RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog geen beslissing over toekomst Donna (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De raad van bestuur van de VRT heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan over de toekomst van Radio Donna, de hitzender van de VRT. Dat zegt Diane Waumans, woordvoerster van de openbare omroep.
    "Er waren nog vragen over verschillende onderdelen van het directievoorstel", zegt Waumans. "Het dossier moet nog vervolledigd worden." Op 10 september komt de raad van bestuur opnieuw bijeen om zich te buigen over het dossier.
    "De raad van bestuur is het unaniem eens dat een grondige vernieuwing van Donna noodzakelijk is, al dan niet onder een ander naam", staat in het persbericht. "Maar de raad vraagt nog bijkomende informatie aan de VRT-directie."
    Vorige week lekte uit dat de directie van plan was om Radio Donna als zender op te doeken voor een nieuwe hitzender. Studio Brussel-figuur Peter Van de Veire zou de drijvende kracht worden achter het project. "De raad van bestuur betreurt het perslek van vorige week en neemt de nodige tijd om dit strategisch belangrijke dossier te bestuderen", luidt het nog.


    01-09-2008, 22:16 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde voor Adam Curry op Arrow (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow Classic Rock stopt met onmiddelijke ingang met de ochtendshow “Curry's Wake Up Call” van Adam Curry, Alexander Stevens en Eline Maarse. De radiozender die in handen is van Ad Ossendrijver startte medio mei met deze ochtendshow. De beslissing van de radiozender met classic rock om met een ochtendshow te komen, werd direct na de start behoorlijk bekritiseerd. Een flink aantal luisteraars klaagden over het gebrek aan muziek tijdens de ochtendspits van Arrow Classic Rock die sinds 1 juli 2007 landelijk via een FM-ethernetwerk te beluisteren is. Middels een persverklaring heeft het radiostation te kennen gegeven ‘terug’ te gaan in de richting waar ‘zij vandaan’ komt, oftewel een muziek gedomineerd radiostation om daarmee ‘tegemoet te komen aan de wens van vele luisteraars’. Rinse Blanksma zal een programma met een ‘maximum’ aan muziek maken met nieuws, weer en verkeer op het halve uur.

    Reactie Adam:

    Arrowheads,

     

    Zoals inmiddels is bekend stopt Your Wake Up Call per direkt.

    Na veel overleg sta ik lijnrecht tegenover het Arrow management over de invulling van de ochtend show. Arrow wenst 'music driven' te zijn. Daar kom ik om 4 uur mijn bed niet voor uit, mijn motivatie is duidelijk anders.

     

    Hier is het officiele pers bericht:

     

    Het management van Arrow Classic Rock en Adam Curry hebben in goed onderling overleg besloten de ochtendshow ‘Your Wake Up Call” die werd gemaakt door Adam Curry en mede werd gepresenteerd door Alexander Stevens en Eline Maarsen te stoppen.

    Per 1 september a.s. zal op Arrow Classic Rock door Rinse Blanksma het ochtendprogramma worden ingevuld met een maximum aan muziek, verkeersinformatie en elk half uur nieuws en weer. Hiermee gaat Arrow Classic Rock weer in de richting van waar zij vandaan komt; een “music dominated” radiostation.

    We gaan vriendelijk uit elkaar en ik wens het station, maar vooral haar medewerkers een hele sucesvolle toekomst.

     

    Speciaal dank aan Albert Jan (A2DaJ), Aluhoed Martien, Dr. Dre en Rinse. Ook hadden we het nooit gered zonder De Ontbijtservice en het Park Hotel.

     

    Taxi Eric, ik kom weer gauw een bakkie doen pikkie, bouw ik toch die Hydroxy Booster in die bak van je. Thanks dude, sport bestaat niet zonder jou.

     

    Eline, het was nooit hetelfde programma geweest zonder jou, je weet dat ik van je hou.

     

    Wingman Alexander Stevens, bedankt voor opnieuw een geweldig avontuur. Ik ben benieuwd waar je me de volgende keer in meesleept. We kunnen vast de hattrick afmaken

     

    Deze lijst zou heel erg lang zijn als ik er nu niet mee ophoud. Dank je Arrowheads, voor de vele uren research, debunking en lieve motivatie. Ik hoop dat we deze hyves door kunnen zetten, het staat al 5 maanden bovenaan mijn bookmarks en zie geen reden om dat te veranderen. Er zijn ruim een half miljoen 'Chukleheads' die jullie met open armen ontvangen als luisteraars/mede-producers van de Daily Source Code (dailysourcecode.com) waar het wakker worden al vier jaar aan de gang is.

     

    Zolang het nog duurt, geniet van je vrijheid en leef met passie!

     

    AC



    01-09-2008, 10:52 geschreven door radionieuws
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)

    Deze had u nog tegoed.

     

    mei/juni(in%)

    juni/juli(in%)

    01

    Radio 538

    12.0

    11.6

    02

    Radio 2

    9.4

    9.4

    03

    Sky Radio

    8.9

    9.0

    04

    Radio 3FM

    8.0

    7.9

    05

    Radio 1

    6.9

    7.6

    06

    Q-Music

    7.9

    7.4

    07

    Radio Veronica

    5.7

    5.8

    08

    Radio 10 Gold

    2.9

    2.8

    09

    100 % NL

    2.4

    2.5

    -

    Radio 5

    2.3

    2.5

    11

    Arrow Classic Rock Radio

    2.4

    2.2

    -

    SlamFM

    2.3

    2.2

    13

    ClassicFM

    2.0

    2.1

    14

    Radio 4

    1.8

    1.9

    15

    BNR Nieuwsradio

    0.7

    0.7

    -

    Arrow Jazz FM

    0.7

    0.7

    17

    CAZ!

    0.4

    0.4

    18

    TMF Radio

    0.3

    0.3

    19

    KinkFM

    0.3

    0.2

    20

    Radio 6

    0.2

    0.2

    ==

    Regio Radio

    13.2

    12.8

    ==

    Regionale Commercieel Radio

    4.0

    3.6

    ==

    Overige

    5.4

    6.1



    31-08-2008, 16:46 geschreven door radionieuws
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT ziet geen toekomst meer voor radio Donna (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Video: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.370700

    De VRT wil radio Donna opdoeken. Een plan daarvoor wordt maandag voorgelegd aan de raad van bestuur. In de plaats van Donna zou er een nieuwe zender komen rond de figuur van Peter Van De Veire. Vlaams Minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) vindt dat het nieuwe station moet lijken op radio Donna.

    Radio Donna werd in 1992 opgericht en moest de publieke omroep voorbereiden op de commerciële concurrentie.

    De zender groeide snel uit tot een van de grootste radiostations van Vlaanderen en werd dankzij de reclameblokken een belangrijke bron van inkomsten voor de VRT. 

    Toen de concurrentie met Q-Music en 4FM op de proppen kwam, kreeg Donna rake klappen. De zender verloor uiteindelijk zowat de helft van haar luisteraars. 

    Donna haalde bij de laatste peiling nog een marktaandeel van 14 procent maar bleef daarmee kleiner dan rechtstreekse concurrent Q-Music.


    Er zou nu een nieuwe hitzender worden opgericht rond de figuur van Peter Van de Veire, de populaire presentator van Studio Brussel. Maandag wordt daarover een voorstel voorgelegd op de raad van bestuur. 

    Of de huidige Donna-stemmen te horen zullen zijn op de nieuwe zender is niet duidelijk. Er zouden evenwel geen ontslagen vallen.  

    De medewerkers bij Donna willen voorlopig niet reageren op het nieuws. De meesten vernamen het nieuws vanmorgen uit de krant en zijn ongerust. 

    Boze luisteraars van Donna zijn inmiddels met een internetpetitie gestart om hun favoriete zender te redden. Rond 14u30 hadden 600 luisteraars hun handtekening gezet.


    Ook bij het kabinet van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) kwam het nieuws als een volslagen verrassing. 

    Volgens Bourgeois is de VRT vrij om radio Donna op te doeken en te vervangen, maar de omroep is wel gebonden aan de beheersovereenkomst met de Vlaamse regering. De opvolger zal dus ook een lage instapdrempel en een groot bereik moeten hebben.  

    De uitstraling moet eigentijds zijn en de zender moet de nieuwste muziek, cultuur, media, lifestyle, randnieuws en sport aanbieden. Het nieuws moet een belangrijke rol spelen.



    28-08-2008, 18:15 geschreven door radionieuws
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cool fm => Hit fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het 'radiowereldje' is dit oud nieuws, maar vanaf 1 september worden de Cool fm stations (uitgezonderd Antwerpen 105.4 fm) omgevormd naar Hit fm. Volgens de geruchten zou ook ondermeer radio contact Boom ... Hit fm worden.
    De programma's van Hit fm zijn in de provincie Limburg nu al te beluisteren via 4 frequenties en op de kabel.
    Tot enkele maanden geleden was het Hit fm product nog over de hele provincie Limburg te ontvangen, toen het te horen was op de povinciale frequenties. Ondertussen is dat pakket in handen gekomen van Be One.



    27-08-2008, 22:40 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ochtend + nieuw volk voor Stu Bru (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De luisteraars van Studio Brussel worden vanaf 1 september niet langer gewekt door Peter Van de Veire en Sofie Lemaire van 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow', maar door Tomas De Soete. Aanstormend talent Linde Merckpoel wordt de vaste sidekick van De Soete.
    In het najaar presenteert Peter Van De Veire een muziektalkshow op Eén. Daardoor is er geen tijd genoeg om ook nog radio te maken.

    Erika Van Tielen (ex VTM omroepster & Q-music dj) verhuisde begin augustus terug naar de VRT. Op Studio Brussel zal ze voortaan elke zaterdag te beluisteren zijn.


    27-08-2008, 00:19 geschreven door radionieuws
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe studio voor Q-music Nederland (NL)

    Made by Jeroen Van Inkel.



    26-08-2008, 15:45 geschreven door radionieuws
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik de Zwart krijgt show in Veronica-programmering (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mediaondernemer en radiomaker Erik de Zwart komt terug op de Nederlandse radio.
    Vanaf september is hij elk weekend te horen op Radio Veronica waar hij op zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 21.00 en 00.00 het programma Top 40 Hitdossier gaat presenteren.  

    Begin dit jaar, toen bekend werd dat Erik de Zwart stationvoice bij Radio Veronica zou worden, sprak De Zwart al de wens uit om weer een radioprogramma te presenteren.
    De nieuwe programmering van het radiostation kunt u
    hier downloaden.



    21-08-2008, 18:07 geschreven door radionieuws
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overtoom maakt radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het postorderbedrijf Overtoom start 'Radio Overtoom' als onderdeel van zijn webstrategie. Radio Overtoom profileert zich als een online radionet voor tijdens de werkuren. Het is te beluisteren via www.overtoom.be.

    19-08-2008, 20:47 geschreven door radionieuws
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe huisstijl voor Q-music Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Q-music heeft vandaag een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. Het radiostation heeft een nieuw logo en ook de website (klik op het logo) is vernieuwd.
    In de nieuwe huisstijl blijft de kleur rood volop aanwezig en ook de opvallende 'Q' blijft het belangrijkste onderdeel van het logo. Bij Q-music in Vlaanderen is de huisstijl niet gewijzigd.

    Nieuwe tv-spot Ruud De Wild.


    18-08-2008, 16:47 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 speelt kat-en-muis met Chinese overheid (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 538 speelt een kat-en-muisspelletje met de Chinese autoriteiten. Elke dag proberen de Chinezen het Nederlandse radiostation dwars te zitten, omdat het in tegenstelling tot andere tv- en radiostations rechtstreeks verbinding heeft met Nederland. En dat hebben de Chinesen liever niet. Het ochtendprogramma van Edwin Evers wordt live uitgezonden vanuit China.  

    "Wij zijn nog steeds in de lucht”, vertelde algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van 538 in Hongkong. Volgens Brüggenwirth levert het bedrijf Atos/Origin elke dag tien nieuwe telefoonlijnen en zodra de Chinezen hebben ontdekt welke dat zijn, wordt er weer gewisseld.  

    "Wij zenden live uit via isdn-telefoonlijnen. Alle andere hebben anderhalve minuut tot tien minuten vertraging voordat het geluid en/of beeld aankomt. Dat geeft de Chinezen de mogelijkheid te controleren wat er wordt gezegd. Tot nu toe zijn we slechts één keer twintig minuten uit de lucht geweest”, aldus Brüggenwirth.



    18-08-2008, 10:26 geschreven door radionieuws
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember Elvis (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op zaterdag 16 augustus is het precies 31 jaar geleden dat Elvis Presley op zijn landgoed Graceland in Memphis (USA) overleed. 
    Daarom is het dit weekend 'ELVIS WEEKEND' op Musica Gold.
    Musica Gold staat voor het beste uit de jaren 70 en 80, aangevuld met de grootste 60's hits.
    Musica Gold is te ontvangen via www.musicagold.be en www.belgie.fm, waar het elke maand in de top 10 van best beluisterde stations staat.


    15-08-2008, 22:15 geschreven door radionieuws
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rick van Velthuysen van 538 naar Veronica (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rick van Velthuysen gaat per 1 september naar Radio Veronica. Met de komst van de dj naar Radio Veronica keert ook zijn programma WeekendRick terug op de radio. Dat programma presenteerde hij in het verleden voor zijn huidige werkgever Radio 538, waar zijn contract deze zomer afloopt.
    Van Velthuysen is voortaan weer te horen met WeekendRick op zaterdagen en zondagen tussen 12:00 en 15:00 uur. "Mijn hele leven lang heb ik al 'Vee-roo-ni-caa' op de radio willen zeggen. En nu mag ik dat'', liet een tevreden Van Velthuysen weten.


    13-08-2008, 11:40 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra frequentie voor Goldies radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goldies radio uit Sint-Niklaas (107.9 Fm) is voortaan ook te beluisteren via 107.2 Fm vanuit Kruibeke. Op deze frequentie (voorheen eigendom van MVK) waren tot voor kort de programma's te horen van Cool Fm.
    www.goldiesradio.be

    13-08-2008, 10:44 geschreven door radionieuws
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow wil digitale televisiezender starten (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Arrow Media Group, eigenaar van Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Caz!, is van plan om een muziekzender op televisie op te zetten. Directeur Ad Ossendrijver streeft met zijn plannen naar distributie via de digitale kabel en internet, zo vertelt hij tegenover de Telegraaf.
    Het televisiestation gaat zich helemaal richten op muziek. "Bij TMF en MTV staat de muziek niet meer centraal. We hebben het merk en de mensen in huis die zo’n station kunnen dragen. Denk aan Adam Curry, Manuela Kemp, Jules Deelder, Harry de Winter en ook Barry Hay gaat binnenkort iets voor ons doen. Programmering is volop te krijgen: interviews met artiesten, videoclips, registraties van concerten; we moeten het alleen met de aanbieders eens worden over de prijs van de uitzendrechten. Ik voorzie wat dat betreft overigens weinig problemen", aldus Ossendrijver.
    Niet alleen op televisie heeft Arrow plannen, ook wil men nog steeds een talkradiostation, met als werktitel 'Arrow Talks Plus', opzetten via 828 AM. Momenteel zendt Caz! tijdelijk uit via deze frequentie.


    10-08-2008, 13:18 geschreven door radionieuws
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kif & Bfm/Rfc (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf vanavond (19u) zal Kif radio de toegewezen Brusselse frequentie 97.8 Fm in gebruik nemen. Gisteren staakte Ciel zijn uitzendingen op deze frequentie. Kif brengt een muziekmix die vooral bestaat uit hip-hop en r&b.

    Volgende week vrijdag 15 augustus zal ook Bfm zijn uitzendingen stopzetten op 107.6 Fm in Brussel. Meteen zal dan Rcf zijn illegale frequentie 107.4 fm verlaten en verhuizen naar die 107.6.


    08-08-2008, 10:26 geschreven door radionieuws
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciel radio Brussel (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ciel radio is verdwenen van de 97.8 Fm in Brussel. Of het station vrijwillig is gestopt of uit de lucht is gehaald door het BIPT is op dit moment niet geweten.



    07-08-2008, 15:44 geschreven door radionieuws
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Situatie in Brusselse ether (B) - UPDATE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brusselse zenders die op hun juiste frequentie aktief zijn:





    87.7 Fm - Air Libre
    90. 2 Fm - Judaïca
    92.1 Fm - Campus
    100 Fm - Nostalgie
    101.9 Fm - Alma
    102.2 Fm - Contact
    103.7 Fm - NRJ
    104 Fm - Bel RTL
    104.3 Fm - Foo Rire
    104.7 Fm - Fun
    105.4 Fm - Panik
    106.1 Fm - Gold Fm
    106.8 Fm - Al Manar (wettelijk vermogen: 100 watt - realiteit is totaal anders)

    Illegaal: UPDATE

    87.5 Fm - Anatolia
    89.9 Fm - Vibration => vanaf zo. 10/08 op de toegewezen 107.2 Fm
    90.9 Fm - Pasa
    97.8 Fm - Ciel => toegekend aan KIF
    99.7 Fm - Diwan Fm
    101.4 Fm - Antipode => frequentie nog niet toegekend => zie reactie
    107.4 Fm - RCF => moet verhuizen naar 107.6 Fm
    107.6 Fm - BFM



    06-08-2008, 16:06 geschreven door radionieuws
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio Hessen gaat verder als BOB (D)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sky Radio in de Duitse deelstaat Hessen heeft vanochtend (dinsdag) het roer omgegooid. Het station gaat nu met een pop-rock format verder als BOB. Met de wijziging hopen de Telegraaf Media Group (TMG) en Regiocast de zender eindelijk op de kaart te zetten in Hessen.

    Al enkele weken gaan de geruchten dat er grote veranderingen op komst waren bij Sky Radio in Hessen. Sinds de start in december 2001 is het Sky Radio in Hessen nog niet gelukt om het succes in Nederland te evenaren. Het marktaandeel is nooit boven de 2% uitgekomen. Ook het schrappen van het non-stop format en het invoeren van gepresenteerde programma’s heeft niet geholpen.

    Begin juli werden de eerste tekenen van de grote veranderingen bij Sky Radio zichtbaar. Veel programma’s werden geschrapt en vervangen door non-stop muziek. Afgelopen vrijdag werd geheel overgeschakeld naar non-stop muziek. Sinds zaterdag werden ook alle luisteraars geïnformeerd over de veranderingen. Alle jingles van Sky Radio werden van de zender gehaald en vervangen door promo’s die ‘grote veranderingen vanaf dinsdag’ aankondigen. Volgens het station zou er iets nieuws komen, dat er tot nu toe nog niet op de radio was.

    Vanochtend (dinsdag) klokslag 7 uur was het dan zover en mocht voormalig NDR 2 presentator Oli Peral de geboorte van BOB inluiden. BOB staat voor ‘Best Of the Best’ en draait ‘Hessen Rock ’n Pop’. De eerste plaat die gedraaid werd op BOB was ‘Hells Bells’ van AC/DC. Andere artiesten die op de playlist van het station staan zijn: U2, Queen, New Order, Blur, Oasis, Depeche Mode, Wir sind Helden, R.E.M, Coldplay en die Ärzte.

    Naast Oli Peral, die de ochtendshow presenteert, zullen ook Leslie Hodam, Daniel Ebert en Rik ‘Der alte Ami’ De Lisle achter de microfoon plaats nemen. Laatstgenoemde is sinds vorige week ook elke avond te beluisteren via rs2 in Berlijn.

    Om BOB op te zetten zijn TMG en Regiocast in zee gegaan met Broadcast Programming & Research (BP&R). Eerder was dit bedrijf al verantwoordelijk voor de start van Virgin Radio in Italië.



    05-08-2008, 10:37 geschreven door radionieuws
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zender Big L AM 1395 uit de lucht (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De AM zender van Big L is uit de lucht. De reden zou volgens een Engels forum zijn dat men de rekeningen van de diesel niet meer kon betalen. De AM zender op 1395 is geheel afhankelijk van een aggregaat omdat er geen stroomkabel ligt naar de zendlocatie aan de Trintelhaven in Nederland.
    www.bigl.co.uk


    04-08-2008, 12:43 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs