RADIONIEUWS
Inhoud blog
 • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
 • Start veiling frequenties (NL)
 • Nieuwe luistercijfers (NL)
 • Nieuwe luistercijfers (B)
 • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
  Zoeken in blog

  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music geeft reis naar Titanic weg (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De luisteraars van radiozender Q-music maken kans om een duikexpeditie te winnen naar het wrak van de Titanic. Op 15 april zal het exact honderd jaar geleden zijn dat het bekende luxeschip op weg naar New York zonk na een aanvaring met een ijsberg.

  Het gaat om een dertiendaagse reis. De expeditie start in het Canadese Newfoundland met een tweedaagse bootreis naar de plek des onheils. Daar volgt een elf uur durende duik naar een diepte van bijna 3.800 meter, waar het luxeschip rust.

  Luisteraars kunnen vanaf vandaag een plaats in de finale van de wedstrijd winnen via de website van de zender. Vanaf 16 april kunnen ze via de radio meespelen. Op 27 april is er de finaledag.

  De wedstrijd werd maandag aangekondigd op en 'onderwaterpersconferentie' in een zwembad in Ukkel, het diepste van Europa.  26-03-2012, 17:46 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komende donderdag stelt Sanoma Magazines in Antwerpen het radioproject 'Story FM' voor (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sanoma – de uitgeverij van o.a. Libelle, Humo, Flair en Story – start dus met een radio waarbij de aandacht en de focus vooral zal liggen op Nederlandstalige populaire artiesten. Vermoedelijk zal Wim Weetjens – in het verleden de bedenker en mede-oprichter van 4 FM – achter de schermen actief worden als muziek verantwoordelijke. Story FM zou klein en bescheiden beginnen via het internet, de digitale kabel en met één frequentie in Vlaanderen, in Antwerpen. In 2016 zal er een herverdeling gedaan worden van de FM Band en het ziet er naar uit dat Story FM tegen dan klaar wil zijn om een nationale vergunning te pakken te krijgen.

  26-03-2012, 16:09 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanoma begint met radiozender Story FM (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sanoma, dat onder meer Flair en Humo uitgeeft en mede-eigenaar is van VT4 en VIJFtv, start een radiozender rond het weekblad Story. Story FM zal uitpakken met veel Vlaamse muziek en nieuws over bekende Vlamingen, zo schrijven De Morgen en De Tijd.

  De zender zal op zeer korte termijn starten. Sanoma, dat volgende week een persconferentie geeft over het project, wou nog niet zeggen wanneer dat precies is, aldus de kranten.

  Story FM start aanvankelijk vrij kleinschalig en zal via de FM band alleen in Antwerpen te beluisteren zijn op 107 FM. Daarvoor sloot Sanoma een overeenkomst met de eigenaar van de frequentie. De nieuwe zender zal ook te beluisteren zijn via internet en via de kabel. Geleidelijk aan wil Sanoma dan andere frequenties bij kopen en moet Story FM uitgroeien tot een radiozender die overal in Vlaanderen te beluisteren is.  23-03-2012, 10:56 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  20-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode januari/februari 2012.
  Klik op de afbeelding.
  (via radio.nl)


  20-03-2012, 09:44 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-music presentatoren stoppen hun experiment (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sven, Kürt en Wine hebben samen beslist om Het Experiment vandaag te stoppen uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de busramp in Zwitserland. Sinds enkele dagen waren de drie Q-musicstemmen afgesloten van de buitenwereld. Normaal zou het experiment nog tot 23 maart doorgaan maar daar is nu anders over beslist.

  Wim Oosterlinck, programmadirecteur: "Na de ramp in Zwitserland is het onmogelijk om een radioshow te maken met drie mensen die afgesloten zitten van de realiteit, terwijl voor al onze luisteraars die verschrikkelijke gebeurtenissen zo dicht bij hun leefwereld zitten."

  Bij het tragische ongeval in het Zwiterse Sierre kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven en raakten 24 inzittenden gewond.


  14-03-2012, 12:29 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio lanceert radio op maat: MyRadio (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Sky Radio Group wil een nieuwe markt aanboren met de lancering van een radiostation dat tussen Last.FM, Spotify en de huidige radiomarkt in zit. Dit doen ze onder de naam MyRadio, een online gepersonaliseerde radiozender.

  MyRadio biedt een aantal vaste stations met verschillende formats. Deze formats zijn gemaakt door specialisten van dit genre. Zo heeft Niels Hoogland het Urban-format helpen ontwikkelen en voormalig music director van Kink FM Peter Meerveld heeft het format voor Alternative en Alternative Rock helpen ontwikkelen.

  Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze een plaat goed of slecht vinden door op de thumbs-up of thumbs-down knop te klikken. Tijdens het luisteren kunnen ze ook numers skippen en met het volgende nummer verder gaan. MyRadio past hierdoor het format voor de gebruiker aan en maakt zo een playlist op maat. Naast muziek biedt het station nieuws, advertenties, weer en verkeer.

  Gebruikers kunnen ook een nieuw format maken door verschillende muziekstijlen te selecteren en het format verder te bewerken. Dit kunnen ze alleen doen of samen met vrienden of collega's.

  MyRadio is gebaseerd op vier pijlers: Radiobeleving, personalisatie, interactief en sociaal. Waarvan radiobeleving de belangrijkste is. "Je zet de knop om en je hoeft niet zelf de platen uit te zoeken maar het start gelijk. MyRadio zit tussen de huidige radiostations en de streaming services in. Het verschil tussen radiostations en MyRadio is dat de gebruiker zelf de music director is", aldus Gert Jan Kole, ontwikkelaar van MyRadio.

  CEO van de Sky Radio Group Philip Alberdingk Thijm: "MyRadio beschouwen we als de volgende generatie na Spotify. Een uniek concept wat op dit moment nergens wordt aangeboden." 

  Het platform start eind maand in de beta fase en moet voor de zomer helemaal operationeel zijn.  01-03-2012, 16:16 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Piet doet het nu ook op de radio (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  SOS Piet wordt vanaf 3 maart ook een radioprogramma op JOE fm. Daarin schiet Piet Huysentruyt samen met Leen Demaré elke zaterdag luisteraars met kookproblemen te hulp.

  In SOS Piet op zaterdag kunnen luisteraars Piet en Leen opbellen met de meest uiteenlopende keukenproblemen. Daardoor kunnen snel kleine brandjes geblust worden en eventuele keukenflaters worden rechtgetrokken.

  Sinds het najaar van 2011 had Piet al elke dag een vaste rubriek tijdens Lilaleen. Vanaf nu wordt die samenwerking nog intenser en zullen ze ook op zaterdag de handen in mekaar slaan.

  Leen Demaré: ‘Op 24 december konden mensen al bellen met kookproblemen ter voorbereiding van het kerstdiner. Zoals iedereen intussen weet ben ik verzot op eten en met Piet klikt het ook heel goed, dus hebben we beslist om SOS Piet nu ook op radio te brengen.'  01-03-2012, 16:14 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  28-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FG dj radio krijgt frequentie in Brussel (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  FG dj radio heeft vanaf morgen woensdag een Brusselse frequentie op 106.5 FM. Tweeënhalf jaar na de succesvolle start van deze dance-radio in België is dit een nieuwe mijlpaal voor FG. Een grote live show met heel wat interviews met bekende koppen en dj's staat op het programma woensdag. Antoine Baduel, de Franse oprichter van FG dj radio, komt naar Antwerpen om het feest goed in te zetten.

  FG dj radio werd in 1992 in Parijs opgericht. Het was de eerste radio in Frankrijk die zich richtte op dance en dj's. Al snel groeide de populariteit van de zender en kon FG dj radio uitgroeien tot een internationale platform voor dj's en producers.  Ondertussen heeft FG dj radio frequenties in heel Frankrijk.,van Parijs, tot Marseille en ook ver buiten Frankrijk. Rome, Marrakech, Casablanca, Rabat, Istanboel, Toronto en Moskou zijn nog maar enkele voorbeelden.

  Livestream
  In december 2009 startte Dave Verdonck de eerste FG dj radio in België, meer bepaald in Antwerpen (100.2 & 107 FM) en kreeg heel wat steun van Antwerpse dj's. Vanaf morgen kunnen dus ook Brusselaars afstemmen op 106,5 FM voor dj-mixes, interviews en club-nieuws. Wie zich buiten Antwerpen of Brussel bevindt, kan FG dj radio ook livestreamen via radiofg.be. 

  FG Residents
  "Op FG DJ Radio kunnen luisteraars overdag luisteren naar de allernieuwste dancehits", aldus Dave Verdonck. "'s Avonds is het de beurt aan de FG Residents zoals David Guetta, Laidback Luke, Marco Bailey, DJ Chuckie, Dave Lambert en anderen. Tijdens het weekend wordt er, vanaf middernacht, live uitgezonden vanuit de hipste clubs. We merken dat deze formule aanslaat en willen graag, na Brussel, ook nog uitbreiden naar Gent en Hasselt."  28-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ornelis en Rogiers maken twaalf dagen radio zonder contact met buitenwereld (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sven Ornelis, Kürt Rogiers en sidekick Wine Lauwers gaan twaalf dagen radio maken zonder informatie van buitenaf, televisie, kranten, gsm of internet. Ze zullen alleen contact hebben met Wim Oosterlinck en Anke Buckinx.

  Tussen 12 en 23 maart zullen Ornelis, Rogiers en Lauwers in 'Het Experiment' een ochtendblok (6u tot 9u) en een avondblok (16u tot 18u) voor hun rekening nemen. Oosterlinck en Buckinx zullen hen elke dag nieuwsfeiten doorgeven, maar die zullen niet altijd waar zijn. Q-music roept de luisteraars op om valse nieuwsfeiten door te sturen.

  De luisteraars zullen dus proberen om Ornelis, Rogiers en Lauwers gek te maken. De hamvraag is wat er gebeurt als dit de enige informatiebron is voor hun uitzendingen en wat daarnaast de invloed is op hun mentale toestand.

  Elke dag zullen de twee presentatoren en de sidekick een 'Fliptest' afleggen. Na twaalf dagen weten we aan de hand van de totaalscores op wie van de drie 'Het Experiment' de grootste invloed heeft gehad en wie dus de hoogste flipfactor heeft.  28-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  23-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Bryan krijgt radioshow bij MNM (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een eigen tv-programma op Vijftv krijgt Astrid 'in wonderland' Bryan nu ook een eigen radioprogramma.
  Volgende week maakt ze elke dag van 12 tot 13 uur een uurtje radio op MNM.
  Het radioprogramma wordt een doorslagje van wat ze op tv brengt: een inkijk geven op haar leven in Los Angeles.
  Tussendoor draait ze haar favoriete muziek.
  Elke avond tussen 21 en 22 uur beantwoordt ze tijdens een chatsessie ook nog vragen van de MNM-luisteraars.


  23-02-2012, 10:36 geschreven door radionieuws
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 Groep verhuist dit jaar naar één pand (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Radio 538 Groep gaat verhuizen. Nu zitten de stations en kantoren van de groep nog verspreid over diverse villa's in Hilversum maar ze gaan dit jaar allemaal onder één dak verder in de mediastad.

  Radio 538 wil nog weinig zeggen over de verhuizing maar bronnen laten weten dat de verhuizing in fases gaat. Op 1 oktober komt Radio 10 Gold vanuit het nieuwe gebouw, 1 november is het de beurt aan Slam!FM en Radio 538 komt vanaf 1 december vanuit de nieuwe locatie.

  Naast de uitzend- en productiestudio's komt er ook ruimte voor 538 TV. Daarnaast komen er ontspanningsruimtes voor de dj's.  23-02-2012, 10:35 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding voor de periode december 2011/januari 2012.
  (via radio.nl)


  22-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  16-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het CIM heeft vandaag de luistercijfers voor de periode september – december 2011 bekend gemaakt. De meetperiode liep van 27 augustus tot 24 december. Het bereik is tegenover de vorige meting met een half procent gestegen. Niet minder dan 76,9% van de Vlamingen luistert dagelijks naar de radio. Radio 2 (-1,6%), Q-music (-1,5%), JOE fm (-0,8%), MNM (-0,4%) en Radio 1 (-0,3%) gaan er op achteruit. Er is een kleine winst voor Klara (0,2%) en een ruime voor Nostalgie (+ 1,2%) en Studio Brussel (1,8%).


  1) Radio 2: 27,9% (29,5%)
  2) Q-music: 14,0% (15,5%)
  3) StuBru: 12,5% (10,7%)
  4) MNM: 9,0% (9,4%)
  5) Radio 1: 8,7% (9,0%)    
  6) JOE fm: 6,6% (7,4%)
  7) Nostalgie: 6,6% (5,4%)
  8) Klara: 2,2% (2,0%)

  Studio Brussel haalt zijn hoogste marktaandeel ooit. Men bereikt ook dagelijks 60.000 luisteraars meer dan in de vorige meetperiode. Radio 2 blijft veruit de grootste radiozender van Vlaanderen met dagelijks bijna 1,3 miljoen luisteraar maar verliest voor de derde keer op rij marktaandeel. In totaal 2,7% op (iets minder dan) één jaar.

  Els Van de Sijpe (manager radio bij de directie media VRT): "We zijn erg blij met de nieuwe radioresultaten. Studio Brussel laat fantastisch mooie cijfers optekenen. Music for Life werd voor het eerst volledig in de meetperiode opgenomen. Studio Brussel rijdt al een lange tijd een schitterend parcours."
   
  "MNM consolideert boven de negen procen en houdt dus een flink deel van de winst uit de vorige golf vast. Voor een instapradio is het bereik echter belangrijker. Het net wint er 32.000, vooral jonge luisteraars bij."

  Wim Oosterlinck, programmadirecteur Q-music: “We hebben met Q-music een goed jaar achter de rug. We blijven marktleider binnen ons doelpubliek 17-44 jaar en blijven doen wat we altijd gedaan hebben: elke dag de luisteraars én onszelf verrassen. Intussen starten we maandag met visual radio, een nieuw hoofdstuk in ons radioverhaal.

  Tom Klerkx, programmadirecteur JOE fm: “JOE fm blijft de zender voor de actieve en muziekminnende dertiger en veertiger. We blijven stap voor stap bouwen aan een radiostation waar muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 een grote rol speelt. Zo starten we bijvoorbeeld in goeie JOE-traditie volgende week met de 70ies Top 700, opnieuw een lijst samengesteld door de luisteraars.”

  Nostalgie: “De investeringen in een vernieuwde najaarsprogrammatie, met FastForward in de voormiddag met Domi Crommen & Gust De Coster en De Nostalgie Roadshow met Johan Henneman hebben hun effect niet gemist. Elke dag luisteren er nu tot meer dan 400.000 mensen naar Nostalgie."
   
  "Met een marktaandeel dat 22% stijgt is Nostalgie met voorsprong de sterkste stijger onder de Vlaamse radiozenders. Na amper vier jaar op de markt hebben we zo een trouwe basis van meer dan een miljoen luisteraars opgebouwd. Nostalgie."
  (bron: radiovisie)  16-02-2012, 15:23 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  09-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe jingles voor radio 2 (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Beluister ze hier.

  09-02-2012, 00:32 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tess Goossens stopt met radioprogramma 'Heartbeats' (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Na drie jaar scheiden de wegen van Tess Goossens en haar radioprogramma 'Heartbeats' op JoeFM. 'Het is welletjes geweest, vertelt ze. Er liggen wel nog geen nieuwe programma's klaar voor Goossens.

  'Ik had zin in iets anders', aldus Tess Goossens. 'Elke avond paraat staan tot een stuk in de nacht vergt veel energie. Voorlopig presenteer ik nog wel in de namiddag, maar dat is een heel ander publiek.'

  'Heartbeats' blijft wel bestaan, maar met een ander luisterend oor. De romantische zielen en mensen met relationele problemen zullen hun hart dus nog steeds kunnen luchten.

  Voor Goossens is er op dit moment geen werk bij vtm. Al blijft ze nog wel achter de schermen werken aan reportages voor 'Voor de Show'.  09-02-2012, 00:30 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-music start met Visual Radio op eigen tv-kanaal (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op maandag 20 februari start Q-music met een nieuw concept: Visual Radio. Visual Radio is geen radio-uitzending, het is geen tv -zender, maar het is een volledig nieuw medium waarbij woord, muziek, beeld en social media met elkaar verbonden worden op één scherm.

  Met Visual Radio wordt alles wat op radio gebeurt verrijkt met beeld. Foto’s, filmfragmenten, videoclips of youtube-beelden waar de dj’s over vertellen worden simultaan getoond in beeld. Uiteraard kunnen kijkers ook de Q-dj’s aan het werk zien in de radiostudio, en kunnen ze volgen hoe ze skypen met artiesten, gasten en luisteraars tijdens hun programma.

  Alle twitterupdates van de dj’s en artiesten maar ook belangrijk muzieknieuws zullen tijdens de uitzendingen te zien zijn op het digitale kanaal.

  Daarnaast krijgen de kijkers extra informatie over weer, verkeer, vallende sterren en acties van Q-music in beeld. Ook alle showcases, Qubes, slaapkamerconcerten en studio-optredens zullen helemaal live te volgen zijn.

  Q-music is hiermee de eerste radiozender die 24/24 live te bekijken zal zijn via een eigen kanaal: op digitale tv van Telenet op kanaal 39, maar ook via de Q-app én op Q-music.be.

  Werfcam

  In de aanloop naar de lancering van Visual Radio plaatste Q sinds 17u een ‘werfcam’ in de studio. Geïnteresseerden krijgen zo al een ‘under construction’-voorsmaakje van Visual Radio via het digitale kanaal.

  Maandag 6 februari 17u: werfcam via digitale tv van Telenet op kanaal 39.
  Maandag 20 februari 17u: start Visual Radio via digitale tv van Telenet op Kanaal 39, via de Q-app én via Q-music.be.


  06-02-2012, 17:45 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  23-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100% NL tv commercial (NL)
  www.100p.nl  23-01-2012, 01:05 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  21-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold grondlegger Jeroen Soer overleden (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eén van de grondleggers van Radio 10 Gold, Jeroen Soer, is zaterdagmorgen overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldt Omroep West, waar Jeroen voorheen directeur was.

  Jeroen werkte verder voor de VARA en de TROS. De laatste jaren had hij een eigen bedrijf en werkte hij onder andere voor het online station KX Radio. Hij is 56 jaar geworden.

  Jeroen Soer was ook de man achter het Vlaamse Radio Flandria.

  Op deze beelden is te zien hoe Jeroen als algemeen directeur van de Radio 10 Groep bij de officiële opening was van Radio 10 Gold op AM 675.  21-01-2012, 17:45 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  20-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe TOPradio frequentie (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf begin februari is TOPradio ook weer te ontvangen in Hasselt, en dit via 104.7 Fm (1 kw).
  TOPradio vervangt Viva Fm.


  20-01-2012, 12:46 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van de Veire wil wereldrecord radio maken verbreken (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat Peter Van de Veire niet om een stunt verlegen zit, weet ondertussen heel Vlaanderen. Maar Van de Veire wil ditmaal volledig los gaan. In zijn 'Ochtenshow' kondigde Van de Veire deze morgen aan dat hij van plan is om in mei of juni het wereldrecord 'radio maken' wil verbreken.

  In mei en juni is het traditioneel blok voor de studenten. Van de Veire wil die studenten nu een hart onder de riem steken en zal proberen om meer dan 183 uur aan een stuk radio te maken. Dat is meer dan zeven en halve dag! Eva Daeleman laat alvast op haar Twitter weten dat ze "heel trots" is op haar maatje en dat hij zo dus wel "megaberoemd gaat worden".  20-01-2012, 12:41 geschreven door radionieuws
  Reacties (0)
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Archief per jaar
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!