Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • pasta gerechten
  • macaroni
  • penne
  • pizza's
  • Pastas diversen
  • aardbei
  • aardappel
  • voorgerecht
  • Vleesgerecht
  • Visgerecht
  • Tussengerecht
  • soep
  • Saus, salsa of dip
  • Nagerecht
  • Lunchgerecht
  • hoofd gerecht vervolg
  • Hoofdgerecht
  • Groentegerecht
  • Groentegerecht
  • Drank
  • Divers
  • Borrelhapje
  • bijgerecht vervolg
  • Bijgerecht
  • paas recepten
  • Voorgerechten en Hapjes
  • Vegetarisch
  • Varkensvlees
  • Stamppot
  • Soep en consommé
  • Snoeperij - bonbons
  • Sauzen
  • Saté
  • Sambals en sambalans
  • Salades
  • Rundvlees
  • verschillende pannekoeken
  • na gerechten
  • Lam en schaap
  • taarten
  • Diverse Recepten
  • verschillende broodjes
  • boter
  • Asperges
  • ijs
  • gerecht voor twee personen
  • groenten recepten
  • cocktails&dranken
  • cocktails
  • brood&banket
  • nagerechten en ijs
  • ingezonden recepten
  • Vegetarisch
  • eierenrecepten
  • eiergerechten
  • Barbecue recepten
  • OVERIGE RECEPTEN Snacks & Vlugklaar
  • Jus Boter Sauzen
  • Aardappelen & Groente
  • BIJGERECHTEN
  • vis
  • gevogelte
  • Overig vlees & wild
  • lamsvlees
  • rundsvlees
  • varkensvlees
  • HOOFDGERECHT kalfvlees
  • voor gerechten warm
  • voor gerechten koud
  • een pansgerecht
  • Coq au vin
  • Blinde vinken met couscous
  • Honinggeroosterde spareribs
  • Kip met aardappelrisotto
  • welkom op de site
    lekkere recepten

    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met couscous

    RECEPT VAN DE WEEK

    Blinde vinken met couscous

    Wat gekocht?

    Voor 4 personen :
    4 varkenslapjes (van het hespengebraad) 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper & zout

    Hoe maakt u het?

    Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout. Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes. Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw. Laat de rozijntjes weken in water. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de wortelen en de courgette in plakjes. Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie. Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof. Doe er de ui en de look bij, laat even stoven. Strooi er de bloem bij en schep goed om. Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen. Doe de couscous in een diepe pan. Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking). Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is. Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe. Vermeng en maak met een vork de korrels los. Verdeel over diepe borden. Schep bij elke portie een blinde vink en groenten. Serveer goed heet.

    03-04-2006 om 22:07 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honinggeroosterde spareribs

    RECEPT VAN DE WEEK

    Honinggeroosterde spareribs

    Wat gekocht?

    voor 2 pers.
    1 kg spareribs
    ½ ui
    2 eetlepels vloeibare honing
    1 eetlepel sherry
    3 eetlepels witte wijnazijn
    3 teentjes knoflook
    1 kleine gemberknol
    1 theelepel paprikapoeder
    3 eetlepels Mexicaanse kruiden
    ½ theelepel Worcestersaus
    ½ eetlepel mosterd
    Peper, zout

    Hoe maakt u het?

    Voorbereiding, de dag voordien:
    1. Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, de Mexicaanse kruiden, de Worcestersaus, de mosterd, het zout en de peper.
    2. Pel de teentjes knoflook en de ui. Snipper ze fijn en voeg ze bij de marinade. Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.
    3. Laat de varkensribben minstens 24 uren marineren.
    Bereiding, de dag zelf:
    4. Haal de ribbetjes uit de marinade en dep ze wat droog.
    5. Bak ze gaar op de barbecue.
    6. Draai ze regelmatig om. Bestrijk ze zo nu en dan met wat marinade.

    Voorbereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd:
    10 minuten


     

    14-02-2006 om 06:23 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Deze week serveren wij u "Thaise kip met aardappelkroketjes en pijpajuin", een gerecht van chef Christer Elfving ontwikkeld voor de gerechtensite  Surf er eens naar toe, je vindt er prachtige gerechten en een gratis e-abonnement op het weekgerecht.

    Wil je Christer Elfving aan het werk zien: elke week bereidt hij een funky, eigentijds gerecht in ‘De wereld op je bord’ op Vitaya.

    Smakelijk en veel kookplezier,

    Luk Huysmans


    Bereiding

    1. Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen gaar in water (kan ook in de microgolfoven). Breng de room samen met de olijfolie aan de kook. Pureer de aardappelen met het room- en olijfoliemensel en breng op smaak met peper en zout.

    2. Meng de aardappelpuree met de fijngesneden garnalen en de fijngehakte bieslook. Maak er lange kroketjes mee. Rol ze eerst in het geklutste ei, dan in de bloem en daarna in het paneermeel.

    3. Meng de sojasaus, sherry, Japanse rijstwijn, geperste look en het limoensap tot een sausje.

    4. Bak de kippenvleugels gedurende 20 minuten in de oven op 170°C. Overgiet ze regelmatig met het sausje tot de kip gaar is. Tijdens het bakproces mag je ook een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.

    5. Frituur de aardappelkroketjes goudgeel op 180°C.

    6.. Serveer de kippenvleugels met de resterende saus en de aardappelkroketjes. Garneer met de lente-uitjes.


       Lees meer >

    14-02-2006 om 06:21 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met aardappelrisotto

    Bereiding

    1. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze kort rondom in boter. Plaats ze in een ovenschotel met 2 dl kippenbouillon en een beetje boter. Bak ze gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 150°C.

    2. Snijd de geschilde aardappelen en de paprika in kleine blokjes van 1 op 1 cm. Kook de blokjes gaar in 6 dl kippenbouillon en room. Voeg vervolgens de maïs, boter en parmezaanse kaas toe. Breng de aardappelrisotto op smaak met peper en zout

    3. Verdeel de aardappelrisotto en de kippenbouten over vier borden. Garneer met het fijngesneden lente-uitje.

       Lees meer >

    31-01-2006 om 18:16 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Aardappelen met gehakt
    •  Boontjes in spek gedraaid
    •  Cantaltaart uit Auvergne
    •  Chakchouka
    •  Chamignons en quorn in lookboter
    •  Champignons à léscargot
    •  Charides
    •  Charmoula
    •  Cocktail van kreeft met kip
    •  Duivenborstjes op toast
    •  Ei-aardappel in de oven
    •  Gamba-tempura met sojasaus
    •  Garnaalkroketten
    •  Garnaalkroketten met groenten
    •  Garnalenspiesjes met gember tomatensaus
    •  Geflambeerde scampi met pikante roomsaus
    •  Geflambeerde scampi's
    •  Gegratineerde Sint-Jacobsvruchten
    •  Gemarineerde scampi's voor op de barbecue
    •  Gerookte kipfilet
    •  Geroosterd brood met champignons
    •  Gewokte garnaalstaarten met radicchio en gember
    •  Grootmoeders gehaktballen
    •  Japanse tempuras
    •  Kaaskroketten
    •  Kikkerbillen in Rodenbachsaus
    •  Luikse salade
    •  Mama's groentensoep
    •  Marokkaanse kaasfondue
    •  Mexicaanse Nachos-Todos
    •  Mosselen in de oven
    •  Muffins met parmzaanse kaas en courgettes
    •  Pizzabroodjes
    •  Raclette met krulsla
    •  Reuzenchampignons op toast
    •  Romige mosterdsoep
    •  Savooikoolkaasje
    •  Scampi diabolique
    •  Scampi's a la maison
    •  Scampi's op zijn duivels
    •  Sint Jacobsschelpen in Bladerdeeg
    •  Spekboontjes
    •  Spiegelei met ham
    •  Spiesje met spek en olijven
    •  Tagliatelli à la Belinda
    •  Thaise groentecurry
    •  Toasts met champignons en olijven
    •  Tomatenhapjes
    •  Torentjes van aubergines, courgettes en mozzarella
    •  Verrassingsaardappelen
    •  Vlammende eieren
    •  Welsh rarebit
    •  Wijngaardslakken in een schaaltje
    •  Zalm met voorjaarsgroenten en tuinkruiden

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door zwartje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs