2 kg patiserie bloem, 6 eieren, 125 gr gist, 500 gr boter ( bakken en braden ), anderhalve liter volle melk, anderhalve liter plat water, 200 gr suiker, een snuifje zout.
Boter en suiker al roerend laten smelten, melk en water lauw laten worden, eieren in hun geheel goed kloppen, alles samen voegen, het zout erbij doen, de gist breken in lauw water en goed onder roeren met een staaf mixer. De massa deeg laten rijzen tot het dubbele ( ong: 45 min: ).
Vistendinertaart met noten ( okkernoten of walnoten )
04-09-2008
100gram uitgedane noten, 3 eiëren, 100gram patiseriebloem en een beetje bakpoeder, 100gram boter, 125gram fijne suiker, vanille extract .
Noten fijn hakken met mixer of koffiemolen, boter en suiker samen mengen (je mag de boter en de suiker samen laten smelten) de noten en de eiërdooiers bijvoegen, bloem en vanille extract bij voegen al roerend, het tot sneeuw geklopt eiwit toevoegen en goed onder mengen. Bakken op ongeveer 150 a 175 graden en na het bakken bestrooien met poedersuiker als afwerking.
Ingrediënten; - Een halve liter alcohol van 96%. - Een halve liter witte wijn (zoals; Muscadet, chablis enz...). Best niet op vat gerijpte witte wijn. - Vier liter rode wijn. (zoals; Merlot en Cabernet sauvignon) - Vijfhonderd gram suiker. (helft witte kristalsuiker en helft bruine suiker) - Twaalf noten met bolster. (groene okkernoten) - Optioneel; een in de lengte opengesneden vanillestokje.
Bereiding; Snijd de okkernoten in stukken. Voeg alle ingrediënten bij elkaar.Vul af in donkergroene flessen. Laat gedurende vier maanden trekken. Zeef tenslotte alles. (eventueel door neteldoek)