Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

07-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gure winteravond
Toen het bijna half acht was waren de weersomstandigheden niet ideaal: wind en regen. De opkomst was enkele minuten voor de start dan ook heel pover. Doch in laatste instantie groeide de groep toch nog aanzienlijk zodat we toch met 52 joggers waren. En onze doorzetingsvermogen werd nog zwaar op de proef gesteld gedurende de avond. Er was de zware finse piste (hopelijk wordt het snel echt droog zodat de toestand van de piste zich opnieuw kan normaliseren) en dan het grillige weer: regen, stofhagel overgaand in sneeuw en dat met een gure wind. Voor mensen met een bril waren dit niet echt ideale loopomstandigheden.
Op deze training liepen er vier 'bakens' rond: Chris (10km/u) - Lut (9km/u) - Rita (8,5km/u) - Veerle (8km/u). Al vrij vlug bleek hoe moeilijk het is om een groep 'samen' te houden; Wel was dit de ideale manier om eens te kijken welke snelheid het best bij je mogelijkheden past. Er waren joggers die ook eens de verschillende snelheden uit probeerden. 
Ik heb nu een 'poll' opgemaakt waarbij de voor jullie ideale training kan worden ingevuld. Er zijn vijf mogelijkheden. Aan de hand van de resultaten hiervan kan ik dan 'weg'-trainingen samenstellen waarbij steeds andere groepen de weg op gaan en waarbij kan voldaan worden aan jullie noden qua snelheid en afstand. Het is in jullie eigen belangd om de 'poll' in te vullen. Je kan deze terug vinden in de linker kolom.Onder de rubriek 'Rondvraag/poll' en 'Favoriete Training'

07-02-2013 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start to run Berlare
Klik op de afbeelding om de link te volgen De temperaturen voelen nog winters aan en de weerberichten voorspellen nog in de verste verte geen lente maar in Berlare loopt al volop de promotiecampagne van de jaarlijkse lente-editie van 'Start to run'.
Voor mij zal het de vijfde keer zijn dat ik de begeleiding op mij neem. Hier werkt men met een wisselend systeem het ene jaar in Uitbergen en het andere in Berlare. Dit jaar is Berlare opnieuw an de beurt. Er wordt op maandag en woensdag gelopen om 19u30 en de eerste les is op 11 maart.
Aan Berlare heb ik zeer goede herinneringen: telkens een zeer goede opkomst, een toffe 'bende' en vooral het parcours is uniek. Ik heb er door de jaren heen een omloop 'uitgedokterd' dat maximaal gebruik maakt van de bosrijke omgeving van Berlare. Mede door deze ondergrond is het aantal blessures enorm beperkt en zijn er op het einde van de rit bijna geen uitvallers (in 2011 was het slaagpercentage 94%).
De 'Start to Run' in Berlare geeft je ook het gevoel van de overgang te maken van winter naar zomer. Er wordt gestart bij 'donker' in maart met kille temperaturen en er wordt geeïndigd met zomerse temperaturen en 'lange dagen' in mei. Meestal zit het weer ook enorm mee in Berlare (ze hebben er daar blijkbaar een patent op). Voor wie volledig van nul moet beginnen is Berlare een ideale omgeving. Dus zet de goede voornemens om in daden!

06-02-2013 om 21:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zoek-je-tempo'-training
Het is de laatste dagen wat drogen en ook de wind doet zijn best en dat heeft de 'Finse Piste' deugd gedaan. We kunnen dus een training met iedereen afwerken op de 'Finse Piste'.
We gaan deze training gebruiken om eens te kijken welke snelheid iedereen zo wat loopt en nadien kunnen we dat gebruiken om verschillende groepen samen te stellen.
Morgen zullen er vier 'bakens' rond lopen op de training met de volgende richtsnelheden:

- tss 9,5 en 10 km/u (1u15)
- 9 km/u (1 uur)
- 8,5 km/u (50 min)
- tss 7,5 en 8km/u (40 min)

Ook zullen de looptijden (afstanden) verschillen. Ieder kan voor zichzelf wat uitmaken wat het beste past. Het is zeker niet verplicht om steeds in dezelfde groep te blijven. Het is zelfs aan te raden om eens van groep te wisselen en zo te zien wat wel en niet lukt. De 'finse piste' is daar ideaal voor men kan eens afsnijden of terugkeren om een tijdje bij een andere groep te lopen.
Na de training zal er een bevraging op blog komen waarin je zal kunnen aangeven welke snelheid en afstand het best bij je past. Na analyse van deze gegevens kunnen dan groepen en parcoursen samengesteld worden die we kunnen aandoen als we nog eens de weg op gaan.

06-02-2013 om 18:56 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners zwermen uit...
Een 80-tal gegadigden op de dinsdagtraining. Er werd in twee richtingen gelopen. Een tweetal groepen liep richting Kasteel en deden daar nog enkele extra omlopen. Peter dacht het donderdag was (zijn volleybal-avond) en pakte een sierlijke duik (zonder al te erge gevolgen maar duidt er toch op dat men steeds geconcentreerd moet zijn). 
Twee andere groepen liepen richting Kalken. De bedoeling is om telkens een 'zijstraatje' verder te lopen. We zitten aan het 'Bosstraatje'... dus we kunnen nog wat omlopen doen voor we aan de Gaver zijn....Nu zaten we aan 9,6 km. Elke week enkele honderden meter bij is het doel. De groep van de lange adem liep noch eens langs het kasteel en kwam aan 15,5 km.
Daar er veel starters geintegreerd zijn in de verschillende groepen zullen we de samenstelling van de groepen eens moeten herbekijken. Daar spelen verschillende aspecten mee: afstand, snelheid, persoonlijke doelstelling. We zullen nu enkele trainingen op de piste doen om alzo eens te kijken wie bij wie loopt. De samenstelling van de groepen kan ook wekelijks wijzigen naargelang het soort training en 'welke groep' er de weg op gaat.
De snelheid is van het minst belang maar we moeten wel zorgen voor de veiligheid. En als er teveel 'tempo'-verschil is in een groep krijg je het breed over de baan lopen (de 'snelleren' komen automatisch mee het tempo bepalen) en dat is vrij gevaarlijk. Als we ook opnieuw meer gebruik kunnen maken van de 'Finse Piste' kunnen we ook groepen de weg laten op gaan en andere op de piste blijven zodat we niet steeds met alle lopers de weg op gaan. Meer hierover de volgende weken. Zoals steeds zal er naar een oplossing gezocht worden waarbij iedereen zich het best in zijn 'vel' voelt.

05-02-2013 om 22:19 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
04-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training Veldmeersrunners op 05.02

Net samen met Els de finse piste gaan verkennen en die ligt er toch nog wat te drassig bij op er met een ganse groep over  te lopen.

Vandaar dat we nog eens de weg opgaan. Ik wil nog eens met aandrang vragen dat de groepen samen blijven (in de meeste groepen is dit al het geval maar in andere groepen gaat dit soms nog eens fout). Veiligheid primeert. Een extra lampje kan ook nooit kwaad…

We gaan er een stuksken bij doen buiten vorige week dinsdag (langzaam opbouwen naar de lente toe).

Groep 1: omloop Kalken Kerk (maar nu niet Kruisen inslaan maar lopen tot Bosstraatje) (10 km) + Omloop Kasteel (5,9 km) = 15,9 km. Er kan steeds gestopt worden na de  grootste omloop.

Groep 2: omloop Kalken Kerk (maar nu niet Kruisen inslaan maar lopen tot Bosstraatje) (10 km)

Groep 3: omloop Kasteel + Kleine omloop Kasteel + tourken uitlopen/stappen op piste (8,7 km)

Groep 4: omloop Kasteel (5,9 km)

Mensen die uit kwetsuur komen of liever op de piste lopen kunnen altijd op de Finse Piste blijven want het is niet zo dat ze er superslecht bij ligt.

04-02-2013 om 19:53 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
03-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig trainingsweekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag werd nog een tweede loopje ingelast (de iets ouderen deden een middagdutje). De 6 km heen en weer nar Middelkerke werden opnieuw gelopen bij zware wind en hevige hagel. Dit trainingsken werd gebruikt om de spîerkes wat los te gooien. Nadien was er een gezellige avond. Nathalie en Maurits zorgden voor de bubbels (en het was genen 'brol'). Nadien werd de lasagne verorberd die Anne met veel zorg had klaargemaakt. 
Deze morgen waren ook Nele en Brigitte afgezakt naar Westende. Die hadden dan boterkoeken aan overvloed mee die dan ook heel erg in de smaak vielen (zou zeggen profiteer ervan want op 15 februari begint het visdieet).
Er stonde een identieke training als gisteren op het menu. Nu was het echter wel genieten richting Oostende met de wind vol in de rug. Het terugkomen was iets minder de wind vol tegen maar toch iets in kracht afgenomen. De kilometerkes voor het weekend zitten dus weer in de benen.
Even belangrijk was het 'groepsgevoel' dat deze weekend toch is aangescherpt en als je in 'groep' dezelfde doelen nastreeft (het lopen van de marathon in Rotterdam) is dat toch zeer belangrijk.
Wat we ook geleerd hebben in het weekend...Els die kan nogal een stuksken eten....en werken.

03-02-2013 om 13:23 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
02-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gure loop...
Dit weekend is een trainingsweekend in Westende. Op vrijdagavond had ik al eens Westende-Middelkerke-Westende gelopen en toen was de wind al duidelijk voelbaar.
Op zaterdagmorgen kwamen en enkele Veldmeersrunners afgezakt om een doorgedreven training te doen. De weersomstandigheden waren eerder frisjes.
Nathalie en Lut namen de tram tot in Raversijde en kwamen al lopend terug (7,5 km). Maurits, Alain, Chris,Els en ikzelf (begeleid door fietser Annick) liepen heen en terug richting Oostende (22 km). Het zou de meest gure tocht worden die ik al gelopen heb. 
De wind was enorm toegenomen en kwam uit zee. Op sommige stukken verlieten we den dijk en liepen langs de 'huizen' maar sommige stukken waren we verplicht van langs den dijk te lopen (Middelkere-Raversijde) ons gezicht werd gezandstraald en of dat dit nog niet genoeg was kreeg we ook nog de hagel in het gezicht (enkele felle buien waren ons deel). Het werd zelfs zodanig erg dat de Marmot-man Alain rechtsomkeer maakte ...(sloot nadien opnieuw aan). Toen we bijna aan het casino waren was de wind zo hard dat we zelfs stil stonden. Aan de Elyséé werd dan de terugtocht aangevat. We hadden toen wel de wind in de rug maar het zand bleef ons gezicht geselen. 
Na het lopen werd een boterhammeken gegeten en seffens lopen we nog eens tot in Middelkerke en terug. En morgen staat ook nog eens de tocht naar Oostende op het programma en hopelijk in iets meer gunstige omstandigheden.

Een groepsfoto voor de start...


Langs de dijk met de dreingende wolken op de achtergrond...


De terugtocht met de wind in de rug maar het zand in het gezicht...


Een goed boterhammeken achteraf .. en Maurits had er duidelijk smaak van....

02-02-2013 om 15:29 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
31-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmisloop
Twee dagen voor 2 februari stond de lichtmis op het programma. Alle groepen liepen richting kasteel en daar werd afhankelijk van het programma enkele 'touren" gelopen.
De meeste groepen liepen zeer gedisciplineerd samen - behalve groep 1 die het wat moeilijker hebben blijkbaar om eenzelfde tempo te lopen (hier zal moeten aan gewerkt worden). Zo kwam men per groep ook terug aan de sporthal. Daar stonden Lut en Anne in het stalletje hen op te wachten met een lekkere pannenkoek. Iedereen werkte die gretig naar binnen. En kon er gezellig een babbeltje gedaan worden. De 83 lopers waren dan ook tevreden over de afsluiter van deze sportieve avond en ook van het in traditie houden van de lcihtmis-gewoonte

Gretig nam iedereen een bordje ter hand...


Toch alttijd schoon als ze goed kunnen eten...


Bedankt Anne voor de hulp... Lut wilde niet op de foto...


Een gezellig sfeertje...

31-01-2013 om 22:05 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
30-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmis-menu

Op dinsdagavond was er een enorm temperatuursverschil met wat we vorige week kregen voorgeschoteld maar nu was de regen enigszins de spelbreken. De Finse piste (en bijbehorende terreinen) was een ‘zwembad’ en dus moesten we opteren voor een wegtraining. Ondanks de onophoudende regen was er een zeer goede opkomst. De groepen/parcoursen werden gespreid zowel richting Laarne als richting Kalken. Het in groep lopen begint men vlot onder de knie te hebben maar toch een speciale vermelding voor ‘groep 2’ die de perfectie toonden voorwat betreft discipline voor het lopen op straat. Ook de ‘vliegende fietser’ kon de oversteekplaatsen goed bewaken want met regenomstandigheden is het nog steeds gevaarlijker om de weg op te gaan als anders.

Voor donderdag staat een ‘Lichtmis’-menu op het programma. Zij die vorig jaar reeds lid waren weten wat dat betekend en de volksspreuk :’  Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt op lichtmis haar pannetje warm’  wordt alle eer aan gedaan.

Dus kan iedereen na het lopen een pannenkoekje eten maar eerst moet er gelopen worden natuurlijk en het loopmenu is zo opgesteld dat we wat gespreid zullen toe komen.

Groep 1: 1 omloop Kasteel + 4 kleine tourkes  Kasteel 13 km

Groep 2 :1 omloop Kasteel +2 kleine tourkes Kasltteel  9,5 km

Groep 3: 1 omloop Kasteel + 1 klein tourken Kasteel : 7,7 km

Groep 4: 1 omloop Kasteel  (of de weg voor Kasteeldreef inslaan) 5,9 km

Nog een tip: extra verlichting bij deze regenachtige en donkere dagen is steeds aan te raden.

30-01-2013 om 13:26 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
28-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'sneeuw is weg'-menu
De sneeuw is verdwenen en de vrieskou verdreven. Dus er kan nu in gans andere omstandigheden gelopen worden. Maar of die beter zijn heb ik toch mijn twijfels want zowel  (veel)regen als wind zijn ons deel de volgende dagen volgens de recente weerberichten. Hoe luidt de spreuk ook al weer 'Dooi zonder regen of wind is beter dat hij niet begint'.
De piste zal onder deze omstandigheden heel zwaar en moeilijk beloopbaar liggen dus gaan we met de verschillende groepen de weg op.
Nog eens de twee basisregels meegeven: de groepen blijven samen (dus belangrijk om juiste groep te kiezen) + fluo is verplicht (extra lampjes zijn ook zeker geen overbodige luxe).
Als er mensen zijn die liever op de piste blijven is dit geen enkel probleem.

Groep 1: Omloop naar Kalken Kerk (9,5 km) + Omloop Kasteel (5,9) = 15,4 km (men kan stoppen na de eerste lus maar de marathonlopers doen zeker beide lussen)
Groep 2: Omloop Kalken Kerk (9,5 km) -- leg voor aanvang de omloop uit
Groep 3: Omloop Kasteel + 1 kleine omloop (7,6 km)
Groep 4: Omloop Kasteel (5,9 km) (A)of dezelfde omloop maar een straat vroeger inslaan (B) - de snelheid van beide groepen is bijna identiek maar sommigen kunnen langere afstand aan vandaar de opsplitsing.

Indien er nog mensen zijn die hun inschrijving nog niet in orde gebracht hebben gelieve dit dringend te doen (om zeker ook in orde te zijn naar verzekeringen toe).
Noteer alvast donderdag in je agenda - dan is er een lichtmis loop en daar hangt ook een vokswijsheid (gezegde) aan vast. Meer hierover in de volgende menu...

28-01-2013 om 16:48 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
27-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen bij dooiweer
Normaal was deze ochtend een duurloop in Cadzand gepland maar daar de dooi gisterenavond nog niet volledig leek door te zetten en het ons ook onduidelijk was hoe de toestand van de loopwegen in Nederland zou zijn werd gisterenavond al beslist om de 'duurloop' in Kaken en omgeving af te werken.
Al dagen wordt er door velen gezegd ik zal blij zijn dat die koude voorbij is maar... lopen bij dooiweer is ook niet alles.
De 6 rotterdamgangers (aangevuld met Maurits) en Anne en Lut (die een kortere loop zouden doen) waren om negen uur present. We vertrokken richting Uitbergen maar al na een kilometer moesten we onze route herzien want de de loopwegen in de Kalkense Meersen zaten onder een centimeters dikke ijslaag. Ook Anne en Lut moesten hun Vaartloop aanpassen naar totaal andere wegen. Toen we via de steenweg richting Overmere Donk liepen hadden we de wind volledig in de rug. Maar eens in de Brielstraat aangekomen (waar we opnieuw met het ijsprobleem geconfronteerd werden) kregen we de wind in het nadeel. Daarbij ook nog eens de striemende regen in het gezicht en de plassen met ijswater kon je zeker niet ontwijken. De omloop die we deden (Muizenstraatje -Kattebroekstraat-Loereveld-Zauwerstraat-Schriekstraat) was voor sommigen volledig nieuw. We haalden toch 17 km. Terwijl bij sommigen de conditie al zo goed is dat ze in gelijk welke omstandigheden vlot lopen - verging het mij toch wat minder vlot in deze omstandigheden; Raar maar mijn handschoenen hadden mij de laatste twee weken zeer goed tegen de koude beschermd maar de omstandigheden van vandaag bezorgde mij enorm koude (en tintelende) handen.
Voor volgend weekend staat er een looptweedaagse gepland in Westende met de joggers die de marathon gaan lopen - de menu is bijna klaar (zowel qua lopen als wat er op tafel zal komen). Een bereidwillige medeloopster zal voor Lasagne zorgen op zaterdag, de laatkomers brengen op zondag boterkoeken mee...

27-01-2013 om 12:39 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
26-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een winterse zaterdag...
Deze morgen al vrij vroeg afgesproken met Maurits en Els om een achttal kilometer te gaan lopen. Ondanks het feit dat het 'maar' drie graden vroor  maakte de wind het toch bitterkoud. Na een vijftal minuten lopen begon het ook nog te sneeuwen en als die in het gezicht kwam vergrootte nog het koudegevoel. Dat het ook opletten blijft op de weg ondervonden we toen we er met drieën bijna lagen door een ijsplek onder de sneeuw dat we niet hadden opgemerkt. Het laatste gedeelte met de wind in de rug was dan opnieuw veel aangenamer lopen. Els deed er nog een schepje boven op en liep nog en viertal kilometer extra.
Eens thuisgekomen wat andere sportkledij genomen en richting Donkmeer. Waar ik mijn loopschoenen wisselde voor schaatsen. Opnieuw speelde de wind een enorme rol. Als er richting 'brugsken' geschaatst werd moest er worden 'gestoken' en bitterkoude in terug schaatsen kon je je gewoon laten drijven en met enkele bewegingen maakte je direct 'snelheid' (moet toegeven dat mijn techniek nu niet de allerbeste is). Op deze manier werd een winterse manier op een prachtige manier afgesloten want één van de mooiste sportmomenten dat er zijn is toch over het ijs van het Donkmeer glijden.
Vanaf morgen gans andere weersomstandigheden en dan trekken we met de marathongangers (iedereen zal aanwezig zijn) naar Cadzand om aldaar een training in te lassen. De bedoeling is te vertrekken in Cadzand en te lopen tot aan de vuurtoren van Breskes en teug en dat is 23 km.

Vroeg in de ochtend werd reeds verzameld...


De loopschoenen opzij en de schaatsen aan...


Wat houtering maar we waren toch aan het schaatsen...

26-01-2013 om 12:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ijsberen van de Veldmeers
Voor de vierde maal op rij stond er een sneeuwtraining op de menu. Het wordt een gewoonte er was echter één verschil met de vorige keer... het was nog kouder. Acht graden onder nul bij de start en tijdens de training zakte de temperatuur nog een graad. Maar de joggers lieten het niet aan hun hart komen en zakten opnieuw met 45 af naar de Veldmeers in deze toch uitzonderlijke omstandigheden: sneeuw, vrieskou en een heldere sterrenhemel. Het zoveerlste bewijs dat de gedrevenheid in de groep zeer groot is.
Dank aan Tom De Wilde die de koude trotseerde om enkele foto's te nemen








24-01-2013 om 21:39 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter blijft de trainingen beïnvloeden!

De winter heerst nog enkele dagen en dat merk je aan de opnieuw zeer koude temperaturen. Het heeft ook zijn voordelen, zo heb ik deze avond de schaatsen aangebonden en op het Donkmeer een uurtje geschaatst. Het ijs was van uitstekende kwaliteit en er waren ‘banen’ sneeuwvrij gemaakt. Bij de ondergaande zon werd het wel bitterkoud.

Het is met die weersomstandigheden dat we ook morgen rekening zullen moeten houden bij het lopen (het zal op het moment van de training ong. – 8 °c zijn). Dus een ‘lange onderbroek’ kan zeker van pas komen…Maar ik denk dat ondertussen iedereen wel al weet hoe zich te kleden bij dergelijke weersomstandigheden want he zal onze vierde winterloop worden op de piste.

Nogmaals benadrukken dat er gevraagd wordt dat iedereen op de piste blijft want door de vrij strenge vorst kunnen er opnieuw ‘gladde plekken’ ontstaan. In zeer kleine groepjes kan je dit nog iets of wat inschatten maar om met een grotere groep is het gevaarlijk. Daarom dat de gesteld wordt dat de training op de piste doorgaat.In de dooiperiode zal het dan omgekeerd zijn en zullen we wel verplicht zijn om de eeste week de weg op te gaan denk ik.

Noteer alvast donderdag 31/01 in uw agenda want dat heeft er een speciale training plaats. Namelijk de ‘Lichtmisloop’. Iemand die thuis is in ‘oude tradities’ of joggers die al meer dan een jaar lopen zullen wel weten wat dit betekent… Dus wees aanwezig op 31/01 je zal er geen spijt van hebben

23-01-2013 om 18:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter op de Veldmeers
In eerste instantie kwamen de lopers er traag door. Een twintigtal vijf voor hall acht maar toen kwam de 'vloot' aan en klokten we nog af met 57 aanwezigen. De weersomstandigheden waren wel veranderd ten opzichte van deze namiddag toen er lichte dooi was en nu was het met -4°C opnieuw vrij koud en dit  had de parking omgetoverd tot een spiegel. Lieve maakt op een onzachte manier kennis met het aangevroren dooiwater. Maar ze is uit het goede hout gesneden en deed de looptraining mee.
De sneeuw was verhard en met hoorde het kraken onder de voeten van de joggers. Wat ook voor een speciaal effect zorgde was de nevel en mist. Je zag de verschillende groepjes verdwijnen en opduiken uit de grondmist. Een prachtig schouwspel voor wie van de winter houdt. De lopers beginnen het lopen ook al vlot onder de knie te krijgen want de stap wordt 'vaster' en de gelopen afstanden worden groter. Wel is het steeds vrij lastig om in de sneeuw te lopen en dat zal men morgen zeker gewaar worden aan de kuiten. En dat het kouder werd tijdens het lopen was ook duidelijk te zien aan de mutsen en handschoenen waarop de nevel aanvroor. Leve Koning Winter...En ja het kon niet uitblijven ... de volgende dagen zullen ook de schaatsen worden aangebonden.

22-01-2013 om 21:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op nieuw een winters menu...

Koning winter blijft regeren. De ene dag al wat venijniger dan de andere. Ook de temperaturen maken rare sprongen. Dit maakt het moeilijk om een gepaste training op te stellen.

Vandaag ben ik de piste en de omloop naar het kasteel gaan verkennen.

De piste is zeer goed beloopbaar: de sneeuw kraakt onder de voeten en het is en blijft toch een prachtig wintergevoel.

De omloop langs het kasteel viel tegen: op verschillende plaatsen nog ijsplekken op de fietspaden en de voetpaden lagen er nog slecht bij (niettegenstaande de temperaturen ronde het vriespunt draaiden). Het gevaar in schuivers als we hier met gans de groep over lopen is  te groot en we lopen dus opnieuw over de besneeuwde piste. Iedereen loopt naar eigen goeddunken een aantal rondes (de ene persoon loopt liever in de sneeuw dan de andere).

Let ook op de kledij: het is niet meer extreem koud dus niet te veel 'lagen' en te dikke truien/vesten.

Een afgelasting komt er slechts als de wegen om ons van en naar de Veldmeers te brengen er glad bijliggen. Een afgelasting zal telkens aangegeven worden voor 17 uur op blog.

21-01-2013 om 20:29 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een winters trainingsweekend
Na het toch positieve nieuws van de onderzoeken werd gestart met een weekend dat in het teken stond van trainen in de winter. De omgeving was telkens bijna gelijk: Eendekooi - Nieuw Donk - Broeck - Gratiebossen en Donkmeer. Een prachtig landschap in de winter. Ook uniek om in zo een omgeving te lopen. De afstanden tijdens de drie dagen varieerde tss de 13 en 15 km. Vrijdag was Chris de 'loopgenote'. Zaterdag waren dat Els, Chris, Maurits, Brigitte en op zondag werd Maurits vervangen door Alain.
Iedereen voelde zich zeer goed in zijn vel want nogmaals benadrukken dat je heel weinig de kans hebt om in een dergelijk landschap je sport te kunnen beoefenen. De foto's die hierbij volgen spreken boekdelen. Je kreeg ook het gevoel dat de winter grimmeger aan het worden is gedurende die drie dagen. Terwijl en vrijdag nog 'natte plekken' in de omloop lagen was zondag alles aangevroren en zorgde de verse sneeuw voor meer grip. De oostenwind die je in het gezicht kreeg was op sommige plaatsen zeer schep en joeg het koudegevoel enorm omhoog (gevoelstemperatuur van ong. -12).
De laatste training werd besloten bij Alain en Anne met een deugdoende duik in de jacuzzi (met openstaande deuren en zicht op het winterlandschap).
Centraal stond het Donkmeer in onze omloop en we konden het toch niet laten om telkens eens op het ijs te gaan en we mogen stellen dat er eerstdaags zal geschaatst worden. Waar vrijdag nog een ijsdikte van 4 cm gemeten werd was dit vandaag al 8 cm.


Voor de start op zaterdag aan 'het hekken van de Nieuwdonk'


Een tussenstop aan de Eendenkooi op zaterdag


Joggen in het Broeck op een winterse zaterdag


De Gratiebossen op een zondagse sneeuwdag


Langs de Brielstraat richting donkmeer: iedereen goed ingeduffeld tegen de scherpe wind


En deugddoende duik in jacuzzi als afsluiter...

20-01-2013 om 14:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaten hartonderzoeken: blijven lopen....
Vandaag stonden er uitgebreide hartonderzoeken op het programma. Toch steeds met een bang 'hart' daar naartoe. Zo een onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen.

Bloedonderzoek

Hier zijn vooral de cholesterol waarden van belang. Bij een normaal iemand is het streefgetal <200 en bij risicogevallen is dat <155. Met een waarde van 123 zat ik dan ook zeer goed. Wel opletten op het gewicht want was 2 kg gestegen.
Het vele trainen had ook invloed voor het hymatocriet gehalte. Gestegen van 39 naar 42 (zonder epo....).

Echografie

Dat toonde aan dat er serieuze schade is aan de linkerkant van het hart. Deze schade in onherstelbaar maar stabiliseert zich op een hartpompfunktie van 35%.

Fietsproef

Hier behaalde ik een wattage van 150. Dit lijkt (en is weinig) maar wetende dat ik van 50 kom is dit een serieuse vooruitgang (is een verklaring dat lopen wel vlot te doen is terwijl fietsen (waar kracht moet gebruikt worden) veel moeilijker is. Wat wel opmerkelijk was bij deze proef dat mijn zuurstogopname gestegen is van 70% tot 97%. Dus het gedeelte van het hart wordt optimaal gebruikt.

Conclusie

De arts had niet dan lovende woorden. Gezien van waar ik kom en de ernst van het infarct zijn de resultaten goed te noemen maar zelfs spectaculair. Ook werd nog eens stilgestaan (en benadrukt) het belang van de voorbeelfunctie die ik momenteel uitoefen met het 'uitdragen' van de jogsport.
Bij de vraag wat mijn hartleeftijd is kreeg het antwoord dat dit iets is uit de 'boekskes' en van op 'tv'. Het maximaliseren van je hartcapaciteit is veel belangrijker.
De slotconclusie die mij werd meegegeven bij de vraag of die marathons er niet te veel aan waren: 'Als dit de resultaten zijn moet je blijven marathons lopen tot je 75 ste (2 per jaar) maar tijd/snelheid mag nooit van enig belang zijn."

18-01-2013 om 13:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
16-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een wintermenu...

Deze avond met Els de piste gaan verkennen om zeker te zijn dat ze niet in een ijspiste was veranderd (waar sommigen bevreesd voor waren). Het was wel koud (-8 °c) (thermische kledij zal zeker geen luxe zijn morgen) maar de piste was al merkelijk beter beloopbaar. Je zakte veel minder weg in de sneeuw en we vonden vrij makkelijk een vaste tred.

Het programma van morgen zal dan ook afgewerkt worden op de ‘Finse Piste’ en bestaat uit een ‘vrije’ loop waar ieder voor zich zowat uitmaakt hoeveel rondes hij wil lopen. Het blijft natuurlijk wel zo dat het ‘zwaarder’ lopen is als op een sneeuwvrije piste of op de weg. Er wordt bewust niet gekozen voor de weg omdat daar op vele plaatsen opvriezing is van smeltwater. Ook een tip voor mensen die in het weekend zou willen lopen: doe dit op een besneeuwde ondergrond want de wegen/fietspaden blijven er gevaarlijk bij liggen.

Voor het weekend zijn er ook enkele trainingen gepland:

Voor de marathonlopers op zaterdag  afspraak aan het Nelepad voor enkele tourkes langs Eendekooi (uur nog af te spreken)

Voor ieder die wil zondag 9u30 Kalken Kerk à we zullen ons vandaar wel verplaatsen (omloop langs de vaart ligt er gevaarlijk glad bij) om een winterloop te doen (waarschijnlijk richting Donkmeer).

Sommigen liepen vlot over de sneeuw...


Anderen deden het voorzichtig aan ... maar vielen de volgende morgen op de oprit (is het niet Anne..)


Dit wordt het decor van de weekendlopen of wordt het schaatsen...

16-01-2013 om 20:31 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
15-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige loopavond
Sommige mensen zijn pro winter anderen zijn weer contra. Ik mag mezelf een 'winterjong' noemen en voelde me vandaag dan ook goed in mijn sas. Toen de Sportdienst me informeerde dat de wegen naar de sporthal goed berijdbaar waren was het licht vlug op 'groen' gezet voor te trainen. Els pikte me op (want ja ben zonder sneeuw al geen goeie chauffeur...). 
We liepen eerst een ronde voor de status van de piste te checken. Prachtig om te lopen - de sneeuw was nog bijna niet aangetast - maar de dikte van de sneeuwlaag vier tegen en op sommige stukken samengewaaid tot 25 à 30 cm en dan is het 'zwaar' en in die verkenningsronde moest ikzelf eens stappen omdat de hartslag te fel steeg.
Er daagden 48 joggers op en iedereen vroeg zichzelf hetzelfde af  'Zijn we nu gans zot geworden...?'. De opwarming werd gedaan in de vorm van een sneeuwballengevecht (we voelden ons allemaal weer stukken jonger). En toen werd er rondes op de piste gelopen. Iedereen in het begin zeer behoedzaam en met schrik maar langzamerhand vond met toch zijn 'stap' en ging met toch wat meer doorlopen. Wel was het door de dikte van de sneeuwlaag enorm lastig. Maar iedereen was het erover eens dat het een unieke ervaring was. Morgen zullen er wel verschillende zijn met stramme kuiten en wal last in de lies omdat je door de schrik met een soort 'rem' op loopt. Maar na enkele sneeuwlopen zal dit alvast veel vlotter gaan en eens de sneeuw zal 'plat' gelopen zijn zal dit ook al veel minder lastig zijn. Als je eens naar je loopschoenen kijkt zal je ook merken hoe reiningend de sneeuw wel is want de zoolranden zullen mooi wit zijn.
Maud zorgde voor de foto's maar met het fluo is het niet steeds makkelijk om veel goede foto's te maken toch slaagde ze er in om de juiste sfeer weer te geven.

Als ge klapt moede door klappen dus sneeuw tot aan de knieën...

..

Sneeuwballen vlogen in het rond....


De eerste voorzichtige passen...


Het was lastig in het dikke sneeuwtapijt...

15-01-2013 om 21:38 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs