RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold heeft nog steeds interesse in FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 10 Gold wil nog steeds graag op één van de vrijgekomen FM-pakketten van Arrow. "We kijken met interesse naar de vrijkomende radiokavels", laat een woordvoerder van RTL weten. RTL nam Radio 10 Gold begin deze maand formeel over van Talpa. Lees verder.

    14-01-2010, 19:20 geschreven door radionieuws
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio in Vlaanderen (B)
    Enkele primeurs uit de Vlaamse lokale radiowereld.

    * Binnen enkele dagen krijgt Komilfoo FM uit Aarschot er een 3de frequentie bij: 107.8 FM Herselt (voorheen RGR FM). Komilfoo is nu al te ontvangen via 106.9 FM (Aarschot) en 107.9 FM (Betekom/Begijnendijk).
    * Vanaf 1 februari start de nieuwe radiozender van Bjorn Van Zundert & Jeroen Goos: naam van het project ... Fresh FM.


    13-01-2010, 18:22 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendshow Edwin Evers op televisie (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De ochtendshow ‘Evers staat op‘ zal tijdens de Olympische Winterspelen niet alleen te volgen zijn op Radio 538, maar ook dagelijks te zien zijn bij RTL7. Net als eerdere jaren maakt Edwin Evers zijn show op lokatie tijdens de Winterspelen die lopen van 12 tot en met 28 februari. Iedere ochtend tussen 06.00 en 10.00 uur is het programma ook op RTL7 te volgen. Tussen de plaatjes van Evers door schuiven verschillende sporters bij hem aan om te vertellen over hun prestaties en de voorbereidingen daarop. Ook reizen een hoop bekende Nederlanders naar Canada af om bij Evers in de show te verschijnen.

    13-01-2010, 18:14 geschreven door radionieuws
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter van der Goes stopt als Program Director bij Q-music (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wouter van der Goes is afgelopen week gestopt als Program Director bij het landelijke commerciële radiostation Q-music. Van der Goes geeft als reden aan dat hij weer gewoon radio wil gaan maken. "Ik word veel gelukkiger van alleen radio." De functie Program Director is overgenomen door Erwin Deckers die dit ook doet voor Q-music in België. Wouter van der Goes blijft voorlopig wel iedere werkdag van 12.00 tot 13.00 uur het radioprogramma De Hitlijn presenteren. Lees verder via radio.nl.

    11-01-2010, 17:51 geschreven door radionieuws
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye Ciel, hello Twizz (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onder de naam Twizz - in plaats van Ciel Radio - wordt het Franstalige stadsnet vanaf februari boven de doopvont gehouden. 
    De programmadirectie komt in handen van Jean-Lou Bertin, ex-directeur van Mint die vroeger jarenlang bij radio Contact zat.
    Twizz zal over 23 frequenties beschikken, waarvan er achttien al actief zijn. Ze dekken de voornaamste stedelijke centra.



    09-01-2010, 14:15 geschreven door radionieuws
    05-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold verkocht aan RTL Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold, één van de oudste bestaande commerciële radiostations van Nederland, krijgt een nieuwe eigenaar. Talpa Radio International, sinds februari 2003 eigenaar van Radio 10 Gold, heeft het radiostation verkocht aan RTL Nederland. Met dit radiostation breidt RTL haar zenderfamilie uit, die bestaat uit marktleider Radio 538 en het digitale radiostation RTL Lounge. De dagelijkse leiding van Radio 10 Gold wordt ondergebracht bij Radio 538. Lees verder via radio.nl.



    05-01-2010, 10:55 geschreven door radionieuws
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabam hanteert nieuwe regels voor kleine onafhankelijke webradio’s (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De auteursrechtenvereniging Sabam heeft de tariefplannen voor internetradio’s aangepast waardoor sommige kleine onafhankelijke webradio’s een pak minder zullen moeten betalen. Anders dan vroeger zal er voortaan ook rekening worden gehouden met het zakencijfer van de webradio’s, zegt Thierry Dachelet, directeur communicatie van Sabam, maandag aan Belga.
    Sabam hanteert een speciaal, voordelig tarief voor kleinschalige webradio’s dat aan een aantal voorwaarden gekoppeld is. Eén van die voorwaarden was vroeger dat het om een particulier initiatief ging, waardoor vzw’s - hoe klein ook - uit de boot vielen. Sabam startte daarop een denkoefening rond webradio’s en bekeek in welke mate het in een extra parameter kon voorzien om een beter onderscheid te maken tussen verschillende vzw’s.
    "Het resultaat is dat Sabam vanaf vandaag nieuwe regels heeft. Er wordt nu rekening gehouden met het zakencijfer van de webradio’s waardoor er een onderscheid kan gemaakt worden tussen grote en kleine initiatieven", legt Thierry Dachelet uit.
    Concreet betekent dit dus dat webradio-vzw’s niet meer automatisch uitgesloten worden van het voordelig tarief voor kleinschalige webradio’s, maar dat het van hun zakencijfer zal afhangen of ze al dan niet van het laagste tarief kunnen genieten. Plafondbedragen kon Dachelet voorlopig niet geven.

    En nu nog Simim.



    04-01-2010, 20:13 geschreven door radionieuws
    30-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw programmaschema MNM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf nu maandag 4 januari gaat MNM van start met een nieuwe programmatie.
    Ziehier het overzicht.






    De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow
    Peter Live is nog maar net gedaan en Peter Van de Veire is alweer klaar voor een nieuw spetterend seizoen van De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Samen met sidekick Eva Daeleman, schuimen ze de heetste topics af in ons land met een goede dosis humor. Ideaal om je dag goed te beginnen.
    Elke werkdag van 6uur tot 9uur.

    Ann Reymen
    Na het radiogeweld van Peter komt Ann Reymen je de ochtend verzachten met veel muziek en een praktische gids voor een héél leuk leven. De leukste citytrips, de snelste gerechte en tips om de week succesvol door te komen. Je hoort het allemaal bij Ann Reymen.
    Elke werkdag tussen 9uur en 12uur.

    De MNM Kwis
    De MNM Kwis is ondertussen een vaste waarde bij MNM. Elke Vanelderen zorgt voor een middag vol spanning en plezier waar heel veel shoppingbons vallen te verdienen. Een middagpauze was nog nooit zo spannend!
    Elke werkdag tussen 12uur en 13uur.

     
    Elias
    Een dag kan soms lang duren… Gelukkig is Elias Smekens er, om je mee te nemen naar een namiddag vol met muziek, muziek en nog eens muziek! Je kan ook je top3 samenstellen samen met je collega’s en werkmakkers voor de Drie Werken.
    Elke werkdag tussen 13uur en 16uur.

    De Ann&Dave Show
    De Ann&Dave Show is ook terug op zijn vaste stek. Ann Van Elsen en Dave Peters loodsen je doorheen de files met het heetste en laatste nieuws uit showbizzland.
    Van maandag tot en met donderdag tussen 16uur en 19uur.
    Op vrijdag tussen 16uur en 20uur.
     
    MNM50
    Onze MNM50-goeroe Thibaut Renard staat voor jou paraat om de meest interactieve hitparade van Vlaanderen te presenteren, die jij en andere luisteraars van MNM samenstellen. Thibaut is ook altijd te vinden voor een interessante babbel met luisteraars en BV’s
    Van maandag tot en met donderdag tussen 19uur en 21uur.
    Op zaterdag tussen 10uur en 13uur.

    De Cock Late Night
    Tom De Cock is al een tijdje aan het warmlopen voor DCLN, dé geflipte radioshow waarin alles wat je hoort live, écht en helemaal van jou is: verhitte of hete discussies over jouw onderwerp, jouw übervette zelfgekozen muziek, jouw oeverloos gezwam – zonder taboes, altijd eerlijk, soms doodserieus en bijna altijd om te lachen.
    Van maandag tot en met donderdag tussen 21uur en middernacht.
     
    De Eerste Show
    Voor de vroege vogels die al vroeg onderweg zijn in de week, is er de Eerste Show: het beste van De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow, Ann Reymen en de Ann&Dave-show in één uur.
    Elke werkdag van 5uur tot 6uur
     
    MNM Dance
    Vrijdagavond  is de MNM Dance-avond. We lanceren het weekend met de MNM DJ goeroes. Eerst geeft Regi Penxten het beste van zichzelf in MNM Dance:Regi met dé dancehits en electrohits van nu. Daarna neemt Peter Luts (de man achter Lasgo en Annagrace) de draaitafels over om je de coolste en heetste floorfillers te serveren in MNM Dance:Peter Luts. En als kers op de taart, krijg je Mix & Match door Erwin De Nul: dé tracks van het moment helemaal door elkaar gemixt achterstevoren, binnenstebuiten, ondersteboven, … Mix & Match is er ook op zaterdag.
    Op vrijdag MNM Dance:Regi tussen 20uur en 22uur.
    Op vrijdag MNM Dance:Peter Luts tussen 22uur en middernacht.
    Op vrijdagnacht  Mix & Match tussen middernacht en 2uur + zaterdag tussen 22uur en 3uur.


    Bart
    Niet iedereen slaapt uit in het weekend en Bart De Raes ook niet. In het weekend, zorgt hij ervoor dat je goed geluimd opstaat.
    Op zaterdag en zondag tussen 7uur en 10uur.
     
    Ultratop
    Met Jo Van Belle krijg je de vijftig best verkochte/legaal gedownloade platen van Vlaanderen te horen.
    Op zondag tussen 10uur en 13u.
     
    Liekes voor Miekes
    Eerder dit jaar was Lieselot sidekick van Peter, maar ondertussen heeft Lieselot Ooms haar eigen programma waarin ze plaatjes draait door, voor en  gekozen door de Miekes. Liekes voor Miekes dus!
    Op zaterdag en zondag tussen 13uur en 16uur.
     
    Nineties & Nillies (’90 en ’00)
    Karolien Debecker flasht je elk weekend terug naar de Nineties en Nillies met veel muziek, gasten, tv-programma's en hypes van toen. Denk jij ook nog vaak met warme gevoelens terug aan alles wat zich afspeelde tussen 1 januari 1990 en 31 december 2009? Luister dan naar 'Nineties & Nillies'
    Op zaterdag en zondag tussen 16uur en 19uur.

    MNM Request
    Last, but not least. Schrijf je in voor MNM Request, vraag je favoriete plaat aan en presenteer hem zelf op antenne.
    Op zaterdag en zondag tussen 19uur en 22uur.

    www.mnm.be



    30-12-2009, 23:42 geschreven door radionieuws
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Nostalgie vanaf 12 januari bij Telenet Digital TV (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio Nostalgie is vanaf dinsdag 12 januari 2010 te beluisteren in het basisaanbod van Telenet Digital TV. Dat meldt Telenet. Het kanaalnummer van Radio Nostalgie bij Telenet Digital TV is voorlopig nog niet bekend. De radiozender van Corelio en Concentra Media is al reeds beschikbaar in het basisaanbod van TV Vlaanderen. Of Radio Nostalgie ook bij Belgacom TV beschikbaar zal komen is nog niet bekend.

    27-12-2009, 23:04 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde voor radiozender Gordon (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 augustus 2008 startte OZ Radio, de zender van zanger Gordon. De feel good/gay radio zender met muziek van YMCA, Gloria Gaynor, Madonna en meer zal op 31 december 2009 haar uitzendingen beeindigen. Op dit moment wordt op OZ Radio geteased dat de zender al haar luisteraars bedankt en dat de uitzendingen nog te beluisteren zijn tot en met oudejaarsdag.
    www.ozradio.nl

    27-12-2009, 22:09 geschreven door radionieuws
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode okt.-nov. 2009 (tussen haakjes sept.-okt. 2009)

    01. Radio 538 - 10.6% (10.7%)  
    02. Radio 2 - 9.8% (10.1%) 
    03. 3FM - 9.1% (9.2%) 
    04. Sky Radio - 8.5% (8.6%) 
    05. Radio 1 - 7.3% (7.4%)
    06. Q-music - 6.8% (6.6%)
    07. Radio Veronica - 6.1% (6.1%)
    08. 100%NL - 4.3% (4.4%)
    09. Radio 5 - 2.8% (2.6%)
    10. Radio 10 Gold - 2.5% (2.5%)
    11. Classic FM - 2.0% (1.9%)
    12. Slam FM - 2.1% (1.8%)
    13. Radio 4 - 1.9% (1.8%)
    14. Arrow Classic Rock - 1.3% (1.3%)
    15. BNR nieuwsradio - 1.0% (0.9%) 
    16. TMF Hitradio - 0.3% (0.4%) 
    17. Arrow Jazz FM - 0.3% (0.3%)
    18. Kink FM - 0.3% (0.3%)
    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

    ORN - 12.0% (12.2%)
    Overige zenders - 5.6% (5.5%)
    E Power Radio - 5.4% (5.2%)


    21-12-2009, 17:45 geschreven door radionieuws
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Jazz aast op FM-frequentie Arrow Jazz (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DJ Maestro (Martijn Barkhuis) en Bernard Koeleman hebben de nieuwe radiozender Radio Jazz opgericht. Ze zijn geïnteresseerd in de oude etherfrequentie van Arrow Jazz, 90.7 FM.

    De nieuwe zender is vanaf vandaag online te beluisteren via radiojazz.nl en wil de luisteraars betrekken bij het samenstellen van de playlist. Bekende artiesten als Benjamin Herman en Hans Dulfer hebben hun steun toegezegd. Ook North Sea Jazz, concertorganisator Jazz Impuls en Jazz Magazine steunen het initiatief.

    ‘Jazz hoort als belangrijke muziekstroming op de radio vertegenwoordigd te zijn. Met het wegvallen van Arrow Jazz FM is sprake van een grote verschraling. Dat willen we voorkomen door Radio Jazz de ether in te helpen’, lichten DJ Maestro en Koeleman toe.

    Radio Jazz heeft zich als gegadigde aangemeld bij het Agentschap Telecom. Verwacht wordt dat de overheid in het eerste kwartaal van 2010 bekendmaakt welke zender de opengevallen plek van Arrow Jazz FM mag invullen.

    De FM-frequentie van Arrow Jazz FM kwam in maart vrij door financiële problemen bij deze zender.

    Klik op het logo voor de site van radio jazz.



    15-12-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website voor Arrow (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De stations Arrow Classic Rock & Arrow Jazz Fm beide te ontvangen via kabel en internet hebben een nieuwe website.
    Tevens werd het 3de station van de groep Caz omgevormd naar Arrow Caz. Deze laatste richt zich enkel tot online luisteraars, ondermeer via mobiele toestellen.
    Alle stations zijn te bereiken via www.arrow.nl.


    09-12-2009, 21:52 geschreven door radionieuws
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio nieuws (NL)
    Vanaf 1 januari start Sky Radio een nieuwe radiozender via Internet: Sky Radio NL. Sky Radio NL brengt vanaf 1 januari 24 uur per dag muziek van Nederlandse bodem. Sky Radio NL volgt hiermee Sky Radio The Christmas Station op dat uitzendt tot 1 januari. Sky Radio NL zendt uit tot en met 29 mei 2010 en wordt daarna opgevolgd door Sky Radio Summerhits.

    En ondertussen is deze Sky tv-spot net als vorig jaar terug te zien op de Nederlandse tv.



    07-12-2009, 19:44 geschreven door radionieuws
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorstart voor Musica Gold (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hou je van de grootste 70's & 80's hits ... dan is er goed nieuws, want sinds vandaag zaterdag 5 december heeft Musica Gold een doorstart gemaakt.
    Musica Gold was van 5 december 2007 tot en met 6 november 2008 te beluisteren via musicagold.be, musicagold.nl en belgie.fm.
    Musica Gold bracht toen ook al de beste 70's & 80's hits.
    Het station werd op 7 november 2008 omgevormd naar stadsradio M(echelen).
    Nu is de Musica Gold stream terug onder licentie van radionomy.com.

    www.musicagold.be
    Luister HIER.



    05-12-2009, 00:44 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middengolffrequentie 1395 terug aktief (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds donderdagmiddag is de AM frequentie 1395 opererend vanuit Nederland terug aktief.
    Op de frequentie zijn overdag de uitzendingen van
    Big L en 's nachts die van KBC radio te beluisteren.

    05-12-2009, 00:39 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caz krijgt nieuwe naam (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Arrow Classic Rock en Arrow Jazz krijgen er binnenkort een broertje bij. De derde Arrow-zender krijgt de naam 'Arrow Caz'. Het radiostation was tot een half jaar geleden nog via diverse kabelexploitanten te ontvangen, maar tegenwoordig is het niet meer dan een internetstation met non-stop muziek. Lees verder via radio.nl.

    05-12-2009, 00:34 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRM trekt erkenningen lokale radio's in (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlaamse Regulator voor de Media trekt de erkenningen van lokale radio's Hageland (Glabbeek), L.R.K. (Kalmthout), Alpine (Roeselare), Pantera (Bilzen) en Happy Gold (Overijse) in.
    De Regulator onderzocht het ongebruikt laten van de toegewezen frequenties door diverse lokale radio-omroeporganisaties. Radio Hageland bleek sinds de datum van erkenning (26 september 2007) geen zendvergunning te hebben aangevraagd. Radio Hageland haalt aan dat de topologische omgeving het vinden van een geschikte zendlocatie sterk bemoeilijkt. De Regulator merkt op dat hij in de afgelopen jaren hiervan nooit in kennis werd gebracht. Bovendien oordeelt de VRM dat men bij het aanvragen van een erkenning voldoende op de hoogte dient te zijn van de specifieke omgevingseigenschappen.
    Op basis van meerdere vaststellingen bleken de andere opgesomde radiostations niet uit te zenden. De Regulator nam contact met hen op, bij radio L.R.K. en Alpine werd echter geen reactie gegeven op de gestelde vragen. De Regulator meent dat de aangehaalde redenen en bewijsstukken van de andere lokale radio-omroeporganisaties onvoldoende overtuigend waren. Er werd onvoldoende aangetoond dat het niet uitzenden het resultaat was van overmacht en niet te wijten was aan de radio-omroeporganisaties zelf.
    "Frequenties zijn een schaars goed, deze dienen binnen het bestaande frequentieplan maximaal benut te worden. Het bezit van een erkenning zonder effectief uit te zenden, staat een optimale invulling van het frequentieplan in de weg. Om de transparantie binnen het audiovisuele landschap te vrijwaren, wordt de intrekking van de erkenningen noodzakelijk geacht", zo besluit de Regulator.



    05-12-2009, 00:31 geschreven door radionieuws
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contact+ werd Club Fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gerucht dat al maanden de ronde ging werd vandaag (wo. 02/12) werkelijkheid.
    Op de voormalige Contact frequenties is niet meer Contact+ te horen maar wel Club Fm.
    In eerste instantie was het verhaal dat Contact zelf nieuw leven zou ingeblazen worden onder leiding van Christophe Moens (zaakvoerder Club Fm), later bleek en terecht dat het product Club Fm zelf zou worden.

    Via clubfm.be:
    ClubFM heeft sinds 2 december verschillende nieuwe frequenties in gebruik genomen. Vanaf nu kan je ClubFM in het grootste gedeelte van Vlaanderen ontvangen via één van de 60 frequenties. Je hoeft dus nergens nog het vertrouwde geluid van ClubFM te missen. De nieuwe frequenties komen hoofdzakelijk van de vroegere Radio Contact-keten, waarmee o.a. Didier Laporte en ook Mathieu De Blauwe opnieuw via deze frequenties te horen zijn. Veel luistergenot!


    02-12-2009, 23:24 geschreven door radionieuws
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yora stopt niet (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In tegenstelling tot wat er afgelopen weekend in verschillende media is verschenen blijft radio Yora ook na 1 december gewoon uitzenden.
    Radio Yora stopt dus niet. De geruchten van een mogelijk stoppen van Yora worden wellicht gevoed door de gesprekken die er zijn met een Antwerpse radio om een dekking voor de ganse provincie te bekomen. “Het toeval wil dat net afgelopen donderdag door een blikseminslag de frequentie in Turnhout een tijdlang ‘off air’ was, maar dat is donderdagavond nog opgelost door onze technici", zegt programmaverantwoordelijke Walter Broeckx.
    Radio Yora blijft dus verder uitzenden op de frequenties in Geel (103.8 fm) en Turnhout (95.1 fm).


    30-11-2009, 19:28 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs