook deze groep blijft samen tot km 15 - hier kunnen wel heel wat lopers bij zijn dus deze groep kan zich eventueel tijdens het lopen nog eens splitsen)
19:30 briefing en vertrek 10 km (lopen richting Kalken (Brugstraat-Zomerstraat). Eens deze groep vertrokken kunnen de joggers voor de 7 km vertrekken deze afstand kan op twee manieren gelopen of omloop 'Old Horses' of 'Omloop Kasteel' en anderhalve ronde op de Finse Piste). Voor de 5 km is het ofwel Kasteel of voor diegenen die aan het opbouwen zijn de Finse Piste.
Ook nog meegeven dat elke afstand ook op de Piste kan gelopen worden.

Voor de langere afstanden is er mogelijkheid tot toiletbezoek in de Zomerstraat en Vromondstraat. En zal ook waterbevoorrading zijn na 10 en 15 km.

Dinsdag doen we voor de laatste keer deze winter 'Kasteel à volinté'


Levensloop

Aarzel niet om je in te schrijven voor de Levensloop (veldmeersunners1@gmail.com). Ook al meegeven dat we in mei zullen deelnemen aan de Stadsloop in Gent en dit onder de vlag van Oigo. Heb met de mensen van Oigo afgesproken dat we onze reclame-campagne hiervoor gaan beginnen na de Levensloop.


20-03-2017 om 13:10 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
17-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Lentegevoel was aanwezig...
Iedereen heeft het gemerkt ...het was lente deze week. En dat vertaalde zich ook op de loopavonden. Er waren heel wat lopers op de loopavonden (dinsdag ong. 80 en donderdag een 60-tal). Maar wat opviel dat (en dit vooral donderdag) iedereen buiten bleef staan om nog een klapken te doen op een zachte lente-avond. Wel zou ik willen meegeven dat de 'loopsessies' beginnen om 19u30...want we zijn de laatste weken zo wat aan het 'verlaten'. Dus iedereen op tijd zodat na de briefing iedereen aan zijn loopavondje kan beginnen. Ook meegeven dat de 'nieuwe leden' het al vrij goed doen en dat de 'inloop'-avonden op de Finse Piste hun doel niet missen en dit zowel naar opbouw als naar de integratie binnen de Veldmeersrunners. Ondertussen meegeven dat het ledenaantal al is aangegroeid tot 130 leden.


Zondagsloopje

Het zondagsloopje start om 10:00 uur aan de Sporthal. Lut zal een groep meenemen naar de Prullenbos (ong. 6 km) - ikzelf blijf met diegenen die willen op de Finse Piste.

De lange afstandslopers gaan naar Sluis (de laatste in een reeks 'hollandse avonturen) om er een halve marathon te betwisten (de ultieme voorbereiding ook naar de marathon van Rotterdam). We verzamelen om 11:00 uur aan de Sporthal.

Her en der worden en stadslopen en joggings georganiseerd de volgende weken - ikzelf kan niet overal aanwezig zijn maar stuur gerust een verslagje en foto dan publiceer ik die wel op blog.


Varia

Training van de Lange Adem: gelieve om organisatorische redenen aan te duiden (links op blog) welke afstand je gaat lopen
Kledij: De bestelde kledij is in productie gegaan en zal op 6 april worden geleverd.
Levensloop: Momenteel zijn er ongeveer 35 inschrijvingen...Christine en ikzelf hebben het doel dan ook een beetje opgeschroefd naar minstens 50 deelnemers. Dus niet aarzelen maar inschrijven (via veldmeersrunners1@gmail.com).

Loomomlopen Laarne

Het is officieel... 'Sport Vlaanderen' heeft de omlopen in Laarne goedgekeurd. De primeur van hoe de omlopen er gaan uitzien laat ik aan de 'gemeentelijke instanties'. Maar kan wel meegeven dat het bij  mijn zoektocht naar 'onverhard' niet zo makkelijk was om aan de vrij hoge 'normen' te voldoen van percentage 'onverhard'. Links en rechts waren er dan ook mensen die nog een 'wegeltje' wisten zijn en die mee hielpen in het parcours 'verweven'. 

Het resultaat is drie omlopen:

groen: 4,7 km (onverhard 73 %)
blauw: 7 km (onverhard 55 %)
rood: 9,9 km (onverhard 65 %)

Twee zaken kan ik er nog over meegeven:

- startplaats van alle omlopen zal het 'Hinkelend meisje' zijn 
- de officiële opening zal op vrijdagavond 19 mei zijn

Binnenkort zal je her en der de bewijzering zien verschijnen van de omlopen. Hier gaat heel wat voorbereidend werk aan vooraf; Gisteren gebruik gemaakt van het lenteweertje om samen met Peter en Saskia de merkpunten vast te leggen (en ook op foto te zetten) zodat de definitieve bewijzering vlot kan verlopen.



17-03-2017 om 17:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebels
De weersvoorspellingen geven volop lente dus deze week allen de loopschoenen aan (ook diegenen die al tijdje niet zouden geweest zijn...het is het moment om weer aan te sluiten).

Het weekend werd alvast een voltreffer. De O'trala-loop werd 'gebruikt' als zondagsloopje. Met liefst 31 Veldmeersrunners waren we aanwezig. De persoon aan de inschrijvingstafel wist te zeggen 'Ben een beetje overdonderd'! Het werd een mooi 'loopje' soms eens stappen er tussen, nen keer discussiëren wat de juiste weg was (en waar het 'eenzaam boompje stond'), eens een strook modder. Een prachtige voormiddag met een lentezonnetje. We hebben ook zeker reclame gemaakt voor onze loopgroep en promotie voor het 'sociale lopen'. Ik wil ook aan iedereen vragen om deze lijn door te trekken naar de 'Levensloop' en ook daar met heel veel lopers aanwezig te zijn (alle info Christine De Weerd). 


Wat ook zeer positief is, is de integratie van de nieuwelingen (zowel de afgestudeerde van december als diegenen die zich de laatste weken hebben laten aansluiten). Zij werken zeker mee aan het positieve imago van onze loopgroep. En wat vorig jaar beetje een zwak punt was (integratie nieuwkomers) is nu juist een sterk punt geworden (en dat is dank zij de inzet van iedereen!!!).


Weekprogramma

Zoals steeds is er de mogelijkheid om op de Finse Piste te lopen (die zal door het lenteweer ook wat droger liggen)

Dinsdag: 10 km (Brugstraat-Zomerstraat). Korte Afstand 1 of 2 tourkes 'Berlinde Kapel en aanvullingen op de Finse Piste
Donderdag: Korte Afstand (5,5 km) Kasteel -Middenafstand 7 km: Kasteel-Old Horses - Lange Afstand (11 km): Kasteel Old Horses- Slekkebeek


Training van de Lange Adem

Op donderdag 23/03 is het zover dan nemen we (ik mag bijna zeggen traditioneel) afscheid van de winter met de training van de 'Lange Adem. Het is steeds om te 'ervaren' dat je op een goede/sportieve manier de winter bent doorgekomen.

We gaan verschillende groepen/afstanden lopen zie hierbij een korte schets:

21 km + 15 km ( beiden aan 10,5 à 11 /u). Deze vormen één groep (de 15 km stopt aan doorkomst sporthal)
21 km + 15 km (beiden aan 9/u). Ook hier stopt 15 km aan doorgang sporthal.
10 km: Hier zijn twee groepen (die zelf hun snelheid kunnen regelen)
7 km: Twee mogelijkheden ofwel omloop langs Old Horses ofwel (voor mensen die zich nog niet zo zeker voelen) Omloop Kasteel aangevuld met omlopen op Piste
5 km: voor diegenen die ingevallen zijn in de loop van februari staan 5 tourkes op de Piste op het programma

Indien mensen liever op de Finse Piste lopen kunnen zij de vooropgestelde afstanden ook op de Piste lopen.

Organisatorisch komt hier heel wat bij kijken. Daarom zou ik willen vragen om aan de linkerkant van blog aan te duiden welke afstand je wil lopen (ook voor het uitschrijven van de diploma's op de verschillende afstanden). Ik reken alvast op een massale aanwezigheid die avond.


Bestelling Kledij

Er kan tot dinsdagavond besteld worden. Er was eerst zaterdag afgesloten maar er waren nog verschillende mensen die wilde bestellen vandaar de verlenging.


It's the journey that counts

In de voorbereiding van de marathons dat ik deed zat er elke keer een training bij vertrekkende van uit Cadzand richting Vuurtoren in Breskens en terug (23 km). Deze mocht dus ook nu niet ontbreken. En zaterdag werd deze tocht gelopen in een heerlijk loopweerken.

En zoals ik al dikwijls stelde is de beleving van een voorbereiding even belangrijk (mss zelfs belangrijker) dan de marathon zelf. Als tip naar de marathonlopers wil ik nog meegeven: niet meer forceren - zelfs het trainingspatroon stilletjes afbouwen want als de basisconditie er nu nog niet is zal die er binnen een drietal weken ook niet zijn. En zeker niet vergeten dat jullie al een gans trainingsparcours hebben afgelegd en dat de 'spierkes' wat rust kunnen gebruiken. Anders uitgedrukt 'Je bord nu niet leeg eten maar vullen'!!!

13-03-2017 om 10:51 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat volk op de loopavonden...
Deze week waren er op beide loopavonden heel wat lopers. We moeten wel zeggen dat we de weergoden aan onze zijde hadden want zowel op dinsdag als donderdag hadden we kurkdroge dagen. Het resulteerde in 81 joggers op dinsdag en 60 lopers op donderdag. Ook begin je duidelijk de drang naar de lente (of is het de training van de 'Lange Adem' dat al in velen hun gedacht zit) te voelen want men begint het aantal kilometerkes 'op te drijven'. En nadien hoor je dan commentaren van 'Alléé het heeft nen keer deugd gedaan wat meer kilometers'. Dat deze opbouw heel vlot verloopt heeft natuurlijk alles te maken met dat er gedurende gans de winterperiode een zeer hoge aanwezigheid geweest is op de loopavonden en dat iedereen dus zijn conditie 'onderhouden' heeft. Volgende week zal ik wat meer uitleg geven over 'De training van de Lange Adem welke zal doorgaan op donderdag 23/03).


Otrala-loop

Het zondagsloopje wordt vervangen door de Otrala-loop we spreken af om 10:00 uur aan KSA-lokalen Hoogstraat 14. We gaan met twee groepen 'op pad' eentje voor de 7 km en eentje voor de 11 km. Men moet zeker geen schrik hebben van de afstand want er wordt tussendoor al eens gestapt (of naar de weg gezocht...). Jullie kunnen zich ter plaatse inschrijven.  Dit wordt zeker een 'plezant alternatief' voor het zondagsloopje


Levensloop

Momenteel zitten we al aan meer dan 30 inschrijvingen voor dit evenement!!! Op naar de 50...Willen jullie hier bij zijn aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Extra info kan je ook steeds verkrijgen bij Christien De Weerd


It' the journey that counts

De marathonlopers zijn op een dertigtal dagen van Rotterdam beland. Nog enkele duurlopen en men mag aan rust beginnen denken. Dit weekend 'doen' we de langere afstandsloop in Cadzand. Een trainingsloop tss Cadzand en de vuurtoren van Breskens en terug (20 ....-kilometers). Wie wil kan altijd meerijden om deze training (in een zeer mooie omgeving) mee te doen. We vertrekken zaterdag om 09:00 in de Zomerstraat 39.


Bestelling Kledij

Nog eens meegeven dat je tot maandag extra kledij kan bestellen. Dan wordt de eerste periode afgesloten en gaan de 'bestellingen' in productie. Indien je moeilijkheden ondervindt bij het plaatsen van de bestelling aarzel dan niet om je vragen te stellen. Ik geef in de mail nog eens het paswoord mee van de 'teamstore' ...(want velen zijn de oorspronkelijke mail blijkbaar kwijt).

10-03-2017 om 09:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een drukke week...
Wind! Wind en nog eens Wind ...dit is waar we de laatste weken mee geconfronteerd worden. Dit voelden we ook op het zondagsloopje. Een eerste groep vertrok om 9:00 uur voor een lus langs de 'Aadbeienroute' (16 km) - het was heerlijk lopen in het 'zonnetje'. Na die lus stopten er enkele en andere sloten aan voor een loop van 14 km langs Kalkense Meersen en Uitbergen. Een zevental liep de volledige 30 km. Het laatste half uur was in 'de regen te doen'.


Een andere groep vertrok om 10:00 uur aan Veldmeers voor een toerken van 5,4 km en die hielden het wel droog.


Als het wat langer 'licht' is zullen er ook eens foto's genomen worden op de dinsdag- en donderdagavond training zodat deze ook eens kunnen gepubliceerd worden.

Weekprogramma

Naast het programma is er ook steeds de mogelijkheid om op de Finse Piste te lopen. En dat trekt heel wat joggers aan. De laatste maand zijn er al een tiental 'nieuwelingen' die eerst wat op de Finse Piste 'loopgewenning' op doen om nadien aan te sluiten bij de groep.

Dinsdag: Korte afstand: 1 of 2 maal Berlinde Kapel aangevuld met toerkes op de 'Finse Piste'. Lange afstand: Brugstraat/Zomerstraat (10 km) eventueel aangevuld met Gaver (15 km)
Donderdag: Kasteel (5,5 km) -  Old Horses (7 km) - Slekkebeek (11km)

Zondagsloopje

Als zondagsloopje nemen we deel aan de O'Tralala-loop (zie bestand ingesloten). Er wordt voorgesteld om één van de volgende afstanden te doen (7 en 11 km) en te vertrekken om 10:00 uur. Andere voorstellen zijn steeds welkom. Dit is iets wat in ieders mogelijkheden ligt want er wordt niet constant gelopen...en je de deelnemers van vorig jaar kunnen enkel bevestigen dat het er soms 'leutig' aan toe gaat. We schrijven ons ter plaatse in.

Woordje Chris De  Vuyst

Dinsdag start mijn therapiemarathon. Allen die mij via een kaartje, berichtje of eender welke wijze dan ook steunden en steunen wil ik laten weten dat ik die aanmoedigingen ervaar zoals deze welke ik ooit mocht ervaren langsheen een parcours van een loopmarathon. Zoals deze die me toen vleugels gaven. Bedankt allemaal!

Levensloop

Christine De Weerdt laat weten dat er momenteel 24 joggers hebben toegezegd deel te nemen aan de levensloop. Ik denk hier bij 'nog maar 24' want dit aantal moet zeker verdubbeld worden! Wij tonen als club ons 'hart' om hier massaal aanwezig te zijn. Aarzel dus niet om een mailtje te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Christine zal dit dan verder opvolgen. Ook nog meegeven als je de facebookpagina van 'Levensloop' liked, je op de hoogte blijft van het totale evenement: de voorziene randactiviteiten en de groepen die gaan optreden.

Allerlei

kledij: vergeet deze week niet de bestelling te doen van de extra kledij
20 km van Bxl: wie interesse heeft om hier aan deel te nemen kunnen Geert Bracke hiervoor contacteren
Training Lange Adem: vergeet niet 23 maart aan te duiden voor de training waarop we gaan tonen dat we de 'winter goed zijn doorgekomen.
Jogging Sint- Pieters Feesten: ook de eerste zaterdag van juli zeker vrij houden in jullie agenda (later meer)

Bijlagen:
OTRALA.docx (15.3 KB)   

06-03-2017 om 17:11 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
01-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Veldmeersrunners....Wie zijn zij....?
Elke loopavond zien we dat er veel lopers afzakken naar de Veldmeers. Het leek me de tijd om eens wat opzoekingswerk te doen en dit eens in statistieken om te zetten want ook in dit geval is de stelregel 'Meten is weten'. En er kwamen toch enkele min of meer verrassende resultaten naar boven (Saskia alvast bedankt om alle verzamelde gegevens in dit mooi overzicht te gieten).

De Velmeersrunners... Wie zijn zij....

De eerste vasstelling is dat er aanzienlijk meer vrouw zijn dan mannen. Dit konden we ook al in 2011 zien. Toen was echter het verschil nog meer uitgesproken. Nu kunnen we al enige 'verbetering' zien in de aanwezigheid van mannen.


Geografisch gezien komen de meeste mensen uit Kalken maar ook heel wat mensen uit Laarne. Ik mag ook gerust stellen dat de 'discussie' Laarne/Kalken niet leeft in de groep. Integendeel ik weet zelfs dikwijls niet of iemand van Laarne of van Kalken is. Hier hebben we met de 'Finse Piste' aan de Veldmeers natuurlijk een centraal gelegen ontmoetingspunt (wat heel belangrijk is). Voorts komen er lopers uit 13 gemeenten naar de Veldmeers afgezakt (wat toch ook vrij opmerkelijk is).


Toen ik de volgende grafiek onder ogen kreeg was ikzelf verbaasd. In het totaal is meer dan de helft van de joggers ouder dan 50. Dit is toch een zeer positieve trend dat gezet is! En waar het mij ook steeds om te doen is geweest 'Mensen aan het sporten zetten die het anders waarschijnlijk niet zouden doen'. Let op even veel respect voor de 'jongeren' want het is een mengelmoes van alle leeftijdscategorieën dat  juist de term 'sociaal lopen' tot zijn recht laat komen en zoals ik dikwijls zeg bewijst deze statistiek 'lopen is iets wat door heel veel mensen kan gedaan worden als het op juiste manier (elk 'zijn' tempo/snelheid) wordt aangepakt. En een niet te verwaarlozen aspect is 'de groep' want die zorgt voor een enorme motivatie naar elkaar toe! Deze statistieken zijn getrokken uit de gegevens van de 126 leden en kunnen dan ook als zeer relevant beschouwd worden.



Zondagsloopje

Volgende zondag wordt het zondagsloopje in twee delen gesplitst:

In het kader van de marathon wordt een lange duurloop gedaan van 30 km die start om 9:00 uur aan Zomerstraat 39. De eerste lus is er één van 16 km (Aardbeienroute) (dus wie 16 km wil lopen kan die gerust meelopen). De tweede lus gaat langs de Kalkense Meersen (we passeren het startpunt ongeveer op kwart voor elf - wie wil kan daar aansluiten voor 14 km). Dus zowel voor 30 km als 16 km (vertrek 9:00 uur) als 14 km (vertrek  10:45) verzamelen aan Zomerstraat 39.

De korte afstand (en we hopen daar ook heel wat lopers te verwelkomen) vertrekt om10:00 uur aan de Sporthal Veldmeers. Lut neemt jullie mee voor een tourken van 5,4 km langs de 'Mote' maar nu eens in omgekeerde richting.

Nu al meegeven dat we in het kader van het zondagsloopje volgende week deelnemen aan de O'Trala-loop (meer info geef ik hierover volgende week)

01-03-2017 om 21:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hunkeren naar de lente...
Regen en wind krijgen we de volgende dagen voorgeschoteld... en dat is nu al enkele weken zo. Het is dus normaal dat de roep naar de lente groter en groter wordt. Nog enkele weken doorbijten en dan kunnen we aan ons zomeromlopen beginnen.


Zondagsloopje

Opnieuw een mooie opkomst. Men had een nieuw parcours voorzien van 5 km en dit werd ook direct goed bevonden. Zoals reeds gezegd is het ook de bedoeling om  deze omlopen in de zomer te doen op de wekelijkse loopavonden. De doelstelling is dat we maar om de drie weken (dus om de zes 'trainingen') hetzelfde parcours herhalen (en dit zowel voor korte/midden als lange afstand).



It's the journey that counts

Vorig weekend stond opnieuw een halve marathon op het programma in het 'buitenland'. In het Nederlandse Axel kregen de joggers opnieuw  te maken met het fenomeen 'windlopen'. De eerste 10 km genieten langs de mooie kreken maar op de terugweg opboksen tegen de wind in in de Zeeuwse Polders.


Qua trainingen naar de marathon toe zitten we in de laatste fase. Hierbij het programma voor de volgende weken. Een gouden raad is om niet te gaan 'overdrijven' in kilometers en trainingen. De basis is er nu bij iedereen (en dat is de grote bouwsteen voor het lopen van de marathon) en links en rechts duiken ook wat blessuurkes op (en de laatste weken dienen om ook die te laten helen ipv extra te belasten). En geen nood in de laatste weken zitten er nog duurloopjes. Ik heb eens een uitspraak gehoord die ik heel belangrijk vond bij een marathonvoorbereiding (en zeker de laatste weken):' Bij een voorbereiding naar een marathon moet je uw bord vullen en niet leeg eten'

Ik geef hier alvast het programma mee voor de volgende weken als er veldmeersrunners zijn di er een  eentje willen mee doen geef gerust een seintje:

zondag 05/03: duurloop 30 km (lus van 16 km (aardbeienrouten) en lus van 14 km (Kalkense Meersen). Dus als je één lus wil meelopen kan dat ook altijd. Start 09:00 Zomerstraat 39.
Het zondagsloopje van de korte afstand gaat door aan de Sporthal (10:00 uur) met Lut (tourken langs de Mote).
zaterdag:11/03: training Cadzand (Cadzand-Breskes-Cadzand): 20 km genieten langs de kust en duinen. We vertrekken om 08:30 in Zomerstraat 39
zondag: 19/03: Halve marathon Sluis
donderdag 23/03: Training van de Lange Adem (21,1 km)
zaterdag 25/03: Trage duurloop 20 km.


Programma Veldmeers

Als er mensen zijn die om diverse redenen al een tijdje niet komen lopen zijn: niet langer 'aan de kant' blijven staan en opnieuw de loopschoentjes aan trekken. Er zijn steeds (heel wat) mensen die op de Finse Piste  blijven dus je kan makkelijk aansluiten.

Dinsdag: Kasteel à volonté (er zullen een viertal 'begeleiders' aangeduid worden die telkens een groep met zich meenemen en dus ook met die groep samen blijven)
Donderdag: Kasteel (5 km) - Old Horses (7 km) en Slekkebeek (11 km)


Kledij

De nieuwelingen die nog niet al hun kledij gekregen hebben kunnen dat dinsdag/donderdag mee nemen na de training (de nieuwe levering is toegekomen).
Ook nog eens meegeven dat voor het bestellen van de 'extra kledij' dat dit via de 'teamstore' moet gaan zoals aangegeven in een vorig bericht.

27-02-2017 om 10:25 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel nieuws...
Terwijl het dinsdag nog 'ideaal' loopweer was (ook met een zeer goede opkomst van 63 joggers - waarvan er 27 op Finse Piste bleven) waren het donderdag toch gans andere loopomstandigheden. Maar ondanks de gure omstandigheden waren er toch nog 35 lopers voor een training op de Finse Piste. Er werd ook nog eens de aandacht gevestigd op het belang van het stretchen en de stretchoefeningen werden nog eens 'van onder het stof gehaald'.


Bestellen nieuwe kledij

Afgelopen weken heb je 'nieuwe kledij' kunnen passen. Op die manier weten jullie de exacte maten die je kan bestellen. Hierbij is er een document gevoegd waarbij je enige uitleg krijgt over het gebruik van de teamstore. Buiten dit document zullen jullie ook per mail nog een paswoord ontvangen die je zal moeten gebruiken.

Hoe gaat alles in zijn werk? Jullie bestellen individueel wat jullie willen (de modellen en maten kunnen jullie op de 'teamstore' terug vinden). De eerste 'afsluitdatum' is 11 maart en op dat moment wordt alles hetgeen in bestelling is 'in productie geplaatst'. Een drietal weken later komt de kledij dan bij de 'club' toe en wordt het door Lut en Carine bedeeld (bij hen kan je ook terecht voor vragen over 'modellen en maten'. Als er mensen zijn die problemen hebben met het 'elektronisch bestellen' gelieve dan mail te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com Saskia volgt dit dan verder op (je kan haar ook aanspreken op de loopavonden natuurlijk).


Weekend

Volgende zaterdag trekken de lopers van 'It's the journey' that counts' naar Axel voor een halve marathon - zoals in het vorig artikel al aangegeven zijn er ook 'kortere afstanden' ..dus wie op zaterdag zin heeft in een buitenlandse wedstrijd...

Het zondagsloopje begint om 10:00  uur aan de sporthal en er zal een volledig nieuw tourken van 5 km worden gelopen.

Ook nog meegeven dat indien er mensen interesse hebben om de '20 km van Brussel' te lopen gelieve een seintje te geven. Zij kunnen dan mee instappen met een project van de dochter van Geert Bracke.


Woordje van Chris De Vuyst

Hierbij laat ik Chris zelf aan het woord waarbij ze wat uitleg geeft:

'Rond de jaarwisseling liep ik een 'zogenaamde' spierscheur op, wat na drie weken een verkeerde diagnose bleek te zijn. Een letsel, dat na weken van onderzoek, een kwaadaardige oorzaak bleek te hebben. En dit op een andere plaats dan in mijn been. Tussen nog enkele voorbereidende onderzoeken door wacht ik nu op het opstarten van een chemokuur in UZ Gent, omdat ik mij, naast de klassieke behandeling, mij heb laten opnemen in een studieproject waarbij een nieuw geneesmiddel wordt toegevoegd aan de bestaande cocktail. Het systeem is double blind, wat wil zeggen dat zowel patiënt als behandelend geneesheer niet weten of er al dan niet een placebo wordt toegediend. Ik beschouw het als een win-winsituatie. Kan er eingenlijk niks bij verliezen en op een eenvoudig verzoek uit de studie stappen. Voordeel is wel dat er een heel intense opvolging is van mijn toestand. De eerste kuur start op 7 maart. Dus momenteel is er weinig zowel tijd- als mentale ruimte voor ontmoetingen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn toestand.

Bijlagen:
KORTE HANDLEIDING TEAMSTORE (1).pdf (78.9 KB)   

23-02-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aftellen naar de lente...
Nog enkele weken en 'het uur' verandert... We mogen stellen dat we aan de Veldmeers de winter goed doorstaan hebben en dat de lange winterperiode zeker geen negatieve invloed gehad heeft op het loopenthousiasme in onze gemeente. Ook de laatste 'donkere weken' gaan we op een manier proberen invullen zodat we klaar zijn voor de lente en dat we een 'blik vol nieuwe parcoursen' kunnen open trekken. 


Terneuzen

De 'it's the journey that counts'-lopers trokken in het weekend naar Terneuzen. Hoe simpel het is om een jogging te organiseren over 25 km toonden de Nederlanders ons. 12,5 km den dijk aflopen - nen stoel zetten om er rond te lopen en terug. Iedereen genoot in het heenlopen (op een slecht stuk stenen na (die de spiertjes 'om zeep' hielpen). Echter eens de stoel 'gerond' kreeg men de wind op de 'snoet' en was de terugtocht een gans ander verhaal. Maar iedereen volbracht de test met 'verve'. Wel nog meegeven dat men bij 'lange afstandslopen' wel regelmatig moet eten/drinken en dat dit even belangrijk is als het harde trainen van de afgelopen maanden. Volgend weekend trekken we naar Axel voor een halve marathon. Veldmeersrunners die zin hebben om daar een jogging te lopen (er zijn verschillende afstanden) kunnen meer info vinden op http://www.roadrunningaxel.nl/200499736



Zondagsloopje

Opnieuw een mooie groep op zondagmorgen... en ja onderstaande foto zegt alles...



De eerste kilometers werd er mooi in groep gelopen ...het was dan ook een mooi zicht langs de 'Laarnse velden'


Ook nog meegeven dat Els Beirnaert in Brugge een 10 km liep. Dus in het weekend waren er opnieuw verschillende activiteiten.


Weekprogramma

Zoals steeds is er loopmogelijkheden op de Finse Piste.

Dinsdag: 15 km: Steentje - Brugstraat - Zomerstraat - links af - Gaver- Dorp Berlinde Kapel - 10 km Brugstraat - Zomerstraat. 7 km Kasteel/Old Horses - 5 km Kasteel.
Donderdag: Er wordt stormweer verwacht dus is het voor iedereen op de Finse Piste. Er zal voor de training ook nog eens een gezamenlijke stretching zijn en zal er nog eens op het belang ervan gewezen worden.


Pasmomenten

Dinsdag tss 19:00 uur en 19u30 kan er gepast worden en donderdag vanaf 19:00 en dit gedurende gans de training daar we toch op de Finse Piste blijven.


Levensloop

Momenteel hebben er zich 20 lopers ingeschreven voor de 24-uren levensloop van 22 en 23 april.
Wij streven naar minstens het dubbel aantal. Met hoe meer deelnemers we zijn, hoe beter. Dan kunnen er op hetzelfde moment meerdere lopers samen hun rondjes afleggen.
Inschrijven kan via de blog of via mail naar het adres 'veldmeersrunners1@gmail.com' (onderwerp: levensloop)
Het inschrijvingsgeld van 10 euro kan je storten op het rekeningnummer van de veldmeersrunners BE25 9731 0551 1782, met de vermelding 'levensloop + naam van de deelnemer'.
In de loop van de maand april zullen we een tijdsschema opstellen en hierbij, in de mate van het mogelijke, rekening houden met ieders voorkeur.
De organisatie heeft aan elk team gevraagd een pakket met gadgets te verkopen. Dit bestaat uit 25 armbandjes (3 euro/stuk), 25 buttons (3 euro/stuk) en 25 kaarszakjes (5 euro/stuk).
Indien interesse kan je hiervoor bij Christine De Weerd terecht, voor of na de loopsessies.
Ook niet deelnemers aan de levensloop kunnen op die manier het goede doel (Stichting ten Kanker) steunen.


Training van de Lange Adem

Om afscheid te nemen van de winter zal er naar jaarlijkse gewoonte een 'training van de lange adem' voorzien worden. Deze zal doorgaan op donderdag 23 maart. Er zullen afstanden voorzien worden van 5, 7, 10, 15 en halve marathon. Dus de volgende vijf weken kunnen gebruikt worden om 'er naar toe op  te bouwen'


20-02-2017 om 10:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn moet het onderspit delven voor de loopgoesting aan de Veldmeers...
Op dinsdag was het Valentijn maar ...Sint Valentijn is geen concurrent voor het loopgebeuren aan de Veldmeers. Ongeveer een zeventigtal lopers kwam opdagen - netjes verdeeld over de verschillende afstanden. Hiermee wordt ook een 'tweede streven' ingevuld nml. niet enkel veel leden hebben maar ook een daadwerkelijk hoog aanwezigheidspercentage op de loopavonden krijgen. Dit is iets waar we met zijn allen een gans jaar samen moeten 'aan werken'.


Visdieet

Voor de marathonlopers begint de tijd te korten ongeveer acht weken voor de marathon dat wil zeggen dat het tijd is voor het VISDIEET. Er zijn heel wat nieuwkes bij vandaar nog eens wat uitleg (want ook niet marathonlopers doen mee aan het dieet)

Hoe tot dit dieet gekomen?

Na mijn hartinfarct werd/word ik vrij goed opgevolgd door hartspecialisten (was één van de eerste personen die in het project van de nieuwe aanpak terecht kwam (niet rusten en wachten op een 'nieuw infarct' maar door beweging je resterende hartcapaciteit optimaal laten functioneren). Toen ik begon met het lopen en evolueerde naar het marathonlopen werd dit volop gesteund. Naar het lopen toe werd me de raad gegeven om naar een grote basis toe te werken (beter elke dag 10 km lopen ipv lange duurlopen van 30 km).  Naar voeding toe werd gezegd 'Zoek eens de taperingmethode op en je bent slim genoeg om dit voor jezelf in te vullen'. Ik ben toen op zoek gegaan naar voeding die zowel koolhydraat arm is als ook zeer goed is voor het cholesterol gehalte. In mijn zoektocht kwam ik op vis uit en van daaruit ben ik beginnen opbouwen.Met fantastische resultaten (ik kon probleemloos marathon lopen op twee kleine flesje cola) maar ook niet marathonlopers hebben hier al het nut van ondervonden.

Levenswijze

Gaat dit dieet enkel over voeding? Neen - het is ook een soort levensstijl. Je moet karakter tonen want zes weken is toch vrij lang. Door het woord 'dieet' ga je automatisch/psychologisch ook de tussendoortjes laten en vooral de voeding gaat gecombineerd met sporten. Drie à vier keer in de week moet er toch een vijftigtal minuten gesport (in mijn geval) gelopen worden (bij de marathonlopers is dit zelfs 7/7 en 100 km/week)

Val ik dood van den honger?

Neen, je kan wel voldoende eten maar het zit er hem vooral in het feit dat de koolhydraten (vlees) gemeden worden. Ik zelf deed geen zware arbeid dat klopt maar trainde gedurende het 'dieet' toch elke dag anderhalf tot twee uur. 

In het boek 'Hartloper' (http://www.bloggen.be/hartloper/) kan je alle nuttige informatie over het visdieet terug vinden. (en nog zoveel meer :) )


Loopkledij

Er is de mogelijkheid tot het bestellen van extra kledij zowel van de twee modellen die we nu hebben (daar weten jullie ondertussen de maten al van). Als een v-hals zonder mouwen en een 'singlet'. Voor deze twee laatste modellen zullen er pasmomenten voorzien worden op donderdag 16/02 - dinsdag 21/02 en donderdag 23/02 telkens om 19:00 uur . Hoe er kan besteld worden en wat de exacte prijzen zijn zal ik later deze week of begin volgende week doorgeven. Noteer wel goed de maten bij de pasmomenten want die zullen jullie nodig hebben bij het doorvoeren van jullie bestelling.


Zondagsloopje

Met dit lenteweer moet het ook op zondag kriebelen om te gaan lopen. Ik verwacht volgende zondag (10:00 uur -Sporthal Veldmeers) dan ook een mooie opkomst. De drie mogelijkheden zijn:

- Finse Piste
- nieuwe omloop van 5 km
- Meerskant 11 km

16-02-2017 om 14:45 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente komt eraan...
Niets dan positieve geluiden in de weerberichten. De temperaturen zouden zelfs naar lentewaarden oplopen...dus ideale omstandigheden om te lopen.

Het voorbije weekend was toch nog winters en stonden er ook loopaktiviteiten gepland.

It's the journey that counts

In het weekend waren we aan het zeetje en tradtioneel wordt dat gecombineerd met een trainingsdag voor de mensen die via mijn loopproject (dit jaar It's the journey that counts genoemd) zich voorbereiden op de marathon. Voor sommigen was het dan ook niet de eerste keer da ze zo een 'ééndag-stage' meemaakten. Wel iets speciaals deze keer want op vrijdagavond begon het te sneeuwen en zo kregen we 'witte stranden'..

Om negen uur liep het appertementje vrij vol. Vanuit Kalken was het ontbijt meegebracht en dat ging vlot binnen. De lopers werden wel verwend want ze kregen 'ontbijt à la carte' voorgeschoteld.


Eens naar buiten was het wat bibberen voor de start om deze unieke foto op een besneeuwd strand te nemen. Het eerste stuk richting Oostende hadden de lopers tegenwind maar eigenlijk viel het koudegevoel nog mee. Ikzelf liep af en toe een minuutje om me warm te houden. Jeroen die het bij fietsen hield voelde wel de handen en voeten bijna niet meer. Op het keerpunt toen we de 'nieuwe pier' op liepen voelden we de koude in het gezicht. Maar iedereen liep ook de terugtocht vrij vlot. Sommigen voelden wel de nood aan 'eten en drinken' bij een loopje van 26 km.


Eentje was er door gezondheidsperikelen niet bij maar door de technologische snufjes konden we haar toch contacteren en kon ze zich toch  ook een beetje 'aanwezig' voelen. Chris vertelde ons dat het met haar gezondheidstoestand niet zo schitterend is en dat het nu vooral afwachten is naar resultaten van onderzoeken en dat dit enorm belastend is. Net als binnen de loopgroep (en ook daarbuiten) waren ook de woorden van de aanwezigen woorden van 'onbegrip' en 'ongeloof'. Weet Chris dat iedereen je ten volle steunt en wil helpen waar kan. Wij vragen je wel twee zaken: de moed niet verliezen en om te vechten met alles wat je in jou hebt tegen het onrecht dat je is aangedaan.



Toen werd er nog een spaghetti verorberd met een fruitsalade. Ook dadels en vijgen werden als hapje opgediend. Om de suikers op peil te houden waren er bokkepootjes en een chocomous. Met een wandeling op den dijk werd de dag afgesloten.


Zondagsloopje

Ondanks dat er zaterdag al heel wat gelopen was toch nog een goede opkomst op zondag. Ronny en Carlo namen de groepen op sleeptouw en opnieuw werden er nieuwe combinaties gelopen. Deze keer was het opvallend dat er heel wat van de 'nieuwkes' aan de zondagsloopjes deel nemen.


Weekprogramma

Nogmaals meegeven dat er ook telkens de mogelijkheid is om op de Finse Piste te lopen (en wordt ook vrij veel gedaan)

Dinsdag: lange afstand: Steentje-Dendermondse steenweg tot aan de Gaver en via Kalkendorp naa Berlinde Kapel (11 km). Middenafstand :eerste kilometers identiek maar afslaan aan de Kruisen en via Bieststraat naar Berlinde Kapel. Korte afstand: 1 omloop Berlinde Kapel met aanvullende tourkes op Finse Piste.

Donderdag: Kasteel - Old Horses - Slekkebeek (11km)/Kasteel - Old Horses (7 km). Kasteel 5 km.

In de loop van de week zullen ook meer details worden meegegeven over Levensloop.

12-02-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een winterweekje met goede opkomst
Ondanks dat we putteke winter zijn konden we deze week lopen in optimale omstandigheden. Dit was ook duidelijk zichtbaar aan de opkomst.

Het al gekende scenario '1 min voor half acht vroeg ik mij af waar zit iedereen.........zo weinig volk.........' speelde zich weer af, en toen doken ze plots van alle kanten op.
Ik had ook graag nog even meegegeven dat de training begint om half acht.....

Ook waren alle afstanden goed vertegenwoordigd. Zo hoorde ik bv bij de middenafstand "jawadde wij waren nogal met een bende".
Ook het systeem vd groepsleiders die onderweg beslissen om eventueel te splitsen qua snelheid lijkt tot ieders tevredenheid goed te werken.


Levensloop

Christine De Weerd bevestigde dat onze inschrijving voor de levensloop officieel is. De details zullen in de loop van volgende week nog gecommuniceerd worden.
Onze verwachtingen liggen hier heel hoog. We verwachten een 40 à 50 tal veldmeersrunners die zich op 22 en 23 april zullen inzetten voor het goede doel.
Je kan alvast uw deelname bevestigen als reactie bij het voorgaande blogitem "een tikkeltje kouder".


zondagsloopje

het zondagsloopje start om 10 u aan de sporthal. Dit keer wordt door gans de groep naar prullenbos gelopen (6 km) en wie een extra km wil neemt het kasteel er bij.
Deze afstanden kunnen ook nog aangevuld worden met toerkes op de Finse piste.
Lut en ik zullen er zondag niet zijn, maar dat wil niet zeggen dat jullie er niet moeten zijn !!!
Ik verwacht dan ook een foto met veel deelnemers op mijn tijdslijn op zondagnamiddag.

Ik wil ook al meegeven dat het zondagsloopje op zondag 12 maart een specialleke zal zijn met de OTraLa-Loop. We vertrekken dan om 10 u aan de lokalen van de KSA

Vlaamse loopomlopen

De Vlaamse loopomlopen raken steeds in een verder stadion. We zijn de eerste controle van de provincie gepasseerd maar ondertussen gaat de logistieke voorbereiding verder (zoals bv het berekenen van het nodige aantal pijlen (113)) zodat de vooropgestelde openingsdatum (19 mei) kan gerealiseerd worden. (Dit zal nipt zijn , maar een samenwerking van alle diensten van gemeente en provincie kan ervoor zorgen dat dit gerealiseerd wordt.)

10-02-2017 om 15:44 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tikkeltje kouder....
De titels hebben de laatste weken bijna telkenmale een verwijzing naar de weersomstandigheden. We mogen wel zeggen dat die deze winter erg 'wisselend' zijn... nu zou er opnieuw een koudere periode aankomen. Wat wel een constante is gedurende de winter is dat we op alle loopactiviteiten met heel wat lopers zijn. En ook dat 'al onze activiteiten' zowel week als weekend goed bezet zijn en dat we dus 'de' formule gevonden hebben om onze (nu al 125) leden ieder voor zich zijn sportieve/gezonde uitdaging te laten invullen.

Desselgem

Zaterdag stond er een in het West-Vlaamse Desselgem een loop tvv OIGO op het programma. We waren met een 11-tal lopers die rondekes van 1 km afmaalden. De weersomstandigheden zaten niet mee want het regende vrij hard. Maar de wetenschap dat het 'goede doel' gesteund werd deed ons de weersomstandigheden vlug vergeten. Nadien was een zakje pralines ons deel (verdorie mocht er dan nog niet van eten ook ...maar was wel content dat ik nog eens 10 km had gelopen).



Zondagsloopje

Opnieuw een zeer goed opkomst hiervoor. Ik wil alvast iedereen bedanken voor hun inzet (zowel naar organisatie als deelname) hiervoor. Een dikke pluim voor jullie aanwezigheid elke week opnieuw. En dat er wijzigingen in de omlopen zijn wordt ook meer en meer duidelijk En de door Jeroen en Ronny uitgetekende parcoursen vallen heel goed in de smaak. Dit laat ons toe in de zomermaanden een veel bredere waaier van loopmogelijkheden aan te bieden (want tegen dan zullen ook de uitgepijlde omlopen van Sport Vlaanderen een feit zijn).

 

Weekprogramma

En natuurlijk zijn ook onze loopdagen op dinsdag- en donderdagavond heel belangrijk. Ik blijf het benadrukken dat er ook telkens op de Finse Piste kan gelopen worden (en meestal doen een 20 à 30 joggers dat ook). Dit draagt ook bij tot de integratie van de nieuwelingen (zowel de ex-starters als de verschillende nieuwe leden die de laatste weken de weg naar de Veldmeers gevonden hebben).

dinsdag: Lange afstand: Brugstraat/Zomerstraat (10 km) - eventueel Bosstraatje en Kalken Dorp bijnemen (13 km). Korte afstand: 1 of twee ronden Berlinde Kapel en dit aangevuld met omlopen op de Finse Piste
donderdag: Kasteel (5,6 km) - Kasteel/Old Horses (7 km) - Kasteel/Old Horses/Slekkebeek (10,5 km)

Levensloop

Zoals vorige week reeds aangegeven gaan we er in april gedurende het weekend van 22 en 23 april flink tegenaan. Dit evenement is een unieke manier om ons als team Veldmeersrunners naar buiten te treden. Christine De Weerd is de 'teamchef' voor dit evenement. In het bijgesloten document (onderaan dit artikel) kan je het hoe en wat lezen. Ik ben er zeker van dat we toch kunnen rekenen op minstens een 30 à 40 mensen die hier willen aan deelnemen. Aarzel dus niet om Christine te contacteren.

Bijlagen:
levensloop.docx (16.3 KB)   

06-02-2017 om 10:14 geschreven door danny  


>> Reageer (14)
03-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen twee winterprikken door...
Deze week hadden we ideale loopomstandigheden. We mogen stellen tussen twee winterprikken door, want volgende week mogen we ons opnieuw aan vrieskou verwachten. Deze week niks daarvan want er verschenen er zelfs in 'korte broek' op de training. Dinsdag werd nog eens de combinatie van Berlinde Kapel/Finse Piste gedaan en dat valt bij velen in de smaak want op die manier kan men weg en piste evenredig verdelen. Een gedeelte liep de omlopen langs Kalken. En (net als donderdag trouwens) heel wat lopers die op Finse Piste bleven. Op donderdag deden we de routes met het Kasteel erin en bij 'lenterige temperaturen' (12 graden) was het genieten.

Ook heel wat 'nieuwe joggers' vinden de weg naar de Veldmeers en ook hier zorgen we ervoor dat de 'integratie' vlot verloopt door hen via een aangepast programma te laten 'in lopen'. Ondertussen is het aantal leden al gegroeid tot 125 en ja we hebben opnieuw de verzekeringspolis moeten aanpassen.


Zondagsloopje

We vertrekken aan de Sporhal aan de Veldmeers met volgende omlopen:
Meerskant (10 m) of 14 km (nieuw stuk omloop)
Korte afstand (5 km) is een vernieuwde omloop langs de 'Mote'


Op de hort

Dit jaar is er een wijziging in de organisatie van het 'op de hort-gebeuren'.

Het principe blijft hetzelfde: tijdens de zomermaanden eens op een andere plaats starten - een nieuwe omloop doen en afsluiten met 'hapje en drankje' dat door 'het feest comité van de dag' verzorgd wordt.

Wel willen we duidelijk stellen om zich te houden aan de budgetten en dat het 'hapje en drankje' geen 'vijf sterren' restaurant wordt.

De datums zijn:
- dinsdag 20 juni - Kalken Kerk (hof van pastorie)
- donderdag 3 augustus - hinkelend meisje
- donderdag 24 augustus - Provinciaal domein Puyenbroek in Wachtebeke

Het deelnamebedrag bedraagt 10 euro ongeacht het aantal keer men deelneemt (1, 2 of 3 keer) en zal per overschrijving kunnen gestort worden vanaf midden mei.
Dit vertaalt zich naar een budget van 3,3 euro/persoon en ben zeker dat de inventiviteit van de 'koks van de dag' er zal voor zorgen dat dit volstaat.

03-02-2017 om 19:17 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander weertype...
Tijdens het weekend voelden we al tijdens de 'loopsessies' dat er een gans ander weertype was. Superwarm was het eigenlijk nog niet want om te volgen met het 'vélooken' heb ik zowel zaterdag als zondag heel wat kou gehad door de wind. 

Zaterdag stond er in het kader van 'It's the yourney that counts' een duurloop op het programma van 20 km. En dit op een totaal nieuwe omloop: Kalkense Meersen, Overzet aan den Aard (dit neemt echt weinig tijd in beslag) - doorheen verschillende velden in Schellebelle en Boskant - Zandbergen Wetteren - Piste Wetteren - Kasterstraat en zolangs de Meersen tss Wetteren en Kalken terug (een compleet nieuw stuk voor mij en wat we ook zeker in onze zomeromlopen kunnen opnemen). Nieuwe mensen in de groep zorgt dus voor totaal nieuwe omlopen en dat maakt de keuze alleen maar groter. Ook het dampend soepje achteraf kon niet ontbreken.

De prestatie van Sanne Cant had de cross-gekte nog doen toenemen want op het zondagsloopje waren we met 17 (niet slecht maar relatief weinig tov de vorige weken --- dus volgende zondag allen weer paraat). De afzeggingen kwamen met de reden 'ga naar cross kijken' en ook bij de aanwezige lopers was de 'cross' het gespreksonderwerp. Natuurlijk werd er ook gelopen: de lange afstand over 14 km (ook op een vernieuwd parcours) en korte afstand Prullenbos en enkele jogsters op Piste.

Weekprogramma

Nu hebben we zacht weer maar regen. Dit kan zijn gevolgen hebben voor de Finse Piste die mss iets drassiger zal liggen (ook door de dooi). Maar de 'slechtere stukken' zullen zeker afgebakend staan met een 'omleidingsken' . Dus zowel dinsdag als donderdag is er zoals steeds ook de mogelijkheid om op de Finse Piste te lopen

Dinsdag: Lange afstand: Brugstraat - Zomerstraat (10 km - in twee groepen en snelheid kan 'gekozen' worden volgens aanwezigen in groep) - Kortere Afstand : 1 o f 2 omlopen Berlinde Kapen en aanvullen met Finse Piste (is ideaal voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met op de weg te lopen (kunnen 1 tourken Kapel doen (3,5 km) en da verder de piste gebruiken).

Donderdag:Lange Afstand: Kasteel- Old Horses -Slekkebeek (twee groepen - 10 km) - Midden afstand (7km): Kasteel Old Horses  - Korte afstand (5 km): Kasteel.

Ook nogmaals op duiden dat er per afstand twee groepen zijn en dat de groepsverantwoordelijken het tempo 'regelen'. Want we zijn nog steeds in de winterperiode en met druilerig weer moeten we zeker de veiligheid laten primeren (dat moeten we eigenlijk altijd doen)

Ook nog eens de 'prallinekesloop' van OIGO in Desselgem meegeven (deze formule kan iedereen aan - men kiest het aalntal tourkes dat met loopt zelf : http://valentijnsloop.weebly.com/


Telefonische bereikbaarheid

Op mijn gsm-nr ben ik momenteel niet bereikbaar. Een volledig wasprogramma (veilig opgeborgen in de achterkant van de thermo-vest) heeft hij niet overleeft. Er is een nieuw in bestelling tot dan kan je mij bereiken op volgend telefoonnummer 09/367.89.92 of op één van mijn mailadressen of via pivé-bericht op fb-chat.

30-01-2017 om 10:52 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
27-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaasreceptie/Lichtmisloop
De winter was nog flink in het land deze week en dinsdag vertaalde zich dat in 'mist' en bleven we op de 'Finse Piste'. Op donderdag stond onze nieuwjaarsreceptie op het programma. In het begin van de maand hadden we besloten om dit te laten samenvallen met de appelbeignets (de historiek hiervan vinden jullie in een vorig artikel). Geert Bracke nam de taak op zich van het 'eet- en drankfestijn' en deed dat met verve samen met zijn bakteam (Jo, Nadine, Christine en Patsy). Ria Brosens had voor een drietal tentjes gezorgd (die we trouwens heel goed konden gebruiken bij deze koude)


Toe de lopers al onderweg waren bleven de bakkers heel kalm...ikzelf begon al wat zenuwachtig te worden en toen men mij de vraag stelde 'Wanneer gaan de eerste lopers hier zijn' en ik gaf als antwood 'Binnen 10 minuten..' kreeg ik als kalme reactie..'Dan beginnen we binnen een minuutje of vijf'. Eens de lopers arriveerden kwam het bakteam in aktie en met hun ervaring dat ze hadden opgedaan de vorige jaren verliep dat heel vlot: Geert kliefde met zijn mes door de appels dat het een lieve lust was, Nadine draaide die eens in 'den deeg', de frituur in en Jo en Patsy zorgden voor de doorstroming naar 'den toog'. Nooit moest er echt gewacht worden en geen enkele keer waren de appelbeignets koud. Christine liet de 'Glühwein en Chocomelk' duchtig uit de kraantjes vloeien.


De 75 aanwezigen (met het bakteam erbij 80) passeerden meerdere malen om hun bordje te laten vullen en telkens met een smile passeerden ze en zeiden 'Het is dik in orde zulle ik ga mij seffens nog eenen halen..)


Onder de tentjes (en onder de vuurtjes) werd er gezellig gekeuveld. De nieuwjaarsreceptie groeide uit tot een prachtige winteravond.


Eén foto zegt soms meer dan duizend woorden...


Ook na afloop waren er verschillende helpende handen bij het 'afbreken' en 'opkuisen' zodat dit ook allemaal heel vlot verliep.
Aan iedereen die bij de organisatie van dit evenement betrokken was 'Heel erg bedankt' en de tevreden gezichten en de vele complimenten voor het ganse team toonden aan dat iedereen er enorm van 'genoten' had.

Nieuwjaarsbrief

Voor het lopen las ik een 'nieuwjaarsbrief' voor waarbij ik de visie van mezelf en de ander bestuursleden naar voren bracht. Deze brief kan je lezen in 'bijlage'. Het is nu de taak van ons allemaal om dit ook samen te realiseren.


Zondagsloopje

Het zondagsloopje start om 10:00 uur aan de Sporthal Laarne. De lange afstand gaat langs Kordewagenstraat -Peperstraat- Giezeveld (10 km) / extra lus Prullenbos (14km)- extra lus Kasteel (16 km). De korte afstand is ofwel Prullenbos (5,5 km) of Finse Piste. Volgens ik hoorde zal er zondag een grote opkomst zijn dus zorg dat je erbij bent!

Bijlagen:
nieuwjaarsbrief veldmeers (2).docx (15.2 KB)   

27-01-2017 om 09:59 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
25-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historiek Lichtmisloop aan de Veldmeers
Sinds kindsbeen af kan ik mij over 'Lichtmis' twee uitspraken herinneren. De eerste was dat mijn grootvader telkens zei "Tegen lichtmis is het tot zes uur 'klaar'" (en dat blijkt effectief te kloppen). En het gezegde 'Geen enkel vrouwken noch zo arm of ze maakt op lichtmis haar panneken warm'. Die laatste volkswijsheid wilde ik ook in het lopen invoeren.  Je kan per jaar op de link klikken en dan kom je op de maand terecht en als je naar de ernaast vermelde datum gaat kom je op de info over Lichtmis van dat jaar.

In 2011 toen ik nog bij Atletiekkern Overmere liep gebeurde dit voor de eerste maal. Lut bakte pannenkoeken en stelde zich met een tafeltje op ter hoogte van de Nieuw Donk en de voorbijlopende joggers maakten even halt voor een pannenkoek. Zie febuari2011(02/02)


De veldmeersrunners werden in het najaar van 2011 opgericht en deze traditie werd mee overgenomen. De pannenkoeken werden toen gebakken in het 'kotteken' dat toen bijna aan de venster van de sporthal stond. Zie februari2013(02/02)


Ook in 2013 hadden we op dezelfde plaats een afspraak met de pannenkoeken. Zie januari 2013/3101


In december 2013 kwam er een serieuze verandering. Op het eindejaarsloopje werd op het einde van de namiddag de bbq in de garage geschoven en kon iedereen er zich aan verwarmen. Hoe later op de avond ..'hoe duurder de eden'...


Ik nam toen pen en papier ter hand en liet het volgende noteren. En dit was het begin van de traditie van de appelbeignets op lichtmis. Dit document wordt zorgvuldig in een kluis bewaard....

In februari 2014  geschiedde het voor de eerste keer .... het kotteken was toen verhuisd naar de overkant. 


Bakster Nadine liet iedereen genieten van de klaargemaakte appelbeignets...Het recept is tot nu toe altijd een geheim gebleven...gaat ze het ons in 2017 verklappen...Zie febuari2014 (05/02)


In 2015 was ik er zelf niet bij wegens hospitalisatie na een herseninfarct vandaar dat er die dag geen foto's zijn maar het 'eetfestijn' vond wel zijn doorgang net als in 2016 waarvan hierbij gevoegde foto. 


Sinds januari 2017 zijn we een feitelijke vereniging en konden we ook een budget(je) uittrekken voor een nieuwjaarsreceptie en daar Lichtmis toch niet ver meer af is leek het ons zinvol om dit te combineren met de 'Lichtmis'-loop. En zal er naast de overheerlijke appelbeignets ook glühwein of chocomelk verkrijgbaar zijn. Ook enkele tentjes zullen aanwezig zijn zodat we ons toch kunnen beschutten tegen de koude. Alvast bedankt voor iedereen die betrokken is bij de 'organisatie van dit evenement'

25-01-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs