Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

12-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis! Vis! Vis

De marathon van Eindhoven (14 oktober) nadert met rasse schreden. De  trainingskilometers zijn flink opgetrokken (en al wie ik ken die loopt of nen fiets heeft spreek ik dan ook aan om mee te trainen – want in groep de kilometers doen is heel wat aangenamer dan alleen). Maar de fysieke voorbereiding naar een marathon is niet de belangrijkste. Wat het meest impact heeft (en  hoe meer ik het toepas hoe meer ik er  zelf in geloof) is de voeding. Dit dieet is volledig gebaseerd op vis.

Vanaf morgen eet ik voor een periode van 7 weke elke dag vis. Dit met groenten (meestal wokgroenten) maar elementen aardappelen en pasta’s worden uitgesloten en brood wordt tot een minimum beperkt. Met dit dieet zal mijn gewicht zakken van 62 kg naar ong. 58 kg. Het gewichtsverlies is echter niet de voornaamste reden van dit dieet maar wel dat dit een koolhydraatarm voedingspatroon is. Ik honger mezelf uit qua koolhydraten. Ik neem wel voldoende eiwitten tot mij. In deze periode worden de loopkilometers nog eens extra opgedreven. Deze twee elementen samen is het eerste gedeelte van de taperingmethode (vooral in de Scandinavische landen wordt dit veel toegepast bij het langlaufen).

Twee weken voor de marathon wordt er dan wel koolhydraatrijke-voeding gegeten en je lichaam ‘schreeuwt’ opdat moment naar koolhydraten en gaat dit dan ook maximum uit de voeding halen. Het voedingspatroon is dan totaal anders: pasta’s – snoep – vlaaien – pannenkoeken – duiven…Opdat moment gaan ook de trainingskilometers naar beneden. Dit tweede gedeelte is de ‘supercompensatie’. De nieuw opgeslagen koolhydraten (ong. 1 kg) zijn dan de ‘vetten’ die je kan gebruiken tijdens de marathon en elke gram ‘nieuw vet’ heeft dan ook de eigenschap van 2 gram water te absorberen. De dag voor de marathon worden dan 2 liter water gedronken in kleine slokjes.

Dus je staat aan de start met gans je ‘proviand’ in je lichaam: energie (koolhydraten) en vocht (2l van de dag ervoor). Hierdoor slaag je erin om de marathon te lopen met enkel 2 flesjes cola (opgelengd met een enigizer).

Dit dieet is ook ideaal om mijncholesterol onder controle te houden en zo een zesmaandelijkse kuur doe me dus ook op gezondsheidsgebied goed. En da grapjes zoals: ‘je broek zal weer alleen op stap gaan’ of  ‘de katten zullen je volgen’ neem ik er dan ook graag bij …

12-08-2012 om 20:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging De Pinte
Gisteren werd er op de Finse Piste gelopen door de Veldmeersrunners en als het een tijdje geleden is, is het toch weer 'zwaar lopen' en de meeste joggers voelen dat wel.
Vandaag stond er een jogging in De Pinte op het programma. Daar Annick daar enkele mensen kent zijn we met een delegatie van de Veldmeersrunners naar De Pinte afgezakt. Het busje van Anja zat goed vol. En bij onze aankomst kregen we weer de blikken van 'Wie zijn dat die Veldmeersrunners' - anderen kennen ons al en stapje per stapje zijn we onszelf kenbaar aan het maken in onze provincie. De goede 'herkenbaarheid' zit daar ook voor veel tussen.
Het was een mooie omloop met veel afwisseling (deels asfalte en vele bospaden of veldwegels). De afwisseling is wel wat lastig voor pezen en spieren maar langs de andere kant hadden we dan het voordeel van de 'schaduw'.
Op de 3,7 km hadden we de twee Youngsters (Lothar en Maud) en de 'iets' oudere Patrick zij liepen vlot boven de 9 km/u. Onze atletes op de 7,6 km waren verdeeld in twe groepjes: Annick en Anja liepen vlot hun afstand en Lut en Heike liepen iets vlugger (9,7/u). Ik zelf had zeker niet dezelfde goede benen van in Lokeren maar door het afwisselend parcours had ik toch een deugdoend loopje over 11 km aan een gem van 10,6 u. Dus elke veldmeersrunner heeft volgens zijn eigen mogelijkheden en doelen een geslaagde loopavond gehad.
Voor de mensen die al eens iets durven vergeten nogmaals onze volgende afspraken met de Veldmeersrunners:
Zondag 12/08: afspraak Kalken Kerk om 9u30 en de afstanden zijn volgens keuze van 8 tot 21 km
Dinsdag 14/08: Op de hort - afspraak aan de Gamma in Wetteren (Peperstraat) om 19u30. Afstanden: 5 - 7 - 10 km en voor een 'natje' en een 'droogje' wordt gezorgd door een lokale bewoonster...

10-08-2012 om 23:31 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het programma van de Veldmeersrunners!

Het is mij herhaalde malen gevraagd om het programma lang genoeg op voorhand op den blog te plaatsen zodat men telkens weet als we op de ‘hort’ gaan. Deze is dus speciaal voor …. (neen ik noem geen namen!)

Op donderdag wordt er op de finse piste gelopen en dit tussen de 40 minuten en 1 uur. Voor de start gaan we wel nog eens alle stretchoefeningen overlopen want dit is opnieuw wat aan het verwateren. Nochtans is stretchen essentieel om blessures te voorkomen.

Verder programma voor de volgende weken:

Vrijdag 10/8: jogging De Pinte (samenkomst aan sporthal om 18u30)

Zondag 12/8: zondagsloopje samenkomst Kalkenkerk om 9u30 (8-10-12 of 21 km)

Dinsdag 14/8: Op de hort langs de Scheldeboorden in Wetteren – samenkomst parking voor Gamma om 19u30.

Donderdag 16/8: Training finse piste Laarne

Zaterdag 18/8: Jogging Overmere (het is de bedoeling dat we in onze buurtgemeente de groene truitjes laten schitteren!

Zondag 19/8: Sirenejogging Middelkerke (8 of 16 km)

08-08-2012 om 19:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Veldmeersrunners zijn met meer dan 100

De Veldmeersrunners waren al een tijdje aan het flirten met de 100 leden en de affichecampagne voor onze volgende ‘start to run’ heeft ook een boost gegeven bij de inschrijvingen van het begeleid lopen want vandaag waren er 5 nieuwe inschrijvingen wat ons totaal op 103 brengt.

Vorig jaar in oktober zijn we begonnen met een ‘start to run’, dit kreeg een vervolg met ‘begeleid lopen’ vanaf januari. We staken ons in een ‘groen truiken’ en doopten onszelf tot de ‘Veldmeersrunners’. Met na 10 maanden het resultaat van meer dan 100 joggers. Geen slecht resultaat voor een beginnend loopgroepje.

Vandaag was de opkomst opnieuw zeer goed 50-tal joggers). Iedereen wil er blijkbaar ‘de zonden van het verlof’ af lopen. Voor de kortere afstand werd er ge-opteerd voor een tourken langs de Prullenbos en diegenen die nog wat ‘jus’ in de benen hadden liepen er nog een bloksken langs de ‘Berlinde Kapel’ bij zodat ze aan de 10 km kwamen. Ook waren er een vijftal die liever op de piste bleven. Dus zoals telkens voor elk wat wils.

Voor diegenen die goesting hebben vrijdag staat er een jogging in de Pinte op het programma (vertrek 18u30 aan de sporthal-  afstanden: 3,7 – 7,4 – 11,1).

07-08-2012 om 21:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verlof is gedaan...

Vandaag twee verschillende loopsessies gedaan in bijna identieke omstandigheden . Deze middag in het ‘Osbroeck’ in Aalst een 7-tal kilometer gelopen. Een prachtige bosrijke omgeving en regen in het park en amper 1 km verder op den Hopmarkt  was er genen ‘drup’ gevallen. Deze avond een identieke afstand in Puyenbroeck en nu was er in Kalken geen wolkje te zien terwijl het in Wachtebeke een echte wolkbreuk was. Maar opnieuw in ene mooie omgeving 7 km gelopen.

Voor de meeste Veldmeersrunners zit het verlof erop. Dus hoogtijd om opnieuw de loopschoenen aan te trekken. Dus als je loopvrienden hebt die je al een paar weken niet gezien hebt stuur hen dan maar een sms-je of geef hen een telefoontje met de boodschap dat er opnieuw aan de conditie moet gewerkt worden.

We zullen en morgen een plezierig tourken van maken langs den Prullenbos : een grote 5 km … (alléé 6,4 km). Voor diegenen die iets extra willen doen kunnen er nog een omloopje langs de Berlinde Kapel bij doen zodat ze aan 10 km komen.

Een goede tip: voor diegenen die enkele weken niet gelopen hebben door verlof: doe het rustig aan zowel qua afstand als snelheid en neem opnieuw de tijd om op te bouwen.

06-08-2012 om 19:10 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren
Gisteren zijn de Lokerse Feesten gestart. En vandaag stond daar een jogging op het programma. Van de Veldmeersrunners hadden we zowel deelnemers op 5 en op de 12 km.
Het was vrij warm om te lopen en er werd wat afgepuft onder de deelnemers. De eersten die aan de start kwamen waren Anja en Annick op de 5 km. Zij bleven bij elkaar en eindigden in 31'30". Twee tevreden gezichten na de wedstrijd.
De 12 km bestond uit  3 rondes van 4 km; De omlopen waren vrij gevarieerd met wat kasseien, een passage op de piste en een doortocht op de markt (waar vrij veel volk stond). Hier waren we met vijf aan de start. Chris en Brigitte gaven serieus door en liepen 1u02'. Ik was met een gem. van 10,7 en een eindtijd van 1u07' (op 12,2 km) zeer tevreden.. Ook Nathalie (1u15') en Nadine(1u17') liepen een meer dan behoorlijke wedstrijd.
Zie hierrbij ook enkele sfeerbeelden genomen door onze fotograaf Lut::







04-08-2012 om 21:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte zomer?
Vandaag een relatief (zeer) goede opkomst voor een donderdagavond. Het was nog vrij warm op de finse piste maar iedereen liep toch zijn rondekes ...(alhoewel er sommige 'bruine' voeten zullen hebben).

Voor het weekend staan twee evenementen op het programma voor de Veldmeersrunners:
zaterdag: jogging in Lokeren 14u15- 5 km en 15u - 12 km
zondagmorgen 9u30 Kalken Kerk voor ofwel 8 ofwel 12 km.

De maand juli werd afgesloten met een totaal van 374 km dus de voorbereiding naar de marathon zit zeer goed want nog nooit werd er zoveel kilometer afgelegd in een maand. En de zon moet toch redelijk van de partij geweest zijn want iedereen vraagt mij waar ik op reis geweest ben daar ik met een vrij 'gebruinde' snoet rond loopt. Waarvoor het joggen allemaal goed kan zijn...
Anne en Lut zijn gisteren het parcours gaan verkennen voor de 12 km in de Kalkense meersen en die hebben een licht andere mening over de 'goede zomer'...

02-08-2012 om 21:25 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu 02/08 voor de Veldmeersrunners
Op donderdag gaan we het op een doodgewone menu houden op de piste. Het is de bedoeling om tussen de 40 minuten en het uur te lopen. Op deze manier kunnen ook de mensen die het wat lastiger hebben met 7 à 8 kilometer opnieuw rustig opbouwen.
Ook nog enkele sfeerfoto's van de 'op de hort' in Wachtebeke. Let bij de laatste de gedrevenheid op waarop gediscussieerd werd wie dejuiste weg had genomen...









01-08-2012 om 20:12 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners in Wachtebeke
Vandaag gingen de veldmeersrunners op de 'hort' naar Wachtebeke. Daar het toch een verplaatsing was vanuit ons vertrouwde finse piste werd er aan 'carpooling' gedaan. Chris en ik hadden nog een laatste inspectie gedaan van de bewijzering en iets na zevenen begonnen de eerste 'groene truitjes' op te duiken (er zijn er die sinds hun jeugd een trauma hebben aan uniformen en die krijg je dan ook moeilijker in een clubtruitje...).
Na een korte briefing over de te volgen route trokken we op pad. Een omloop van 7,2 km. de meesten kenden het domein nog uit hun jeugdjaren of hadden er 'ooit' eens gewandeld; Maar vandaag werd nogmaals getoond dat je op een relatief korte afstand toch enorm veel variatie in een parcours kan stoppen. Het gedeelte van het domein dat we vandaag deden is echt prachtig en is voor Chris en mezelf een zeer vertrouwd trainingsparcours. De lopers waren ook vrij lovend over het te lopen parcours. Het was nog lastig want het bleek nog redelijk warm te zijn.
Het op 'de hort'-principe heb ik vroeger ook toegepast in een jogclub in de buurt en dit met hetzelfde streefdoel als bij de Veldmeersrunners. En het concept was daar  succesrijk. Ook bij ons is dit een ferm gewaardeerd concept. Het is simpel: in de zomermaanden een mooi parcours opzoeken en zorgen dat er wat randanimatie is ... Mensen zijn goedgezind en blijven iets langer 'kletsen' zodat iedereen elkaar wat beter leert kennen. De randanimatie werd deze avond verzorgd door Chris en was dik in orde!!! Ook voor de resterende twee op de 'hort''s hebben we reeds vrijwilligers gevonden en ook de eerste voor volgende zomer ligt al vast.Je ziet we zijn een vooruitziend clubken...
Zie hierbij nog enkele sfeerfoto's (ik zal er donderdag ook nog enkele posten)









31-07-2012 om 23:39 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap naar Wachtebeke...

Zondagvoormiddag werd er door een 10-tal joggers  een loopje gedaan van resp. 9 en 17 km. Beide omlopen waren uitgetekend in de wijde omgeving van het Donkmeer.

Ondertussen is de affichecampagne voor de volgende ‘start to run’ volop aan het draaien (als er mensen zijn die een affiche kunnen ophangen of een winkel in de buurt weten waar nog geen hangt mogen die er steeds eentje meenemen). Tot we gestart zijn met de reeks zal het item over de ‘start to run’ steeds bovenaan blijven staan op  deze blog (met de meeste recente updates over dit item).

Zowel  zaterdag als vandaag zijn de voorbereidingen getroffen voor den ‘op de hort’ van dinsdag (het grootste werk is door Chris gedaan waarvoor dank). Er is een parcours uit de bus gekomen van 7,2 km. Het is er één geworden met veel variatie: asfaltbaantjes – boswegels en zelfs een 100-tal meter cross country. Diegenen die meer kilometers willen lopen kunnen steeds een extra lus lopen.

Voor de bepijling maken we gebruik van gedeeltelijk de reeds aanwezige pijlen van een fietsroute (kleine groene pijltjes) en een neutrale zwarte pijl (bewijzering mocht maar moest sober en reclameloos zijn of er moest een bijdrage betaald worden vandaar geen gebruik van de dvv-pijlen).  Er hangen 34 van die extra pijlen (aangebracht door Chris). De regel is de groene pijltjes volgen tenzij ze ‘overruled’ worden door een zwarte. De uitleg over de bepijling zal nog eens besproken worden voor de start.

Nog eens herhalen  dat we afspreken of om 19 uur aan de sporthal in Laarne, vanwaar we in groep naar Wachtebeke kunnen rijden. Of om 19u30 aan de ingang van het zwembad van het domein. EN na het lopen is er dus een après voorzien.

30-07-2012 om 21:39 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Melle

Ook voor de Veldmeersrunners was het een ‘warme week’. Donderdag werd een typisch training gegeven die bij warm weder kan gelopen worden: kort qua  afstand met de nodige ruimte voor drinken en stretchen.

Op vrijdag stond er een jogging in Melle op het programma. Er werd afgesproken aan de Veldmeers en  de meesten verdwenen in ‘het busje’ van Anja. Mooi hoe daar in Melle 7 ‘groentjes’ uit het busje kwamen. We waren trouwens  met  12 Veldmeersrunners en mogen trots zeggen we de grootste delegatie waren. 

De jogging startte in een enorme regenbui maar toch hield iedereen er de moed in en er werden opmerkelijke prestaties geleverd. Drie van onze mensen (Anne, Annick, Anja) liepen vlot 6 km een tweetal (Nathalie en Michiel) liepen de 9km en maar liefst zeven van onze joggers liepen de 12 km (Chris, Brigitte, Nadine, Heike, Kenneth,Lut en ikzelf). Iedereen heel tevreden over zijn wedstrijd. Want het parcours in Melle was niet van de makkelijkste met vrij veel 'vals plat'. Wel moeten we nog wat bijschaven  aan het orientatievermogen  van sommigen.

Ook de volgende dagen staat nog heel wat op het programma:

Zondag: een loopje van 8 of 17 km vertrekkende  van aan de sporthal in Overmere

Dinsdag: ‘Op de hort’. Dit gaat door in domein Puyenbroeck in Wachtebeke (of vertrek om 19:00 aan sporthal Laarne of om 19:30 in Wachtebeke (kant van zwemkom). Den après wordt verzorgd door een lokale marathonloopster...

27-07-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers menu voor de Veldmeersrunners
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De volgende dagen blijft het zomeren dus passen we het programma een beetje aan.

Op donderdag doen we een loopsessie op de ‘Finse Piste’ maar wel beperkt in tijd en snelheid. Ik stel voor om twee sessies van 15 minuten te lopen met er tussen 5 minuten ‘drink’-pauze. Mensen die echt last hebben van de warmte slaan beter een sessie over of komen supporteren of een babbeltje slaan.

Op vrijdag is er de jogging in Melle waar blijkbaar heel wat Veldmeersrunners naar toe trekken. We spreken mss af om half zeven aan de  sporthal  en vertrekken van daaruit met enkele auto’s.

De bevraging omtrent de volgende ‘op de hort’ werd nog vrij spannend. Nipt gewonnen door Wachtebeke. Dus dinsdag (31/7) gaan we op ‘uitstap’ naar Wachtebeke. Er zal een parcours van ongeveer 8 km uitgestippeld worden in het domein Puyenbroeck. We spreken af om half acht aan de inkom van het zwembad. Voor mensen die in groep willen rijden is het verzamelen om 19 uur aan de sporthal en vertrekken we vandaar met enkele wagens. Als het te ‘vroeg’ dag is voor sommigen die kunnen altijd op de piste trainen.

Daar de Scheldedijk ook vrij vaak gekozen werd zal er op dinsdag 14/8 gelopen worden op de Scheldendijk in Wetteren. En de op de ‘hort’ reeks sluiten we dan af op 28/8 met een de ‘favoriet’ van het jaar die jullie kunnen kiezen uit de vier aangedane locaties.

Voor diegenen die zondag de beentjes willen strekken verzamelen we in Overmere aan de sporthal voor resp. 8 of 17 km. Dit om 9u30.

Qua het bepijlen van de omloop heeft DVV-verzekeringen (via lokale agent…) ons bewijzering bezorgd dus een ganse stap vooruit en gedaan met balonnekes blazen..

25-07-2012 om 17:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomermenu Veldmeersrunners

Voor het eerst in lange tijd moeten we geen rekening houden met mogelijks ‘onbeloopbaarheid’ van ‘Finse Piste’ door de regen. We blijven dus deze week op de Finse piste en dit om enkele redenen:

-          We doen vrij veel  ‘weg’ de laatste weken en dat kan tot blessures leiden

-          Bij rondekes is het makkelijker om te stoppen voor de mensen die last hebben van de warmte

-          Een flesje water kan ergens gezet worden en is makkelijke om eens ‘te drinken

De betrachting is tussen de 40 minuten en het uur te lopen maar mensen die vlug last hebben/krijgen van de warmte stoppen van het moment dat ze het ‘moeilijk’ krijgen dus geen zotte dingen (ook zeker geen interval) doen bij warm weder want het lichaam reageert gans anders. We spreken nog niet van een hittegolf dus totaal niet lopen hoeft nu ook weer niet.

Hierbij een overzicht van de activiteiten de volgende twee weken:

Dinsdag 24/7: training Finse piste (ik zelf zal wal niet aanwezig zijn maar mag geen probleem zijn)

Donderdag 26/7: training Finse piste

Vrijdag 27/7: jogging in Melle (mogelijkheid tussen 3-6-9 en 12 km)

Zondag  29/7: het zondagsloopje zal vertrekken van in Overmere (achter sporthal) met keuze tss  8 en 16 km (eens een week wat minder qua afstand want elke week 21km zou teveel in de benen kruipen)

Dinsdag 31/7: Op de ‘hort’ de locatie hangt af van de rondvraag (stemmen kan tot donderdag 17 uur). Afspraken hieromtrent zullen ook op blog verschijnen.

Nogmaals enkele belangrijke tipes bij warm weer:

-          Voldoende drinken

-          Geen zotte toeren doen

-          Inwrijven tegen  de insectenbeten

23-07-2012 om 16:29 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Grembergen
Traditioneel staat op 21 juli een jogging op het programma in Grembergen. Meestal met zeer slecht weer maar vandaag viel het zeer goed mee en was het aangenaam lopen aan de Scheldedijk. Ook een zeer mooi parcours. We waren met vier van de Veldmeersrunners. Annick startte op de 4 km en liep een verdienstelijke jogging (27'52"), dus haar fysisch leed is achter de rug. Lut liep 50' op 8 km (pas afgeduwd na het verorberen van een appelsien). Chris maakte na veel blessureleed haar rentree in een wedstrijd. Ze liep 1u'00'37", dus een zeer geslaagde comback. Ik zelf liep 1u05'10". Het enige euvel in het parcours was de modder in de beginstrook waardoor er file ontstond. Iedereen dus tevreden over zijn wedstrijd.
Links op deze blog zien jullie ook een 'poll' staan waar de veldmeersrunners hun voorkeur kunnen geven van waar ze willen lopen bij de volgende 'op de hort' op dinsdag 31 juli.

21-07-2012 om 17:30 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
19-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer...
Het wordt bijna traditie maar na een ganse dag regen (in sommige streken inVlaanderen was het nochtans droog gebleven) moesten we de training van de 'finse piste' verleggen naar de weg. In den beginne nog wat regen maar toch kwam er een flauw zonnetje door. Met dertig lopers toch nog een goede opkomst voor de vakantie periode (en met dit kl...-weer). De meesten liepen 7 km en enkelen liepen 10 km. Dus voor de joggers een positieve afsluiting van alweer een regendag. Van zomer is nog steeds geen sprake...
Ook in het weekend zijn we aktief met de joggers. Zaterdag doen we een jogging in Grembergen en zondagvoormiddag wordt er afgesproken aan Kalken Kerk om 9u30 (voor resp. 8 en 21 km).
Nog enkele weetjes:
  - momenteel zitten we officieel aan 98 leden (wie wordt nr. 100?)
  - vanaf 16 okober begint opnieuw een 'start to run'-reeks. Een affichecampagne zal weldra op gang komen.

19-07-2012 om 21:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Veldmeersrunners 18/07
Vandaag was het een ideaal loopweertje maar het lijkt van korte duur te zijn en morgen wordt het alweer regenachtig. Maar niettegenstaande gaan we toch noch eens op de finse piste trainen. Dit ook omdat links en rechts al eens geklaagd wordt van een opkomende blessure (knieën en heupen). Op de weg en op de bospaden lopen is plezant en verdrijft de eentoningheid maar is meer belastend voor onze 'knoken'. Dat is ook de reden waarom de oorspronkelijke bedoeling van 'Begeleid Lopen' is van op de 'Finse Piste' te lopen. Maar toegeven eens 'de weg' op gaan is een plezierige afwisseling.
Voor morgen lopen we tussen de 45 minuten en het uur op de piste.Diegenen die hun snelheid wat willen opvijzelen kunnen er een intervaloefening in verwerken.
Als er mensen zijn die voorstellen hebben voor de volgende 'op de hort' binnen twee weken laat gerust weten.We moeten wel rekening houden met de afstand tot de afgesproken plaats en de parkeermogelijkheden. Ikzelf had nog twee ideeën in gedachte nml. De Scheldedijk in Wetteren (lopen richting Melle en terug) of domein Puyenbroeck (hier ken ik ook zeer mooie parcoursen maar dat is toch direct een eindje rijden). Graag feedback over de 'mogelijkheid' tot deze locaties.
Update donderdag 17:30: Gelieve fluo-vestje mee te brengen want door de regen gaan we mss toch de weg op.

18-07-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
17-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners aan het donkmeer
Vandaag trokken de Veldmeersrunners erop uit. De bestemming was het Donkmeer. Samen met Annick nog een controle gedaan om de ballonnetjes te controleren (en was nodig want enkele waren verdwenen). Het was alvast droog weer. De opkomst was schitterend met een 70-tal lopers waren we die de 'bossen van Berlare' indoken. En iedereen was het erover eens: het is een prachtige omgeving. Wel enkele plassen en wat opdringerige insecten ... maar dat moesten we erbij nemen. Er vormden zich verschillende groepjes en ook al was de afstand 7 kilometer niemand maalde daar echt om want de omgeving/landschap maakte veel goed.
Ook waren er opnieuw verschillende nieuwelingen aanwezig en die voelen zich goed in hun sas bij onze groep. Na het lopen werden we 'verrast' met veel lekkers geschonken door Anne Verstraeten. 'Anne, vanwege gans de groep: heel erg bedankt'. Op deze manier werd een mooie loopavond op een schitterende wijze afgesloten.

foto1:verzamelen na het lopen
foto2:smikkelen ...
foto3. Een stralende Anne
foto 4: de sportvoeding en sportdrankjes
foto5: de groepsfoto aan het mooie donkmeer









17-07-2012 om 22:17 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velmeersrunners trekken erop uit...
Dinsdag gaan de veldmeersrunners nog eens op de hort. Was al lang van plan om met deze groep eens naar de omgeving van het Donkmeer te trekken omdat je daar prachtige parcoursen kan uittekenen. Het gedeelte langs de Gratiebossen - 'Broeck'- 'Oliebaron' is dan zeker nog het mooiste gedeelte. De tegenslag de laatste dagen waren echter de weersomstandigheden. Het parcours van 7 km is in laatste instantie nog gewijzigd omdat er een stuk van 500 meter zeer slecht bij ligt. De andere boswegels zijn goed beloopbaar (op een plasje kijken we nu niet).
Praktisch is het volgende geregeld om zeker te zijn dat niemand de weg kwijt raakt:

- er wordt verzameld op 19u30 (aan de parking niet ver van 'De Sutter')
- er zullen een twintigtal routebeschrijvingen uitgedeeld worden zodat er in elk groepje wel iemand is die de weg kan tonen
- op 19 punten zijn 'rode' balonnen aangebracht
- er zal een fietster volgen

Na het lopen is er nog een extraatje voorzien in de vorm van een wit wijntje en stukje 'boerenhesp' geschonken door Anne Verstraeten. Nu hopen dat de weersomstandigheden mee zitten en velen zullen een mooi stukje natuur ontdekken dicht bij huis. En nog eens meegeven om je 'in te smeren' tegen insecten.

16-07-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagsloop met Veldmeersrunners.
De laatste weken komen er steeds meer lopers naar het zondagsloopje. Vandaag waren er een vijftiental lopers. Het was droog en dat is ook al meer een uitzondering deze zomer. Een tiental liep een omloop van een 8-tal kilometer (De Kalkense Meersen en Vaart). Met een vijftal gingen we op pad voor halve marathon afstand (21,1 km). Hier werd naar UItbergen gelopen en dan de Scheldedijk af tot in Wetteren ( in deze strook hadden we wind op de snoet). Dan den 'Langen End' af en in Laarne/Kalken wat binnenstraten. Helaas maakte daar iemand kennis met den beton (een vrij lelijke val met toch wat schaafwonden als gevolg maar de 'ongelukkige' kon toch haar weg verder zetten). Ook werd op de lange afstand  opnieuw 'getraind' op het 'eten en drinken' tijdens een lange duurloop.
Iedereen dus vrij tevreden over het zondagse ochtendloopje. En ja op de lange afstand heeft Nathalie Van Laere toch serieus haar grenzen verlegd. De paroursen die we lopen op zondagvoormiddag zijn trouwens grotendeels verkeersvrij en laat ons ook wat genieten van de natuur inonze omgeving.

15-07-2012 om 14:57 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
13-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevergem
Vandaag stond een jogging in Zevergem op het programma. Met een vijftal Veldmeersrunners reisden we af naar ginder. Het weer was opnieuw de 'grote vraag'. Bewolking wisselde af met zon en vele deelnemers stonden tot de laatste seconde te twijfelen welke kledij te gebruiken. Zevergem is een mooi maar niet te onderschatten parcours. Na een km een venijnige brug in twee etages (die tweemaal moest genomen worden). Eens boven op de brug kwam de wind pal op het neusje te zitten. Voor de veldmeersrunners, die nog aan hun eerste jogging bezig zijn, was dit wel even doorbijten. Maar net als op de trainingen waren ook hier de resulaten verbluffend. Brigitte haalde de finish in 50'. Nathalie en Lut deden er 1u01' over. Ikzelf ben volop kilometers aan het trainen dus de 'snelheid' is iets lager en ik eindigde in 58'. Annick liep de 5 km en kon die deze keer vlot uitlopen wat ook voor haar een opluchting was. Dus iedereen heel tevreden. Eens in Kalken werd er nog nen après gehouden in de Meander.
Ikzelf doorbrak vandaag de grens van de 2000 km dit jaar. Dus ik zit nog steeds meer dan goed op het schema voor de 3650 km op jaarbasis.

13-07-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs