RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT en Q-groep leggen bom onder luisteronderzoek (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De VRT en de Q-groep zijn de bokkensprongen in het luisteronderzoek van het CIM beu. Zij willen dat er dringend werk gemaakt wordt van een andere radiostudie binnen het CIM.

    MNM viert zijn eerste verjaardag in mineur, want de hitzender van de VRT krijgt weer een flinke dreun in het luisteronderzoek van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Maar een verrassing is dit niet, want dat MNM het zorgenkindje is was al langer duidelijk. Aan de Reyerslaan werd daarop al geanticipeerd, met het ontslag van netmanager Greet Santy.

    De verrassing van het CIM-onderzoek bevindt zich aan de andere kant van het spectrum, want ook de marktleider Radio 2 én de nummer twee, de VMMa-zender Q-Music, krijgen rake klappen. En dat komt aan de Reyerslaan en in Vilvoorde aan als een donderslag bij heldere hemel.

    De VRT en de Q-groep (Q-Music en Joe FM) laten voor intern gebruik ook permanent luisteronderzoek uitvoeren via het zogenaamde ppm-systeem. ‘In dat onderzoek merk je ook wat de trends zijn in het radiolandschap, maar nooit krijg je zo'n bruuske schommelingen als in de CIM-cijfers', zegt Peter Bossaert, directeur van de Q-groep.

    Uit dat ppm-onderzoek blijkt dat Radio 2 het heel goed doet en dat Q-Music stabiel blijft. ‘En dan zie je de cijfers van het CIM dergelijke bokkensprongen maken. Die schommelingen zijn onverklaarbaar', vindt Bossaert. Volgens het onderzoek blijft Q-Music overal stabiel, behalve in Limburg waar de zender in één klap 40 procent verliest. ‘Dit kun je met de beste wil van de wereld niet verklaren, laat staan uitleggen.'

    Els Van De Sijpe, de radiomanager van de VRT, zit op dezelfde golflengte. ‘Wij zijn al langer vragende partij voor een andere radiostudie binnen het CIM. Om de radio-evolutie beter te volgen, is er nood aan een frequentere rapportering. Niet twee keer in het jaar maar bijvoorbeeld om de maand, zoals in Nederland.'

    ‘Nu blijven we zes maanden deze meting met haar onverklaarbare schommelingen met ons meeslepen en dat is geen gezonde situatie', aldus Bossaert. Eigenlijk zouden de VRT en de Q-groep nog het liefst het ppm-systeem officialiseren. De portable people meter (ppm) is een klein toestelletje dat nu voor intern gebruik bij zo'n duizend panelleden continu registreert naar welke zender ze luisteren. Bij dit meetsysteem is er geen enkele tussenkomst meer nodig van het panellid en wordt in principe alle mogelijke beïnvloeding uitgesloten.

    Voor het luisteronderzoek van het CIM daarentegen vullen zo'n 4.200 respondenten om het half jaar gedurende één week een dagboek in. Zij moeten dus achteraf aangeven naar welke zender en hoe lang ze die week geluisterd hebben. ‘Vergelijk het met de verschillen tussen de opiniepeilingen en de echte verkiezingsuitslagen', zegt Bossaert geïrriteerd.

    Maar dat dit ppm-systeem de officiële radiostudie wordt binnen het CIM is weinig waarschijnlijk. Want er rijst ook een communautair probleem. Het huidige CIM-onderzoek is een compromis tussen de spelers in Vlaanderen en Wallonië. ‘De luistercijfers zijn belangrijk voor de adverteerders en die willen dezelfde “munteenheid” in beide landsdelen', zegt Bossaert. ‘Maar in het zuiden hebben ze geen enkele behoefte aan meer metingen, terwijl wij in het noorden een veel dynamischer landschap hebben.'

    Volgens Van de Sijpe gaan de VRT, de Q-groep en het CIM hoe dan ook aan tafel zitten om een nieuw voorstel uit te werken. ‘Want dat er iets moet gebeuren, staat buiten kijf.'


    12-02-2010, 00:25 geschreven door radionieuws
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VRT & Nostalgie op luistercijfers (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 2 verliest voor het eerst sinds lang marktaandeel, maar vergroot zijn voorsprong als marktleider, zo reageert Els Van De Sijpe, manager radio bij de VRT, op de CIM-cijfers. Ze wijst er in een mededeling op dat het bereik van de familiezender stabiel blijft ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en voegt eraan toe dat Radio 2 met 28,8 procent "een unicum in Europa" blijft.

    De cijfers duiden op winst voor Radio 1, dat met zijn consequente keuze voor een open actualiteitsnet 100.000 extra luisteraars aantrekt. Studio Brussel groeit, "een mooi resultaat" wetende dat de massale interesse voor Music For Life niet in de resultaten is opgenomen. Klara blijft stabiel met een dagelijks bereik van 177.000 trouwe luisteraars, zo becommentarieert Van De Sijpe de cijfers verder.

    MNM zakt volgens het CIM-onderzoek onder de 10 procent marktaandeel. De metamorfose van Radio Donna naar MNM werpt dus nog steeds geen vruchten af. Volgens de CIM-luistercijfers haalde de nieuwe radiozender  een marktaandeel van 9,8 procent, tegenover 11,5 pct bij de vorige meting. Radio Donna haalde eind 2008 nog 12,5 procent.
    De dalende trend doet zich ook bij de commerciële hitradio's voor, merkt de manager op. "We blijven geloven in een vlotte radio met een meerwaarde voor een jong publiek. We hebben daarom, samen met de ploeg en de nieuwe netleiding, de voorbije maand MNM al op alle fronten versterkt en zullen dat ook de komende weken blijven doen."

    Nostalgie stijgt met 74 procent, zo reageert deze radiozender op de sprong van zijn marktaandeel van 2,7 procent naar 4,6 procent in de CIM-metingen over het najaar van 2009. Nostalgie is "de enige Vlaamse zender die een structurele en significante groei aantoont".
    De stijging is het resultaat van een grote instroom van nieuwe luisteraars, zo luidt het in een mededeling. Per dag luistert meer dan 5 procent van de Vlamingen ouder dan 12 jaar naar Nostalgie. "Met dagelijks meer dan 288.000 luisteraars, die meer dan 3 uur en 10 minuten luisteren, is het duidelijk dat de Vlaming het aanbod weet te appreciëren."
    Nostalgie werd op 20 maart 2008 gelanceerd en brengt volgens algemeen directeur Dirk Guldemont "de beste classics" uit de popmuziek van de jaren 70, 80 en 90. De zender zal binnenkort ook in heel Limburg te beluisteren zijn. Met extra zenders in onder andere Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren zal Nostalgie zijn landelijke dekking volledig rond hebben.


    11-02-2010, 17:14 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Cim golf 19:





    1. Radio 2 - 28,8% (32,1%)
    2. Q-music - 14,7% (17,2%)
    3. Studio Brussel - 10,4% (8,6%)
    4. MNM - 9,8% (11,5%)
    5. Radio 1 - 9,1% (8,1%)
    6. 4FM/Joe fm - 6,6% (5,9%)
    7. Nostalgie - 4,6% (2,6%)
    8. Klara - 2,4% (2,7%)
    9. Topradio - 1,08%
    10. Contact + - 0,84%
    11. Be One/Exqi Fm - 0,53%
    12. Andere VRT zenders (ketnetradio, nieuws +, ...) - 0,43%


    11-02-2010, 15:06 geschreven door radionieuws
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe programmadirectie voor Q-music Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Erwin Deckers en Iwan Reuvekamp vormen vanaf maart 2010 de nieuwe programmaleiding van Q-music. De oude programma-directeur Wouter van der Goes, die zijn functie begin dit jaar neerlegde, heeft een nieuw contract getekend als dj en begint volgende maand met een nieuw programma.
    Erwin Deckers verving Van der Goes sinds januari als tijdelijke programma-directeur. Hij is overkoepelend programmadirecteur voor Q-music Nederland, Q-music België en JOE fm. Hij gaat zich de volgende tijd nog meer focussen op Q-music Nederland.
    Iwan Reuvekamp gaat Deckers bijstaan als de nieuwe programmadirecteur Q-music Nederland. Reuvekamp stopt hierdoor met zijn bedrijf Nice1, waarbij hij als coach/trainer en adviseur werkte voor diverse landelijke radiostations. Hiervoor was Reuvekamp werkzaam als opleidingscoördinator bij 3FM en regisseur/producer van de ochtendshow van Giel Beelen.
    "Ik kijk met veel enthousiasme uit naar mijn nieuwe job bij Q-music. Het is een ambitieus station met fantastische dj's en ik wil er alles aan doen om, samen met Erwin, een geweldige programmering neer te zetten. Elke dag weer!" aldus Reuvekamp. (bron: radiofreak.nl)


    10-02-2010, 18:26 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publieke omroep wil in 2011 met Radio 7 starten (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil in 2011 met Radio 7 starten. Het plan voor Radio 7 is niet nieuw. In oktober vorig jaar lekten de plannen voor de nieuwe zender al uit. Radio 7 moet de avond- en weekendprogrammering van Radio 5 overnemen, zodat op de nostalgische zender ook 's avonds programma's kunnen worden gemaakt die aansluiten bij de dagprogrammering. Volgens de NPO moet Radio 7 de grote leefstijlgroep 'Standvastige Gelovigen' beter bedienen.



    10-02-2010, 11:56 geschreven door radionieuws
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT & VMMa boeken minder inkomsten uit radioreclame (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar haalde de openbare omroep liefst elf procent minder inkomsten uit radioreclame dan in 2008. Dat bevestigde de VRT gisteren. Ook in 2008 waren de inkomsten uit radioreclame al met 5,2 procent gedaald.

    Die forse daling heeft ook gevolgen voor de Vlaams regering. In de beheersovereenkomst staat immers dat de regering het verschil moet bijpassen wanneer de openbare omroep het vooropgestelde bedrag van 41 miljoen euro inkomsten uit radioreclame niet haalt. Vorig jaar moest de regering 4,6 miljoen euro ophoesten, toen het hoogste bedrag dat de regering ooit had moeten bijleggen. Dit jaar zal dat bedrag nog hoger liggen, en dat in een periode waarin de middelen erg schaars zijn.

    Allicht zal de discussie over de zogenaamde ‘knipperlichtprocedure' opnieuw in alle hevigheid losbarsten. De kans lijkt groot dat die procedure uit de volgende beheersovereenkomst geschrapt zal worden, of tenminste toch bijgesteld zal worden.

    De grote schuldige voor het moeilijke radioreclamejaar is volgens VRT-woordvoerster Diane Waumans de economische crisis. Dat de fel gecontesteerde commerciële zender MNM vorig jaar marktaandeel verloor, speelt volgens Waumans minder mee: ‘Dat heeft niet zo'n grote hap uit de inkomsten genomen.'

    Ook bij de radiozenders van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) voelden ze de economische crisis.

    Ann De Bisschop, commercieel directeur van de Qgroup (Q-Music, JoeFM): ‘Wij geven geen exacte cijfers, maar we gaan in ongeveer dezelfde mate achteruit als de openbare omroep. Al hebben we wel een groter deel uit de radioreclamekoek gehaald dan vorig jaar.' ‘Televisie is als enige medium overeind gebleven op de advertentiemarkt in 2009. Radio had het moeilijk, maar ook bioscopen, bijvoorbeeld', aldus VMMa-woordvoerster Sara Vercauteren.

    Toch schijnt er licht aan het einde van de tunnel: ‘Het vierde kwartaal deed de radio het weer iets beter dan de drie voorgaande kwartalen, al blijft radio het minder goed doen dan televisie.' December 2009 was volgens Ann De Bisschop een ‘schitterende maand' op het vlak van radioreclame.
    (bron: standaard.be)



    03-02-2010, 14:03 geschreven door radionieuws
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode nov. + dec. 2009






    01. Radio 2 - 12.8% (9.8%)
    02. Sky Radio - 10.1% (8.5%)
    03. Radio 538 - 9.6% (10.6%)
    04. 3FM - 9.3% (9.1%)
    05. Radio 1 - 6.6% (7.3%)
    05. Q-music - 6.6% (6.8%)
    07. Radio Veronica - 5.9% (6.1%)
    08. 100%NL - 3.7% (4.3%)
    09. Radio 5 - 2.5% (2.8%)
    10. Radio 10 Gold - 2.4% (2.5%)
    11. Classic FM - 2.0% (2.0%)
    12. Slam FM - 1.9% (2.1%)
    12. Radio 4 - 1.9% (1.9%)
    14. Arrow Classic Rock - 1.2% (1.3%)
    15. BNR nieuwsradio - 0.8% (1.0%)
    16. Arrow Jazz FM - 0.4% (0.3%)
    17. Hitradio - 0.3% (0.3%)
    18. Kink FM - 0.2% (0.3%)
    18. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

    ORN - 11.3% (12.0%)
    Overige zenders - 5.4% (5.6%)
    E Power Radio - 5.0% (5.4%)


    28-01-2010, 11:06 geschreven door radionieuws
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM wordt (nu al) omgegooid (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gaat niet goed met MNM: het marktaandeel kalft stevig af en de zender ligt politiek onder vuur. En dus moest nethoofd Greet Santy eergisteren opstappen. Maar kan Rino Ver Eecke het schip in veilige wateren leiden?

    De koppen blijven rollen binnen de VRT. Nu is Greet Santy, ex-nethoofd van MNM, aan de beurt. Zij werd na net iets meer dan een jaar door de directie van de VRT bedankt voor bewezen diensten, zoals dat zo mooi heet. Santy was de Grote Architect van de ‘Donna wordt MNM'-operatie. Ze bereidde vanaf midden 2008 de nieuwe zender voor en werd uiteindelijk ook netmanager.

    Nog voor MNM van start ging, was er heel wat heisa: ex-ceo Dirk Wauters die vergat de operatie door te praten met de raad van bestuur, snoepfabrikant Mars die een proces dreigde aan te spannen, de naam die wel erg geleek op die van een Amerikaanse rapper, enzovoort. Uiteindelijk ging MNM in januari 2009 van start. Maar van het enthousiasme dat toen in de lucht hing, blijft nu nog weinig over. ‘We hebben iets in beweging gezet op de radiomarkt, en we zullen blijven groeien', zei Santy nog in september 2009. Van die voorspelling kwam weinig in huis.

    Niet enkel is het marktaandeel in vrije val – in juli bereikte MNM nog maar 11,5 procent van de luisteraars, een vol procentpunt minder dan Donna – de zender ligt ook stevig onder vuur binnen de politiek. Die kritiek gaat van ‘verkopen die boel' tot ‘wat MNM doet, kunnen de commerciële zenders ook'.

    En dus probeert de VRT de politiek gunstig te stemmen. Zo stond in het persbericht van de VRT waarin het ontslag van Santy bij MNM werd aangekondigd een opmerkelijk zinnetje. Rino Ver Eecke moet MNM ‘inhoudelijk versterken met meer focus op de waarden van de openbare omroep'.

    Diane Waumans, woordvoerster van de VRT: ‘Dat is inderdaad een wat vage omschrijving, maar wat we van Rino willen weten is: hoe maak je van MNM een radiozender die binnen de openbare omroep past.'

    Dat impliceert dat MNM nu níét binnen de VRT past.
    ‘De zender zit zeker op het randje van onze opdracht en dat weten we al langer. MNM was al een tijdje een aandachtspunt, ook qua belangstelling van het publiek van de zender. Maar we zijn er wel zeker van dat we als openbare omroep de jongeren die niet naar Studio Brussel luisteren ook moeten bereiken, al is het dan op een andere manier dan nu. En daarom willen we er meer ‘openbare omroep' van maken, wat dat dan ook mogen zijn.'

    Komt er dan weer een grote omwenteling?
    ‘Het is te vroeg om dat te zeggen. We geven Rino tijd om de hand aan de ploeg te slaan.'

    Waarom hebben jullie voor Rino Ver Eecke gekozen?
    ‘Hij heeft veel radio-ervaring en hij heeft een VRT-hart. Met dat profiel heeft de operatie volgens ons het meeste kans op slagen. Ik wil geen ezelsstamp uitdelen aan Greet Santy, maar het is duidelijk dat haar commerciële achtergrond nu eenmaal moeilijk past bij de openbare omroep. Zeker nu. Bovendien heeft ze weinig ervaring op vlak van radio maken.'

    Behoort een terugkeer van Donna tot de mogelijkheden?
    ‘Ik wil geen uitspraken doen over de toekomst, maar die terugkeer acht ik weinig waarschijnlijk.'

    Jullie hebben de nieuwe luistercijfers van het CIM niet afgewacht.
    ‘We hebben een nieuwe structuur uitgetekend en dus had het geen zin om met deze beslissing nog één, twee maanden te wachten. De beslissingen worden in hoog tempo genomen. Dat is ook de opdracht van Piet Van Roe. En hij heeft er geen moeite mee om die moeilijke beslissingen te nemen.'

    Verder krijgt het interne productiehuis Radio, onder leiding van Paul De Wyngaert, stilaan vorm. Jan Van Biesen en Jan Knudde blijven op post als hoofden van Studio Brussel en Radio 2. Nu is het nog zoeken naar een netmanager voor Radio 1. Voormalig nethoofd Els Van de Sijpe is in de nieuwe structuur radiomanager.
    (bron: standaard.be)


    27-01-2010, 12:30 geschreven door radionieuws
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-zender MNM krijgt een nieuw nethoofd (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de VRT heeft het interne productiehuis radio een nieuwe structuur gekregen. Manager Paul De Wyngaert heeft zijn team nagenoeg samengesteld. Jan Knudde leidt Radio 2, Chantal Pattyn Klara, Jan Van Biesen Studio Brussel en Rino Ver Eecke MNM.
    De enige nieuwe naam in het rijtje is Rino Ver Eecke. Ver Eecke, een ervaren radiomaker, vervangt Greet Santy als nethoofd van MNM.
    Ver Eecke, die o.a. producer was bij Radio 2, zal de komende maanden werken aan de inhoudelijke versterking van MNM. Er zal meer worden gefocust op de waarden van de openbare omroep.
    Santy verlaat de VRT. Ze werkte er sinds 2006, eerst bij Line Extensions, daarna als manager van MNM. Vanaf midden 2008 trof ze de voorbereidingen voor de nieuwe zender die ze daarna leidde.
    Alleen Radio 1 heeft nog geen nethoofd. Els Van de Sijpe, die de functie tot voor kort uitoefende, blijft bij de directie Media om de strategische lijnen voor VRT-radio uit te tekenen.
    Eén van de volgende dagen valt de beslissing over een nieuw nethoofd voor Radio 1.


    25-01-2010, 20:03 geschreven door radionieuws
    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio group in beeld (NL)
    www.skyradiogroup.nl



    24-01-2010, 11:56 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Sky Radio tv commercial (NL)
    www.skyradio.nl



    24-01-2010, 11:52 geschreven door radionieuws
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijken en luisteren naar Radio 1212 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik HIER.

    22-01-2010, 10:33 geschreven door radionieuws
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arjen Grolleman van Kink FM overleden (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Manager en radiomaker Arjen Grolleman van muziekzender Kink FM is woensdag plotseling op 37-jarige leeftijd overleden. Dat hebben Kink FM, omroepvereniging Veronica en de Veronica Holding bekendgemaakt. Grolleman was vanaf de oprichting van de alternatieve radiozender betrokken bij Kink FM. Hij presenteerde inmiddels roemruchte programma's als Avondland en X-Rated. Zijn voorkeur ging uit naar experimentele muziek, ambient en het occulte. Behalve met muziek, hield Grolleman zich ook met televisie bezig. Zo was hij jarenlang de stem van RTL4 en RTL5 en gaf hij als voice-over tips in het klusprogramma Eigen Huis en Tuin.

    20-01-2010, 23:50 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edwin Evers krijgt beeld in Madame Tussauds (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 538-dj Edwin Evers krijgt een beeld in Madame Tussauds. Dinsdagochtend belde de dj naar directeur Kees Klesman over de veiling van een beeld en kreeg toen te horen dat ze een beeld van hem willen maken.
    Evers reageerde direct enthousiast en vond het een leuk idee. Evers krijgt het beeld ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum bij 538 en omdat de bezoekers van het museum er om gevraagd hebben. "Ik ben onwijs verrast en voel me echt vereerd. Heel mooi, zeker nu we dit jaar ons 10-jarig jubileum vieren bij 538."
    Wanneer het beeld te zien zal zijn is nog niet bekend.


    20-01-2010, 10:53 geschreven door radionieuws
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf radiozenders samen voor Haïti (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vijf zenders vormen voor één dag Radio 1212.
    Nu vrijdag geven de radiozenders JOE fm, MNM, Radio 2, Studio Brussel en Q-music hun frequenties af om een gezamenlijke uitzending op poten te zetten voor Haïti. Samen zenden ze vanop een mobiele radiostudio op de Groenplaats in Antwerpen twaalf uur lang uit onder de naam Radio 1212 om Haïti te steunen.




    Een nieuwe radiozender voor één dag, dat levert ook ongewone, verrassende radioduo’s op:
    08u - 10u: Wim Oosterlinck en Ilse Van Hoecke
    10u - 12u: Bert Geenen en Siska Schoeters
    12u - 14u: Sven Ornelis en Anja Daems
    14u - 16u: Tomas De Soete en Catherine Vandoorne
    16u - 18u: Kurt Rogiers en Ann Reymen
    18u - 20u: Leen Demaré en Peter Vandeveire



    19-01-2010, 23:53 geschreven door radionieuws
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven radiostations samen voor Haïti (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeven radiostations gaan donderdag samen uitzenden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.
    Onder de noemer Radio 555 schalt van 's ochtends vroeg tot in de avond op de stations één geluid door de speakers, maakten de initiatiefnemers maandag bekend.  
    Radio 538, Radio 2, 3FM, Q Music, Slam FM en Radio Veronica doen tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds aan de actie mee.
    De zevende deelnemer is Radio Nederland Wereldomroep, die tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds Radio 555 uitzendt.
    De dj's presenteren vanuit Studio 24 op het Mediapark in Hilversum.


    18-01-2010, 23:17 geschreven door radionieuws
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold heeft nog steeds interesse in FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 10 Gold wil nog steeds graag op één van de vrijgekomen FM-pakketten van Arrow. "We kijken met interesse naar de vrijkomende radiokavels", laat een woordvoerder van RTL weten. RTL nam Radio 10 Gold begin deze maand formeel over van Talpa. Lees verder.

    14-01-2010, 19:20 geschreven door radionieuws
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio in Vlaanderen (B)
    Enkele primeurs uit de Vlaamse lokale radiowereld.

    * Binnen enkele dagen krijgt Komilfoo FM uit Aarschot er een 3de frequentie bij: 107.8 FM Herselt (voorheen RGR FM). Komilfoo is nu al te ontvangen via 106.9 FM (Aarschot) en 107.9 FM (Betekom/Begijnendijk).
    * Vanaf 1 februari start de nieuwe radiozender van Bjorn Van Zundert & Jeroen Goos: naam van het project ... Fresh FM.


    13-01-2010, 18:22 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendshow Edwin Evers op televisie (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De ochtendshow ‘Evers staat op‘ zal tijdens de Olympische Winterspelen niet alleen te volgen zijn op Radio 538, maar ook dagelijks te zien zijn bij RTL7. Net als eerdere jaren maakt Edwin Evers zijn show op lokatie tijdens de Winterspelen die lopen van 12 tot en met 28 februari. Iedere ochtend tussen 06.00 en 10.00 uur is het programma ook op RTL7 te volgen. Tussen de plaatjes van Evers door schuiven verschillende sporters bij hem aan om te vertellen over hun prestaties en de voorbereidingen daarop. Ook reizen een hoop bekende Nederlanders naar Canada af om bij Evers in de show te verschijnen.

    13-01-2010, 18:14 geschreven door radionieuws
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter van der Goes stopt als Program Director bij Q-music (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wouter van der Goes is afgelopen week gestopt als Program Director bij het landelijke commerciële radiostation Q-music. Van der Goes geeft als reden aan dat hij weer gewoon radio wil gaan maken. "Ik word veel gelukkiger van alleen radio." De functie Program Director is overgenomen door Erwin Deckers die dit ook doet voor Q-music in België. Wouter van der Goes blijft voorlopig wel iedere werkdag van 12.00 tot 13.00 uur het radioprogramma De Hitlijn presenteren. Lees verder via radio.nl.

    11-01-2010, 17:51 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs