Archief per maand
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
    Foto
    Het Rode Plein
    Een Vlaamse kijk op Standard Luik
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mputu
    Mputu. Herinner je je hoe je als kind iets zo graag wilde dat je er 's avonds in bed niet van kon slapen? En misschien hoorde je ook keer op keer beloftes: "morgen, of misschien overmorgen". Kinderen kunnen hun genot niet goed uitstellen. Een snoepje binnen bereik MOET zo snel mogelijk op. Maar ik denk dat zelfs zij, zoals elke gezonde mens, na verloop van tijd zeggen: "Fuck it!"

    De kroonprins van Congo vertikt het voorlopig om naar Standard te komen. Van wat je in de pers leest, is alles in kannen en kruiken. Hij moet gewoon maar ja-knikken en hij kan de vlieger op. Al maaaanden loopt dat vervolgverhaal ondertussen. Als hij zo lang moet nadenken, hoe gemotiveerd is hij dan? Dan liever houden wat we hebben en zien waar we stranden. Laat Carcela-Gonzalez zijn magie maar tonen. Een Luikse held is altijd -haftiger! 

    Een Mputu in, een Mpoku out? Het kan. Talent José Mpoku is verkast naar Tottenham. Erg jammer, maar onvermijdelijk in het voetbal van vandaag, zeker? Zou er iemand zijn die al die 'dappere' jongeren in het buitenland volgt? Alleen al van Standard zijn dat er ondertussen al twee handen vol, denk ik zo. Opvallend vaak zijn het migrantenjongens - genre Mpoku, Ngombo, en die jongen die een tijdje geleden zijn tegenstander in Spanje van racisme beschuldigde. Hopelijk gaat het ze goed, al bespeur ik er (nog) niet bijster veel in de eerste elftallen van die (vaak Zuiderse) competities. Gianni Bruno koos met Rijsel ook voor een degelijke opleiding. Naast Eden Hazard lijkt hij het goed te doen. Jammer voor ons rouches, maar hopelijk stelt hij het wel!   

    16-06-2008 om 00:00 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trainer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dan toch een nieuwe trainer. Mooi zo. Hij gaf een gretige en wat erudiete indruk, Bölöni, met zijn fijne brilletje en net in het pak. Alleen voor die naam moeten we nog een oplossing bedenken, want ik begin al te zweten voor ik hem begin te tikken. Op het Vlaamse Standardforum werd al 'Bolleke' geopperd en daar kan ik me wel bij aansluiten.

    Voorlopig gaan we nog niet teveel speculeren - daar is nog tijd genoeg voor. Ik ga wel proberen enkele oefenmatchen mee te pikken. Voor Standard is het belangrijk een trainer te hebben die de lat hoog legt. Fysiek klaar zijn - enter Guy Namurois - en een snelle balcirculatie. De jongeren nog een tandje laten bijspelen, beter laten worden. Zo'n Mehdi Carcela-Gonzalez heeft iets extra, maar hij moet wel het vertrouwen krijgen om het te tonen.

    En zoals elke supporter ben ik benieuwd naar de versterkingen. Zeker als je vergelijkt met de andere topclubs (in ruime zin). Anderlecht trekt weer de portefeuille open en haalt zes buitenlanders en Lamah. Club drie buitenlanders en twee ervaren Belgen - min of meer voor de bank. Genk een Braziliaan en een Hongaar in afwachting van meer. Gent haalt Kenny Thompson terug en verwelkomt verder nog vijf buitenlanders en twee jonge Belgische tribunezitters. En bij Standard? Onze lijst met kandidaten voor de trainersstaf is langer dan die met potentiële spelers.

    Alandson en Alexander Jansen Da Silva. Het ultieme bewijs van onze multiculturele samenleving. Wait and see. Her en der waren nogal gemengde reacties te lezen, zoals over een gebrek aan karakter. Misschien dat de verandering van lucht hen kan doen doorgroeien. En veelvuldig aangekondigde nieuwkomers Dalmat en Nicaise zijn rijpe jongens, die de taal spreken, België gewend zijn en iets extra kunnen brengen. Nicaise heeft zijn grinta (benieuwd wat bij Sporza volgend seizoen de mot du jour wordt; vorig seizoen grinta, dit jaar was het box-to-box, zeker?) en kan gewoon ook behoorlijk voetballen. Dalmat moet constanter kunnen worden bij Standard, is snel, heeft een passeerbeweging en een schot als... zijn broer Stéphane (zie Youtube). Wordt Dufer het kind van de rekening? Of proberen ze Dalmat als linksmid uit te spelen?

    Over de zwakke punten is her en der al voldoende gesproken. Een vervanger als Jova vertrekt, misschien nog een extra spits. Thibaut zou me wel bevallen. In een sterke ploeg moet die wel iets kunnen. Anderzijds: dat dachten we van Roussel ook. Staan achter Dieu, Jova en IDC op de tweede rij: Kabamba, Mehdi, Falcione en uiteindelijk Marloye.

    Als Nicaise en Dalmat komen, is het middenveld voor 95% ingevuld. Een Cordaro om op links te spelen, of een liefst Belgisch alternatief zou het plaatje m.i. rond maken.

    Ik heb mijn twijfels over de paraatheid van Phibel, al kan ik me vergissen. Vanuit de jeugd lijkt zich niemand onweerstaanbaar op te dringen, maar Alexandre kan zich opwerpen als een alternatief centraal en rechts. Hij vervangt dus min of meer Fred. Hier zie ik toch graag nog iemand bijkomen...

    En over Espinoza is al genoeg gezegd, zeker?

    10-06-2008 om 22:43 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitslag poll
    Moeten er tijdens de winterstop spelers bijkomen?

    Tussenstand:


    Neen  6 % (10)
    Ja, als er spelers vertrekken  25 % (38)
    Ja, zeker een keeper  36 % (56)
    Ja, zeker een verdediger  20 % (31)
    Ja, zeker een middenvelder  5 % (8)
    Ja, zeker een aanvaller  7 % (11)

    Totaal aantal stemmen: 154


    Tot vrij lang lag antwoord 2 op kop. Maar met het vertrek van Renard en de blunder van Espinoza is antwoord drie als een raket naar boven geschoten.

    De afgelopen dagen hebben zich ook behoorlijk wat stemmers aangemeld die ook graag een extra verdediger zien afzakken.

    05-01-2008 om 13:30 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen voor 2008
    Wat wensen we u toe? Een goede gezondheid voor u en uw geliefden! Een occasionele Win for Life? En zeker Standard kampioen. Zonder dat dit betekent dat we het seizoen daarop met een compleet nieuwe ploeg moeten beginnen... Anyway, Standard vertrekt vandaag weer naar Portugal. Om te werken. Zelf ben ik een liefhebber van de Algarve. En hoewel ik niet zo'n kitsch- en clichéliefhebber ben, kan ik een mooie zomerse avond in Villamoura wel pruimen, zeker met de vrouw van mijn leven aan mijn zijde. De jachthaven, de tavernes, de ijsjes, de cocktails, de zatte Britse meisjes van melkveeformaat die roodverbrand rondwankelen in veel te kleine outfitjes, zoveel herinneringen. Afgelopen week viel mijn oog op de website soccertalents.tv. Zoals de naam al suggereert, gaat het om een een website waar talentjes een zgn. demo-reel kunnen plaatsen - een filmpje waarop ze hun voetbaltalenten tonen. Op basis daarvan heeft Feyenoord bijvoorbeeld een jongen uit het Midden-Oosten uitgenodigd voor een stage. Ook uit de VS en Canada staan er heel wat filmpjes op. Mijn eerste spontane gedachte was, waarom Onyewu niet inzetten om die jongeren eens uit te nodigen voor een stage? Maar er staat ook één filmpje uit België op. Van een Standardspelertje. http://www.soccertalents.tv/index.php?option=com_talentscout&task=view&videoid=4287 En nu is er helemaal niks mis met ambitie, maar het bijhorende tekstje is er voor mij ver over. Leest u even mee? "Young portuguese soccer player.He is 7 years old and dream of becoming a new Cristiano Ronaldo.He is ready to move anywhere to allow his dream of becoming a professional soccer player comes true.He is learning english for 3 years.Don't hesitate to contact him to tell what you think of him." Als ze met een snotneus van negen jaar al beginnen leuren, hoef je er niet verbaasd over te staan dat clubliefde vandaag de dag flinterdun is. Heeft u overigens ook gemerkt dat de media zenuwachtig worden over de windstilte bij Standard? Anderlecht shopt ijverig en ook naar heel wat andere clubs is weer een buslading derderangsbuitenlanders onderweg. Standard promoveert drie jongeren, maar in de media staat dat Standard zonder versterking naar Portugal vertrekt. En ik kan me wel voorstellen dat mensen met ervaring als Renard en Dupré vervangen door drie jonkies niet evident wordt bevonden, maar met die mentaliteit kunnen we nooit jongeren doen doorbreken. Dus: PROFICIAT, STANDARD!

    02-01-2008 om 09:36 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele dagen en het kan weer beginnen
    Een nieuw jaar. (Nieuwe) goede voornemens ter vervanging van de oude. Nieuwe spelers bij Standard? Het is ondertussen een cliché geworden, dat duivenhok van Sclessin. Hoe realistisch is het vertrek van spelers uit de huidige kern en waar kan Standard vers bloed gebruiken?

    Standard speelt in een vrij klassieke, maar dynamische 4-4-2. Marcos is daar een goed voorbeeld van. Als rechtsachter moet hij de deur dicht houden. Da's taak nummer één. Maar als hij een goede verstandhouding heeft met de rechtsmidden - in dit geval Dufer, dan kan Marcos geregeld oprukken en messcherpe voorzetten voor de pot gooien. Anderzijds, zoals tegen Genk, kan Marcos ook Dufer lanceren. Want ook Dufer heeft kracht en snelheid. En ook hij kan met een voorzet verdedigingen openrijten.

    In doel lijkt Standard zijn keuze te hebben gemaakt. 1. Espinoza 2. De Vriendt 3. Soubry. Hopelijk krijgt De Vriendt ook enkele matchen zijn kans...

    In de verdediging is Dupré al weg. Hij wordt vervangen door belofteninternational Goreux. Maar MPH ziet de jonge kleurling eerder als een offensieve versterking. Dante, Sarr, Onyewu, Ingrao en Marcos lijken te gaan blijven. Achter de naam van Fred staan meer vraagtekens, hoewel hij het voor mij onder weinig dankbare omstandigheden toch behoorlijkt en met eergevoel heeft gedaan. De terugkeer van Phibel en Mulemo moet de tijdelijke afwezigheid van Sarr (CAN) helpen opvangen. Een polyvalente aanwinst zou in deze sector niet misstaan, maar voor mijn part mag die ook (tijdelijk) uit de beloftenkern komen.

    Op het middenveld zijn er een paar geruchten geweest, maar ook niet meer dan dat. Misschien vertrekt de ongelukkige Walasiak. Aangezien die bijn niet in aanmerking is gekomen voor een basisplaats, hoeft die voor mijn part ook niet vervangen te worden. Dan zie ik liever een Villano enkele keren invallen.

    In de spits worden Jovanovic en De Camargo regelmatig gekoppeld aan Europese (sub-)subtoppers. Ze vormen een behoorlijk duo dat snelheid, kopbalsterkte en werkkracht combineert. Misschien ontbreekt het een beetje aan opportunisme. Misschien daarop dat een Mputu toch nog wenselijk zou zijn. Een Congolees erin, één eruit? Want dan kan je Lukunku nog weinig meer dan een plaats als vijfde wiel aan de wagen beloven. Mputu, Mbokani, Jova, IDC en Kabamba? Misschien is Sint-Truiden een oplossing? Niet te ver, speelgelegenheid zat EN het kan er alleen maar beter gaan.

    28-12-2007 om 09:56 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste kerstwensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo fijn om het jaar af te sluiten met een klinkende overwinning op Racing Genk. In tegenstelling tot heel wat van mijn collega-Standardsupporters heb ik niks tegen Racing. Ik vind het knap hoe ze er in Genk in geslaagd zijn op een professionele wijze twee noodlijdende clubs om te vormen tot één club die leeft in de hele provincie. Een professionele jeugdwerking, een leuk stadion, bij wijlen een plezante ploeg (zoals gisteren ). En die hele hetze met Jos Vaessen vind ik de moeite niet om er van wakker te liggen. En op een bepaalde manier heeft Genk Standard misschien wel een grote dienst bewezen. Als er één ding is dat ik van het Standardbestuur onthoud, dan is het wel dat ze streven naar efficiëntie en effectiviteit. Klinkt logisch misschien, maar waarom doen dan niet alle Belgische clubs het? Anyway, concreet bedoel ik daarmee dat de "kinderroof van Sclessin" een belletje heeft doen rinkelen in Luik. Als Genk aansprekende resultaten kan neerzetten met jonge spelers "uit eigen kweek", waarom zou Standard dan niet stevig investeren om hetzelfde te doen? En akkoord, de eerste jaren blijf je spelers verliezen aan Genk, Anderlecht, Rijsel, enz., maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat die tactiek op termijn rendeert. Ik hoor wel eens zeggen dat ook de Franse clubs diezelfde filosofie aanhangen, maar Europees niet meedoen voor de prijzen. Klopt, maar als Standard zich op het niveau van de Franse clubs kan hijsen, dan ben ik al lang tevreden. En dan spelen de Rode Duivels met elf Luikenaars. Want laat ons wel zijn. De Rode Duivels kunnen nu al spelen met een middenveld Fellaini-Witsel-Defour. Problemen op de rechtsmidden? Dufer to the rescue. En binnenkort komen Goreux en Kabamba definitief bij de A-kern. Om van Mulemo maar te zwijgen. En van De Vriendt (foto - nu tweede doelman), Ingrao, Villano en zelfs Igor De Camargo. De toekomst kleurt rood, vrienden! Aan alle frequente bezoekers van deze bescheiden blog: prettig kerstfeest! Niet te zat en veilig thuis. En dat Standard aan het einde van de rit naast kampioen van 2007 ook kampioen van 2007-2008 moge worden!

    24-12-2007 om 10:23 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standardjeugd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie even wil kijken hoe de volgende generatie Rode Duivels er zal uitzien:

    http://users.pandora.be/swaen/Acad%e9mie%20Louis-Dreyfus/

    Erg leuk om een gezicht te kunnen plakken op al die namen die regelmatig opduiken...

    18-12-2007 om 22:01 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verder van Sclessin...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... Hoe moeilijker het blijkbaar wordt. Kansen niet afmaken = niet winnen. Zo simpel kan voetbal zijn. En inderdaad, de scheidsrechter liet handspel van Dender onbestraft. Ik heb de match niet gezien, dus ik kan niet oordelen over de rest van de arbitrage. Het is evenwel niet logisch dat Standard in een partije eenrichtingsvoetbal meer kaarten pakt dan zijn tegenstander...

    En uiteraard lees ik dan op het forum van standardliege.be de vraag of we geen nood hebben aan een type als Kevin Vandenbergh. Misschien wel. En de opmerking over karakterproblemen vind ik niet echt een argument. VDB heeft stilaan de jaren van het gezond verstand bereikt. Hij weet ook wel dat er bij een topclub soms 4-5 spitsen zijn en dat hij niet altijd zal spelen. En ook van Van Nistelrooy wordt wel eens gezegd dat hij niet kan sjotten en te weinig aanwezig is. Als VDB dezelfde cijfers kan voorleggen, dan vind ik dat absoluut geen probleem. Maar als ik de uitslagen van de beloften mag geloven, hebben we al zo'n speler: Falcione! Bericht aan MPH: neem die jongen (zie foto) mee naar Portugal...

    Het is duidelijk dat de basis er ligt, anders kom je nooit aan een (bijna) volledige heenronde zonder nederlaag. Het feit dat we ondanks die prestatie niet op kop staan, toont aan dat het onze jongens in sommige wedstrijden aan realisme ontbreekt. Winning ugly, zo noemen ze dat in Engeland, dacht ik. En in Brugge. En in Anderlecht. Hoewel ze daar nu ook de mogelijkheden van 'losing ugly' aan het verkennen zijn. (' ')

    17-12-2007 om 00:00 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I heard it through the grapevine
    Waar zijn ze gebleven, die mooie zomers van weleer? Indertijd waren we thuis geabonneerd op Gazet van Antwerpen. De enige reden om in de zomervakantie vroeg op te staan, was die gazet. Er konden immers twee interessante dingen instaan. Eén: een (tot mijn ergernis steeds kort) wedstrijdverslag van Standards oefenmatchen. Twee: de al dan niet bevestigde transfergeruchten. Remember, dit was VOOR het internet... Steeds opnieuw hoopte ik met de nodige gretigheid dat illustere nieuwkomers als Bognar, Ariel Grana, Aljaj, enz., Standard uit de vergeetput zouden halen. Meestal belandden deze spelers kort daarna zelf in de vergeetput. En ondertussen zijn we heel wat jaartjes (en enkele kilootjes) verder, maar er verandert weinig. Lukunku, Renard en Dupré gaan vertrekken. Defour trekt naar Bayern, IDC naar Galatasaray, Fellaini naar overal. Ze worden vervangen door drie Braziliaanse en Portugese verdedigers van Belenenses, Goreux, Kabamba, Bruno Moraes, een Amerikaanse Armeniër, Joao Carlos, Dalmat, Bassegio en een Braziliaanse rechtsachter van Internacional de Porto Alegre. En Mputu, uiteraard. Daarmee komt onze kern op 37 spelers, waarna we in de terugronde alle tegenstand met lege handen naar huis sturen en kampioen worden. Ondertussen, in de echte wereld, gebeurt er veel minder. Het verontrust me een beetje dat er zoveel in allerlei Portugese en Braziliaanse potjes geroerd wordt. Als de drie genoemde spelers vertrekken, dan is dat al een behoorlijk schokkende gebeurtenis. Het zijn drie spelers met ervaring - twee Belgen en een bijna-Belg bovendien. Dit verandert sowieso de verhoudingen binnen de kern en dat vang je niet zomaar op door drie jongeren te promoveren. Wat er verder nog zou bijkomen, lijkt me niet echt nuttig. Een buitenlander halen om de kern te verbreden? Dan toch liever een jongere. Een titularis bijhalen? Wie moet er dan uit? Ik zie geen kandidaten, tenzij er een basisspeler vertrekt. Voor één keer ben ik dus voor een status quo. Of toch bijna, want we staan niet op de eerste plaats. javascript:emoticon(' ')

    12-12-2007 om 10:44 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie overwinning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prima prestatie, dit weekend tegen Charleroi. Standard deed wat het moest doen en sloeg drie maal toe in de tweede helft van de eerste helft. Wat Standard voor heeft op andere ploegen, is dat het onnoemelijk veel gevaarlijke spelers heeft. Denken we maar even mee:

    Jova (8 goals), IDC (7), Mbokani (5), Fellaini (4), Witsel (4), enz. Bovendien kunnen zowel Defour, IDC, Jova, Toama, Marcos, Dante, Ingrao en Dufer een assist geven. Weinig ploegen hebben dergelijke kwaliteiten in die hoeveelheid. Ik vond de beweging van Ingrao voorbij twee Charleroi-verdedigers bijzonder mooi. Het voordeel is: in België verwacht niemand een dribbel. Dus hebben ze het moeilijk tegen Jova, tegen Ingrao, tegen Witsel.

    Dit weekend ook even gekeken naar Match of the Day op BBC. Weet je wat mij daar altijd opvalt? Een schot dat die mannen hebben!! Elk weekend zie je daar twee of drie goals waarvan je er in België met wat geluk één per seizoen ziet. En raket in het dak van het doel. Schoten waarbij de keeper weg probeert te springen. Mannen die 40m sprinten en dan vanop 30 meter in het hoekje poeieren. Wie kan dat in België? Wie durft dat in België? En als je me niet gelooft over Engeland, klik dan gerust even op de foto... en geniet!

    Dat ze daar maar eens een reportage over doen op Studio 1!

    09-12-2007 om 21:11 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Les jours se suivent et se ressemblent. Zo lijkt het toch op Standard. Een Braziliaanse speler uit Portugal in het vizier. Interesse voor Joao Carlos van Lokeren, voor Bassegio van Anderlecht. Waar hebben we dat nog gehoord? Ah ja, afgelopen 'zomer'. En winter. En de zomer daarvoor.

    Zijn spelers van dat kaliber nodig? Absoluut, volgens mij. Enfin, over die Braziliaan kan ik me niet uitspreken. Eén Youtube-filmpje maakt de lente niet.

    Standard wapent zich met Belgen of met spelers uit de Belgische competitie. Liefst dan de toppers en de talenten - voor zover die betaalbaar zijn, natuurlijk. Of de komst van de Lokerse Braziliaan daarom haalbaar is, betwijfel ik. Maar met zijn voetballend vermogen en verstandig inschuiven zou Standard wel een nieuwe stap vooruit kunnen zetten.

    Rond de mogelijke vertrekkers blijft het voorlopig eerder stil, hoewel er de laatste dagen wat meer beweging lijkt te komen. Lukunku en Dupré worden genoemd, net als Renard. Ik vond Renard degelijk, zonder meer. Espinoza heb ik knappe reddingen zien maken, die zeker punten hebben opgeleverd. Helaas hebben een aantal fouten ook punten gekost. Maar misschien wordt hij regelmatiger (in positieve zin) na verloop van tijd. En het doorschuiven van De Vriendt naar nummer 2, en van onze beloftenkeeper naar 3 lijkt me best gezond.

    MPH zal wel moeten waken over de balans. Dat je een belofteninternational als Goreux laat doorschuiven naar de A-kern als Dupré vertrekt, lijkt me logisch. Maar hoe behoud je het evenwicht? Ik weet niet of Standard Europees voetbal haalt met zes of zeven belofteninternationals in de ploeg. Vergeet niet dat Fellaini en Defour ook nog in aanmerking komen! Papassarantis lijkt ondertussen een tragisch verhaal te worden van genoeg talent en niet genoeg karakter. Misschien moet die maar eens een jaartje naar Bergen of La Louvière als titularis. Als hij standhoudt en doorbreekt: prima! Als hij het karakterieel niet haalt, dan heeft hij tenminste zijn kans gehad. Een kerel van 21 moet het gaan waarmaken. Het kunnen niet allemaal Bojans zijn, maar toch.       

    06-12-2007 om 00:00 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de schok
    De 'topper' tegen Anderlecht was een maat voor niets. Afgezien van het eerste kwartier was het spel van Standard niet wat het moest zijn. Misschien niet onlogisch, gezien de inzet en de druk. En het resultaat is niet zo slecht. Anderlecht op verplaatsing - dan is een puntje altijd meegenomen. En het is een belangrijke match voor de jongeren om te leren. Als ze de groep bij elkaar kunnen houden, tenminste.

    Volgende match moeten we het rooien zonder Sarr en Dante. Een belangrijke aderlating. Fred en Ingrao zijn, bij gebrek aan alternatieven vrij zeker van hun plaats, zo lijkt het. MPH heeft al op die mogelijkheid ingespeeld door de Italiaanse Luikenaar behoorlijk wat spelgelegenheid te geven. De vraag is alleen: kan hij het een hele match op de linksachter, met niet al te veel speeltijd (en dus ritme) in de benen en een verdedigend spel dat voor verbetering vatbaar is. Hij zal vooral sober en gesciplineerd moeten spelen en gebruik maken van zijn goede pass en voorzet. En Fred vind ik nog steeds een vraagteken. Ik denk dat hij kan evolueren als hij enkele weken naeen zijn kans krijgt, maar hoe waarschijnlijk is dat? Ik vermoedde aan het begin van het seizoen, toen Fred naast de kern werd gezet, dat hij niet zoveel beter was dan wat er zit aan te komen in de jeugd. Dus lijkt hij me enkel te dienen als stoplap tot Phibel weer fit is. Phibel lijkt dan weer te worden klaargestoomd om Fellaini of Onyewu te vervangen. Kwestie van het tactisch stramien te kunnen handhaven...

    01-12-2007 om 10:58 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen aan een kleine club
    Tresor Mputu. Ik zou hem wel graag bij Standard zien. Op basis van de paar filmpjes die je op Youtube vindt, is het wel iemand met bijzondere kwaliteiten. Recht op doel en met een strak schot. Alleen, de soap duurt nu al twee maanden en lijkt stilaan uit te draaien op een teleurstelling. Het drama van de - op Europees niveau - kleine club. Standard doet er goed aan te putten uit het talentenreservoir dat Congo toch moet zijn. En het feit dat de bondscoach een oude bekende is zou ook moeten helpen. Maar Mputu is niet goedkoop, dus wil DD'O onderhandelen. En dat sleept aan. Ik snap best dat Standard aarzelt om 750.000 euro of meer te dokken voor een speler uit de Congolese competitie. Maar als je te lang wacht zijn Franse of Duitse clubs, die iets kapitaalkrachtiger zijn, er misschien mee weg.

    De transfer van Mputu zou voor mij betekenen dat De Camargo of Jovanovic ons tijdens de winterstop gaat verlaten. Kabamba zou misschien definitief bij de A-kern komen en met Jova, Mbokani, IDC, Lukunku, Mputu en Kamamba zou onze offensieve sector toch iets te rijk gestoffeerd zijn. In elk geval zou onze kern er weer wat 'zwarter' op worden. Zeker als Dupré vervangen wordt door Goreux. Dan kan je zitten met een ploeg: Espinoza - Goreux; Sarr; Onyewu; Mulemo - Dembele, Fellaini, Phibel, Mbokani - De Camargo; Mputu. Niet slecht.

    08-11-2007 om 09:55 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dupré naar Gent?
    Op een aantal plaatsen gelezen. Fredje Dupré zou terug gaan naar Gent. Dan moeten het wel privé-problemen zijn, zoals ik her en der kon lezen. Tenminste, ik zou anders niet goed begrijpen waarom hij van de bank in Luik naar die van Gent gaat. Want ik neem aan dat hij ook in Oost-Vlaanderen zal mogen aanschuiven achter seizoensrevelatie (en Luikenaar) Guillaume Gillet. Toch wel jammer na Duprés goede seizoen.

    Komt er een vervanger of promoveert Réginal Goreux naar de A-kern? Niet onmogelijk. Goreux wordt al enkele jaren aangekondigd als nieuwe zwarte parel uit de jeugdwerking. Een stevige knaap met offensieve kwaliteiten die, als ik het goed kan volgen, ook regelmatig op de rechtsachter wordt gezet. Een type als Mulemo, lijkt me, met veel snelheid, kracht en een goede voorzet. Ik ben benieuwd! 

    05-11-2007 om 23:52 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kop af
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De leidersplaats is, tenminste voorlopig, geen Luikse kwestie meer. Te weinig kansen afgemaakt, om niet te zeggen: geen.

    MPH is lovenswaardig. Hij stelt drie spitsen op en creëert daarmee druk op de tegenstander. Maar in het begin van de competitie haalde PMH perfecte resultaten met een vrij klassieke 4-4-2. Toama werd geloofd omwille van zijn techniek en zijn passing. Ook zijn vrije trappen waren een grote bron van voldoenening. Ondertussen kwam De Camargo weer op toerental, liet Mbokani al leuke dingen zien en komt Jovanovic terug op toerental. Heeft onze trainer het gevoel dat hij hen allemaal moet opstellen? IDC is een typische pivot, een echte centerspits. Mbokani is de man van de actie, die goed tot zijn recht komt in een 4-4-2. Jovanovic werd, toen hij landde in Luik, voorgesteld als een linksmidden. Dat is hij duidelijk niet. De Serviër is op zijn best met het spel vóór zich. Met twee collega-centrumspitsen zit zijn geliefde ruimte goed dicht.

    Bovendien kon Toama het spel goed breed houden. Hierdoor hadden ook Fellaini en Defour iets meer ademruimte. Standard viel aan vanuit een blok. Vier sterke verdedigers, waarvan de flanken konden oprukken omdat het middenveld kon overpakken, en twee aanvallers die slim de ruimte opzochten - hun sterkste punt. Nu is die ruimte er gewoon niet.

    Dus, Michel: liever terug naar de 4-4-2. Mét Toama!

    04-11-2007 om 09:58 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.money-money-money
    Er wordt momenteel stevig onderhandeld en gedreigd binnen de profliga. Onderwerp van debat is, sinds jaren, de verdeling van de tv-gelden en het aantal clubs in de eerste klasse. De grote clubs willen het met minder (clubs) doen om meer topmatchen te hebben, de kleinere willen niet riskeren uit de boot te vallen. Allemaal perfect verdedigbare uitgangspunten.

    Tot nog toe zijn de toppers solidair geweest met de kleine broertjes en zijn de televisiegelden in een globale pot terecht gekomen, waardoor de mindere goden in verhouding meer geld binnenrijfden. Nu houden de grotere clubs zich het recht voor om op individuele basis met de zenders te gaan onderhandelen. Lucratief voor hen, een ramp voor de de Westerlo's, Brusselsen en Bergens uit onze vaderlandse competitie.

    Standard kan financieel een goede zaak doen door zelf te gaan onderhandelen, net zoals RSCA, Club, Genk en Gent. De andere clubs? Tja. Ik vermoed wel dat Standard zijn voordeel zal doen met een competitie waarbij het meerdere keren kan uitkomen tegen de toppers. Ook financieel, maar vooral qua uitdaging. De lat komt dan hoger te liggen en zoals wijlen Ronald Reagan placht te zeggen: "als het waterniveau stijgt, dan stijgen alle scheepjes mee". Een tsunami niet te na gesproken, misschien.

    Een nieuw stadion, meer commerciële inkomsten, meer televisierechten, betere wedstrijden, enz. Maar de basis blijft, net als vandaag, liggen bij 'goed bestuur'. Een sterke jeugd, een gezond financieel beleid, een stevig commercieel departement, goede scouting, een trainersstaff die spelers beter kan maken, een hoofdcoach die een groep kan leiden en motiveren. En vooral niet toegeven aan de verleidelijke neiging om dure buitenlandse spelers in te halen met het extra geld. Of het moest gaan om goeie spelers van die mindere clubs (Dalmat, Joao Carlos, enz.), want zo werkt het dan ook weer. De mindere goden hebben ondanks een gebrek aan prestaties (Lokeren de afgelopen 5 jaar?) nog steeds het lef om 2 miljoen euro te vragen voor spelers... Vroeger kocht Anderlecht alle Belgische toppers, maar ook die tijd ligt voorlopig achter ons. En misschien brengt de nieuwe structuur daar wel weer verandering in.

    01-11-2007 om 09:14 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol beloften
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vind het wel een voordeel dat we nu zitten met een volwaardige beloftenlichting en -competitie. Voor de doorstroming naar de A-kern kan dit enkel positief werken. Standard lijkt me ook vrij uniek te zijn in de zin dat de beloften in regelmatig contact staan met de eerste ploeg. Niet alleen spelen er vier "beloften" mee in de Jupiler League (Defour, Witsel, Fellaini en Mbokani), er zitten met Papassarantis, Villano, De Vriendt, Fred, Phibel en Mulemo ook nog eens zes andere beloften in de A-kern. Bovendien speelt de -21 regelmatig tegen derde- en vierdeklassers of tegen de "tweede keus" van de A-kern. En die spelen niet graag gelijk tegen de snotneuzen, zoals nu blijkbaar gebeurd is.

    Gael Arend, van wie we lange tijd niks meer gehoord hadden, heeft na een lange rugblessure blijkbaar de training hervat. Hopelijk pikt hij snel aan bij de beloften. Gael (foto, °1989) was één van de favorieten van Marc Van Geersom bij de nationale jeugd. Hopelijk komt hij dit seizoen toch terug boven water. Naar wat ik vroeger hoorde, heeft hij voetballend misschien wel de kwaliteiten van een Steven Defour.

    Het valt me trouwens op dat Standard, na een golf jeugdspelers vorig seizoen, dit jaar blijkbaar minder jongeren een contract geeft. Enfin, of wel maken ze het niet meer bekend, of wel hebben we een minder getalenteerde lichting. Marc the Webby maakte op de officiële website (forum) al wel bekend dat Standard niet altijd even scheutig is met nieuws over de jeugd, omdat de concurrentie meeluistert. Nu vind ik dat het met de nieuwsverspreiding al fel gebeterd is tegenover vroeger. En de scouts van andere (grotere) clubs zullen heus niet alleen de websites bekijken. Bij elke jeugdwedstrijd staan er wel een aantal...

    24-10-2007 om 19:30 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    23-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaja, we bloggen nog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Druk op het werk geweest. Nog steeds, trouwens. En toch gaan we moeite doen om terug wat meer te posten.

    Zoals voorspeld heeft Standard het even wat moeilijker. Tegens Mons kwam het puntenverlies desondanks niet onverwacht. José Riga maakte er een sterk en snel geheel van dat goed kan voetballen. Dalmat bewees waarom Standard in de zomer belangstelling voor hem had. Mons is een ploeg die niet veel nodig heeft om, net zoals Cercle Brugge, nog een stap vooruit te zetten. De parallellen tussen Cercle en Bergen zijn trouwens vrij opvallend. Beide ploegen hebben een rustige, maar gedreven Belgische trainer. Vakbekwaam en elegant. Ze kiezen voor een ploeg met snelheid (Dalmat, Gombani), spelers die technisch iets meer kunnen (Cordaro, De Smet, Jastsjoek) en een sterke spits (Desutter en Zoko).

    Defour merkte onlangs op dat, indien Standard GEEN kampioen wordt, wel eens heel wat spelers Sclessin zouden kunnen verlaten. Vier spelers zijn dan de grootste kanshebbers: Onyewu, Fellaini, Defour zelf en Jovanovic. Niet simpel om die jongens te vervangen. Hoeveel moeten die gezamenlijk opleveren? 20 miljoen euro? Vervangers moeten in België te vinden zijn. Joao Carlos vervangt Onyewu, Overmeire vervangt Fellaini, De Smet vervangt Jovanovic. In België zie ik niet goed in wie Defour zou vervangen? Iemand uit de jeugd, misschien?

    Nog steeds vind ik de traptechniek van Defour onvoldoende. Nog steeds vind ik dat hij, zeker ook bij de nationale ploeg, nog teveel de bal opeist voor vrije trappen en corners waaruit niks volgt. Vrije trappen die iedereen voorbijwaaien en corners die op navelhoogte voor de goal gegooid worden. En ik heb hem nog niet veel op doel zien schieten. Ik moet altijd terugdenken aan die vreselijke te lage corners van Franky Vanderelst vroeger. Meer oefenen of baan ruimen voor iemand die het beter doet. In een elftal moet er toch IEMAND zijn die het vroeger plezanter vond om corners en voorzetten naar zijn vriendjes te trappen dan te scoren? 

    23-10-2007 om 23:04 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals voorspeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals voorspeld (niet door mij, maar door de meeste Standardsupporters) verloor Standard van zijn pluimen tegen de Kanaries. Het ontbreekt de Rouches een beetje aan creativiteit met tanden. Defour ziet het spel en kan een pass geven, maar daarna? Ik hoor dat in de jeugd wel wat creatieve mensen zitten, maar in de A-kern? Een mens gaat snakken naar Moreira.

    Moreira, 29 ondertussen, speelt ondertussen in Kroatië. Bij Partizan Belgrado. Niet echt de grote club waarvoor hij Standard wilde verlaten. Tja, ook dat is het moderne voetbal. Waar is de liefde? Behoudens enkele uitzonderingen blinken onze buitenlanders niet altijd uit in clubliefde. Op zich niet onbegrijpelijk, omdat het broodspelers zijn met beperkte houdbaarheid. Maar voor Standard is het niet altijd ideaal gebleken. Mornar, Lukunku, Moreira, Onyewu, enz. Allemaal stonden ze te popelen om hun schamele contract (sic) bij Standard om te ruilen voor een vettere loonstrook elders. Onyewu en Lukunku zijn teruggekomen. Niet per sé met hangende pootjes, want financieel zijn ze er niet slechter van geworden. Maar de echte liefde voor de club? Ook om die reden ben ik blij met de nieuwe politiek van de club. Jongeren die op Sclessin zijn opgegroeid, zijn meer verhangen aan de club. Die illusie koester ik toch.

    Om al die redenen zou ik er tegen Sint-Truiden voor gekozen hebben om de spelmaker van de beloften uit te spelen. Een risico, maar in elk geval iemand met dezelfde talenten als Defour en die erop gebrand is een goede prestatie neer te zetten. Valt het mee: prima! Valt het tegen: nog wat rijpen en op een ander moment laten invallen. Je kunt uiteraard niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar in de Champions League spelen jongens van 17, 18 en 19 jaar. Waarom zou een -21-speler dan zijn kans niet kunnen grijpen in de Jupiler League?  

    02-10-2007 om 20:26 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautaire beslommeringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De inwoners van ons landje, zo klein als het is, kunnen blijkbaar niet overeen komen. De Vlamingen zijn arrogante egoïsten, de Walen zijn lui. Het woord 'eisen' komt nogal veel voor in de retoriek van de verschillende partijen. Leeft dit alles écht onder bevolking? Ik durf het te betwijfelen. Ben ik gehecht aan België? Bwa ja, zeker. Ik heb het altijd vrij verfrissend gevonden dat Belgen weinig chauvinistisch zijn.

    Voel ik me Vlaming? Niet echt. Wat heeft een Limburger gemeen met een West-Vlaming dat hij niet heeft met een Luikenaar? Toch niet de taal, mag ik hopen? Een inwoner van La Flandre Profonde zal niet veel verstaan van een Bilzenaar, en omgekeerd. Standard trekt supporters uit heel Vlaanderen. Er wordt vaak gewezen op de link met de Limburgse spelers uit de jaren 60-70-80, maar is dat nog steeds zo? Velen zijn supporter geworden NA het omkoopschandaal begin jaren '80, toen het Limburggehalte een pak lager lag.

    Wat trekt dan de Vlaamse supporter naar Luik? De passie. Het rood. De helse sfeer. Het rumoer. De vedetten. Het een hele week braaf en gedisciplineerd werken om dan in het weekend met 25.000 geestesverwanten je club naar de overwinning te schreeuwen. En de tragiek. Het verdriet. De teleurstelling. En toch blijven komen en hopen en dromen. Standard = emotie. Geen woord dat geen cliché is - ik weet het. Do I care? Nee. Is de Standardsupporter naïef? Tuurlijk. Elke supporter is naïef. Is dat erg? Hell no. Emotie is het zout op de patatten. En in deze tijden van obesitas kun je de zware kost beter voor in het stadion houden. Te beginnen met een krat streekfruit uit Sint-Truiden.

    28-09-2007 om 00:00 geschreven door Barbarossa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Leuke links
  • bloggen.be
  • La Famille Rouche blog
  • Sportlive
  • UGH en Rouches des Flandres
  • Cup of Standard Tienen
  • The Red Dragons
  • FS The Reds
  • The Euro-Reds Bilzen


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs