RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serge Hadermann (Van Gisteren) naar Nostalgie, Dirk Moerman naar Gunk tv (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    * Radio Nostalgie Vlaanderen heeft een nieuwe website. De normale programmering is intussen al een paar dagen terug, al is er op zaterdagmiddag een wissel. Anne De Baetzelier keert niet meer terug, in de plaats zit daar nu Serge Hadermann, beter bekend als Serge Van Gisteren. Serge had in de zomerprogrammering van Nostalgie ook al een dagelijks rubriekje.

    * Het is officieel: Dirk Moeman keert niet meer terug bij TOPradio na de zomer. We voelden de bui al hangen, maar ‘Moerbie’ maakt het nieuws nu officieel bekend op zijn website moerman.com. De Oost-Vlaming verdwijnt niet uit de media, want hij gaat vanaf 7 september aan de slag bij GunkTV, de digitale jongerenzender van Telenet.
    Dirk Moerman blijft natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Radio Contact, waar hij vijftien jaar het avondblok presenteerde. Bij de afbouw van Contact volgde nog even Contact Dance, om uiteindelijk te eindigen bij TOPradio.
    Over de toekomstige plannen van Moerbie konden we onlangs meer horen én zien, want hij was vorige week nog te gast bij Frank Molnar in ‘Wango Tango Late Night’, het live avondprogramma van GunkTV. (bron: jeroenfm.skynetblogs.be)



    27-08-2009, 17:22 geschreven door radionieuws
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische webradio's betalen pak meer dan buitenlandse (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Belgische onafhankelijke webradio's betalen een pak meer auteursrechten dan hun buitenlandse collega's. Zo betalen internetradio's die 24 uur op 24 uitzenden met maximum 250 simultane streams in België jaarlijks minimum 1.447 euro aan Sabam, terwijl gelijkaardige Franse en Nederlandse initiatieven de helft of minder dienen op te hoesten.

    Sabam beschikt wel over een tarief voor kleinschalige webradio's, maar om van dat voordeligere tarief te kunnen genieten moeten de uitbaters van de webradio aantonen dat het gaat om een particulier initiatief. Een vzw komt niet in aanmerking, ook al gaat het om een kleinschalig initiatief van enkele vrienden. De streamingcapaciteit van zo'n kleinschalige webradio moet bovendien beperkt blijven tot een maximum van 25.

    "Sabam gaat ervan uit dat webradio's 2,8 procent van hun gerealiseerde inkomsten betalen, met een minimum van 1.447 euro. Het rekent er dus op dat de webradio's jaarlijks minstens 51.680 euro verdienen. Onrealistisch", klagen de oprichters van Bodink.be, die een open brief schreven aan Sabam.

    In onze buurlanden liggen de tarieven opmerkelijk lager. Zo dient een niet-commerciële webradio in Frankrijk aan Sacem, de Franse tegenhanger van Sabam, een minimum van 720 euro per jaar te betalen indien het jaarbudget onder de 15.000 euro ligt. In Nederland ligt het minimumbedrag per jaar op 312 euro voor particulieren en op 780 euro voor commerciële websites, meldt het Nederlandse Buma/Stemra.

    "Sinds 2008 houden we al rekening met de proportionele duurtijd van de uitzendingen, waardoor webradio's die geen 24/24 uur uitzenden niet het volle bedrag betalen", vertelt Thierry Dachelet, directeur communicatie van Sabam. "We zijn er ons van bewust dat er misschien een extra parameter nodig is die bijvoorbeeld een onderscheid zou maken tussen de verschillende vzw's."


    26-08-2009, 20:33 geschreven door radionieuws
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Vanelderen gaat van VTM naar MNM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na zes jaar scheiden de wegen van Elke Vanelderen en VTM.
    Maandag loopt haar contract bij de tv-zender af en nog diezelfde dag start de Limburgse schone bij radiostation MNM. Ze gaat er een dagelijkse quiz presenteren.
    Elke was al eerder te horen op de radio. In 2005 presenteerde ze samen met Bart-Jan Depraetere het programma 'het is weekend' op Q-music.

    MNM vanaf 31/08

    06-09. De Ann & Dave show in de ochtend (Ann Van Elsen & Dave Peters)
    09-10. De Ann & Dave show draait door (verzoeken)
    12-13. De MNM-Quiz - Elke Vanelderen
    13-16 (wo.). De Peter houdt van je show - Peter Van De Veire
    16-19. Ann Reymen & Gunther Tiré


    25-08-2009, 10:24 geschreven door radionieuws
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JFK van Nederland naar Ibiza (ES)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf september start op Ibiza het radiostation JFK via 91.5 Fm.
    JFK kennen we van de Nederlandse radiomarkt, waar het station vroeger aktief was. Het behoorde tot de Radio 10 Gold groep.
    Het format zal bestaan uit een mix van jazz, funk, soul, lounge & Ibiza groove.
    Ook de slogan werd behouden: jazzy - funky - kool.
    Online kan je nu al genieten van George Benson, Michael Bublé, Sergio Mendes, Alicia Keys, Michael McDonald, Marvin Gaye e.a. via www.jfkradio.es .
    JFK maakt deel uit van de Nederlandse groep Xtra in Spanje. (www.xtra.fm )


    21-08-2009, 12:42 geschreven door radionieuws
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse internetradio's in de problemen door Simim (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit lezen we op de website van 2bfm: door de nieuwe regeling in verband met het gebruik van muziek op het internet voor webradio's zijn wij nu ook verplicht om naast Sabam een vergoeding te betalen aan Simim. Dit kunnen wij net als de meeste webradio's niet blijven betalen. Daarom hebben wij besloten onze uitzendingen stop te zetten.

    En ook problemen voor Radio Go4it.

     

    Door de nieuwe regeling i.v.m. het draaien van muziek op webradio, zijn we nu ook verplicht om naast sabam ook een vergoeding te betalen aan simim. Deze kan oplopen van 3.000 tot 10.000 euro. Dit kunnen we niet blijven betalen. Voorloping zenden we uit tussen 08:00 en 17:59 uur.



    18-08-2009, 00:56 geschreven door radionieuws
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames eruit, heren erin bij 100%NL (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De grootste verrassing in radioland van de afgelopen twee jaar is toch wel 100%NL. Het station met ‘de muziek van Nederland’ had in 2007 nog een schamele 0,7% markt-aandeel en inmiddels is dat opgelopen tot vier procent. Daarmee is 100%NL -los van de doelgroep- zenders als SLAM!FM, Radio 4, Classic FM en Radio 10 Gold voorbij gegaan. Het succes van de radiozender is niet in alles terug te zien, want ondanks de groei moesten de (duurbetaalde) radiovrouwen van 100%NL het veld ruimen. Nu trekt de zender echter weer twee dj’s aan.
    Myrna Goossen, Tanja Jess, Elsemieke Havenga en Daphne Deckers werden een jaar geleden aangetrokken om als radio-dj’s de platen op 100%NL aan elkaar te praten. Het vernieuwde format van de zender met daarin enkel vrouwelijke presentatrices (met uitzondering van gedichtenlezer Jan van Veen) sloeg aan, want het station bleef marktaandeel winnen. Toch kondigde 100%NL in juni 2009 aan als gevolg van de economische crisis te moeten bezuinigen. Gevolg: de vier radiovrouwen werden ontslagen.
    Zoals eerder aangekondigd zal 100%NL door het vertrek van Myrna, Tanja, Elsemieke en Daphne geen non-stop station worden, want de vier dames worden vervangen door minder dure presentatoren. Vanaf eind augustus zijn daarom Koen van Huijgevoort en Robert Feller op de zender te horen.
    Koen van Huijgevoort, die eerder te horen was bij Caz!, RTL FM en Kink FM, presenteert vanaf 31 augustus 2009 elke werkdag van 10:00 tot 12:00 uur op 100%NL. Daarmee neemt de 32-jarige dj de uren over die nu nog (tijdelijk) gepresenteerd worden door programmadirecteur Roland Snoeijer.
    Robert Feller, in het verleden radio-dj bij onder andere Veronica FM, Yorin FM, Noordzee FM en RTL FM, komt het radiostation later versterken; hij begint op 21 september met het middagprogramma van 14:00 tot 16:00 uur. Dat tijdslot wordt momenteel nog gepresenteerd door Tanja Jess. (bron: radioactive blog via radio.nl)


    16-08-2009, 16:34 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt de radio komende week uitgedraaid op de werkvloer? (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen gaat komende week alle leden informeren over de nieuwe tarieven rond het muziekgebruik. Wie hiervoor niet wil betalen, doet er best aan zijn muziek uit te draaien, zegt voorzitster Christine Mattheeuws.
    "Wij moesten in de pers vernemen dat auteursrechtenvereniging Sabam een akkkoord heeft gesloten met het Verbond van Belgische Ondernemingen", zegt een boze Mattheeuws.
    "Elk café, restaurant, winkel, kapper, of noem maar op moet nu reeds betalen om muziek te draaien. Dat loopt al snel op tot 500 euro per jaar. Volgens het akkoord komt daar nu ook het muziekgebruik bij als er geen klanten zijn, dus op de werkvloer, kantoor, refter of bedrijfsfeest. Dit is alweer een aanslag van honderden euro’s in crisistijd."
    "Naast Sabam moet de zelfstandige ook nog een "billijke vergoeding" betalen, dus een dubbele administratie houden. En tot overmaat van ramp is het akkoord ook nog eens met terugwerkende kracht tot 1 juli."
    Mattheeuws wil zo snel mogelijk aan tafel gaan zitten met Sabam, VBO en de verantwoordelijke federale minister Laruelle. "Wij willen een soepeler en eenvoudiger regeling die de kleine zelfstandigen ontziet. In afwachting van een compromis is het aan de zelfstandige om te beslissen of hij zijn radio uitzet of niet. Iedereen beslist zelf hoe belangrijk radio of televisie is voor zijn zaak, maar de gevolgen kunnen duur zijn."



    16-08-2009, 13:59 geschreven door radionieuws
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Be One/Exqi naar RMB (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet IP maar wel RMB zal binnenkort de reclamewerving doen voor Exqi Radio, de opvolger van Be One. Sinds de start van Be One was IP verantwoordelijk voor de nationale publiciteit.
    Ook de tv-zenders van Exqi komen bij RMB aan boord.
    RMB is in Wallonië al verantwoordelijk voor de verkoop van de RTBF zenders en NRJ.


    13-08-2009, 18:57 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode juli 2009 (tussen haakjes juni 2009):

    01. LITE FM – 6,5% (6,2%) - ac

    02. WCBS – 5,5% (5,2%) – oldies

    03. WKTU – 4,8% (4,0%) – rhythmic ac

    03. Q104.3 – 4,8% (4,5%) – classic rock

    04. Z100 – 4,5% (5,0%) - chr

    05. WCBS AM – 4,3% (4,5%) – news

    06. WABC – 3,8% (3,9%) – news/talk

    07. MEGA – 3,7% (3,5%) – latin

    08. KISS FM – 3,6% (3,3%) – urban ac

    09. WINS – 3,5% (3,7%) – news

    10. WPLJ – 3,3% (2,9%) – hot ac

    10. HOT 97 - 3,3% (3,1%) - urban

    10. POWER - 3,3% (2,9%) - urban



    13-08-2009, 15:27 geschreven door radionieuws
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie en protestfestival tegen Sabam (B)
    Animo, de jongerenorganisatie van sp.a, neemt auteursrechtenvereniging Sabam op de korrel. De jongerenorganisatie lanceert een petitie en plant een protestfestival op 19 september. Animo pleit voor een aanpassing van de wetgeving waarbij de verplichte vergoeding voor publiek uitvoeringsrecht wordt afgeschaft. Het initiatief krijgt de veelzeggende naam 'Ram Sabam'.

    Gisteren raakte bekend dat Sabam tientallen Belgische artiesten van de videosite YouTube heeft laten schrappen omdat er nog steeds geen akkoord is met Youtube over de rechten van die Belgische artiesten. "Sabam did it again", zo reageert Bart Wolput van Animo. "Na de aanval op de muziek in de kindercrèches en de sinterklaasliedjes in de kleuterklas heeft Sabam een nieuwe melkkoe gevonden", luidt het.

    Voor Animo is de maat vol. "Dat consumenten auteursrecht betalen voor het aankopen van een cd of film is niet meer dan normaal. Maar waarom Sabam bij het publiek draaien van een cd of het publiek delen van een video - zonder die te kunnen downloaden - met betalingsdreigementen en boetes komt, snapt niemand. Dat is als een stoel kopen en opnieuw betalen elke keer je erop gaat zitten", vindt Wolput.

    De jongsocialisten pleiten voor het moderniseren van de bestaande auteurs- en uitvoerderrechten. In hun petitieactie vragen ze "een duurzame en sociale innings- en verdelingsvorm". Daarbij zouden niet-commerciële organisaties vrijgesteld moeten worden van Sabam en van de billijke vergoeding.

    Naast een petitie organiseert Animo op 19 september ook een protestfestival in Leuven. Meer informatie over de acties is terug te vinden op
    www.ramsabam.be.

    11-08-2009, 17:21 geschreven door radionieuws
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luistercijfers UK: forse stijging voor Capital FM Londen (UK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Magic 105.4 mag zich opnieuw de best beluisterde lokale zender van Londen noemen, zo blijkt uit de luistercijfers over het tweede kwartaal van 2009 (april-juni/wave 2), die RAJAR afgelopen donderdag publiceerde. Grootste winnaar in de hoofdstad was echter de hitzender 95.8 Capital FM, die opgeklommen is tot de tweede plek. Landelijk blijft BBC Radio 2 aan kop.
    Lees VERDER via radio.nl.


    07-08-2009, 11:43 geschreven door radionieuws
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE!
    De afgelopen 2 weken bracht 'radionieuws' door op de Canarische Eilanden. Ondanks het idee om van daaruit ook berichten te posten, was het weer te goed omdat ook te doen  (ondanks 2 pogingen).
    Daarom is dit een update van het belangrijkste nieuws uit de radiowereld van de afgelopen 15 dagen.

    * Radiovisie gaat door (B)
    Het is een tijdje stil geweest op deze website, maar door de vele aanmoedigingen, steunbetuigingen van onze lezers en extra steun van het REC Radiocentrum is beslist dat de pauze van RadioVisie niet definitief is. Na enkele organisatorische wijzigingen komt er een herstart aan binnen zeer afzienbare tijd.
    www.radiovisie.eu - www.radiocentrum.be

    * Exqi Radio (B)
    Uit het artikel over Exqi in De Standaard onthouden we dit.
    U heeft bijvoorbeeld de verlieslatende radio Be One gekocht, maar dat gaat in feite slechts om frequenties, want Be One heeft niets te betekenen in Vlaanderen.
    'Klopt, maar ik zou ook geen 20miljoen neerdokken voor een JoeFM. Dat is niet de filosofie van het bedrijf. We hebben nu de frequenties van Be One en we gaan nog frequenties bijkopen, vooral in het Waasland en in de Kempen, zodat we meer dan tachtig procent van de bevolking kunnen bereiken. En dan kunnen we Exqi Radio uitbouwen. Radio wordt versterkt door televisie, print en internet; zo wordt radio wel rendabel. Dat is ook de sterkte van Q-Music.'

    * Reflex Mechelen (B)
    Heeft een nieuwe website: kijk op www.radioreflex.be

    * 1395 AM (NL)
    Een radiostation uit Groot-Brittannië heeft plannen om de middengolffrequentie 1395 kHz over te nemen. In een nieuwsgroep zegt Managing Director Brett Orchard van OneGold Radio dat het radiostation via DAB, de satelliet en de Nederlandse middengolf-frequentie uit wil gaan zenden.
    www.onegold.co.uk

    * Radio Oranje (NL)
    De Spaanse Costa Blanca krijgt vanaf 30 juli een nieuw Nederlands radiostation. Oud radio-piraat Lammert de Man start dan met Radio Oranje. Het station zal 24 uur per dag, 7 dagen per week, te ontvangen zijn op twee etherfrequenties. Eentje daarvan wordt overgenomen van Lola FM in Benidorm. De andere is nieuw.
    Het radiostation gaat Nederlandse- en Duitstalige volksmuziek draaien. "Radio Oranje zal de oorspronkelijke radiotradities voortzetten; de dogma’s van formats met harde scheidslijnen, decennia en genre worden fors hier doorbroken. Muziek van eigen bodem, voor jong en oud, is het credo", aldus De Man.
    Op 96.2 FM en 91.8 FM zijn nu al testuitzendingen te horen.
    www.radiooranje.es


    05-08-2009, 19:55 geschreven door radionieuws
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIX FM treedt toe tot Hit FM (B)
    Vanaf 1 augustus treedt MIX FM toe tot het Hit FM samenwerkingsverband.
    MIX FM zal vanuit Leuven de leiding nemen van de Hit FM groep voor Vlaams-Brabant. De programmatorische aankleding wordt op de groep afgestemd, daarbij wordt wel de lokale eigenheid van MIX FM in Leuven behouden.
    De groep vertrekt vanuit het eigen karakter van radio's met een sterke aandacht voor promotie & informatie en stelt dat in combinatie met een algemeen Hitradio format.


    26-07-2009, 12:29 geschreven door radionieuws
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    01. Radio 538 - 11,0 (11,3)
    02. Radio 2 - 10,4 (10,4)
    03. Sky Radio - 9,1 (8,9)
    04. Radio 3FM - 8,9 (8,3)
    05. Q-music - 7,7 (7,4)
    05. Radio 1 - 6,9 (7,0)
    07. Radio Veronica - 6,1 (6,1)
    08. 100%NL - 4,0 (3,7)
    09. Radio 5 - 2,5 (2,7)
    10. Radio 10 Gold - 2,4 (2,5)
    11. Slam!FM - 2,2 (2,2)
    12. Classic FM - 2,1 (2,0)
    13. Radio 4 - 1,6 (1,7)
    14. Arrow Classic Rock - 1,3 (1,3)
    15. BNR Nieuwsradio - 0,8 (0,9)
    16. Arrow Jazz FM - 0,4 (0,4)
    17. TMF Hitradio - 0,4 (0,4)
    18. Kink FM - 0,3 (0,3)
    19. Radio 6 - 0,2 (0,1)

    --. E Power Radio - 4,5 (4,8)
    --. ORN Radio - 11,9 (12,2)
    --. Overige zenders - 5,4 (5,6)



    23-07-2009, 11:49 geschreven door radionieuws
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talpa draait geldkraan Radio 100FM dicht (DK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De toekomst van Radio 100FM in Denemarken hangt opnieuw aan een zijden draadje. Volgens de Berlingske Business heeft eigenaar Talpa de geldkraan dichtgedraaid. Radio 100FM is daarom druk op zoek naar nieuwe investeerders, om te voorkomen dat het station de uitzendingen moet staken. Lees verder via radio.nl.

    21-07-2009, 12:03 geschreven door radionieuws
    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling Radio gaat voor landelijk distributie (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kinder-radiostation Efteling Radio wil de komende periode haar distributie landelijk uitbouwen. Het radiostation startte als regionaal commercieel radiostation met een FM-zender in Kaatsheuvel bij het attractiepark de Efteling. Olaf Vugts, directeur ‘imagineering’ voor De Efteling stelt hierover: “sinds begin april hebben wij een landelijke ambitie. De Efteling streeft er naar de hoeder van sprookjes te zijn. Dit dragen we uit in ons park, maar bijvoorbeeld ook door onze televisieseries en de sprookjesboeken die wij uitgeven. De uitingsvormen versterken elkaar en liggen in elkaars verlengde. Met Efteling Radio kunnen we kinderen van 3 tot 7 jaar educatieve zaken meegeven. In een sprookje wint meestal het goede van het kwade, waarbij een moraal wordt meegegeven. Efteling Radio wil met liedjes en sprookjes radio voor kinderen maken zonder commerciële uitstraling.”
    De radiozender is ’s morgens (van 09 tot 12 uur) en ’s middags (van 15 tot 18 uur) gepresenteerd. Daarbij is er om 16 en 17 uur sinds kort ook een ANP-nieuwsbulletin dat speciaal voor kinderen wordt gemaakt. Op 1 maart jl. staakte Radio BemBem, een radiozender van Q-Music (De Persgroep) haar uitzendingen omdat het financieel-economisch niet langer te exploiteren viel.
    De Efteling – dat in handen is van stichting Natuurpark De Efteling- ziet haar radiostation ook als ‘middel’ om de Efteling en haar sprookjes bij de mensen thuis te brengen. “We hebben geen commercieel belang met de radiozender,” aldus Vugts. Efteling Radio heeft de ambitie om landelijke dekking te verkrijgen, maar vooralsnog niet met FM-dekking. “Landelijke FM-dekking is te kostbaar, De Efteling heeft wat dat betreft iets andere ambities. We kijken wel naar andere distributievormen, en met name naar andere innovatie vormen van distributie. Vanuit de afdeling imagineering kijken we hoe we meer met de kernwaarde van een merk kunnen doen. We willen het merk op innoverende wijze meerwaarde geven. Het is in feite strategische merkproduktiontwikkeling- en innovatie. We willen op termijn kijken of we ook Efteling TV kunnen starten. Het is duidelijk dat De Efteling met mijn aanstelling ook voor het radioprodukt een langere termijnambitie heeft,” aldus Olaf Vugts.
    De komende periode zal Efteling Radio met kabelaars spreken en presentaties organiseren voor programmaraden om een kabelplek te verkrijgen. Hiertoe heeft het radiostation Roy Sikking als vertegenwoordiger aangetrokken. De Efteling realiseert zich overigens dat  het enige tijd kan duren voordat landelijke kabeldekking gerealiseerd is. Efteling Radio is thans overigens al landelijk via internet beschikbaar. (bron: dutchmedia.nl/blog)

    http://www.efteling.com/Page.aspx?PageId=1923&ParentName=Actueel&LanguageId=1



    19-07-2009, 15:27 geschreven door radionieuws
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes voor lokale radio's met te groot bereik (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt de lokale radio Cool FM (Antwerpen) een boete van 1.000 euro op. De lokale radio's Contact (Turnhout), Primera (Club Fm Berlare), Klein-Brabant (Hit Fm Bornem), MTR (RGR Kampenhout) en Prima (MFM Zottegem) krijgen een boete van 500 euro, zo heeft de VRM vrijdag meegedeeld.
    Eind 2008 dienden radio Opsinjoor (Mechelen) en radio Double You (Westerlo) een klacht in tegen Cool FM wegens storingen. Na onderzoek bleek dat Cool FM uitzond met een te hoog zendvermogen en gebruikgemaakte van een zender met een vermogen van 1.000 Watt in plaats van de vergunde 100 Watt. Volgens de VRM werd Cool FM in het verleden al gewaarschuwd voor een soortgelijke inbreuk.
    Radio Double You diende ook een klacht in tegen radio Contact Turnhout. Bij de controle bleek het radiostation uit te zenden met een vermogen dat een veelvoud bedroeg van het vergunde vermogen (165 Watt in plaats van 23 Watt). Bovendien werd uitgezonden met een ander merk en type zender dan vergund.
    Radio City Gold (Asse) diende begin 2009 klacht in tegen de lokale radio's Primera, Klein-Brabant, MTR en Prima wegens storingen. Bij MTR bleek de frequentiezwaai hoger dan maximaal toegelaten (120 kHz in plaats van de maximaal toegelaten 75 kHz). Alle aangeklaagde radiostations zonden eveneens uit met een te hoog zendvermogen, aldus de VRM.



    17-07-2009, 16:57 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sophie Dewaele twee weken op JOE fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf nu maandag 20 juli tot en met vrijdag 31 juli presenteert Sophie Dewaele het programma ‘Heartbeats’ op JOE fm.

    In die periode genieten de vaste Heartbeats-stemmen Tess Goossens en Truus Druyts van een welverdiende rustpauze, vandaar dat JOE op zoek ging naar een waardig alternatief. Programmadirecteur Bert Geenen: Heartbeats is een programma dat heel dicht bij de luisteraars staat. Romantiek en muziek om bij weg te dromen zijn de belangrijkste ingrediënten en daar hoort natuurlijk een vertrouwde stem bij. Sophie heeft zo’n stem. Wij zijn alvast erg blij dat zij bij ons aan de slag gaat. Sophie Dewaele: de laatste jaren doe ik veel televisiewerk, maar vroeger bij o.m. Radio 2 heb ik echt wel de smaak van het radiomaken te pakken gekregen. Het kriebelt dan ook om binnenkort weer even achter de microfoon plaats te nemen, zeker bij Heartbeats. Romantiek en muziek, wat wil een mens nog meer?



    17-07-2009, 01:12 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode: juni 2009 (tussen haakjes mei 2009)

     






    01. LITE FM
    – 6,2% (6,2%) - ac

    02. WCBS – 5,2% (4,9%) – oldies

    03. Z100 – 5,0% (5,1%) - chr

    04. WCBS AM – 4,5% (4,4%) – news

    04. Q104.3 – 4,5% (4,1%) – classic rock

    05. WKTU – 4,0% (4,0%) – rhythmic ac

    06. WABC – 3,9% (3,8%) – news/talk

    07. WINS – 3,7% (3,7%) – news

    08. WFAN – 3,5% (3,8%) - sport

    08. WBLS – 3,5% (3,6%) – urban ac

    09. MEGA – 3,5% (3,5%) – latin

    10. KISS FM – 3,3% (3,4%) – urban ac



    17-07-2009, 01:05 geschreven door radionieuws
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luistercijfers Duitsland: radio stijgt in populariteit (D)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks de opmars van mp3-spelers en internet blijft radio nog altijd een populair medium. In Duitsland is radio momenteel zelfs weer met kleine een opmars bezig. Dit blijkt uit de laatste luistercijfers (Media-Analyse 2009 Radio II) die afgelopen woensdag werden gepubliceerd. Dagelijks luisteren er in Duitsland bijna 55 miljoen mensen naar de radio, wat goed is voor 78,7% van de bevolking. Een jaar geleden was dit nog 78,1%. Lees verder via radio.nl.

    15-07-2009, 15:08 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs