RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote financiële problemen bij GrootNieuwsRadio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het landelijke radiostation GrootNieuwsRadio heeft grote financiële problemen. Het nieuwe radiostation, sinds 1 december 2007 op 1008 AM te horen, vraagt haar luisteraars in de uitzendingen veel geld over te maken. "De kans is namelijk aanwezig dat de stekker op 1 augustus 2008 eruit word getrokken", zo vertelde Jelmer Schuurman van GrootNieuwsRadio.

    "GrootNieuwsRadio krijgt geen subsidies of andere gelden vanuit de overheid. Wij zijn dus volledigheid afhankelijk van reclameverkoop en giften. Voor dit jaar is er nog minimaal 500.000 Euro nodig." De AM zender, die niet op de kabel te horen is, zoekt veel mensen die het radiostation willen steunen. De huur voor de zender 1008 AM en de energiekosten lopen zohoog op dat men nu de hulp van de luisteraars inroept.

    Evert ten Ham maakte vrijdagmiddag de eerste tussenstand bekend. Sinds vrijdagmorgen is inmiddels 15.000 euro opgehaald. (radio.nl)



    13-06-2008, 19:21 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magdalena terug (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wegens technische problemen bij het bedrijf dat voor de eindverdeling van de streams instaat was Magdalena sinds 1 juni niet meer te beluisteren.
    Maar nu zijn ze terug, en ze hebben in tussentijd niet stilgezeten. De technische crew heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de streaming-capaciteit uit te breiden. Daardoor kunnen er nu nog meer mensen tegelijk afstemmen op Magdalena! Ook in de toekomst blijft Magdalena je dus verwennen met het beste uit de jaren '50, '60 en '70, 24 uur per dag, 7 dagen op 7!
    www.radiomagdalena.be



    13-06-2008, 10:04 geschreven door radionieuws
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde voor Ciel & Mint? (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bel RTL, Contact, Nostalgie en NRJ voor heel Wallonië, BFM en Fun in de belangrijkste steden.
    De provinciale + onafhankelijke winnaars worden één dezer dagen bekendgemaakt.

    Les quatre réseaux communautaires de radio de la Communauté française seraient attribués à Bel RTL, Contact, Nostalgie et NRJ, et les deux réseaux multi-villes tomberaient dans l'escarcelle de BFM et de Fun Radio, dans le cadre du plan de fréquence qui doit être dévoilé la semaine prochaine, selon le quotidien Le Soir paru ce mercredi. A ce sextuor s'ajouteront des réseaux provinciaux et des radios indépendantes, qui seront désignés dans les prochains jours.
    Le plan de fréquence établi par le Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) impliquerait que Ciel et Mint perdraient l'antenne. "Pour Ciel Info, ne pas obtenir de réseau représenterait une lourde déception. Ses responsables ont joué un véritable coup de poker en présentant un projet très ambitieux et coûteux prévoyant l'embauche d'une trentaine de journalistes", indique Le Soir.
    Le choix probable de Fun et de BFM, aux dépens de Mint, pour les réseaux multi-villes, risque également de faire couler de l'encre, précise le quotidien. Mint occupe en effet une place respectable sur le marché avec 2,7% d'audience.



    11-06-2008, 13:55 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT schiet tekort voor cultuur en educatie (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vlaamse Regulator voor de Media stelt dat de VRT onvoldoende Vlamingen bereikt met cultuur en educatie.
    Er wordt gepleit voor een radiozender met uitsluitend Vlaamse muziekproducties, omdat de VRT-radio te weinig Vlaamse muziek uitzendt. Volgens de VRT hebben de radio's van de publieke omroep in 2007 exact 19,97 procent Vlaamse muziekproducties uitgezonden, waarmee ei zo na de norm van 20 procent gehaald wordt.


    11-06-2008, 09:49 geschreven door radionieuws
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Witse' wordt radiofeuilleton (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Commissaris Witse, bekend van het gelijknamige Eén-programma, krijgt een nieuw leven op de radio. Nu vrijdag worden de eerste afleveringen opgenomen van een radiofeuilleton. Die reeks loopt in het najaar op Radio 2, samen met de vijfde reeks van Witse op Eén. Met deze coproductie nemen Radio 2 en VRT fictie opnieuw de draad op van het hoorspel, na een onderbreking van een aantal jaren.



    09-06-2008, 14:42 geschreven door radionieuws
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."100%NL wordt Radio Noordzee Nationaal" (o.v.) (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een anonieme bron weet aan Radioactive ( http://radioactive.blog.nl ) te melden dat die nieuwe naam van 100%NL 'Radio Noordzee Nationaal' zal worden. Beide zenders zullen worden samengevoegd en daarmee heeft John de Mol met Talpa Radio toch etherfrequenties beschikbaar om Radio Noordzee Nationaal ook écht nationaal uit te kunnen zenden. Ook zullen er bij 100%NL nog een paar koppen gaan rollen. De nieuwe programma-directeur Ron Sterrenburg is dus nog niet klaar met zijn vernieuwingen bij 100%NL.

    06-06-2008, 22:52 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Radio Magdalena? (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds 1 juni is er geen muziek meer te horen op de stream van Radio Magdalena. De website is nog steeds aktief maar meld niets over een stopzetting van de activiteiten. In het gastenboek schrijven enkele luisteraars hun ongenoegen, maar verder staat het vol met spamberichten.
    De rechtstreekse link naar de stream (via lazernet) geeft een foutmelding:
    http://streams.lazernet.be:2610
    Radio Magdalena ging op 1 juni 2005 van start als webradio, na een avontuur als kabelradio. De geschiedenis van het station kan u hier nalezen:
    http://www.oldiesradio.be/page.php?id=1
    Zou Diederik na meer dan 9 jaar de handdoek in de ring hebben gegooid?

    UPDATE: (te lezen op de aangepaste magdalena site)
    Beste luisteraar,
    Wegens een technisch probleem buiten onze macht is Radio Magdalena tijdelijk offline.
    We hopen je zo snel mogelijk terug te kunnen verwelkomen.
    Wanneer dat zal zijn kunnen we momenteel echter niet met zekerheid zeggen.
    Alvast bedankt voor het begrip.
    Groeten,
    Radio Magdalena


    06-06-2008, 21:14 geschreven door radionieuws
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online radio luisteren op het strand (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ga je deze zomer naar de kust, neem dan je laptop of etc. mee en luister naar je favoriete radiostation online, want ... dinsdag 10 juni opent in Knokke-Heist opnieuw een groot Wifi-netwerk. Badgasten kunnen dan op de zeedijk en het strand draadloos surfen op het internet. Het nieuwe Wifi-netwerk beslaat een lengte van 10 kilometer in Knokke-Heist. Eerder kon er al draadloos gesurft worden in de binnenstad. Ook onder meer het strand van Blankenberge, de haven van Zeebrugge en campings in De Haan, Wenduine en Bredene waren al gedekt. Naast een draadloze internetconnectie kan het systeem ook gebruikt worden voor camerabewaking, parkeer- en verkeersmanagement, en het opsporen van verloren gelopen kinderen.

    05-06-2008, 12:56 geschreven door radionieuws
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538: pitch +2% (NL)
    Bekijk HIER het RTL filmpje.

    02-06-2008, 15:24 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music Nederland 2007: sterke omzetgroei maakt verlies fors lager (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Q-Music Nederland draaide in 2007 een fors hogere omzet dan in 2006 en wist daarmee de verliezen terug te brengen. Het bedrijf boekte 22,398 miljoen euro omzet met een netto verlies van 4,149 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat voor rente en belasting bedroeg 3,6 miljoen euro. De omzetgroei van 38 % is volgens het jaarverslag gerealiseerd dankzij een ‘goed ingewerkt’ verkoopteam en een ‘mooie groei’ aan luistercijfers. 18,2 miljoen euro werd aan sportreclame gerealiseerd; 4,19 miljoen euro uit overige omzet. Opvallend is dat bij Q-Music Nederland de personeelskosten fors zijn gestegen van 2,68 miljoen naar 3,26 miljoen euro; vooral doordat het bedrijf forse freelancekosten is gaan maken. Ook valt op dat het bedrijf op 31 decemberjl. 13,36 miljoen euro aan schuld had uitstaan bij eigenaar De Persgroep NV. Q-Music heeft in Nederland 35 arbeidsplekken.
    Q-Music verwacht dit jaar een omzetstijging van 25 %, maar verwacht nog steeds een negatief nettoresultaat. Het FM-etherfrequenctiekavel van Q-Music Nederland drukt de resultaten: jaarlijks is het 10,05 miljoen euro verschuldigd aan de staat der Nederlanden tot 1 september 2011.
    Q-Music-directeur Peter Bossaert toont zich tevreden over de restulaten. “Ik ben blij met de resultaten. Deze zijn beter dan gepland,” aldus Bossaert. Volgens de directeur van Q-Music Nederland én Vlaanderen is bij de prognoses die deze los heeft gelaten als directeur altijd beter gepresteerd. Het plan is om in 2009 voor Q-Music break-even te draaien.
    Bron:
    http://www.dutchmedia.nl/blog/



    02-06-2008, 09:51 geschreven door radionieuws
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisteronderzoek (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan het begin van een nieuwe maand presenteren we jullie graag de luistercijfers van de site www.belgie.fm
    Voor de maand mei was dit de top 5 met het aantal unieke luisteraars:




    1. Q-music: 16.592
    2. 4fm: 9.751
    3. HUMORzender: 8.793
    4. Radio 2: 8.248
    5. Donna: 8.144



    01-06-2008, 10:17 geschreven door radionieuws
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruud De Wild was boos (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Elke dag dezelfde muziek draaien". "Ik vond het afschuwelijk, trok het niet meer."
    Het complete verhaal lees je HIER.


    28-05-2008, 23:47 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerste meting lente 08:

    01. Z100 (chr/top 40) - 4,9% (5,0%)
    02. Kiss fm (urban ac) - 4,7% (3,9%)
    03. Lite fm (ac) - 4,6% (5,1%)
    04. Wins (news) - 4,1% (4,2%)
    05. Wbls (urban ac) - 3,8% (4,2%)
    Wcbs Fm (classic hits) - 3,8% (3,7%)
    Amor (latin pop) - 3,8% (3,7%)
    La Mega (tropical) - 3,8% (3,8%)



    28-05-2008, 00:19 geschreven door radionieuws
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energy/NRJ Vlaanderen (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto uit een oud RMB magazine (eind jaren 90).
    Klik op de foto voor een grotere afbeelding.
    U ziet:
    boven (van links naar rechts): Dee Willems, Jan D'Haese, Peter Sweeck, Frank Bollaert/Ceulemans, Wim Meeus.
    onderaan (van links naar rechts): Luc Sterckx, Christophe Mertens.



    27-05-2008, 23:29 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio-dj Giel interviewt ex live op radio (NL)

    De Nederlandse 3FM-stem Giel Beelen is niet langer samen met Arrow-dj Marisa Heutink. Opmerkelijk was dat Giel in zijn radioprogramma belde met zijn ex en haar interviewde.
    Het leverde pijnlijk/leuke (schrappen wat niet past) radio op.
    "We zijn gewoon uit elkaar gegroeid," zegt Marisa tegen Giel. "Is het omdat ik geen kinderen wil?" vraagt Giel. "Dat heeft er geen flikker mee te maken," aldus Giels ex.

    Beluister het volledige interview via YouTube:



    27-05-2008, 11:58 geschreven door radionieuws
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Songfestival weekend op Musica Gold (B - NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vandaag zaterdag en morgen zondag is het 'songfestival weekend' op Musica Gold, met elk uur 2 winnaars uit de periode 1970-1989.
    Musica Gold is het radiostation met elk uur de beste 70's & 80's hits, en is te ontvangen via internet.
    Volgens luisteronderzoek.be/belgie.fm behoort de zender bijna tot de 10 best beluisterde streams in Vlaanderen, en dit na amper 5 maanden.


    24-05-2008, 11:16 geschreven door radionieuws
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe frequenties voor Mi-Amigo (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naast de reeds bestaande 4 Mi-Amigo frequenties wordt het netwerk binnenkort uitgebreid met 2 extra zenders:
    Westhoek 105 Fm (Zonnebeke/Ieper)
    Eeklo 107.2 Fm (Kaprijke/Eeklo)

    Huidige frequenties:
    West-Vlaanderen (centraal) 94 Fm
    Oostende 105.4 Fm
    Kortrijk 106.4 Fm
    Gent 106.8 Fm



    22-05-2008, 10:54 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode maart/april:

    01. Radio 538 - 11.2% (11.3%)

    02. Radio 2 - 10.4% (10.2%)

    03. Sky Radio - 9.0% (9.3%)

    04. 3FM - 7.5% (7.5%)

    05. Q-music - 7.4% (7.4%)

    06. Radio 1 - 7.0% (7.3%)

    07. Radio Veronica - 6.2% (5.8%)

    08. Radio 10 Gold - 3.1% (2.7%)

    09. Arrow Classic Rock - 2.7% (2.7%)

    09. Radio 5 - 2.7% (2.7%)

    11. Classic FM - 2.3% (2.5%)

    12. Slam FM - 2.0% (1.9%)

    13. Radio 4 - 1.9% (2.0%)

    14. 100%NL - 1.5% (1.3%)

    15. Arrow Jazz FM - 0.8% (0.8%)

    16. BNR nieuwsradio - 0.7% (0.6%)

    17. Caz - 0.5% (0.5%)

    18. Kink FM - 0.3% (0.3%)

    18. TMF radio - 0.3% (0.3%)

    20. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    ORN - 13.3% (13.1%)

    CRN/E power - 3.3% (3.0%)

    Overige zenders - 6.0% (6.3%)



    22-05-2008, 10:44 geschreven door radionieuws
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitaal EK-radiostation van start (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 538 heeft woensdag de aftrap gegeven voor een nieuw digitaal radiostation bedoeld voor EK-fans. Het digitale station is te beluisteren via www.radiodigitaal.nl en www.538ekradio.nl.
    De zender is bedoeld voor mensen die op hun werk of op de computer thuis naar muziek en informatie willen luisteren.
    De zender herbergt naast plaatjes namelijk ook bijdragen vanuit Zwitserland die worden gemaakt door Humberto Tan, Peter Heerschop en Viggo Waas. Als startsein van de zender verzorgde Heerschop woensdag een wedstrijd 'latje schieten' in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste voetballer die vanaf 35 meter de lat van de goal wist te raken, verdiende daarmee 5380 euro voor de Cruyff Foundation.


    21-05-2008, 22:52 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlenging erkenningen? (B)
    Lees HIER meer.

    21-05-2008, 10:56 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs