RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe programmatie voor Q-music (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf ma. 30/08:






    04-06u. Jan Thans (Q-academy) & Maarten Vancoillie (ex-MNM)
    06-09u. Ornelis & Rogiers
    09-12u. Astrid Philips (ex-Studio Brussel)
    12-13u. Nathalie Delporte
    13-16u. Carl Schmitz
    16-18u. Wim Oosterlinck
    18-20u. Bart-Jan Depraetere
    20-23u. Jolien Roets (Q-academy)
    23-01u. Bjorn Verhoeven

    Dat Bjorn Verhoeven kan uitslapen, wist je al. Voortaan hebben Jan Thans en Maarten Vancoillie last van slapeloze nachten! Zij zijn vanaf volgende maandag elke ochtend trouw op post tussen 04.00u en 06.00u. Bjorn zelf gidst jou de nacht in tussen 23.00u en 01.00u.
    Peter Verhoeven geeft de fakkel door aan Astrid Philips. Zij presenteert vanaf 30 augustus tussen 10.00u en 12.00u.
    Peter verlaat Q niet! Hij gaat meewerken achter de schermen en werkt volop aan een nieuw programma.
    En tussen 20.00u en 23.00u is de ether van Q–academy–studente Jolien Roets.



    25-08-2010, 11:09 geschreven door radionieuws
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tineke de Nooij keert terug op de radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tineke de Nooij komt terug op de radio. De presentatrice tekende dinsdag een contract bij omroep Max voor haar nieuwe programma Tinekeshow op radio 5 Nostalgia. Dat maakte de omroep bekend. De Nooij was bijna tien jaar weg bij de radio. Ze reageert verheugd op haar comeback. ''Er zijn twee generaties met mij opgegroeid en ik zie geen enkele reden om te stoppen. Tinekeshow is echt helemaal mijn show, energiek en vrolijk.'' De presentatrice neemt op werkdagen tussen vier en zes uur 's middags plaats in de studio. In haar show komen mensen, muziek en verhalen samen.

    Maxdirecteur Jan Slagter liet in een reactie weten dat zijn omroep de komende jaren een enorme groei doormaakt. ''Wij zijn zeer verheugd dat nu ook Tineke de Nooij daar onderdeel van uitmaakt.''

    De Nooij was ooit de eerste vrouwelijke dj bij Radio Veronica. Ze begon bij de piratenzender in 1962 met haar programma Koffietijd met Tineke. Haar jingle was 'Een twee drie vier vijf zes zeven acht negen Tieneke'. Ook verwierf ze bekendheid met haar tv-programma Tineke, vanaf 1982 's middags te zien op Veronica.


    24-08-2010, 21:03 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video Joe Fm hitarchief top 2000 (B)
    www.joe.be



    24-08-2010, 15:59 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy krijgt programma op StuBru (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Studio Brussel pakt dit najaar uit met een aantal nieuwe programma's. Zo presenteert Das Pop-zanger Bent Van Looy op zondagmiddag "Single safari" en is er "Seks, drugs en rock & roll" met Stijn Van de Voorde en Lisa Smolders.
    Op weekdagen komen de meeste vertrouwde programma's en presentatoren terug, maar 's avonds presenteert Otto-Jan Ham voortaan van maandag tot donderdag "One night stand" van 23 tot 1 uur.
    Op vrijdag is er tussen 19 en 21 uur de "partyshow" "Hard to beat" met Gunther Desamblanx.
    Op zondag zijn er zelfs 4 nieuwe programma's. Bent Van Looy brengt zijn favoriete platen en beesten mee in "Single safari" (12 tot 13 uur). Leen De Ridder presenteert tussen 13 en 17 uur "Zunday", met "de allerbeste Studio Brussel-muziek van toen, nu en straks". Daarna is er "Seks, drugs en rock & roll" met Stijn Van de Voorde en Lisa Smolders (17-19 uur). Dries van Damme sluit de zondag af met het metalprogramma "De zwaarste show" (23-24 uur).

    Bekijk hier het
    filmpje waarin Tomas De Soete het najaar van Studio Brussel voorstelt.

    24-08-2010, 15:50 geschreven door radionieuws
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferry Maat stopt bij Radio Veronica (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na zeven jaren van het programma Maat in de Middag bij Radio Veronica heeft Ferry Maat besloten zijn contract niet te verlengen. Maat begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij onder meer TROS, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2.

    Maat wordt algemeen beschouwd als een vakman die over een unieke stijl beschikt. Hij maakt snelle radio met zeer muzikale overgangen, die hij vanwege zijn absolute gehoor naadloos maakt. Door zijn kenmerkende radiostem is hij ook een echte personality. Op 1 oktober maakt Maat zijn laatste Maat in de Middag voor Veronica. Binnenkort wordt bekend welke deejay dit timeslot daarna voor z'n rekening neemt.

    Ferry Maat: "Het waren zeven mooie jaren bij Radio Veronica, maar nu ze steeds meer gaan opschuiven met het format richting de 2000's is het een goed moment voor mij om wat nieuws te gaan doen. Dan moet je het toch overlaten aan een jongere generatie dj's vind ik. Maar ik sta open om bij een andere omroep weer programma's te gaan maken die bij mij passen, dat is mijn grote liefde en daar liggen mijn 'roots'. Volgend jaar zit ik veertig jaar bij de radio en het zal mij benieuwen bij welk station ik dat ga vieren. Daarnaast ben ik bij Radio Veronica enorm geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van de moderne media, daar wil ik absoluut bij betrokken blijven. Mijn agenda is nu even lekker leeg, maar het verleden heeft aangetoond dat er altijd weer iets nieuws op mijn pad komt".

    Uunco Cerfontaine, programmadirecteur Radio Veronica: "Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met ‘Maat in de Middag’, maar ik respecteer zijn beslissing. Hij zal altijd een legendarische deejay blijven die de sound van een hele generatie deejays heeft beïnvloed. Ik wens hem een hele fijne tijd in goede gezondheid toe."


    11-08-2010, 16:51 geschreven door radionieuws
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Van Elsen zegt MNM vaarwel (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ann Van Elsen stopt met 'De Ann & Dave show' op radiozender MNM. Ann zal vanaf dit najaar voltijds bij VT4 gaan werken. Daar zal ze het programma 'De inrichters' presenteren.
    Van Elsen vindt het naar eigen zeggen spijtig dat ze afscheid moet nemen van haar collega's bij MNM. "Maar ik heb enorm veel zin in nieuwe tv-projecten bij VT4", klinkt het.
    Bij MNM gaan ze nu een nieuwe laatavondshow in elkaar steken. Rino Ver Eecke, nethoofd van de radiozender, zegt dat deze vanaf 30 augustus zal worden uitgezonden.



    05-08-2010, 17:20 geschreven door radionieuws
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jensen terug op de radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opgepast. De hufter van Hilversum keert terug op de radio. Na een tv-uitstap maakt Robert Jensen samen met de zwijgzame sidekick Jan Paparazzi vanaf vandaag 's ochtends de ether weer onveilig.

    "Het is nu wel weer tijd om wat te doen. Ik heb ooit gezegd: zelfs voor een miljard euro zou ik geen ochtendshow meer maken.  Een te grote aanslag op je privéleven en je ritme. Maar vanaf deze week rinkelt de wekker toch voor vijven. Ik wilde terug naar de basis: radio. Dan is de ochtend hét podium. Iedereen zit in de auto, in de file te luisteren. En op dat tijdstip zitten de namen,'' zegt Jensen in het AD.

    Hij moet het opnemen tegen Giel Beelen (3FM), Edwin Evers (538) en Ruud de Wild (Q-Music). Al tijden de gevestigde dj-orde. Of in Jensens jargon: stilstaand water. "Ik luister nauwelijks. Wat de concurrentie doet interesseert me geen reet. Al tokkelt Giel Beelen elke ochtend om kwart over acht op zijn geslachtsdeel voor de microfoon. Wat kan mij dat schelen?"

    "Wel  valt me op dat er de laatste jaren zo weinig nieuws en verrassends of spraakmakends gebeurt in radioland. Ik wil zorgen voor deining. Er is zoveel aan de hand. Echte meningen verkondigen over actuele en urgente zaken."


    02-08-2010, 12:28 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Arbeidsvitaminen' verhuist naar Radio 5 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nederlands langstlopende radioprogramma gaat verhuizen. 'Arbeidsvitaminen' neemt na bijna 65 jaar afscheid van 3FM. Dat maakte de radiozender maandag bekend. Vanaf september is 'Arbeidsvitaminen' te horen op Radio 5. 'Arbeidsvitaminen'-presentator Gerard Ekdom blijft wel bij 3FM. "Ik ga niet weg bij 3FM, want het is het leukste station ter wereld", vertelde Ekdom maandag. De 32-jarige dj presenteert vanaf 6 september het nieuwe lunchprogramma 'Effe Ekdom'.
     
    Ekdom is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe stap. "'Arbeidsvitaminen' heeft me veel gebracht. Van beginnende dj heb ik me hier kunnen ontwikkelen tot wat ik nu ben. Na negen jaar was ik toe aan een nieuwe stap."
     
    De 22-jarige Domien Verschuuren zal voortaan tussen 10.00 uur en 12.00 uur te horen zijn. Hij gaat het BNN-programma @Work presenteren. "Ik ga op de mooiste plek van 3FM dagelijks een fantastisch programma maken voor BNN", jubelde Verschuuren. "Heerlijk om aan de slag te gaan bij de omroep waar alles mag."
     
    3FM moet net als andere publieke radiostations ruimte maken voor de nieuwe omroepen. Zo krijgt PowNed zendtijd. Rob Stenders gaat aan de slag voor de omroep die voortkomt uit weblog GeenStijl. Stenders zal elke vrijdagmiddag en -avond te horen zijn.


    02-08-2010, 12:21 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radionieuws is terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... uit vakantie.

    02-08-2010, 12:19 geschreven door radionieuws
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde voor enkele VRT webradio's (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De VRT heeft beslist om enkele streams op de radiospeler stop te zetten. Het gaat om Radio 1 Classics, Radio 2 De Topcollectie, Klara Jazz en StuBru Rock it. Deze waren alleen te beluisteren via de VRT radiospeler op de websites.
    De andere radiostreams, Radio 1, Radio 2, StuBru, Klara, MNM, MNM Hits, Klara continuo, Rvi en nieuws+ blijven wel behouden. Ze zijn te beluisteren op DAB (digitale radio) en via de VRT radiospeler op de websites.
    Ketnetradio en Sporza blijven enkel te beluisteren via de website.


    14-07-2010, 23:09 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Waddenzee op FM (NL-ES)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met ingang van 1 juli is Radio Waddenzee in het Westen en Zuiden van Tenerife te ontvangen op de FM frequentie 99.7. Samen met het zusterstation Radio Seagull is Radio Waddenzee 24 uur per dag te beluisteren via de FM voor de inwoners en bezoekers van het Spaanse eiland Tenerife. De programma's van Radio Waddenzee en Radio Seagull zijn in Nederland te ontvangen via de middengolf 1602 AM en het internet. Binnenkort volgt meer nieuws over de FM uitzendingen op Tenerife.

    Klik op de afbeelding voor het ontvangstgebied.



    14-07-2010, 00:42 geschreven door radionieuws
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumplein Amsterdam (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 180.000 mensen waren aanwezig tijdens de WK finale tussen Nederland en Spanje op het Museumplein. En wie was er ook ... klik op de foto.

    12-07-2010, 11:30 geschreven door radionieuws
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-radio viert 11 juli met veel Vlaamse muziek (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De VRT zal de Vlaamse feestdag op 11 juli vieren met veel muziek van eigen bodem op de diverse radionetten.
    Radio 1 en Studio Brussel zetten extra veel Vlaamse producties in hun playlists, terwijl Radio 2 en MNM zelfs uitsluitend Vlaamse muziek draaien. Klara brengt muziek gekozen door vijf jonge Vlaamse componisten.


    06-07-2010, 21:24 geschreven door radionieuws
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlenging Nederlandse fm-frequenties tijdelijk van de baan (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De verlenging van de etherfrequenties voor de commerciële radiozenders lijkt niet door te gaan. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) heeft besloten dat er extra onderzoek nodig is. Zo moet er gekeken worden of de automatische verlenging niet in strijd is met de Europese regels die gelden voor de verdeling.
    Bestaande radiozenders leken verzekerd van hun licentie. Ze mochten tot 2017 blijven uitzenden op de bestaande frequenties, de voorwaarde hiervoor was het betalen van een geldbedrag en te investeren in digitale etherradio.
    Waarschijnlijk wordt een nieuw besluit overgelaten aan het nieuwe kabinet. In de tussentijd worden wel voorbereidingen getroffen voor het verlengingsbeleid. Dit betreft met name de uitwerking van de noodzakelijke regelingen en het voorbereiden van de consultatie daarvan.
    Minister Van der Hoeven houdt ook rekening met een tijdelijke oplossing: "Vanuit het belang van continuïteit voor zowel de sector als de luisteraar zal ik ook voorbereidingen treffen voor een tijdelijke oplossing voor het geval medio september nog geen duidelijkheid is over de koers van het nieuwe kabinet." (bron: radiofreak.nl)


    05-07-2010, 20:27 geschreven door radionieuws
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe CIM luistercijfers (B)

    Vlaanderen - golf 20 (marktaandeel):

    1. Radio 2: 31,26% (28,8%) 
    2. Q-music: 15,38% (14,7%) 
    3. Studio Brussel: 9,80% (10,4%) 
    4. MNM: 9,76% (9,8%) 
    5. Radio 1: 8,68% (9,1%) 
    6. JOE fm: 5,87% (6,6%) 
    7. Radio Nostalgie: 5,63% (4,6%) 
    8. Klara: 1,95% (2,2%)
    9. TOPradio: 0,69%
    10. Exqi Fm: 0,37%
    11. Club Fm: 0,35%

    Gemiddeld aantal luisteraars:

    1. Radio 2: 1.441.630
    2. Q-music: 900.150
    3. Radio 1: 761.910
    4. MNM: 667.470
    5. Studio Brussel: 643.120
    6. Radio Nostalgie: 386.080
    7. JOE fm: 385.520
    8. Klara: 146.510
    9. TOPradio: 81.560
    10. Exqi Fm: 46.340
    11. Club Fm: 32.150

    Wallonië - golf 20 (marktaandeel):

    01. Bel RTL: 18,76%
    02. Radio Contact: 16,77%
    03. Viva Cité: 13,78%
    04. Radio Nostalgie: 9,35%
    05. Classic 21: 8,40%
    06. La Première: 7,24%
    07. NRJ: 4,70%
    08. Fun Radio: 3,97%
    09. Pure Fm: 3,06%
    10. Musiq 3: 1,63%
    11. Sud Radio: 0,99%



    01-07-2010, 14:49 geschreven door radionieuws
    25-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website voor radio Opsinjoor (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Radio Opsinjoor 105.5 Fm in Mechelen, sinds 1 maart onder de hoede van Peter Sweeck en door het leven gaande met de slogan 'altijd oldies', heeft een nieuwe website.


    25-06-2010, 00:27 geschreven door radionieuws
    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode april/mei 2010:

    01. Radio 538 - 10,7% (10,5%)
    02. Radio 2 - 9,7% (10,0%)
    03. 3FM - 9,4% (9,5%)
    04. Sky Radio - 8,4% (8,6%)
    05. Radio 1 - 7,3% (7,3%)
    06. Q-music - 6,6% (6,9%)
    07. Radio Veronica - 6,0% (5,9%)
    08. 100%NL - 4,2% (3,9%)
    09. Radio 5 - 3,0% (2,9%)
    10. Radio 10 Gold - 2,6% (2,6%)
    11. Radio 4 - 2,2% (2,1%)
    12. Classic FM - 2,1% (2,0%)
    13. Slam!FM - 2,1% (1,8%)
    14. Arrow Classic Rock - 1,3% (1,3%)
    15. BNR Nieuwsradio - 0,9% (1,0%)
    16. Radio Decibel - 0,5% (0,4%)
    17. Arrow Jazz FM - 0,4% (0,4%)
    18. Kink FM - 0,4% (0,3%)
    19. Radio 6 - 0,3% (0,4%)

    --. ORN Radio - 11,9% (12,4%)
    --. Overige zenders - 5,6% (5,5%)
    --. E Power Radio - 4,4% (4,4%)


    24-06-2010, 09:51 geschreven door radionieuws
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor MNM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt radiozender MNM een boete van 7.500 euro op. MNM ging in de fout met de 'De Grote Koffie van de Veire Ochtendshow'.
    Op 24 februari 2010 ging de Starbucks-vestiging in het Antwerpse Centraal Station open. MNM was er toen live bij met ‘De Grote Koffie Van de Veire Ochtendshow’.
    "Tijdens de drie uur durende uitzending werd Starbucks 23 keer vermeld", legt de VRM uit. "Het Mediadecreet stelt dat commerciële communicatie duidelijk herkenbaar moet zijn. Door het integreren en verweven van de aandacht voor Starbucks in het radioprogramma, wordt niet voldaan aan deze bepaling."
    "De Regulator merkt op dat het herhaaldelijk en in positieve zin vermelden van merknamen in programma’s het publiek kan aanzetten tot aankoop."
    De VRM vindt de inbreuk zeer ernstig en heeft de radiozender daarom een boete van 7.500 euro opgelegd.



    22-06-2010, 15:17 geschreven door radionieuws
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Jensen vanaf augustus in de ochtend op Radio Veronica (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Robert Jensen gaat vanaf 2 augustus de ochtendshow presenteren op Radio Veronica. Hij zal op werkdagen samen met Jan Paparazzi tussen 06:00 en 09:00 uur te horen zijn. Met de komst van Jensen stopt Rick van Velthuysen met zijn ochtendshow Mogguh Rick, die hij sinds februari 2009 presenteerde. Wat hij vanaf augustus gaat doen is nog niet bekend.

    In november gaf Robert Jensen, die de afgelopen jaren enkel televisie maakte, weer aan terug te keren op de radio. Het was enkel onduidelijk bij welke zender dat dan zou gebeuren. Het gerucht dat het om Radio 538 zou gaan werd destijds snel ontkracht, waarna het weer stil werd. Begin 2006 was Jensen voor het laatst op de radio te horen, dat was bij Yorin FM.

    "Het is fantastisch om na vijf jaar weer terug te keren op de radio. Natuurlijk ga ik met Jan de dingen doen waar de fans ons van kennen. Maar ik heb de afgelopen jaren veel nieuwe energie en frisse ideeën opgedaan met radio, televisie en internet wereldwijd en wil met die inspiratie een onderscheidende ochtendshow gaan maken. Radio Veronica is natuurlijk het radiostation waar mijn roots liggen. Het is prachtig dat ik daar samen met Jan weer echte radio kan gaan maken, met de muziek die bij mij past", aldus Robert Jensen.

    Uunco Cerfontaine, Programmadirecteur Radio Veronica: "Veel programmadirecteuren bij de Nederlandse radio vinden Jensen een onvoorspelbaar en ongeleid projectiel en willen daarom niet met hem werken. Ik denk dat dit hem juist zo creatief maakt en dat heb je wel nodig om nog op te vallen in de overvolle ochtendmarkt op de radio in Nederland. Daarom ben ik blij dat Robert Jensen vanaf augustus te horen is bij Veronica." (bron: radiofreak.nl)


    21-06-2010, 21:25 geschreven door radionieuws
    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CBS FM terug aan kop in New York City (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De oldieszender (W)CBS FM 101.1 mag zich voor het eerst in 16 jaar weer het best beluisterde radiostation van New York City noemen. Het marktaandeel van de zender steeg in mei van 5,7% naar 6,3%, zo blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Arbitron. CBS FM verwijst hiermee de softpopzender 106.7 Lite FM (WLTW) naar de tweede plek. Lees HIER verder.

    19-06-2010, 11:59 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs