Roger Vossenaar Productions
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

19-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Windows” is an experimental film by Roger Vossenaar, edited on music of Steve Reich showing the windows of an old military fort in Edegem, Belgium.

Download this short movie on

http://vimeo.com/23754178

19-06-2011, 00:00 Geschreven door Roger Vossenaar  
Reageren (0)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:video, experimental, film, art, roger ,vossenaar, fort5
21-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artistieke Producties

Roger Vossenaar

Roger Vossenaar, regisseur-videast, deed zijn eerste regie-ervaring op bij het ARCA theater in Gent. Hij werkte als componist van elektronische muziek in het I.P.E.M. te Gent en realiseerde daar een aantal elektroakoestische werken.

Eind jaren 80 richtte hij de Antwerpse muziektheatergroep “Eigentijds Podium” op.  Voor dit gezelschap regisseerde hij bewerkingen van werk van F. Kafka, Shakespeare’s Macbeth (een succesvolle “operathriller” naar een scenario van Dirk Tanghe op muziek van Vincent D’Hondt).

Nadien volgden Beckett’s eenakters “Toen, Stappen en Niet Ik” (gebundeld in één opmerkelijke  voorstelling),  “Hamlet of de  gevolgen  van een kinderliefde” van Jules Laforge met Alex Wilequet, “De Magerste Man”, naar brieven van F. Kafka, “Gesprek in Huize Stein”, van Peter Hacks met Suzanne Juchtmans en “Lazy and Gentlemen” naar J. Joyce.

In 1995 richtte hij “Muziektheater De Zwarte Sneeuw” op. De eerste productie “Brozzers & Sizzers” was een muziektheaterproject op muziek van Vincent D’Hondt met het Rubio Strijkkwartet en het vocaal ensemble Consonanza.  Voor het script werkte hij samen met Willy Goossens.

In 2002 ging de succesvolle muziektheaterproductie “Orfeo”, waarvoor hij de regie deed, in première. “Orfeo” was een eigenzinnige kijk op de Orfeo van Claudio Monteverdi en een tekst van de Poolse filosoof Leszek Kolokowski. In het project trad het koor Fine Fleur op samen met de acteur Peter De Graef en tenor Jan Van Elsacker.

Roger Vossenaar realiseerde enkele opgemerkte videoprojecten, onder meer “De Duif” naar een roman van Patrick Süsskind en “Fort V” naar aanleiding van de Open Monumentendag 1999 Vlaanderen in het Fort V te Edegem.

Hij was ook een paar jaar lesgever aan de toneelafdeling van de conservatoria van Gent en Antwerpen en heeft de artistieke leiding bij Orfeoproducties een organisatie die zich bezig houdt met de programmering van klassieke muziekconcerten in een origineel kader.

Hij werkt nu aan een speelfilm "IJsberen" met live muziek, geproduceerd door Muziektheater De Zwarte Sneeuw. 
Zijn videofilms waren te zien in Marseille, Parijs en Mortsel.

 

21-07-2007, 00:00 Geschreven door Roger Vossenaar  
Reageren (0)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
Zoeken met GoogleFoto


Categorieën


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!