RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-radio moet fors snoeien (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De VRT-radio's moeten twintig procent besparen. Klara is het grootste slachtoffer. Klara moet 27 procent besparen op zijn werkingsmiddelen. Radio 1, Radio 2 en Donna moeten 20 procent knippen. Studio Brussel kwam het minst beschadigd uit de besparingsronde met maar 12 procent.  De besparingen waren al aangekondigd, maar de precieze cijfers waren nog niet bekend. De besparingen zijn nodig om te vermijden dat de VRT in de toekomst met te grote verliezen zou kampen. In de nieuwe beheersovereenkomst, die loopt van 2007 tot en met 2011, staat ook dat de VRT zijn kosten moet verminderen en efficiënter moet werken.



    12-12-2006, 15:53 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusie Contact 2 & BXL (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er komt een fusie tussen de Waalse stations Contact 2 en BXL, beide van de RTL groep.
    Op 26 januari gaat "Mint" van start, gericht op een publiek tussen de 25-44 jaar met een mix van pop/rock muziek.
    Jean-Loup Bertin wordt stationmanager. Dus geen RTL 2 zoals eerder werd verwacht. (bron: Le Soir)

    Update (ivm domeinnaam):

    FM Domain: mint.fm   

    Registrant Contact: Organization: RTL TVI



    12-12-2006, 12:05 geschreven door radionieuws
    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google lanceert test voor verkoop van radioreclame (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Google heeft in de Verenigde Staten, als test, een distributiesysteem voor radioreclame gelanceerd. Dat heeft het concern op het internet bekendgemaakt. De klanten van de aankoopdienst AdWords kunnen op de website kiezen voor de mogelijkheid "radio reclame". Er is een mogelijkheid om een doelgroep af te bakenen voor de radioreclame, volgens geografische zone, type radiostation, demografische gegevens en het ogenblik van de dag. Volgens experts zou de reclamemarkt voor radio in de VS 21 miljard dollar hebben opgeleverd in 2006.


    10-12-2006, 14:41 geschreven door radionieuws
    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw op Be One (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voortaan elke avond tussen 19 en 22 uur, de pop/rock hits met Tom Van Paesschen.



    07-12-2006, 19:52 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Mulder definitief weg bij Radio 10 Gold (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 59-jarige radio-deejay Tom Mulder, die in augustus 2004 door een hersenbloeding werd geveld, keert definitief niet terug op Radio 10 Gold. De deejay was afgelopen zomer nog diverse keren te horen in het radioprogramma 'Vijftig pop of een envelop', elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur, maar helaas, voor veel trouwe luisteraars, dat was voor zeer korte duur. Twee weken geleden leek het nog goed te gaan. Een woordvoerder van Radio 10 Gold liet toen weten dat het revalidatieproces van Tom goed verliep. Tommy Mulder, zoals de luisteraars hem kennen, heeft daarna te horen gekregen dat hij voor 100% is afgekeurd. Deze week heeft hij zijn auto ingeleverd en na 35 jaar definitief afscheid genomen van de radio. Op 16 mei 1969 presenteerde Tom Mulder onder de naam ‘Klaas Vaak’ zijn eerste radioprogramma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte Tom de overstap naar de TROS waar hij grote successen boekte met de ‘Havermoutshow’, ‘50 Pop of een Envelop’ en ‘Nachtwacht’. Na zijn TROS periode was hij actief bij het eerste commerciële radiostation aan land, Cable One. Vervolgens maakte hij in 1991 zijn entree bij Radio 10 Gold als programmadirecteur en presentator van het populaire ochtendprogramma. In 2004 ontving Tom Mulder een Marconie Award voor zijn gehele oeuvre.



    07-12-2006, 19:44 geschreven door radionieuws
    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiogebruik via internet neemt toe (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer dan 3 miljoen internetters in Nederland luistert radio of kijkt televisie via internet, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005. In de leeftijdcatagorie 12 tot 25-jarigen gebruikt bijna de helft internet voor het luisteren van radio en het kijken naar televisie. Dit was vorig jaar nog 40%. Gevolg van de toename is dat de televisie en radio minder via hun eigen media worden geraadpleegd.

    04-12-2006, 23:01 geschreven door radionieuws
    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiovisie (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiovisie steekt in een nieuw kleedje.



    02-12-2006, 00:54 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkanaal (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds vrijdag 1 december is het Kerstkanaal weer van start gegaan. De internetradio is een initiatief van Diederik Van Der Veken.
    De site laat het voorlopig afweten, luisteren kan wel door op de kerstman te klikken.


    02-12-2006, 00:18 geschreven door radionieuws
    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Forza (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio Forza, jouw Belgische non-stop webradio voor mensen die houden van rockmuziek en het betere popwerk, stelt voor: The Rock 500. Deze chart is een zogeheten "eindejaarslijstje" die enkel en alleen werd samengesteld door de bezoekers van www.radioforza.com. In totaal hebben iets meer dan 9.000 luisteraars hun vijf favoriete rocksongs aller tijden ingestuurd. En dat 90% van onze luisteraars Belgen zijn, blijkt uit de voorlopige balans: heel wat artiesten van eigen bodem staan hoog in de lijst (Gorki, dEUS, Novastar, …). The Rock 500 wordt uitgezonden vanaf vrijdag 1 december. De lijst wordt in een lus herhaald t/m vrijdag 15 december.



    29-11-2006, 23:20 geschreven door radionieuws
    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toekomst?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bekijk een demonstratie door op de radio te klikken.

    28-11-2006, 23:32 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk spelletje (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Test je rijvaardigheid en klik op het logo.

    28-11-2006, 23:29 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q Music ijsblok (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na Vlaanderen is nu Nederland aan de beurt.
    Klik op het logo.


    28-11-2006, 23:26 geschreven door radionieuws
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL FM presents: SKY RADIO the christmas station (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De donkere dagen voor kerstmis komen er weer aan. RTL FM zal net zoals voorgaande jaren zorgen voor het ultieme kerstgevoel.
    Dit jaar is samenwerking gezocht met de SKY RADIO GROUP en RTL FM zal vanaf nu tot en met kerstmis het programma 'RTL presents Sky Radio The Christmas Station programmeren. 24 Uur per dag het beste uit 50 jaar kerstmuziek.

    ---
    Het lijkt er op dat Sky Radio inderdaad RTL FM overneemt, maar andere bronnen spreken dit tegen. Onder de noemer RTL FM presents: Sky Radio, The Christmas Station is om middernacht een kerstmuziek spin-off van Sky Radio begonnen. De jingles lijken deels afkomstig uit oude Sky Radio jinglepakketten uit eind jaren tachtig en begin jaren negentig, maar de reclamepingel en uuropener zijn wél actueel. RTL-vormgeving is niet meer te horen.

    26-11-2006, 11:17 geschreven door radionieuws
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Digitaal vandaag gestart met Kersthits.nl (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben benieuwd of Sky Radio er minder dan de huidige 10 procent door gaat scoren, maar in elk geval heeft de luisteraar een non-stop alternatief voor de 101 FM. Alleen op internet, dat wel. Talpa's online platform Radio Digitaal is vandaag van start gegaan met Kersthits.nl. Een beetje vroeg, want de Sint is nog niet geweest. Maar slim met het oog op winkels die in deze dagen op zoek zijn naar achter- grondmuziek zónder al die reclame bij Sky Radio. Tot en met 31 december brengt Kersthits.nl een "speciaal op de feestdagen afgestelde muziekmix". Dat betekent dat we All I Want For Christmas Is You en Driving Home For Christmas zelfs op kantoor niet meer kunnen ontvluchten. Leuk is wel dat volgens het persbericht ook Run DMC met een kérstplaat op de playlist staat - die zullen we bij Sky Radio niet snel horen, denk ik. (bron & tekst: radioactive.blog.nl)
    Klik op het logo om te luisteren.


    21-11-2006, 00:16 geschreven door radionieuws
    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik de Zwart wil Radio Veronica zendschip kopen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Erik de Zwart wil het voormalige Radio Veronica zendschip terugkopen en onderdeel maken van het Nationaal Popmuseum in oprichting, dat mogelijk in Den Haag wordt gevestigd. Dat schrijft de Telegraaf in een stuk over het Top 40-bordspel dat de oud-dj en radiodirecteur heeft gelanceerd. De Zwart is in onderhandeling over een televisievariant op de muzikale quiz, die hij voor de krant samen met Jeroen Nieuwenhuize en Lex Harding testte. De muzikale Triviant-variant bestaat uit vragen over verschillende muziekperioden. Soms moet een geluidsfragment worden geraden of een afgebroken zin uit een refrein worden afgemaakt. (bron: radioactive.blog.nl)

    Via een reactie op de blog blijkt dat Erik de Zwart vennoot is in Hallo Costa Holanda Radio, het Nederlandse radiostation aan de Spaanse Costa's. Klik op Erik voor de site.


    19-11-2006, 23:31 geschreven door radionieuws
    18-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2008 etherpolitie voor radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ten laatste op 1 juni 2008 kan het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) als 'etherpolitie' optreden tegen radio's die hun vergunning niet naleven of zonder vergunning uitzenden. De federale, Vlaamse en Franse gemeenschapsregering hebben daarover vrijdag op het Overlegcomité een akkoord bereikt.
    Radio-omroepen in Vlaanderen klagen er al jaren over dat krachtige Franstalige zenders hun frequenties verstoren. Het BIPT was al bevoegd om hier tegen op te treden, maar had daarvoor een advies nodig van de Conseil Supérieur de l'Audiovisuel, de Franstalige tegenhanger van het Vlaams Commissariaat voor de Media. Dat advies bleef vaak uit, waardoor er nauwelijks opgetreden werd. De Vlaamse gemeenschap drong al jaren aan op een oplossing. Om druk op de ketel te zetten, weigerde Vlaams minister van Media Geert Bourgeois het samenwerkingsakkoord over de regulatoren in de telecom- en omroepsector te tekenen, zolang er geen oplossing voor de etherpolitie uit de bus kwam.
    Vandaag is een compromis bereikt. Het KB over de etherpolitie voorziet dat het BIPT zal kunnen optreden tegen stoorzenders. Dat zal niet alleen kunnen op de FM-band zijn, maar ook voor storingen die bijvoorbeeld de luchtverkeersleiding kunnen hinderen. Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is "tevreden, maar niet euforisch" over het compromis. Hij betreurt de laattijdige inwerkingtreding. Het zou immers nog tot 1 juni 2008 kunnen duren, omdat de Franse gemeenschap een nieuw frequentieplan moet opstellen, wat in Vlaanderen al is gebeurd. "De Franstaligen blijken heel wat tijd nodig te hebben. Aanvankelijk eisten ze zelfs dat het akkoord pas over drie jaar zou worden uitgevoerd", klinkt het bij Bourgeois.


    18-11-2006, 00:44 geschreven door radionieuws
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een 10 voor Sky Radio 101 FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luistercijfers blijven fors stijgen

     

    De luistercijfers van Sky Radio 101 FM blijven stijgen. Uit de vandaag door onderzoeksbureau Intomart GFK bekend gemaakte luistercijfers blijkt dat Sky Radio 101 FM het hoogste marktaandeel voor dit jaar heeft gerealiseerd. Het marktaandeel steeg fors van 9,4% in augustus/september naar 10% in september/oktober 2006. Hiermee is het station met de relaxte muziekmix de grootste stijger in de luistercijfers.  

    Algemeen Directeur Carlo de Boer: “Deze luistercijfers zijn echt Skygoed! Sky Radio 101 FM is niet alleen de grootste stijger in de luistercijfers, maar trekt ook de meeste luisteraars van alle stations en met 10% zitten we weer in de dubbele cijfers. De 10 voelt goed. Met de aankomende winter en kerstperiode in het vooruitzicht zullen deze cijfers alleen nog maar verder stijgen. Overigens scoort ook Radio Veronica een record. Het marktaandeel steeg van 5,5% naar 5,9%. Nog nooit was het marktaandeel van Radio Veronica zo hoog. Het is super donderdag vandaag voor ons!”



    16-11-2006, 10:39 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode sept./okt. 06

    01 Radio 538  -  11.9%  [11.7%]
    02 Radio 2  -  10.8%  [10.7%]
    03 Skyradio  -  10.0%  [9.4%]
    04 Radio 3FM  -  8.0%  [7.9%]
    05 Radio 1  -  7.0%  [7.5%]
    06 Q-Music  -  6.3%  [6.3%]
    07 Radio Veronica  -  5.9%  [5.5%]
    08 Radio 10 Gold  -  4.5%  [4.9%]
    09 Caz  -  1.9%  [2.0%]
    10 Radio 4  -  1.8%  [1.8%]
    11 Classic FM  -  1.7%  [1.7%]
    12 Arrow Classic Rock  -  1.5%  [1.4%]
    13 Slam FM  -  1.4%  [1.5%]
    14 Radio 5  -  1.1%  [1.0%]
    15 RTL FM  -  1.0%  [1.4%]
    16 Arrow Jazz FM  -  0.5%  [0.5%]
    17 BNR nieuwsradio  -  0.4%  [0.4%]
    18 Kink FM  -  0.4  [0.4%]
    19 100%NL  -  0.3  [0.0%]
    --  ORN  -  14.3%  [15.2%]
    --  CRN  -  2.3%  [2.2%]
    --  Overige zenders  -  7.0%  [6.9%]


    16-11-2006, 08:48 geschreven door radionieuws
    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 1 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij Radio 1 wordt alles en iedereen in vraag gesteld. Dat moet op 2 april 2007 resulteren in een volledig vernieuwde en open actualiteitenzender.



    15-11-2006, 00:07 geschreven door radionieuws
    14-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Be.radio lachwekkend (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stefaan Maes schreef:
    Vanmorgen ontdekt dat elke dag tussen 10 en 12 uur Sabrina live te volgen
    is via een webcam (met audio) op hun website. Wel eens handig om te zien.
    Ik zou aan Sabrina een tip geven: doe je hond zwijgen tijdens het
    presenteren... ;-)
    Antwoord Radio Meetjesland:
    Stefaan,het is soms zeer moeilijk chico te doen zwijgen wanneer hij bij
    zijn vrouwtje is,meestal blaft hij maar op het einde van de uitzending om
    afscheid te nemen van de luisteraars.Wanneer dit niet gebeurt, neem maar
    aan dat de telefoon onophoudelijk rinkelt om te vragen of hij (shico)ziek
    is.
    U zou mij een groot plezier doen indien u eens een rapportje zou geven wat
    de klankkleur betreft.Wij hebben wel een nieuwe geluidskaart gestoken.


    14-11-2006, 18:44 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs