Mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Inhoud blog
  • Neos verkenningstocht - 26 km
  • Kiekeboe Fietsrally 22 km - Vanuit onze vertrekplaats 26 km
  • Zoutleeuw 28 april 2007 -
  • Diamantroute 26 april 2007- 30 km - 32 km effectief gefietst
  • 16 april 2007 - Bloesemfietsroute Haspengouw - 38 km
  • 8 april 2007 - Puur natuur fietstocht - 30 km
  • Midweekje Wallendorf van 2 tot 6 april 2007
  • Grensparkroute fietsen 32 km - 25 maart 2007
  • 11 maart: Moerenwandeling Merksplas - 9,5 km
  • Peer Van Aertpad, Rijkevorsel - 7,5 km
    Archief per maand
  • 07-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    Omzwervingen
    Kriskras wandelen en fietsen
    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen langs het Water in Beerse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag 9 februari
    Het goede weer en wetende dat het weekend regen gaat brengen, deed ons besluiten om met z'n twee dan toch maar een klein wandelingetje van 6 km te maken!


    Vertrekpunt: Blakheidestraat in Beerse (zijstraat van de baan Beerse-Rijkevorsel) - zeshoekige rode bordjes met witte pijl.

    Bij het startpunt wandelen we heel even de Rijkevorselseweg op richting Beerse. Gauw slaan we rechts bij een grote vijver een bospad in. De waterplas is eigenlijk een volgelopen kleiput, waar nu volop gevist wordt. Door een bos bereiken we het kanaal Dessel-Schoten. Oorspronkelijk werd dit kanaal gegraven om kalkrijk Maaswater vanuit Luik naar de Kempen te voeren. Dat zou de weinig vruchtbare Kempense zandgrond moeten bevloeid hebben. Het uiteindelijke doel, de landbouw in de Kempen een zetje geven, werd niet bereikt. Tijdens het graven echter stootte men op klei, waarvan men gauw bakstenen zou beginnen bakken.
    Langs het kanaal wandelen we voorbij twee moderne steenfabrieken. Ook in de verte zien we overal schoorstenen boven de bomen uitsteken. Ook zij behoren bij (voormalige) steenbakkerijen.
    We verlaten de kanaaldijk en volgen opnieuw even de Rijkevorselseweg om hem dan over te steken. Voorbij de laatste huizen bereiken we een mooi natuurgebied. Snippers heide, wat berkjes en andere vegetatie maken het geheel echt Kempens.  Aan onze linkerkant zien we een heel groot meer. In werkelijkheid is het echter eveneens een verlaten kleiput Vogels rusten er in groten getale uit en hebben er hun winterverblijfplaats. Prachtig gebied voor de vogelliefhebbers!
    Langs een mooi bospad wandelen we rond deze grote kleiput terug naar ons vertrekpunt.

    Al bij al een heel mooie en vooral rustige wandeling met veel natuur. Een aanrader. Onderweg zagen we dat deze wandeling nog verlengd kan worden naar 10 km.



    Photobucket - Video and Image Hosting

    Zelfs de zon was even van de partij!

    Photobucket - Video and Image Hosting

    09-02-2007 om 00:00 geschreven door Renaat  


    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vorige omzwervingen
    Lichtaart (34-37-36-23-33-34) 7,2 km
    Kasterlee Lage Rielen (47-48-50-49-47) 6,3 km
    Herentals (10-14-16-15-11-10) 6,4 km
    Radio 2 wandeldag
    8 km

    2 Kerstwandelingen in Merksplas: ± 18 km
    Modderwandeling Kallebeekveer ± 6 km
    Gestelpadwandeling in Berlaar 9,3 km
    GVA wandeling 21 's Gravenwezel 7,5 km
    Knooppunten Kasterlee: (73-72-74-75-71-70-69-72-73) 6,6 km
    GVA wandeling 13 Rijmenam 8 km


    Photobucket - Video and Image Hosting

    06-02-2007 om 15:59 geschreven door Renaat  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geutelingenwandeling rond Elst ± 8 km
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag, 4 februari 2007



    We parkeerden aan het
    geutelingenmuseum in Elst.

    Beschrijving:
    Bij de kerk gaan we rechtsaf, en volgen tussen betonplaten het asfaltpad achter het kerkgebouw.
    Op het einde van het pad gaan we naar links de geasfalteerde Heringstraat op. Ze leidt ons, 50 meter verder, tot een kruispunt, dat we oversteken om het andere eind van de Heringstraat te volgen, dalend en kronkelend door velden en langs weiden met hier en daar wat landhuizen.
    Voorbij een vijver links gaan we niet de doodlopende straat "Klein Kapittel" op, maar slaan we linksaf en volgen de stevig klimmende weg. Op het hoogste punt ervan bevinden we ons op zowat 100 m boven het zeeniveau.
    We komen andermaal uit op een kruispunt met voor ons een lege kapel en rechts ervan een kruisbeeld bij twee linden. Hier moeten we naar rechts de lichtjes dalende Vissegemstraat opgaan. Af en toe vooruitblikkend zien we de kerktoren van Rozebeke. Ongeveer 10 minuten verder gaan we het plaatsnaambord van Michelbeke voorbij. Links in de vallei kabbelt de Boembeek, een vredig en fraai tafereel. Opnieuw 10 minuten na het plaatsnaambord komen we op een betonnen dwarsweg. Daar gaan we naar rechts, de klimmende Borgveldstraat op, maar al na 100 meter gaan we bij een kruis aan onze rechterkant, naar links een dalende asfaltweg in. Links zien we de vallei van de Boembeek; voor ons zien we Rozebeke liggen.
    We komen bij een kapel (links), met een oude hardsteen, waarvan het inschrift bijna niet meer te lezen is. Hier gaan we rechtdoor. Wat verder is nog een aftakking naar links, maar we blijven ook hier rechtdoor gaan.
    Nog twee minuten verder maakt de weg een bocht naar rechts. Net voorbij die bocht stappen we rechts een geasfalteerd wandelpad op. Aan onze linkerkant horen we de Zwalmbeek kabbelen. Recht voor ons zien we de Hostellerie Sint-Goriks, ondergebracht in de oude Zwalmmolen. Het wandelpad dat we nu volgen ligt op een oude spoorbedding, die ooit Zottegem met Brakel verbond. Het is er aangenaam wandelen, afwisselend met bomen, weiden en akkers, én met de nodige rustbanken om van het landschap te genieten.
    Een goede 10 minuten verder zien we aan de rechterkant de kerk van Michelbeke en het instituut Stella Matutina. Aan onze linkerkant vloeit nog steeds de Zwalmbeek.
    Op het eerstvolgende kruispunt gaan we rechtsaf en verlaten dit rustige wandelpad. Na 200 meter, rechtover een benzinepomp, gaan we links de Kerkweg op die ons leidt naar het Sint-Sebastiaansplein in Michelbeke. Met de rug naar de kerk gaan we rechtdoor en na zowat 100 meter bereiken we de Guido Gezellestraat, die we rechts op gaan. Weer eens 100 meter verder volgen we, op een Y-vormig kruispunt, de meest linkse weg (Zwalmroute). Heel even verder aan een splitsing met een kapel, volgen we rechts de Heksteelstraat, de Zwalmroute en de pijl Rozebeke (3 km). Hier onze volgende klim. Links aan een boomgaard zien we een kapel en een doorstreept plaatsnaambord van Michelbeke. Voorbij enkele huizen rechts wacht ons een fraai uitzicht over de met populieren begroeide Zwalmvallei.
    Verderop gaat de weg, na een bocht, dalend naar links. Recht voor ons zien we de fraaie kerk van Rozebeke. Bij een met linden omgeven kapel verlaten we de weg en gaan linksaf de klimmende Poorterijstraat in. Deze straat slingert tussen boerderijen en landschappen. We gaan verderop de Nederpoorterijstraat - rechts - voorbij een betonweg op. 200 meter verder maakt deze weg een bijna haakse bocht naar links en begint opnieuw te stijgen. Even verder een bocht naar rechts. Voorbij een boerderij met kruisbeeld - met rechts voor ons de kerk van Elst - zwenkt de weg naar links en wordt nu een soort holle weg.
    Even verder bereiken we de rijweg die Elst met Michelbeke verbindt; op dit kruispunt, met Sint-Antoniuskapel, slaan we rechtsaf een betonweg op en we bevinden ons terug op het grondgebied van Elst en wel in de Lepelstraat.
    Aan onze linkerkant zien we opnieuw een serie prachtige landschappen, richting Brakel. Ongeveer 7 minuten voorbij het kruispunt van daarnet, gaan we, voor een huis met een kruisbeeld in de gevel, naar links een betonnen paadje op (Bassegemstraat). Recht vooruit zien we de kerktoren van Elst. Dit straatje leidt ons regelrecht terug naar de kerk, ons vertrekpunt.

    Spijtig genoeg hadden we wat mist in het begin van de wandeling, maar uiteindelijk hebben we ook kunnen gneieten van enkele straaltjes zon. We hebben het in elk geval droog kunnen houden! De mooie vergezichten, glooiende landschappen, maken deze streek de moeite waard om te bewandelen.
    Na onze wandeling deden we ons uiteraard tegoed aan het degusteren van de plaatselijke "geuteling", die er rond de geutelingenfeesten gebakken wordt in een echte houtoven.Het geutelingenfeest is steeds de zondag na 9 februari en je kan ze proeven vanaf de 4e zondag voor het geutelingenfeest.

    Voor elke geutelinggieter een spannend moment : Zal het opnieuw lukken ?

    Heb ik na een jaar, de techniek nog in de vingers ?
    Is de oven voldoende - of niet te veel - ‘uitgeheet’ ?
    Is de ovenvloer nog gaaf en ligt hij effen ?
    Zal de bloem dit jaar ‘sterk’ genoeg zijn, of wordt het een slap deegje ?
    In ieder geval, onze geutelingen smaakten verrukkelijk, met of zonder Ename (bier)saus!

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Veters los gewandeld

    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting
    Volgens mij roken ze de geutelingen al!

    Photobucket - Video and Image Hosting
    Arm schaapje

    06-02-2007 om 00:00 geschreven door Renaat  




    Laatste commentaren
  • Valt mee (Yoke)
        op Diamantroute 26 april 2007- 30 km - 32 km effectief gefietst
  • toffe herinnering (Greta)
        op 16 april 2007 - Bloesemfietsroute Haspengouw - 38 km
  • mooi verslag (Yoke)
        op 16 april 2007 - Bloesemfietsroute Haspengouw - 38 km
  • proficiat! (Greta)
        op Midweekje Wallendorf van 2 tot 6 april 2007
  • Wat gemist (Yoke)
        op Midweekje Wallendorf van 2 tot 6 april 2007
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Zoeken met Google



    Gastenboek
  • Bollendorf?
  • En wij gaan mee!
  • We gaan ervoor !!!!

    Op onderstaande knop kan je een berichtje nalaten. Heb je een mooie wandeling/fietstocht gedaan? Suggesties en vragen over dit blog zijn eveneens welkom.



    Een interessant adres?


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs