RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.For sale (B)
    Op 'Marky Mark's Radioworld' is een update verschenen met prima RGR materiaal dat te koop wordt aangeboden.
    Klik HIER.


    12-05-2008, 00:20 geschreven door radionieuws
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PvdA-staatssecretaris Heemskerk wijzigt DAB-verdeling: koppeling met FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk heeft de opzet van de DAB-verdeling drastisch gewijzigd. De meest drastische wijziging is dat bij de herverdeling van landelijke FM-frequenties die in 2009 er een koppeling zal plaats vinden, waarbij er gezamenlijke DAB/FM licenties zullen worden afgegeven. Op deze wijze wil de PvdA-bewindsman de radio-invulling verder gestalte geven, waarbij telkens gedeeltelijke DAB-capaciteit en landelijke FM-capaciteit per radiopartij wordt gegund middels één vergunning. Dit blijkt uit geopenbaarde stukken van de staatssecretaris. 

    Ondertussen zal - als het aan de regering ligt - een ingezette verdeling dit jaar na de zomer aangepast plaats vinden. De regionaal/lokaal gerichtte L-band zal worden verdeeld met de plicht 3 tot 4 radiostations (per lokale/regionale regio) aan te bieden in 117 regio’s. Ook zal een landelijke DAB-kavel worden verdeeld die ofwel regionaal ofwel landelijk kan worden ingevuld. De ingebruikname van de laatste frequentie wordt vervroegd naar 2011. Heemskerk zinspeelt er op om Deze laatste krijgt evenwel de bestemming ‘omroep’, waarmee eventuele multimediale en televisietoepassingen kunnen worden uitgevoerd. 

    In 2009 zullen de gekoppelde FM/DAB licenties worden vergeven. De FM-licenties gaan dan in per 1 september 2011; deze DAB-licenties op kavel 11C kunnen per direct in 2009 na verlening in gebruik worden genomen. Een tweede (regionale) kavel voor DAB die ook een radiobestemming krijgt, zal per 2011 in gebruik kunnen worden genomen maar al in 2009 worden verdeeld. Heemskerk zinspeelt er op om die voor publieke regionale en commercieel regionale omroep beschikbaar te stellen. De landelijke publieke omroep heeft thans al één DAB-kavel waarvan overigens de vergunning op 31 augustus 2010 vervalt. Na 2012 komt nog meer frequentieruimte beschikbaar voor digitale omroep waarvan de bestemming nog moet worden bepaald. 

    Koninklijke KPN NV is volgens de staatssecretaris ‘de facto’ uitgesloten van deelname door de nieuwe situatie. Oorspronkelijk zou KPN wel frequenties kunnen verwerven. De verdeling van DAB-frequenties zal overigens plaats vinden middels een veiling. Hoe de gekoppelde DAB/FM licenties in 2009 zullen worden verdeeld is nog onduidelijk. 

    De reden dat de staatssecretaris uiteindelijk zijn beleid drastisch heeft aangepast is volgens zijn eigen zeggen het “geen goede weerslag vormen van de wensen van betrokken partijen,” aldus Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder volhardde Heemskerk in zijn voornemen om alle DAB-frequenties met een plicht tot het ‘hosten’ van 19 radiostations als omroepbestemming te willen veilen. De Tweede Kamer riep de staatssecretaris hier op ter verantwoording. Gezamenlijke radiostations die in de loop der jaren wisselende standpunten in het DAB-dossier hebben ingenomen, hebben de afgelopen periode gepleit voor de bestemming radio. (bron: http://www.dutchmedia.nl/blog/)



    08-05-2008, 00:02 geschreven door radionieuws
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkijken in de Pams studio's (USA)
    Voor de jinglefreaks.


    07-05-2008, 16:04 geschreven door radionieuws
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americans Turning To Internet Radio In Workplace (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arbitron and Edison Media Research’s Internet & Mulitmedia 2008 Study says that American workers are choosing to listen to radio on the Internet instead of through traditional radio receivers. Among people who are employed full or part-time and listen to the radio at work, the popularity of listening to radio through a computer has grown from 12% to 20% in one year’s time. The number of workers using a regular radio receiver has declined from 88% to 80% in the same year.
    The survey also reveals that college graduates who listen to radio at work are more likely to do so using a computer – 30% of those respondents said they accessed radio over the Internet. By comparison, only 12% of the non-college graduates who participated in the study expressed a preference for Internet radio.
    “For a growing number of people, especially among those who work in front of a computer, the Internet is an increasingly popular way to listen to radio,” said senior vice president of marketing for Arbitron Bill Rose.
    “These findings suggest that broadcasters need to think about the quality of their streams, and promote the ability to listen to radio online,” added president of Edison Media Research Larry Rosin. “After all, on the Internet, the competition is not just the other stations in town; instead the possibilities are essentially infinite”



    05-05-2008, 23:37 geschreven door radionieuws
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendshow voor Adam Curry bij Arrow Classic Rock (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Adam Curry gaat vanaf 12 mei de ochtenduren verzorgen bij het landelijke radiostation Arrow Classic Rock. Hij gaat de show samen met Alexander Stevens presenteren. Dat maakte Curry in het tv-programma Jensen bekend. Wekenlang ging het gerucht dat Curry weer terug zou komen op de landelijke radio. Overigens wil de directeur van Arrow, Ad Ossendrijver, dit al weken lang niet bevestigen.  

    Adam Curry, sinds 1988 getrouwd met Patricia Paay, kwam via de ziekenomroep en de Amsterdamse radiopiraat Radio Decibel in de jaren tachtig terecht bij de Nederlandse omroep Veronica, als presentator van het tv-programma Countdown en de radioshow Curry en Van Inkel (samen met Jeroen van Inkel). In 1987 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij tot 1994 presentator werd bij het muziekstation MTV. Tevens was hij enkele jaren te horen op de hitzender Z100 in New York City. 

    Voor de omroep BNN presenteerde Curry onder andere een radioprogramma op Radio 2 met Jeroen Kijk in de Vegt. Daarnaast was hij ook te zien in de reality soap Adam's Family: een kijkje in het leven van de familie Curry (2002/2003), uitgezonden door SBS6. Ook was hij betrokken bij de Endemol-productie Sterrenbeurs. Voor Radio Veronica presenteerde hij tot september 2004 een radioshow.



    02-05-2008, 00:57 geschreven door radionieuws
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En wat deden de stations in de Big Apple tijdens de wintermaanden ... ziehier de 'results'.

    01. New York's 106.7 (Lite Fm): 5,1% (5,5%) - ac
    02. Z100: 5,0% (4,3%) - chr/top 40
    03. WBLS: 4,2% (4,1%) - urban ac
    03. 1010 WINS: 4,2% (3,7%) - news
    05. 98.7 KISS FM: 3,9% (4,3%) - urban ac


    01-05-2008, 00:33 geschreven door radionieuws
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw frequentieplan Wallonië (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het CSA heeft de lijst bekendgemaakt met de 24 stations die geen erkenning hoeven te verwachten, en de 139 die wel kans maken.
    Het overzicht staat
    HIER.

    In de marge: "Waalse frequenties verstoren Vlaamse zenders"

    De Vlaamse gemeenschap heeft bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen negen beslissingen van de Franse gemeenschap over de erkenning van particuliere radiozenders.
    Volgens de Vlaamse overheid zou een aantal van de opgelijste frequenties de uitzendingen van Vlaamse zenders verstoren, meer bepaald rond Brussel, in West-Vlaanderen en Limburg.
    In de besluiten zouden ook frequenties opgenomen zijn die niet aan de Franse gemeenschap zijn toegekend of waarover geen akkoord was. Bepaalde frequenties zouden ook een te sterk bereik hebben.


    25-04-2008, 23:53 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort radionieuws over Arrow, 100% NL en RadioNL (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    * Diverse media meldden afgelopen week dat Arrow vanaf 1 mei op de 828 AM van start zou gaan met een nieuw radiostation onder de werknaam 'Arrow Talks Plus'. Deze geruchten blijken niet helemaal te kloppen. Er zijn wel plannen volgens Arrow, maar die zullen mogelijk pas na de zomer van start gaan. Afgelopen week waren er al testuitzendingen te horen op AM828. Arrow verkreeg de frequentie in maart voor 33.000 euro. De zendmast van 828AM staat in Heinenoord. Overdag zendt de nieuwe zender uit met een vermogen van 20 kilowatt, 's nachts gebruikt de 828AM 5 kilowatt. Momenteel staat de zender uit.
     

    * Bij het landelijke radiostation 100%NL gaat de komende tijd veel veranderen. Antoine van Schie blijft in de ochtend te horen. Wendy Duivenvoorde krijgt een ander tijdstip op de zender. Daarnaast gaat ze ook andere werkzaamheden verrichten voor 100%NL. ADHDave en Patricia van Liemt hebben een andere functie binnen het radiostation aangeboden gekregen. Mogelijk blijven ze wel te horen op het station. Ron Sterrenburg, Programma Directeur van 100%NL, heeft daarmee de reorganisatie definitief in gang gezet. 100%NL wil binnenkort vier bekende vrouwelijke Nederlanders en één mannelijke deejay aantrekken om het landelijke radiostation meer bekendheid te geven. Welke bekende Nederlanders hiervoor worden aangetrokken is nog niet duidelijk. Ron Sterrenburg kon verder nog geen commentaar geven op de grote reorganisatie van het radiostation.


    * RadioNL heeft nu ook voet aan de grond gekregen in Limburg. De commerciële zender uit Sneek start dinsdag om 12:00 uur met het uitzenden van haar programma’s in de provincie Limburg. De benodigde ether- en kabelfrequenties worden gehuurd van het Limburgse Star FM. Het grootste deel van de medewerkers van Star FM verhuist mee naar RadioNL.



    25-04-2008, 23:36 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arend Langenberg getroffen door kanker (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Arend Langenberg heeft een kwaadaardige tumor in zijn endeldarm. De 59-jarige nieuwslezer van de Sky Radio Group (Radio Veronica, Sky Radio en Classic FM) moet chemotherapie en bestraling ondergaan."Ik hoopte dat er sprake was van een ontsteking, maar dat bleek niet het geval", vertelt hij in de Telegraaf. 
    Langenberg kreeg eerder deze maand onder andere een endoscopie en een mri-scan. "Hoewel ik ben geschrokken van de uitslag, zit ik niet in zak en as. De artsen hebben me verteld dat ze het gezwel na de behandeling gaan verwijderen en dat er geen reden is tot paniek. Er zijn namelijk geen uitzaaiingen."
    Hoewel Langenberg voorlopig niet is te horen als nieuwslezer, hoopt hij over enkele maanden zijn werk weer volledig te hervatten. "Als het nodig is, ben ik achter de schermen gewoon inzetbaar. Vanaf september hoop ik weer live te horen te zijn. Als het kan natuurlijk liever eerder. Mijn vrouw Jeantine en onze kinderen steunen me zo veel ze kunnen. Samen slaan we er ons wel doorheen."


    25-04-2008, 09:59 geschreven door radionieuws
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testuitzendingen via AM 828 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag (dinsdag) zijn er testuitzendingen van de AM zender 828 vanuit Heinenoord waargenomen met het programma van Arrow Classic Rock. Het is de bedoeling dat per 1 mei een ander programma/omroep van start gaat via deze frequentie.
    (foto mast Heinenoord)



    22-04-2008, 19:43 geschreven door radionieuws
    21-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-zenderpark in de etalage (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds kort staat het zenderpark van de VRT in de etalage. Belgacom staat op de shortlist voor een gedeeltelijke overname van het park. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen in de sector. De krant noemt Mobistar, Telenet en de Franse zenderparkexpert TDF als andere mogelijke kandidaten. Het zenderpark van de VRT telt negen zendmasten met vastgoed en apparatuur.
    De Vlaamse regering stoot het zenderpark van de VRT af. Dat kan dan dienen als basis voor de ontwikkeling van digitale televisie via de ether. De VRT zal zich stap voor stap terugtrekken uit zijn zenderpark. De private partner neemt eerst een minderheidsbelang maar kan dat daarna verhogen tot een pakket van 75% min één aandeel.
    De VRT houdt een kwart van het belang plus één aandeel in het zenderpark maar moet dat pakket uiteindelijk verkopen aan de publieke holding Participatiemaatschappij Vlaanderen.



    21-04-2008, 22:24 geschreven door radionieuws
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Sky radio tv-commercial (NL)
    Michael Bublé aktie.


    18-04-2008, 12:12 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen webradio via radionomy.com gestart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Via radionomy.com is het voortaan mogelijk om een eigen internetradio te starten. De website is donderdag opengesteld voor het grote publiek na een maandenlange testfase.  

    Dankzij radionomy kunnen internetgebruikers hun eigen radio starten zonder zich druk te maken over auteursrechten. Die worden namelijk door de website betaald. In ruil verschijnt er regelmatig reclame op de webpagina's.   

    Om een eigen webradio te lanceren dien je eerst te beschikken over een webaccount. Vervolgens kan je naar eigen wens muziek, jingles of podcasts toevoegen.



    18-04-2008, 10:38 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderscheiding voor Ferry Maat (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ferry Maat is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De deejay van Radio Veronica kreeg zijn lintje in zijn woonplaats uit handen van de Huizense burgemeester Frans-Willem van Gils. Maat ontving de onderscheiding omdat hij 'zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en een of meerdere opvallende prestaties heeft geleverd'.
    Zijn radioprogramma De Soulshow bestond in oktober 35 jaar, en werd gevierd met een Soulshow Top 100. Daarvan is nu een cd verschenen, waarvan Maat het eerste exemplaar donderdag in ontvangst nam.
    De 61-jarige Maat heeft in zijn carrière bij verschillende zenders gewerkt. Hij begon op Radio Noordzee en werkte daarna nog bij de Tros, Radio 10, Radio Veronica en Hitradio, dat later Radio 538 werd. Hij ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek.


    18-04-2008, 10:38 geschreven door radionieuws
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode febr./maart 08

    01. Radio 538 - 11.3% (11.1%)
    02. Radio 2 - 10.2% (11.6%)
    03. Sky Radio - 9.3% (9.6%)
    04. 3FM - 7.5% (7.3%)
    05. Q-music - 7.4% (7.0%)
    06. Radio 1 - 7.3% (7.3%)
    07. Radio Veronica - 5.8% (5.4%)
    08. Radio 10 Gold - 2.7% (3.1%)
    08. Arrow Classic Rock - 2.7% (2.5%)
    08. Radio 5 - 2.7% (2.5%)
    11. Classic FM - 2.5% (2.5%)
    12. Radio 4 - 2.0% (1.9%)
    13. Slam FM - 1.9% (1.8%)
    14. 100%NL - 1.3% (1.2%)
    15. Arrow Jazz FM - 0.8% (0.7%)
    16. BNR nieuwsradio - 0.6% (0.6%)
    17. Caz - 0.5% (0.5%)
    18. Kink FM - 0.3% (0.3%)
    18. TMF radio - 0.3% (0.3%)
    20. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

    --  ORN - 13.1% (13.1%)
    --  CRN/E power - 3.0% (3.1%)
    --  Overige zenders - 6.3% (6.5%)



    17-04-2008, 09:33 geschreven door radionieuws
    16-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers Frankrijk (FR)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode jan/feb/maart 2008 - tussen haakjes de resultaten van de laatste 2 maanden in 2007.

    01. RTL - 12,6% (12,9%)
    02. NRJ - 11% (11,5%)
    03. France Inter - 9,8% (9,9%)
    04. France Info - 9,2% (9,6%)
    05. Europe 1 - 9,1% (9,0%)
    06. Skyrock - 8,2% (7,3%)
    07. Nostalgie - 7% (7,7%)
    08. Fun Radio - 6,8% (7%)
    09. France Blue - 6,5% (6,6%)
    10. Virgin Radio - 6,4% (6,3%)
    11. RMC - 5,7% (6,1%)
    12. RTL 2 - 4,8% (4,9%)
    13. RFM - 4,7% (4,9%)
    14. Chérie Fm - 4,5% (5,2%)
    15. Rire et Chansons - 3,4% (3,3%)


    16-04-2008, 21:15 geschreven door radionieuws
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top Vlaamse Regulator voor de Media vertrekt (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jo Baert en Dirk Albrecht, voorzitter en ondervoorzitter van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), hebben hun ontslag gegeven. Ze doen dat na harde kritiek uit de politiek, meldt De Morgen.

    De VRM is het orgaan dat toezicht moet houden op het naleven van de mediawetgeving.

    Eind vorig jaar kwam de VRM nog uitgebreid in het nieuws toen ze de VRT een boete oplegde omdat wielrenner Stijn Devolder werd geïnterviewd voor een autobus waarop duidelijk het logo van Discovery Channel stond.

    Naar aanleiding van die boete werd Jo Baert zwaar onder vuur genomen tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement.

    Ook binnen de VRM waren er meningsverschillen. De rechtlijnige houding van Baert en Albrecht kon niet altijd op goedkeuring van de andere leden rekenen.



    15-04-2008, 11:14 geschreven door radionieuws
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC lanceert radio op zijn banksite (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Check je rekeningstand en luister naar een streepje free-jazz of doe je betalingen op de meest rebelse punk. Het kan binnenkort op KBC Online. 
    KBC biedt de klanten die inloggen op de site van de bank een interactief radiostation aan. De klant kan kiezen tussen een waaier aan kanalen met elk een herkenbare muziekstijl.
    Momenteel bevindt het project zich nog in een experimentele fase, maar op termijn moet KBC-Radio een vaste waarde worden.  
    KBC Radio is gratis en volgens de bank heeft de radio een erg laag streaming verbruik.



    14-04-2008, 12:02 geschreven door radionieuws
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland.fm bouwt verder in het buitenland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radioportaal Nederland.fm opende afgelopen kwartaal nog 4 sites in Europa en staat op het punt een radioportaal in Spanje te lanceren. "We houden het even bij 10 Europese portalen", zegt directeur Jim Souren. 

    Om England.fm te krijgen, moest Souren een klein internetradiobedrijf overnemen. Maar daarmee opende hij wel de markt voor zijn portaal- en onderzoeksdiensten. Daarnaast gingen Polska.fm, Norge.fm en Italia.fm in de lucht eerder dit jaar. 

    Ieder van de sites bevat een verzameling audiostreams van populaire radiozenders in dat betreffende land. Door een aansprekende mix radiozenders aan te bieden, hoopt Souren dat steeds meer internetters in een land zíjn site als startpunt nemen als ze online radio willen luisteren. 

    De internetondernemer annex radioliefhebber annex orthodontist denkt dat Nederland.fm circa 30 procent van alle streamstarts bij radiozenders aanbrengt. 

    "Bij de internationale uitrol hebben we gekeken naar de breedbandpenetratie in een land, hoeveel inwoners het heeft en wat het bruto nationaal product is. Dat geeft een indicatie van de marktpotentie." 

    Het bedrijf dat begon met de site Nederland.fm verdient niet enkel aan reclame-uitingen, maar juist ook aan het verrichten van marktonderzoek. Immers, door de kliks op de het radioportaal nauwkeurig te meten, krijgt Souren exact zicht op het live klik- en luistergedrag. Die informatie wordt aangevuld met de demografische gegevens die het bedrijf kent van zijn luisteraars. 

    Radiozenders kunnen tegen betaling op Internetluisteronderzoek.nl zien wie wanneer hoe lang naar zijn zender luisterde. En wie wanneer van of naar welke zender 'zapte'. Ook dat laatste is waardevolle informatie voor zenders vanwege de concurrentie-analyse. 

    In de komende maanden wil Souren deze gedetailleerde informatie ook toegankelijk maken voor adverteerders. Zij kunnen dan via de site zien hoe laat welke doelgroep zich op welke radiozender bevindt. Adverteerders kunnen daar hun inkoopgedrag op afstemmen. Souren heeft hiertoe reeds contact met twee radio-inkopers van mediabureaus. 

    Nederland.fm trekt 6,5 miljoen luisteraars per maand. Dat is vele malen meer dan het volgende project van de medisch geschoolde ondernemer. Nederland.tv moet een portaalsite voor videostreams van tv-zenders worden. En in aanvulling daar op wist de ondernemer ook de hand te leggen op domeinen als Voetbal.tv, Nieuws.tv, Muziek.tv, Beurs.tv en Speelfilm.tv.



    11-04-2008, 01:36 geschreven door radionieuws
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.162 radio's stellen zich kandidaat in Wallonië (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het kader van de opstelling van een nieuw frequentieplan ontving de Hoge Raad voor de Audiovisuele sector (CSA) 162 kandidaturen. De CSA verklaart dat de enveloppen met de kandidaturen voor het frequentieplan van de Franse Gemeenschap werden geopend in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder. In totaal stelden 162 radioprojecten zich kandidaat voor een frequentie of een netwerk. Er moeten vier zogenaamde 'communautaire' netwerken worden toegewezen waarvoor acht radioprojecten zich kandidaat stelden. Vijf zogenaamde 'provinciale' netwerken vormen het voorwerp van beschikbare frequenties waarvoor er 10 kandidaturen werden ontvangen. De CSA ontving 138 kandidaturen van de onafhankelijke radio's die zich kandidaat stellen voor de 85 frequenties over het volledige gebied van de Franse Gemeenschap. De CSA zal nu alle ontvangen kandidaturen onderzoeken. Met dit onderzoek kan de ontvankelijkheid en de conformiteit per kandidatuur worden geëvalueerd, en kunnen de autorisatie- en controlewerkzaamheden van de Raad worden georganiseerd die door het decreet betreffende de radio-omroep is belast met het toewijzen van de frequenties en de netwerken. De resultaten zullen op 22 juni worden bekendgemaakt!



    09-04-2008, 21:45 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs