Inhoud blog
  • Wafels op roza's wijze - 24-10-2008
  • Vistendinertaart met noten ( okkernoten of walnoten )
  • Hoe maak ik zelf porto? Recept.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Het leven volgens Marie-rose
    Marie-rose
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels op roza's wijze - 24-10-2008


    2 kg patiserie bloem,
    6 eieren,
    125 gr gist,
    500 gr boter ( bakken en braden ),
    anderhalve liter volle melk,
    anderhalve liter plat water,
    200 gr suiker,
    een snuifje zout.


    Boter en suiker al roerend laten smelten,
    melk en water lauw laten worden,
    eieren in hun geheel goed kloppen,
    alles samen voegen, het zout erbij doen,
    de gist breken in lauw water en goed onder roeren met een staaf mixer.
    De massa deeg laten rijzen tot het dubbele ( ong: 45 min: ).

    Smakkelijk.                                                                                                                                                                                          Roza

    24-10-2008 om 00:00 geschreven door Marie-rose dhondt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vistendinertaart met noten ( okkernoten of walnoten )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-09-2008

    100gram uitgedane noten,
    3 eiëren,
    100gram patiseriebloem en een beetje bakpoeder,
    100gram boter,
    125gram fijne suiker,
    vanille extract .


    Noten fijn hakken met mixer of koffiemolen,
    boter en suiker samen mengen (je mag de boter en de suiker samen laten smelten) de noten en de eiërdooiers bijvoegen,
    bloem en vanille extract bij voegen al roerend, het tot sneeuw geklopt eiwit toevoegen en goed onder mengen.
    Bakken op ongeveer 150 a 175 graden en na het bakken bestrooien met poedersuiker als afwerking.

    Smakkelijk!
    D'Hondt M-R
    04-09-2008

    04-09-2008 om 22:09 geschreven door Marie-rose dhondt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik zelf porto? Recept.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten;
    - Een halve liter alcohol van 96%.
    - Een halve liter witte wijn (zoals; Muscadet, chablis enz...). Best niet op vat gerijpte witte wijn.
    - Vier liter rode wijn. (zoals; Merlot en Cabernet sauvignon)
    - Vijfhonderd gram suiker. (helft witte kristalsuiker en helft bruine suiker)
    - Twaalf noten met bolster. (groene okkernoten)
    - Optioneel; een in de lengte opengesneden vanillestokje.


    Bereiding;
    Snijd de okkernoten in stukken.
    Voeg alle ingrediënten bij elkaar.Vul af in donkergroene flessen.
    Laat gedurende vier maanden trekken.
    Zeef tenslotte alles. (eventueel door neteldoek)

    En geniet! (maar drink met mate(n)!)

     

    18-08-2008 om 23:05 geschreven door Marie-rose dhondt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)


    Archief per week
  • 20/10-26/10 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs