Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

22-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Berlare
Vandaag stond in Berlare een kestcorrida op het programma. We zijn al voor de derde keer trouwe klant in Berlare maar dit jaar hadden ze ons een beetje 'gejend'... zouden we wel de grootste groep zijn. De Veldmeersrunners namen de handschoen op en waren met 32 joggers aanwezig. 
Het was een sfeervolle loop met een mooie doortocht door het park. Dergelijk joggings moesten veel meer ge-organiseerd worden. Dit ligt binnen ieders bereik en ook de minder 'snelle' lopers vinden hier een plaats. Het is makkelijk om mensen te motiveren om aan dergelijke organisaties deel te nemen. Proficiat aan de Sportraad Berlare voor de loop en ook een mooien 'après'. Daarna brachten we met de groep nog een bezoekje aan de kerstmarkt in Berlare (die jammer genoeg zoals elk jaar getrakteerd werd op een regenbui). Voor de Veldmeersrunners alweer een geslaagde sportieve namiddag.

Een mooie groep om eens mee uit te pakken in Berlare...



Het onafscheidelijke duo...


Na Lier vandaag in Berlare...

22-12-2013 om 17:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier/Berlare
Lier

Vandaag stond er ern 10 mijll in Lier op het programma. Iedereen die al in Lier gelopen heeft weet dat dit prachtige parcours enkele geheimen heeft zeker bij 'winderige omstandigheden'. Bij de start en de eerste kilometers liep alles vrij normaal. Wel een vrij snelle start (met kilometertijden rond de 5'15") en toen zag je het gebeuren. De lopers met ervaring (voor mijn ongeveer de dertigste keer dat ik in Lier liep) begonnen rond te kijken en te zoeken naar een groep om zich in te verstoppen want er volgde een strook van een 8-tal kilometer. Ik vond een groepje aan 5'25"/km (bij tegenwind!). Ik zat zeer goed toen men echter versnelde moest ik laten gaan. Het is niet verstandig om tussen twee groepen te lopen (diegenen die dat wel proberen krijgen binnen de km de rekening gepresenteerd). Dus wachten op een volgende groepje en aan 5'30" verder. Eens het keerpunt kon er weer richting Lier gelopen en de laatste 4 km werden opnieuw aan meer dan 11/u afgehaspeld. Dit resulteerde voor mij in een nooit geziene eindtijd van 1u26'34". Wat er de laatste weken met mij aan de hand is weet ik niet maar ik zit in een ongelofelijke flow... Op wolken lopen noemen ze dat!!!
Ook de rest van de Veldmeersrunners liepen een verstandige (en snelle wedstrijd). Alain 1u10' - Brigitte - 1u20' - Chris 1u21'- Els 1u23'.



Wetteren

Vrijdagavond stond er in Wetteren een kersloop op het programma. De Veldmeersrunners hielden eraan om daar met enkele lopers aanwezig te zijn. Op die manier konden we ook eens kennis maken met de 'Finse Piste 'in Wetteren. En die is toch lastiger dan we dachten. De omloop van 1 km moest 5 maal worden afgelegd. Chris nam Ria op sleeptouw terwijl Carla en ikzelf Saskia moed in spraken. Soms hadden ze het moeilijk maar iedereen haalde zeer vlot het einde op toch wel vrij pittig parcours.



En aan alle Veldmeersrunners ... wees aanwezig in Berlare voor de kerstloop want men is ons daar wat aan het uitdagen...

21-12-2013 om 19:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgebreid eindjaarsprogramma
Na de meer dan geslaagde finale-run van dinsdag staan er nog enkele events op het programma voor het eindejaar. Zie hieronder een gedetailleerd overzicht.

donderdag 19 december:  Iedereen die wil loopt richting Kasteel (indien er mensen zijn die zich beter op de piste voelen is dit geen enkel probleem om daar enkele omloopjes te doen). Mensen die de eerste keer deze omloop doen. De omloop is 6 km (is direct 1 km erbij). Als je echter voorbij het Dorp de eerste straat links neemt kom je aan 5 km. De meer ervaren lopers kunnen nog extra omlopen doen van 1650 meter. Belangrijk is dat je voor fluo en eventueel lampjes zorgt. En loop steeds in groep (nooit er alleen ergens tussen lopen).Neem ook de verkeersregels in acht en wees meer geconcentreerd dan op Finse Piste.

Vrijdag 20 december: jogging Wetteren. 19 uur: 3 km en 20 uur 5 km. Kwartier voor de start aanwezig zijn. Er kan eventueel afgesproken worden aan Finse Piste om samen te rijden.

Zaterdag 21 december: Lier 10 miles (16 km) - www.aclyra.com. Vertrek om 11u15 aan Sporthal in Laarne

Zondag 22 december: Kerstcorrida in Berlare (2,5 - 5 - 7,5 km) Start 14 uur. Om 13u30 verzamelen aan de kerk van Berlare. Nadien brengen we een bezoekje aan de Kestmarkt. Dit is echt een aanrader... en ook een gelegenheid om eens een beetje te 'pronken' met onze 'Goed Gezien'-award...(mag ook al eens...)

Donderdag 26 december: Kerstloop Tielt (10km):18u30 - vertrek Sporthal Laarne 17 uur. www.kerstcorridatielt.be

Vrijdag 27 december: 4000 km-loop waarbij iedereen uitgenodigd is. Waar? Zomerstraat 39 Wanneer? 14:00 uur. Eerst loopje van 5 km en dan een gezellig samenzijn om het ongeloofelijk loopjaar van 2013 eens te 'overlopen' (voorbereiding marathon Rotterdam in de koude en sneeuw, de fantastische op de horts, Europees Kampioenschap Praag, de derde editie van Start To Run, marathon Firenze, de 'Goed Gezien'-award' maar vooral de 100 trainingen die we in 2013 allen samen deden en de fantastische vriendschappen die tijdens het lopen gegroeid zijn). Gelieve wel recht op de blog te klikken of je aanwezig zal zijn. De afwezigen zullen ongelijk hebben..

Zondag 29 december: Met een zondagochtendloopje gaan we definitief 2013 afsluiten. Samenkomst om 10 uur aan het hekken van de Nieuw Donk.

Gelieve ook jullie inschrijvingen voor het loopjaar 2014 in orde te brengen zodat alles in orde is met de verzekeringen. Kijk ook in jullie brievenbus naar het blad 'Laarne Informeert'... een prachtige afsluiter voor een topjaar!



18-12-2013 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale Start to Run
Vandaag was het eindelijk zo ver. Na tien weken trainen werd de finale-loop gedaan. Er kwam een massa veldmeersrunners naar de dinsdagtraining. Met 131 waren we. Iedereen bleef op de piste lopen en tegen het moment dat de 'diploma'-lopers toegekomen werd er een erehaag gevormd. Iedereen kon op die manier genieten van zijn 'finish'. Er werd ook op iedereen gewacht. 
Iedereen een dikke proficiat en het diploma was dan ook het resultaat van het vele trainen (want de opkomstpercentage was telkens zeer hoog). Ook werd nogmaals het belang van een groep bewezen. Het groepsgevoel zet vele mensen aan om sportieve dingen te doen die ze alleen nooit zouden bereiken.
Dit mag echter geen eindpunt zijn en ik hoop dat jullie allen ook blijven verder lopen zodat er op een plezierige en verantwoorde wijze kan gewerkt worden aan de conditie.
Ik wil ook nog meegeven dat ik als coach heel fier ben dat er zoveel mensen hun diploma behalen en dat de sfeer telkens fantastisch is.
Iedereen nog eens een dikke proficiat. 
Het programma voor het eindejaar geef ik morgen nog eens mee.

Al de gediplomeerden fier op de foto...


Een sportieve familie!!!


De diploma's werden uitgereikt tijdens een receptie aangeboden door de Sportdienst

17-12-2013 om 23:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale-loop
Tien weken geleden werd op een regenachtige avond het startschot gegeven van de derde 'start to run'-reeks in Laarne/Kalken. Veel deelnemers opnieuw en veel ongeloof en twijfel 'Gaan wij dat kunnen' -'Zoals ge dat uitlegt is het simpel maar...'- 'Klappen/tetteren kunnen we genoeg maar of we er gaan kunnen bij lopen is wat anders'. De regen bleef de eerste weken aanwezig en het was 'afzien' maar je zag het vertrouwen groeien. De 'briefjes' werden gretig uit mijn handen gegraaid en de minuutjes werden aandachtig bestudeerd... De opkomst was enorm: 'de laatste weken zijn we niet onder de 100 joggers gegaan'. Het 'Goed Gezien'-programma had zeker een positieve uitstraling naar de starters toe. Men was daar mee bezig en ondertussen besefte men niet dat men ipv 2 minuten te lopen er al 10 tot 15 liep. De kracht van de 'groep' bewees opnieuw zijn nut. Iedereen trekt zich aan iedereen op. Van tweemaal lopen schakelde men over naar drie keer en er werden enkele mooie zondagsloopjes gedaan. 
En morgen is het zover dan wordt voor velen het 'onmogelijke' werkelijkheid. Twijfelen moeten jullie niet doen want jullie gaan morgen allemaal de 5 km lopen.
We doen de finale-loop in groep (ook de anciens blijven op de piste). Daarna is er een diploma-uitreiking met een receptie (zowel voor starters  als anciens)waar er kan nagepraat worden.
Geniet van jullie laatste uren als 'starterken' want vanaf morgenavond zijn jullie 'gevorderden'

16-12-2013 om 10:16 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar loopt ten einde maar ...
... op de Veldmeersrunners hebben nog heel wat op het programma staan.

Gisteren was er een serieuze test gepland als aanloop van de finale-loop van dinsdag. Er stond 32 minuten lopen op het programma. Na dertig minuten was er echter nog niemand aan het 'neuten' dus besloot ik om er enkele minuutjes bij te doen. We liepen uiteindelijk 40 minuten. Dus de starters hebben serieuze inspanningen geleverd de laatste weken en dit wordt nu beloond.

Hoe ziet het eindejaarsprogramma eruit:

- zondag 15/12: ochtendloopje aan het Donkmeer (parking Nelepad) om 10:00 uur.Gevorderden: 9 km - Starters 4,5 km
- dinsdag 17/12: finale start to run. Voor mij persoonlijk steeds één van de mooiste momenten van het jaar. 
- donderdag 19/12: Kasteelloop met alle lopers ('starters' bestaan niet meer dan!!!)
- vrijdag 20/12: 18 uur jogging in Warande Wetteren (3 of 5 km)
- zaterdag 21/12: 10 miles Lier
- zondag 22/12:  13u45 Kerstcorrida Berlare + kerstmarkt (2,5 - 5 - 7,5 km). De Veldmeersrunners zijn daar steeds door heel wat lopers vertegenwoordigd en is er aangenaam toeven...
- donderdag 26/12: kerstcorrida Tielt (18u30) - 10 km
- vrijdag 27/12: 4000 km bij Danny (iedereen uitgenodigd - vul wel aan op linkerkant blog)
- zondag 29/12: ochtendloopje aan Nieuw Donk (10:00 uur)

Op bovenvermelde manier sluiten de Veldmeersrunners een topjaar af. Een jaaroverzicht zullen jullie zeker nog krijgen op deze blog echter eerst het volgende hoogtepunt en dat is het 'Eindexamen van onze starters'

13-12-2013 om 17:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live uitzending Radio 2
Vele mensen vroegen hoe of waar men de live uitzending van Radio2 ivm 'Goed Gezien' kon (her)-beluisteren.
De link kan je aan de linkerkant op de blog aanklikken. Let op dit kan tijdje in beslag nemen:

12-12-2013 om 12:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankjewel Sophie...
Dinsdag was de eerste loopavond dat de temperatuur onder nul lag. Voor mezelf al direct met nefaste gevolgen voor de handen. Direct enorm koude handen ondanks twee paar handschoenen. De starters deden het voortreffelijk - zij deden hun oefening op de finse piste die er nu vrij goed bij lag (wel hart vasthouden moest het echt beginnen vriezen). Je ziet dat iedereen een ENORME vooruitgang boekt. Mensen waarvan je in het begin kon zeggen 'die zijn hier niet graag' lopen nu met 'nen big smile' rond. En komen zelfs achteraf zeggen 'Die twee minuten stappen had ik eigenlijk niet nodig'. Het programma heeft weer maar eens zijn nut bewezen. Voor de starters is het morgen vrij simpel 32 minuten lopen aan één stuk en volgende dinsdag is het D-day: de finale-run!
De anciens lieten zich ook niet onbetuigd en sommigen liepen langs het Kasteel anderen liepen richting Kalken in het kader van 'Straatje verder' en liepen 13,5 km. Wel opletten hier dat als je naar afstand opbouwt de 'snelheid' wat in toom moet houden.
Voor de gevorderden staat er morgen een Kasteelloop op het programma.
Ook nog meegeven dat er op deze winteravond 121 joggers aanwezig waren. En iedereen kon zich na het lopen te goed doen aan een pannenkoek met gluhwein of chocomelk. Sophie Van Neste nen dikken merci van iedereen want nu weet iedereen dat je van je woord bent! Je maakte er voor iedereen een sfeervolle avond van dat enorm werd ge-apprecieerd.

Ook nog meegegeven dat er ook op zondag wordt gelopen. Er wordt afgesproken aan de parking voorbij het Donkmeer aan het Nelepad om 10 uur. Er zal aparte omloop voorzien worden voor starters en gevorderden langs de Gratiebossen. Voor de starters de ideale gelegenheid om zich 'op scherp' te zetten voor de finale-loop.

Sophie staat terecht te glunderen ... ze deed dat voortreffelijk...


Komen die nu om te lopen of...


Een plezierig sfeertje na de training...

11-12-2013 om 16:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het zal je leren'-menu...
Op zondagmorgen was er vrij veel volk aanwezig op ons 'ochtendloopje'. De starters hadden duidelijk zin in een derde loop tijdens de week. Ook het decor werd eens veranderd. Er werd gelopen langs Nieuw Donk - Eendekooi - Brugsken - Nelepad - Brielstraat. De 'anciens'  liepen dit twee keer. Het mooie is dat er bij de starters zoal eens gevloekt en gegromd wordt ...'Hoelang is het nog' - 'Ik ga dat niet kunnen'... je ziet dan de 'kaakjes' van de joggers beginnen blozen maar... toch loopt iedereen steeds verder om dan fier te eindigen met een 'voila séé we hebben het toch gedaan'.
Dinsdagavond is het een speciale training want zoals sommige sprookjes beginnen:

Er was eens ... een starterken die nog veel adem over had (en zich nog niet bewust was van wat de Veldmeersunners allemaal kunnen) en die riep 'Awel als ge dat van Radio 2 wint bak ik voor iedereen pannenkoeken'. En ja Sofie je had de pech dat ik dergelijke zaken vrij goed onthou... maar we moeten zeggen je bent ook van je woord.
Dus voor iedereen is er morgen na de training een pannenkoek (met koffie of chocomelk) geserveerd aan onze 'kerststal'. Een van de aanwezigen gisteren zei 'Dat zal dan de eerste van drie feestjes zijn'. En dat klopt want op dinsdag 17 december staat finale-loop (met receptie) op het programma (Sportdienst stuurt hiervoor nog brief) en op vrijdag 27 december staat de 4000 km-loop bij mij thuis op het programma om 14:00 u (gelieve rechts op blog aanwezigheid aan te duiden - iedereen is hierop uitgenodigd).

Maar eerst gaan we wel nog wat lopen...

Gevorderden (training die van vorige donderdag verschoven is):
Straatje verder:
We zijn aan het verste punt gekomen nml. de Gaver.Dus leggen we een extra lus in (Bieststraat -JVDV-straat) en komen we aan 13 km. Er zal in twee snelheden gelopen worden. Mensen die deze extra lus niet doen kan er dezelfde omloop als vorige keer gelopen worden (11,5 km) maar wel terug komen langs het Steentje. Die vormen dus een derde groep.
Kasteelroute:
Eén grote omloop is 6 km en per extra lus komt er 1750 meter bij.

De starters gaan met rasse schreden vooruit. De groep hangt zeer goed aan elkaar en de resultaten zijn verbluffend. En de menu voor deze week ... die is vrij eenvoudig.

Menu week 9
Dinsdag: 20 ml - 2 stp - 15 ml
Donderdag: 32 ml

09-12-2013 om 13:19 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel nieuws aan de Veldmeers...
Ondanks de stormwind was er gisteren nog een vrij grote opkomst (zeker de starters lieten zich niet onbetuigd). Om het 'gevaar' niet op te zoeken werd 'straatje verder' naar dinsdag verschoven. De Sint was ook aanwezig (met dank aan An Roels) en zo kon een prachtweek op een mooie manier worden afgesloten.
Er zijn echter heel wat topics hangende momenteel - hieronder eens alles op een rijtje:

Wat met gewonnen geld?

Er zal een rekening geopend worden met drie titularissen (Anne Verstraeten - Ine Bracke (lopers) en Corien Vliebergh(sportdienst)). Op die manier is er voor alle betrokken partijen steeds een duidelijk overzicht wat er met het geld gebeurt. Eens de rekening geopend zal de 'Koning Boudewijn Stichting' de 2000 euro doorstorten. Deze rekening wordt enkel voor dit doeleind gebruikt en we gaan geen kas aanleggen. Die 2000 euro zullen zoals gezegd gespendeerd worden aan issues aangaande veiligheid, bewijzering,..

Nieuwe kledij - sponsors

Momenteel zijn de 'Veldmeersrunners' 'hot news'. De volgende weken zullen er ook nog in tijdschriften regelmatig artikels verschijnen. Dus kunnen we denken aan het aantrekken van sponsors. Ik zal mij daar zeker voor inzetten en kijken wat er kan worden opgehaald. Dit zou over verschillende sponsors gaan - voor verschillende doeleinden.

Wat is mijn Sinterklaas-lijstje:

- fluo regenjas met ons logo erop (heb dat al bij andere loopgroepen gezien en dat heeft iets). Dit valt op en de 'gelijkheid' laat ons ook als groep naar voor komen.
- een zomertruitje (waar al veel naar gevraagd is)
- vernieuwing of aankoop van meer van de bestaande looptruitjes (winterversie dan).

Momenteel zijn we prijzen aan het vragen en eens die binnen zijn(en als er na de inschrijving ongeveer geweten is met hoeveel leden volgend jaar) weten we welke budgetten we nodig hebben.

Indien er mensen zijn die willen sponseren of sponsors kennen kunnen mij dat steeds doorsturen op danny.clincke@skynet.be. 
Als we alles rond krijgen zal er een 'pas'/'ontwerp'-comité van een viertal vrouwen worden samen gesteld die dan hun 'gedacht' kunnen zeggen (want termen zoals v-hals, taille moet ik gaan opzoeken in een woordenboek).

Programma rest van het jaar

Er komen nog enkele belangrijke datums aan:

- dinsdag 17 december finale start to run  (met diploma-uitreiking en recepetie)
- donderdag 19 december zal met gans de groep langs het Kasteel gelopen worden
- vrijdag 27 december loop ik de laatste 5 km van mijn '4000 km'-doel en hierbij nodig ik iedereen uit waar ik dit jaar mee samen gelopen heb - dus jullie zijn allemaal van harte welkom. Verwarmend drankje en hapje is voorzien. Gelieve aan de linkerkant je aanwezigheid te vermelden.

Inschrijven Begeleid lopen 2014

Over hoe je uw inschrijving voor volgend jaar kan hernieuwen (of de starters zich inschrijven) krijg je binnen enkele dagen een brief van de Sportdienst. Ik hoop (ben er zeker van) dat jullie volgend jaar allemaal lid zullen blijven/worden van de Veldmeersrunners

Volgende zondag wordt er ook gelopen. Afspraak 10:00 uur aan het hekken van de Nieuwdonk.

06-12-2013 om 13:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners in de kijker..
Het winnen van de 'GoedGezien'-award heeft blijkbaar heel wat teweeg gebracht. Toen ik deze morgen de krant ging halen en de Veldmeersrunners op de voorpagina zag staan werd ik daar stil van. Toen ik het artikel op pagina 20 las mag ik wel stellen dat ik totaal van 'mijn melk' was. Ook in het Laatste Nieuws een enorm lovend artikel over onze groep. Nogmaals het bewijs dat we een fantastisch team zijn. 
De bovenvermelde artikels zijn enkel in de krant zelf te lezen en zijn ook nog enkele andere artikels:


Maar ... naast al dit moois wordt er ook nog gelopen dus het menu voor morgen:

Anciens

Straatje verder

We zijn aan het verste punt geraakt nml. De Gaver. Dus leggen we een extra lus in (Biestraat-JVDV-straat) en komen we aan 13 km. Er zal aan twee snelheden gelopen worden. Indien er mensen zijn die de extra lussen niet wensen te doen (dus 11,5 km) kunnen zelfde omloop van vorige keer doen (wel langs Steentje...) en kunnen een derde groep vormen

Kasteelomloop

Hier kan 1 omloop 6 km gelopen worden en extra lussen op de piste gedaan worden.

Starters

Jullie zijn schitterend bezig! De trainingsminuten zijn gevoelig opgedreven maar iedereen loopt de minuten zeer vlot. Ook al meegeven dat de finalerun voorzien is op dinsdag 17 december.

Menu week 8

Dinsdag: 12 ml – 1 stp – 12 ml – 1 stp – 10 ml – 1 stp  tot 37 m

Donderdag: 15 ml – 2 stp – 15 ml – 2 stp  tot 34 m

Ook op zondagmorgen wordt er gelopen (zowel starters als gevorderden). Afspraak 10 uur aan het 'hekken' van de Nieuw Donk voor een mooi parcours (apart voor de beginners)


04-12-2013 om 09:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners winnen Goed Gezien
Naar aanleiding van de 'overwinning' bij 'Goed Gezien' een project van Radio 2 en Koning Boudewijn Stichting werd vandaag een life-uitzending gehouden van aan de Veldmeers in Laarne/Kalken. 
De Schepen van Sport en de sportdienst hadden er alles aan gedaan om de mensen een goede ontvangst te geven ook. De bezielers van de andere projecten Autodelen Gent en Soepkar Snt-Niklaas waren ook aanwezig en het werd een toffe babbel met die twee gasten. Ook de meters/peters van de projecten waren aanwezig: Joke Van De Velde - Luc De Vos en Maxime De Winne    .
Ook de opkomst van de lopers was heel goed en dit benadrukte nogmaals het 'sociale' aspect.
De hoofdprijs werd uitgereikt door de vertegenwoordiger van Koning Boudewijn Stichting en ook van de Provincie Oost-Vlaanderen was er een afgevaardigde. Ik heb met die mensen een apart gesprek gehad en de manier hoe zij spraken over dit project was heel lovend. Vooral de diversiteit aan deelnemers was volgens hen iets waardoor wij meer dan de terechte winnaar. Ook het stemmenaantal (>1400) was vrij groot.
Er zal in de media nog heel wat geschreven worden de volgende dagen maar zonder blozen mogen we stellen: de Veldmeersrunners zijn een groep die enorm goed samenhangt en die op een sportieve manier het sociale aspect in onze gemeente een boost geeft. We mogen heel fier zijn met deze 'award'. We zijn een prachtig team!!!
De uitzending kan herbeluisterd worden via Radio 2: www.radio2.be dan ga je naar 'Net gemist' en kiest 'Middagpost Oost-Vlaanderen' van 03/12/2013. 








03-12-2013 om 16:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners winnen 'Goed Gezien'

Zonet is op Radio 2 de winnaar van het project ‘Goed Gezien’ bekend gemaakt. Een opzet dat per provincie een project bekroont met de meeste invloed op de ‘sociale omgang’ tussen de mensen.

En als winnaar is het ‘Begeleid lopen’ van Laarne uit de bus gekomen. Ik mag zeggen dat dit mij een enorme genoegdoening geeft. De Veldmeersrunners krijgen hierdoor een terechte erkenning voor wat zij vertegenwoordigen en doen nml. mensen bij elkaar brengen door het lopen en dit op een manier dat iedereen vlot kan meelopen en ook blijft komen. Het groepsgevoel zet de mensen aan tot sporten.

Het opnemen tegen twee grootsteden als Gent en Snt. Niklaas was niet eenvoudig maar toch hebben we het klaar gespeeld.Er zouden enorm veel mensen op ons project gestemd hebben. Ik wil iedereen hiervoor van harte danken.

Ook dank aan Joke Van De Velde die op een schitterende manier het meterschap van dit project op zich nam! Het duo-gesprek waarbij de winnaar kenbaar gemaakt kan je vinden op http://outpost.vrt.be/privemp3/20131202GOED_GEZIENbekenmakingwinnaars_181348.htm

Voor mij zelf is dit ook vrij emotioneel. Als ik zie wat er in juni 2005 gebeurde (zwaar hartinfarct) en hetgeen wat we nu bereikt hebben lijkt dit onwaarschijnlijk. Dit enkel en alleen met de steun van alle Veldmeersrunners en mensen die ons goed genegen zijn.

Aan alle Veldmeersrunners: WE DID IT!

En eigenlijk zijn alle projecten winnaars want ook bij het ‘autodelen’ en de ‘soepbedeling’ zijn er mensen die zich elke dag inzetten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Morgen dinsdag zal Radio 2 een life uitzending geven vanuit de sporthal in Laarne. Dit is ‘Middagpost Oost-Vlaanderen’ tss 12:00 en 13:00. Iedereen is van harte welkom! (Gelieve wel links op de blog aan te klikken of je aanwezig zal zijn zodat we een inschatting kunnen maken). Aan de joggers zou ik willen vragen om in loopkledij te komen (en mensen met een Veldmeersrunners-truitje gelieve dit aan te trekken).

’s Avonds is er een normale training om 19u30. De gevorderden lopen de ‘Kasteelroute’ en de ‘starters’ blijven op de piste. Daarna zouden we iets ‘uitleggen’ en samen eentje gaan drinken in de cafetaria. Probeer ook op de training met zoveel mogelijk aanwezig te zijn zodat we met zijn allen kunnen genieten van dit mooie moment!!


Dit is de huidige groep van joggers met onze meter Joke Van De Velde...



September 2011 een intitatieles voor het lopen is het begin van het loopgebeuren want ons nu tot het winnen van 'Goed Gezien' brengt..

02-12-2013 om 12:26 geschreven door danny  


>> Reageer (9)
29-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stemmen worden geteld...
Zonet is het slotdebat uitgezonden in het project 'Goed Gezien'. En zoals in gans de campagne komen we er opnieuw zeer goed uit. Joke Van De Velde heeft dat schitterend gedaan: zie hier de link om het te her beluisteren: http://outpost.vrt.be/privemp3/2911_GoedGezien_Debat_177890.htm

Het stemmen is afgesloten... ik heb daarjuist telefoon gekregen...Er is een winnaar met een duidelijk verschil. Er is echter een maar...de winnaar wordt pas officieel bekend gemaakt maandag om 10:00 uur dan zal de 'bezieler' van het winnende project op de hoogte gesteld worden...

Ik kan jullie wel zeggen dat ik er een zeer goed gevoel bij heb en vraag jullie om mij maandag rond 10:00 uur niet te bellen zodat mijn telefoon vrij is...

Mensen die dinsdag willen komen (als we winnen natuurlijk) naar de live-uitzending gelieve op de linkerkant van de blog 'aanwezig' te klikken het is maar dat er dan geweten is hoeveel mensen er moeten 'gesoigneerd' worden...

29-11-2013 om 13:04 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
28-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links van Uitzendingen op Radio 2
Zie hierbij de links om de uitzendingen over de Veldmeersrunners te beluisteren:




28-11-2013 om 12:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Veldmeersrunners en 'Goed Gezien' nadert ontknoping...
Menu Veldmeersrunners

Op dinsdag was er opnieuw enorm veel volk op de Veldmeers. Ook iedereen van harte bedankt voor het warme onthaal na de marathon in Firenze. Zelfs de fotograaf van 'Het Laatste Nieuws' trok grote ogen toen hij de menigte zag en had maar een vraag 'hoe krijg ik die allemaal op de foto'.

Morgen gaan de 'anciens' nog eens richting Kasteel lopen maar nu mag er een extra tourken gedaan worden want let op volgende week komt er bij 'Straatje Verder' een extra lus zodat we daar de 13 km gaan benaderen. Ook voor iedereen nog een tourken uitlopen/uit stappen op de Finse Piste.
De starters beginnen echt zeer grote vooruitgang te maken en morgen staat er 4 maal 8 minuten op het programma.
Iedereen die wil kan/mag in het weekend een derde sessie inlassen en daarbij het programma van donderdag gebruiken. Zij die het in groep willen doen kunnen zondagmorgen om 9u30 verzamelen aan Kalken Kerk. De anciens doen dan een omloop langs de Vaart en de starters begeleid ik langs de meersen.

Kranten

De laatste dagen werden er verschillende reportages/foto's gemaakt van diverse kranten. Zie hierbij de data van verschijning:
Nieuwsblad: woensdag 27/11
Het Laatste Nieuws: donderdag 28/11

Radio 2

Vandaag Ward Schouppe aan de lijn gehad en vertelde mij dat het een 'nek aan nek'-race is dus elk stemmetje kunnen we gebruiken. Zie hierbij nogmaals de link http://www.radio2.be/goed-gezien/goed-gezien-stem-voor-jouw-favoriet-project-oost-vlaanderen

Op donderdag zal op Radio 2 op verschillende tijdstippen reportages over de Veldmeersrunners uitgezonden worden

06:50 u: interview met mezelf
tss 12:00 en 13:00: Reportage dat opgenomen is op de Veldmeers vorige week.

Dus allen luisteren!

27-11-2013 om 18:04 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws op verschillende fronten...
Training dinsdag 26/11

In normale omstandigheden (maar wat is normaal als je hectiek van de heenreis bekijkt) zullen we net op tijd terug zijn om op de training aanwezig te zijn. Indien dit niet het geval is zijn er enkelen die de training zullen 'overnemen'.
Hierbij alvast het schema:
Gevorderden
Kasteelloop: 6 km (1750 meter per extra ronde).En eindigen met een lus op de Finse Piste (hetzij uitlopen hetzij uitstappen)
Starters
De tijd vliegt snel is een uitdrukking en dat blijkt ook nu weer bij de 'start to run' want we zijn al aan week zeven beland...Dus het 'opbouwen' gaat nu met rasse schreden vooruit daar jullie de basis al gelegd hebben.

Menu week 7

Dinsdag : 5 ml – 1 stp – 7 ml – 2 st  - 7 ml – 1stp – 8 ml – 2 stp tot 33 m

Donderdag :  8 ml – 1 stp – 8 ml – 2 stp -8ml – 1spt – 8 ml – 1 stp tot 37m

Goed Gezien

Deze morgen is er nog een reportage gemaakt (telefonisch vanuit Firenze) die donderdagmorgen zal uitgezonden worden op Radio 2 - het is eigenlijk een kennismaking en oproep om te luisteren donderdagmiddag naar Radio 2 Oost-Vlaanderen (tss 12 en 13 uur) want dan komt het project van de Veldmeersrunners aan bod (de reportage die is opgenomen toen Joke Van De Velde er was). Dus allen luisteren en zeker de mensen blijven aanmoedigen om te stemmen: http://www.radio2.be/goed-gezien/goed-gezien-stem-voor-jouw-favoriet-project-oost-vlaanderen

Firenze

De dag na een marathon is een marteling. Tijdens de stadsverkenning (van een zeer mooie stad trouwens) lopen er hier enkelen rond te pikkelen en recht komen nadat er in het zonnetje een koffie is gedronken is een beproeving. Maar ondanks de pijn en smarten leven we toch op wolkjes...

25-11-2013 om 16:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Link om te stemmen
Zie hierbij nogmaals de link waarop kan gestemd worden voor het project 'Begeleid Lopen' in het kader van 'Goed Gezien' van Radio 2.

Massaal stemmen aub en zet ook je vrienden en collega's aan tot stemmen!!!

25-11-2013 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze: Alea iacta est
Na de vele perikelen van de afgelopen dagen stond er mijn hoofd niet echt op om te starten in de marathon. Doch het fantastisch ontbijt en het prachtige weer deed de stemming over slaan. Het was heel druk bij de start. En zoals het Italianen typeert ... alles met veel vertraging en zijn pas om 9u20 gestart. We liepen Firenze buiten en naar een park toe... zelf voor het ochtendlijke uur was het al vrij warm. De eerste kilometers gingen zeer vlot en aan km 10 kam ik door in 57'00". Op km 17 liepen we de eerste maal door Firenze. Echt kippevel kreeg je: de smalle steegjes (die nog eens vol gepakt stond met toeschouwers) en de percutie was prachtig. Aan halve marathon doorgekomen in exact 2 uur. Eingenlijk wat te snel want de volgende 10 km waren ook vrij golvend en dikwijls een afwissleling van kasseitjes, ruwe stenen en asfalt. Er onstonden bleinen en het gevoel in de rug werd pijnlijk. op km 35 zat ik nog steeds aan 10/u. Toen kwamen we opnieuw Firenze binnen maar nu langs de andere zijden: prachtige historiche gebouwen - de muziek was telkens goed gekozen (zelfs een orkest van een zestigtal spelers met viool en dwarsfluit speelden de tonen van 'We are the champions' - een heel speciaal effekt en vele liepen met kippenvel rond). Toen was er het beste af bij mij. Maar had toch het gevoel dat ik op wolkjes bleef lopen. En toen 'mijn pijp' bijna volledig uit was gebeurde het ongeloofelijke... ik kreeg Maurits in het vizier... weg alle pijn en een versnelling hoger. Op km 40 deed ik dan wat ik hem een ganse zomer beloofd had: een tikje op de  schouder - de vraag 'Nen slechten dag Maurits' - en zo vlug mogelijk weg. Ik eindigde in 4u19'55".
Dikwijls werden wij de laatste maanden 'de drie uitgemergelden' genoemd omdat het visdieet en het harde trainingslabeur ons gewicht had laten zakken maar wat nu komt is het bewijs van een intense training: Chris De Vuyst eindigde in 3u42 - Els Cattoir dook ook onder de 4 uur.
Maurits had een eerste goede helft (1u53') en viel nadien wat terug 4u28' en Herman behaalde vrij fris het einde van zijn eerste marathon in 5u01'.
Het jammere aan de organisatie is wel dat Herman geen medaille meer had (zal worden opgestuurd) en dat hun officiele tijdsopname veel te wensen overlaat.. Maar al bij al een prachtige marathon in een zeer mooie stad. En mag zeker naast Barcelona, Berlijn, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven staan...
Men is hier van plan om nog eens naar stad te gaan deze avond maar... ik vrees dat verschillende hun spierkes zullen gewaar worden...(foto' volgen later)

24-11-2013 om 16:27 geschreven door danny  


>> Reageer (6)
23-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bewogen trip naar Firenze
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen al om 3 uur uit de veren en Maurits gaan ophalen. Lut reed ondertussen om Ivan en Els terwijl Chris werd afgezet. Iets na vieren werd koers gezet naar de luchthaven.
We dachten dat we het ergste gehad hadden donderdag met de tickets ... niks bleek minder waar te zijn en het werd opnieuw een stressie dagje (niet goed voor de voorbereiding van een marathon).
Toen we naar de 'desk' gingen met onze zes tickets vonden ze die niet. We worden naar een andere balie doorverwezen en dat juffrouwken bleef maar tokkelen...Plots keek ze op en zei ze droogweg 'Jullie kunnen niet mee met de vlucht van 07:00 uur en kunnen pas om 11u30 vertrekken'. Verbijstering alom maar we konden niks veranderen. Had dan wel tijd genoeg voor een uitgebreide babbel met Allintalia en als je eens achter de schermen kan kijken dan zie je welke rol hierin ene maatschappij als Cheaptickets speelt (reden dat zij ons lieten stikken was omdat er in eerste instantie een schrapping van een vlucht geweest was waarna Cheap Tickets verplicht zou geweest zijn duurdere tickets aan te schaffen en dat deden ze niet en schoven het door naar ons). De verantwoordelijk zij om zowel Cheaptickets als Allintalie een klachtenbrief te sturen. Zal dan ook gebeuren bij terugkomst.
Eens op het vliegveld de melding dat de vlucht naar Rome een half uur vertraging had door de zeer slechte weersomstandigheden in Rome. Eens in Rome weer miserie daar had de vlucht naar Firenze 45 minuten vertraging. Rond 17 uur toegekomen in Firenze (30 uur na wat oorspronkelijk de bedoeling was) en konden we vaststellen dat onze valiezen doornat waren...
Maar we zijn er en morgen lopen we de marathon van Firenze (mijn dertiende (zou dat getal er voor iets tussen zitten)....
Ondertussen op fb gezien dat er massaal gestemd wordt in het kader van 'Goed Gezien'. Het zal nodig zijn want we tornen op tegen twee steden maar... we gaan ervoor!

Ave Vrienden Veldmeersrunners, morituri te salutant !!!



Ongeloof toen de boeking opnieuw niet leek te kloppen...

23-11-2013 om 18:50 geschreven door danny  


>> Reageer (1)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs