RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 Jaar Radio 538 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De commerciële hitzender Radio 538 viert vandaag dinsdag 11 december haar vijftiende verjaardag. Begonnen als kleine kabelzender is Radio 538 inmiddels uitgegroeid tot de best beluisterde radiozender van Nederland. En in die vijftien jaar heeft Radio 538 veel hoogte en dieptepunten meegemaakt, waarbij de strijd om de etherfrequenties als rode draad door de geschiedenis van het station liep.
    Op 11 december 1992 om 18 uur gaf "Ome Bull Verwey" het startsein voor Radio 538, het station dat zijn naam ontleent aan de oude golflengte van de zeezender Radio Veronica, waarvan hij indertijd directeur was. Radio 538 was een initiatief van een aantal Veronica-jocks, onder leiding van Lex Harding, die de vele regels van de publieke omroep zat was. In de beginperiode was 538 alleen via de kabel te ontvangen. Mannen van het eerste uur waren: Erik de Zwart, Wessel van Diepen, Michael Pilarczyk, Rick van Velthuysen, Will Luikinga en Ferry Maat. Daarnaast verschenen nieuwe namen op de zender als Corné Klijn, Ruud de Wild en Koen van Thijn.
    In 1994 werden er een aantal etherfrequenties verdeeld en 538 vond het tijd worden dat "The station of a young generation" in de ether ging uitzenden. De overheid besloot echter om de frequenties aan andere stations te geven. Maar 538 liet het er niet bij zitten. Na veel juridisch getouwtrek en verschillende rechtszaken kreeg 538 de beschikking over een felbegeerde etherfrequentie, de 103 FM, die door Radio 1 vanuit Lelystad gebruikt werd. Het aantal luisteraars steeg en Radio 538 groeide uit tot "de nummer 1 van jong Nederland".
    In januari 1998 ruilde 538 de 103 FM in voor 5 nieuwe frequenties (o.a. de 101.2 FM), waarmee 538 nog beter te ontvangen was. Desondanks was de nummer 1 positie onder de jongeren niet genoeg en dus werden Edwin Evers en Jeroen van Inkel binnen gehaald om het team te komen versterken. En met succes, want het marktaandeel steeg gestaag.
    In 2003 werden de radiofrequenties opnieuw verdeeld. Een spannende tijd voor vele radiostations. Ook voor Radio 538, want die moest het doen zonder ‘kapitein’ Erik de Zwart. Hij besloot een half jaar daarvoor 538 in te ruilen voor Noordzee FM. Desondanks wist Radio 538 het kavel A6 binnen te slepen. In een heel groot deel van Nederland is 538 dan ook sinds juni 2003 te ontvangen op 102FM. In december van datzelfde jaar verlaat Jeroen van Inkel het station. Hij besluit om aan de gang te gaan voor Radio Veronica.
    Om Jeroen van Inkel te vervangen besloot Radio 538 beroep te doen op een ‘oude bekende’. In juni 2004 werd Ruud de Wild namelijk aangetrokken om de middagshow te gaan presenteren. Kort daarvoor was het overigens al groot feest bij Radio 538, want over de periode april/mei 2004 wist het station voor het eerst marktleider te worden onder de radiostations in Nederland. Sindsdien is Radio 538 het grootste gedeelte van het jaar de best beluisterde zender van Nederland. Alleen aan het einde van het jaar, als Radio 2 met de Top 2000 komt, moet 538 deze positie tijdelijk afstaan.
    In oktober 2006 neemt 538 afscheid van één van haar grote iconen. Wessel van Diepen besluit namelijk te stoppen met zijn programma’s op Radio 538. Van Diepen was één van de laatste deejays, die al vanaf het eerste uur op Radio 538 te horen was. Momenteel heeft alleen Rick van Velthuysen nog deze eer.
    Een jaar later bleek dat ook Ruud de Wild weer weg wil bij 538. En ook dit loopt, net als bij Van Inkel, niet zonder slag of stoot. En dus zat De Wild maandenlang ‘ziek’ thuis. In oktober 2007 gingen de deejay en het station definitief uit elkaar. Daarmee begint opnieuw de zoektocht naar een nieuwe middagjock. In eerste instantie richt 538 haar pijlen op Giel Beelen, maar als deze besluit bij 3FM te blijven, mag Lindo Duvall officieel de middagshow gaan presenteren.
    In de loop der jaren is Radio 538 meerdere keren van eigenaar gewisseld. Zo besluit Rupert Murdoch’s News Corp zich terug te trekken uit 538, om zich te richten op Sky Radio, waar het groot aandeelhouder van is. Radio 538 kwam daardoor in handen van Rob Out, Lex Harding en Peter de Jager. In december 2003 werd de zender eigenaar van de internationale investeringsmaatschappij Advent International, die het in mei 2005 weer verkoopt aan Talpa. Sinds juni 2007 is RTL Nederland eigenaar van Radio 538. (via radio.nl)



    11-12-2007, 00:00 geschreven door radionieuws
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruud de Wild naar Q-Music (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ruud de Wild gaat naar Q-music. Dat heeft het radiostation maandag bekendgemaakt. Vanaf maandag 10 maart presenteert hij samen met Jeroen Kijk in de Vegte een nieuwe ochtendshow. Jeroen van Inkel, die de huidige ochtendshow voor zijn rekening neemt, gaat een nieuw programma presenteren. In februari zal de exacte programmering bekend worden gemaakt.  

    Eind oktober werd bekend dat De Wild definitief niet terugkeerde naar zijn vorige werkgever Radio 538, waar hij al sinds augustus niet meer te horen was. Bij 538 presenteerde hij drie jaar lang het middagprogramma Ruuddewild.nl.  

    Begin september liet Q-music nog weten 'niet' in gesprek te zijn met de deejay. "Het gaat heel goed met Q-music, waardoor er geen wijzigingen nodig zijn in de programmering," aldus Wouter van de Goes, programmaleider van Q-music.



    10-12-2007, 17:40 geschreven door radionieuws
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik de Zwart gastpresentator Top 4000 bij Radio 10 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Erik de Zwart is één van de gastpresentatoren tijdens de Top 4000, die vanaf zaterdag (vanaf 07.00 uur) tot en met 31 december wordt uitgezonden bij Radio 10 Gold. Ook Ron Brandsteder, Jeroen Latijnhouwers, Wilma Nanninga, Wolter Kroes en Sylvana Simons behoren tot de BN'ers die elke dag tussen 10.00 en 11.00 uur achter de microfoon van de zender kruipen. De Top 4000, de 'langste hitlijst van Nederland', werd twee jaar geleden in het leven geroepen ter ere van het veertigjarig bestaan van de Top 40. Wanneer de BN'ers hun uurtje presentatie precies zullen verzorgen, is nog niet bekend. De presentatie van de Top 4000 is verder in handen van alle deejays van Radio 10 Gold.



    07-12-2007, 19:59 geschreven door radionieuws
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slam!FM hoeft format niet te wijzigen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiozender Slam!FM hoeft zijn format niet te wijzigen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven woensdag bepaald. Sinds 2005 draait de zender alternatieve versies van hits. In maart had de rechtbank bepaald dat de zender dat niet meer mocht doen. Het muziekstation zou er de gebruiksvoorwaarden van zijn FM-vergunning mee hebben overtreden.
    Slam!FM ging tegen de uitspraak in hoger beroep. In afwachting van dat beroep mochten deze alternatieve versies van hits voorlopig gedraaid blijven worden.
    De zaak, die ontsprong uit de etherfrequentieverdeling van 2003, was aangespannen door Radio 538, dat vond dat er sprake was van valse concurrentie. Radio 538 betaalde bij de herverdeling van de frequenties 57 miljoen euro voor zijn vergunning voor hitmuziek terwijl Slam!FM 2,5 miljoen euro betaalde voor de beperkte vergunning.
    Nu is in hoger beroep bepaald dat de zender andere versies van een hit mag uitzenden, ook als deze sterk op de originele versie lijken. Wel moet het dan gaan om officieel uitgebrachte versies en niet de door Slam!FM zelfgemaakte 'edits'. De zender is voor het maken van deze edits in 2005 al eens beboet.
    Slam!FM-directrice Jacqueline Bierhorst zegt blij te zijn met de uitspraak. "Helaas is nog niet helemaal duidelijk wat gezien moet worden als hitversie van een muziekstuk", zegt zij in een reactie. De boete die de zender was opgelegd voor het overtreden van het percentage muziek ten opzichte van het percentage gesproken woord is in hoger beroep vernietigd.



    05-12-2007, 23:42 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 gaat verder zonder grote namen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lindo Duvall (zie foto) gaat Ruud de Wild permanent vervangen tussen 16:00 en 19:00 uur op Radio 538. De 34-jarige dj en de radiozender hebben hun contract voor meerdere jaren verlengd. Samen met side-kicks Kimberly van de Berkt en Jelte van der Goot zal Duvall het programma presenteren. 

    Ook het contract van Barry Paf en Jens Timmermans is opengebroken. Jens Timmermans presenteert in het vervolg iedere werkdag Greatest Hits van 10:00 tot 12:00 uur. En Barry Paf vult het eerste deel van de avond van 19:00 tot 21:00 uur op Radio 538. 

    Niels Hoogland, programmadirecteur Radio 538: "De laatste luistercijfers bewijzen het weer: de programmering van Radio 538 staat als een huis! Daar zijn we extra trots op omdat Lindo, Jens en Barry alle drie hun hele nationale radiocarrière met Radio 538 verbonden zijn."



    05-12-2007, 13:51 geschreven door radionieuws
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetradio op de gsm met nieuwe Nokia-dienst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nokia lanceert een nieuwe mobiele dienst: Nokia Internet Radio. Met deze streaming radioapplicatie kunnen gebruikers via hun mobiele telefoon luisteren naar radioprogramma's die via het internet worden uitgezonden.  

    Er zijn honderden internetradiostations om uit te kiezen. Met de station directory van Nokia Internet Radio kan de gebruiker door het aanbod bladeren op basis van stationnaam, genre, land of taal. Er is een favorietenlijst om snel toegang te krijgen tot geliefde stations, en een lijst van de tien populairste stations wereldwijd wordt ieder uur ververst.  

    De audiokwaliteit wordt daarnaast verbeterd door geschikte streaming-servers te selecteren, afhankelijk van de snelheid van de netwerkverbinding van de gebruiker. Wel doet de luisteraar er verstandig aan even te checken wat een uurtje internetradio via de mobiel kost. Internetradio luisteren op de telefoon komt immers neer op mobiele data van internet afhalen.  

    Nokia Internet Radio kan worden gedownload voor de modellen N82, N91, N95 en Nokia N95 8GB. De toepassing zal later voor meer toestellen beschikbaar komen, en wordt ingebed in de komende Nokia S60 derde editie-toestellen.

    Meer:
    http://europe.nokia.com/A4668051



    04-12-2007, 20:26 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUMORzender.be lanceert morgen 'Classics zender' (BE + NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf woensdag 5 december komen de liefhebbers van alle grote hits uit de jaren 70 en 80 meer dan ooit aan hun trekken. 

    De makers van HUMORzender.be lanceren dan Radio Musica Gold. 

    Gouden muziek van pakweg 20 tot 40 jaar terug. Je hoort ze nog zelden maar met Musica Gold klinken de hits uit de jaren 70 en 80 meer dan ooit levendig en krachtig. 

    De Rolling Stones, Bee Gees, Michael Jackson, Queen, Madonna, Elton John, Stevie Wonder, Abba, Tina Turner, David Bowie en vele andere grote namen hoor je vanaf morgen op musicagold.be en musicagold.nl. 

    Bij aanvang zullen de uitzendingen alleen via het internet te ontvangen zijn maar op termijn wordt er gestreefd naar een zo breed mogelijke digitale verspreiding. 

    www.musicagold.be

    www.musicagold.nl



    04-12-2007, 15:30 geschreven door radionieuws
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendduo KOST 103.5 Los Angeles na 22 jaar uit elkaar (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De softpopzender KOST 103.5 in Los Angeles heeft na bijna 22 jaar de stekker getrokken uit de ochtendshow ‘Mark & Kim’, zo meldt de ‘LA Times’. Sinds afgelopen vrijdag presenteert Mark Wallengren de show in zijn eentje en is Kim Amidon door het station op straat gezet. De veranderingen bij KOST maken deel uit van een grootschalige reorganisatie die eigenaar Clear Channel momenteel doorvoert bij haar stations in Los Angeles.
    Sinds 1986 was de ‘Mark & Kim Show’ een vertrouwd geluid op KOST 103.5, dat vorige maand haar 25 verjaardag als softpopzender vierde. Het was ook de eerste ochtendshow waar een vrouwelijke deejay op de voorgrond trad en niet alleen als sidekick of nieuwslezeres fungeerde.
    Afgelopen vrijdag presenteerde Mark de show plotseling in zijn eentje en verklaarde op de zender: “We zijn een geweldige familie hier en het voelt alsof er een deel van ons is verdwenen. Kim is er voortaan niet meer bij”. De Mark & Kim show was de langstlopende ochtendshow op de radio in Los Angeles.
    De contracten van Mark en Kim liepen ten einde en Clear Channel heeft besloten om alleen het contract van Mark nog maar te verlengen. Maar Kim is niet de enige die het veld heeft moeten ruimen bij KOST 103.5, want geruchten gaan dat ook Mike Sakellarides op straat is gezet. Hij was maar liefst 25 jaar op de zender te horen. Om de gaten in de programmering op te vullen draaien de overgebleven deejays van KOST 103.5 nu shifts van maarliefst zes uur.
    De ontslagen bij KOST hebben overigens voor veel verbazing gezorgd, dat zelfs concurrerende radiostations in Los Angeles er melding van maakten op de zender. Tevens zou KOST al honderden klachten van boze luisteraars hebben ontvangen over de plotselinge wijzigingen bij het station. (via radio.nl)



    03-12-2007, 19:58 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het wordt een ramp op de fm-band' (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dj Giel Beelen blijft toch maar bij 3FM, Radio 2 maakt zich op voor de Top 2000 en bij Sky Radio stoffen ze Driving Home for Christmas van Chris Rea af.
    Bijna vijf jaar na de herverdeling van de FM-frequenties in 2003, die tot veel reuring en een oorlog om duurbetaalde dj’s als Ruud de Wild leidde, leek de radiomarkt de afgelopen tijd zowaar een beetje ingedut.
    Vorige week was daar, volgens radiowatcher Roeland van Zeist van vakblad Broadcast Magazine, plots 'de meest opvallende maandelijkse radiometing van het jaar'. Opvallend: Radio 538 vertoont na lange tijd weer groeistuipen, marktleider radio 2 bereikt het dieptepunt sinds 2003 en Q Music blijft fors groeien.
    Op de achtergrond speelt dat stations zich nu alweer warm lopen voor de volgende veiling van FM-frequenties, die in 2009 plaatsvindt. Zeer belangrijk, want zonder plek op de FM kun je als radiostation wel inpakken. De nieuwe situatie gaat in 2011 in.
    Volgens Erik de Zwart, die als directeur van Radio 538 en het ter ziele gegane Noordzee vocht voor de schaarse frequenties op de FM-band, wordt de boel 'nu al bekokstoofd in achterkamertjes'. Hij voorspelt 'opnieuw een ramp'. Van de negen FM-pakketten die nu beschikbaar zijn commerciële stations, blijven er maar zes over, verwacht hij. Of er ook nog 'debiele restricties' aan de inhoud worden gesteld, bijvoorbeeld een minimum percentage Nederlandse muziek, is nog in onderhandeling, zegt de voormalige radiobaas, die momenteel bij geen enkele zender is betrokken.
    ,,De publieke omroep revitaliseert Radio 5 met muziek uit de oude doos, ze noemen de concertzender opeens Radio 6. Je denkt toch niet dat ze dat voor niets doen? Die moeten straks ook op FM. Zelfde geldt voor FUNX, dat zich op stadsjeugd richt. Ik sluit zelfs niet uit dat ze het met Bingo FM, een Utrechtse publieke zender voor het levenslied, gaan proberen. Ik voel het aan alles.''
    Met afgrijzen blikt De Zwart terug naar de laatste veiling in 2003. ,,Het is de afgelopen jaren een grote ellende geweest. Stations vielen bij bosjes om. Yorin FM, Caz, RTL FM, ID&T, Noordzee. Een schande. Het heeft RTL, SBS en John de Mol miljoenen gekost. Ook nu nog maken, vanwege de torenhoge vergoedingen die de stations voor hun plek op FM aan de overheid moeten betalen, alleen Sky en 538 winst.''
    Van Zeist vind juist dat de marktwerking zijn werk wél goed gedaan heeft. ,,Er is nu voor de luisteraars een mooi pakket op FM ontstaan. Van pop, nieuws, klassiek, jazz, tot classic rock. Het enige dat mist is een levensliedzender en talkradio.''
    Volgens De Zwart blijft de FM-band nog zeker tien jaar dominant in radioland. Zijn eigen bedrijfje Tunin FM, dat het mogelijk maakt via internet op je mobiele telefoon naar radio te luisteren, is vooral interessant voor kleine, specialistische zenders. Digitale radio via FM, ook wel DAB genaamd, wordt niets, zegt De Zwart. ,,Om dat te kunnen ontvangen moet iedereen een nieuwe autoradio kopen. Ik zie dat niet gebeuren.''



    03-12-2007, 19:56 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controversiële radio-dj weer in de ether (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De controversiële Amerikaanse radio-dj en tv-presentator Don Imus heeft vanaf vandaag opnieuw een eigen programma. Acht maanden geleden verloor hij zijn job, toen hij de speelsters van een vrouwenbasketbalteam "hoeren met kroeshaar" noemde in zijn programma.

    Imus presenteert vandaag op het nieuwe Amerikaanse station WABC-AM. Hij zal ook te zien zijn op RFD-TV. Volgens zijn nieuwe werkgevers heeft Don Imus zich voldoende geëxcuseerd voor zijn racistische en seksistische uitspraken. Ze denken dan ook dat zijn terugkeer een succes wordt.

    Eerder dit jaar werd Imus ontslagen door MSNBC en CBS Radio nadat hij een vrouwenbasketbalteam beledigd had. Zijn talkshow was in 2005 goed voor 3,5 miljoen luisteraars en ongeveer 330.000 kijkers per week. Hij deed wel vaker shockerende uitspraken in zijn shows maar in april ging hij te ver.



    03-12-2007, 19:50 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CBS FM op weg naar koppositie in New York City (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De terugkeer van de oldieszender (W)CBS FM in New York City blijkt een ware hit te zijn. In de maand oktober steeg het marktaandeel van het station naar 4,2%, waarmee de top 3 bereikt is. Z100 (WHTZ) blijft op één, gevolgd door 106.7 Lite FM (WLTW) op twee.  

    Officieel zou New York City tot en met eind dit jaar verstoken blijven van officiële luistercijfers. 

    Onderzoeksbureau Arbitron was namelijk druk bezig met de implementatie van het elektronisch meten van de luistercijfers. Vorige maand verschenen hiervan de eerste testresultaten, die enigszins verassend genoemd mogen worden. Het leverde echter ook een stormloop van kritiek op.  

    De cijfers zouden namelijk niet betrouwbaar genoeg zijn, waarna Arbitron vorige week besloot om de invoering in de Big Apple met negen maanden uit te stellen. Afgelopen donderdag publiceerde het dan ook weer de ‘vertrouwde’ dagboekcijfers. 

    De opmars van de oldieszender CBS FM lijkt momenteel niet te stoppen, want de zender wist in de maand oktober weer flink marktaandeel te winnen. Dit keer een half procent, waardoor het totale marktaandeel op 4,2% uitkwam. En daarmee is CBS FM de top 3 binnen gedrongen. 

    CBS Radio besloot in juli van dit jaar om CBS FM terug te laten keren in de ether van New York City. Sindsdien is het marktaandeel van het station meer dan verdubbeld en lijkt het het succes van Z100 uit de jaren ’80 te gaan herhalen. De hitzender wist destijds namelijk hoge ogen te gooien door binnen drie maanden naar de nummer 1 positie door te stoten, of zoals dat destijds mooi omschreven werd: ‘From worst tot first’. 

    CBS FM staat overigens niet alleen op plek drie, maar moet deze delen met de R&B en Soulzender 98.7 Kiss FM (WRKS) en de Spaanstalige zender La Mega 97.9 (WSKQ). 

    Ondanks de stijging van CBS FM staat Z100 nog steeds op nummer één met een marktaandeel van 4,9%. Een licht verlies ten opzichte van de vorige periode. Voormalig nummer één 106.7 Lite FM wist voor het eerst sinds maanden weer eens terrein te winnen en staat op plek twee met 4,5% (+0,2%). (via radio.nl)

    Klik op de afbeelding voor de NY top 10.



    03-12-2007, 19:48 geschreven door radionieuws
    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgie.fm in november (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de afgelopen maand november waren dit de populairste streams op www.belgie.fm
    (totaal aantal luisteraars)

    1. Q-music - 32.371

    2. 4 fm - 18.913

    3. HUMORzender - 17.576

    4. Radio 2 - 15.199

    5. Donna - 12.842



    02-12-2007, 11:01 geschreven door radionieuws
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis Ruyer (538) gewond bij scholierenprotest (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 538-dj Dennis Ruyer is vrijdagmiddag gewond geraakt bij de scholierenprotesten in Amsterdam. Weblog GeenStijl bracht het nieuws vanmiddag naar buiten, waarna Radio 538 het bevestigde. 

    Dennis Ruyer trad op op het Museumplein toen er een vuurwerkbom op het podium werd gegooid die vlak bij dj tot ontploffing kwam. Het gehoor van de dj was na het incident minder en hij had last van een flinke piep in zijn oor. Ruyer is naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek. Volgens de eerste uitslagen heeft hij geen permanente schade opgelopen, maar hij moet over een paar dagen wel terugkomen voor een tweede gehoortest. 

    Bij het incident raakte tevens de apparatuur van Dennis Ruyer zwaar beschadigd. Het optreden is na het incident afgebroken. Of Dennis Ruyer morgenavond zijn programma 'Dance Department' presenteert is niet bekend.



    30-11-2007, 21:28 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur verlaat Sky Radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Carlo de Boer (37) verlaat per 1 februari de Sky Radio Group. De Boer is dan ruim 12 jaar werkzaam geweest bij het radiobedrijf, waarvan zes jaar als Commercieel Directeur en de laatste 4 jaar als Algemeen Directeur van de Nederlandse radiostations Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio.  

    "Na bijna 13 jaar wordt het tijd voor wat anders. Ik heb de afgelopen jaren deel uitgemaakt van een hechte vriendenclub in een spannende film met ongelofelijke successen. Alles moest worden opgebouwd en worden bedacht. Die kansen heb ik gekregen en aangepakt. Marktleider worden, een commerciële toppositie opbouwen, 2 FM etherpakketten binnenslepen, de start van Radio Veronica en TMF Radio, de verkoop van het bedrijf aan Telegraaf Media Groep en het dagelijks leiding geven aan 150 creatieve en commerciële radiocollega’s. 

    Het heeft me altijd heel veel energie gegeven maar nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met ruim 17% gezamenlijk marktaandeel en een stijgende omzet staan we er goed voor. Het is dan ook een juist moment om dit topbedrijf te verlaten. Het team zal ik zeker gaan missen maar de wereld is klein. Ik ga eerst eens genieten van een vakantie langer dan 2 weken en vervolgens aan de start met nieuwe projecten.” 

    Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group reageert op het vertrek van Carlo de Boer: “Wij vinden het heel erg jammer dat Carlo vertrekt maar respecteren zijn wens om nog een keer iets heel anders te gaan doen, waarbij wij hem veel succes wensen. Wij willen hem bedanken voor zijn enorme inzet voor ons bedrijf en de mooie resultaten die hij heeft gerealiseerd. Zijn taken zullen voorlopig worden waargenomen door de overige directieleden van de Sky Radio Group."



    30-11-2007, 21:24 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale radio - vervolg (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is nog geen beslissing genomen over de naam van de derde landelijke commerciële radio in Vlaanderen. Dat zegt algemeen directeur Dirk Guldemont van vennootschap Vlaanderen 1. Hij ontkent daarmee het bericht op de website Pub.be. Daarin staat dat Vlaanderen 1 zou kiezen voor de roepnaam Nostalgie. In Wallonië is Radio Nostalgie ook al actief.

    Vlaanderen 1 is de voorlopige naam van de samenwerking tussen provinciale radio's in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen. Uitgeverijen Concentra en Corelio richtten de vennootschap samen op. Pub.be schrijft ook dat Vlaanderen 1 een overeenkomst heeft gesloten met Contact Vlaams-Brabant en suggereerde dat er komende maandag contracten over de naam en Contact Vlaams-Brabant getekend zouden worden. "Het is totaal onjuist dat er maandag contracten worden ondertekend en we hebben Contact Vlaams-Brabant niet overgenomen", zegt Guldemont.

    Volgens Pub.be zou begin volgende week ook de beslissing vallen over de reclameregie. De voorkeur zou uitgaan naar IP omdat die regie ook Nostalgie in Wallonië commercialiseert. "Ook dit klopt niet", zegt Guldemont. "Er is nog niets beslist." Guldemont voegt er nog aan toe dat de nieuwe landelijke commerciële radio in januari 2008 start. (bron: hln.be)



    30-11-2007, 01:29 geschreven door radionieuws
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pub magazine meld vandaag op zijn website: Nostalgie wordt eerste radionet voor heel België.
    Daarmee lijkt de naam vast te staan van wat er binnenkort te horen zal zijn op Mango, Go Fm en Antwerpen 1.
    Meer gegevens ontbreken op dit moment.


    29-11-2007, 19:51 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold start met reclamecampagne rond Top 4000 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold start aanstaande maandag met een muziekabri-campagne vanwege de Top 4000. Het radiostation zendt vanaf 8 december de lijst uit.

    In Haarlem, Roosendaal, Den Bosch, Nijmegen, Amstelveen en Apeldoorn zijn de abri’s (posters) voorzien van hits uit de Top 4000. In de rest van Nederland is de Top 4000 abri-uiting te zien.

    De campagne wordt daarnaast breed ondersteund met advertenties in dagbladen en tijdschriften en een onlinecampagne.

    Luisteraars hebben tot en met vrijdag 30 november de kans om via Top4000.nl te stemmen op hun favoriete hits uit meer dan 40 jaar Top 40.



    29-11-2007, 14:43 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GrootNieuwsRadio start gepresenteerde uitzendingen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een voorbereiding van enkele maanden zal aanstaande zaterdag (1 december) om twaalf uur 's middags de christelijke radiozender GrootNieuwsRadio van start gaan met het uitzenden van gepresenteerde programma's via de AM op 1008. Op de zender, waar voorheen de uitzendingen van Radio 10 Gold te horen waren, is al sinds 1 september non-stop muziek te horen. Tijdens de eerste gepresenteerde uitzending stellen de verschillende presentatoren zich vanaf 12.00 uur voor aan de luisteraar. GrootNieuwsRadio, wat zich richt op ,,protestantse christenen, rooms-katholieken, Messiasbelijdende joden en mensen uit evangelische kringen'' zal naast muziek ook elk uur het nieuws van Novum uitzenden. Tevens brengt de VID de laatste verkeersinformatie en Jan Versteegt is weer terug met de weerverwachtingen.



    29-11-2007, 14:30 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbitron vertraagt uitrol elektronische luistercijfersmeting (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De invoering van de elektronische luistercijfersmeting in de Verenigde Staten loopt flinke vertraging op, zo meldt ‘Radio&Records’. Onderzoeksbureau Arbitron heeft besloten om de invoering in negen radiomarkten, waaronder New York City, Los Angeles, Chicago en San Francisco met meerdere maanden uit te stellen. Hiermee reageert Arbitron op de aanhoudende kritiek op de resultaten van de elektronische meting. Een flink aantal partijen claimt namelijk dat de elektronisch gemeten luistercijfers momenteel niet betrouwbaar genoeg zijn.

    De afgelopen weken ontstond er fikse kritiek op de elektronische luistercijfersmeting van Arbitron. Onder meer Clear Channel, Cox Radio, Cumulus Media en Radio One zijn van mening dat met name het luistergedrag van jongeren onvoldoende in kaart wordt gebracht. Arbitron zou namelijk onvoldoende jongeren voorzien hebben van een Portable People Meter (PPM), waarmee de luistercijfers elektronisch bepaald worden. Hierdoor zou lijken dat vooral de stations met oudere luisteraars beter scoren.

    Maar ook de Urban radiostations klagen steen en been over de onbetrouwbaarheid van de cijfers. Recent bleek nog uit testresultaten met de PPM in New York City dat met name Urban radiostations flink slechter scoren dan onder de ‘vertrouwde’ dagboekmethode. Zo bleek 98.7 Kiss FM (WRKS) opeens niet meer op plek twee te staan, maar op plek elf. De Urban radiostations zijn dan ook van mening dat haar doelgroep onjuist gemeten wordt en dat de huidige cijfers desastreus zijn voor de stations.

    Daarnaast heeft Arbitron ook nog problemen met het verkrijgen van goedkeuring van Media Rating Council (MRC), dat toeziet op het meten van kijk- en luistercijfers. Voor Philadelphia wacht Arbitron nog steeds op deze goedkeuring, ondanks dat begin dit jaar al officieel is overgeschakeld op elektronisch meten. Ook voor New York City, waar volgende maand officieel overgeschakeld zou worden, ontbreekt deze goedkeuring nog steeds.

    Begin deze week heeft Arbitron besloten om de invoering van het elektronisch meten in negen radiomarkten met meerdere maanden uit te stellen. In New York City zal de invoering negen maanden vertraging op lopen, in Los Angeles en Chicago zes maanden en in San Francisco en Dallas elk drie maanden. Voor al deze markten geldt nu dat in september 2008 overgeschakeld zal worden naar de PPM. Tot die tijd zal Arbitron gebruik blijven maken van de dagboekmethode. (via radio.nl)



    29-11-2007, 10:24 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KXradio te horen via digitale kabel @Home (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de aansluiting op de digitale kabel van UPC is KXradio binnenkort ook te beluisteren via het digitale pakket van kabelexploitant @Home (kanaal 866). Digitale televisie en radio van kabelmaatschappij @Home is te ontvangen in de provincies Noord Brabant, Overijssel, Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg.

    ”Onlangs is de doorgifte van ons radiostation via UPC gestart", vertelt Rob Stenders, oprichter van KXradio in 2005. "Binnen een maand zijn we nu ook al te horen via @Home en dat is absoluut geweldig. Het is natuurlijk een mooie ontwikkeling dat steeds meer mensen de mogelijkheid krijgen om ook eens kennis te maken met deze prachtige zender."  

    "De afgelopen tijd hebben we veel reacties van luisteraars gekregen met het verzoek om ook via @Home te beluisteren te zijn. Dankzij de inzet van het team van @Home hebben we gelukkig aan dit verzoek kunnen voldoen", vervolgt medeoprichter Ties Roodhardt het verhaal. (via radio.nl)



    29-11-2007, 10:20 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs