Sparen
Rentesparen
Inhoud blog
  • Depositogarantiestelsel
  • Welke invloed heeft het regeerakkoord op de spaarproducten?
  • Waarom het maken van een spaarplan belangrijk is
  • Kies een creditcard met zorg
  • Tips voor het lenen van geld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depositogarantiestelsel
    Rentesparen heeft een nieuw opinie artikel gepubliceerd over de ins en outs van het depositogarantiestelsel.
    Naar aanleiding van een enquete onder spaarders heeft 60% van de spaarders aangegeven de werking van het stelsel niet of onvoldoende te begrijpen.

    Kijk voor het opiniestuk op http://www.rentesparen.be/nieuws/depositogarantiestelsel-en-alles-wat-u-daarover-moet-weten



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011, 18:45 geschreven door Intrestmedia  
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke invloed heeft het regeerakkoord op de spaarproducten?

    Nu de vorming van de regering is begonnen en het regeerakkoord klaar is, is het een goed moment om de balans op te maken van de impact van Di Rupo I op de spaarproducten.

    Wat verandert er voor de Zichtrekening en de spaarrekening?

    Voor diegene die een spaarrekening heeft verandert er niet veel. De fiscale vrijstelling (1.770 euro voor inkomstenjaar 2011) blijft behouden. Voor rente inkomsten tot € 1170,- hoeft geen roerende voorheffing te worden betaald. Ontvangt u meer dan € 1170,- dan moet wel roerende voorheffing worden betaald over het bedrag dat de vrijstelling te boven gaat. De roerende voorheffing bedraagt nu 15%. Dit zal gewijzigd worden naar 21%.

    Wat verandert er voor de terrmijnrekening en kasbon?

    Ook de roerende voorheffing voor deze worden gewijzigd van 15% naar 21%.

    Wat verandert er voor de Tak21 en tak23?

    Alle voorwaarden voor tak21-producten blijven behouden. Dat betekent dat er geen roerende voorheffing is als het product een looptijd heeft die langer is dan 8 jaar of als er een overlijdensdekking is van 130 procent. Voldoet het tak21-product niet aan een van die voorwaarden, dan geldt voortaan een roerende voorheffing van 21 procent. Hetzelfde geldt voor tak23-producten. Die zijn doorgaans vrijgesteld van roerende voorheffing behalve wanneer een rendement gegarandeerd wordt en de looptijd korter is dan 8 jaar. In dat laatste geval wordt de roerende voorheffing opgetrokken tot 21 procent.

    Wat verandert er voor de obligaties en staatsbons?

    Ook de roerende voorheffing voor deze worden gewijzigd van 15% naar 21%.

    Bron:www.rentesparen.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2011, 20:23 geschreven door Intrestmedia  
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het maken van een spaarplan belangrijk is

    Het maken van een spaarplan zorgt dat er gespaard wordt met een doel.

    Op het moment dat er een doel is bepaald is het makkelijker en kan er meer discipline op worden gebracht om het doel te bereiken.

    Een aantal vragen zijn bij het maken van een spaarplan dus van belang.

    Ten eerste wat is het spaardoel? Ten tweede weet je hoeveel je per maand kunt sparen? Maak een budgetoverzicht waarin de inkomsten en uitgvaven staan beschreven. Dan kan je uitrekenen hoeveel maanden het duurt voordat je je doel hebt bereikt.

    Maar het kan ook andersom: als je je spaardoel binnen 2, 4 of 10 maanden wilt kunnen kopen, kun je berekenen hoeveel je per maand moet sparen. Zet je inkomsten en uitgaven dus op een rij om te zien of dat kan.

    Tip: houd bij je spaarplan rekening met het spaargeld dat je al hebt!

    Hoe houd je je aan je spaarplan?

    Laat je niet verleiden door reclame en aanbiedingen. Open een aparte spaarrekening voor je spaardoel. Zo voorkom je dat je in de verleiding komt om tussendoor geld op te nemen. Laat elke maand automatisch een vast bedrag naar je spaarrekening overboeken. Zo spaar je zonder dat je het doorhebt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2011, 09:58 geschreven door Intrestmedia  
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies een creditcard met zorg

    Kies niet te snel een creditcard. Creditcards kunnen namelijk erg kostbaar zijn. Zeker als u een creditcard kiest die niet bij u past. De vergelijking van de verschillende typen creditcards, de rente en de voorwaarden kunt u eenvoudig bij Rentesparen verrichten. Denkt u daarbij goed na om welke reden u een creditcard wenst te hebben. Het simpel vergelijken van verschillende creditcards levert u uiteindelijk veel financieel voordeel op.

    Rentesparen geeft regelmatig een overzicht van het laatste nieuws en tips over spaar, betaal en kredieten. Komt u dus geregeld terug voor het laatste nieuws of voor tips. www.rentesparen.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2011, 21:58 geschreven door Intrestmedia  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het lenen van geld

    Extra krediet nemen kan soms zeer verleidelijk zijn. Bijvoorbeeld om extra financiële ruimte voor het einde van de maand te hebben. Of misschien wilt u wel een nieuwe keuken of auto financieren of juist die verbouwing. Met welk doel u ook wilt lenen. Bedenk altijd, hoe wervend de kredietadvertenties ook zijn; Geld lenen kost geld!

    Rentesparen helpt u de verschillende kredieten te vergelijken.Regelmatig zal Rentesparen tips geven. De tip van Rentesparen:

    • Bedenk goed voor welk doel u geld wilt lenen. Indien u bijvoorbeeld krediet wilt om te investeren in energiebesparende maatregelen, is een persoonlijke lening vaak niet interessant. Bekijk afhankelijk van uw doel welke kredietvorm hierbij past. Voor energiebesparende maatregelen kunt u het beste een groene lening selecteren. zie voor meer informatie www.rentesparen.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2011, 21:54 geschreven door Intrestmedia  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sparen met een doel

    Sparen gaat beter op het moment dat u een spaardoel heeft. Of u nu spaart voor de lange termijn, een buffer voor onvoorziene omstandigheden, of grote uitgaven, bepaal van te voren het doel en open een passende spaarrekening daarvoor. Rentesparen helpt u bij het vergelijken van de verschillende spaarmogelijkheden. www.rentesparen.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2011, 21:53 geschreven door Intrestmedia  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op kredietrating bij het openen van een spaarrekening

    Let bij het openen van een spaarrekening op de kredietrating van een bank. Bij een bank met een hoge kredietrating heeft u de minste kans dat een bank de financiele verplichting niet na kan komen. Een hoge kredierrating wordt gewaardeerd met AAA. Deze ratings worden door externe partijen toebedeeld. www.rentesparen.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:sparen, spaarrekening, rentesparen
    23-11-2011, 21:06 geschreven door Intrestmedia  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/rentesparen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    23-11-2011, 20:50 geschreven door  
    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs