Media
welkom op de eurobiljetten
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !
Zoeken met Google


Zoeken in blog

Willekeurig Bloggen.be Blogs
roeland
www.bloggen.be/roeland
Willekeurig Bloggen.be Blogs
liefdenetwerk
www.bloggen.be/liefden
Willekeurig Bloggen.be Blogs
paypal
www.bloggen.be/paypal
Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Vul jullie Eurobriefjes ook in
  Radio
  20-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwettelijk Hof verwerpt schorsingsverzoek


  Het Grondwettelijk Hof in Brussel verwerpt de vordering tot schorsing aangespannen door 110 lokale radio’s voornamelijk in samenwerkingsverband (oa. Club FM, Familyradio, …) tegen het mediadecreet.

  Het grondwettelijk hof heeft op woensdag 19 juli 2017 haar arrest bekend gemaakt in de zaak tot vernietiging en schorsing van een aantal artikelen van het nieuwe omroepdecreet.  Het Hof  heeft de vraag tot schorsing verworpen. Dit betekent dat de eind december 2016 gestemde mediawetgeving, het nieuwe frequentieplan en de lopende erkenningsronde voorlopig gewoon verder kunnen gaan.

  Ten strijde tegen Gatz

  In de maand april kon je hier lezen dat een honderdtal VZW’s met een procedure voor het Grondwettelijk Hof ten strijde trokken tegen het huidige frequentieplan van de minister Gatz.  Met hun verzoekschrift vroegen  ze de schorsing van het decreet. Klagers hekelden dat de minister de lokale frequenties afpakte en samenvoegde tot vier netwerkradio’s, een einde maakte aan de samenwerkingsverbanden en de zendvergunning van de landelijke zenders automatisch met vier jaar verlengde.

  De lijst van de radio’s die de klacht mee-ondertekenden vind je op de tweede bladzijde van het arrest.  Daartussen niet alleen de vier grote ‘ketenradio’s’, maar ook onafhankelijke radio’s waarvan sommigen vorige week zelfs hun nieuwe erkenning binnenhaalden.

  Debatten met vier partijen

  De debatten werden gehouden op 7 juni 2017 in aanwezigheid van de raadslieden van de verzoekende partijen (lees: de 110 radio’s) vertegenwoordigd door het Mechelse kantoor Sirius Legal en de Vlaamse regering, maar ook – en dat is toch wel verrassend – ook met advocaten van de NV Topradio en Medialaan (eigenaar van Q musc en Joe fm).

  De VTM radio’s vonden dat ze moesten tussenkomen in dit dossier omdat ze miljoenen euro’s geïnvesteerd hebben en meer dan 60 personeelsleden tewerk stellen. Bovendien vonden ze dat de 110 klagende lokale radio’s hun hoedanigheid als lid van een samenwerkingsverband evenwel niet aangetoond hadden in het verzoekschrift.  Hadden ze aan de Medialaan nattigheid gevoeld dat hun automatische licentieverlenging in het gedrang zou komen? Volgens NV Medialaan zou een  schorsing erg nadelig zijn voor de landelijke radio’s zodat ze hun investeringen om zowel op FM als DAB+ uit te zenden, zouden moeten stopzetten.

  En wat kwam Topradio daar doen? Zij voeren aan dat het inwilligen van het beroep tot vernietiging aanleiding zou geven tot grote rechtsonzekerheid.  Tijdens het verhoor gaven ze ook aan achter de beslissing te staan om de vergunning van de landelijke radio’s met 4 jaar te verlengen. Ze steunen dus hun collega ketenradio’s niet of niet meer.

  Als ik de tekst lees, heb ik de indruk dat dit niet het proces was van de ketenradio’s tegenover de Vlaamse regering, maar wel tegenover de Vlaamse regering én Topradio én VTM. Eén tegen drie! Die wedstrijd kan je nooit winnen…

  Meer argumenten kan je in het arrest nalezen.

  Link naar het arrest (19/7/2017)

  20-07-2017, 06:30 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste reeks 35 erkenningen levert slechts 2 nieuwe initiatieven op


  Van de 35 lokale radio’s die minister van Media Sven Gatz vorige week erkende, zijn er 13 in West-Vlaanderen, telkens 7 in Antwerpen en Limburg en 4 in Limburg en Oost-Vlaanderen. Er zijn ook twee nieuwe initiatieven.

  Het merendeel van de pas erkende radio’s zendt vandaag al een lokaal product uit en moet voor het bekomen van de zendvergunning enkel het technische luik in orde brengen. Een beperkt aantal maakt nog deel uit van een samenwerkingsverband en zal vanaf 1 januari een eigen onafhankelijke radio moeten uitbouwen: Vb. VMI Oostkamp behoort tot de RGR keten,  VRT Houtland geeft het signaal van VBRO door,  Radio West en Maasmechelen zijn club FM- telgen. De bekomen zendvergunning verpatsen aan een keten behoort tot het verleden! Deze radio’s kunnen nu al de adminitratieve voorbereidingen starten en krijgen zo voorsprong op hun collega’s die de pech hebben niet de enige aanvrager te zijn voor de ingediende cluster.

   

  Provincie Aantal erkende radio’s
  Antwerpen 7
  Limburg 7
  Oost-Vlaanderen 4
  Vlaams-Brabant 4
  West-Vlaanderen 13
  Eerste reeks erkenningen (7/2017) 35

  De eerste reeks van 35 stations hebben we per locatie en frequentie overgebracht op  deze kaart.

  Van de 35 erkende radio’s zijn er slechts 2 nieuwe initiatieven.

  Twee nieuwe initiatieven

  Terwijl er in grote steden door meerdere kandidaten gevochten wordt om een frequentie, was er slechts één geïnteresseerde voor het pakket Vilvoorde/Kampenhout. VZW Stadsradio Moetoen werd pas twee maand geleden opgericht en heeft nu al zijn erkenning op zak. De rechtspersoon VZW Stadsradio Moetoen werd opgericht op 18 mei 2017 door Geert Bollé uit Mechelen, die voorzitter is, Lauren Vancampenhoudt uit Keerbergen en Rudi Siebens uit  Vilvoorde. Bollé – die met andere rechtspersonen ook nog dossiers indiende voor andere pakketten – opteerde om voor Vilvoorde een nieuwe rechtspersoon op te richten. De huidige VZW Moetoen bestaat ook nog en is in handen van Christophe Moens, maar stelde zich niet kandidaat voor dit pakket omdat Moens de kaart trekt van de netwerkradio.

  De originele Radio Moetoen, de  vrije Vilvoordse radio die op 1 maart 1981 het levenslicht zag, was lange tijd te beluisteren op 102 MHz.  In 1987 trad Radio Moetoen toe tot het netwerk van Radio Contact, later Club FM.

  MoetoenOp de Facebook pagina van het  nieuwe Moetoen is sinds een paar dagen een aankondiging te horen dat men vanaf 1 januari start op de 105.7 MHz voor Vilvoorde. Men gebruikt hiervoor nog het oude logo en dito jingle. Moetoen is niet de eerste Vlaamse radiolegende die door Bollé wordt opgevist. Eerder gebeurde dat ook al met Antigoon in Antwerpen en Roeland in Gent.

  Pakket 93 Kampenhout 107.4 / Vilvoorde 105.7 Stadsradio
  Moetoen

   

  X-Ray FM

  De tweede nieuwkomer X-RAY, opgericht door voorzitter Bram Soete en secretaris Hannes Royens, bestaat reeds sinds maart 2004 zonder ooit erkend te zijn.  Ze deden mee met de erkenningsronde in 2004 voor lokaliteit Aalter, maar dat liep met een sisser af. Ondertussen werd de administratieve zetel verplaatst naar Izegem en nu hebben ze meer geluk want X-Ray werd erkend voor de frequentie 106.8 in Torhout.

  De eerste 35 erkenningen op Google maps.
  Minister Gatz erkent de eerste 35 lokale radio’s

  19-07-2017, 15:16 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RNK hoopt op extra zendbereik


  Stefan De Wilde in de studio van RNK. - Foto Wiggenraad
  Stefan De Wilde in de studio van RNK. - Foto Wiggenraad

  De toekomst van lokale radiozenders is onzeker door de invoering van de nieuwe frequentiepakketten. Eén van de oudste zenders in onze regio, Radio Noorderkempen, vreest volgend jaar een minder voordelig zendbereik te zullen hebben. "We hebben onze kandidatuur ingediend en hopen natuurlijk op de beste uitkomst." De zender mikt in 2018 op een extra zendfrequentie vanuit Beerse.

  DIRK VAN GORP

  Eind dit jaar vervallen alle radiovergunningen voor lokale radiozenders en zal het Vlaams departement Cultuur, Jeugd en Media nieuwe licenties toekennen. Daarvoor is minister Sven Gatz (Open Vld) bevoegd. Radiostations moeten om de zoveel jaar sowieso hun vergunning laten vernieuwen. Maar dit keer heeft Vlaanderen de procedure herzien en minister Sven Gatz zal frequentiepakketten toekennen aan de stations. Dat wil concreet zeggen dat een lokale zender bijvoorbeeld twee frequenties kan krijgen of geen enkele als de twee frequenties naar een andere zender zouden gaan. "Neem nu pakket 17, dat onze huidige frequentie 107.5 en dan 106.8 van Radio Actief omvat", verduidelijkt Stefan van Radio Noorderkempen. "Binnenkort worden de twee samengevoegd en bestaat de mogelijk dat één radiozender afvalt."

  35 jaar

  Radio Noorderkempen (RNK), die dit jaar zijn 35ste verjaardag viert, is één van de oudste lokale zenders in de Kempen. De radiomakers staan bekend als muziekkanaal en ze draaien de klok rond hedendaagse hits. Het levert hen gemiddeld 13.307 luisteraars per week op, waarvan elke luisteraar minstens twee uur luistert.

  RNK wil uiteraard ook na 2017 verdergaan met radiomaken en daarom heeft de lokale zender zich kandidaat gesteld voor verscheidene pakketten. De Oud-Turnhoutse zender diende een aanvraag in voor pakket 17 Arendonk en Oud-Turnhout, pakket 24 Oud-Turnhout en Beerse en pakket 94 Turnhout, Kasterlee en Ravels. "Egenlijk is pakket 24 het beste", meent Stefan. "De spreiding van die frequentiepakketten is niet altijd optimaal voor lokale radio's. Neem nu Oud-Turnhout en Arendonk. Er staat in beide gemeenten een mast die een zendbereik heeft van 12 kilometer. Maar die masten staan ongeveer 12 kilometer uit elkaar. Dus bereik je met het eerste pakket veel minder mensen. Omdat beide zendmasten elkaar overlappen."

  Drie kandidaten

  Het liefst wil de RNK-radioman pakket 24, waardoor hij een veel uitgebreider zendbereik heeft met interessante adverteerders. In Beerse zitten heel wat bedrijven, én nog meer potentiële luisteraars. "We mogen niet kiezen. Bovendien zijn er voor dat pakket drie kandidaten: TOS, OT en RNK", weet Stefan. "Het is afwachten wie het departement zal uitkiezen."

  Nog enkele maanden

  De aanvragen zijn intussen ingediend, maar de beslissing valt pas over enkele maanden. Zeker is al wel dat RNK niet langer alleen in Oud-Turnhout zou blijven. Als RNK pakket 24 krijgt, zendt het station vanaf 2018 uit op frequenties 106.2 en 107.8. En Noorderkempen zal dan ook een studio moeten openen in Beerse. "Een klein lokaal waar een soort van zendapparatuur instaat en een antenne om uit te zenden", verduidelijkt Stefan. "We zouden dan programma's blijven maken vanuit Oud-Turnhout, maar doorsturen en uitzenden in de gemeente Beerse. We hebben overigens al een optie genomen op een locatie in Beerse, maar we wachten eerst de beslissing van de cultuurminister af."  bron:HLN

  19-07-2017, 12:16 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoe FM mag de komende 9 jaar blijven uitzenden


  Dirk Van Der Veken van Zoe FM is opgelucht dat er einde is gekomen aan de onzekerheid. - Klaas De Scheirder
  Dirk Van Der Veken van Zoe FM is opgelucht dat er einde is gekomen aan de onzekerheid. - Klaas De Scheirder

  Lokale radiozender Zoe FM uit Zoersel heeft uitstekend nieuws gekregen van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld). Zoe krijgt namelijk een nieuwe uitzendlicentie voor de komende negen jaar. "Dit is een opluchting. Nu kunnen we concreet werk maken van enkele plannen die we hadden", zegt Dirk Van Der Veken van Zoe.

  Minister Gatz is volop bezig met het radiolandschap te hertekenen. Van de 290 lokale radio's die er nu nog zijn in Vlaanderen zullen er vanaf 1 januari 2018 nog maar 123 hun frequentie kunnen behouden. Recent duidde de minister de eerste 35 zenders aan die in de ether kunnen blijven. Zoe FM - een zender die vooral muziek uit de tweede helft van vorige eeuw en streeknieuws brengt - is één van de gelukkigen.

  Betere ontvangst

  "We wisten dat we een sterk dossier hadden, maar het goede nieuws van het ministerie was toch nog altijd een opluchting", vertelt productmanager Dirk Van Der Veken. "Vanaf Nieuwjaar zenden we uit op 104.9 FM rond Halle-Zoersel en op 107.6 FM rond Brecht. Door de hervorming gaat op sommige plaatsen de ontvangst verbeteren. Voor ons komt er meteen ook een einde aan een periode van onzekerheid. Een aantal plannen en investeringen die we tot nu toe in de koelkast hadden zitten, kunnen we nu doordrukken. Zo komt er bijvoorbeeld aan de Ambachtslaan in Brecht een nieuw technisch filiaal."

  Verder gaat Zoe onder andere werk maken van de oprichting van twee extra themazenders, die weliswaar enkel online te beluisteren zullen zijn. "Zoe Vintage gaat vooral muziek uit de jaren '50 en '60 draaien, Zoe Eighties uit de jaren '80", legt Dirk Van Der Veken uit. "Zo hopen we nog meer luisteraars te kunnen bereiken en adverteerders te kunnen lokken." Zoe FM heeft vier voltijdse medewerkers in dienst en vijf op losse basis. De zender bestaat al sinds 1981 en is te beluisteren in heel de Voorkempen. (KDC)  bron:HLN


  19-07-2017, 11:48 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evenementenzender herdenkt einde van de Engelse zeezenders


  Met een evenementenzender en een vijfdaagse beurs in Kortrijk herdenkt Miamigo40 het einde van de Engelse zeezenders, precies 50 jaar geleden.

  We zijn in volle zomerperiode en bij vele vijftigplussers duikt dan het zeezender-gevoel weer op.  2017 is trouwens een speciaal herdenkingsjaar voor de Engelse zenders, want 50 jaar geleden – op 14 augustus 1967 – maakte  de Britse wetgeving een einde aan de piratenradio’s die vanop zee uitzonden via de middengolf.

  Kent u nog de legendarische namen zoals Radio London en Caroline?

  Vlaanderen is deze Engelse zeepiraten niet vergeten. Vanaf woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september 2017 wordt in Taverne Bijenhof in deelgemeente Bissegem ( Kortrijk) een vijfdaags radio evenement georganiseerd onder de naam ‘London FM’. Het evenement is gericht op de Engelse zeezenders van 50 jaar geleden. Er wordt via een tijdelijke FM vergunning uitgezonden voor de regio Kortrijk op 97.8 MHz.  Daarnaast kan je al vanaf 1 augustus luisteren naar het station ‘LONDONFM’ via de webplayer van miamigo40.be, de organisator van deze vijfdaagse.

  Niet alleen luisteren, maar ook kijken

  Naast uitzendingen is er een zeezender beurs met schaalmodellen van zeeschepen. 2016-05-28-RadioDagGistel-004-1024x683Hans Hettelder, de specialist in deze materie, zal aanwezig zijn vanaf vrijdag 1 september met onder meer een replica van de MV Galaxy van Radio London (foto links). Verder krijg je ook studio apparatuur te zien zoals een Gates mixer (foto boven) en jinglemachines die in gebruik waren bij Radio London.

   Alle infohttp://miamigo40.be/nl/londonfm-news-2/

  19-07-2017, 08:58 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Regulator Media trekt erkenningen in van twee radio’s


  De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de erkenningen van twee lokale radio’s ingetrokken: Radio Ham (uit het Limburgse Ham) en Kneistiradio (het vroegere Radio Paradijs uit het West-Vlaamse Knokke-Heist).

  De VRM kon moeilijk anders dan de erkenningen in te trekken omdat de rechtspersonen achter de radio ontbonden waren. De VZW Radio Ham had op 3 juli 2016 beslist  de vennootschap op eigen initiatief te ontbinden;  zo ook voor de VZW Reformat (Kneisti radio, het vroegere Radio Paradijs).

  Vermits de twee VZW’s geen verzoek gedaan hadden tot overdracht, kwamen de erkenningen (die in theorie nog liepen tot eind dit jaar) vroeger ten einde.

  Einde Kneistiradio

  KneistiPhilippe Maenhout, alias Bart Degraaf, van de Heistse lokale radio (Kneistiradio op 105.1 MHz) besliste als voorzitter van de vzw Reformat om op 3 mei 2017 in vereffening te gaan. In tegenstelling tot radio Ham – die al sinds eind vorig jaar vrijwillig gestopt was (link) – moest de Heistse zender maandagavond 17 juli verplicht uit de ether. Want de VRM had niet alleen de erkenning als lokale radio, maar ook de zendvergunning ingetrokken. De beslissing komt hard aan bij de luisteraars van de radio die sinds een viertal jaar uitzond als enige echte lokale radio voor Knokke-Heist en de opvolger was van Radio Paradijs.

  De etherstilte op de 105.1 MHz zal maar van tijdelijke aard zijn want vrijdag kon je hier al lezen dat VZW Magic erkend werd om vanaf 1 januari 2018 radio te gaan maken onder de naam Kunstradio via de frequenties 105.1 (Knokke-Heist) en 107.6 (Blankenberge).

  Pakket Lokaliteit en frequentie Naam VZW (radio)
  32 Blankenberge 107.6 / Knokke-Heist 105.1 Magic (Kustradio)

  Heropstart?

  De huidige Kneisti-medewerkers hadden na de faling van de VZW Reformat in mei beslist zelf een nieuw erkenningsdossier in te dienen en stelden zich kandidaat voor pakket 98 (met 1 frequentie 106.2 MHz voor Knokke-Heist). Het is nu nog wachten op een eventuele erkenning door het departement Media van de Vlaamse Overheid want er zijn momenteel twee ontvankelijke kandidaten voor het beoogde pakket.
  18-07-2017, 06:31 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Brouwer stopt dan toch


  Pedro De Smeijter en Eric De Temmerman zenden nog tot eind dit jaar uit. - Foto Ronny De Coster
  Pedro De Smeijter en Eric De Temmerman zenden nog tot eind dit jaar uit. - Foto Ronny De Coster

  De knoop is doorgehakt: Radio Brouwer in Oudenaarde stopt er eind dit jaar dan toch mee. "De stad heeft ons nog flink wat logistieke steun aangeboden, maar het zal tòch niet lukken. Voor amateurs als wij is het nieuwe frequentieplan van mediaminister Sven Gatz (Open Vld) de doodsteek. We trekken er met veel spijt de stekker uit", zegt Pedro De Smeijter.

  RONNY DE COSTER

  Vorig jaar vierde Radio Brouwer nog zijn 35ste verjaardag. Maar vandaag is de feeststemming halfweg de Volkegemberg compleet weg: de zwanenzang is ingezet: Brouwer haalt 2018 niet. In maart al sloegen de radiomakers alarm, nadat bekend raakte, dat de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister voor Media Sven Gatz (Open Vld) een nieuw frequentieplan had uitgewerkt dat de

  uitzendvoorwaarden voor regionale radiostations reglementeert.

  In het plan is er sprake van zogenaamde 'frequentiepakketten'. Bepaalde radiostations mogen na de hernieuwing van hun zendvergunning gewoon verder doen, maar andere zenders worden verplicht om een groter zendgebied te bestrijken. Dat mogen ze niet doen door hun bestaande zendinstallatie op te drijven: ze zijn verplicht om in hun 'uitbreidingsgebied' een nieuwe zendmast te plaatsen.

  Voor Radio Brouwer betekent dat een zendmast bouwen aan de Hotond om Ronse en Kluisbergen te bestrijken. Geschatte kostprijs van die investering: 20.000 euro. "Dat geld hebben we niet en kunnen we ook niet verdienen met advertenties uit dat 'nieuwe' zendgebied. Radio Brouwer is geen bedrijf. Wij hebben geen mensen om reclame te ronselen, maar zijn pure amateurs. We worden verplicht tot een schaalvergroting die we helemaal niet willen en ook niet aankunnen", zegt voorzitter Pedro De Smeijter.

  Walburga

  Even leek het of de lokale radio tòch een doorstart zou nemen. Het stadsbestuur van Oudenaarde bood de zieltoegende radio flink wat steun aan.

  "Omdat we recent ook nog hadden te horen gekregen dat we ons radiohuis aan de Volkegemberg niet langer zouden kunnen gebruiken, wou de stad ons een ruimte in het Bisschoppenkwartier nabij de Sint-Walburgakerk ter beschikking stellen. En de Walburgatoren mochten we gebruiken om onze zendmast te installeren. We hebben dat even in overweging genomen, maar kwamen uiteindelijk toch tot het besef dat het niet zou lukken. Wij kunnen ons karakter van kleine, lokale radio niet veranderen. Die schaalvergroting zou financieel een gevaarlijk avontuur worden en bovendien, de ziel van de radio kan je niet veranderen. Het is beter dat we er de stekker uittrekken. Eind dit jaar is het gedaan. Jammer, want ons vijftien man sterke team had nog heel veel 'goesting' om verder te doen. Voor Oudenaarde. Maar de nieuwe wetgeving veegt ons van de kaart", besluit De Smeijter.  bron:HLN

  17-07-2017, 21:48 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever zette de ploat op


  Seniorenradio Minerva uit Antwerpen bestaat 35 jaar en hield op zondag 16 juli een speciaal marathonprogramma waarbij bekende Antwerpenaren een uur lang hun favoriete platen draaiden. Tussen 9 en 10 uur mocht burgemeester Bart De Wever zijn playlist presenteren.

  Bart de Wever kwam met de fiets naar het radiohuis van het jarige radiostation op Linkeroever om zijn favoriete ploaten aan en af te kondigen. “Ik heb er niet lang moeten over nadenken, het zal wel spontaan gaan zeker?”, liet hij aan het begin van zijn radio-uur bij Minerva weten aan de redactie van GVA.

  Franse chanson

  Wat zijn muzikale smaak betreft, veel Franstalige platen. De Wever vond het jammer dat de muziek in de taal van Molière in de verdrukking geraakt is. Op zijn lijstje Franse chansons ondermeer  van Gilbert Bécaud (L’important c’est la rose) en Joe Dassin (Et si tu n’existes pas).  Johny Cash (Hurt) is dan weer de muziek die de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen in de auto opzet als hij na een late – vaak niet goed verlopen – meeting van Brussel naar huis rijdt. Ook Queen en David Bowie (Under pressure) – twee iconen uit zijn jeugd die nu beide overleden zijn – ontbraken niet in zijn gelegenheidsprogramma.

  Het lijst van Bart bevatte een heel diverse muziekkeuze met nog werk van Billy Joel (Leningrad, de stad die hij in 1988 net voor de val van het Ijzeren Gordijn bezocht), Abba (Mama Mia), Rick Astley (Never gonna give you up)  en Tim van Wim De Craene dat op de doop van zijn oudste zoon gedraaid werd. Burgemeester De Wever kent zijn klassiekers want ook de Antwerpse Strangers ontbraken niet met ’t Strand van St. Anneke.

  Radio Minerva zendt uit via de hoog vermogen zender op 98.0 MHz en is samen met 3 andere radio’s kandidaat om ook na 1 januari 2018 via de huidige frequentie radio te blijven maken voor de 70.000 – voornamelijk oudere – luisteraars.

  Lees ook: http://www.gva.be/cnt/dmf20170714_02972117/deze-twaalf-antwerpenaren-draaien-morgen-plaatjes-voor-de-jarige-radio-minerva
  bron foto: GVA
   

  17-07-2017, 07:07 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gatz erkent eerste 35 lokale radio's
  Vlaams Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) heeft de eerste 35 lokale radio’s erkend. Zij kunnen nu bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een zendvergunning aanvragen. Daarmee kunnen ze vanaf 1 januari 2018 uitzenden in het gebied waarvoor ze het frequentiepakket hebben verworven.

  Radio Tequila, Radio Gompel, Radio Mol, Stadsradio Halle, Kustradio, Trudo FM, Radio Zoe FM, VILLA BOTTA, Radio Beach, Radio Systeem, Radio VRD, Geel FM, GRK, Urgent.fm, ZRO, Victoria, Omroep Neteland, Radio Valencia, Grensland, Radio FM Gold, I.R.O., Radio Moetoen, Radio Monza, Radio Kompas, Westradio, Radio Maaskant, Jess FM, Melinda, T.R.O., VMI FM, Radio Paloma, Radio VRW, Radio Oost West, @FM en X-Ray FM: deze 35 lokale radio's kunnen bij de VRM een zendvergunning aanvragen om vanaf 1 januari uit te zenden, zo heeft minister Gatz bekendgemaakt.

  Daarmee zijn toch al enkele lokale radio's gerustgesteld. Minister Gatz werkt namelijk aan een hervorming van het radiolandschap. Vandaag bestaat het Vlaamse radiolandschap uit landelijke, ketenradio’s en lokale radio’s. Op 31 december 2017 lopen de radio zendvergunningen af en lokale radio’s moeten weer kandideren om een plekje in de ether te verwerven.

  Gatz broedt op een nieuw frequentieplan waarmee hij de vele lokale radio’s in Vlaanderen leefbaarder wil maken. Er zijn vandaag meer dan 290 lokale frequenties op de FM-band. Het is niet altijd makkelijk om als kleine radio met een klein lokaal doelpubliek voldoende reclame-inkomsten te halen om leefbaar te blijven.

  Daarom wil hij de lokale frequenties hergroeperen in frequentiepakketjes. Die kunnen een groter lokaal doelpubliek bedienen en breder reclame-inkomsten werven in dat grotere gebied. In totaal kwamen er 236 aanvraagdossiers binnen waarvan 222 voor lokale radio’s en 14 voor netwerkradio’s.

  “Het gaat om de lokale radio-omroepen die als enige kandidaat waren voor een welbepaald frequentiepakket", zegt Gatz over de eerste 35 zenders die hij heeft erkend. "Zij kunnen nu hun dossier voor de VRM klaarmaken en indienen om zo een zendvergunning te bekomen. Vanaf 1 januari 2018 kunnen radio’s met een zendvergunning de ether in.”

  De minister heeft in totaal 120 dagen de tijd om ook over de andere erkenningen een beslissing te nemen. Tegen het einde van dit jaar zou er duidelijkheid moeten zijn over alle dossiers.

  15-07-2017, 00:27 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Gatz erkent de eerste 35 lokale radio’s


  Minister Gatz heeft op vrijdag 14 juli 2017 de eerste 35 erkenningen als lokale radio-omroeporganisatie bij ministrieel besluit toegekend. Deze 35 radio’s  – ze waren de enige kandidaat voor het frequentiepakket – dienen nu contact op te nemen met de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) voor het aanvragen van een zendvergunning.

  Omdat de Vlaamse regulator voor de Media onmogelijk 124 dossiers kan verwerken op korte termijn, is beslist om de erkenningen in verschillende fases te laten verlopen.

  Gisteren schreven we reeds op deze blog over de 43 kandidaten die de enige kandidaat waren voor het aangevraagde pakket. 35 onder hen hadden geen andere aanvraag voor een ander lokale pakket ingediend. Zij worden nu al beloond – omdat ze niet gulzig waren om bijkomende pakketten te selecteren – met een erkenning. “Aan deze kandidaat-lokale radio-omroeporganisatie kan de erkenning nu reeds toegekend worden door de minister, gezien enerzijds het dossier ontvankelijk was en anderzijds een vergelijkende toets met andere kandidaat-omroepen overbodig was”, luidt het bij het departement CJM (cultuur, jeugd en media).

  Deze 35 radio-omroeporganisaties dienen nu contact op te nemen met de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) voor het aanvragen van een zendvergunning voor elke  frequentie uit het hen toegekende cluster.

  Bij individuele ministeriële besluiten worden de volgende erkenningen toegekend. De erkenning gaat in op 1 januari 2018.

  Pakket Lokaliteit Naam VZW (radio)
  6 Aalter 107.8 / Deinze 106.2 Jongeren en Muziek (Radio Tequila)
  22 Balen 105.6 Radio Gompel
  23 Balen 107.6 / Mol 105.2 Radio Mol
  25 Beersel 105.6 Stadsradio Halle
  32 Blankenberge 107.6 / Knokke-Heist 105.1 Magic (Kustradio)
  34 Borgloon 105.6 / Sint-Truiden 105.2 RST Actief (Trudo FM)
  38 Brecht 107.6 /   Zoersel 104.9 Omega (Radio Zoe FM)
  44 Brugge 106.4 / Torhout 107.9 VRT Houtland (Villa Botta)
  49 De Panne 107.6 / Nieuwpoort 106.1 Horizon (Radio Beach)
  52 Deinze 107.1 / Gent 105.7 Canteclaer (Radio Systeem)
  54 Diepenbeek 106.5 / Hasselt 106.1 VRD (Radio VRD)
  63 Geel 107.0 / Laakdal 107.8 Studio Mi-Amigo (Geel FM)
  65 Genk 107.4 GRK
  68 Gent 105.3 Urgent.fm
  70 Gent 107.3 / Zelzate 106.2 ZRO
  76 Halle 105.2 Radio Victoria
  86 Hoeilaart 105.8 / Overijse 107.8 Radio Liefkenshoek (Omroep Neteland)
  88 Hoogstraten 105.0 / Hoogstraten 105.8 Valencia
  89 Hoogstraten 105.4 Bahena (Grensland)
  90 Izegem 105.6 / Meulebeke 106.9 Amerika (FM Gold)
  91 Izegem 107.6 / Roeselare 107.2 Radio 2000 (IRO)
  93 Kampenhout 107.4 / Vilvoorde 105.7 Stadsradio Moetoen
  95 Kinrooi 106.5 / Maaseik 105.6 Radio Monza
  99 Koekelare 105.8 / Oostende 106.3 Kompas
  100 Koksijde 104.8 Radio West (Westradio)
  109 Maasmechelen 106.7 Scomiro (Radio Maaskant)
  110 Menen 89.9 Pallieter (Jess FM)
  111 Middelkerke 107.8 / Nieuwpoort 107.2 Melinda
  114 Oostkamp 105.7 / Torhout 107.5 Radio 2000 exclusief (TRO)
  115 Oostkamp 107.7 Verrassende Media Initiatieven (VMI FM)
  116 Ravels 106.0 Paloma
  119 Sint-Truiden 106.3 / Wellen 104.9 Wellen (Radio VRW)
  120 Tielt 106.5 / Wielsbeke 107.3 Molenland (Radio Oost West)
  123 Tongeren 106.6 AT-FM (@ fm)
  124 Torhout 106.8 X-RAY FM

  Minister van Media Gatz heeft in totaal 120 dagen (met verlenging van deze termijn tijdens de schorsingsperiode tussen 17 juli en 18 augustus 2017) de tijd om ook over de andere erkenningen een beslissing te nemen. Men verwacht voor het jaareinde alle dossiers afgerond te hebben.

  15-07-2017, 00:15 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvankelijke kandidaten gekend

  Vandaag werden de ontvankelijke kandidaten voor een erkenning als lokale radio-omroeporganisatie en netwerkradio op de hoogte gebracht. Nu al blijkt dat sommigen zich vergist hebben en een verkeerde kavel hebben aangevraagd. Enkele kavels hebben geen kandidaat. Aan de andere kant zijn er kandidaten die als enige kandidaat zijn voor een kavel. Die zijn al zeker van hun plaatsje op FM vanaf 1 januari 2018. De overigen moeten wachten tot half december. Hier is de lijst: ontvankelijke kandidaten

  13-07-2017, 19:12 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvankelijke kandidaten gekend


  De ontvankelijke kandidaten voor een erkenning als lokale en netwerk radio zijn vandaag via een aangetekend schrijven op de hoogte gebracht.

  Conform het procedurebesluit heeft minister Gatz, bevoegd voor media, vandaag 13 juli (net binnen de 30 dagen na het verstrijken van de datum om een dossier in te dienen) een aangetekende brief verstuurd naar alle kandidaten die een erkenningsdossier ingediend hebben.

  Radio’s die straks in de brief vaststellen dat ze de enige kandidaat zijn voor hun ingediend pakket, kunnen zich alvast beginnen voorbereiden op het nieuwe plan dat ingaat op 1 januari 2018. Voor de anderen – meerdere kandidaten voor een pakket – moet de administratie media de concurrerende dossiers nog extra analyseren en binnen de  vier maanden een winnaar aanduiden.

  Aan alle ontvankelijke kandidaten: alvast proficiat!

  I. Kandidaten Lokale radio

  Van de 124 beschikbare frequentiepakketten uit het nieuwe plan zijn er 43 ontvankelijke kandidaten die de enige waren in de lokaliteit. Zij kunnen een rustig verlof tegemoet gaan want zijn in principe al zeker van hun erkenning.  Voor de andere 81 pakketten zal pas binnen vier maanden een beslissing vallen nadat de kandidaten uitvoerig gewikt en gewogen werden aan de hand van de aanvullende kwalificatiecriteria van het ingediende dossier.

  5 kandidaten voor 1 pakket

  Bepaalde clusters zijn erg in trek zoals pakket 53 (Dendermonde 106.3 /  Hamme 105.2 ) waar maar liefst vijf radio’s meedingen: Libert, Impact, Orlando, RBS, ’t Ros en Weekend.

  Daarnaast is het ook spannend voor pakket 8 (Aarschot 107.2/ Heist op-den-Berg 106.1/ Hulshout 106.5 ) waar er 4 gegadigden zijn: B.O.R Begijnendijk (stadsradio Aarschot), RGR (Hulshout), Christina (Heist op den berg) en Radio Flash (Hove).  Ook pakket 11 (Antwerpen 98.0 met hoog vermogen) viel in de smaak van vier zenders: BG Consulting (Bollé), de huidige gebruiker Minerva, Radio Centraal en Radio Works. Net als pakket 108 (Londerzeel 105.3 /  Opwijk 87.8 ) waar Radio Enjoy, Sint-Jan, Tamara en Trod zich kandidaat stelden.

  Ook het pakket 105 in Leuven (106.0) is in trek. Naast de huidige titularis, de studentenradio Scorpio, zijn E-Media, RGR en Radio Uilenspiegel geïnteresserd.

  Ook spannend wordt het voor pakket 82  (Herentals 105.0 /  Kasterlee 105.9 / Lille 107.3) waar er vier partijen lokale radio willen maken: BOR Begijnendijk (Stadsradio), Kempen FM, Radio Capitool, Radio Lichtaart.

  Nog even op jullie tanden bijten!

  5 pakketten zonder kandidaat in provincie Antwerpen

  Van de 124 beschikbare frequentiepakketten zijn er 13 pakketten waarvoor geen interesse was en/of geen ontvankelijke kandidaten waren. Daartussen twee laag- vermogen zenders in Antwerpen  en 2 clusters in de Antwerpse Kempen. Het zal stil worden in Antwerpen. Voorlopig ook geen kandidaten voor 2 lokale radio’s in Brugge.

  Pakketten zonder kandidaat

  • Pakket 5: Aalter 107.4
  • Pakket 12: Antwerpen 105.4  (waarschijnlijk schrok men van de krachtige 10 Wat zender)
  • Pakket 14: Antwerpen 107.0  (het zal stil worden in de stad van Bart)
  • Pakket 43: Brugge 106.0
  • Pakket 45: Brugge 107.3
  • Pakket 51:  Deinze 105.1 /  Gavere 107.9 /  Nazareth 107.5
  • Pakket 57: Diksmuide 107.3 /  Kortemark 106.6
  • Pakket 60: Essen 105.5 /   Wuustwezel 107.2
  • Pakket 61: Essen 107.5/  Kalmthout 107.9 /  Wuustwezel 106.1
  • Pakket 62:  Evergem 106.9 /  Waarschoot 105.6
  • Pakket 84: Herentals 107.7 / Herenthout 107.4
  • Pakket 101: Kortrijk 105.3 / Menen 107.1
  • Pakket 113: Oostkamp  104.9

   

  II. Kandidaten voor netwerkradio

  Bij de kandidaten voor netwerkradio zijn er geen grote verrassingen: Stadsradio Vlaanderen van Geert Bollé en Club FM van Christophe Moens moeten het voor het generalistisch pakket (netwerk radio 1) opnemen tegen zware concurrent SBS. Geen Topradio bij de kandidaten van pakket 1: Bruno Heyndrickx kiest voor pakket 3. Bij netwerk 2 (Nederlandstalig) ook drie kandidaten: Family, Ment en VBRO. Ook radio Maria doet nog volop mee en stelt zich kandidaat voor pakket 3 en 4. En de dolfijn van Radio Contact duikt terug op bij Pakket 3.
  Een overzicht:

  Pakket 1 (generalistisch)

  • BG Consulting  (Stadsradio Vlaanderen)
  • Radio Club FM
  • SBS Media Belgium

  Pakket 2 (Vlaams/Nederlandstalig)

  • Familyradio
  • Ment
  • VBRO

  Pakket 3 (ander)

  • BG  Consulting (Stadsradio Vlaanderen)
  • CFM (Hit FM)
  • Top Radio
  • Radio Contact
  • Radio Maria

  Pakket 4 (ander)

  • BG Consulting (Stadsradio Vlaanderen)
  • Radio Club FM
  • Radio Maria

  13-07-2017, 19:05 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse vergunningen verlengd  In Wallonië zijn de vergunningen van alle commerciële radio’s voor onbepaalde tijd verlengd. De huidige vergunningen werden in 2008 uitgereikt en zouden normaal op 20 juli aflopen. Deze verlenging komt er omdat het nieuw frequentieplan voor Wallonië niet klaar is. Een concrete termijn is er nu niet. In de vergunningen staat dat ze geldig zijn tot een dag voor de toekenning van de nieuwe vergunningen. Er is nog werk aan de winkel, want er moet nog een besluit genomen worden hoeveel FM-vergunningen één mediaconcern mag bezitten en hoe samenwerkingen met andere stations vormgegeven moeten  worden. Ook moet er nog een besluit worden genomen over een eventuele koppeling met DAB+ en hoe de resterende capaciteit verdeeld kan worden. Commerciële radiostations in Wallonië kunnen nu nog niet uitzenden via DAB+. Er is slechts één DAB+net in gebruik en deze is in handen van de publieke omroep RTBF. Hierop mogen, met uitzondering van korte testperiodes, geen commerciële radiostations uitzenden
  12-07-2017, 14:42 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nieuwe frequentieplan klaar voor de gemeentefusies?


  Nu dat het aantal Vlaamse gemeenten dat vrijwillig fuseert aan het stijgen is, wilden wij wel eens weten hoe het zit in het nieuwe frequentieplan. Zal de nieuwe grotere fusiegemeente wel behoorlijk door een lokale zender kunnen bediend worden? 

  Het aantal  fusiedossiers van Vlaamse gemeenten in de pijplijn stijgt. Gisteren gaven Deinze en Nevele te kennen te willen fuseren. Als de fusie doorgaat wordt de nieuwe gemeente de tweede grootste van Oost-Vlaanderen, goed voor 43.000 inwoners. Dat het nieuwe frequentieplan (nog) geen rekening houdt met de reeds bevestigde en de gemaakte intenties tot  fuseren, is logisch. Het frequentieplan is intussen meer dan een half jaar oud terwijl de fusiegespreken nog volop bezig zijn. Toch kan het nuttig zijn te kijken welke lokale radiopakketten het beste luistercomfort geven in de nieuwe fusiegemeenten.

  Deinze-Nevele

  Frequentiepakket 6 bevat naast een zender in Deinze (106.2), ook een frequentie in Aalter ( 107.8). Met deze cluster kan je de nieuwe fusiegemeente Deinze/Nevele vrij goed bedienen.

  Ook pakket 51 heeft een frequentie in Deinze  (105.1), alsook zenders in Gavere (1079,9) en Nazareth (107.5).  Minpuntje, deze laatste twee zullen in huidige gemeente Nevele niet behoorlijk te ontvangen zijn.

  In pakket  52 zit Deinze (107.1) naast de grote Gentse broer 105.7.  Als men de 105.7 zover mogelijk naar het westen plaats, moet het mogelijk zijn om storingsvrij Nevele te bereiken, anders niet. Al vermoeden we dat als je moet kiezen tussen Nevele of de stad Gent, de keuze snel gemaakt zal zijn.

  Conclusie: enkel cluster 6 is future proof in het licht van de nakende gemeentefusie en kan zich vanaf 2019 profileren als dé zender van de nieuwe gemeente, ook al staat de steunzender niet in Nevele maar in buurdorp Aalter.

  Aalter-Knesselare

  Aalter_klEind mei hadden de gemeenteraden van Aalter en Knesselare ook al hun fusie goedgekeurd. Wat geeft dit op lokaal FM vlak?

  Het pakket 3 met de hoogvermogen- zender Aalter (1000 Watt op 104.7), Eeklo (106.3) en Maldegem is het beste pakket om in het nieuwe Aalter van Crembo beluisterbaar te zijn.

  Maar ook pakket 4 (Aalter en Tielt) en pakket 5 (Aalter 107,4) maken een kans alhoewel de 107.4 in het nieuwe plan nog maar 30 in plaats van 100 Watt mag uitzenden.

  Conclusie: ook hier is er een lokale zender die zowel in Aalter als in Knesselare zal te ontvangen zijn.

  Limburg

  We maken een sprong naar het oosten. oudsberbergenIn Limburg gaan Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek fuseren tot Oudsbergen. Welke radio zal in de grootste – qua oppervlakte – gemeente van Limburg te ontvangen zijn?

  Pakket 79 bestaande uit een frequentie in Hechtel-Eksel (107.3), Meeuwen (106.3) en Peer (106.6) kan vanaf 2019 de nieuwe fusiegemeente het best bedienen met de zender van Meeuwen-Gruitrode.

  We blijven nog even in de bronsgroene provincie want ook Overpelt (15.000 inwoners) en Neerpelt (17.000) gaan samen.

  Pakket 80 met Hechtel-Heksel (107.7) en Lommel (106.5) is niet meest ideale huwelijk om de nieuwe fusiegemeente Neerpelt/Overpelt te bedienen. Maar gezien er noch in Neerpelt, noch in Overpelt in het nieuwe frequentieplan een zender voorzien is, moet men roeien met de riemen die men heeft.

  Antwerpen

  We eindigen dit rondje fusies in de provincie Antwerpen, waar  Sint-Amands als kleine gemeente met 8.000 inwoners om financiële redenen een fusie aangaat met buurgemeente Puurs.

  Pakket 35 heeft een frequentie  in Bornem (107.6) en Willebroek (104.9) en heeft daardoor de beste ontvangst in de nieuwe fusiegemeente.

  Besluit: Ook al vertikte de Vlaamse Administratie voor de Media om als voorbereiding van het nieuwe frequentieplan een deftige socio-economische studie te toen om de meest optimale clusters samen te stellen, lijkt het toch mee te vallen in de vijf concrete gemeentefusies. Er zal in de nieuwe gemeente ten minste één lokale radio te beluisteren zijn. Dat is goed nieuws voor de burgemeesters, want zoals geweten werkt een lokale radio verbindend naar de gemeenschap.

  Dat er nog veel fusies uit de lucht gaan vallen, is weinig waarschijnlijk, want de deadline is bijna in zicht.  Stel je voor: nog in extremis een wijziging moeten doorvoeren aan het frequentieplan omdat er geen enkele lokale radio in de nieuwe fusiegemeente deftig te ontvangen zou zijn. En 9 jaar moeten wachten op een nieuw plan?

  11-07-2017, 21:26 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Victoria uit Halle heeft eigen app


  De Halse radiozender Radio Victoria (105.2 MHz) lanceerde een eigen (gratis) app. Daarmee kan iedereen – zowel in de streek van Halle en het Pajottenland als daarbuiten – de lokale zender beluisteren.

  “Bedoeling van onze eigen app is voornamelijk om naar de livestream te luisteren”, zegt Eddy Cordeyn van Radio Victoria. “Zo moet men geen gebruik meer maken van tuneIn of websites als belgiefm of andere externe apps.”

  Maar de Victoria app doet meer dan dat. “Je kan ook meteen de laatste facebook berichten van de radio raadplegen en je krijgt meldingen bij speciale uitzendingen. Radio Victoria zet in op live-uitzendingen en lokaal nieuws en dank zij de nieuwe app kunnen we nog beter onze luisteraars bereiken. Daarnaast geeft de app het laatst gedraaide nummer weer en kan je makkelijker meedoen met wedstrijden”, besluit Eddy.

  De app is zowel beschikbaar voor iPhone als voor Android. Men maakt gebruik van de basisontwikkeling van Nobex, terwijl de verdere aanpassingen in eigen beheer worden uitgevoerd.

  07-07-2017, 08:47 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Meteor wil terug echte Tieltse stadszender zijn


  Radio Meteor wil terug echte Tieltse stadszender zijn


  TIELT - 

  Johan Laroy (53) heeft grootse plannen met zijn internetradio Radio Meteor. Vanaf volgend jaar hoopt hij permanent in de ether te zijn en zo uit te groeien tot een volwaardige regionale zender voor zowel Tielt als Aalter.

  Radio Meteor, het geesteskind van Johan Laroy (53), heeft een dossier ingediend om vanaf volgend jaar op de frequentie 105.8 in Tielt en 105.0 in Aalter te mogen uitzenden. De radio startte in de jaren tachtig nog als een beruchte piraatzender in Aalter en bleef er tot de eeuwwisseling actief. 

  Sinds 2015 is de zender als internetradio weer actief voor Aalter en Tielt. Johan Laroy woont al tien jaar in de Europastad. “Sindsdien mochten we als evenementenradio al enkele dagen in de ether zijn”, zegt Johan. “Het kietelt om opnieuw permanent uit te zenden. De antennesites liggen al vast en we zijn in het bezit van alle benodigde apparatuur. De internetradio draait goed, maar je hebt veel minder luisteraars dan via de traditionele radio. Toch geloof ik dat internetradio de toekomst is, alleen moeten nog heel veel mensen de weg vinden naar deze radiozenders.”

  Als de vergunning goedgekeurd wordt, wil Johan van Meteor graag een volwaardige stadszender maken in Tielt en Aalter. “Ik voel dat mensen behoefte hebben aan een echte regionale stadsradio. Ik heb veel respect voor Radio Molenland bijvoorbeeld, maar die zendt voornamelijk uit vanuit Wingene. Ik heb mijn studio hier in Tielt, wat het toch iets specialer maakt”, zegt Johan. Hij hoopt vanaf 1 januari 2018 al in de ether te gaan.

  Europafeesten

  De radiozender kocht vorig jaar een mobiele studio aan waarmee ze op verschillende evenementen aanwezig wil zijn. Zo stond ze al op de TAC-rally en zal ze voor de tweede maal uitzenden vanop de Tieltse Europafeesten. In de Bruggestraat zal de mobiele radiostudio een aantal bekende artiesten over de vloer krijgen onder wie de groep Ertebrekers, Pat Krimson en Soulsisters. 

  Aan de mobiele studio zal ook het ‘Koen Crucke'-terras te vinden zijn. Dat werd vorige week door de gelijknamige acteur ingewijd. Tijdens de Tieltse Feesten wordt er uitgezonden van nu vrijdag om 10 uur tot en met zondag om 22 uur. Van 10 tot 16 juli gaan de uitzendingen verder vanuit de studio in de Montevalstraat in Tielt. Tijdens die periode is de radio te beluisteren via 99.6 FM.  bron:HET NIEUWSBLAD

  06-07-2017, 17:50 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisteraar Radio 2 West-Vlaanderen klaagt over slechte ontvangst


  Willy Twiesselmann  uit Roeselare is een trouwe luisteraar van Radio 2. Tot eind vorig jaar kon hij via de frequentie 100.1 MHz perfect luisteren naar de grootste radio van Vlaanderen die via de krachtige 50 000 Watt zender vanuit Egem de programma’s verdeelt voor West-Vlaanderen.

  “Maar sinds de verhuis van Egem naar Roeselare, stoort Radio Nostalgie de ontvangst van Radio 2 West-Vlaanderen”, vertelt Willy aan onze weblog ‘lokaleradioinvlaanderen‘. Radio Nostalgie zond vroeger uit vanop de 300-meters hoge mast in Pittem (Egem) met een vermogen van 3.000 Watt (98.2 MHz). Eind vorig jaar kreeg de commerciële omroep de toestemming om hun zender 15 kilometer te verhuizen naar Roeselare met een verhoging van het zendvermogen naar 15.000 Watt.

  “Ik heb de Vlaamse Regulator voor de Media over de storing ingelicht en ze hebben een peiling uitgevoerd”, gaat Willy verder. “De technicus gaf toe dat het signaal van Nostalgie sterk doorkwam –  de zendmast van Nostalgie staat op 3 kilometer  –  maar alles lag binnen het wettelijke.”  Volgens Willy is Radio 2 West-Vlaanderen in de streek van Roeselare te zwak te ontvangen. Heeft hij een punt?

  Daarom raadpleegden we het technisch verslag van de Vlaamse Regulator.  Uit de gemaakte bandscan (zie onderstaande grafiek) in  Willy’s straat (Jules Lagaelaan) lezen we af dat de veldsterkte van Nostalgie daar 85 dbµV bedraagt. Een meer dan pittig signaal, maar niet onlogisch gezien de korte afstand tussen de zendmast van Nostalgie aan de Meensesteenweg en de woonst van de klager.  Op diezelfde scan is ook de sterkte van Radio2 te zien: 50 dbµV, niet bepaald een comfortabel signaal voor een stad. En dan te weten dat Radio 2 met 50.000 Watt (rondstralend) uitzendt vanuit Egem, 15 kilometer verderop; de sterkte zou toch minstens 65 dBµV moeten zijn.

  bandscan_roeselare
  Grafiek: bandscan Roeselare (bron: Vlaamse Regulator voor de Media)

   

  “Luister Radio2 via TV”

  Een mogelijke verklaring voor de slechte ontvangst kan het gebruikte isolatiemateriaal van het appartementsgebouw zijn, slechte selectiviteit van het radiotoestel, het hoge uitzendvermogen van Nostalgie dat, ondanks de perfect wettelijk afgeregelde zender, het ontvangsttoestel van Willy negatief beïnvloedt, ….  Volstaat een scheiding van 1.9 MHz tussen Radio 2 en Nostalgie dan niet meer sinds de verhuis van Nostalgie naar Roeselare?  Niemand heeft voorlopig een oplossing. De technicus raadde aan om dan maar via de TV naar Radio 2 te luisteren.  “Ik hoop dat daar ooit eens iets wordt aan verholpen, maar veel geloof heb ik er niet in”, aldus Willy.

  De heer Twiesselman gaat nu een rondvraag doen bij buren om te weten te komen of die ook met hetzelfde probleem kampen. “Indien er ook anderen soortgelijke klacht hebben, mogen ze mij daarover contacteren, samen kunnen we misschien iets in beweging brengen”, klinkt het.  Je kan Willy bereiken via willy.twiesselmann at skynet.be.

  Of Willy intussen de goede raad van de technicus van de Vlaamse Regulator – via TV naar Radio 2 luisteren – opvolgt, weet ik jullie na mijn volgend gesprek te vertellen. Niet alleen West-Vlaanderen maar elke provinciale zender van Radio 2 is perfect digitaal te ontvangen via de Proximus decoder vanaf radiokanaal 801 en volgende.

  Tot slot een bedenking bij de ‘slechte’ ontvangst van Radio 2. Hoeveel lokale radio’s sukkelen niet met dit probleem? Op een goeie 4 à 5 kilometer van de zendmast zakt de veldsterkte van laagvermogen zenders als een pudding in elkaar en zien we waarden tussen 50 en 60 dbµV, wat misschien wel kan volstaan voor een landelijke omgeving, maar wat te weinig is in een stad zeker met hoogbouw. Oplossing: antennes hoger plaatsen in de mast (met risico dat je vermogen moet minderen), mast verhuizen naar een betere locatie, (in het geniep) een kleine steunzender op  dezelfde frequentie – synchroon- laten meedraaien, ….  Of misschien FM toch verlaten en heil zoeken in DAB+ of nieuwere technologieën via 5G  05-07-2017, 09:00 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom jij ons team versterken?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  03-07-2017, 20:38 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zommerzoe  En jawel, 1 juli : vanaf vandaag zijn we er weer aan begonnen : de Zomerzoe.

  Bijlagen:
  IMG_2273.JPG (16.9 KB)   

  01-07-2017, 17:08 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe videoreeks op GvA: ontdek de nooit vertelde verhalen achter het fenomeen Radio Minerva

   

   Gazet van Antwerpen neemt je deze zomer mee achter de schermen van het fenomeen Radio Minerva. Wie zit er achter de micro, de knoppen, de draaitafels en … de bingo-tafels? Ontdek de nooit vertelde verhalen van Radio Minerva in onze negendelige videoreeks ‘Grijsgedraaid’. Elke week op vrijdag kan je een nieuwe aflevering bekijken op gva.be. 

  We beginnen deze reeks met het best beluisterde programma: Radio Minerva Service, elke dinsdagochtend van 10 uur tot 12 uur. Luisteraars kunnen in dit programma koopjes aanbieden. Deze worden met een kwinkslag en in het Antwerps aan elkaar gepraat door Eddy Van Balder en Jan Van Dam. De telefoon wordt opgenomen door Siene, de echtgenote van Eddy.

  Het programma werd bekend bij het grote publiek toen het gepresenteerd werd door Swa Theuns. Hij is met tegenzin moeten stoppen omdat zijn gezondheid het niet meer toeliet. Met pijn in het hart luistert hij nog iedere dinsdagochtend naar zijn programma.

  Bijlagen:
  http://www.gva.be/tag/radio-minerva   

  30-06-2017, 22:51 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog niet veel schot in digitalisering radiolandschap


  Pas in het najaar komt het Nederlandse consultancy bureau Jacky B met haar tussentijds rapport over de digitalisering van radio in Vlaanderen. Intussen bestuderen zij het gebruik van het frequentieblok 11A, de nog niet toegekende frequentieblokken 5A en 5D en de frequenties van de VRT voor DAB+ (Digital Audio Broadcasting), de digitale opvolger van FM.

  Volksvertegenwoordiger Karin Brouwers (CD&V) wilde van media minister Sven Gatz (Open VLD) weten welke stappen er al genomen zijn om het radiolandschap in Vlaanderen te digitaliseren naar DAB+. Ze stelde hierover vandaag een vraag tot uitleg in de commissie Media. Conclusie: er is nog niet veel concreets en we staan nog nergens. Maar gezien dit misschien iets te kort door de bocht is, vind je hieronder het uitgebreide antwoord van de minister.

  Minister Gatz heeft een consultancy opdracht toegekend aan het bureau Jacky B. uit Amsterdam, het samenwerkingsverband tussen Jacqueline Bierhorst en Roel Schiphorst. Hun taak bestaat uit het geven van advies en het gradueel uitwerken van een plan om tot een succesvolle lancering van DAB+ te komen in 2018. Zo zouden er een aantal potentiële werkscenario’s geschetst zijn qua DAB+-dekking en een mogelijke invulling van de DAB+-multiplexen. Daarnaast heeft het consultancybureau Jacky B. ook nog bijkomende gespreksrondes gehad met diverse stakeholders.

  Technisch scenario uitwerken

  “Eerst dient een technisch scenario verder te worden uitgewerkt dat op relatief korte termijn haalbaar is, rekening houdend met de frequentievoorraad die Vlaanderen momenteel bezit voor DAB+ en een aantal randvoorwaarden, zoals de licentie van netwerkoperator Norkring die nog tot juni 2024 loopt. Bovendien komt het er niet enkel op neer om zomaar bepaalde dingen te lanceren. Dat moet ook goed worden onderbouwd”, motiveerde minister Gatz.

  Intussen is het wachten op een tussentijds rapport van dat Hollandse consultancy bureau. Gatz had gehoopt op een eerste gevalideerd  rapport voor de zomer, maar dat komt er nu pas ten vroegste in het najaar.

  Capaciteit frequentieblokken 11A, 5A en 5D

  “Wat het in kaart brengen van de huidige en toekomstige capaciteit betreft, met onder meer het gebruik van het frequentieblok 11A, dat op dit ogenblik onder licentie van Norkring is, van de nog niet toegekende frequentieblokken 5A en 5D en van de frequenties van de VRT voor DAB+, is er op de diverse multiplexen fijnmazig gekeken naar wat die capaciteit kan inhouden. Hoeveel is er gevuld, hoeveel nog beschikbaar? Wat zijn het aantal DAB+-kanalen, aan hoeveel kilobits per seconde er kan worden uitgezonden, enz…  Zowel de dekking in het huidige plan als in het potentiële scenario voor de multiplexen wordt verder bekeken”, legde de mediaminister uit.

  Binnen het huidige wettelijk kader, mogen radio-omroeporganisaties nu al hun omroepprogramma’s verspreiden via operator Norkring, die in Vlaanderen de digitale etheromroepfrequenties heeft verworven.  “Met het nieuwe radiodecreet hebben we de verplichting ingebouwd voor de landelijke radio-omroeporganisaties  om vanaf 1 september 2018 uit te zenden in DAB+. Een ander element is de mogelijkheid voor de Vlaamse Regering om in de toekomst de datum te bepalen van de verplichting voor netwerkomroeporganisaties om ook in DAB+ uit te zenden”, zei Sven Gatz.

  De nieuwe netwerkradio’s worden dus niet verplicht om op DAB+ uit te zenden? Ooit had ik nochtans andere dingen gehoord.

  Automobielindustrie mee betrekken

  Gatz voegde er ook aan toe dat, als spelers zoals een Q of Nostalgie elkaar vinden in de onderhandelingen over DAB+ en samen het technisch scenario vastleggen, hij niet zal tussenkomen. In het andere geval zal dat wel nodig zijn.

  “Als het technisch scenario vastgelegd is, gaan we rond de tafel zitten en kijken naar de bereidheid voor een ‘memory of understanding’ tussen de omroepen. Die memorie zal gaan over samenwerking op het gebied van marketing en communicatie en ten bate van de consumentenvoorlichting. Dan kan er een gezamenlijk plan van aanpak worden vastgelegd met een doorkijk op lange termijn, verder dan 2018. We zullen de automobielindustrie – zowel het bestaande als het nieuwe wagenpark – mee in het gesprek betrekken alsook de distributiesector  om ervoor te zorgen dat er voldoende DAB ontvangsttoestellen op de markt komen.”

  De minister repte met geen woord over het gebruik van DAB+ voor lokale radio. Evenmin waagde hij zich aan een voorspelling wat er kan gebeuren als ketenradio’s die vandaag al op DAB+ uitzenden (vb. Family, Maria) wegens het niet binnenhalen van een FM licentie door geldgebrek hun uitzendingen – als promotor van DAB+ – zouden moeten staken.
  Laat ons één ding niet vergeten: zonder Club Fm, Family en andere ketenradio’s zou het maar een saaie boel zijn op de Vlaamse DAB+ want de landelijke zenders zijn niet wild enthousiast.  Misschien dat het de DAB+ pioniers wat extra punten oplevert in hun ingediend erkenningsdossier.

  Wil DAB+ echt een succes worden in Vlaanderen, dan moet het aanbod aan zenders dringend omhoog. De verplichting van de Vlaamse regering om vanaf 1 september 2018 de nationale spelers digitaal te laten uitzenden, is de eerste stap in die richting.


  30-06-2017, 19:01 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Molenland wil uitbreiden


  Eric Verhenne (rechts onderaan) en zijn radioteam. - Foto Jan Gruyaert
  Eric Verhenne (rechts onderaan) en zijn radioteam. - Foto Jan Gruyaert

  In het nieuwe frequentieplan voor lokale radiozenders is er enkel nog plaats voor 'frequentiepakketten'. Radio Molenland FM heeft een aanvraag ingediend voor de regio Tielt, maar in datzelfde pakket neemt ze ook de oude frequentie van Club FM uit Wielsbeke en Waregem over. Als dat wordt goedgekeurd, dan volgt een naamsverandering naar Radio Oost West.

  VALENTIJN DUMOULEIN

  In het nieuwe plan is er geen plaats meer voor ketenradio's als Topradio, Club FM of Family Radio. In de loop der jaren verzamelden die zenders frequenties van lokale radio's die ermee ophielden, waardoor ze in een groter gebied te horen waren zonder dat ze toegespitst waren op een lokaal doelpubliek. Om lokale radio's wél nog een toekomst te geven, hergroepeert minister Gatz sommige frequenties voortaan in pakketten om hen op die manier een groter bereik en in principe dus een grotere commerciële slagkracht te geven.

  Radio Molenland FM, dat uitzendt vanuit Wingene en de ruime regio rond Tielt bereikt, heeft een aanvraag ingediend voor frequentiepakket 120. "Het gaat hier over onze huidige frequentie 106.6 FM in Tielt, maar ook over 107.3 FM in Wielsbeke/Waregem, waar op vandaag nog Club FM zit", vertelt voorzitter Eric Verhenne.

  Nieuwe naam

  "Gezien zij in het nieuwe plan niet meer verder mogen doen, komt die frequentie vrij. Bij erkenning dient hetzelfde signaal tezelfdertijd uitgezonden te worden op beide frequenties. Op die manier zou het uitzendgebied zich situeren vanaf Aalter tot en met de streek van Waregem. Een strook die zich geografisch ruwweg situeert in het oostelijke deel van West-Vlaanderen. We kiezen dan ook voor de nieuwe naam Radio Oost West. Molenland FM was niet langer houdbaar omdat die maar een deel van het zendgebied zou weergeven.

  De ligging van de studio blijft eveneens in Wingene, maar krijgen we erkenning, dan zullen we ook een fysieke locatie in Wielsbeke inpalmen.

  Op vandaag is Club FM er nog gehuisvest op de Markt, maar in feite gaat het om een doorstuurstation. Mogelijk nemen we die locatie over, maar evengoed zoeken we nog een nieuwe stek. Voorwaarde is wel dat we dus ook regionieuws uit Waregem en omstreken zullen moeten aanbieden, maar dat is geen probleem."

  Alle erkenningsaanvragen zijn ondertussen binnen.

  Tegen half juli weten de zenders of hun aanvraag ontvankelijk is en of er al dan niet kapers op de kust zijn voor dezelfde frequentie.  Bron:HLN

  30-06-2017, 18:59 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbert Bruynseels slaat nieuwe weg in na acht jaar bij Joe  Zonder veel tamtam heeft Herbert Bruynseels (55) zondag de deur van Joe na acht jaar dichtgetrokken. Hij verlaat de zender op eigen initiatief en gaat aan de slag bij Adventech in Zaventem, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 4x4 voertuigen en reizen met 4x4’s. “Het aanbod is te mooi om af te slaan. Ik ben 55, ik moet het nu doen, niet over tien of vijftien jaar.”


  Bruynseels was in 1988 de eerste presentator van het legendarische De Afrekening op Studio Brussel. Hij werkte ook jarenlang voor VTM. En toen Joe FM in 2009 startte, was de presentator erbij. Hij kwam van Q-Music, dat hij in 2001 had helpen opstarten.

  Door tdl

  28-06-2017, 23:07 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Scorpio verzamelde bijna 2000 handtekeningen


  Bij de meeste lokale radio’s  is het etherstilte wat betreft de communicatie voor welk pakket(ten) men zich kandidaat stelde. Dus moeten we nog drie weken geduld oefenen om meer te weten te komen,  tot media minister Gatz de lijst bekend maakt van alle ontvankelijke dossiers. Af en toe komt een radio toch (eerder) uit de kast.

  Het indienen van een erkenningsdossier was ook voor radio Scorpio (106.0 MHz Leuven) de laatste weken een cruciaal gebeuren. Want als de Leuvense studentenzender deze erkenning niet binnenhaalt, zou dat het einde betekenen van één van de laatste niet-commerciële radio’s in Vlaanderen. Dan verdwijnt Radio Scorpio na 37 jaar uitzenden. Scorpio is één van de oudste vrije radiozenders van België – eerste uitzending dateert van 18 augustus 1979 – die vandaag nog in de ether is.

  Steunbetuigingen

  De studentradio liet weten dat ze een lijvig dossier indienden om de erkenning binnen te halen voor één van de twee overblijvende frequenties.  Om de band met de lokale gemeenschap aan te tonen – een aanvullend kwalificatie criterium bij de erkenningsaanvraag – hield de studentradio een petitie onder de Leuvense studenten. Ze verzamelden bijna 2000 handtekeningen (incl. de steunbetuigingen die via het internet invulformulier binnenkwamen).   Ook Radio Centraal en Minerva hielden gelijkaardige acties en richtten zich tot hun luisteraars om zo een sterker dossier in te dienen  (noot: in de eerste versie van het uitvoeringsbesluit dat door de Vlaamse regering  eind december 2016 werd goedgekeurd, was de band met de lokale gemeenschap geen criterium meer, pas na de aanpassing begin dit jaar werd het terug opgenomen als onderdeel van het ‘format’ van de radio in artikel 5 van het uitvoeringsbesluit).

  Voor het eind van dit jaar zullen we weten of de actie van Scorpio voldoende indruk gemaakt heeft bij de administratie Media.

  Twee lokale radio’s voor 100.000 Leuvenaars

  In Leuven zijn er sinds het invoege gaan van het frquentieplan 2003 vijf ‘lokale’ radio’s actief (zie tabel). Vanaf 1.1.2018 worden er dat slechts twee  – en dat voor de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant met 100.000 inwoners. De overige drie (de betere)  frequenties gaan naar de nieuwe commerciële netwerkradio’s.

  Tabel: Radio frequenties in Leuven

  Frequentie (MHz) Vermogen (Watt) Huidige titularis Naam (2003) Radio (huidig) Bestemming (2018)
  102.6 2000 VZW Scoplia Mix FM Hit FM netwerk 3
  104.2 5000 VZW VRL Be One Maria netwerk 1
  104.9 100 VZW Radio Uilenspiegel Rob FM Stadsradio Leuven lokaal pakket 103
  105.6 100 VZW Radio Groot Rotselaar RGR2 Oldies RGR netwerk 4
  106.0 100 VZW Scorpio Scorpio Scorpio lokaal pakket 104
  foto: ROB fm

  26-06-2017, 21:22 Geschreven door koen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Pallieter wil opnieuw in de ether  LIER / NIJLEN - Dertien jaar na de laatste uitzending heeft vzw Radio Pallieter een nieuwe erkenning als lokale radio-omroeporganisatie ingediend.  Radio Pallieter wil uitzenden vanop de bovenste verdieping van het Zimmermuseum op het Zimmerplein en vroeg een vergunning aan voor twee frequenties: FM 106.4 (Lier) en FM 105.3 (Nijlen). Minister van Media Sven Gatz (Open Vld) heeft nu tot midden december de tijd om de vergunning toe te kennen of te weigeren.

  Radio Pallieter begon met uitzenden in 1981 vanuit een studio aan de Rivierstraat in Lier. Toen het station in 2004 naast een nieuwe erkenning greep, moest het noodgedwongen de uitzendingen stopzetten. Op initiatief van Jos D’Haens, de voorzitter van het Zimmertorencomité, volgt er vanaf 1 januari 2018 mogelijk een doorstart.


  Bron:GVA

  25-06-2017, 20:00 Geschreven door koen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017

   


  Over mijzelf
  Ik ben Koen Aerts
  Ik ben een man en woon in Lier () en mijn beroep is arbeider.
  Ik ben geboren op 17/01/1974 en ben nu dus 43 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Eurobiljetten ingeven op eurobilltracker .
  ik stuur ook Regioberichten door naar radio Rivierenland
  Nieuws HLN
 • Blunderaar Miljoenenjacht wil spel alsnog afmaken (vier jaar na uitzending): "Dat kan mooie televisie opleveren"
 • VIDEO: Hoeveel kost het om één GOT-aflevering te maken? Acht weetjes over de legendarische serie
 • Wat als slavernij in VS nooit was afgeschaft: Game of Thrones-makers plannen nieuwe serie
 • Thomas Cook haalt klanten niet vroeger terug en laat omboekingen of annulaties niet toe na beving
 • 'Fan' had seksistische opmerking in huis voor Puck Moonen, maar haar vriend (en bekende veldrijder) zette hem al snel op zijn plaats
 • Is kaartlegster dan toch kind van Salvador Dalí? Lichaam 28 jaar na zijn dood opgegraven voor vaderschapstest
 • "Motortje?" Fietswissel tijdens La Course doet wenkbrauwen fronsen (al is er een eenvoudige verklaring)
 • F1-zitje Vandoorne legt GP van België geen windeieren, al is er nog andere reden waarom er 250.000 (!) fans worden verwacht
 • Dat heet dan vaderlandsliefde: Red Flames zingen Brabançonne uit volle borst na knappe zege
 • Marcel Kittel heeft heimwee naar Tour: "Mis het om door honderdduizenden fans gevierd te worden"

  Zoeken met Google  Zoeken in blog  Een interessant adres?

  Blog als favoriet !

  Categorieën

  Inhoud blog
 • Grondwettelijk Hof verwerpt schorsingsverzoek
 • Eerste reeks 35 erkenningen levert slechts 2 nieuwe initiatieven op
 • RNK hoopt op extra zendbereik
 • Zoe FM mag de komende 9 jaar blijven uitzenden
 • Evenementenzender herdenkt einde van de Engelse zeezenders

  Laatste commentaren
 • gebruik van mijn artikelen (lokale radio in vlaanderen)
      op Radio Scorpio verzamelde bijna 2000 handtekeningen


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!