RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy Swinnen schaart zich achter Planet Rock (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Michel Vanderfeesten, de man achter de Noord-Limburgse radiozender FM Goud, pakt weldra uit met Planet Rock, een digitale radiozender waar klassieke rock van de jaren ‘60 tot nu aan bod zal komen. Van dj’s is voorlopig geen sprake, al zal zelfverklaard sympathisant Guy Swinnen op 1 juli de eerste twee uren naar zijn hand zetten.

    In de Verenigde Staten en ook in de ons omringende landen zijn radiozenders die in klassieke rock gespecialiseerd zijn schering en inslag. De database van Planet Rock is gebaseerd op die van gelijkaardige stations in Nederland en Duitsland en bevat zo’n 5.000 nummers.

    Daaronder een heleboel klassiekers van onder meer The Beatles, The Rolling Stones en Led Zeppelin, maar ook van ‘jongere’ artiesten zoals U2 of Coldplay en landgenoten zoals De Kreuners, Gorki en The Scabs. “Het is een gat in de markt”, vindt Scabs-frontman Guy Swinnen, die op 1 juli alvast zijn persoonlijke top tien zal toelichten.

    “De mensen die van rock houden, blijven vandaag op hun honger zitten. Op Radio 1 wordt er meer gepraat dan muziek gedraaid, en Studio Brussel doorspekt gitaarmuziek steeds vaker met dance en electronica. Niks mis mee, maar wie zoals ik ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin integraal wil beluisteren, kan op dit moment op geen enkele Vlaamse zender terecht.”

    Bedoeling is met de uitzendingen te starten via www.planetrock.be, maar Vanderfeesten hoopt snel mee opgenomen te worden in het radioaanbod van de digitale spelers op de Vlaamse markt. Onder meer met INDI en Telenet zijn daarover al gesprekken gevoerd.
    www.planetrock.be



    18-06-2009, 09:46 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Migratie analoge radio Verenigd Koninkrijk naar DAB in 2015 voltooid’ (UK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle landelijke radiostations en een groot deel van de lokale stations in het Verenigd Koninkrijk zullen vanaf 2015 uitsluitend nog digitaal te beluisteren zijn. Dit ambitieuze plan onthulde de Britse overheid deze week in het rapport ‘Digital Britain’. Daarmee lijkt de overheid Digital Audio Broadcasting (DAB) en andere vormen van digitaal radio luisteren letterlijk ‘door de strot’ van de luisteraars te willen duwen.

    Al enige tijd praten de Britse overheid, de BBC en de commerciële radiostations over de manier waarop de migratie van analoge naar digitale radio moet gaan verlopen. Aanvankelijk leek het erop dat er pas een plan opgesteld zou gaan worden als tenminste 50% van de totale luistertijd via digitale platforms plaatsvindt. Dit tot groot ongenoegen van de commerciële radiostations, die het liefst een datum willen zien waarop de analoge frequenties worden uitgeschakeld. (bron: radio.nl)



    18-06-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.XFM wordt XFM HitRadio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regionale commerciële zender XFM gaat de naam aanpassen. Vanaf 1 juli krijgt het station de toevoeging Hitradio. Daardoor wordt ook het muziekformat breder; het genre dance blijft wel een belangrijk onderdeel, maar daarnaast zullen er bijvoorbeeld ook R&B hits te horen zijn. De hits van dit moment krijgen een prominente plaats. De belangrijkste doelgroep blijft 20-34 jaar.

    XFM HitRadio streeft ook naar uitbreiding van de gepresenteerde programma’s. "Tevens wordt er gewerkt aan meer regionale betrokkenheid door interactie te realiseren met specifieke regionale events en door promotionele acties te doen die aansluiten bij de belangrijkste doelgroep", zo meldt het radiostation.

    De 'Regionale Radio Groep' neemt vanaf 01 juli ook de productie van het programma XFM over van de vergunninghouder Commerciële Radio Zuid Nederland BV. XFM HitRadio is te ontvangen in Noordoost Brabant op 90.1FM, Midden Brabant op 93.1FM, Zuidoost Brabant op 90.3FM en 90.5FM en overal in deze gebieden en Limburg op de kabel. De Regionale Radio Groep produceert nu ook de regionale radioprogramma’s voor Radio 8FM en Radio Hollandio. (bron: radio.nl)



    18-06-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planet Rock - nieuwe Vlaamse online radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de foto, en lees het artikel in P-Magazine.

    www.planetrock.be



    16-06-2009, 16:49 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken gaat voor DAB en internetradio; Zerobase van de baan (DK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Deense overheid heeft besloten dat Digital Audio Broadcasting (DAB) en internetradio de toekomst heeft. De komende jaren zal er daarom alles aan gedaan worden om digitale radio te promoten. Als gevolg hiervan zal er niet langer geïnvesteerd worden in analoge radiofrequenties en komt er geen Zerobase in Denemarken. Desondanks was er toch nog goed nieuws voor de bestaande commerciële radiostations: de publieke omroep DR raakt een landelijk FM-kavel kwijt, terwijl de hoge licentiekosten voor commerciële radio (grotendeels) komen te vervallen. (bron: radio.nl)



    16-06-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Branson & Christina Aguilera
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    * Een onbekende vrouw is naar het Caraïbische eiland van Virginbaas Richard Branson gezwommen om de man te smeken het noodlijdende Australische radiostation FBi te redden. Ze zwom zo'n vier kilometer van een naburig eiland naar Necker Island, waar Branson net aan het avondeten wou beginnen.

    "Er kwam een drijfnat meisje de eetkamer binnengestrompeld," vertelde Branson het radiostation uit Sydney, "om me te vertellen over jullie campagne". Het station had luisteraars namelijk opgeroepen Branson op allerlei spectaculaire manieren te smeken om geld. De jonge vrouw kon Branson overtuigen naar het radiostation te bellen, waarop presentatrice Alison Piotrowski hem live vroeg om een miljoen Australische dollar, of "slechts 490.000 Britse pond", zei ze. Sir Richard weigerde beleefd. "Iedereen vraagt me elke dag om een miljoen dollar," foeterde Branson. Hij bracht het station wel in contact met zijn commerciële dienst voor eventuele sponsordeals, en liet het station ook gratis vliegtuig- en festivaltickets weggeven.

     

    * Christina Aguilera krijgt haar eigen programma op een Amerikaanse radiozender. Dat heeft ‘Clear Channel Radio’ laten weten.  Op de zender huizen meerdere bekende artiesten, waaronder Weezer en The Eagles. De Amerikaanse zangeres mag haar programma naar eigen inzicht invullen met muziek, commentaar en interviews.



    15-06-2009, 10:41 geschreven door radionieuws
    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM-uitzending zorgt voor grote verkeershinder in Wijgmaal (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een live uitzending van radio MNM vanuit het café ''t Werrek 'in Wijgmaal heeft gisteravond aanleiding gegeven tot grote verkeershinder. Dat meldt de Leuvense politie. Aanleiding was de aanwezigheid van Stan Van Samang die deze zaak had aangeduid als zijn favoriete kroeg. Vanaf 18 uur moest de straat worden afgesloten voor alle verkeer en werden twee bushaltes onbereikbaar. De verkeershinder duurde enkele uren.



    13-06-2009, 12:24 geschreven door radionieuws
    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 6 wijzigt profiel en format (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kabel/internet/satellietzender Radio 6 schakelt vanaf zaterdag 13/06 helemaal over op jazz en jazzgerelateerde genres, zoals soul, blues, rythm & blues en de wereldmuziek die van die stromingen is afgeleid. Het aangepaste muziekprofiel beoogt de herkenbaarheid van de zender voor de luisteraar te verbeteren. Tot nu toe draaide Radio 6 ook al jazz, maar ook overige wereldmuziek.

    Interim zendermanager voor Radio 6 Bernard Kobes: "Een luisteraar moet op ieder moment van de dag de sound van Radio 6 kunnen herkennen, zodat je net zoals bij het North Sea Jazz Festival, wat overigens live op Radio 6 wordt uitgezonden, precies weet wat je kunt verwachten. Dat ontbrak tot op heden teveel door de diversiteit in de muziek. In de Radio 6 avondprogrammering blijft veel ruimte voor cultuur en afgeleiden van het muziekprofiel."



    12-06-2009, 23:37 geschreven door radionieuws
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100%NL ontslaat vrouwelijke presentatoren (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het landelijke radiostation 100%NL moet vanwege de economische crisis afscheid nemen van haar vier vrouwelijke presentatoren. Het radiostation gaat de contracten van de dames niet verlengen. Myrna Goossen en Tanja Jess zijn momenteel elke werkdag te horen tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur. Daphne Dekkers en Elsemieke Havenga hebben alleen in het weekend een programma. De vier vrouwen zijn nog tot augustus op de zender te horen.

    "We groeien als kool, maar de crisis dwingt ons om kritisch naar de kosten te kijken. Bedrijven zijn minder geneigd te adverteren. We hebben daarom besloten om de jaarcontracten niet te verlengen", aldus Directeur Carlo de Boer van 100%NL.

    De zender gaat niet helemaal non-stop verder. Het radioprogramma 'Candlelight' met Jan van Veen mag voorlopig nog wel blijven. Jan van Veen is van zondag tot en met donderdag van 23.00 uur tot 00.00 uur te horen. Volgens de laatste luistercijfers heeft het radiostation nu een marktaandeel van 3.1%.



    11-06-2009, 10:31 geschreven door radionieuws
    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM scoort slechter dan voorganger Donna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je een product vervangt door een ander doe je dat met de bedoeling dat het nieuwe beter verkoopt dan het oude. Helaas voor de VRT-strategen die het zo hebben bedacht: MNM haalt slechtere luistercijfers dan zijn voorganger Radio Donna.

    Radio Donna sloot zijn bestaan af met een marktaandeel van 12,5 procent. Toen MNM op 5 januari in de ether ging, waren de eerste cijfers goed. Uiteraard: iedereen wil een nieuwe zender wel eens horen. Gaandeweg zakten de cijfers echter, sinds maart zitten ze onder het niveau van Donna en de tendens blijft dalend.

    Officieel kunnen wij dit niet weten. De volgende CIM-luistercijfers worden pas begin juli bekend gemaakt. Voor eigen gebruik hanteren de zenders evenwel zgn. PPM-cijfers, gebaseerd op een nieuwe meettechniek.

    In principe wordt daarover niet gecommuniceerd, maar in de praktijk lekt toch één en ander uit. Volgens meerdere bronnen zouden ze niet gunstig zijn voor MNM. Intern veroorzaakt dat enige onrust.

    “Dat komt ervan als je elke zender vol stopt met mensen die van Studio Brussel komen”, zegt een waarnemer. “Van MNM hebben ze een Studio Brussel 2 gemaakt, met meer uptempo en meer beat."



    09-06-2009, 09:15 geschreven door radionieuws
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtszaak Radio 10 Gold tegen staatssecretaris Frank Heemskerk (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold (van Talpa Media Holding) spant dinsdag een kort geding aan tegen staatssecretaris Frank Heemskerk (PvdA) tegen het uitsluiten van Radio 10 Gold bij de procedure tot verdeling van etherfrequenties van FM-kavel A7.
    Ook vind er een rechtszitting plaats die door Radio Jazz BV is aangespannen tegen de staatssecretaris.
    Talpa Media-woordvoerder Thomas Notermans zegt dat de uitsluiting door de staatssecretaris (Agentschap Telecom) is beargumenteerd vanwege een niet toegestane zeggenschap in andere zenders waarbij alleen het belang van 26,3 % in RTL Nederland Holding BV is aangevoerd. RTL Nederland Holding BV is de eigenaar van Radio 538 BV die een ongeclausuleerd kavel heeft; het is voor aan elkaar verbonden partijen niet toegestaan twee ongeclausuleerde FM-kavels te bezitten. Volgens Notermans is geen andere reden aangegeven en is Talpa Media Holding van mening dat dit een onjuiste grond is.
    Agentschap Telecom stelt bij monde van woordvoerder Gernant Deekens dat er ‘een besluit’ is genomen over de aanvragen van Radio Jazz en Radio 10 Gold, maar wil het besluit niet openbaren en evenmin nadere informatie daarover geven. “Totdat besloten is over de volledige aanvragen geven wij daar geen informatie over aan niet-direct betrokkenen”, aldus de woordvoerder. 
    Radio Jazz BV - een initiatief van Martijn Barkhuis (DJ Meastro) en Bernard Koeleman - is van mening dat haar aanvraag correct en juist is en stel dat ze op onterechte gronden niet is toegelaten. De initiatiefnemer (Bernard Koeleman) zegt in het kader van de rechtsgang geen verdere mededelingen te willen doen.



    08-06-2009, 19:31 geschreven door radionieuws
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100% NL komt met magazine (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland krijgt er een nieuw magazine bij: het 100% NL Magazine.

    Het eerste 100% NL Magazine ligt op 16 juni in de winkels en heeft 124 pagina’s.

    Het blad zal 10 keer per jaar verschijnen in een oplage van minimaal 75.000 exemplaren en is een joint venture tussen Volendam Music B.V., Wenlis Beheer B.V. en 100% NL.

    Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100% NL: “100% NL slaat haar vleugels uit.

    Naast het radiostation zijn wij partner geworden in een nieuw blad dat onze naam draagt: het 100% NL Magazine. Het bijzondere van dit blad is, dat het is ontstaan doordat de initiator en haar vriendinnen tot de conclusie kwamen dat er eigenlijk voor hen geen echt leuk lijfblad te vinden was. Na lange brainstormsessies heeft de vriendinnenclub de inhoud bepaald en zijn ze aan de slag gegaan, samen met een aantal professionals uit de bladenwereld.

    Het is een bijzonder positief en lekker leesbaar blad geworden. Geen specifiek muziekblad, maar een leuk blad vol met zaken die onze (hoofdzakelijk vrouwelijke) doelgroep interesseert. Het 100% NL Magazine is vanaf 16 juni overal verkrijgbaar via 7.000 verkooppunten.”

    In het eerste 100% NL Magazine staat o.a. een onthullend en lang interview met Jan Smit en een sexy blonde vrouw en vertelt Daphne Deckers openhartig waar ze spijt van heeft in haar leven. Verder veel mode, beauty, reizen, openhartige verhalen en reportages etc.



    02-06-2009, 23:27 geschreven door radionieuws
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sebastian Decrop (ex-Donna) naar Nostalgie (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sebastian Decrop, die bij de restyling van Donna het middagblok 13-16u. presenteerde, is opgedoken bij Nostalgie. Hij las er afgelopen week regelmatig het regionale nieuws.

    Sebastian Decrop werkte eerder ook voor Radio 1.

    Na het opdoeken van Donna bleek er voor hem geen plaats meer bij de VRT-radio.



    31-05-2009, 01:15 geschreven door radionieuws
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM willen doorstart maken; Caz wordt internetstation (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De failliet gegane zenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM willen een doorstart maken. Ad Ossendrijver zei vandaag op een symposium voor programmaraden dat hij inmiddels een akkoord heeft bereikt daarover met de curator en (nieuwe) aandeelhouders. Crosspoints BV en Rokit BV, de BV’s achter Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Caz zijn eind april failliet verklaard. Mediad BV, de BV van Ad Ossendrijver had sowieso al het merkenrecht van Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock in handen. “Ik ben Arrow,” zo verklaarde Ad Ossendrijver die daar door mee wil gaan. Volgens Ossendrijver zal Caz alleen op internet doorgaan en niet langer op de kabel (en satelliet) uitzenden. UPC en Ziggo zeggen desgevraagd nog in gesprek te zijn met Ossendrijver over continuering van de zenders en nog geen overeenstemming te hebben. Ad Ossendrijver heeft zelf de inboedel van het failliete Crosspoints BV en Rokit BV gekocht die werd geveild. In de nieuwe situatie gaan Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM primair voor kabel- en internetdistributie. Uitzendingen via de FM-ether horen daarbij niet langer tot de doelstelling. Volgens Ossendrijver wordt het belang van internetbeluistering groter en daar wil de zendergroep op inhaken.



    28-05-2009, 19:44 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode: april 2009 (tussen haakjes maart 2009)

     




    01. LITE FM – 5,9% (6,2%) - ac

    02. Z100 – 4,9% (4,8%) - chr

    03. WCBS – 4,8% (4,7%) – oldies

    04. Q104.3 – 4,3% (4,1%) – classic rock

    05. WCBS AM – 4,1% (3,7%) – news

    06. WBLS – 4,0% (4,4%) – urban ac

    06. WINS – 4,0% (4,4%) – news

    06. WKTU – 4,0% (3,8%) – rhythmic ac

    07. WABC – 3,9% (4,3%) – news/talk

    08. MEGA – 3,7% (3,9%) – latin

    09. KISS FM – 3,5% (3,9%) – urban ac

    10. WFAN – 3,4% (2,1%) - sport

    10. POWER – 3,4% (3,3%) - urban



    28-05-2009, 00:31 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalwedstrijden op de radio gevaar in verkeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voetbalwedstrijden op de radio zijn een groot gevaar in het verkeer. Hoe spannender de wedstrijd is, hoe slechter een autobestuurder rijdt. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Leicester in Groot-Brittannië.

    Voor het onderzoek lieten de wetenschappers proefpersonen rondrijden op een simulator. Fans bleken bij spannende momenten - een aanval, een rode kaart - flink gas te geven. Wanneer hun favoriete club in de verdediging werd gedrongen, gingen ze juist langzamer rijden. Bij neutrale luisteraars, die toevallig naar een wedstrijdverslag luisterden, bleek het verloop van de wedstrijd geen verschil uit te maken.

    De onderzoekers schatten dat twee miljoen Britse automobilisten een ongeluk of een bijna-ongeluk hebben gehad, doordat ze onder het rijden naar het verslag van een voetbalwedstrijd luisterden. „Het is algemeen bekend dat niet-handsfree bellen kan leiden tot ongelukken, maar andere handelingen hebben vermoedelijk een vergelijkbaar effect, zoals luisteren naar sport op de radio”, concludeert onderzoeker Michael J. Pont.



    28-05-2009, 00:19 geschreven door radionieuws
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio start zomer met nieuw station 'SummerHits' (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met nog ruim drie weken voordat de zomer officieel van start gaat, komt Sky Radio op 29 mei 2009 met het nieuwe online radiostation ‘Sky Radio SummerHits’. Vanaf dat moment komen de meest vrolijke, zonnige en swingende hits uit je speakers via de stream op Skyradio.nl. Het bekende non-stop radiostation komt met deze nieuwe online zender in navolging van de eerder gelanceerde kanalen als ‘Sky Radio Love Songs’ en tijdens de kerstperiode ‘Sky Radio the Christmas Station’.

    24 Uur per dag de allerzonnigste hits zoals Wham's 'Club Tropicana', het ultieme feel good nummer 'Walking on Sunshine' van Katrina & The Waves en het swingende 'La Camisa Negra' van Juanes. Wat voor een zomer we ook krijgen, op de nieuwe online zender is het in ieder geval altijd zonnig.

    Sky Radio luidt op 29 mei vanaf 12:00 uur alvast de zomer in met ‘Sky Radio SummerHits’. De zomerzender is vanaf vrijdag te beluisteren via skyradio.nl.



    27-05-2009, 13:36 geschreven door radionieuws
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode maart/april 2009

     

    01. Radio 538 - 11.1% (11.1%) 

    02. Radio 2 - 10.6% (10.7%)

    03. Sky Radio - 8.9% (9.1%)

    04. 3FM - 8.3% (7.9%)

    05. Radio 1 - 7.2% (7.0%)

    06. Q-music - 7.1% (6.9%)

    07. Radio Veronica - 5.8% (5.6%)

    08. 100%NL - 3.1% (3.0%)

    09. Radio 5 - 2.6% (2.5%)

    10. Radio 10 Gold - 2.4% (2.6%)

    11. Classic FM - 2.3% (2.2%)

    12. Slam FM - 2.1% (1.8%)

    13. Radio 4 - 1.8% (1.9%)

    14. BNR nieuwsradio - 0.9% (0.8%)

    15. TMF radio - 0.3% (0.3%)

    16. Kink FM - 0.3% (0.3%)

    17. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    --. ORN - 12.5% (13.0%)

    --. CRN/E Power - 4.7% (4.6%)

    --. Overige zenders - 7.8% (5.6%)

     

    Arrow Classic Rock & Arrow Jazz zijn verdwenen uit het onderzoek.



    25-05-2009, 10:12 geschreven door radionieuws
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contact nieuws (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee korte berichten in verband met Radio Contact:


    - op 100.2 Fm in Antwerpen is voortaan Voodoo Radio te beluisteren ipv Contact – www.voodooradio.be
    -  
    op 11 december worden alle oud medewerkers van Contact verwacht voor een reünie - www.contactreunie.be



    23-05-2009, 11:40 geschreven door radionieuws
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Curry en Patricia Paay uit elkaar (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Adam Curry en Patricia Paay gaan scheiden. Dat hebben woordvoerders van beide BN'ers laten weten. Het echtpaar was ruim twintig jaar getrouwd en ze hebben samen een dochter, Christina van 18.

    Curry is een relatie begonnen met actrice Micky Hoogendijk. Zij is bekend van haar rol van Cleo de Wolf in Goede Tijden Slechte Tijden en door haar relatie met kunstenaar Rob Scholte. De actrice overleefde samen met Scholte een bomaanslag in 1994. Curry wil in Amerika gaan samenwonen met Hoogendijk. Hij heeft inmiddels het echtelijk huis in Londen verlaten. Patricia en hun dochter Christina blijven daar wonen.

    Adam Curry werd bekend als radio-dj en presentator van het muziekprogramma Countdown. Op Radio Veronica presenteerde hij tot 2004 de ochtendshow 'Ook Goeiemorgen!' samen met Alexander Stevens en Michiel Veenstra. Daarna verhuisde Curry naar Engeland en werd hij bekend als 'podfather' met zijn podcast 'The Daily Source Code'. Vorig jaar was hij nog te horen op Arrow Classic Rock.



    20-05-2009, 15:45 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs