Inhoud blog
  • Vakantie
  • Pneumonie
  • Verdwalen in emoties
  • Fijne dagen
  • Een tijdje geleden
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Ann Vanmoen
    Ik ben een vrouw en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gegradueerde verpleegkundige.
    Ik ben geboren op 28/03/1970 en ben nu dus 54 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Hallo, Als mama van 2 gehandicapte kindjes wil ik jullie heel graag mijn verhaal vertellen. Geniet van het leven !!!
    WELKOM OP MIJN BLOG
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn lieve Robbedoes,
    Wat ben jij lief
    Wat ben jij stoer
    Ik heb je lief
    Je mama ,xxx
    lotgenootjes
  • Kyano
  • jonas
  • Ella
  • Darleen
  • Eline
  • Juliette
  • Phara
  • Sander
  • Sterretjes aan de hemel
  • äaron *
  • Seppe *
  • Lotteke*
  • Thibo*
  • Dorien*
  • Rytse*
  • Emily-Grace*
  • Jens *
  • Bijzondere blogs
  • Stefaan Vanpeteghem*
  • 365 dagen jullie mama
  • Slaapkopje
  • Bijzondere mensen
  • Anny
  • Joke
  • Tricky
  • Ines
  • Frisco
  • kamiel
  • Jij,

    Jij,
    Jij bent degene
    Degene aan wie ik denk
    Elke minuut van de dag

    Jij,
    Jij bent degene
    Degene van wie ik hou
    met heel mijn hart,........

    Jij,
    Jij bent degene die ik wil
    die ik wil in mijn leven

    Jij,
    Jij ben uniek

    Jij,
    Jij bent mijn zonnestraal
    Jij,ik hou van jou

    Lieve Robin en Anouk,
    mama houdt van jullie
    Dikke zoen,
    Mama
    Het leven met 2 gehandicapte kindjes
    mijn verhaal
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederlijke emoties,...
    Hallo allemaal,

    Hier ben ik terug ,mijn eerste werkdag zit er weer op ,..en eigenlijk was ik blij. Weet je,ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar zodat er weer wat structuur komt voor mijn schattekes  want Robin is momenteel echt wel gevoelig aan zijn epilepsie aanvallen ,Hij deed er vrijdagavond ook nog eentje,..dat zijn er 2 in een week ,..Maar zoals elk jaar op het einde van de vakantie is het voor Robin wat moeilijker ,de vele uitstappen ,het gemis aan zijn structuur zijn soms wat moeilijk voor hem ,..IK zat zaterdagmorgen samen met mijn ventje aan tafel en zei het hem,..Een andere jongen van 15 jaar is aan het puberen ,is boos ,slaat met de deuren ,doet gewoon zijn goesting ,..maar die van mij ,die zitten braafkes in hun stoel ,ondergaan alles ,..maar wat speelt er zich af in hun hoofd ,..ik zou dit zo graag eens weten ,eens een gesprekje voeren ,...Maar ja hé,..Eigenlijk is het logisch dat het ook eens wat minder gaat hé,...

    Ik was vrijdagavond ook wat overstuur want ik had eigenlijk verwacht dat mijn Timmy boy een weekendje bij mama ging blijven ,want mijn liefde voor hem is zo onmetelijk groot ,..Hij word volgende maand 18 jaar ,zoekt zijn eigen weg ,wil bij zijn vriendin zijn ,..maar voor mij is het loslaten soms lastig ,..Ik moet Robin en Anouk al zo vaak missen dat ik zo'n schrik heb om Timmy te verliezen,..Ik wil gewoon mijn kids in mijn eigen moederlijke nest hé,..Wat ben ik toch soms een emotioneel geval hoor,..maar helaas zijn mijn moeder gevoelens soms veel sterker dan mijn verstand. En hoe leg je dit soms uit.
    Ik zal nu éénmaal nooit het standaard gezin mogen ervaren ,en hoe erg ik me daar tegen verzet ,hoe emotioneler ik word . Gelukkig heb ik een schat van een partner die me dan met de voetjes weer op de grond zet ,me even laat uithuilen en ziet dat ik er de volgende dag weer ben ,er weer ben voor mij mooi maar zo speciaal gezin,..

    Na een hele week te hebben genoten van mijn kids bracht ik ze zaterdagmiddag terug ,want dan was het even tijd om te feesten,we hadden hier een heel gezellige wijkbbq en ik heb genoten ,eens even helemaal uit de bol gaan ,dansen tot mijn voetjes blokkeerden ,..ook dit kan eens deugd doen ,..maarja de day after is dan wat minder aangenaam ,ik sliep dan eens even uit en hield het rustig,..

    Morgen ga ik dan even naar Aartrijke want de nieuwe leerkracht van Robin's nieuwe school kom teven kijken naar mijne sloeber ,..Ik ben toch benieuwd naar volgende week hoe hij het weer aan boord zal leggen om ze allemaal beet te nemen ,..en op zo"n dingen ben ik eigenlijk wel trots ,..zo laat Robin zien dat hij meer beseft dan wij ook maar denken,..alleen wat denkt hij hé,?
    Ook Timmy moet morgen zijn boeken halen en donderdag rij ik dan nog even naar Aartrijke want da ga ik even bij juf Gwendolyne die weer voor mijn Anoukske gaat zorgen,..
    Zo gaan we stillekes weer naar den gewone drive ,..is het weer wat rustiger in mama's hoofd en kunnen we er weer tegen aan,..

    Mijn lieve Timmy,Anouk en Robin ,..dank je wel voor jullie "eigen zijn ",..Ik ben trots om jullie mama te zijn,..

    Heel veel liefs,Ann

    27-08-2012 om 21:14 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa Rozerood
    Hallo allemaal,..

    Wat een weertje hé,..en wij hebben verlof deze week ,..en in het heetste weekend van het jaar verbleven wij op de tofste plaats en leukste plaats die er is voor mijn speciallekes ,..VILLA ROZEROOD .
    Vrijdagavond na ons werk en na een douche vertrokken we naar de Panne ,..we werden zoals altijd heel goed ontvangen en na een glaasje bubbels waren we vertrokken voor een heel fijn weekend. Door de zomerse temperaturen konden we lang buiten vertoeffen en gingen we nog een wandeling maken tot aan zee en genoten ondertussen van een avond markt ,..lekkere bubbels ,frietjes ,blije gezichtjes en fijn gezelschap;

    Na een goede nachtrust ,kwam het zonnetje piepen maar ook de cliniclowns Tsjoek en Frjoezel ,..en lieve mensen dit hé,..is zo hartverwarmend hoe zij op een subtiele en speciale manier de kids entertainen,..tranen kwamen in mijn ogen ,Robin was wat ingedommeld in de snoezelruimte na zijn douche ,maar de clowns wisten hem zo zachtjes te benaderen en dat smoeleke van mijne robbedoes sprak boekdelen ,..je zag hem genieten ,ook poppemie was moe na de douche maar toch hé,.;die mooie oogjes van haar,..kippevel voor mama was het,..In de namiddag gingen we dan shoppen ,een ijsje eten ,..gewoon genieten met een grote G  zoals onze Wannes zegt,..zalig gewoon !!!

    Zondag kwamen onze matekes uit Tunhout erbij en hadden we veel plezier ,omdat Jonas en Peter jarig waren werden we getrakteerd op een lekker ijsje ,pannekoek,milkshake ,elk wat wils ,..terug in de villa kregen we een heel fijn aperitiefconcert aangeboden ,..alweer mooi en zo genieten; In de late avond vertrokken onze matekes uit Herenthout en turnhout en hadden wij nog een gezellige babbel,..

    En plots stonden we opnieuw in de realiteit ,onze Jonas had een aanval gehad en werd naar het ziekenhuis gebracht bij zijn thuiskomst ,wij waren zo verschoten ,maar ondertussen gaat het weer goed met die lieve knappe jongen ,een echte vechtersbaas,..ook mijn kids kregen het deksel op hun neus ,..door die warmte ,vele prikkels kreeg Robin gisterenmorgen een aanvalletje en ook Anouk kreeg er eentje,..helaas moesten ook wij onze koffer pakken en keerden we moe maar heel voldaan van heel mooie en gelukzalige momenten huiswaarts ,..

    Eens thuisgekomen kreeg Anoukske het ook moeilijk ,ze weende ,was ontroostbaar ,..en ook mama ,ik voelde me zo hulpeloos ,radeloos ,..was vol van emotie en liet de tranen de vrije loop,...Weet je ,..het was zo intens genieten van het liefste uit mijn moederschoot ,mijn alles en toch overviel me echt machteloosheid,de angst om ze ooit te verliezen door een stomme epilepsie aanval,..Ik hield zusje stevig tegen me aan en ze werd rustiger net als mama,..
    Ik gaf ze nog een verfrissende douche en ze genoten van een heel goede nachtrust. Deze morgen zag ik twee blije gezichtjes ,kan mijn hart er weer tegen aan en gaf ik ze een uitgebreide douche ,wreef over elke vezeltje van hun lichaam met een lekkere bodymilk ,zag twee lachende kids en kan ik weer opgelucht ademen en genieten ,..
    Na een emotionele avond ,een goede nachtrust ,voel ik me vandaag weer en heel gelukkige mama en ben ik SUPER TROTS  op mijn pubers ,..Lieve Robin en Anouk ,..ik hou met elke vezel van mijn lijf ontzettend veel van jullie ,..

    Heel veel liefs,Ann










    21-08-2012 om 11:31 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even bekomen ,...
    Hallo allemaal,..

    De zomer is eindelijk in het land ,...Super hé  en dit mag nu nog heel lang zo blijven want de zon doet wonderen.Ze laadt onze batterijen op en ik heb het precies wat nodig ,..ik weet precies niet goed hoe het komt maar in mijn koppeke van mij is het weer aan het rommelen en draaien ,...Het gaat al een hele tijd goed met mij en nu ook hoor ,...maar soms heb ik van die periodes dat alles even goed tot me doordringt ,..ja kijk ,ik kan niet blijven kijken door die paardebril met zijn kleppen op,..en die roze bril is af en toe ook met congé,...

    Ik geniet van elke mooie nieuwe dag ,vind elke dag de moeite op om op te staan en ervoor te gaan ,..iedereen is aan het praten van den congé en waar ben je geweest ?,...jullie kennen die verhalen en ja bij ons was die vakantie ook heel super maar ook heel speciaal ,..en ik doe mijn gekend verhaal en dan komt jullie bewondering boven die ik heel erg apprecieer maar soms hé ,..soms is het echt heel lastig om weer geconfronteerd te worden met de zwaktes van mijn gezin,..gelukkig zijn we samen sterk,..We blijven er gewoon voor gaan ,..maar stiekem droom ik ook eens over een gewoon gezin ,..een gezin die s'morgens opstaat en de wagen neemt en weg is ,op restaurant ,..tot in de vroege uurtjes ,..die hun kinderen ziet frietjes smoefelen ,op elke attractie kruipen in een pretpark ,..maar helaas hier is dit utopie geworden want de kids worden te groot ,en de zorgen worden niet minder helaas,..maar toch ,wij GENIETEN ,wij LEVEN GELUKKIG op onze MANIER !!!!.

    In het weekend ging ik eigenlijk een aan mezelf denken en de kids zaterdag op school laten ,maar donderdag hoorden mijn ventje en ik het weer bericht en konden het niet over ons hart krijgen om ze daar te laten ,dus zijn we ze vrijdag na het werk gaan halen,...zodat ze thuis lang konden opblijven en genieten van het zonnetje.Vrijdagavond was Robin superblij en in volle actie tot hij een uur in zijn bedje lag,...boem patat een epilepsie aanval van jewelste met alle gevolgen van dien voor het ventje en mama,..Robin viel verder in slaap en stond zaterdagmorgen content op ,maar in de namiddag viel hij in slaap en wanneer hij dan wakker gemaakt wordt is hij heel humeurig ,en ja ,..we moesten naar een feestje van de buurvrouw en zo konden we hem niet meedoen en hem dit ook niet aandoen,..gelukkig bleef grote broer thuis ,..en zorgde hij perfect voor Robin ,..Voor Timmy is dit niet zo evident ,hij heeft zelf zijn problematiek maar deed het toch wel ,..hij gaf hem eten ,de juiste medicatie via maagsonde ,deed een verse pamper aan en stak hem in bedje,..Dank je wel Lieve Timmy ,..eigenlijk is dit weer een geruststelling te zien dat Timmy dit kan ,...ik nam zusje mee en had even qualitytime met haar en ze genoot zo en het deed me ook goed ,maar aan de andere kant zaten mijn gedachten ook bij mijn andere 2 jongens ,..

    Gisteren genoten we dan toch van een dagje aan zee bij kris ,de vriend van mijn ventje ,ik kon daar op het gemak eten geven en ze verpamperen enzo en dan gingen we wandelen  en genoten we zo van het zonnetje ,een ijsje en de gelukzalige glimlach van mijn lievekes ,..moe en voldaan na een alweer gevuld weekend kropen we in bedje,...Ons weekend ziet er anders uit ,maar is ook o zo mooi ,...

    Vandaag is het alweer werkedag ,..en vrijdag gaan we dan nog eens een weekje met congé,...en we hebben alvast de zon besteld !!!

    Dikke zoen ,Ann

    13-08-2012 om 17:13 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back in reality
    Hallo allemaal,.. 

    Hier ben ik even terug,...Even weer met de voetjes op de begane grond,..Ja,het heeft bij ons hier allemaal nog een hele week geduurd vooral eer we weer op onze positieven waren na onze mooie vakantie.Er kwam zoveel op ons af,...We mistten vooral de warme ,zonnige temperaturen ,..ook ons fijn gezelschap maar VOORAL mijn 2 lievekes....Weet je ,het heeft nogal een impact hoor op mij,..Ik was meer dan 10 dagen samen ,voelde alles wat zij voelden en plots werd me dit weer afgenomen ,......Pffffffff,...Elke morgen opnieuw was mijn hoofd als een draaitol,...wist ik niet waar ik het had ,...Op het werk zat ik ook direct weer in de realiteit ,... Ik moest bij een jonge kerel stamcelafname doen om zijn zus te helpen,...en dan besef je weer ,...hoe kwetsbaar we maar zijn,...hoe vlug ons leven aan een zijden draadje hangt ,...komt het in je op dat je moet GENIETEN  van elk mooi moment ,...

    En dat hé,..dat is voor ons niet meer zo evident ,..we moeten hier serieus rekening houden met de beperkingen van de kids,...neem nu gisteren ,..mijn neefje rijdt in de koers bij de aspiranten ,..we hadden graag gaan kijken en zien hoe hij zijn eerste overwinning behaalde ,maar Robin en Anouk lagen te slapen ,..ik kon ze maar moeilijk uit hun slapen rukken en dan nog ,ze zitten in geen 2 minuten gepakt en verzorgd in de wagen ,..gewoon een dagje naar zee gaan en eens een restaurantje doen zit er hier ook al niet echt in,..en meer en meer dringt dit verdorie tot me door hoe zwaar alles soms weegt ,...maar dan nog ,..mijn liefde is zoveel groter dan dit alles ,....alhoewel een buitenstaander dit niet altijd snapt ,..en dit kwetst me heel hard,...We zijn nu eenmaal een "ander maar o zo mooi gezin " die genieten op onze manier.

    Robin had zijn weekend niet ,gisteren was hij heel humeurig en vanmorgen was hij content en plots sloeg het om en wou hij met rust gelaten worden ,wou hij slapen en deed dit dan de hele namiddag en tegen dan was het avond en moest ik ze helaas terug brengen ,..ze opnieuw een hele week missen,...Ik ben sterk en heel sterk maar soms vraag ik me af waar ik al die energie haal om het telkens maar weer opnieuw te doen ,...Het is gewoon mijn zo'n sterke oprechte liefde voor hen,..

    En zo zie je maar ,..Back to reality is er vlugger dan je denkt ,maar met het mooie warme gevoel van een PRACHTIGE  vakantie met PRACHTIGE  vrienden om me heen  zijn mijn batterijtjes weer gevuld en dit merkte ik toch wel vandaag . Genieten jullie even mee van enkele van mijn mooie foto's,..

    Dikke knuf,Ann


















    05-08-2012 om 21:14 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug thuis,...
    Hallo allemaal,...

    Het was hier wat langer stil hé,...maar daar hadden we een goede reden voor ,..We zijn met ons gezin en vrienden een weekje naar La Douce France geweest ,..in Castelnau d'Auzan .En het was HEERLIJK ,..het heeft ons zo'n deugd gedaan ,dat het nu serieus afkicken is ,...
    Vakantie is toch heerlijk hé,..eens helemaal weg van de dagelijkse sleur ,genieten van de zon ,genieten van de wijn ,het zwembad,warme temperaturen en heel fijn gezelschap.

    Ik ben zo blij dat ik deze lange reis heb kunnen doen met Robin en Anouk,..ze zijn van het vertrek tot onze thuiskomst heel flink geweest ,hebben samen genoten van alles wat op hen afkwam,..ook al was het niet altijd evident,..We hadden een huis geboekt die "zogezegd" rolstoel toegankelijk was ,maar dit was een fiasco en ja ,daar zaten we dan met 4 rolwagens ,..we lieten het gewoon niet aan ons hart komen ,..op de heen en terugreis gingen we overnachten ,en ik heb maar één grote vraag,..Zijn wij dan de enige die met een rolwagen op vakantie gaan ,..ze noemen het dan aangepast aan mindervaliden ,maar ik denk dat dit dan mentaal beperkte personen zijn hoor maar zeker niet van het kaliber als mijn kids,...Nochtans hebben die toch ook het recht op even er tussen uit te zijn hé,...Dit moest ik even kwijt hoor !!!

    Maar zoals ik al zei ,we lieten het echt niet aan ons hart komen en trokken onze plan ,(mijne rug voelt het wel nu).We stonden op met de zon en gingen zo slapen en leefden gewoon buiten.Ik genoot zo van de glimlach op hun gezicht ,hun zien bewegen in het zwembad,hun gewoon alles laten ervaren ,..En geloof me ook al is het niet te onderschatten ,ik heb dit gewoon nodig om eens samen met de kids weg te zijn ,de gewone dingen zoals een ander doet even te kunnen meemaken ,...We zijn een dag naar Lourdes geweest ,..Ik stak een kaarsje aan voor alle lotgenootjes ,mijn familie,mijn collega's ,alle mensen die ik ken en die het ook eens nodig hadden ,..Daar drong het weer tot me door dat mijn gezin "speciaal " is ,maar o zo mooi.

    Gisteren was het dan ook zo ontzettend moeilijk om hen terug naar Aartrijke te brengen ,ik had gewoon 10 dagen mijn eigen ding kunnen doen ,ik had over alles controle ,ik zag hen constant en nu ,.nu is het stil,......................zo stil ,en dit geraak ik nooit of te nimmer gewend,...
    En ook vandaag ben ik nog sprakeloos ,..ben ik weer gaan werken ,...maar geniet ik na van mijn mooie foto's ,mijn herinneringen aan mijn mooie ,onvergetelijk vakantie met SUPER mensen ,...Dank je wel allemaal.Ik probeer weer op dreef te komen ,maar het zal zijn tijd nodig hebben ,..
    Deze vakantie liet me een ongelooflijke indruk na,..eentje waar alle mooie dingen in een steen gebeiteld staan en de minder mooie geschreven staan in het zand ,..en dit kan vervagen ,..en ondertussen dromen we van een volgende reisbestemming en een mooi weekendje Villa Rozerood,..
    In een volgend blogje komen de mooie foto's van mijn mooie kinderen !!!

    Dikke knuf,Ann

    31-07-2012 om 16:13 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie,...
    Hallo allemaal,...

    Eindelijk is het zover,....de tijd van vakantie is aangebroken,...een tijd van relaxen ,genieten ,gewoon samenzijn,..en daarom ben ik zo dankbaar 
    Zo dankbaar dat ik nu even 12 hele dagen het liefste uit mijn moederschoot bij mij mag hebben,...
    Lieve broer en zus ,...we gaan samen genieten ,...samen leuke dingen doen.
    De voorbije dagen was het nog werken en bezig zijn ,maar nu mag alle stress eens even aan de kant ,mag de was eens blijven liggen ,..mogen we lang slapen ,..mogen we lekker ons eigen ding doen ,..En nu nog duimen dat de lieve zon ons komt gezelschap houden.
    Bij deze wens ik alle mensen die in vakantie zijn ,zowel  thuis of op een ander paradijs ,een fijne tijd toe.


       op je buik in het gras liggen
       om klavertjesvier te zoeken
       en met madeliefjes aan elkaar te rijgen.
       Zo dicht bij elkaar zijn
       dat er evenveel kan gezegd 
       door samen te zwijgen.
       Als alle bezigheid te ruste is gelegd
       uitkijken naar de eerste ster.
       Simpele gelukzaligheden
       en zonder prijs,
       alsof een bries wordt aangewaaid
       uit een verloren paradijs.

       LANG LEVE DE MOOIE VAKANTIE  !!!!

    Heel veel liefs van ons allen

    19-07-2012 om 16:59 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bewogen week,...
    Hallo allemaal,..

    Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al aan vakantie of congé toe? ,... Hier nog 2 daagjes werken en dan genieten van een verdiende rust,...en ik kijk er vol verlangen naar uit om even wat quality time te hebben samen met mijn gezin.Vorige week was het een drukke week van werken en zaterdag ging oma Rollegem wandelen zodat ik juist gisteren mijn lieverds heb gezien.

    En geloof me ,het was een lastige week vol van gemengde gevoelens voor mij. Ik kreeg het nieuws dat Miquel een lotgenootje van Robin en Anouk was overleden,...Opnieuw een klop van de hamer voor mij ,..dan komt het besef weer naar me toe hoe kwetsbaar ze zijn ,..Het gevoel van ik wil ze zoveel en dicht mogelijk bij mij ,..want hoelang krijg ik nog samen met hen,...ik weet het ,ik mag niet doemdenken ,..maar toch ,..zaterdag was het dan de afscheidsviering van de lieve Miquel,..en dit is zo pijnlijk,zo oneerlijk en waarom hé?

    Ik kreeg van velen onder jullie veel bemoedigende woorden waarvoor dank ,...ik werd ook gezegd ,..Ann,geniet van jou kindjes ,neem ze zoveel mogelijk vast terwijl het nog kan ,..en dan is daar weer mijn schuldgevoel tgo het internaat,..Maarja ,hier is niets aan te doen. Ik probeerde dan zaterdag opnieuw mijn knopje wat om te draaien en toch te genieten (zonder Robin en Anouk ,maar met mijn 2 mannen),we gingen naar zee om de verjaardag van Annelies te vieren,je had ze moeten zien glunderen ,ook deze speciale meid heeft een mooi plaatsje in mijn hart want haar gevoelens zijn oprecht. Dankzij mijn schoonbroer en zusje genoten we van een fijne wandeling in Nieuwpoort en een gezellig etentje en zagen we zelfs de zon ,..Zalig !!!!

    En gisteren kon ik niet snel genoeg in Aartrijke zijn om de kids op te halen ,..eens ik ze zag was ik weer gerust ,voelde ik me weer compleet .Ik stak ze in een mooie kledij en dan gingen we bij zus Els de verjaardag vieren van Célien en Cédric. Het was een heel gezellige dag vol met lekkers en tevreden kids,Ik kon uitgebreid genieten van mijn schattekes ,nam ze dicht tegen mij,bedolf ze onder de zoentjes en stak ze gisterenavond met toch wel een goed mama -gevoel in hun bedje omdat ik weet dat ze donderdag terug bij mama zijn en dit voor 10 dagen !!!!!!!.

    Soms is het toch niet evident hoor ,vragen jullie zich waarschijnlijk af,wat schrijft ze hier toch elke week weer neer ,..maar dit neerschrijven is mijn therapie,mijn verwerken van het emotionele leed ,mijn geluk om mama te zijn van iets heel speciaals en uniek.

    En om af te sluiten heb ik hier nog een prachtig gedichtje uit het mooie boekje "schakels".Ik wens jullie een leuke week vol van (hopelijks) toch wat zonneschijn.


         Anders
       
        Ben ik anders
        omdat ik gedachten,
        woorden,gesprekken
        niet schikken kan

       Ben ik anders
       omdat mijn handen,
       mijn voeten,
       niet kunnen waarvoor ze gemaakt zijn,
       mijn lichaam niet uitgroeien kan?
     
       Ben ik anders?


    Liefs,ann




    16-07-2012 om 19:31 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de gewone zaken van het leven,...
    Hallo allemaal,

    Alweer een weekje voorbij van de zomer,...alhoewel waar zit hij ergens,...De dagen gaan voorbij van opstaan,gaan werken ,thuiskomen ,het huishouden doen,...eigenlijk gaat de tijd vliegensvlug,...Op mijn werkveld blijft "het voortdoen ,is het een dagelijkse confrontatie met die kl**te ziekte ,met een praatje slaan met de mensen ,hen moed inpraten ,een luisterend oor zijn en hen ook de boodschap mee te geven van te genieten van de miniscule dingen in het leven."

    We hadden hier een gewoon weekend samen met de kids en feitelijk deed het me beseffen hoe fijn het kan zijn om even "gewoon geen echte verplichtingen te hebben " en te ondervinden dat het gewoon thuis ook heel fijn kan zijn ,..soms vind je het zo vanzelfsprekend om altijd maar op de baan te zijn ,en word je geleefd van hot naar her .Maar nu stond ik even stil bij het relaxen en genieten van mijn lieverds.

    En dit lieve mensen deed me inzien dat ik twee echte schatten van kinderen heb ,deed me zien dat ze echte jongvolwassenen worden ,..deed me beseffen dat ik eigenlijk geluk heb met mijn flinke schatten,..ze waren zo content ,zaten de hele tijd te lachen ,genoten van de extra knuffels ,het samen met papa in de zetel zitten en ze tonen hun dankbaarheid met hun mooie lichaamstaal,..en zeg nu zelf ,..Wat is er mooier dan een tevreden kind ,een pure ,echte DANK je wel "

    Maar het deed me gisterenavond ook weer stilstaan dat het toch niet altijd zo evident is ,dat dit gewone dagelijkse leven me niet echt gegund is ,dat ik ze opnieuw naar hun "tweede thuis"moest brengen en dat ik weer tot het volgende weekend  ,kinderloos moet doorbrengen en dit raak ik NOOIT gewend. Zo zie je maar ,je doet verder ,elke dag opnieuw ,beseft dat de dagen voorbij vliegen ,dat ik voorruit moet kijken ,niet opzij ,soms niet mag nadenken ,en dat lukt me wel aardig voor het moment ,maar doet me ook nadenken dat het soms HEMELS zwaar is om te dragen ,terwijl het voor andere gezinnen wel elke dag genieten is ,vandaar mijn wekelijkse zin voor jullie met een IMMENS grote betekenis,.." GENIET VAN ELKE MOOIE DAG ,ELK MOOI MOMENT "

    Robin en Anouk deden het me nu ook weer dit weekend beseffen ,gaven me de nodige energie om ook deze week weer door te komen en te zien dat ik al bij al een gelukkige mama ben met een pracht van een "speciaal gezin "
    Lieve Erwin ,Timmy,Robin en Anouk,..I LOVE YOU ALL 

    Dikke kus,Ann




    09-07-2012 om 20:03 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewone dag,...
    Hoi allemaal,...

    Ja ,ik ben hier al terug ,...en eindelijk na een week vol emoties weer in een normaal doen,..Pfffff ,dit was niet te goed voor mijn hartje hoor. Vrijdag na het lezen van mijn brief (zie vorig blogje ) was ik echt helemaal van mijn melk,..Dank je wel schatteke en lieve buurvrouwen om er "te zijn " voor mij.Het doet echt wel wonderen om gehoord te worden hoor,...en het even te kunnen delen ,....Zaterdag genoot ik dan eerst met mijn ventje van een dagje aan zee en dit was zalig.Op de terugweg gingen we de kids ophalen in Aartrijke;

    Enne ja,ik was weer helemaal genezen bij het zien van hun mooie glimlach,..en meteen stond ik ook weer in de realiteit want Robin deed 6 epilepsie -aanvallen op rij,...Gelukkig kon ik ze dan afremmen met een Temesta en wat extra medicatie en kon ik toch nog wat slapen ,..zondagmorgen was hij eerst nog wat stillekes maar we namen hem toch mee naar het "zonnebloemfeest " ,hun vroegere opvang en geloof het of niet maar bij het zien van alle oude bekenden kwam zijn hoofdje recht ,begonnen zijn handjes te wapperen en verscheen zijn super glimlach  en mijn poppemie  ,die was weer  "de rijzende ster ",ik deed ze weer haar mooie feestkleed aan en mijn madam zat te glunderen als een ware prinses en liet het "welgevallen ' hoor en kan je geloven dat er ook bij mama een super glimlach verscheen ,och wat ben ik trots om hun fiere mama te zijn, s'avonds keken ze nog wat met Timmy en Stefanie naar pennenzakkenrock op tv ,twas één en al enthousiasme en ik voelde me een echte pubermama en toch flitste het door mijn hoofd ,..zou mijn zotte trien ook staan dansen op Gustavo Lima ????? ,ik denk het wel hé ,maar ze genoot op haar eigen mooie ,unieke manier.

    Gisteren was ik ook nog een dagje vrij en was het gewoon even gezellig thuis genieten onder de parasol,..en zo voelde ik de rust in mijn "eigen ik " terugkeren en met nog een duwke te gaan ,reikhalzend uitkijken naar de congé,...zodat ik samen met mijn gezinneke kan genieten van het samen zijn en alleen maar leuke dingen doen. Zo zie je maar ,deze emotionele storm bij mezelf heb ik ook maar weer doorstaan en doen we verder,soms op een kabbelend water en soms op een stormachtige zee ,...Maar samen met Robin,Anouk  ,Timmy en mijn venteke staan we sterk ,...Together we are strong,....

    Op het zonnebloem feest vroeg ik ook nog even naar het boekje "Parels ",..dit is een gedichten boekje geschreven door Zr Caritas van Houdt voor alle zonnetje uit "Zonnebloem " en hier staan mooie ,pakkende woorden geschreven en graag wil ik jullie er eentje meegeven ,..

    Een lieve ,warme knuf,Ann

     Kijk naar mij

    Kijk naar mij
    lang genoeg
    om je weerzin te vergeten.

    Kijk naar mij
    lang genoeg
    om te weten:al wat jij bent
    is geen verdienste van jezelf.

    Kijk naar mij
    lang genoeg
    om te lezen in mijn blijk:
    ik ben een mensenkind,niet minder,
    slechts méér gekneusd.

    03-07-2012 om 20:20 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie brief van Juf Gwendolyne,...
    Hallo lieve mensen ,...

    De tranen rollen hier over mijn wangen en ik wil het gewoon kwijt,...Ik kreeg van Juf Gwen een mooie brief voor mijn lieve Robbedoes.
    Lezen jullie eens mee ,...

    Lieve Robin,mijn grote,kleine vent ,mijn Robbedoes

    Ik weet nog als de dag van gister ,dat je mijn klas en dus ook mijn leven binnenkwam :je was één brokje pit !

    Wat kon je boos zijn !! Roepen ,neen tieren kon je,vooral in 't begin...

    Uren heb ik met jou in mijn armen rondgelopen,want enkel zo kreeg ik jou rustig.

    Daar lag je dan,opgewonden als een veertje ,in mijn armen,je legde je hoofdje op mijn borst en zocht zo het kloppen van mijn hartslag.Dan vleide je  hoofdje daar neer,ontspande je lijfje,en lag je heerlijk te soezen ,oogjes dicht.Je voelde je geborgen en je handje op mijn rug en dat voelde ook voor mij zalig !

    Dat dat kleine mensje zich bij mij veilig voelde ,deed me wat !

    Maar o wee als ik je dan terugzette in je stoeltje ,je oogjes vlogen verschrikt weer open en zo ook het keeltje !!

    Gelukkig werd je in de loop van de volgende weken en en maanden een stuk rustiger en minder gespannen !

    Hoeveel keer heb ik de voorbije jaren je handjes overal laten aan voelen  :hard,zacht,ruw,water,zand ,gras,...

    Hoeveel keer heb ik je niet gemasseerd,met allerlei oliën en geurtjes,...

    Hoeveel keer heb ik je niet rondgesleept op het sleepdeken, je op de bobathbal gezet,op t'schootje in onze schommelstoel,terwijl ik vertelde of liedjes voor je zong ,...

    Met dit alles ,lieve schat ,wilde ik je helpen,helpen je lijfje te aanvaarden zoals het is,je helpen te genieten ,je helpen te leren ontspanne,je helpen de wereld rondom je leren kennen en te aanvaarden,...

    Doorheen de dagen ,weken en maanden werd je een stuk rustiger en zag ik meer je prachtige lach,je 'big smile'en hoorde ik meer en meer je schaterlach,die lach is zo aanstekelijk!!

    Met de ene dag wat rustiger,alerter,vrolijker dan de andere ,ben je nu een tevreden 'puber' geworden ,die geniet van al het aanbod van activiteitjes en gebeurtenissen ,dit de ene dag wat beter dan de ander,maar dat ben jij nu eenmaal !!!

    Ook met mama ,en wat later papa Erwin  erbij,heb ik altijd al een goede band gehad!Ik volg regelmatig je doen en laten thuis via de 'blog' . Je hebt een fantastische mama en papa Erwin !!

    En nu laat ik je los ,lieve schat,al zij het dan toch wel met wat pijn in het hart!

    Ik deed al wat binnen mijn  mogelijkheden lag om van jou een gelukkige jongen te maken ,en ik deed het met zo enorm veel plezier!
    Ik heb er zoveel genegenheid voor teruggekregen !!

    Nu laat ik jou los,maar il laat je over aan collega's ,die ongetwijfeld ook héél hard hun best zullen doen om je veel leuke momenten te bezorgen.

    Maar wat zal ik je missen !!
    De dagelijkse knuffelmomentjes ,even op je voetjes staan ,wat je zo graag doet,en daarna je op 't schootje vleien ,samen in de schommelstoel,je hoofd op mijn hart en je hand mijn'rug ' beroeren !!

    Het ga je goed,Robbedoes(je) !!!
    Je bent nog niet helemaal weg,je blijft nog een tijdje in je warme 'nestje 'Onyx,ik zie je wel nog es en zeker via je zusje Anouk en mama en papa Erwin en de blog,zal ik nog heel vaak aan je denken !

    Blijf zoals je bent,een tevreden ,genietend ventje,soms wat slaperig,als je zo van 't leven genoten hebt dat je even wat rust nodig hebt,dan weer super enthousiast ,met een 'big smile ',zingend en wapperend met je handen !!!

    Houden zo !!!
    vééééééééééééééééééééééél lieve zoenen en knuffel van je juf Gwen


    Beter of juf  Gwen kan ik het niet zeggen ,...langs deze weg lieve Gwen ,..DANK ! DANK ! DANK  JE WEL voor alles en nog zoveel meer dat jij voor mijn  Robbedoes gedaan hebt  !!!!Jou zal ik ook nooit vergeten !!! geniet van jou vakantie

    Lieve knuf,Ann

    29-06-2012 om 17:04 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid Robin in Zonnehart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey lief klein venteke van me,..

    Mama is hier even voor jou,...het lukt me niet vandaag,...Wat denk ik aan jou afscheid in Zonnehart,...Waarom moeten we die keuze maken hé vent ,.... 
    Ik kreeg gisteren van Juf Gwendolyne  een CD rommeke met de foto's van het voorbije schooljaar ,...en heb ze daarnet al wel 10 keer bekeken ,..Ik kan er maar niet aan wennen aan het gedacht,...Maarja hé,..Het zal wel overwaaien ,..Toen we gisteren zijn thuis gekomen was ik sprakeloos en zocht dan ook meteen mijn bedje op. Weet je,..je leest op facebook van ieder de goede resultaten van hun kinderen ,...en dat doet me deugd ,..maar ik had zo graag ook jou rapport gekregen vent,...Maar ik kreeg gisteren een mooie kader cadeau met jou levensloop in Zonnehart en lieve Robin ik ben SUPER  trots op jou vent !!! Ik hou van jou !!! Stuur je mama wat extra knuffels door ,...

    En broertje ,..ik kreeg vandaag ook een mooie brief met de post,..ik heb mijn Bijzondere Beroepstitel in de oncologie gekregen ,..goed hé ,..en ja ,..Ik ben trots op mezelf !!! en zo kon het vandaag de dag wat goed maken en dank zij papa Erwin die er altijd voor me is ,sla ik me erdoor ,..

    Tot zondag ,lieve jongen ,zaterdag komt oma wandelen en zondag komen we jou en zussemie halen en weet je wat ,..maandag zijn we ook samen thuis ,...Quality time hé,...

    Dikke zoen voor jou en noukje hé

    27-06-2012 om 20:46 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn puberkes,...
    Hallo allemaal,..

    De laatste week van het schooljaar is in gegaan ,..een week van rapporten halen ,afscheid nemen van de juf en voor mijn Robin ,na 8 jaar afscheid nemen van zijn juf ,.."Juf Gwendolyne ".Weet je ,..en ook mama is er al een hele tijd mee bezig,..mijn klein venteke begint in september aan een nieuw hoofdstuk,..dat word slikken. Bij deze Gwen ,...Van harte dank je wel voor alle mooie jaren dat jij voor mijn en ook (jou) Robbedoesje hebt gezorgd ,...Dank zij jou is hij geworden wie hij vandaag is,..een echte puberjongen !!!.

    In het weekend nam ik even uitgebreid zelf de tijd om de kids even zelf te wassen,even te soigneren,even te kijken en te zien naar elk vezeltje van hun lichaam ,..en ik moet zeggen ,..ook dit was even slikken ,..mijn kleine kids zijn pubers aan het worden,...ja het word wennen aan hun nieuwe lichaam ,...ze worden fysiek groot ,het verzorgen gaat niet meer zo vlot want ze beginnen serieus te wegen,..maar ergens blijven ze de grote zorgen nodig hebben,...Het is best wel confronterend om hier mee om te gaan ,..het is weer het opnieuw een plaats geven en het erkennen dat ze "anders " dan anders zijn. Het is beseffen dat de zorg er voor altijd zal zijn,..ook in hun leven naar volwassenheid,...maar ik doe het met zoveel plezier en overgave,..Enne ik heb één groot voordeel ,..ik ben deze puberkes te baas en ze blijven mama's grootste schatten en pruttelen niet tegen of toch bijna nooit ,...Maar toch ,..het doet pijn ,heel veel pijn diep vanbinnen in mijn hart,...

    Eigenlijk mag ik daar niet teveel bij stilstaan ,..maar het komt op je af,...deze morgen bracht ik ze terug naar Aartrijke en kwam ik leeftijdsgenootjes van Robin tegen ,ze hadden gedaan met de examens ,..waren aan het chillen ,zich aan het amuseren en ik bracht hen terug naar hun zorginstelling,...Robin kan niet weggaan ,kan niet averechts doen of kattekwaad uithalen en dan flits het door mijn hoofd,..Hoe zou hij zich gedragen ???  Dit zijn zo van die vele vragen ,die ik eigenlijk moet laten voorbijgaan en niet bij stil staan maar ze komen op je af zonder dat je het wil,...En de kunst voor mij is om dit dagelijks te plaatsen en dit lukt dan soms moeilijker in periodes zoals het einde van het schooljaar,...iedereen is trots of minder trots op de resultaten van zijn kids ,..maar ik zou zo graag eens een rapportje krijgen van Robin en Anouk ,..al stond er maar 50% op ,ik zou een gat in de lucht springen,..Maar met of zonder rapport ben ik SUPERTROTS op wie ze voor me zijn ,...mijn leven ,mijn geluk. Lieve broer en zus ,ik hou van jullie !!!!!

    Toch ben ik ook benieuwd naar het rapport van mijne echte puberboy ,..onze Timmy,..ja kijk ,Hij is zo schattig en lief ,..heeft het vaak niet makkelijk met zichzelf omwille van zijn autisme,..zijn zoektocht naar de volwassen Timmy met de nodige ups en downs ,..en dan botst het weleens omdat ik als bezorgde mama gewoon het allerbeste voor hem wil,..terwijl ik hem eigenlijk ook een stuk moet leren loslaten ,maar doordat ik zo verbonden ben met Robin en Anouk heb ik dit bij Timmy ook wel eens moeilijk ,maar eigenlijk ben ik ook MEGATROTS op wie Timmy is,..en bij deze jongen wens ik jou alle geluk op jou zoektocht naar jou volwassenheid !!!

    En zo groeit het besef dat de dagen voorbij glijden ,soms makkelijk ,soms moeilijk ,maar ze blijven elke dag de moeite waard om er van elke dag iets heel moois van te maken ,...want door mijn job op oncologie besef ik meer dan ooit dat het plots anders kan zijn ,...en dan hé !!!

    Lieve mensen ,ik wens jullie een week vol zonneschijn en heel veel liefde,...
    Warme knuf,Ann

    25-06-2012 om 20:23 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm back
    Hallo allemaal,...

    Hier ben ik terug en wil jullie eerst en vooral bedanken voor de vele lieve en steunende woorden die ik van jullie krijg,..Ik sta daar nog telkens heel verwonderd van ,..Wat een heerlijk gevoel !!! Ik had vorige week echt wel een hele OFF week ,...ik voelde me niet goed ,moe ,rusteloos ,een groot gemis en ik vloog voor het minste op,...Ja ,dat zijn nu eens van die weken hé,..ik denk echt dat het voor me bekomen was van de communie hoor,.
    Ik nam de nodige rust tussen de bijscholingen door,...Vrijdag had ik een opleiding over omgaan met agressie waar  er een belangrijk deel rond communicatie in zat,....Communicatie is echt wel belangrijk hé ,heden ten dage met al die gecomputeriseerde toestanden missen we vaak de essentie van een contact hé,...oogcontact is wel heel belangrijk !!! Robin en Anouk hebben ook hun eigen communicatie taal ,..hun mooie lichaamstaal en die zegt vaak veel meer dan duizend woorden hé,....Ja ,die bijscholing vond ik interssant en zo kon ik ook met een beter gevoel naar het weekend gaan,...Zaterdag bleven de kids in Aartrijke omdat oma ging wandelen en zo namen papa en ik even tijd voor ons zelf ,..we gingen even shoppen naar de batjes in Izegem dat eindigde in een heerlijk glaasje en een babbel samen met familie en erna de buren ,...Ik voelde me blij en opgelucht .

    Zondag gingen we eerst de kids ophalen en gingen we dan bij andere vrienden langs om te genieten van een lekkere barbeque en een fijne babbel en zo hadden we weer een weekend vol van gezelligheid en vriendschap.Ook mijn schattekes genoten van de zon.Ze hadden zondag een mooi kleurtje !!!

    Ik kreeg dan gisterenmorgen telefoon uit Aartrijke om te zeggen dat de kids echt wel heel rood zien en er blaasjes in hun gezicht te zien zijn ,..ze toonden ze aan de dokter en tis toch wel een allergische reactie op de zon ,...Ik was heel ongerust ,voelde me bijna schuldig dat ze zondag genoten hadden van het zonnetje alhoewel ik ze toch beschermende en op tijd uit de zon nam en reed na mijn werk naar Aartrijke om te zien hoe het was ,...helemaal niet mooi om te zien maar ze waren wel rustig ,..oef ,dank zij de goede zorgen en extra vocht hebben ze erger kunnen vermijden en nam ik toch contact op met de dermatologe om morgen langs te gaan ,...want ik wil graag weten wat er is gebeurt en wat ik mag en kan gebruiken om hem te beschermen want hun buiten zijn kan ik toch niet afnemen hé,...Misschien is het wel hun medicatie die iets uit lokte ,we horen het morgen wel.
    Het kwam natuurlijk nu op het meest ongelegen moment want er was vandaag hun schoolreis en die hebben we moeten annuleren omdat de dokter ons adviseerde van ze wat binnen te houden van zon en wind en er was een uitstap naar zee gepland,...Heel heel jammer maarja ,niets aan te doen ..
    en zo werd ik weer maar eens gewezen op de kwetsbaarheid van mijn lievekes met alle emotionele gevolgen van mijn moederhart erbij.
    Ik probeer heel goed voor mijn enige hart te zorgen en voel dat ik het nog steeds wat kalmer moet aandoen vandaar dat ik het vandaag heel rustig hield,...zo naderen we stilletjes aan het grote verlof en alweer een fijn weekend samen met de kids erbij,..Want mijn levensmotto is nog steeds ,...Geniet van elke mooie dag ,elk mooi moment want voor je het weet komt er iets opduiken en dat mocht ik vandaag weer ervaren hé !!!

    Dikke knuf,Ann

    19-06-2012 om 19:42 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lieve hartedieven,...
    Hey schattekes,..

    Mama is hier even voor jullie,..heb even een moeilijk moment ,..Ik hou zo ontzettend veel van jullie en weet dat ik jullie in het weekend niet veel zal zien want zaterdag komt om Rollegem wandelen ,..dus zie ik jullie alleen zondag ,..Ik kan deze week ook niet langskomen omwille van mijn werk en vele bijscholingen ,..maar dit knaagt zo aan mij hé,..

    Ik heb toch even het recht om jullie dit te zeggen hé,..Ik belde daarnet naar de leefgroep en hoor dat het wel allemaal heel goed gaat met jullie ,maar ja ,daarmee raak ik jullie fysiek niet aan hé,...Ik probeer hier zo tegen te vechten hé,maar nu is het me even te machtig,......Pfffffffff.

    Ik merk bij mezelf dat ik sinds ik in september herstart ben met werken dat het wel goed met me gaat ,dat ik heel veel op een rij kan zetten ,..maar mijn moederhart is zooooooooooooooooooooooooo immens groot dan mijn brein me niet altijd kan volgen en dat vreet dan zo aan mij hé,...  
    Schattekes hebben jullie hier een pasklaar antwoord voor ? ... Ik denk het niet hé ,..maar ik voel in elke vezel van mijn lijf dat jullie mij ook zo graag zien ,ik zie jullie de laatste tijd wel heel content en alert en dwz dat jullie ook goed in jullie mooi zacht velleke zitten ,...

    Ik weet dat we goed bezig zijn samen en mocht de voorbije dagen weer veel bemoedigende woordjes ontvangen van de mensen om me heen en dit brengt me door elke dag en voel ik me dan wat gerustgesteld,...Lieve Robin en Anouk ,...ik stuur jullie duizenden warme lieve knuffels toe en kijk heel erg verlangend uit naar zondag ,..dan maken we het extra leuk hé,..

    Robbedoesje en noukienouk ,ik voel en zie nu jullie mooie glimlach en door mijn tranen door komt er een glimlach voor,..jullie zijn het beste wat me is overkomen ,....

    Mijn speciallekes ,mijn schattekes ,mijn lievekes ,mijn liefste kindertjes van mij ,...Ik hou ontzettend veel van jullie ,xxxxxxxxxxxxxxxxxx


           love you !!!!!

    13-06-2012 om 19:42 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag
    Hallo allemaal,

    Alweer een weekje voorbij,...een weekje dichter bij de grote vakantie,...een weekje dichter bij het einde voor Robin in Zonnehart,...Ik ben deze week mijne puber gaan inschrijven in zijn nieuwe school,..De Varens in Brugge,...Wat zal het wennen worden voor Robin ,maar vooral ook voor mama,..Het is Robin weer opnieuw in handen geven van andere mensen,opnieuw vertrouwen opbouwen ,..maar ik heb er een goed gevoel bij,..het zal wel lukken.

    Donderdagavond ging papa de kids halen want vrijdag was het hier deel 3 (en ook het laatste deel ) van zusjes communiefeest.De kids en de opvoedsters kwamen bij ons op bezoek,...Het was een heel fijne dag en zo weten de opvoedsters nu ook hoe we thuis geinstalleerd zijn met onze douchebrancard ,tillift en hooglaagbedden hé,..ze zagen ook hoe goed de kids op mama reageren wanneer ze thuis zijn ,..ze weten het maar al te goed hoor die sloebers van mij,...Weet je,de laatste tijd zijn ze zo content hé,tis echt een zaligheid om ze bezig te zien ,ze voelen de warmte van de zon ,de buitenlucht door hun aderen stromen en hebben precies bergen energie en dit is zo fijn voor mij,...en dan droom ik luidop ,...Kon dit maar elke dag,..Kon ik ze maar elke dag bij me hebben ,..Maarja hé,...

    Zaterdag was het eens een doodgewoon dagje thuis zonder stress,zonder zorgen ,gewoon onze goesting doen ,Anouk,Robin en mama deden s'middags samen een dutje en daarna genoten we met onze polar en cape aan toch wat van de zon ,..als Robin maar buiten kan,...Na het avondeten was het knuffeltime ,samen in de zetel ,...

    Vanmorgen was Robin vroeg wakker ,heel content en vol enthousiasme om Vaderdag te vieren ,..en bij deze wil ik Papa Erwin van harte bedanken voor zijn onmetelijke grote liefde voor mijn kids,..ik sta er nog dagelijks versteld van hoe graag hij mijn kids ziet en dat doet zoveel deugd ,..Ik ben er supertrots op,...Lief zoeteke ,MERCIE  voor alles,..
    We maakten ons klaar en gingen tegen de middag naar oma en opa om onze pa in de bloemetjes te zetten (Hij kreeg een ijsmaker ,hij is verzot op ijsjes).Het was weer een gezellig samenzijn met de hele familie en Robin en Anouk werden weer geknuffeld door Elke en Jens en dit was natuurlijk grote pret hé en dan als toetje een lekker stukje aardbeientaart !!!!

    Daarnet brachten we ze terug naar hun stekje in Aartrijke,ze waar moe maar voldaan van hun leuke weekend en mama weer sprakeloos de hele terugweg ,maar ik had de DVD en foto's van de communie mee uit school en kon ik het nog eens bekijken en met een goed ,gelukkig gevoel mijn weekend afsluiten en weer uitkijken naar het volgende,..

    Heel veel liefs ,Ann






    10-06-2012 om 20:40 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een klopje van de hamer
    Hallo allemaal, Hier ben ik terug na een eindelijke eens gewone week,..Alle festiviteiten zijn nu wat achter de rug,maar dat geeft zowat zijn weerslag op mijn lijf.Ik moest deze week wat vechten tegen vermoeidheid,maar dit zal wel wat normaal zijn zeker.Gelukkig kon ik gisteren wat zonne energie opdoen en vandaag deed ik nog een extra dutje. Met mijn 2 schattekes gaat alles goed,..Anouk die straalt zo hé,..ik krijg telkens een warm gevoel wanneer ik haar zie,toen ik ze gisterenmorgen ging ophalen in Aartrijke en ik ze zo zag was ik weer een gelukkige mama,...maar waren mijn gedachten ook bij Kiril* een moedige jongen die de strijd verloren had ,zijn andere sterrevriendjes en ook aan de mama van Tom*,het kindje uit Aartrijke die onlangs gestorven was,..het moet voor zijn ouders verschrikkelijke zijn om nooit meer die weg te moeten rijden ,...een deel van je leven valt gewoon weg,..Ik had een fijne babbel met het personeel in de leefgroep hierover en ik zei het hen gewoon waarom het soms zo nodig is dat ik dagelijks naar de leefgroep bel om te weten hoe het gaat ,ergens in mijn lijf heb ik een interne klok die me rond 18 uur zegt ,Ann,..tis tijd om te bellen ,de verbondenheid met de kids is gewoon zo groot ,dat je er niet om heen kan ,hoe ik er ook probeer tegen te vechten ,..gelukkig verstaan ze me maar al te goed en zijn ze blij met mijn dagelijks telefoontje,..ik geloof bij mijn eigen weten dat ik het maar één keer vergeten ben en geloof me ,ik was er niet goed van ,.... Gisteren was Robin ook superblij,..wat wil je als je buiten kan hé,..hij lag nog te roepen en vertellen in zijn bedje tot 23 uur ,ik ging een paar keer kijken en hem tot rust te brengen maarja vanmorgen waren ze er dan ,..Hij deed verschillende epilepsie aanvalletjes met als gevolg dat hij vandaag heel moe was,..en vandaag was het juist schoolfeest op Aartrijke,..maar niets aan te doen ,ik moest hem naar de leefgroep brengen want hij kon gewoon niet tegen de drukte terwijl zusje zat te genieten tot en met ,.. We kwamen rond 16 uur naar huis en het was onwennig voor mij ,ik voelde me eigenlijk niet zo best dat ik ze zo vroeg moest achterlaten ,..wanneer gaat dit schuldgevoel bij mij eigenlijk eens verdwijnen ??? Het zal wel met het dipje te maken hebben zeker ,..morgen zijn we een andere week ,gaan we er weer met volle teugen tegen aan ,en kijken we uit naar het volgend weekend die we vrijdag al starten want dan vieren we weer feest ,..de kindjes en de opvoedsters komen bij ons langs om het communiefeestje van Anoukje te vieren ,...Fijn hé en ondertussen hopen we dat de zomer eindelijk kan beginnen . Heel veel liefs,Ann

    03-06-2012 om 19:20 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prachtig weekend
    Hallo allemaal,.. Hier ben ik opnieuw terug,al wat bekomen van het hele feestgedruis,..Ik wist niet dat de communie zo'n impact op mij ging hebben ,...Weet je ,ik was en ben nog steeds een beetje overdonderd door alle aandacht die we mochten krijgen van iedereen om ons heen ,..Van mezelf weet ik dat mijn liefde onnoemelijk groot is voor mijn speciallekes ,maar dat er heel veel onder jullie het zo prachtig vonden dat doet me deugd .Anouk heeft echt genoten van haar feest ,..ze besefte het maar al te goed ,toen ik haar s'morgens uit bedje haalde verscheen haar mooie glimlach ,bij de kapper zat ze te glunderen ,en in de viering was ze wat moe maar op ieder belangrijk moment in de viering waren die oogjes wijd open en was ze er alert bij,..zou ze dit nu allemaal snappen ,mijn kleine(grote) meid.Haar dubbel feest was ook de max ,op 12 mei hielden we het leuk thuis want het was al een lange dag voor haar en ze heeft toch wel haar rust nodig ,mijn poppemie. Op 20 mei vierden we dan met al onze familie en vrienden ,buren een groot feest ,want ook dit heeft ze verdient ,ze genoot samen met Elke van alle aandacht rond haar ,en ik zelf ook,..ik moest eigenlijk soms wel slikken,vele mensen krijgen een krop in de keel bij het zien van mijn gelukkige kids ,anderen zijn vol bewondering ,en dit doet me als mama wat,..ik doe gewoon mijn ding ,maar na 20 mei besef ik plots weer dat het niet zo gewoon is om dit maar te doen ,maar ik doe het ook zo graag,!!!! Ik ben Anouk en Robin heel dankbaar dat ik dit samen met hen mocht vieren; En er kwam hier precies geen einde aan het feesten ,.zaterdag liet ik even de kids op school omdat het even wat qualitytime was voor papa en ik ,we gingen Annelies ophalen en vierden dan feest samen met de familie Coosemans ,we genoten van een lekkere barbeque en het gezellig samen zijn. Annelies had haar valies gemaakt en wou ook genieten bij haar broer en zo bleef ze hier nog 2 daagjes en dat ze het leuk vond,..ja niet te doen ,..Zondagmorgen gingen we de kids halen en genoten van het mooie en warme weer ,zalig hé,..We leefden gewoon helemaal buiten en Robin vind dit de max,..hele vertellingen deed mijn ventje,we pletterden wat in het zwembadje ,daarna wat zonnebaden en dan nog een pintje drinken samen met de buren,..Na een mooie dag gingen ze welgezind slapen ,.. Zondagmorgen was Robin de eerste wakker van de hele straat ,hij kraaide van 6 uur en papa voelde ook de zon en ze stonden samen op ,..toen ik om 8 uur opstond zaten die 2 venten al buiten ,..Robin riep de hele straat wakker (sorry buren ,maar ik weet ondertussen dat jullie ook genieten van dit lawaai).Na een verfrissende douche was het dan alweer een feestje,onze buurvrouw Katrien werd 30 jaar en we genoten samen van een aperitiefke en later op de middag van watersellekes ,..tof hoor,..Zo zie je maar ,het was hier gewoon weer heel gezellig en fijn ,..alleen haat ik zo die zondag(maandag)avonden ,het terugbrengen van de kids doet me steeds pijn ,maar ik was voldaan en blij om die alweer mooie dagen samen,..Lieve Robin en Anouk ,love you !!! en ook de vakantie van ons annelies liep ten einde en moest ook zij terug ,ze was heel moe maar ook blij en vroeg direct wanneer de volgende vakantie is,.. Lieve groetjes ,een gelukkige mama













    29-05-2012 om 20:36 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel mooi feest


















    22-05-2012 om 20:44 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de voetjes op de grond,...

    Hallo allemaal,...

    Vrijdagmiddag kwam ik heel welgezind de leefgroep van de kids binnen want ik was daarvoor nog even gaan shoppen ,ik mocht van oma Rollegem een geschenkje halen voor Anoukjes communie,..en zo waande ik me in de roes van het feest  nadert,wat word ik zalig geleefd ,wat geniet ik van mijn kids en alles om me heen ,..toen ik gezegd werd dat er opnieuw een kindje gestorven was ,..een lieve jongen weliswaar niet in de leefgroep van de kids maar  ik kende wel goed zijn ouders ,ze zijn bij mij aanwezig in de ouderraad,..en geloof me ,daar sta je dan perplex,..als een donderslag bij heldere hemel weer helemaal in de realiteit en het besef hoe kwetsbaar onze kinderen zijn ,..zij kunnen heel veel aan ,.;kunnen heel lang vechten maar soms zijn alle krachten op ,..en moet je ze loslaten ,..en daar lieve mensen mag je niet aan denken ,moet je proberen te verdringen ,maar af en toe komt en speelt dit door mijn hoofd want verdorie een kwalijke epilepsie aanval kan al fataal zijn ,..en dan ,hoe moet het verder,...

    Ik stak een heel blije Robin en Anouk in de auto en keek heel veel in mijn achteruitkijkspiegel en zag hoe ze zaten te glunderen ,..en door mijn tranen heen ,probeerde ik te genieten van mijn Robin en Anouk en besef ik meer dan ooit hoe graag ik ze zie ,hoe erg ik moet van elk kostbaar moment met hen genieten ,..en dat heb ik dit weekend gedaan ,..we hielden het hier vrij rustig en ze waren heel content ,..Ik genoot van het gekraai van Robin ,keek hoe de verpleegster hem liet genieten van een zalige douche en ik kroop bij hem in zijn bedje en nam hem stevig vast om te bedelven onder de zoentjes,..

    Ook Anoukje genoot ,..wat is mijn meid opengebloeid,..wat geniet ze ,wat kan ze zo zalig lachen ,..ook zusje nam ik meermaals heel goed vast en knuffelde ik ze meer dan goed was,..maar ik had en heb het zo nodig,..Voor mij is het nu eens een zalige zondagavond ,morgen ben ik nog een dagje vrij en zo kon ik ze even thuishouden en ze nog even zelf hier in hun knusse bedje leggen ,..Maar het hele weekend ,draag ik in alles wat ik doe ,de lieve Tom mee ,..denk ik aan zijn ouders en familie ,aan alle personeel uit Aartrijke ,..aan zoveel mensen die ook hun kind verloren hebben ,die ook een zorgenkindje hebben ,..

    Vandaag kwam mijn ma met de afgewerkte foto's van Anoukjes communie en ze zijn prachtig,..gewoon om bij stil te staan ,..Ik hoop dat het me aardig lukt deze week ,dat ik wat troost vind in mijn kids en dat ik zaterdag samen met Anoukje mag genieten van een mooie ,unieke dag !!!

    Speciaal voor Tom ,vond ik dit mooie gedichtje over afscheid ,..

    Morgenkind.

    Eendagsbloem in onze handen,

    wij zullen je telkens herkennen

    in elke ontluikende knop,

    in iedere druppel die glinstert,in elke zon die verwarmt.

    En als de avond valt,

    dan zal je bij ons zijn .

    Soms even.Hoorbaar als adem.

    Onvindbaar.Tussen tedere dingen,

    Behoedzaam geschreven

    op de kwetsbaarste plek

    in ons hart.

     

    Uit het boek: "Voor wie woorden zoekt " van kris Gelaude

     

    Een warme knuffel,Ann

    06-05-2012 om 21:34 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele mooie foto's
















    30-04-2012 om 21:25 geschreven door mama robin en anouk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Hallo,
    Mijn verhaal gaat over Robin en Anouk,dit zijn mijn 2 allergrootste schatten,Robin  en Anouk hebben allebei een heel zware fysische en mentale handicap.
    Maar wat de oorzaak is van dit alles ,is nog steeds een groot vraagteken.Vele onderzoeken en tests en jaren later is het nog steeds niet geweten;
    Ze hebben allebei epilepsie,maar die is met medicatie redelijk onder controle;In het begin was het echt heel moeilijk om alles te aanvaarden,je wilt weten hoe hun toekomst zal zijn,......Na verloop van tijd probeer je alles een plaats te geven en te genieten van elke dag dat ze bij je zijn.Mijn kapoenen hebben me al zoveel geleerd,hoe mooi het leven is? Wat genieten is van de kleine dingen in het leven? Wat echte liefde is? Gewoon ik ben ze heel dankbaar dat ik hun mama mag zijn.
    Soms heb ik het heel moeilijk,maar ik kan heel goed mijn gevoelens neerschrijven ,vandaar dat ik mijn blogje heb aangemaakt..
    Liefs,Ann
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Mijn klein poppemieke,
    Mijn hartedief,
    Wat ben jij lief
    Wat hou ik van jou,
    Je mama,xxx
    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • onze school
  • mama's werk
  • autismespectrumstoornis
  • hier verblijven we tijdens de week



  • Twee beertjes hand in hand houden elkaar lekker warm.
    Net als die twee beertjes heb ik het nooit koud,
    want jullie zijn degene die mijn hartje warm houdt!!!

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs