Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

19-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finse Piste - training
Ronny heeft zonet enkele rondje op de Finse Piste gelopen en ze ligt er goed bij. Men geeft voor deze avond ook lichte vrieskou dus de piste zal zeker goed beloopbaar blijven. Deze avond doen we dus voor de eerste keer dit jaar een training met gans de groep op de Finse Piste dit omdat het sowieso goed is voor ons 'gestel' om eens regelmatig op de Finse Piste te lopen. En ook en vooral omdat dit past in de 'integratie' van de nieuwelingen zoals we in het begin van het jaar afgesproken hebbben.

19-01-2017 om 16:59 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
17-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriezen/dooien
De training deze avond 'gaat gewoon  door'  want de omstandigheden op de weg zijn goed. Ook de voorgestelde parcoursen worden gelopen. Voor diegenen die gepland hadden van op de 'Finse Piste' te blijven zou ik aanraden om toch 'lampjes' mee te brengen want de 'status' van de Finse Piste verandert constant. Soms een 'brij' als het aan het dooien is en beter beloopbaar als het onder nul is. Er zullen al enkele 'omleggingskes' gebeuren op de Finse Piste zelf (mss komen we dan wel op stukje weg ook). Of indien te slecht zoeken we een alternatief op de weg (maar wel met kleinere omloopjes). Dus iedereen 'verlichting' mee.

17-01-2017 om 12:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakkelweer....
Het is gevaarlijk winterweer ...geen bittere koude maar temperaturen net onder of net boven het vriespunt. En dat maakt het soms moeilijk om keuzes te maken. Dit was ook het geval voor het zondagsloopje... 'de weg op' of  'niet de weg op' ...een zestal koos voor de weg en het 'viel nog goed mee' qua gladheid. De rest bleef op de licht besneeuwde Finse Piste en deden daar hun ding.


Wel al meegeven dat er volgende week een splitsing is van het zondagsloopje:

- een deel gaat de langere afstand lopen op een wandeling van de Boerenkrijgstappers (verzamelen 7u45 Kalken Kerk) (http://www.boerenkrijgstappers.be/Pagina/Donkmeertocht2017.html)
- om 10:00: het gewone zondagsloopje aan de Veldmeers

Programma

Voor volgende week wisselen de weersvoorspellingen bijna uur per uur. Daardoor is het moeilijk om op voorhand een planning te maken. Het zou de bedoeling zijn om dinsdag een wegtraining te doen (Kasteel (5 km) - Kasteel/Old Horses) 7 km - Kasteel/Old Horses/Slekkebeek (10 km). Op donderdag staat voor iedereen een Piste Training op het programma. De weersomstandigheden kunnen wel voor wijzigingen zorgen. Vergeet ook niet om de dag van de trainingen de blog rond 18:00 eens te raadplegen.

Jogging

Op 4 februari staat een loop van OIGO op het programma in Desselgem. Er kunnen 'tourkes' van 1 km worden gelopen à volonté. Ligt dus in ieders bereik. Meer info kan je vinden op http://valentijnsloop.weebly.com/.Wie interesse heeft om mee te gaan stuur een mailtje naar veldmeersrunners1@gmail.com. We spreken dan wel verder af.

It's the journey that counts

Voor diegenen die deelnemen aan dit loopproject worden de trainingsdagen wat opgedreven. Vanaf nu is er naast de maandagavondtraining ook een zaterdagtraining of wedstrijd (halve marathon's van Lier, Terneuzen, Axel en Sluis staan op het programma).

Zo een training bestaat steeds uit twee delen. Het loopgedeelte bestond zaterdag uit een loop van de Aardbeienroute (16 km) en het was soms ook glad op de weg en nadien kregen de lopers nog wat regen/natte sneeuw over hen heen.



In onze kleine keuken wordt er nadien meestal nog een warm soepken gedronken (en dat kan smaken op een winterdag/-avond)


Zelf moet ik alles vanop een afstand bezien want de 'kuitperikelen' had ten slotte niks te maken met de combinatie van medicatie. Een echo bracht aan het licht dat ik een spierscheur had opgelopen in de 'tweede kuitspier' van ongeveer vijf centimeter. Door zelf niet te kunnen lopen kan ik mij natuurlijk optimaal bezig houden met het 'begeleiden' van zowel de Veldmeersrunners als het 'It's the journey that counts project'

15-01-2017 om 15:21 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
13-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een regenavond....
Dinsdag hadden we prachtige loopomstandigheden. Er was dan ook een vrij grote opkomst en er werd nog eens richting Kalken gelopen. De langere afstand liep Brugstraat/Zomerstraat en de korte afstand deden Peperstraatje aan. Dit gebeurde in een drietal groepen tss de 10 en 15 joggers. Ook waren er veel lopers (34) die op de Finse Piste bleven en dat is een positieve trend.
Donderdag was het een gans 'ander liedje'. Van rond 18:00 begonnen sms'sen en mailtjes binnen te komen 'Ik ga passen' - 'Nu is het toch wat erg'. Om het 'af te lassen' was ik eigenlijk wat laat - dus toch naar de Veldmeers gereden waar ik eigenlijk niemand verwacht had....maar toch waren er een twintigtal dappere die hun training op de Finse Piste deden. En ik kreeg van hen de reactie: 'Je zegt zelf steeds dat regen geen reden is..'. Er waren dappere die 10 ronden liepen - en waren er die er minder deden...Iedereen nat tot op 'het vel', voeten nat... maar ze hadden zo allemaal iets van 'Kijk zelfs in dat weer hebben gelopen'. Nen dikken duim dus voor de 'Moedigen'.
Nadien was het 'weer' natuurlijk het onderwerp en wat wel opvallend is als je kijkt op al die jaren hoe weinig je eigenlijk maar een regenavond hebt (behalve dan voor de starters van 2013 die hadden pech).

Zondagsloopje

Het zondagsloopje start aan de Veldmeers om 10:00 uur. De lange afstand (10 of 16 km) gaat langs Peperstraat-Giezeveld en eventueel extra lus langs Prullenbos. Korte afstand is Prullenbos of Finse Piste. Er zal een vrij mooie opkomst zijn - verschillende meldden al dat ze hun loopje van donderdag dan gaan 'in halen'. Dus allen aanwezig op zondag (en op tijd.....).

Afgelastingen

Voor volgende week wordt 'bar winterweer' voorspeld. Sneeuw en temperaturen van overdag zelfs tot - 5°. Indien er niet zou gelopen worden zal dat voor 18:00 op blog verschijnen. De regel is: als de wegen goed berijdbaar zijn om de Veldmeers te bereiken wordt er gelopen. Bij gladheid op voetpaden/fietspaden die we gebruiken bij het lopen kan het vooropgestelde programma gewijzigd worden in een 'Piste'-programma (zoals we ook donderdag deden).

13-01-2017 om 10:56 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
09-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen twee winterprikken door...
Zondag was er een aanzienlijke belangstelling voor het zondagsloopje. De verwachtingen waren niet zo hoog want er was vrij veel mist en op tal van plaatsen waren er nieuwjaarsrecepties. Niettegenstaande dat waren er toch een 20-tal gegadigden. Lut nam de kortere afstand mee naar Prullenbos en Ronny leidde de ander groep langs de Meerskant. Moet zeggen als je ons in groep ziet lopen valt de 'kledij' enorm op. Dat in tegenstelling met andere sporters (lopers/fietsers) die ons pad kruisten. Het is ongeloofelijk hoeveel sporters er in donkere kledij de weg op gaan (zelfs bij slechtere weersomstandigheden). Er waren twee opvallende feiten: de nieuwelingen zijn al vrij goed ingeburgerd en nestelden zich in één van de twee groepen en... bij de begeleiders zit het begrip 'clincke'-kilometers er ook al goed in...

Programma deze week:

De aangekondigde 'Finse Piste'-training voor 'iedereen' wordt verschoven naar volgende week omdat men dan winterse weersomstandigheden voorspellen en het dan zeker aan te raden is om op de Finse Piste te blijven

Dinsdag: Lange Afstand: Steentje-Brugstraat-Zomerstraat-Berlinde Kapel (10 km: twee groepen: 1:10,5 à 11/u - 2: 9 à 9,5/u). Midden Afstand (Peperstraat lang 7 km) (Ingrid en Lut regelen hier de snelheden). Korte Afstand : Peperstraat Kort (Christine en Ria)

Jeroen blijft bij de mensen die op de Fins Piste lopen. Danny fietst nog eens tussen de groepen heen (is van begin oktober geleden dat ik de Finse Piste nog eens verlaten heb dus tijd om ook nog eens in de andere groepen wat aanwezig te zijn)

Donderdag: Kasteel à volonté (opnieuw met een viertal 'bussen' die samen vertrekken en terug komen en in de 'kasteel'-lussen kiest iedereen de snelheid die hij wil.
Op Finse Piste is er volgende training voor diegene die willen opbouwen: 5' Loslopen - stretchen - 37 ' lopen. Aan de 'nieuwelingen' zou ik aanraden om zeker één keer in de week nog op de Finse Piste te blijven en deze opbouw-training is daar zeker goed voor. Ikzelf verzorg de Piste-training.

09-01-2017 om 12:05 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid doet pijn...
In oktober 2008 trokken we met een groep joggers naar de marathon van Amsterdam. Het werd een onvergetelijke belevenis voor zowel lopers als supporters waarbij hechte vriendschappen zijn ontstaan. Vandaag werden we echter econfronteerd met de oneerlijkheid van het leven want twee jaar na Daisy moesten we vandaag afscheid nemen van Ann. 

Daisy, Ann waar jullie ook zijn, weet dat jullie bij elk van onze 'reünies' zeker in onze gedachten zal aanwezig zijn!








07-01-2017 om 18:48 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
06-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar is gestart...
De eerste week (en ook de eerste looptrainingen) van het nieuwe jaar zitten erop. Ondanks de vakantieperiode was er nog een vrij goede opkomst en wat zeker positief is/was dat heel wat mensen kiezen voor de piste-training of afwisselen met één keer piste en één keer weg. Volgende week plannen we dan ook eens een 'piste'-training voor gans de groep.
Ondertussen is aan de meeste starters een meter/peter toegekend zodat de integratie vlot kan verlopen. 


Zondagsloopje

10:00 uur  Sporthal Laarne: Lange omloop Meerskant (10 km) - Prullenbos (6 km) of Piste Training.


Nieuwjaarsdrink

Hou alvast 26 januari vrij in jullie agenda. Op die dag is er een kort loopje met nadien appelbeignets een drankje (glühwein, chocomelk een waterken). Het is een combinatie van de 'lichtmis'-happening en een nieuwjaarsreceptie. Wie wat doet die dag en hoe de 'appelbeignets'-traditie is binnen geslopen aan de Veldmeers zal de volgende weken nog worden toegelicht. Ook zal dan nog eens worden ovrelopen wie/welke taken op zich neemt in de nieuwe structuur.


Persoonlijke Projecten

Naast het gebeuren aan de Veldmeers staan voor mij nog enkele persoonlijke projecten op mijn lijstje voor 2017. Het belangrijkste zal zijn kijken hoe mijn gezondheid evolueert maar sowieso zal het zelf ook actief aan sport doen één van de belangrijkste facetten zijn in mijn genezings-/stabiliserings proces

Begeleiden Marathon Rotterdam

Er is een groep marathonlopers dat onder het motto 'It's the journey that counts' zich aan het voorbereiden zijn voor een voorjaarsmarathon. Hier zullen de maandagavonden en zaterdagen extra loopsessies/halve marathons worden ingelast. Ik wil hier nogmaals uitdrukkelijk meegeven dat dit buiten het Veldmeersrunners-gebeuren valt en dat die aparte trainingen dan ook buiten de verzekering vallen die we hebben afgesloten. Joggings/wedstrijden die zitten daar wel in bevat. De marathon zelf vindt plaats begin april. Voor mezelf zit een marathon lopen er niet meer in maar haal wel mijn plezier aan het begeleiden van de lopers en de trainingssessies te organiseren en er hier en daar een speciaal 'tintje' aan te geven zoals beschreven in Hartloper. Wat wel speciaal is deze keer is dat mijn beide kinderen Niels en Heike aan de start staan!

Europese Kampioenschappen Bedrijfssporten

In 2013 en 2015 nam ik reeds deel aan deze kampioenschappen resp in Praag en Ricionni. Toen liep ik daar telkens de 5000 meter en de halve marathon. Dit jaar worden deze georganiseerd in Gent. Je zal mij dan ook regelmatig met een t-shirt zien lopen 'Join Us in Ghent 2017'. Ik ben ook deze keer ingeschreven enkel voor de 5000 m. Dit is heel belangrijk voor mij dat ik mij een doel kan stellen want nu beperkt het lopen zich tot enkel halve rondekes op de Finse Piste en dat moet meer (ook zoals reeds gesteld om mijn gezondheid te 'optimaliseren'). Ik heb tot midden juni om hier naar toe te werken en het doel is simpel: op de kampioenschappen de 5000 min 28'45".

Samenwerking Sportdienst

Nu dat we met de Veldmeersrunners op 'eigen poten' staan wil dat niet zeggen dat ik geen projecten meer doe met de Sportdienst. Dit jaar staan er alvast twee mooie op het programma

Loopomlopen
Samen met diensten van de provincie en de gemeentelijke Sportdienst wordt er ook gewerkt aan enkele bepijlde omlopen in Laarne. Zoals jullie mss al in reclame-filmpjes gezien hebben op tv moeten deze omlopen aan strenge voorwaarden voldoen (70 procent onverhard). Het  is puzzelen om aan deze vereisten te voldoen. Maar momenteel ligt al een eerste concept op tafel (drie omlopen 4,8 - 6 en 9 km) - maar hier zal nog wel aan gesleuteld worden. Ik kijk alvast uit naar een eerste inspectie vanuit de Provincie midden januari.

Start To Run
Vanaf oktober wordt er een nieuwe reeks 'Start to Run' georganiseerd door de sportdienst. Ik zal hiervan de begeleiding doen.

06-01-2017 om 13:48 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
02-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste weekprogramma 2017...
Eerst en vooral voor iedereen de allerbeste wensen voor 2017. Dat 'gezondheid' hierbij centraal staat is voor iedereen en zijn familie het allerbelangrijkste. Aan de gezondheid gaan we met de Veldmeersrunners in 2017 op een sportieve manier aan 'werken'. Dit doen we nu onder de vorm van een 'feitelijke vereniging'. Wie welke taken op zich neemt zal ik deze week hier ook eens op blog plaatsen (zodat iedereen weet wie ja waarover kan aanspreken - want met een ledenaantal van 120 is hier wel wat 'organisatie' nodig). Ook zullen de 'functies' nog eens uitvoerig toegelicht worden op onze nieuwjaarsreceptie/samenkomst op 26 januari (meer details volgen nog, maar alvast een datum om in jullie agenda te zetten).


In deze 'post' ga ik de sportieve aanpak toelichten.

De twee peilers waarop ik wens te werken zijn:
- elkeen komt aan zijn trekken binnen zijn eigen mogelijkheden en elkeen heeft ook 'RESPECT' voor de doelstellingen/mogelijkheden van anderen. Zowel nen 'rappen' voor nen 'tragen' als nen 'tragen' voor nen 'rappen'. Er zullen loopavonden samengesteld worden waarbij iedereen dan ook zijn ding kan doen.

- VEILIGHEID: als je het ledenaantal bekijkt mogen we er vanuit gaan dat we op de meeste loopavonden minstens tss de 60 en 80 lopers zullen hebben. Het is steeds een groot aantal mensen waarmee we de weg opgaan. Het is dus heel belangrijk dat telkens in groep gelopen wordt en dat de 'instructies' van de groepsverantwoordelijke gevolgd worden.


Organisatie van de trainingen

- Er zullen per training zeven mogelijkheden zijn:

  * 2 snelheden op lange afstand (in deze groepen is het snelheidsverschil dikwijls nog het meest uiteenlopend - de snelheden zullen per avond afgesproken worden met de groepsverantwoordelijken en kunnen van training tot training verschillen).
  * 2 snelheden op midden afstand (7 à 8 km)
  * 2 snelheden op korte afstand (5 à 6 km)
  * loopsessie op Finse piste

Bij de meeste trainingen 'op de weg' zal er fietsbegeleiding zijn.
De zondagsloopjes zullen georganiseerd worden door Ronny en Jeroen en zullen telkens toegelicht worden in het tweede deel van de week.

- opwaardering training op Finse piste

Eenmaal om de twee weken zal een training op de Finse piste zijn voor iedereen. Dit vermindert het risico op blessures en wakkert het groepsgevoel aan.

- integratie van de starters.

Zoals ik al enkele keren gesteld heb is de integratie van de 'nieuwelingen' een zeer belangrijk punt en ook iets waar we vorig jaar wat in gefaald hebben. Daarom gaan we nu enkele extra inspanningen doen.
Eerst en vooral een raad naar de starters: wil niet te vlug vooruit gaan en maak gebruik van de Finse piste. Ikzelf zal de eerste maanden de looptrainingen op de piste voor mijn rekening nemen. Je mag op de baan gaan, maar niet direct met de 'rappe' en 'lange' afstand ee.
Elke donderdag geef ik een training naar verdere opbouw toe op de Finse piste (kan ook gevolgd worden door 'niet starters' natuurlijk.

Ik zoek mensen voor het peterschap/meterschap voor onze 'nieuwelingen'.
Het doel is dat zij helpen bij de integratie van de starters: ° lopen ze in de juiste groep ° nemen ze niet teveel hooi op de vork ° komen ze regelmatig lopen (het is beter iemand die achter blijft eens te contacteren dan achteraf te moeten zeggen 'die komt niet meer zeker'). Ik zal het peterschap op mij nemen van diegenen die op de Finse piste blijven verder lopen. Andere kandidaten hiervoor mogen mij steeds een seintje geven.


Verantwoordelijken voor januari

- lange afstand: Chris De Vuyst - Jeroen Bocklandt
- midden afstand: zal dinsdag bepaald worden
- kort afstand: Christine De Weerdt - Ria Brosens
- Finse piste: Danny Clincke


Programma voor deze week:

dinsdag
- lange afstand: kasteel - old horses - slekkebeek (11 km)
- midden afstand: kasteel - old horses (7 km)
- korte afstand: kasteel (5,6 km)
- Finse piste

donderdag
- piste-training: 5' loslopen - opwarming/stretching - 35' lopen
- degene die niet op de piste blijven doen kasteel à volonté. Met vier 'bussen' heen en terug en in de kasteeltourkes kan elk zijn ding doen

02-01-2017 om 16:27 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een afsluiter!

Op vrijdagavond waren we uitgenodigd bij collega-lopers Nick en Marion om eens naar hun 'versierde hof'  te kijken. Onze mond viel open van verbazing wat een mooi lichtspel - mooie thematische weergave ook. Zo iets moois ...maar jammer dat het zo wat afgelegen was. Konden we voor iets zorgen zodat meerdere mensen hiervan konden genieten. Misschien toch nog een extra 'loopavond' voor de Veldmeersrunners. Zaterdagmorgen nog mails beginnen versturen en op maandag een reminder... aanvankelijk kwamen de 'geïnteresseerden' langzaam binnen maar plots stroomden de bevestigingen binnen. Alle hens aan denk om het in te plannen. Hier thuis nog enkele flessen glühwein gevonden, Marion haalde de chocomelk en hapjes boven , de 'thermoskannen' werden opgehaald door Chris, klein parcours verkend... Met een 65 mensen (joggers) verzamelden we op een parking langs de Laarnebaan en vandaar werd koers gezet richtig 'kersthuis' - een tempo dat voor iedereen haalbaar was en amper een tweetal kilometer. Bij aankomst bij onze gastheer/vrouw hoorde je uit alle monden hetzelfde nml 'wow' en nog eens 'wow'. Nick en Marion hadden naast het ter beschikking stellen van hun prachtig versierde hof ook voor gezellige 'vuren' gezorgd, alle drank was opgewarmd en het werd een avond om nooit te vergeten. Dat merkte je ook aan de reacties bij het naar huis gaan iedereen zei hier opnieuw bijna hetzelfde 'Tot volgend jaar' - 'Volgend jaar gaan we dat weer doen'. Dus Nick en Marion en ook voor jullie fantastische muzikale kinderen: nen dikken maar dan ook nen heel dikke 'BEDANKT'.

Saskia zorgde voor enkel mooie sfeerfoto's (groepsfoto kan ik wegens beperkingen van 'bloggen ' hier niet plaatsen. Ook is er een filmpje te zien op de fb-account van Saskia https://goo.gl/photos/8ZaweyKCoqddEXKR7 (zeker de moeite waard om eens te bekijken) --> technisch kon dit hier ook niet worden geplaatst.

Maar er was meer... de twee zonen en dochter zijn ook zeer muzikaal aangelegd en brachten ons enkele prachtige nummers die er de sfeer nog extra inbrachten Jullie hebben ons echt een heel mooie avond bezorgd.


Zie hierbij nog enkel foto's die bij verschillende in het familie-album zullen terecht komen.








En onze gastvrouw.... zij zag dat het goed was!!!




Afspraken omtrent avondloop Berlare

Er wordt verzameld om 18:15 aan Kalken Kerk (zowel de 5 als 10 km)

28-12-2016 om 20:04 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.extra loopavond
De respons op dit loopje is zo groot dat van parkeren onder R4 geen sprake kan zijn. We zijn met een zestig lopers en hebben dus twee plaatsen van afspraak:

19u30: Sporthal aan Veldmeers van waar Carpoolen naar 'Soll Tegels'
19u45: Soll Tegels Laarnebaan 105 Heusden

Van daar uit wordt 'korte afstand' gelopen naar Kersthuisje Reukenwegel 18 waar we zullen ontvangen worden in een meer dan sfeervolle omgeving met een aangepast drankje.

27-12-2016 om 12:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra kers-loopavond
Normaal gezien was het vorige donderdag de laatste loopavond maar...gisterenavond heb ik bij onze collega-Veldmeersrunners een prachtige hof/huis vol kerstversiering/verlichting gezien. Te mooi eigenlijk om er niet voor te zorgen dat heel veel mensen dit te zien krijgen. Daarom is er op dinsdagavond 27/12 een extra loopavond die richting Reukenwegel 18 in Heusden zal gaan. We verzamelen om19u30 aan de Sporthal vanwaaruit we 'carpoolen' naar brug onder R4 (om daat met niet teveel auto's te staan). Vanop die plaats zal dan een loopje voorzien worden van ongeveer vijf kilometer met halfweg een tussenstop bij Nick en Marion.Iedereen zal hier ook een mail van krijgen. Gelieve te replyen daarop zodat men weet met hoeveel mensen we daar gaan aanwezig zijn. Het is zeker een aanrader zie hierbij alvast enkele foto's:







24-12-2016 om 13:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt Sportdienst...
Deze avond is het de laatste loopavond onder de vleugels van de Sportdienst. Een samenwerking die begon in het najaar van 2011 met een vraag van mij of er interesse was om een 'start to run' te organiseren. Dit was direct een schot in de roos en er werd opgestart met 'Begeleid Lopen'. De Veldmeersrunners werden geboren, sponsors gezocht, kledij aangekocht. Maar het allerbelangrijkste is dat twee maal in de week een grote groep joggers uit onze gemeente (en buurtgemeenten) zich aanmelden om 'ieder hun ding te doen'. De ene periode al wat meer joggers dan op andere momenten. Momenteel hebben we een aanwezigheid van tss de 70 en 90 joggers op de loopavonden. We mogen gerust stellen dat zonder dit initiatief dat van de 'gemeente' uit gesteund werd een groot deel van deze mensen nooit tot lopen zouden gekomen zijn. Het is een perfecte samenhang tussen de Sportdienst - mijn persoonlijk engagement en zeker niet te vergeten het enthousiasme van alle joggers. Als hoogtepunt van de samenwerking wordt dikwijls (en terecht) verwezen naar het binnenhalen van de 'Goed Gezien'-Award als het meest sociale project van de provincie (iets waar we met zijn allen nog jarenlang fier mogen over zijn) maar...eigenlijk zijn alle dinsdagen en donderdagen een 'hoogtepunt'...telkens als al de 'groentjes' verzamelen aan de sporthal...telkens als je naar dat 'gekwebbel luistert', telkens iedereen zijn afstand aan zijn snelheid loopt, telkens iedereen veilig en wel terugkeert van zijn loopavond. 

En daarom zeggen alle Veldmeersrunners in koor.... aan Peter, Corien van de Sportdienst en Gerda als schepen van Sport...





Kledij

Ook de tweede levering van vestjes/truitjes is toegekomen. Deze kan vanaf deze avond afgehaald worden (of op één van de volgende loopsessies). Op twee truitjes en één vestje na zal alle kledij kunnen uitgeleverd worden. Het was een huzarenstukje om amper één week na het beëindigen van de 'start to run' alle 116 joggers 'gekleed' te krijgen. Het begon in september met de zoektocht naar sponsors -eens die gevonden namen de kledij verantwoordelijken over en organiseerden pas avonden, plaatsten de bestelling en volgde die op (trouwens een correcte opvolging van de vooropgestelde planning door VERGE). De laatste dagen lag gans 'den huizen' hier vol met truitjes. Maar de kledij verantwoordelijken zijn er toch in geslaagd alles geregeld te krijgen Dikke Proficiat daarvoor. En niet enkel zij maar ook de mensen die voor de ledenadministratie, financieel gedeelte, papierwerk voor 'Erkenning', verzekeringen, nieuwe omlopen (zodat het het zondagsloopje opnieuw opgewaardeerd werd) verdienen een dikke pluim. Het is dank zij hen dat we op 1 januari de stap hebben kunnen zetten naar de 'Feitelijke Vereniging'.

Eindejaar

Deze avond is het de laatste training voor 2016. We hervatten opnieuw op 3 januari. In de loop van januari zal ook een soort 'nieuwjaarsreceptie' gegeven worden - hierop zal ook nog eens worden toegelicht wie wat doet in de nieuwe vereniging.
Enkele van onze lopers lopen ook de warmathon. Helaas was alles rapper volzet dan we dachten (een lesje dat we nu geleerd hebben voor de toekomst). Als alternatief zouden we oproepen om in groep deel te nemen in Berlare aan de 'light run' (zie info vorig blogartikel). We streven er naar om met een twintigtal mensen naar daar af te zakken.Vragen hieromtrent kan je ook aan Carlo stellen of mail sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Afspraken voor de dag zelf zal ik op deze blog publiceren in de loop van volgende week.

22-12-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
18-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners 'showen' her en der hun nieuwe uitrusting...
Waar ik het verslag over het weekend moet beginnen weet ik niet goed. Van uit verschillende hoeken kwamen verslagen binnen. Op sommige events was ik zelf aanwezig van andere kreeg ik dan foto's toegestuurd. Eén feit was overal gelijklopend: Iedereen was super fier op de nieuwe kledij... en je een beetje 'stoefen' was er ook bij. Wat ook opnieuw opviel is dat ook bij joggings ieder zijn ding doet: van genieten van een trage 5 km, tot vlammen op 10 miles of het lopen van een marathon.

Zaterdag stond de 10 miles van Lier op het programma - diegenen die met mij al marathonvoorbereidingen gedaan hebben weten dat dit steevast op de menu staat. 'Lier heeft iets speciaals' is mijn motto. Dit werd wel een 'milde' editie. Met vier lopers waren we afgezakt naar de Pallieterstad. Voor Niels was het zijn eerste jogging..en wat voor één met een tijd van 1u07' op de 16 km was dat een binnenkomer van formaat. Ronny mocht met 1u18' ook niet klagen over zijn 'snelheid'. Chris en Saskia deden het rustiger aan in het teken van de voorbereiding.


Karen Roels had zich zo een beetje stiekem voorbereid op een marathon in Gent. Af en toe loste ze iets maar eigenlijk wakkerde ze enkel onze nieuwsgierigheid aan. Dus gingen we een kijkje nemen en veregezlden we haar een tourken rond de watersportbaan. En ja aan Karen zag je niet dat ze toen al aan km 30 zat. Het was alsof op de Finse Piste aan de Veldmeers aan het lopen was en een 'klapken' aan het doen was.


Karen Roels en Kelly Stroobant staan nogal te blinken na hun respectievelijke marathon en de 25 km die Kelly als steun heeft meegelopen.


Ook in Zele waren onze lopers van de partij. Nic en Carlo liepen er de 12 km (in een vrij snelle tijd).


En dit is een foto waar ik heel fier op ben. Els liep in Zele een podiumplaats op de 6 km. Als ik zie welke weg Els heeft afgelegd op een jaar tijd is dit een prachtprestatie. En een bewijs als je gedragen/gesteund wordt door een groep je heel wat kan bereiken.


Voor de Midwinternachtloop in Gent nam Ria Brosens de verantwoordelijkheid op zich en ze deed dat schitterend: de inschrijvingen, regelingen voor vervoer, afspraken ter plaatse...

Onze enthousiaste groep op de 5 km... mooi met de kerstmuts en toch een beetje zenuwen bij diegenen die hun eerste wedstrijd liepen...


De volledige groep die deelnam in Gent en zo het meer dan geslaagde weekend van de Veldmeersrunners afsloten!!!


Ook de pers gaf aandacht aan het gebeuren aan de Veldmeers - het volgende artikel is een aanrader om eens te lezen http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwpo_02631975

De loopavonden deze week staan in het teken van de 'integratie' van de nieuwelingen en als we dit tot een goed einde willen brengen dan moet iedereen zijn steentje daar toe bijdragen. Op dinsdag staat voor iedereen een 'Piste'-training op het programma. Er zal in vijf groepen gelopen worden (en dit gedurende drie ronden - nadien kan elk zijn eigen temp lopen). Groep 1: 10 à 10,5/u (Ronny De Groeve) - 9 à 9,5 km (Jeroen Bocklandt) - 8,5 km (Saskia Vermeulen) - 8 km (Christine De Weerd) en nog een tragere groep (Lut Impens). Op deze manier kunnen de starters kijken met wie ze 'kunnen meelopen' op een kortere afstand. Op de Piste is het makkelijk om van groep te wisselen. Op donderdag is het als jaarafsluiter 'Kasteel' of 'Finse Piste' wel wordt er gevraagd dat iedereen een kerstmuts opzet om voor wat sfeer te zorgen.

Verder zijn er nog volgende organisaties:

Warmathon Gent
Night Run Berlare

Voor deze laatste twee lopen mag je bij interesse mail sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. De mails zullen dan worden opgenomen/of doorgestuurd naar resp. Ronny De Groeve of Carlo Rots.

18-12-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topavond aan de Veldmeers
Gisterenavond was het zover de starters deden hun 'finale'-loop. En ...ze deden dat met verve. Ze legden allemaal en prachtig resultaat neer op de 'schors' van de Finse Piste. Dikke proficiat voor iedereen. De definitie van 'sociaal lopen' nml. toegankelijk en haalbaar voor iedereen kon niet beter worden geïllustreerd dan wat gisteren te beleven viel aan de Veldmeers. De 'anciens' zorgden er ook voor dat er ambiance was voor de starters door hen luidkeels aan te moedigen. En het is niet enkel het sportieve dat telde maar je ziet dat er in groep naar iets toegewerkt wordt dit werd ook geïllustreerd bij de aankomst van de "laatste" deelneemster die door gans de groep begeleid werd. Een mooi moment als afsluiter van deze zesde 'Start to Run'-reeks in Laarne/Kalken. Iedereen een welgemeende proficiat en niet enkel voor de finale-run maar voor de inzet gedurende de 10 weken in deze 'zonder regen'- editie.


De Schepen van Sport 'Gerda Van Hulle' was er niet enkel om de diploma's te overhandigen maar deed er ook de 'overdracht' van de Veldmeersrunners van Sportdienst naar een 'feitelijke vereniging'. Samen met Corien Vliebergh maakte ze een overzicht van de laatste vijf jaar. Een uniek project in Vlaanderen waarbij de sportdienst gedurende vijf jaar de rol als 'organisator' opneemt zodat de vereniging tijd heeft om te groeien en een stevige structuur op te stellen. Net gisteren kwam ook het bericht van het Scheppencollege dat we vanaf nu ook een 'Erkende' feitelijke Vereniging zijn (zie bijlage). Er werd ook een foto-reportage 'gedraaid' van de laatste vijf jaar en dat alles met en hapje en een drankje.


En dat is nog niet al het nieuws van deze week. Ook de kledij werd bezorgd en uitgedeeld. Nogmaals heel erg bedankt aan alle sponsors want het is toch dankzij hen dat dit allemaal realiseerbaar is. Hieronder alvast enkele van de sponsors op foto.


Lut en ik danken ook iedereen voor de mooie geschenken die we gisteren kregen zowel van de 'start to runners' als van de Sportdienst. Het was een mooie samenwerking gedurende vijf jaar en ik denk dat we nog dikwijls op de 'know how' van de Sportdienst zullen beroep doen en vice versa. Mag mss al verklappen dat er voor 2017 al een project op de agenda staat (wel nu nog maar in beginfase) nml. loopomlopen in Laarne.


Het zondagsloopje gaat niet door deze week daar er tal van andere activiteiten zijn:

zaterdag 17/12: 10 miles in Lier (wie wil meegaan afspraak is om 11:45 bij mij thuis)
zondag 18/12:
Kerstloop Zele
Midwinternachtloop Gent. Hiervoor heft Ria Brosens de organisatie op zich genomen (en dat weer schitterend gedaan) en heeft mail met afspraken naar alle deelnemers hiervoor gestuurd.

Verder zijn er nog volgende organisaties:


Voor deze laatste twee lopen mag je bij interesse mail sturen naar Veldmeersrunners1@gmail.com. De mails zullen dan worden opgenomen/of doorgestuurd nar resp. Ronny De Groeve of Carlo Rots.

Volgende week zijn er op dinsdag en donderdag wel nog loopavonden (meer info hierover begin volgende week)

Bijlagen:
SCAN0028 (1).PDF (1.2 MB)   

16-12-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer belangrijke week
Het is bijna zover: 15 december stond al een tijdje bij velen aangeduid in hun agenda. De starters fladderen donderdag naar hun 5 km-brevet, er is de jaarlijkse eindejaarsreceptie met de overgang van 'Sportdienst naar feitelijke vereniging en ja ook kan de kledij bedeeld worden (voor de mensen die op het laatste moment betaald hebben. Breng mss voor alle zekerheid jullie betalingsbewijs mee :) ) maar eerst een terugblik op het zondagsloopje.

Zondagsloopje

Nadat ik mijn activiteiten tot één loopgroep had beperkt was één van de doelstellingen het zondagsloopje weer te laten herleven. We mogen nu al enkele zondagen na elkaar rekenen op een aanwezigheid tussen de 20 en 30 deelnemers. En dat was ook gisteren het geval. Nu was de 'hoofdmacht' te vinden bij 'Prullenbos in de winter' (en neen de vraag moet niet opnieuw gesteld worden wat 'het verschil is...). Hier zie ik mensen opduiken die anders niet naar het zondasloopje kwamen. Ook meegeven dat Marianne en Veerle hier de mensen zijn die steeds aanwezig zijn en anderen over de streep halen. Op de piste waren het de starters die onder begeleiding van Lut hun minuten liepen. En op de langere afstand was het een nieuw parcours door Ronny en Jeroen uitgetekend. Ik heb de laatste twee weken al heel wat nieuwe straten en wegels leren kennen en zo kan ook een ander doel van het zondagsloopje nml; parcoursen ontdekken voor zomer, vervuld worden.


Programma

Dinsdag: Kasteel (5,7 km) - Kasteel + Old Horses (7 km) - Kasteel - Old Horses - Slekkebeek (11 km)
Donderdag: 1 tourken Berlinde Kapel en nadien de starters aanmoedigen in hun finalerun.

Start to run Week 10

Dinsdag: 32 ml
Donderdag: 5 km-loop (hierover geef ik dinsdag meer info).

Kledij

Momenteel is het wachten op een teelfoontje van Peggy met de mededeling ... 'ze zijn toegekomen'. Het is ook voor ons met spanning afwachten hoe de kledij er 'in het echt' zal uitzien. Normaal gezien wordt de kledij uitgedeeld donderdag vanaf 19:00 uur (wel voor zorgen dat de betaling van het lidgeld gebeurd is). Moest alles vlotter gaan dan verwacht kan dit mss al gedeeltelijk dinsdag gebeuren maar dan zal er hier dinsdag een 'extra item' voor verschijnen

Feitelijke Vereniging

Eerst nog even kort meegeven wat een Feitelijke Vereniging is en de doelstellingen ervan.

Definitie: Een groep van minstens twee personen die als doel hebben bepaalde omschreven doelstellingen te bereiken.

Doelstelling:
Een groep joggers die als doel heeft een zo groot mogelijke groep mensen op een gezonde manier aan het lopen te brengen/houden. Zowel iemand die vijf kilometer wil lopen als iemand die een marathon wil lopen moet zich goed voelen in deze groep. ergens is ook de betrachting om mensen aan het sporten te brengen die het anders niet zouden doen. Dit alles kan omschreven worden met de term 'sociaal' lopen waarbij het gedachtengoed 'RESPECT voor iedereen' centraal staat.
Het is niet de bedoeling om activiteiten te organiseren voor mensen van buiten de groep (hulp aan andere groepen kan wel bv. aan sportdienst bij een jogging) want daarvoor is onze feitelijke vereniging niet bevoegd.

En als afsluiter heirbij de allereerste foto die ooit genomen is van wat zou uitgroeien tot de Veldmeersrunners - dit was de initiatie les van 'start to run' in 2011. Het was toen al duidelijk dat ... de vrouwen de macht zouden grijpen.

12-12-2016 om 11:30 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde is in zicht...
Deze week waren het opnieuw schitterende loopomstandigheden en dit resulteerde in een mooie opkomst op de loopavonden. Wat ook opviel is dat verschillende lopers kiezen voor een 'Finse Piste'-training. Deze 'start to run'-reeks heeft ook duidelijk een opwaardering van het lopen op de Finse Piste met zich mee gebracht. Hoe het met de starters gaat zou ik zelf kunnen vertellen maar ik kreeg deze week een mail van Willy Rogiers en een betere reclame kan ik zelf niet maken. Dus hierbij de 'getuigenis' van Willy.

Ik had gelezen dat in Laarne terug een Start to Run georganiseerd werd. Het interesseerde me, maar zou het nog lukken op mijn 67ste. Op de website van Danny las ik de geruststellende woorden: "IEDEREEN KAN HET". Ik schreef me in.
Op de eerste lesdag trok ik met een klein hartje en ruim op tijd naar de sporthal in Laarne. Langzaam vulde de inkomhal zich met lopers in de uitrusting van de Veldmeersrunners, hier en daar iemand in gewone sportkledij. Ja........dat zal wel een nieuwe zijn dacht ik. Een voorzichtige vraag bevestigde mijn vermoeden. De anciens werden de baan opgestuurd. Danny verwelkomde de nieuwelingen en stelde ons meteen gerust "het zal lukken wees maar zeker".
We trokken naar de piste voor de opwarming en kregen nuttige tips om blessures te vermijden.
Toen startte mijn eerste loopje op de Finse piste met lopen stappen lopen stappen en blijven praten was het advies, lukte dat, dan had je je hartslag onder controle.
Week na week werkte ik het programma af, liep in groep, in een tempo dat me paste.
Nu 9 weken later zijn we een (h)echt loop & praat groepje geworden, en steeds ben ik verwonderd hoe vlot het lukt zonder letsel of krampen.
Volgende wek de ultieme test de 5 km lopen zonder stappen, dat moet lukken.
Ik heb de smaak van het lopen te pakken en blijf dit zeker doen met de Veldmeersrunners.


Zondagsloopje

Het zondagsloopje vertrekt van aan de Veldmeers. Het zal het laatste zondagsloopje van dit jaar zijn dus allen aanwezig - nadien kunnen we brainstormen over hoe we het zondagsloopje in 2017 zien. We mogen zeker tevreden zijn met de resultaten van het zondagsloopje: heropstart van nul begin oktober tot een volwaardige loopvoormiddag een tweetal maanden later. De starters hebben hier ook zeker hun steentje toe bijgedragen maar ook de 'anciens' met 'Prullenbos in de winter' en enkele mensen die nieuwe parcoursen uitgetekend hebben zodat de mannen van de 'lange adem' ook hun hartje kunnen ophalen.


Medische opdoffer

Deze week werd het bloed getrokken voor een algemene controle (en ook deels om mijn Marivan-medicatie te bepalen). Groot was mijn verwondering toen ik telefoon kreeg van huisarts om dringend eens langs te komen want dat hij mij 'iets ambetants' moest zeggen. Ik kreeg de mededeling dat ik suikerziekte had. De waarden die ik doorkreeg op de consultatie deden mij achterovervallen.

Glucose nuchter 237 (mag max 109 zijn)
Hemaglobine Alc 10,2  moet tss 4 en 6 zijn
Hemoglobine  Alc Mmol/mol 88 mag max tss 20 en 42 zijn

Als je deze waarden in tabelvorm giet (http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Behandeling-en-management-Nadere-info-Meer-over-HbA1c ) kom je in de rode gevarenzone.

Dit was onbegrijpelijk voor mij: geen overgewicht, geen hoge bloeddruk, veel beweging. Men vertelde me ook dat deze resultaten niet plots komen maar dat dit iets is dat zich al jaren opstapelde. En toen kwam het onbegrijpelijke: het was 2,5 jaar geleden dat het suiker gecontroleerd was. Wetende dat ik gedurende het laatste anderhalf jaar elke maand bloed getrokken wordt, bij mijn verblijf van vier weken in het ziekenhuis gebeurde dat dagelijks maar nooit werd suikercontrole aangevinkt. Nu medicatie beginnen geven was niet aangewezen daar ik al 'te ver zat' en zal wel 'iets' opgestart worden na 19 december door 'specialist'. Met pakken vragen blijf ik zitten: Was het herseninfarct niet het gevolg van de suiker - zijn mijn klachten te wijten aan het herseninfarct of suiker? Wat biedt de toekomst (ik dacht dat ik alles gehad had ...maar nu dit er boven op). Alles is behandelbaar maar om den duur wordt de 'bagage' zwaar.

Een ding wil ik wel meegeven hoe moeilijk het soms zal zijn ik zal mij steeds op positieve manier blijven inzetten voor onze loopgroep (wel rekening houdend met mijn beperkingen). Want hoe moeilijk ik het deze avond op de training ook had.... het enthousiasme van de joggers blijft voor mij de beste medicatie

08-12-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
04-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starters stevenen af op hun doel....
Weekendsamenvatting

Op zaterdag stond in het kader van 'It's the journey that counts' een langere duurtraining op het programma. Afhankelijk op welk stuk was het frisjes of voelde het goed aan in de zon. De pompoensoep en het gehakt (klaargemaakt door Lut) en de door Saskia gesponsorde 'Broodpeten' gingen vlot binnen achteraf.

De Sint was een 'zware concurrent' voor het zondagsloopje. Maar met een twintigtal joggers konden we toch weer een relatieve goede opkomst verwelkomen (rekening houdend van waar we komen). De langere afstand deed een 'nieuwe tour' langs de Meerskant (uitgestippeld door Jeroen en Ronny). Deze omloop is goed bevallen en zal zeker in het zomerprogramma worden opgenomen. Een viertal gingen op pad langs de Prullenbos en de starters bleven op de Finse Piste.

Volgende zondag (11/12) gaat het laatste zondagsloopje van 2016 ook door aan de Veldmeers zodat de starters nog eens een extra mogelijkheid hebben voor om te 'trainen' voor hun D-day van 15 december. De middenafstand is langs Purllenbos. En de Lange Afstand (10 of 16 km) richting Kordewagenstraat-Peperstraat-Giezenveld-Prullenbos. Op 18/12 is er Midwinternachtrun en de zondagen nadien is het resp. Kerstdag en Nieuwjaar.


Programma

dinsdag: Korte afstand: Peperstraat (kort) - Midden afstand: Peperstraat (lang). Lange Afstand: Richting Gaver Kalken - bij afkomen lus bijnemen Vaart-Groene Meersen -Hofland - Kordewagenstraat en dan richting Berlinde Kapel (12 km)
donderdag: Kasteel à volonté.

Ook meegeven dat er telkens de mogelijkheid is om op de Finse Piste te lopen.

Start to Run

De starters zien hun inspanningen beloond door een stijgende conditie en naderen met rasse schreden hun doel!

dinsdag: 18 ml - 2 mst - 17 ml tot 37 m
donderdag: 20 ml - 2 mst - 18 ml tot 40 m

Persoonlijke noot

Naar de gezondheidstoestand is er weinig (geen verbetering). Ik probeer met badminton en enkele andere sporten de coördinatie iets te verbeteren. Hiervoor ben ik bij twee mooie initiatieven in de gemeente terecht gekomen: GALM en 'Sport Overdag'. Deze twee initiatieven vervullen ook de rol van 'sociaal sporten' op eenzelfde manier als wat ik ook bij de Veldmeersrunners promoot. Het is dit soort benadering dat ons ook de 'Goed Gezien'-Award (nu exact drie jaar geleden) heeft opgeleverd.

04-12-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarsaktiviteiten
Het was dinsdag een koude dag en reeds in de vooravond was de temperatuur onder het vriespunt gezakt. Bij dergelijke weersomstandigheden is het steeds afwachten hoe de joggers er op reageren. En mijn eerste indruk enkele minuten voor half acht was een 'zeer matige opkomst' maar...vanwaar ze toen plots allemaal kwamen weet ik niet...maar de sporthal vulde zich met joggers met de al gekende (maar zeer gezellige) kwebbeling tot gevolg.


Uiteindelijk resulteerde dat in een groep van ongeveer 90 joggers. Als je dat op een winteravond 'samen krijgt' om te lopen dan mag je stellen dat het  opzet 'om zoveel mogelijk mensen aan het lopen te krijgen' toch redelijk geslaagd is. Wel hier direct meegeven dat de 'starters' in zeer grote getale blijven opdagen. En zij zorgen er ergens ook voor dat er meer Veldmeersrunners op de Finse Piste zelf blijven lopen 'Zien op de piste lopen, doet op de piste lopen' heb ik zo de indruk. En dat de Finse Piste eigenlijk een zeer goede ondergrond is bewijst ook het geringe aantal klachten bij de 'starters' (normaal is scheenbeenvliesonstteking de grote boosdoener maar tot nu toe niks van gehoord). De anciens liepen opnieuw afstanden tss de 5 en 11 km. En over de weersomstandigheden had iedereen hetzlefde gedacht 'koud om te starten maar eens onderweg waren het ideale loopomstandigheden'.


Eindejaarslopen

Midwinternachtrun: Kan je hiervoor ten laatste vrijdag een mail sturen naar ria.brosens@volvo.com
Warmathon: mail sturen naar veldmeersunners1@gmail.com

Zondagsloopje

We doen verder met onze missie om het zondagsloopje te laten opflakkeren.
Er wordt opnieuw gestart aan de Sporthal in Laarne om 10:00 uur.
Voor de starters staat het programma van donderdag op het programma en die blijven op de Finse Piste (Lut en ikzelf zullen de begeleiding doen)
Voor de middenafstand is er :'Op zondag naar Prullenbos'. Wie de begeleiding van dit loopje doet (vertrekkende Sporthal, Kabouterbos, Prullenbos, Termstraat Sporthal) zal donderdag mee gegeven worden.
Lange Afstand: hiervoor is door Ronny en Jeroen een nieuwe route uitgestippeld richting Meerskant (zij zullen dan ook de begeleiding doen). Indien deze (en ook andere van de volgende weken) omloop meevalt zullen die ook in de zomer op de avondtrainingen gedaan worden.

30-11-2016 om 21:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt aanzienlijk kouder...
Als je de weerberichten mag geloven zouden we in het eerste gedeelte van de week een winterprik krijgen. Dus let op de kledij (de 3 laagjes). Voor sommigen zijn muts en handschoenen nodig en anderen hebben daar totaal geen last van. Het zal niet enkel de temperatuur zijn maar men voorspelt ook een 'zeer koud aanvoelende oostenwind' (dus een 'windstopper' mag zeker één van de laagjes zijn).
Het is ook de bedoeling dat we de aanwezigheden van de laatste weken (tss 60 en 90 mensen op de loopavonden) doortrekken. Het was trouwens opvallend dat enkele 'langdurig afwezigen' opnieuw de 'draad oppikten'.

Programma

Als we Kasteel vermelden lopen we vanaf nu steeds langs de Termstraat/Warande omdat dit naar obstakels toe een 'veiligere' looproute is. De respectievelijke groepsverantwoordelijke zullen voor de training worden aangeduid

dinsdag: kort Kasteel (5,5 km) - midden Kasteel/Old Horses (7 km) - Lang Kasteel/Old Horses/Slekkebeek (11 km)
donderdag: Kasteel à volonté (opnieuw in vier groepen)

Start to Run

De starters zijn ondertussen al in week 8 aanbeland en dat ze gedreven zijn laten ze op elke training zien en ook op het zondagsloopje zijn ze uitdrukkelijk aanwezig (en oefenen daar trouwens al zeer goed het 'in groep lopen' uit).
Indien er toch mensen enkele keren zouden hebben 'overgeslaan' dan is het nu het moment om terug aan te pikken. En zoals jullie kunnen zien is er van 'stappen' niet veel sprake meer.

Programma Week 8

dinsdag: 12 ml - 1 mstp - 12 ml - 1 mstp - 10  ml - 1 mstp tot 37 m
donderdag: 15 ml - 2 mstp - 15 ml - 2 mstp tot 34 m

Feitelijke Vereniging

De administratieve molen draait verder op volle toeren (definitieve verzekering, dossier naar gemeente, kledij in 'productie'). Er wordt ook gevraagd om de lidgelden tegen 15 december te betalen (rekeningnummer zie vorig artikel) zodat we die dag de kledij kunnen uitdelen.
Het is ook de bedoeling dat op 15 december zoveel mogelijk joggers aanwezig zijn want verschillende activiteiten gepland: finale start to run, overdracht Sportdienst naar Feitelijke vereniging, eindejaarsdrink, groepsfoto,....

Zondagsloopje

Het zondagsloopje heeft duidelijk weer zijn 'shwung' gevonden (beter zelfs dan dat het ooit geweest is). Deze zondag waren het vooral starters en kortere afstanden die talrijk aanwezig waren en ook enkele voor de lange afstand (die waren dan de vorige weken talrijker aanwezig). As wie dit verder optimaliseren moet een aanwezigheid tss de 25 en 40 joggers elke zondag een realistisch doel zijn.
Men was vorig zondag ook content in de winter eens de omloop van in de zomer te kunnen doen ditmaal was dit Prullenbos).



Er wordt ook heel wat effort gestoken in de zondagsloopjes. Zondag waren Jeroen en Ronny al heel vroeg op pad om eens nieuwe parcoursen te gaan verkennen (zij gaan de verantwoordelijk voor de zondagsloopjes op zich nemen). Het is nu meer richting Meerskant dat ze gaan 'zoeken' zijn. Indien deze nieuwe omlopen in de 'smaak 'vallen kunnen we die ook in de zomer lopen.

28-11-2016 om 09:52 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Feitelijke Vereniging krijgt vaste vorm...
Qua weersomstandigheden mogen we ook deze week niet klagen en dit resulteerde in een mooie opkomst op beide loopavonden (zelfs met 86 lopers op donderdag).  Bij de anciens is het in groep lopen duidelijk meer en meer ingeburgerd en elke groep heeft zijn 'chauffeur'. Dat het steeds opletten is op de weg werd deze avond nogmaals bewezen want ik kreeg het verhaal dat men bijna was aangereden (het woord 'moedwillig' werd zelfs gebruikt). De starters zijn al aan het einde van week 7 en liepen vandaag van de 36 minuten er 32. Dus het 'programma' bewijst weer maar eens zijn nut. Als je ziet dat op 14 maal een half uurken 'trainen' men een zeer spectaculaire vooruitgang boekt. Wel moet gezegd worden dat de meeste starters een zeer grote regelmaat aan de dag legt.

Inschrijvingsgeld 2017

De Feitelijke Vereniging krijgt steeds meer vorm zowel naar structuur als naar invulling van de 'administratieve molen'. Zoals reeds gezegd wordt 15 december een belangrijke dag: finale start to run maar ook overdracht van 'Sportdienst' naar de nieuwe formule. Die dag zal ook de kledij bedeeld worden. Het is vanzelfsprekend dat tegen dan de lidgelden moeten betaald zijn (40  euro met inbegrip van de kledij). Dit kan enkel gebeuren door overschrijving op het rekeningnummer BE25 9731 0551 1782  van de begunstigde 'Veldmeersrunners',' met vermelding van 'Naam' + 'Lidgeld Veldmeersrunners 2017'. Deze overschrijving moet wel gebeurd zijn voor de kledij kan overhandigd worden

Sponsors

Op blog zie je de logo's van de sponsors staan - als je op die logo's klikt kom je op hun respectievelijke sites zodat je deze mensen wat beter kunt leren kennen. Ook op mails zullen hun logo's telkens meegegeven worden zodat zij toch visibiliteit terug krijgen voor hun sponsoring.

Eindejaarslopen

Vanuit de Veldmeersunners nemen we deel aan twee eindejaarslopen

Midwinternachtrun: http://geer03.wixsite.com/gentloopt/midwinternachtrun voor diegenen die hier willen aan deelnemen zal Ria Brosens de contactpersoon zijn je kan haar mailtje sturen op ria.brosens@volvo.com
Warmathon: https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/praktisch-de-warmathon-gent indien je hier wenst aan deel te nemen gelieve mail te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com

Zondagsloopje

Volgende zondag spreken we af in Laarne aan de Veldmeers om 10:00 uur
Start to run- gedeelte: de zelfde minuutjes van donderdag en dit onder begeleiding van Lut Impens
Middenafstand: Omloop langs Prullenbos onder begeleiding van Patsy Bracke
Lange afstand: Omloop Laarne- Berlinde Kapel - Perperstraat - Wetteren - Prullenbos (16 km en mogelijkheid tot 'afslaan aan km 10). Ik zelf zal fietsbegeleiding doen (buiten het lopen op de piste lukt het lopen minder de laatste weken kan mij dus op die manier nuttig maken).

Voor diegenen die een alternatief willen is er in Overmere een 'run &bike'-wedstrijd meer info op http://www.berlare.be/run-bike.html

Deze avond nog wat toelichtingen gegeven over wat er nu juist gaat gebeuren de volgende weken en zoals je kan zien was het publiek aandachtig




24-11-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs