RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is EXQI FM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EXQI FM wordt vanaf 31 oktober de nieuwe naam van Radio Be One. EXQI FM zal als belangrijke communicatietool worden ingeschakeld om het gehele EXQI-platform te ondersteunen.
    Dit bestaat uit:


    - EXQI INTRO later EXQI PLUS (tv)
    - EXQI SPORT (tv)
    - EXQI CULTURE (tv)
    - EXQI LIFE (tv)
    - EXQI NET (internetplatform)
    - EXQI MOBILE (gsm)
    - EXQI FOCUS (content naar retailketens, huisartsen, ...)
    - EXQI FM (radio)



    01-10-2009, 09:22 geschreven door radionieuws
    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio The Christmas station vanaf 1 oktober (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dagen worden korter, de avonden langer. De tijd van warme chocolademelk en dikke truien zal niet lang meer op zich laten wachten en het zijn nog maar 85 dagen tot Kerst. Vanaf donderdag 1 oktober kan heel Nederland alweer in de kerststemming komen door het online radiostation ‘Sky Radio The Christmas station’. Op dit radiostation zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week de beste en leukste kerstsongs te horen. Van ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey tot ‘Do They Know It’s Christmas’ van Band Aid en natuurlijk zal ook ‘Rudolph The Red-Nosed Reindeer’ van Ray Coniff niet ontbreken.
    Sky Radio The Christmas station biedt haar luisteraars een ‘all christmas’-programmering. Naast alle bekende kerstklassiekers als ‘Last Christmas’ van WHAM!’ en ‘Driving Home For Christmas’ van Chris Rea is er ook ieder uur actueel nieuws te horen. Vorig jaar was het enige echte online kerststation al een groot succes met ongeveer 250.000 (bron: internet luisteronderzoek en SRG Streamingplatform) unieke luisteraars. Sky Radio The Summer Station wordt voor de donkere dagen voor Kerst vervangen door Sky Radio The Christmas station.Sky Radio The Christmas station is te beluisteren via Skyradio.nl, diverse radioportals en de speciale Hyves-widget.



    30-09-2009, 20:52 geschreven door radionieuws
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mol stopt met verliesgevend radiostation (DK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft surseance van betaling aangevraagd voor het Deense radiostation Radio 100 FM.
    "Na gedurende vijf jaar veel energie gestoken te hebben in Radio 100 FM, ziet Talpa Radio Denmark zich genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen voor de populairste radiozender van Denemarken", legt een Talpa-woordvoerder maandag uit. "Het besluit, dat maandag wordt uitgevoerd, maakt duidelijk dat onder de heersende marktomstandigheden commerciële radio in Denemarken niet winstgevend en zelfs niet break-even te maken is", vervolgt de zegsman.
    "Wij trekken ons met grote tegenzin terug als financier van Radio 100 FM", aldus De Mol. "Mijn gedachten zijn in de eerste plaats bij de medewerkers, want aan hen heeft het niet gelegen, zij maken de beste muziekzender van het land. Toch is het als investeerder niet langer verantwoord hier geld in te blijven steken zonder dat er zekerheid is over een verbetering van de spelregels waaronder dat gebeurt."
    Sinds de veiling van FM-frequenties ten behoeve van commerciële uitbating heeft de Deense overheid beloftes afgegeven voor gelijke omstandigheden voor alle bedrijven die dit type radio willen maken. "Dat gelijke speelveld is er echter nooit gekomen. Jarenlang heeft Talpa Radio International in Kopenhagen geprobeerd gehoor te vinden voor het feit dat de kosten voor de licentie en voor auteursrechten veel te hoog zijn om een gezonde bedrijfsvoering mogelijk te maken", schetst de woordvoerder van Talpa. (bron: bnr.nl)


    28-09-2009, 23:54 geschreven door radionieuws
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde voor webradio 45 (B)

    Daar is het volgende Vlaamse slachtoffer dankzij Simim.

    Via radio45.be: wij hebben het contract van Simim nog eens goed doorgelezen, en als we al geen 2 songs van éénzelfde artiest per uur mogen spelen, en angstaanvallen moeten krijgen als er teveel mensen tegelijk gaan luisteren, dan hoeft het voor ons niet meer. Wij hebben de stekker uitgetrokken.



    25-09-2009, 15:55 geschreven door radionieuws
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetradio populair (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio luisteren via internet wordt steeds belangrijker. Inmiddels vindt 12 procent van de totale radioluistertijd in Nederland via internet plaats. In Groot-Brittannië is dit slechts 2,2 procent. Dit maakte het Radio Advies Bureau donderdag bekend.
    Het Radio Advies Bureau wijst erop dat DAB daarentegen in de UK is uitgegroeid tot 11,3 procent. DAB is een nieuwe manier van digitaal uitzenden. Het is een alternatief voor het ‘oude’ analoge signaal, maar er is wel een speciale radio voor nodig. Ook in Nederland gaat DAB gaat nu echt zijn intrede doen nu de regering heeft besloten om de uitgifte van commerciële etherfrequenties te koppelen aan het introduceren van DAB.
    RAB presenteert het Radio Platform Onderzoek op dinsdag 6 oktober in Amstelveen.

    24-09-2009, 17:20 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Jambers op Stu Bru (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bekijk en beluister een boze Paul Jambers op Studio Brussel. Klik HIER.

    24-09-2009, 00:15 geschreven door radionieuws
    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 1 oktober gaat de stekker uit Radio Magdalena (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Via radiomagdalena.be.

    Daar door een nieuwe inningsmethode voortaan -naast Sabam- ook Simim auteursrechten vraagt voor onze webuitzendingen, zijn wij tot het besluit gekomen dat het voor ons onmogelijk is om radio Magdalena (voorlopig?) op deze manier financieël te laten voortbestaan.
    Aangezien het om een project gaat waar veel werk en liefde is ingekropen, zullen wij uitsluitend het geluid op 'hold' zetten. De andere delen van deze site blijven on-line, net als onze droom.
    Wanneer er evenwel (onverwacht) toch een 'billijke' regeling uit de bus komt, zullen wij niet aarzelen om onze reguliere uitzendingen te hervatten.
    Bedankt voor al jullie support. U was een fantastisch én dankbaar publiek! Dat gaf ons steeds de voldoening om dit project voort te zetten.


    22-09-2009, 19:30 geschreven door radionieuws
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Ruud's garage nu ook Wim's garage (B)
    Eerder verscheen op deze blog de Nederlandse versie. Nu is het de beurt aan de Vlaamse.



    21-09-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KXradio en Erik de Zwart haken af voor Arrow-frequenties (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen KXradio heeft zich teruggetrokken als geïnteresseerde voor het oude FM-kavel van Arrow Classic Rock. De kosten voor het frequentiepakket zijn te hoog voor het radiostation van Rob Stenders. Voor de vergunning moet meer dan een miljoen euro per jaar worden betaald en daarnaast moet er een flinke bankgarantie op tafel worden gelegd. Dat is op dit moment niet haalbaar voor de zender, die nu nog uitzendt via de digitale kabel en internet.
    Eerder gaf Stenders al aan dat hij niet de verwachting had dat het kavel voor KXradio haalbaar zou zijn. "We blijven ons richten op nieuwe internetoplossingen", zegt hij. "Er wordt nu al veel via Hyves en mobiele telefoons naar ons geluisterd."
    Ook Erik de Zwart is afgehaakt als gegadigde, zegt hij in Broadcast Magazine. Ook voor hem zijn de hoge kosten een belemmering. "Voor een vergunning tot 2011 betaal je één miljoen euro per jaar, plus wat je daar bovenop biedt. Dat kun je in die tijd nooit terugverdienen en je hebt geen garantie dat je daarna door kunt." Toch laat hij z'n plannen niet varen. "Er komen nieuwe kansen en het plan dat ik heb, is nog niet verjaard", aldus de dj en station-voice van Radio Veronica. (bron: radiofreak.nl)


    20-09-2009, 13:07 geschreven door radionieuws
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TMF Hitradio verder als HitRadio TMS (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen TMF Hitradio verandert per 1 oktober 2009 haar naam in HitRadio TMS. De afkorting TMS staat voor The music Station.
    Reden voor de naamswijziging is dat MTV Networks (eigenaar van de merknaam TMF) de samenwerking met de Sky Radio Group niet verlengt. MTV Networks heeft namelijk besloten zich volledig te richten op hun core business en radio hoort daar niet langer bij.
    De Sky Radio Group gaat het radiostation nu geheel zelfstandig exploiteren. Behalve de naam verandert er niets aan de zender.


    18-09-2009, 23:07 geschreven door radionieuws
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Q-music commercial (NL)
    www.q-music.nl



    16-09-2009, 21:00 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 overladen met radioprijzen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 538 heeft woensdag de meeste onderscheidingen in de wacht gesleept tijdens de Marconi Awards, de landelijke radioprijzen 'door vakmensen voor vakmensen'.
    Van de vijf categorieën ging de commerciële radiozender met drie awards naar huis.
    Eerder was al bekend dat Erik de Zwart de Marconi Oeuvre Award 2009 in ontvangst kon nemen. Deze huidige dj van Radio Veronica heeft ook een omvangrijk Radio 538-verleden. Hij kreeg de prijs voor zijn jarenlange bijdrage aan het radiolandschap.
    De winnaars in de andere genres zijn Edwin Evers (beste presentator, Radio 538), Jeroen Nieuwenhuize (beste programma, Radio 538 Top 40), Radio 538 (beste zender) en Annemieke Schollaardt (aanstormend talent, Radio 3FM). In de categorie beste programma waren naast Nieuwenhuize ook Open Radio (3FM, Timur Perlin) en Aan de Slag (BNR, Paul van Liempt) genomineerd. Edwin Evers moest strijden met Giel Beelen (VARA, 3FM) en Bas van Werven (BNR) voor de titel van beste presentator. Bert van Lent (3FM) en Petra Grijzen (BNR) legden het af tegen Annemieke Schollaardt voor de titel van aanstormend talent. 3FM en 100% NL deden samen met Radio 538 een gooi naar de titel beste radiozender. (bron: ANP)


    16-09-2009, 20:39 geschreven door radionieuws
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio Group: reorganisatie aangekondigd (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De algemeen directeur van Sky Radio Group (Ab Trik) heeft een reorganisatie aangekondigd binnen zijn bedrijf. Dit heeft een welingelichte bron van DutchMedia gemeld. Jayanthi Soerdjbalie, woordvoerster van het radiobedrijf van de Telegraaf Media Groep wil er desgevraagd tegenover DutchMedia geen uitspraken over doen op dit moment. Een woordvoerder van de Telegraaf Media Groep zelve was niet op de hoogte van een mogelijke reorganisatie. De verwachting is dat over circa drie weken meer bekend zal zijn.
    Sky Radio Group waar Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en TMF Hitradio onderdeel van zijn, had in het eerste half jaar van dit jaar te maken met een omzetdaling van 15,15 %, in de hele radiomarkt daalden de netto reclame-inkomsten met 15 %. Het resultaat voor rente, belasting, amortisatie na betaling van FM-licentiegelden  was bij Sky Radio Group nog positief, maar behoorlijk gedaald met 62,6 % naar 2,09 miljoen euro over het eerste half jaar. Netto maakte Sky Radio Group een behoorlijk verlies van ruim 4 miljoen euro. In andere segmenten van de Telegraaf Media Groep NV is al eerder aangekondigd dat er dit jaar wordt gereorganiseerd. Sky Radio Group is daarbij toen niet genoemd. Er zijn bij Sky Radio Group 113 arbeidsplaatsen. Het is onduidelijk hoe de reorganisatie bij het radiobedrijf zal uitpakken. (bron: dutchmedia.nl/blog)



    14-09-2009, 23:26 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bull Verweij ontvangt Lifetime Achievement Award (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De oprichter van de zeezender Radio Veronica, Hendrik 'Bull' Verweij, is zaterdag op zijn 100ste verjaardag in Loosdrecht gehuldigd. Hij ontving uit handen van nieuwslezer Arend Langenberg en Ab Trik (CEO van Radio Veronica ) een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de commerciële radio in Nederland.
    CEO Radio Veronica Ab Trik: "Bull Verweij heeft aan de basis gestaan van wat radio nu is in Nederland. Het is een enorm voorrecht om deze radio-icoon, op zijn 100ste verjaardag, te mogen eren met een Lifetime Achievement Award."
    Hendrik 'Bull' Verweij besloot in 1960 samen met zijn broers de door radiohandelaren opgerichte Vrije Radio Omroep Nederland te kopen, inclusief het zendschip de MS Borkum Riff waar vandaan zeezender Radio Veronica uitzond. De broers maakten roerige radiotijden mee. Tot en met 1975 was Bull Verweij directeur van de zender. In 2003 gaf hij als grondlegger van zeezender Radio Veronica het startsein voor het huidige Radio Veronica. (bron: radiofreak.nl)


    14-09-2009, 23:22 geschreven door radionieuws
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NY)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode augustus 2009 (tussen haakjes juli 2009):

     




    01. LITE FM – 7,1% (6,5%) - ac

    02. WCBS – 5,7% (5,5%) – classic hits

    03. Q104.3 – 5,0% (4,8%) – classic rock

    04. Z100 – 4,6% (4,5%) – pop chr

    04. WCBS AM – 4,6% (4,3%) – news

    05. WKTU – 4,4% (4,8%) – rhythmic ac

    06. WABC – 3,9% (3,8%) – news/talk

    07. WINS – 3,7% (3,5%) – news

    08. MEGA – 3,4% (3,7%) – latin

    09. POWER - 3,3% (3,3%) - urban

    10. KISS FM – 3,2% (3,6%) – urban ac

    10. HOT 97 - 3,2% (3,3%) – rhythmic chr

    10. WBLS – 3,2% (3,2%) - urban

    Luister HIER naar Lite fm 106.7.



    11-09-2009, 09:34 geschreven door radionieuws
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiozender Decibel “offline”: getouwtrek om domeinaam en merkrecht bereikt kookpunt (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het radiostation Decibel, dat uitzendt op de voormalige City FM frequenties in de Randstad, heeft opnieuw een tegenslag gekregen. Eerder al was het station in het nieuws omdat zij zonder toestemming een model had ingezet voor een grote billboard campagne, en recent meldde het Commissariaat voor de Media dat men een onderzoek heeft gesteld naar de ‘verboden’ dubbele dekking op FM via de FM frequentie van Hofstad Radio in Den Haag. De laatste ontwikkeling is dat sinds deze week op de Decibel websites niet het geluid te horen is van de Randstedelijke zender, maar het internetstation van de op non-actief gezette directeur Bas Emons. En dat kan opmerkelijk genoemd worden. Lees verder via radio.nl.

    09-09-2009, 23:46 geschreven door radionieuws
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het doek is gevallen over Popcorn City (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jan Van Deyck spreekt:

    De auteursrechtenvereniging Sabam heeft me gecontacteerd en laten weten dat ik auteursrechten verschuldigd ben voor de bestanden die ik ter beschikking stel voor de partner-radio’s via een server, ook al zijn de bestanden versleuteld, zodat ze niet door derden kunnen geopend of beluisterd  worden.
    Ik dacht dat men pas auteursrechten moest betalen wanneer er daadwerkelijk geluisterd wordt naar muziek, maar dat schijnt niet langer het geval te zijn.
    Toen ik met Popcorn City van start ging, nam ik uit voorzorg telefonisch contact met Sabam om me te bevragen en toen deelde men mij mee dat er geen auteursrechten verschuldigd waren indien de bestanden versleuteld waren.
    Nu blaast men plots uit een andere hoek en spreekt men zelfs van een inning met terugwerkende kracht.
    Momenteel weet ik nog niet welk bedrag er zal moeten opgehoest worden om dit allemaal te dekken, maar één ding is zeker, het zal een dure zaak worden.
    In ieder geval, zal aflevering 229 er voorlopig niet komen en wordt het programma (voorlopig) stopgezet tot er een oplossing uit de bus komt.
    Ik hou jullie via de website op de hoogte van de situatie.


    08-09-2009, 14:09 geschreven door radionieuws
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerbie midnite ook op Crazy FM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf maandag 7 september kan je bij Crazy FM een nieuwe avondshow horen. De show wordt gepresenteerd door niemand minder dan Moerman “MOERB!E” Dirk en zal gelijktijdig worden uitgezonden op Gunk TV, een digitaal tv-kanaal te zien via Telenet.
    Het programma krijgt de naam Moerbie Midnite en is van maandag tot donderdag te horen (en te zien) tussen 23.00 en 01.00 op Crazy FM en Gunk TV!
    www.crazyfm.be


    05-09-2009, 20:13 geschreven door radionieuws
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode juni / juli 09

    01. Radio 538 - 11,1% (11,0%)
    02. Radio 2 - 10,4% (10,4%)
    03. 3FM - 9,1% (8,9%)
    04. Sky Radio - 9,1% (9,1%)
    05. Radio 1 - 7,7% (6,9%)
    06. Q-music - 7,3% (7,7%)
    07. Radio Veronica - 5,6% (6,1%)
    08. 100%NL - 4,3% (4,0%)
    09. Radio 5 - 2,5% (2,5%)
    10. Radio 10 Gold - 2,2% (2,4%)
    11. Classic FM - 2,1% (2,1%)
    12. Slam!FM - 2,1% (2,2%)
    13. Radio 4 - 1,5% (1,6%)
    14. Arrow Classic Rock - 1,3% (1,3%)
    15. BNR Nieuwsradio - 0,8% (0,8%)
    16. Arrow Jazz FM - 0,4% (0,4%)
    17. Kink FM - 0,4% (0,3%)
    18. TMF Hitradio - 0,4% (0,4%)
    19. Radio 6 - 0,2% (0,2%)

    --. E Power Radio - 4,7% (4,5%)
    --. ORN Radio - 12,0% (11,9%)
    --. Overige zenders - 5,1% (5,4%)


    03-09-2009, 09:08 geschreven door radionieuws
    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marconi Oeuvre Award voor Erik de Zwart (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Erik de Zwart wint dit jaar de Marconi Oeuvre Award. "Zijn inhoudelijke, politieke en commerciële bijdrage aan het Nederlandse radiolandschap, voor en achter de schermen" zijn volgens de jury reden dat de dj en stationvoice van Radio Veronica de prijs krijgt.
    De afgelopen jaren kregen Frits Spits, Ferry Maat, Wessel van Diepen en Rob Stenders de Marconi Oeuvre Award.
    Op 16 september worden de vakprijzen van de Nederlandse radio voor de veertiende keer uitgereikt. Naast de Oeuvre Award zijn er zoals ieder jaar prijzen voor het beste radioprogramma, beste presentator/dj, beste radiozender en aanstormend talent.




    Nominaties Marconi Awards bekend

    Timur Open Radio (3FM), Top 40 (Radio 538) en Aan de Slag (BNR) zijn genomineerd voor de Marconi Award voor beste Radioprogramma. Dat heeft organisator Broadcast Media bekend gemaakt. De genomineerde presentatoren zijn: Edwin Evers (Radio 538), Giel Beelen (3FM) en Bas van Werven (BNR).
    Nominties Aanstormend talent zijn voor: Bert van Lent (3FM), Annemiek Schollaerdt (3FM) en Petra Grijzen (BNR). Radio 538, 3FM en 100% NL strijden in de categorie Beste Zender om de prijzen. De prijswinaars worden op woensdag 16 september bekend gemaakt in Spant! Bussum.
    Vorig jaar
    kregen Q-music, BNR, Bart Arends en Rob Trip een award.
    De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Daniël Dekker (TROS), Roland Snoeijer (100%NL), Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), Wouter van der Goes (Q-music), Jeanne Kooijmans (KRO), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Jurre Bosman (NPS), Iwan Reuvekamp (Nice1 / 3FM) en Patrick Kraakman (Radio Veronica). (bron: radiofreak.nl)


    02-09-2009, 15:37 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs