Onder een stralende zon In Tubeke gearriveerd rond 10u15.Net tijd voor een heerlijke koffie en merk in alle stilte een bekend gezicht op. Klein moment later werd ik voorgesteld aan één van onze elitescheidsrechters Wim Smet. Ondanks het feit dat ik op zoek was waar het debat zou plaatsvinden stond ik even met de mond vol tanden. Had geen vragen voorbereid maar dat hoefde ook niet….De hr. Wim Smet, een zeer sociaal persoon, open voor gesprek maar vooral met een hart voor de arbitrage. Tijdens onze conversatie liep Wim’s collega Sebastién Delferiére voorbij. Ook hier kreeg ik de unieke kans om even een babbel te slaan en m’n aanwezigheid tijdens deze supportersdag te verklaren. Scheidsrechter Smet nam ondertussen ruimschoots de tijd om te antwoorden op m’n vragen. Deze gingen ondermeer over mediabegeleiding, rekrutering  scheidsrechters, voetbalclubs en refs, persoonlijke initiatieven enz….Het gesprek had een zeer positieve indruk nagelaten en werd afgerond met een stevige handdruk.  

Rond de middag werden scheidsrechters Jonathan Lardot en Johan Verbist verwacht. Helaas kreeg ik te horen dat er een wijziging was in het programma en jammer genoeg konden deze mensen niet aanwezig zijn. Na het stillen van de honger had ik de eer om scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo te ontmoeten.Een heel sympathiek persoon maar dat wist ik ondertussen al. Mede door m’n individueel project voor onze scheidsrechters in eerste klasse had ik de hr. Nzolo reeds een paar keer ontmoet. Ik was de Franse taal niet echt oppermachtig maar het was verstaanbaar. Zoals steeds straalde de hr. Nzolo en respecteerde hij eender welk initiatief dat werd genomen i.v.m. de arbitrage.

Scheidsrechter Tim Pots zou de volgende gesprekspartner zijn. Door omstandigheden, zo meldde me Kris Bellon, zouden er geen scheidsrechters meer aanwezig zijn vandaag.(Laurent colemont en Bart vertenten) Na deze melding een kort maar duidelijk gevat gesprek met de referee manager KBVB (Kris Bellon). Als afsluiter van deze dag vroeg ik de hr. Steven Martens (CEO KBVB) om 5 minuutjes van z’n tijd. De hr. Martens maakte graag even vrij om me te woord te staan en ik probeerde m’n ideeën qua arbitrage en project (R.O.M) te verwoorden. Gevatte antwoorden en een duidelijk beeld van wat de intenties waren. Ik sloot deze dag af met een zeer positief gevoel. Vandaag had ik mensen ontmoet die respect verdienen, voor hun job, voor hun hobby en voor wat ze doen in onze voetbalwereld.

  
     

R.E.S.P.E.C.T