Inhoud blog
 • Vakantie
 • Pneumonie
 • Verdwalen in emoties
 • Fijne dagen
 • Een tijdje geleden
  Zoeken in blog

  Over mijzelf
  Ik ben Ann Vanmoen
  Ik ben een vrouw en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gegradueerde verpleegkundige.
  Ik ben geboren op 28/03/1970 en ben nu dus 49 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  Hallo, Als mama van 2 gehandicapte kindjes wil ik jullie heel graag mijn verhaal vertellen. Geniet van het leven !!!
  WELKOM OP MIJN BLOG
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn lieve Robbedoes,
  Wat ben jij lief
  Wat ben jij stoer
  Ik heb je lief
  Je mama ,xxx
  lotgenootjes
 • Kyano
 • jonas
 • Ella
 • Darleen
 • Eline
 • Juliette
 • Phara
 • Sander
 • Sterretjes aan de hemel
 • äaron *
 • Seppe *
 • Lotteke*
 • Thibo*
 • Dorien*
 • Rytse*
 • Emily-Grace*
 • Jens *
 • Bijzondere blogs
 • Stefaan Vanpeteghem*
 • 365 dagen jullie mama
 • Slaapkopje
 • Bijzondere mensen
 • Anny
 • Joke
 • Tricky
 • Ines
 • Frisco
 • kamiel
 • Jij,

  Jij,
  Jij bent degene
  Degene aan wie ik denk
  Elke minuut van de dag

  Jij,
  Jij bent degene
  Degene van wie ik hou
  met heel mijn hart,........

  Jij,
  Jij bent degene die ik wil
  die ik wil in mijn leven

  Jij,
  Jij ben uniek

  Jij,
  Jij bent mijn zonnestraal
  Jij,ik hou van jou

  Lieve Robin en Anouk,
  mama houdt van jullie
  Dikke zoen,
  Mama
  Het leven met 2 gehandicapte kindjes
  mijn verhaal
  27-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederlijke emoties,...
  Hallo allemaal,

  Hier ben ik terug ,mijn eerste werkdag zit er weer op ,..en eigenlijk was ik blij. Weet je,ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar zodat er weer wat structuur komt voor mijn schattekes  want Robin is momenteel echt wel gevoelig aan zijn epilepsie aanvallen ,Hij deed er vrijdagavond ook nog eentje,..dat zijn er 2 in een week ,..Maar zoals elk jaar op het einde van de vakantie is het voor Robin wat moeilijker ,de vele uitstappen ,het gemis aan zijn structuur zijn soms wat moeilijk voor hem ,..IK zat zaterdagmorgen samen met mijn ventje aan tafel en zei het hem,..Een andere jongen van 15 jaar is aan het puberen ,is boos ,slaat met de deuren ,doet gewoon zijn goesting ,..maar die van mij ,die zitten braafkes in hun stoel ,ondergaan alles ,..maar wat speelt er zich af in hun hoofd ,..ik zou dit zo graag eens weten ,eens een gesprekje voeren ,...Maar ja hé,..Eigenlijk is het logisch dat het ook eens wat minder gaat hé,...

  Ik was vrijdagavond ook wat overstuur want ik had eigenlijk verwacht dat mijn Timmy boy een weekendje bij mama ging blijven ,want mijn liefde voor hem is zo onmetelijk groot ,..Hij word volgende maand 18 jaar ,zoekt zijn eigen weg ,wil bij zijn vriendin zijn ,..maar voor mij is het loslaten soms lastig ,..Ik moet Robin en Anouk al zo vaak missen dat ik zo'n schrik heb om Timmy te verliezen,..Ik wil gewoon mijn kids in mijn eigen moederlijke nest hé,..Wat ben ik toch soms een emotioneel geval hoor,..maar helaas zijn mijn moeder gevoelens soms veel sterker dan mijn verstand. En hoe leg je dit soms uit.
  Ik zal nu éénmaal nooit het standaard gezin mogen ervaren ,en hoe erg ik me daar tegen verzet ,hoe emotioneler ik word . Gelukkig heb ik een schat van een partner die me dan met de voetjes weer op de grond zet ,me even laat uithuilen en ziet dat ik er de volgende dag weer ben ,er weer ben voor mij mooi maar zo speciaal gezin,..

  Na een hele week te hebben genoten van mijn kids bracht ik ze zaterdagmiddag terug ,want dan was het even tijd om te feesten,we hadden hier een heel gezellige wijkbbq en ik heb genoten ,eens even helemaal uit de bol gaan ,dansen tot mijn voetjes blokkeerden ,..ook dit kan eens deugd doen ,..maarja de day after is dan wat minder aangenaam ,ik sliep dan eens even uit en hield het rustig,..

  Morgen ga ik dan even naar Aartrijke want de nieuwe leerkracht van Robin's nieuwe school kom teven kijken naar mijne sloeber ,..Ik ben toch benieuwd naar volgende week hoe hij het weer aan boord zal leggen om ze allemaal beet te nemen ,..en op zo"n dingen ben ik eigenlijk wel trots ,..zo laat Robin zien dat hij meer beseft dan wij ook maar denken,..alleen wat denkt hij hé,?
  Ook Timmy moet morgen zijn boeken halen en donderdag rij ik dan nog even naar Aartrijke want da ga ik even bij juf Gwendolyne die weer voor mijn Anoukske gaat zorgen,..
  Zo gaan we stillekes weer naar den gewone drive ,..is het weer wat rustiger in mama's hoofd en kunnen we er weer tegen aan,..

  Mijn lieve Timmy,Anouk en Robin ,..dank je wel voor jullie "eigen zijn ",..Ik ben trots om jullie mama te zijn,..

  Heel veel liefs,Ann

  27-08-2012 om 21:14 geschreven door mama robin en anouk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa Rozerood
  Hallo allemaal,..

  Wat een weertje hé,..en wij hebben verlof deze week ,..en in het heetste weekend van het jaar verbleven wij op de tofste plaats en leukste plaats die er is voor mijn speciallekes ,..VILLA ROZEROOD .
  Vrijdagavond na ons werk en na een douche vertrokken we naar de Panne ,..we werden zoals altijd heel goed ontvangen en na een glaasje bubbels waren we vertrokken voor een heel fijn weekend. Door de zomerse temperaturen konden we lang buiten vertoeffen en gingen we nog een wandeling maken tot aan zee en genoten ondertussen van een avond markt ,..lekkere bubbels ,frietjes ,blije gezichtjes en fijn gezelschap;

  Na een goede nachtrust ,kwam het zonnetje piepen maar ook de cliniclowns Tsjoek en Frjoezel ,..en lieve mensen dit hé,..is zo hartverwarmend hoe zij op een subtiele en speciale manier de kids entertainen,..tranen kwamen in mijn ogen ,Robin was wat ingedommeld in de snoezelruimte na zijn douche ,maar de clowns wisten hem zo zachtjes te benaderen en dat smoeleke van mijne robbedoes sprak boekdelen ,..je zag hem genieten ,ook poppemie was moe na de douche maar toch hé,.;die mooie oogjes van haar,..kippevel voor mama was het,..In de namiddag gingen we dan shoppen ,een ijsje eten ,..gewoon genieten met een grote G  zoals onze Wannes zegt,..zalig gewoon !!!

  Zondag kwamen onze matekes uit Tunhout erbij en hadden we veel plezier ,omdat Jonas en Peter jarig waren werden we getrakteerd op een lekker ijsje ,pannekoek,milkshake ,elk wat wils ,..terug in de villa kregen we een heel fijn aperitiefconcert aangeboden ,..alweer mooi en zo genieten; In de late avond vertrokken onze matekes uit Herenthout en turnhout en hadden wij nog een gezellige babbel,..

  En plots stonden we opnieuw in de realiteit ,onze Jonas had een aanval gehad en werd naar het ziekenhuis gebracht bij zijn thuiskomst ,wij waren zo verschoten ,maar ondertussen gaat het weer goed met die lieve knappe jongen ,een echte vechtersbaas,..ook mijn kids kregen het deksel op hun neus ,..door die warmte ,vele prikkels kreeg Robin gisterenmorgen een aanvalletje en ook Anouk kreeg er eentje,..helaas moesten ook wij onze koffer pakken en keerden we moe maar heel voldaan van heel mooie en gelukzalige momenten huiswaarts ,..

  Eens thuisgekomen kreeg Anoukske het ook moeilijk ,ze weende ,was ontroostbaar ,..en ook mama ,ik voelde me zo hulpeloos ,radeloos ,..was vol van emotie en liet de tranen de vrije loop,...Weet je ,..het was zo intens genieten van het liefste uit mijn moederschoot ,mijn alles en toch overviel me echt machteloosheid,de angst om ze ooit te verliezen door een stomme epilepsie aanval,..Ik hield zusje stevig tegen me aan en ze werd rustiger net als mama,..
  Ik gaf ze nog een verfrissende douche en ze genoten van een heel goede nachtrust. Deze morgen zag ik twee blije gezichtjes ,kan mijn hart er weer tegen aan en gaf ik ze een uitgebreide douche ,wreef over elke vezeltje van hun lichaam met een lekkere bodymilk ,zag twee lachende kids en kan ik weer opgelucht ademen en genieten ,..
  Na een emotionele avond ,een goede nachtrust ,voel ik me vandaag weer en heel gelukkige mama en ben ik SUPER TROTS  op mijn pubers ,..Lieve Robin en Anouk ,..ik hou met elke vezel van mijn lijf ontzettend veel van jullie ,..

  Heel veel liefs,Ann


  21-08-2012 om 11:31 geschreven door mama robin en anouk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even bekomen ,...
  Hallo allemaal,..

  De zomer is eindelijk in het land ,...Super hé  en dit mag nu nog heel lang zo blijven want de zon doet wonderen.Ze laadt onze batterijen op en ik heb het precies wat nodig ,..ik weet precies niet goed hoe het komt maar in mijn koppeke van mij is het weer aan het rommelen en draaien ,...Het gaat al een hele tijd goed met mij en nu ook hoor ,...maar soms heb ik van die periodes dat alles even goed tot me doordringt ,..ja kijk ,ik kan niet blijven kijken door die paardebril met zijn kleppen op,..en die roze bril is af en toe ook met congé,...

  Ik geniet van elke mooie nieuwe dag ,vind elke dag de moeite op om op te staan en ervoor te gaan ,..iedereen is aan het praten van den congé en waar ben je geweest ?,...jullie kennen die verhalen en ja bij ons was die vakantie ook heel super maar ook heel speciaal ,..en ik doe mijn gekend verhaal en dan komt jullie bewondering boven die ik heel erg apprecieer maar soms hé ,..soms is het echt heel lastig om weer geconfronteerd te worden met de zwaktes van mijn gezin,..gelukkig zijn we samen sterk,..We blijven er gewoon voor gaan ,..maar stiekem droom ik ook eens over een gewoon gezin ,..een gezin die s'morgens opstaat en de wagen neemt en weg is ,op restaurant ,..tot in de vroege uurtjes ,..die hun kinderen ziet frietjes smoefelen ,op elke attractie kruipen in een pretpark ,..maar helaas hier is dit utopie geworden want de kids worden te groot ,en de zorgen worden niet minder helaas,..maar toch ,wij GENIETEN ,wij LEVEN GELUKKIG op onze MANIER !!!!.

  In het weekend ging ik eigenlijk een aan mezelf denken en de kids zaterdag op school laten ,maar donderdag hoorden mijn ventje en ik het weer bericht en konden het niet over ons hart krijgen om ze daar te laten ,dus zijn we ze vrijdag na het werk gaan halen,...zodat ze thuis lang konden opblijven en genieten van het zonnetje.Vrijdagavond was Robin superblij en in volle actie tot hij een uur in zijn bedje lag,...boem patat een epilepsie aanval van jewelste met alle gevolgen van dien voor het ventje en mama,..Robin viel verder in slaap en stond zaterdagmorgen content op ,maar in de namiddag viel hij in slaap en wanneer hij dan wakker gemaakt wordt is hij heel humeurig ,en ja ,..we moesten naar een feestje van de buurvrouw en zo konden we hem niet meedoen en hem dit ook niet aandoen,..gelukkig bleef grote broer thuis ,..en zorgde hij perfect voor Robin ,..Voor Timmy is dit niet zo evident ,hij heeft zelf zijn problematiek maar deed het toch wel ,..hij gaf hem eten ,de juiste medicatie via maagsonde ,deed een verse pamper aan en stak hem in bedje,..Dank je wel Lieve Timmy ,..eigenlijk is dit weer een geruststelling te zien dat Timmy dit kan ,...ik nam zusje mee en had even qualitytime met haar en ze genoot zo en het deed me ook goed ,maar aan de andere kant zaten mijn gedachten ook bij mijn andere 2 jongens ,..

  Gisteren genoten we dan toch van een dagje aan zee bij kris ,de vriend van mijn ventje ,ik kon daar op het gemak eten geven en ze verpamperen enzo en dan gingen we wandelen  en genoten we zo van het zonnetje ,een ijsje en de gelukzalige glimlach van mijn lievekes ,..moe en voldaan na een alweer gevuld weekend kropen we in bedje,...Ons weekend ziet er anders uit ,maar is ook o zo mooi ,...

  Vandaag is het alweer werkedag ,..en vrijdag gaan we dan nog eens een weekje met congé,...en we hebben alvast de zon besteld !!!

  Dikke zoen ,Ann

  13-08-2012 om 17:13 geschreven door mama robin en anouk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back in reality
  Hallo allemaal,.. 

  Hier ben ik even terug,...Even weer met de voetjes op de begane grond,..Ja,het heeft bij ons hier allemaal nog een hele week geduurd vooral eer we weer op onze positieven waren na onze mooie vakantie.Er kwam zoveel op ons af,...We mistten vooral de warme ,zonnige temperaturen ,..ook ons fijn gezelschap maar VOORAL mijn 2 lievekes....Weet je ,het heeft nogal een impact hoor op mij,..Ik was meer dan 10 dagen samen ,voelde alles wat zij voelden en plots werd me dit weer afgenomen ,......Pffffffff,...Elke morgen opnieuw was mijn hoofd als een draaitol,...wist ik niet waar ik het had ,...Op het werk zat ik ook direct weer in de realiteit ,... Ik moest bij een jonge kerel stamcelafname doen om zijn zus te helpen,...en dan besef je weer ,...hoe kwetsbaar we maar zijn,...hoe vlug ons leven aan een zijden draadje hangt ,...komt het in je op dat je moet GENIETEN  van elk mooi moment ,...

  En dat hé,..dat is voor ons niet meer zo evident ,..we moeten hier serieus rekening houden met de beperkingen van de kids,...neem nu gisteren ,..mijn neefje rijdt in de koers bij de aspiranten ,..we hadden graag gaan kijken en zien hoe hij zijn eerste overwinning behaalde ,maar Robin en Anouk lagen te slapen ,..ik kon ze maar moeilijk uit hun slapen rukken en dan nog ,ze zitten in geen 2 minuten gepakt en verzorgd in de wagen ,..gewoon een dagje naar zee gaan en eens een restaurantje doen zit er hier ook al niet echt in,..en meer en meer dringt dit verdorie tot me door hoe zwaar alles soms weegt ,...maar dan nog ,..mijn liefde is zoveel groter dan dit alles ,....alhoewel een buitenstaander dit niet altijd snapt ,..en dit kwetst me heel hard,...We zijn nu eenmaal een "ander maar o zo mooi gezin " die genieten op onze manier.

  Robin had zijn weekend niet ,gisteren was hij heel humeurig en vanmorgen was hij content en plots sloeg het om en wou hij met rust gelaten worden ,wou hij slapen en deed dit dan de hele namiddag en tegen dan was het avond en moest ik ze helaas terug brengen ,..ze opnieuw een hele week missen,...Ik ben sterk en heel sterk maar soms vraag ik me af waar ik al die energie haal om het telkens maar weer opnieuw te doen ,...Het is gewoon mijn zo'n sterke oprechte liefde voor hen,..

  En zo zie je maar ,..Back to reality is er vlugger dan je denkt ,maar met het mooie warme gevoel van een PRACHTIGE  vakantie met PRACHTIGE  vrienden om me heen  zijn mijn batterijtjes weer gevuld en dit merkte ik toch wel vandaag . Genieten jullie even mee van enkele van mijn mooie foto's,..

  Dikke knuf,Ann


  05-08-2012 om 21:14 geschreven door mama robin en anouk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Hallo,
  Mijn verhaal gaat over Robin en Anouk,dit zijn mijn 2 allergrootste schatten,Robin  en Anouk hebben allebei een heel zware fysische en mentale handicap.
  Maar wat de oorzaak is van dit alles ,is nog steeds een groot vraagteken.Vele onderzoeken en tests en jaren later is het nog steeds niet geweten;
  Ze hebben allebei epilepsie,maar die is met medicatie redelijk onder controle;In het begin was het echt heel moeilijk om alles te aanvaarden,je wilt weten hoe hun toekomst zal zijn,......Na verloop van tijd probeer je alles een plaats te geven en te genieten van elke dag dat ze bij je zijn.Mijn kapoenen hebben me al zoveel geleerd,hoe mooi het leven is? Wat genieten is van de kleine dingen in het leven? Wat echte liefde is? Gewoon ik ben ze heel dankbaar dat ik hun mama mag zijn.
  Soms heb ik het heel moeilijk,maar ik kan heel goed mijn gevoelens neerschrijven ,vandaar dat ik mijn blogje heb aangemaakt..
  Liefs,Ann
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Mijn klein poppemieke,
  Mijn hartedief,
  Wat ben jij lief
  Wat hou ik van jou,
  Je mama,xxx
  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 08-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • onze school
 • mama's werk
 • autismespectrumstoornis
 • hier verblijven we tijdens de week • Twee beertjes hand in hand houden elkaar lekker warm.
  Net als die twee beertjes heb ik het nooit koud,
  want jullie zijn degene die mijn hartje warm houdt!!!

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!