RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale radio - vervolg (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is nog geen beslissing genomen over de naam van de derde landelijke commerciële radio in Vlaanderen. Dat zegt algemeen directeur Dirk Guldemont van vennootschap Vlaanderen 1. Hij ontkent daarmee het bericht op de website Pub.be. Daarin staat dat Vlaanderen 1 zou kiezen voor de roepnaam Nostalgie. In Wallonië is Radio Nostalgie ook al actief.

    Vlaanderen 1 is de voorlopige naam van de samenwerking tussen provinciale radio's in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen. Uitgeverijen Concentra en Corelio richtten de vennootschap samen op. Pub.be schrijft ook dat Vlaanderen 1 een overeenkomst heeft gesloten met Contact Vlaams-Brabant en suggereerde dat er komende maandag contracten over de naam en Contact Vlaams-Brabant getekend zouden worden. "Het is totaal onjuist dat er maandag contracten worden ondertekend en we hebben Contact Vlaams-Brabant niet overgenomen", zegt Guldemont.

    Volgens Pub.be zou begin volgende week ook de beslissing vallen over de reclameregie. De voorkeur zou uitgaan naar IP omdat die regie ook Nostalgie in Wallonië commercialiseert. "Ook dit klopt niet", zegt Guldemont. "Er is nog niets beslist." Guldemont voegt er nog aan toe dat de nieuwe landelijke commerciële radio in januari 2008 start. (bron: hln.be)



    30-11-2007, 01:29 geschreven door radionieuws
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pub magazine meld vandaag op zijn website: Nostalgie wordt eerste radionet voor heel België.
    Daarmee lijkt de naam vast te staan van wat er binnenkort te horen zal zijn op Mango, Go Fm en Antwerpen 1.
    Meer gegevens ontbreken op dit moment.


    29-11-2007, 19:51 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold start met reclamecampagne rond Top 4000 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold start aanstaande maandag met een muziekabri-campagne vanwege de Top 4000. Het radiostation zendt vanaf 8 december de lijst uit.

    In Haarlem, Roosendaal, Den Bosch, Nijmegen, Amstelveen en Apeldoorn zijn de abri’s (posters) voorzien van hits uit de Top 4000. In de rest van Nederland is de Top 4000 abri-uiting te zien.

    De campagne wordt daarnaast breed ondersteund met advertenties in dagbladen en tijdschriften en een onlinecampagne.

    Luisteraars hebben tot en met vrijdag 30 november de kans om via Top4000.nl te stemmen op hun favoriete hits uit meer dan 40 jaar Top 40.



    29-11-2007, 14:43 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GrootNieuwsRadio start gepresenteerde uitzendingen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een voorbereiding van enkele maanden zal aanstaande zaterdag (1 december) om twaalf uur 's middags de christelijke radiozender GrootNieuwsRadio van start gaan met het uitzenden van gepresenteerde programma's via de AM op 1008. Op de zender, waar voorheen de uitzendingen van Radio 10 Gold te horen waren, is al sinds 1 september non-stop muziek te horen. Tijdens de eerste gepresenteerde uitzending stellen de verschillende presentatoren zich vanaf 12.00 uur voor aan de luisteraar. GrootNieuwsRadio, wat zich richt op ,,protestantse christenen, rooms-katholieken, Messiasbelijdende joden en mensen uit evangelische kringen'' zal naast muziek ook elk uur het nieuws van Novum uitzenden. Tevens brengt de VID de laatste verkeersinformatie en Jan Versteegt is weer terug met de weerverwachtingen.



    29-11-2007, 14:30 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbitron vertraagt uitrol elektronische luistercijfersmeting (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De invoering van de elektronische luistercijfersmeting in de Verenigde Staten loopt flinke vertraging op, zo meldt ‘Radio&Records’. Onderzoeksbureau Arbitron heeft besloten om de invoering in negen radiomarkten, waaronder New York City, Los Angeles, Chicago en San Francisco met meerdere maanden uit te stellen. Hiermee reageert Arbitron op de aanhoudende kritiek op de resultaten van de elektronische meting. Een flink aantal partijen claimt namelijk dat de elektronisch gemeten luistercijfers momenteel niet betrouwbaar genoeg zijn.

    De afgelopen weken ontstond er fikse kritiek op de elektronische luistercijfersmeting van Arbitron. Onder meer Clear Channel, Cox Radio, Cumulus Media en Radio One zijn van mening dat met name het luistergedrag van jongeren onvoldoende in kaart wordt gebracht. Arbitron zou namelijk onvoldoende jongeren voorzien hebben van een Portable People Meter (PPM), waarmee de luistercijfers elektronisch bepaald worden. Hierdoor zou lijken dat vooral de stations met oudere luisteraars beter scoren.

    Maar ook de Urban radiostations klagen steen en been over de onbetrouwbaarheid van de cijfers. Recent bleek nog uit testresultaten met de PPM in New York City dat met name Urban radiostations flink slechter scoren dan onder de ‘vertrouwde’ dagboekmethode. Zo bleek 98.7 Kiss FM (WRKS) opeens niet meer op plek twee te staan, maar op plek elf. De Urban radiostations zijn dan ook van mening dat haar doelgroep onjuist gemeten wordt en dat de huidige cijfers desastreus zijn voor de stations.

    Daarnaast heeft Arbitron ook nog problemen met het verkrijgen van goedkeuring van Media Rating Council (MRC), dat toeziet op het meten van kijk- en luistercijfers. Voor Philadelphia wacht Arbitron nog steeds op deze goedkeuring, ondanks dat begin dit jaar al officieel is overgeschakeld op elektronisch meten. Ook voor New York City, waar volgende maand officieel overgeschakeld zou worden, ontbreekt deze goedkeuring nog steeds.

    Begin deze week heeft Arbitron besloten om de invoering van het elektronisch meten in negen radiomarkten met meerdere maanden uit te stellen. In New York City zal de invoering negen maanden vertraging op lopen, in Los Angeles en Chicago zes maanden en in San Francisco en Dallas elk drie maanden. Voor al deze markten geldt nu dat in september 2008 overgeschakeld zal worden naar de PPM. Tot die tijd zal Arbitron gebruik blijven maken van de dagboekmethode. (via radio.nl)



    29-11-2007, 10:24 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KXradio te horen via digitale kabel @Home (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de aansluiting op de digitale kabel van UPC is KXradio binnenkort ook te beluisteren via het digitale pakket van kabelexploitant @Home (kanaal 866). Digitale televisie en radio van kabelmaatschappij @Home is te ontvangen in de provincies Noord Brabant, Overijssel, Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg.

    ”Onlangs is de doorgifte van ons radiostation via UPC gestart", vertelt Rob Stenders, oprichter van KXradio in 2005. "Binnen een maand zijn we nu ook al te horen via @Home en dat is absoluut geweldig. Het is natuurlijk een mooie ontwikkeling dat steeds meer mensen de mogelijkheid krijgen om ook eens kennis te maken met deze prachtige zender."  

    "De afgelopen tijd hebben we veel reacties van luisteraars gekregen met het verzoek om ook via @Home te beluisteren te zijn. Dankzij de inzet van het team van @Home hebben we gelukkig aan dit verzoek kunnen voldoen", vervolgt medeoprichter Ties Roodhardt het verhaal. (via radio.nl)



    29-11-2007, 10:20 geschreven door radionieuws
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music For Life opnieuw naar Leuven (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de kerstperiode zal Studio Brussel opnieuw naar Leuven trekken voor de benefietactie Music For Life. Net al vorig jaar komt er een glazen huis op het Martelarenplein waarin drie presentatoren zich laten opsluiten zonder eten.
    Vanuit het huis maken ze 24 uur op 24 radio. De luisteraars kiezen tegen betaling de plaatjes die gedraaid worden.
    Dit jaar stappen Peter Van De Veire, Tomas De Soete en nieuwkomer Siska Schoeters in het huis. "Ik vind het nu al heel spannend", zegt Schoeters. "Vorig jaar zat ik in Nederland tijdens de actie, dus ik weet niet goed wat ik moet verwachten."
    Voor Peter Van De Veire en Tomas De Soete is het de tweede keer dat ze de actie in goede banen leiden. "We gaan er zo onbevangen mogelijk aan beginnen", zeggen ze.
    Music For Life zamelt dit jaar geld in voor het Rode Kruis en de strijd voor drinkbaar water. Vorig jaar haalde de actie 2,4 miljoen euro op voor het landmijnenprogramma van het Rode Kruis.
    Christophe Lambrecht zit niet meer in het glazen huis. Hij is voor deze editie samen met een delegatie van het Rode Kruis en een reportageploeg van het magazine "Koppen" naar Namibië gereisd om het waterprobleem aan den lijve te ondervinden.
    Music For Life loopt van 19 tot 24 december en eindigt met een slotshow op Eén.


    26-11-2007, 15:33 geschreven door radionieuws
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode september-oktober:

    01. Radio 538 - 12.0% [11.4%]
    02. Skyradio - 9.3% [9.3%]
    03. Radio 2 - 9.0% [9.8%]
    04. Q-Music - 7.6% [6.9%]
    04. Radio 3FM - 7.6% [7.5%]
    06. Radio 1 - 7.3% [7.6%]
    07. Radio Veronica - 5.6% [5.5%]
    08. Radio 10 Gold - 3.5% [4.1%]
    09. Arrow Classic Rock - 3.0% [2.7%]
    10. Radio 5 - 2.5% [2.2%]
    11. Slam FM - 2.0% [1.9%]
    11. Classic FM - 2.0% [1.9%]
    13. Radio 4 - 1.8% [2.1%]
    14. 100%NL - 1.2% [1.1%]
    15. Arrow Jazz FM - 0.6% [0.6%]
    15. Caz - 0.6% [0.7%]
    15. BNR nieuwsradio - 0.6% [0.6%]
    18. Kink FM - 0.4% [0.3%]
    19. TMF radio - 0.3% [0.3%]
    20. Radio 6 - 0.2% [0.0%]

    --  ORN - 13.8% [14.1%]
    --  CRN/E power - 3.3% [3.1%]
    --  Overige zenders - 6.0% [6.3%]



    22-11-2007, 10:15 geschreven door radionieuws
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de kerstradio voor Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de start van Sky Radio 'The Christmas Station' heeft Radio Digitaal net als vorig jaar Kersthits.nl gelanceerd.
    Om het station extra in de kijker te plaatsen is er alvast een grote banner te zien op het populaire Nederland.fm.
    http://www.kersthits.nl
    http://www.christmasstation.nl
    http://www.nederland.fm

    20-11-2007, 12:35 geschreven door radionieuws
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manuela Kemp op Arrow Classic Rock (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Manuela Kemp zal binnenkort drie uur per dag te horen zijn op Arrow Classic Rock. Per 3 december zal Manuela Kemp elke middag van 12.00 tot 15.00 uur de presentatie verzorgen van haar eigen radioprogramma op Arrow Classic Rock. Ook Marisa Heutink (ex 3FM, YorinFM en CAZ!) heeft haar eigen radioprogramma gekregen bij Arrow. Dagelijks is Marisa te horen van 19.00 tot 21.00 uur met het programma 'Rock of Ages', een mix van Classic Rock en de beste Modern Rock. Marisa zal ook gedurende het weekend in de middag de presentatie verzorgen.  

    Met deze twee ‘ladies of rock’ hoopt Arrow Classic Rock haar programma’s nog meer een eigen gezicht te geven.  

    Ook andere dagdelen hebben op Arrow Classic Rock een beperkte presentatie gekregen. Zo verzorgt Rinse Blanksma (ex 3FM en Caz!) de ochtenduren tussen 06.30 en 10.00 en Maurice Verschuuren (ex 3FM, YorinFM, SlamFM en CAZ!) de uren 16.00 en 19.00 uur.  

    Arrow Classic Rock is en blijft een muziekzender waarbij de presentatoren altijd secundair zijn aan de muziek. Ad Ossendrijver, directeur van Arrow Classic Rock zegt hierover, “Sinds Arrow Classic Rock ook via de FM uitzendt blijkt dat vele nieuwe luisteraars toch meer willen weten over de muziek die wij uitzenden. We draaien nu eenmaal een apart repertoire. Met deze twee ‘ladies of rock’ en Maurice en Rinse hebben we presentatoren in huis die begrijpen dat de muziek op Arrow Classic Rock op de eerste plaats staat en dat je als presentator iets moet toevoegen zonder in infantiele spelletjes of egotripperij verzeild te raken.”



    19-11-2007, 21:24 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleidsbrief media 2007-2008 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zin in 66 blz. tekst over media en natuurlijk ook radio in Vlaanderen?
    Zo ja klik op deze link:
    http://jsp.vlaamsparlement.be/docs/stukken/2007-2008/g1396-1.pdf

    19-11-2007, 11:33 geschreven door radionieuws
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accuratere verkeersinformatie op de VRT (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De VRT vernieuwt morgen de verkeersinformatie. De openbare omroep heeft een overeenkomst afgesloten met Be-Mobile om voortaan nog vollediger, gedetailleerder en sneller te zijn.

    Vanaf morgen zal de verwachte vertraging (indien meer dan 20 minuten) en eventueel de filelengte vermeld worden in de verkeersflitsen, zodat de weggebruikers hun reistijd beter kunnen inschatten.

    Be-Mobile zal de bestaande info vervolledigen met "floating vehicle data".

    Met die technologie zet het bedrijf anonieme GPS- en GSM-data om in nauwkeurige info over files en reistijden op de Belgische wegennet.

    Be-Mobile richtte met Touring een joint-venture op en sloot met Proximus een exclusieve samenwerkingsovereenkomst af.



    14-11-2007, 22:25 geschreven door radionieuws
    13-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ketnet start met webradio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ketnet pakt vanaf 17 november uit met webradio. Het wordt een mix van veel muziek, actuaberichten en gesprekken met luisteraars. Ketnet-wrapster Kristien Maes praat het geheel aan elkaar. Met de zender wil Ketnet 'vrolijke en verrassende webradio, met een knipoog naar de actualiteit maken'. Zo zullen de kinderen naast hits ook de laatste BV-weetjes te horen krijgen. Doelgroep van de webradio zijn de 6- tot 12-jarigen, en meer specifiek de 9- tot 12-jarigen.
    Ketnetradio biedt op Ketnet.be elke week drie uur radio in continue loop aan. 'De klassieke radio is niet meer aan kinderen besteed', zegt Catherine Castille, netmanager van Ketnet. 'Uit peilingen blijkt dat het internet, naast tv, het medium is waar kinderen zich het meest tot aangetrokken voelen'.
    Ketnet wil niet alleen radio voor, maar ook met kinderen maken. 'Ketnet is een belevingswereld en we moedigen kinderen dan ook aan om creatief te zijn. Zo zullen ze zelf jingles kunnen maken', zegt Castille.



    13-11-2007, 17:47 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiostations staken testuitzendingen FMeXtra (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grote Nederlandse commerciële radiostations stoppen met hun uitzendingen via FMeXtra. De afgelopen maanden hebben onder andere Radio 538, Sky Radio en Q-music geëxperimenteerd met deze techniek voor digitale uitzendingen, maar omdat gebleken is dat FMeXtra niet op korte termijn de digitale opvolger van de analoge FM-uitzendingen kan worden, is besloten om het experiment te beëindigen.

    Afgelopen zomer besloten een aantal radiostations te gaan experimenteren met FMeXtra. Deze techniek maakt gebruik van de restcapaciteit binnen de FM-frequentie. Hierdoor kan er een tweede en derde radioprogramma digitaal meegezonden worden. Ook is het mogelijk om plaatjes mee te zenden. Desondanks kunnen de reguliere analoge uitzendingen gewoon doorgaan. Radio 538 gaf middels FMeXtra het signaal van Radio 10 Gold en Juize.FM door via een aantal van haar frequenties. Sky Radio via haar zender in Hilversum het signaal van TMF Radio en Kink FM, terwijl Q-music Radio BemBem meezond.

    Vorige week is Sky Radio echter geheel gestopt met haar FMeXtra uitzendingen, terwijl Radio 538 het signaal van Radio 10 Gold verwijderde en alleen nog Juize.FM meezendt. Binnenkort zullen ook de overige uitzendingen van de landelijke stations via FMeXtra gestaakt gaan worden.

    Martin Banga, voorzitter van de Vereniging voor Commerciële Radio en lid van de directie van Sky Radio, verklaart over de reden van de uitschakeling: “Wij hebben geëxperimenteerd met FMeXtra om te kijken of dat de digitale opvolger kon worden van de analoge FM distributie. Gebleken is dat FMeXtra niet op overzienbare termijn het migratiepad naar digitale distributie kan bieden.” Hierdoor is besloten om het experiment te beëindigen.

    Of de radiostations in de toekomst hun uitzendingen via FMeXtra gaan hervatten is onduidelijk. Desondanks is Broadcast Partners, importeur van de FMeXtra apparatuur in Europa, onlangs gestart met het testen van deze techniek bij vier lokale omroepen. (via radio.nl)



    13-11-2007, 17:34 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donna maakt van Eén een nacht lang een clipzender (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december tovert Donna tv-zender Eén tien uur lang om tot clipzender.
    De clipzender komt er in aanloop naar Donna's Top 2000 die op 8 december om 15 uur start.
    Luisteraars kunnen op Teletekstpagina 295 of op de site van Donna kiezen uit een lijst van vierhonderd videoclips. Die clips kunnen aangevraagd worden via sms of donna.be.
    De dj's van Donna worden voor een keer vj's. David Van Ooteghem, Evy Gruyaert, Mark Heyninck, Caren Meynen, Dave Peeters en Ann Reymen presenteren het verzoekprogramma "De nacht van Donna's Top 2000".


    13-11-2007, 14:00 geschreven door radionieuws
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste testresultaten elektronische luistercijfersmeting New York City bekend (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onderzoeksbureau Arbitron heeft afgelopen donderdag de allereerste testresultaten van de elektronische luistercijfersmeting in New York City bekend gemaakt. Net als in Philadelphia en Houston, waar al eerder werd overgestapt op elektronische meten, blijken ook in de ‘Big Apple’ de pop- en rockzenders het beter doen dan tot nu toe bleek via de dagboekmethode. De urbanzenders daarentegen doen het een stuk minder goed volgens de nieuwe methode.

    PPM

    Toe nu toe werden de luistercijfers in de VS, net als in Nederland, bepaald met behulp van de dagboekmethode. Deze is echter te onnauwkeurig. De meeste deelnemers vullen deze dagboekjes namelijk pas aan het einde van de dag in, waarbij veelal vast wordt gehouden aan een vast ritme. Om 7 uur sta ik op, om 8 uur stap ik in de auto en om 9 uur ben ik op het werk. In werkelijkheid wijken deze tijden nog wel eens af.

    Voor het elektronisch meten maakt Arbitron gebruik van een Portable People Meter, kortweg PPM. De PPM is een klein apparaatje, ter grote van een gemiddelde mobiele telefoon, dat de deelnemer continue bij zich moet dragen. Het registreert precies naar welk station en op welk tijdstip er geluisterd wordt. Het bepalen van het kijk- en luistergedrag met behulp van de PPM werkt met behulp van een audiowatermerk. Alle deelnemende radio- en televisiestations zenden een audiowatermerk, dat onhoorbaar is, uit wat weer door de PPM opgevangen wordt.

    Z100 nog steeds op 1

    Volgens de testresultaten met de PPM over oktober blijkt de hitzender Z100 (WHTZ) het hoogste marktaandeel te scoren. Dit bleek afgelopen september ook al, toen de dagboekmethode nog werd gebruikt. Daarna volgen echter de grote verschillen. 106.7 Lite FM (WLTW), dat het afgelopen half jaar door het leven ging als New York’s 106.7, blijkt op twee te staan. De dagboekmethode gaf nog plek drie aan. De grote verassing is de Rhytmic Popzender 103.5 (W)KTU, dat opeens op plek drie blijkt te staan. Volgens de oude methode kwam KTU niet eens voor in de top 10. Op plek 4 staat de oldieszender (W)CBS FM (was plek 7), gevolgd door de classic rockzender Q104.3 (WAXQ).

    Urban minder populair

    Voor de vele urbanzenders bracht de nieuwe meetmethode echter minder goed nieuws, want deze blijken slechter te scoren dan tot nu toe bleek. Power 105.1 (WWPR) scoort daarbij het best met plek 8 (was 10), gevolgd door 98.7 Kiss FM (WRKS) op 11 (was 2!), Hot 97 (WQHT) op 15 (was 8) en 107.5 WBLS op 17 (was 6).

    Weekbereik

    Kijkend naar het aantal luisteraars per week, dan staat Lite FM op 1, gevolgd door Z100. Beide stations trekken meer dan 6 miljoen luisteraars. 103.5 KTU staat op 3 met 4,8 miljoen luisteraars, Fresh 102.7 (WWFS) op 4 met 4,6 miljoen luisteraars en CBS FM op 5 met 4,4 miljoen luisteraars. Daarmee blijken radiostations meer luisteraars te trekken dan tot nu toe werd gedacht, vooralsnog werd namelijk aangenomen dat Z100 en de nieuwszender 1010 WINS met ruim 3,5 miljoen luisteraars het beste scoorden.

    Op 15 november zal de eerste officiële meetperiode met de PPM in New York van start gaan. De resultaten hiervan worden eind dit jaar verwacht. (via radio.nl)



    12-11-2007, 19:06 geschreven door radionieuws
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow & Slam Fm (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    - Arrow Media Group (Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM), Caz! en Slam!FM zijn een samenwerking aangegaan. Op de vier zenders worden gezamelijke reclames verkocht. De commercial-pakketten zijn speciaal gericht op de doelgroep 20-49 jaar.
    Deze nieuwe pakketten worden in de markt gezet als 'QuadroRadio pakketten'.
    "We slaan de handen ineen om sterker te staan ten opzichte van de grote bereikszenders", zegt Slam!FM-directeur Jacqueline Bierhorst. "We missen nu campagnes die we helemaal niet hoeven te missen."

    - Op de AM frequentie van Arrow (675) is sinds donderdagnamiddag de muziek stopgezet. Er is nu een promo te horen met verwijzing naar de Fm frequenties.

    - De 'Grandmix' van Ben Liebrand wordt dit jaar uitgezonden op Slam!FM. Al jaren lang is de jaarmix te horen op Radio 538, maar nu maakt Ben Liebrand dus de overstap naar Slam!FM. De mix zal, net als op Radio 538, op oudejaarsavond vanaf 18:00 uur te horen zijn.

    - Dj Jean zal vanaf januari wekelijks te horen zijn op Slam!FM. De dj zal op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 02:00 en 04:00 uur te horen zijn met zijn eigen dance programma 'Dj Jean @ Work'.



    09-11-2007, 00:56 geschreven door radionieuws
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donna in het nieuw (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf 12 november krijg je 3 nieuwe programma's bij radio Donna. De nieuwe ochtend van Donna wordt gedragen door de man die de natste, de koudste en de hoogste uitzending ooit presenteerde. En nu moet hij elke dag om 4 uur uit de veren: David Van Ooteghem. Hij presenteert voortaan 'David in de ochtend'.

    Bruisende creativiteit is ook het handelsmerk van de nieuwe presentator van de avondspits. Hij was tot voor kort één van de sterspelers van Studio Brussel en was ook al te zien op Jim, Canvas, Eén en Belgacom TV. De avondspits wordt fris en karaktervol met Dave Peeters en zijn 'A.D.H. Dave'.

    David in de ochtend en A.D.H. Dave gaan op maandag 12 november in première. Ook nieuw op zaterdag tussen 10 en 12 uur is Steracteur Sterartiest met Sofie Van Mol.

    In het voorjaar van 2008 volgen er nog meer nieuwe programma's.

     

    Schema (week):

    06-09. David Van Ooteghem
    09-12. Caren Meynen
    12-16. Mark Heyninck/Marc Pinte
    16-19. Dave Peeters
    19-23. Benjamien Schollaert/Ben Roelants

    Kristien Maes gaat voltijds voor Ketnet werken. Ann Reymen neemt even pauze.



    06-11-2007, 16:56 geschreven door radionieuws
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jingles (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zin in wat jingles. De nieuwe Brandy site is online met jingles van Q-music, 4fm, Donna ...
    Er staan ook heel wat introducks op. Genieten maar door op het logo te klikken.


    05-11-2007, 22:20 geschreven door radionieuws
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In radiokringen is dit bericht al geen nieuws meer, maar we maken het nu ook graag openbaar.
    Wat we al wisten: nog in de loop van dit jaar hoor je op de frequenties van Radio Mango (West-Vlaanderen), Go Fm (Oost-Vlaanderen) en Antwerpen 1 (Antwerpen) het nieuwe Vlaanderen 1/Nostalgie.
    Nieuw: vanaf januari 2008 zal op het provinciale frequentiepakket in Limburg 'Be One' te horen zijn. Emmis is er hoofdaandeelhouder geworden.
    En op het pakket in Vlaams-Brabant zal in de toekomst Radio Contact te horen zijn ipv Contact Vlaams-Brabant. Contact is trouwens nog steeds op zoek naar een partner.


    04-11-2007, 14:01 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs