Welkom op de Blog van Runnin' Brecht
Inhoud blog
 • Gezellig samenzijn.
 • Marathon, marathon
 • 7e Stratenloop
 • Regen
 • Twee nieuwe wedstrijden
  Foto
  27 november 2009 20u - Gezellig samenzijn
  Foto
  Over mijzelf
  Ik ben Luc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Diesel.
  Ik ben een man en woon in Brecht (Belgi) en mijn beroep is ambtenaar.
  Ik ben geboren op 11/03/1956 en ben nu dus 62 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Lopen, beetje fietsen, knutselen, actief in de club.
  RUNNIN' BRECHT is sinds kort de joggingclub in de fusiegemeente Brecht. Deze club uitbouwen is mijn doelstelling.
  RUNNIN' BRECHT
  Welkom op de nieuwe blog van jogclub Runnin'Brecht.
  RUNNIN' BRECHT is sinds juni 2008 de joggingclub in de gemeente Brecht. Het is een recreatieve joggingclub met een groeiend aantal leden. Ontstaan uit het besef dat de leemte na de Start-to-runsessies moest opgevuld worden, werd het eerste doel deze sporters op te vangen en verder te begeleiden. Sinds half september 2008 is er ook een website van dejogclub, www.runninbrecht.be Aldaar kan je op de verschillende pagina's veel nieuws lezen over de club en wat de club bezig houdt.
  29-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig samenzijn.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel hoor beste sporters,
  Het is niet al lopen dat de klok slaat bij Runnin' Brecht Vzw. Het bestuur is van oordeel dat we verder dienen te lopen, wandelen, joggen, gaan op de ingeslagen weg. Zo willen ze de leden nog eens iets anders voorschotelen dan trainingen en loopfestijnen.
  Daarom wordt wederom een gezellig samenzijn uitgewerkt. Zo kunnen de leden hun kennissenkring binnen de kring vergroten of aanhalen.
  Het bestuur nodigt daarom al haar leden en hun partner uit op dit festijn. Het eerste gedeelte van de avond wordt voor rekening genomen van de club. Met dit samenzijn wil Runnin' Brecht Vzw de banden tussen de leden niet alleen aanhalen maar ze ook bedanken voor hun inzet in het voorbije jaar. Tevens zullen er nog wat nieuwigheden worden aangekondigd en  uitgelegd.
  In het streven om zo goed mogelijk werk te leveren, zal dit festijn plaats vinden tussen de deelgemeenten

  St Job in 't Goor en Brecht
   in "De Kantin" gelegen in het domein De Groene Linden aan de Schotensteenweg. 
  Het bestuur zal de genodigden er graag onthalen  op 27 november 2009 vanaf 20u

  29-10-2009 om 08:32 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Reageer (0)
  13-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathon, marathon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste loopfanaten,
  De laatste dagen zijn er enkele leden die hun trainingen verzilverd hebben is het succesvol uitlopen van een marathon. Onze Crhis Gentjens heeft ondanks een hoop problemen tijdens zijn voorbereidingen, de Brussels marathon met succes uitgelopen. Zijn vorderingen waren zelfs rechtstreeks online te volgen. Nummer 611 heeft hij met trots in onze kleuren over de eindmeet gelopen. De weinige foto' die ons al bereikten staan op de website van Runnin' Brecht.
  Ook Jos Van Dijck 'Brecht) heeft zijn doel bereikt en liep samen met Peter Lippens (Brecht)en Jos Van Oers (rijkevorsel) de straten in en rond Eyndoven onveilig gemaakt. Allen kwamen zij in een verdienstelijke tijd over de eindstreep. Hun resultaten kan je er op nalezen op onze website van Runnin'Brecht.

  Verder in de toekomst zullen een tiental leden van Runnin' Brecht hun kleuren gaan tonen in de halve marathon van Deinze. Deze wordt gelopen van Deinze naar Aalter. Ook twee fietsers zullen de waaghalzen begeleiden. Dat er al volop getraind wordt, hoeft geen betoog.......

  13-10-2009 om 15:30 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:marathon
  Reageer (0)
  26-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7e Stratenloop
  Ondertussen is de 7e stratenloop weeral een week geleden gelopen. een enorm succes, zo blijkt uit de 1350 inschrijvingen. Uiteindelijk blijkt uit de lijsten dat er 1205 de eindmeet in hun reeks hebben uitgelopen.
  Onder hen waren ook 45 kinderen die deel hadden genomen aan de start 2 run 4 kids. Een tien lessenreeks dewelke gegeven werd door een afsturderend student licenciaat sport, Stefan De Bruyn. Het doel was in 10 lessen gemakkellijk 1 km te kunnen lopen.
  Hij kreeg hierbij ondersteuning van Runnin' Brecht en uiteraard volgde de gemeentelijke Sportdienst dit project op de voet. Inderdaad een project, want Stefan heeft er een project over gemaakt als eindwerk. Dat hij geslaagd is moeten we niet meer zeggen. Alle leden die hebben deelgenomen aan deze lessenreeks hebben hun km gelopen. Ook de scholen in Brecht, hebben hun medewerking verleend aan dit project. Spijtig genoeg konden enkele sportievelingen niet deelnemen aan de 7e stratenloop, omdat zij nog op schoolreis waren. Echt sneu voor hen. Maar niet getreurd er komen nog stratenlopen. Ook eindwerk van Stefan werd goed bevonden en kreeg een hoge score.
  Stefan nog eens bedankt.
  Terug naar de stratenloop. Verschillende leden zijn ingegaan op de oproep om te helpen in de organisatie. Mede hierdoor, is alles ook vlot verlopen. 1305 inschrijvingen. Hiermee werd het record van vorig jaar verpulverd. Aan allen die in naam van Runnin' Brecht hebben meegewerkt, bedankt.
  Runnin' Brecht was vertegenwoordigd in alle reeksen. Behoudens enkelen met een blessure, hebben ze allen de eindmeet gehaald. Het was dan ook heel goed weer om te lopen. Zonnig, niet te warm, geen wind. Gewoon zalige fun. Onder de deelnemers ook een groot deel van de laatste sessie start 2 run. Merendeel hiervan liep zelfs de 6.6 km. Wat zo een evenement al niet doet met een mens? Zelf heb ik de 9.9 km gelopen voor de eerste keer. Ik liep in gezeldschap van twee dames, die 9 km per uur wilden lopen. Deze snelheid hebben we ruimschoots gehaald, 9.6 km/uur. Geen wereldrecord maar de doelstelling werd wel gehaald. Goed, heel de tijd op kop gelopen en hen vooruit getrokken en wat blijkt? Jawel hoor, op het laatste in de laatst honderden meters, gingen ze er vandoor. Met een brede lach natuurlijk. ................
  Ik zou zeggen, Keep on running,

  26-06-2009 om 08:16 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Reageer (0)
  14-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen
  Ach,
  Daar waar we gezegend waren met een beregende bosloop, daar waar we graag in de plassen iepen.............
  Je zou er zowaar dichterlijke neigingen bij krijgen.
  Na een redelijke periode tussen de bosloop  en de laatste weken, zijn we nu al goed voorzien van enkele liters water.
  Dinsdag, onze eerste avondtraining met nieuwe leden.
  5 leden die er al langer bij waren, 12  nieuwe leden die voor het eerst mee liepen.
  Tja, water, dat kennen we ondertussen al wel. Wie met de bosloop  gedacht had dat het niet natter kon, was er dus aan voor de moeite.
  Diegenen die er dinsdag waren, hebben eigenlijk wel best een goede training gehad. Een spatje water deerde hen niet.
  Even de kleding drogen en klaar leggen voor de volgende loop.
  Donderdag , met vertrek aan Kristus Koning. Het is  mij onbekend wie er gelopen heeft. Het was wel niet  droog gebleven  die avond
  Zaterdag dan,  met vertrek aan de Groene Linden, een lichtpunt in de laatste weken, zonneschijn.
  Zondag beloofde mooi te worden. Even vooruitkijken dan maar. En ja hoor, het was mooi weer tot ongeveer 8u.
  Donkere lucht in de verte, tja, dan maar wat extra kleding voorzien.
  Op naar de Keysershoeve. Ondertussen in de plensende regen. Bwaah, een koffie dat zou smaken. We spraken al af dat, als we met ons beiden zouden zijn, Erwin en ik, we een vergaderingske zouden beleggen.
  Tinne zat al te wachten, (in haar auto) en Chantal kwam ook opdagen. Tot zo ver onze koffie.
  Met zijn vieren hebben we dan maar als modderduivels een verkort parcours afgelegd. En enkele wandelaar met twee honden geloofde haar ogen niet. Vanonder de regenkap bekeek ze ons. Je zag het zo in haar blik....... Zeker ontsnapt uit het Bethaninhuis.
  En voordeel hadden we wel. En wandelaar en een auto. Wat een luxe, het bos zo voor ons alleen. We konden naar hartelust door de plassen dabben. Nat waren we toch. Hier hebben we dus onze enkelgewrichten - en spieren kunnen testen. En het was nodig. Nat maar niet verkleumd, het was eigenlijk wel redelijk warm, keerden we voldaan naar huis. Volgende loop is dinsdag.
  Wat die ons gaat brengen............
  Zo beste lopers, ik zou zeggen tot dinsdag?
  Keep on running,

  14-06-2009 om 12:27 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Reageer (0)
  07-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee nieuwe wedstrijden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Runnin ' Brecht zal deelnemen aantwee wedstrijden onder het motto, ' deelnemen is winnen '
  De 7e stratenloop van Brecht op 19 juni 2009 en voordien op 24 mei 2009 te Malle aan de 27e Kempenklokloop.

  07-05-2009 om 08:15 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  Reageer (0)
  30-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relaas 1ste bosloop
  Tja, het zal je maar overkomen, dat je een volledige week in de zon alles zit voor te bereiden, en angstvallig het weer in het oog houdt. De onzekerheid sloeg mij om het hart toen ze het weer voor de week voor de bosloop begonnen te voorspellen. Niet goed, nee maar er is misschien nog wat hoop? Allez, ertegenaan, het zal wel goed komen.
  Zaterdagmorgend, werd ik te 01:30u wakker en leuk, het was nog droog. Zou het dan toch meevallen? Niks hoor, een uur later begon het al te regenen. En het bleef regenen, tot ongeveer 11:30u. Er werd geploeterd en gefoeterd, maar we gingen er doorheen. Het eerste ongevalletje deed zich snel voor rond 7:30 uur. Een acute lumbago werd onze voorzitter fataal. Ondertussen werd besloten om de uitbreiding van de 12 km  af te schaffen. Bij de inschrijvingen werd dit goed gebriefd aan de lopers. Ondanks de overvloedigheid van het hemelse water konden we toch 153 inschrijvingen noteren. Een groot dankjewel aan al die moedigen die zich van de regen niets aantrokken en toch kwamen lopen. Een betere aanmoediging kan je je niet toewensen.
  Naar het einde van de inschrijvingen toe, begon het minder en minder te regenen. Ja hoor, gedaan met lopen en wat kwam er. Juist , de zon.
  Ach het zou wat, we hebben ons wel goed doorwerkt (doorweekt) maar de lachende gezichten en de complimenten van de deelnemers warmden ons op. De wasmachines zullen zondag nog wel volop gedraaid hebben en menig schoeisel had meer dan n dag nodig om te drogen. Voor velen was het een mooi, doch zwaar parkoers, gezien de doorweekte ondergrond. Hadden jullie dan maar eens gaan kijken, naar de uitbreiding. Snorkels en zwemvliezen, waren daar niet overbodig geweest.

  Een zeer gewaarde gast en bezoeker kwam ons ondanks zijn persoonlijke problemen een hart onder de riem steken.
  Leo, het was echt tof om je te zien en te horen. Misschien kwam het niet zo direct over, maar dat zal dan wel aan de spanning gelegen hebben. We hopen jou in de toekomst nog meer te kunnen begroeten en terug met jou te kunnen lopen.
  Eind goed, al goed. Gezien de opkomst en de positieve inzet van allen, die geholpen hebben, lijkt een tweede editie in de maak.
  Aan allen die op n of andere manier hun steentje hebben bijgedragen, wensen wij een dikke proficiat en zeggen wij een zeer dikke dankjewel.
  Op naar de volgende dan maar?
  Enkele foto's, meestal genomen, na de regenval, kunnen bekeken worden door hiernaast door te klikken op onze website http://www.runninbrecht.be/.
  Veel plezier,

  Keep on running,

  30-03-2009 om 20:48 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Reageer (1)
  19-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosloop en andere weetjes.

  Ondertussen staat ook het parkoers van de bosloop  12K op onze website. Surf even naar www.runninbrecht.be en klik door op de affiche van onze bosloop of op de knop 1ste bosloop.
  Zo dik je natuurlijk ook onze kijkcijfers op de website aan, dewelke momenteel de kaap van 4000 bezoekers nadert.
  We weten ook wel dat wij de Blog een beetje hebben verwaarloosd, maar er kruipt dan toch ook we wat werk in de organisatie van zulk festijn. Verder doen we verder met onze avond- en morgendtrainingen, dewelke toch ook wat vrije tijd in beslag nemen. En dat het plezant kan zijn, dat lees je in de reacties. Er zijn zelfs leden die al lopend naar de zondagtraining in St Job komen. Ze vergeten dan wel dat ze na de training nog eens terug moeten. Zo heb je al gauw 15 k in de kuiten. Maar niet getreurd, een goede training voor de 10 miles van Antwerpen.

  Wat de trainingen betreft, zet ik het nog eens even op een rijtje:
  elke dinsdagavond te 20 uur aan de orangerie in het gemeentepark te Brecht
  donderdag om de 14 dagen te 20 uur aan de parking van Kristus Koning Instituut
  elke zaterdag te 10 uur aan de ingang van de Merel, daar wordt trouwens nu ook de start 2 run voor de 10K gegeven
  elke zondag te 10 uur op de parking van de Keysershoeve  te St Job.

  Dus voor onze St Jobbenaars: vanavond is het training.

  Trouwens, wist ge dat we zopas ons 72ste lid hebben ingeschreven? Dit is natuurlijk mede jullie verdienste, want.... zonder leden heb je geen vereniging. Allen bedankt om ons het vertrouwen te schenken. Zowaar een verrassing voor de oprichters. We hadden bij de opstart niet durven hopen op zulke reactie.
  Dit stimuleert ons om nog meer en natuurlijk ook voort te doen. Wat we zeker gaan doen.
  Zo, voor enkelen tot zondag,
  Keep on running,

  19-03-2009 om 08:53 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Reageer (0)
  08-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training 8/03/09 St Job
  Vandaag waren we niet met zoveel. Het zal wel aan de regendruppels gelegen hebben, denken wij. Met 8 joggers vertrokken we dan maar. Nog maar net begonnen en het stopte met regenen. Aan een gezapig tempo het parkoers van de 5km afgelopen in ongeveer 30 minuten. De sterksten onder ons, lees Stefan en Erwin, gewaagden zich regelmatig aan een versnelling. Van voor jogden zij terug naar achter om dan even later met een versnelling zich terug naar voor te reppen. Ondertussen liep dan onze jongste deelneemster Chelsea vooraan om ons de weg te wijzen.
  Dat joggen leuk is? Tuurlijk wel he Anne. Zij kwam van huis uit naar de training en liep daarna nog even terug. In feite dus 15km in plaats van 5km. Eventjes trainen h? Er mag wel bij gezegd worden dat het eigenlijk dus 3 keer 5 km was, maar toch. Doe het maar na. Bij het eindigen van de jogging begon het trouwens terug te regenen. We waren blijkbaar gezegend, deze dag.
  Enfin, ik ben eens benieuwd hoe het dinsdag gaat verlopen. Zelf ben ik wel van plan om mee te lopen, maar ik heb eerst nog wat clubverplichtingen te 19u in het CC. Ik hoop dat ik op tijd gedaan zal hebben. In ieder geval, zal ik er voor zorgen dat de Orangerie open zal zijn.
  Kuis uw loopschoentjes maar al op.

  Donderdag 5 maart 2009 alvorens te gaan werken, dus  in de loop van de voormiddag, heb ik alleen getraind. Het werden 11.300 km. Aan een gezapig tempo kwam ik na 1.u29' terug aan waar ik vertrokken was. Geen snelheidsprestatie maar, ik ben wel wat vet kwijt. En dat is de bedoeling. Volgende donderdag begin ik opnieuw en probeer ik er 13.5 km van te maken. Dit allemaal in voorbereiding op de 10 miles van Antwerpen.
  Keep on running,

  08-03-2009 om 18:26 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Reageer (1)
  04-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training dinsdag 3/3/09
  We pikken de draad stilletjes terug op. Alhoewel we niet helemaal stil gezeten hebben, voelde je de kerstperiode met de daarbij horende donkere, koude en natte dagen toch goed.
  Vorige week daagden 20 leden op. Een opkomst die dus deze dinsdag werd verbeterd. Nu kwamen er liefst 22 leden bijeen om een kilometertje te vreten. De groep werd opgesplitst in 4 delen. Erwin nam de 5 km onder zijn hoede. Er werd met Luc O een snelle 10km gelopen. Luc P nam de trage 10km voor zijn rekening. In voorbereiding op de 10 miles van Antwerpen werden er 4 bruggen ingelast. Uiteindelijk werd er 9.7 km afgelegd in 1u19min of ongeveer tegen 7.3 km per uur. Een vierde groep maalde 7 km af. Zo kwam iedereen wat aan zijn trekken.
  Ikzelf was best tevreden, temeer daar ik vandaag geen hinder ondervond van deze bruggenloop.
  De club telt momenteel 71 leden . Het merendeel woont in de drie deelgemeenten van Brecht. We tellen ook enkele leden uit St Antonius Zoersel en een lid uit Wuustwezel.
  Hiermee rekening houdend, was de opkomst deze avond dus helemaal niet slecht te noemen. Voor ons natuurlijk weer een uitdaging, om de training steeds boeiend te houden. Ieder lid mag zijn inbreng doen, en voorstellen mogen altijd aangebracht worden,

  Allez, het regent, maar
  keep on running,

  04-03-2009 om 11:50 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Reageer (0)
  02-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosloop Brecht
  Beste loopfanaten,
  Zondag laatstleden, hebben wij met ongeveer 20 leden de omloop van de 5km verkent. Leo (Moustache) had met zijn jarenlange ervaring in deze bossen deze omloop uitgetekend. Uiteindelijk zijn het door een lichte wijziging in de omloop 5.6 km geworden. Ik kan me niet voorstellen dat dit voor problemen zou kunnen zorgen. Op onze website hebben wij in onze fotogalerij enkele foto's geplaatst. Voor hen die erbij waren een leuke terugblik. Voor de afwezigen  een voorproefje.
  De omloop werd unaniem goed gevonden. Hoe goed en hoe mooi de omloop is, kunnen jullie zelf vaststellen op zaterdag 28 maart 2009. In ieder geval was het een prachtig zicht om de zon boven de weiden door de mist te zien breken.
  Op kaart kan de omloop zien, als je op onze website doorklikt op de affiche van de bosloop.
  Wij hopen u dan ook te kunnen ontmoeten op 28 maart 2009 en uw evaluatie over de omloop te mogen aanhoren.

  Keep on running,
  02-03-2009 om 09:50 geschreven door Diesel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/10-01/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Foto

  Mijn favorieten
 • KALENDER
 • Gemeente Brecht
 • Running
 • Jogging
 • Lopen
 • Runnin' Brecht is lid van Sporcrea Vzw
 • Website Runnin' Brecht

 • Foto

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  paardjesuitpelt
  www.bloggen.be/paardje
  Zoeken in blog


  Zoeken met Google
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!