RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transportradio morgen van start (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wereld van het goederenvervoer in Nederland krijgt vanaf vrijdag een eigen radiozender. ‘Transportradio’ is een nieuw radiostation wat alleen via internet gaat uitzenden. ‘Transportradio’ gaat zich voornamelijk richten op het wegvervoer, de binnenvaart en het spoor. Transportradio begint op vrijdag 15 mei met uitzenden. Bedenker van Transportradio is Bob van Beeten, tevens presentator bij de Wereldomroep.

    Het radiostation wil bijdragen gaan leveren aan een beter imago van de transportsector, zodat er meer jonge mensen geïnteresseerd raken in transport en logistiek. Transportradio gaat brengt vanaf vrijdag dagelijks actuele Europese verkeersinformatie, weer, nieuws en muziek.

    Op vrijdag 15 mei vanaf 14.00 uur gaat Transportradio van start met live muziek van de Nederlandse countryrockgroep Taneytown en zanger Henk Wijngaard.

    http://www.transportradio.nl/



    14-05-2009, 11:05 geschreven door radionieuws
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK pollepel slingeren op Q-music (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op vrijdag 15 mei organiseren Ornelis & Rogiers het WK Pollepelslingeren!

    Sven en Kürt geven 3 Krëfel-keukens weg aan de beste slingeraar en diegene met de mooist gepimpte pollepel. Maar ook de luisteraar die kan raden hoe ver de winnaar zijn pollepel gooit wint een mooie keuken.

    Het WK vindt plaats tussen 06u en 09u op domein 'De Drie Fonteinen’ in Vilvoorde.



    12-05-2009, 10:47 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Follet (even) terug op de radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 60 beste platen uit de geschiedenis van het songfestival en dat op de dag van het eigenlijke songfestival. Dat is de EUROVISIE TOP 60 op JOE.

    Toto Cotugno, Cliff Richard, Nicole, Dana International, Sandie Shaw, Teach In en ga zo maar door, het beste van het eurovisiesongfestival van vroeger tot nu.

    Voor zo'n unieke editie, moet je natuurlijk ook een uniek team samenstellen. Daarom plaatst JOE MICHEL FOLLET opnieuw achter de microfoon, in het leuke gezelschap van NICOLE & HUGO en TESS GOOSSENS!

    Michel Follet kruipt voor het eerst sinds lang nog eens in de rol van presentator, Tess Goossens speelt belspelmeisje en quizmasters met dienst zijn Nicole & Hugo.

    Dus fans van het songfestival ... zaterdag 16 mei vanaf 15u.



    12-05-2009, 10:44 geschreven door radionieuws
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 1000 van de jaren '60 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hou je van de muziek uit de jaren 60? Zo ja, zet je radio deze week dan is op het Nederlandse Radio 5 Nostalgia. Daar loopt namelijk de top 1000.

    Luisteren naar Elvis Presley, Dusty Springfield, Cliff Richard, The Beatles en Engelbert Humperdinck kan via AM 747 en online bv. via www.nederland.fm .



    11-05-2009, 09:53 geschreven door radionieuws
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow failliet verklaard en uitzendingen via middengolf gestaakt (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Crosspoints BV (Arrow Jazz FM) en Rokit BV (Arrow Classic Rock) zijn failliet verklaard. Het faillissement over de Haagse bedrijven is uitgesproken door de rechtbank in Rotterdam. Inmiddels zijn de uitzendingen via de middengolffrequentie 828 kHz gestaakt. De zenders zijn nu alleen nog via de kabel en internet te beluisteren.

    Eigenaar Ad Ossendrijver van Arrow hoopt op een doorstart voor beide zenders. "De komende weken zijn bepalend voor het slagen van de doorstart. Ons hebben veel sympatiebetuigingen bereikt en er is gebleken dat de beide Arrow-zenders door de vele luisteraars enorm zouden worden gemist. Dit motiveert ons extra om nog harder aan de doorstart te werken!"

    Vanwege een betalingsachterstand van 8.891.710 euro bij de overheid heeft het bedrijf de uitzendingen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in de ether via FM moeten staken. Daarnaast heeft de overheid beslag gelegd op de bezittingen van de twee bedrijven.

    Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zijn sinds vorige week volledig non-stop. Volgens de Arrow-directeur had dat te maken met de contracten van dj's die per 1 mei aflopen.



    06-05-2009, 21:30 geschreven door radionieuws
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voodoo radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op woensdag 20 mei staat de release party voor Voodoo radio gepland.

    Het feestje gaat door in La Rocca.

    Waarschijnlijk gaat Voodoo een dag later (feestdag Hemelvaart) van start via 100.2 fm in Antwerpen.

    Het station zou vanaf dan ook nog via 2 andere frequenties in de provincie Antwerpen te horen zijn.

    Op dit moment is op de Antwerpse frequentie een non-stop programma te horen met Contact jingles.



    05-05-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRM beboet Crooze FM en Be One Leuven (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt de lokale radiozenders Crooze FM en Be One Leuven elk een boete van 1.500 euro op omdat ze hun vergunde zendvermogen overschreden hebben. Het zendvermogen van beide radio’s werd gecontroleerd na een klacht van Crooze FM tegen Be One Leuven. De klager meende gestoord te worden door de uitzendingen van Be One Leuven. Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), belast met de etherpolitie, stelde bij controle vast dat Be One Leuven inderdaad het vergunde zendvermogen overschreed. Het vermogen van de zender bleek ingesteld op 920 Watt, veel meer dan de vergunde 436 Watt. Maar het zendvermogen van Crooze FM werd eveneens door het BIPT gecontroleerd. Ook dat radiostation bleek zich niet te houden aan zijn vergunde zendvermogen. Het vermogen van de zender was ingesteld op 1.100 Watt, in plaats van de vergunde 814 Watt.

    De Vlaamse Regulator voor de Media beslist beide radiostations een boete van 1.500 euro op te leggen. De Regulator benadrukt dat “het welbewust of door nalatigheid overschrijden van het vergunde zendvermogen steeds als een zeer ernstige inbreuk wordt beschouwd. De orde binnen het radiolandschap, zoals die gecreëerd wordt door het frequentieplan van de Vlaamse Regering, en het zendcomfort van andere erkende radio-omroepen worden immers verstoord of zelfs teniet gedaan indien een radio zich niet houdt aan zijn maximaal vergund zendvermogen.”



    01-05-2009, 00:04 geschreven door radionieuws
    30-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faillissement voor radiozenders Arrow aangevraagd (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Crosspoints BV (Arrow Jazz FM) en Rokit BV (Arrow Classic Rock) hebben faillissement aangevraagd. Dat heeft eigenaar Ad Ossendrijver tegen het AD bevestigd. Hij hoopt wel nog op een doorstart voor beide zenders. "Maar dat zal een enorme krachttoer worden."

    Vanwege een betalingsachterstand van 8.891.710 euro bij de overheid heeft het bedrijf de uitzendingen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in de ether via FM moeten staken. Daarnaast heeft de overheid beslag gelegd op de bezittingen van de twee bedrijven.

    Momenteel zendt Arrow Classic Rock in de ether via 828 AM en Arrow Jazz FM enkel via de kabel en via internet. Beide zenders zijn sinds gisteren volledig non-stop. Volgens de Arrow-directeur had dat te maken met de contracten van dj's die per 1 mei aflopen.



    30-04-2009, 23:57 geschreven door radionieuws
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veronica wil met 'Altijd Klassiek' op FM kavel A8 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Veronica Holding B.V. heeft van het Commissariaat voor de Media toestemming gekregen om een nieuwe commerciële omroep te starten met de naam 'Altijd Klassiek'. De vereniging Veronica heeft met deze omroep namelijk interesse om via FM kavel A8 te gaan uitzenden. Guido van Nispen, Algemeen Directeur van Veronica Holding wilde woensdag nog geen uitspraken doen. "Dit is nu niet het goede moment". Over de toekomst van Kink FM wilde Van Nispen ook niets zeggen. Geruchten gaan dat Kink FM aast op FM kavel A7. Naast "Altijd Klassiek" hebben ook Radio 538 namens RTL Jazz, WBS Projects B.V. (een nieuwe B.V. van Arrow Media Group / Ad Ossendrijver) namens Jazz Café en Radio Jazz B.V. interesse in het klassieke kavel. Talpa Media Holding NV heeft namens Radio 10 Gold, WBS Projects B.V. namens Rock Café en Lex Harding B.V. allen een aanvraag ingediend voor FM kavel A7.



    29-04-2009, 23:38 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow Classic Rock voortaan zonder dj's (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow Classic Rock heeft vandaag afscheid genomen van haar dj's. Rinse Blanksma presenteerde vanochtend zijn laatste programma en sindsdien gaat het station nonstop verder.

    Aan het einde van het ochtendprogramma nam Blanksma uitgebreid afscheid van de luisteraars. De dj gaf aan blij te zijn dat het rockstation gewoon blijft bestaan.

    De afgelopen 1,5 jaar had Arrow een aantal dj's in dienst. Rinse Blanksma, Maurice Verschuuren, Manuela Kemp en Marisa Heutink waren te horen op de classic rock zender. Ook presenteerde Adam Curry enkele maanden het ochtendprogramma.

    Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de toekomst van Arrow. Vanwege een betalingsachterstand van 8.891.710 euro bij de overheid heeft het bedrijf de uitzendingen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in de ether via FM moeten staken. Daarnaast heeft de overheid beslag gelegd op de bezittingen van het bedrijf. Voorlopig is Arrow Classic Rock in ieder geval nonstop te horen via AM 828 en via de kabel. Arrow Jazz FM zond al nonstop uit en is enkel via de kabel te ontvangen.



    29-04-2009, 12:06 geschreven door radionieuws
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Radio 5 Nostalgia jingles (NL)

    Het Nederlandse Radio 5 (AM 747) wijzigde zijn naam in Radio 5 Nostalgia.

    En daar horen nieuwe jingles bij … compleet met orkest.



    Alle jingles:

    http://www.topformat.nl/jingles/?packageid=145



    27-04-2009, 17:20 geschreven door radionieuws
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Gold / Fresh Fm kort (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Talpa Media Holding NV heeft zich gemeld bij Agentschap Telecom voor het verkrijgen van een landelijk dekkend FM-etherfrequentienetwerk ten behoeve van Radio 10 Gold. Vrijdagmiddag om 14 uur is de bealngstellingsregistratie gesloten voor de vrijgekomen kavels A7 (ex Arrow Classic Rock - ongeclausuleerd ) en A8 (ex Arrow Jazz Fm - jazz en/of klassiek) gesloten. Talpa Media Holding - het mediabedrijf van John de Mol - is tot op heden de enige partij die openlijk aangeeft zich te hebben gemeld in de procedure.

    www.radio10gold.nl

     

    Sinds vrijdag zijn via de website van Fresh FM negen nieuwe zenders te beluisteren. Elke stream vertegenwoordigt een stroming van de danswereld. Een aparte speler via de site maakt het mogelijk om te luisteren naar de kanalen Fresh FM Danceclassics, Fresh FM Houseclassics, Fresh FM Trance, Fresh FM 90´s Dance, Fresh FM Italo, Fresh FM Hardstyle, Fresh FM Hardcore, Fresh FM Hits en Fresh FM Oldies (Radio 916).

    www.fresh.fm



    26-04-2009, 11:30 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM versus Q-Music (B)

    Radiomakers zitten anno 2009 niet altijd in een studio. Soms zijn ze te vinden in een container, een chocopot, een grot of een kleuterklas. Radiostations geven ook auto's en ruimtereizen weg. Q-Music momenteel zelfs een huis. Zijn er grenzen aan stuntradio? Peter Van de Veire (MNM) en Sven Ornelis (Q-Music) tasten ze in ieder geval af.

    Lees op de site van de Standaard het hele verhaal.



    26-04-2009, 11:15 geschreven door radionieuws
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstig huwelijk tussen NRJ en Nostalgie in Wallonië? (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de krant L’Echo zijn er onderhandelingen gestart tussen de stations NRJ en Nostalgie om te gaan samenwerken op technisch en commercieel vlak.

    NRJ en Nostalgie hebben een gemeenschappelijke aandeelhouder: NRJ groep die voor 96,2% eigenaar is van NRJ België en voor 50% van Nostalgie.

    De samenwerking zou zich richten op het delen van zendmasten, alsook op het vlak van administratie, promotie en verkoop.
    Beide stations zouden vanaf 2010 ook in hetzelfde pand huisvesten.



    25-04-2009, 11:33 geschreven door radionieuws
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Joe Fm tv-spot (B)

    www.joe.be



    24-04-2009, 12:07 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode: maart 2009 (tussen haakjes febr. 2009)

     




    01. LITE FM – 6,2% (5,7%) - ac

    02. Z100 – 4,8% (5,7%) - chr

    03. WCBS – 4,7% (4,8%) – oldies

     

    04. WBLS – 4,4% (3,8%) – urban ac

    04. WINS – 4,4% (4,9%) – news

    05. WABC – 4,3% (4,5%) – news/talk

    06. Q104.3 – 4,1% (4,1%) – classic rock

    07. KISS FM – 3,9% (4,0%) – urban ac

    07. MEGA – 3,9% (4,4%) – latin

    08. WKTU – 3,8% (3,7%) – rhythmic ac

    09. WCBS AM – 3,7% (3,8%) – news

    10. POWER – 3,3% (3,2%) - urban



    24-04-2009, 11:27 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Veronica start internetradio rond 90's muziek (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio Veronica start vandaag met een nieuw online radiostation. Op '90's Top 590' is een lijst met hits uit de jaren 90 te horen. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de stemmen van Radio Veronica-luisteraars.

    De '90's Top 590' wordt ieder jaar uitgezonden op Radio Veronica. Dit jaar staat Guns N' Roses op nummer 1 met het nummer 'November Rain'. Station-voice van het 90's Top 590' online station is dj Patrick Kicken, bekend van de programma’s 'Keihard Kicken' en Kicken's Volle Vrijdag Show'.

    Radio Veronica heeft al online themazenders over de 'Top 1000 Allertijden' en '80's Top 880'.



    24-04-2009, 11:05 geschreven door radionieuws
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Overzicht luistercijfers: februari – maart 09

    (tussen haakjes vorige periode)

     

    01. Radio 538 - 11.1% (10.6%)

    02. Radio 2 - 10.7% (10.8%)

    03. Sky Radio - 9.1% (9.2%)

    04. 3FM - 7.9% (7.7%)

    05. Radio 1 - 7.0% (7.1%)

    06. Q-music - 6.9% (6.9%)

    07. Radio Veronica - 5.6% (5.8%)

    08. 100%NL - 3.0% (2.9%)

    09. Radio 10 Gold - 2.6% (2.7%)

    10. Radio 5 - 2.5% (2.3%)

    11. Arrow Classic Rock - 2.3% (2.7%)

    12. Classic FM - 2.2% (2.2%)

    13. Radio 4 - 1.9% (1.9%)

    14. Slam FM - 1.8% (1.7%)

    15. BNR nieuwsradio - 0.8% (0.8%)

    16. Arrow Jazz FM - 0.7% (0.7%)

    17. TMF hitradio - 0.3% (0.3%)

    18. Kink FM - 0.3% (0.2%)

    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    --. ORN - 13.0% (13.5%)

    --. CRN/E Power - 4.6% (4.2%)

    --. Overige zenders - 5.6% (5.5%)



    23-04-2009, 09:49 geschreven door radionieuws
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website RadioVisie stopt (voorlopig) (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RadioVisie.eu, de website die al enkele jaren de mediasector in België en Nederland covert, geeft er (voorlopig) de brui aan. Ook RadioVisie voelt de gevolgen van de crisis in de Vlaamse mediasector, heeft daardoor niet voldoende inkomsten en heeft voorts te kampen met een tekort aan vrijwilligers. Dat zegt Jean-Luc Bostyn, de coördinator van de website.

    RadioVisie wordt gemaakt door vrijwillige medewerkers, maar heeft toch een aantal vaste kosten, zoals de server, een professionele webmaster en de organisatie van een aantal activiteiten. "Door de crisis in de media werden we de voorbije weken geconfronteerd met adverteerders die afhaken of niet meer betalen. Voorts is het almaar moeilijker om nieuwe sponsorcontracten af te sluiten. In onze beste periodes hadden we maandelijks een tiental adverteerders, nu zijn dat er nog twee. Die inkomsten zijn niet voldoende om alle kosten te dekken", legt Bostyn uit.

     

    Voorts was het de voorbije jaren steeds moeilijker om goede en voldoende vrijwilligers te vinden die ervan houden om nieuws te rapen en te schrijven over de mediasector. In de beste periode werkte RadioVisie met twee eindredacteurs, een vijftal medewerkers die dagelijks nieuws maakten en een vijftiental correspondenten. "Tevens zagen we ook veel vrijwilligers vertrekken die professioneel bij andere media aan de slag gingen", aldus Bostyn.

     

    De coördinator sluit niet uit dat RadioVisie ooit nog een doorstart maakt. De website blijft voorlopig wel online, onder meer omdat er veel archiefmateriaal voorhanden is.

     

    De voorloper van RadioVisie startte in 1974 onder de naam van Vereniging Vrije Radio, een gedrukt maandblad met onder meer nieuws over radio. In 1977 werd het maandblad omgedoopt tot RadioVisie. In 1984 gaf het blad er de brui aan, toen ook al wegens een tekort aan budget en medewerkers. In 1995 werd RadioVisie weer opgestart als internetarchief van het maandblad. Later ging de website meer en meer berichten maken over de Vlaamse en Nederlandse media, eerst wekelijks, later dagelijks. Later kwamen er ook enkele internationale berichten bij.

     

    RadioVisie reikte ook radio-awards uit, zoals de Radiopersoonlijkheid van het jaar. (bron: standaard.be)



    22-04-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.42 miljoen Amerikanen luisteren wekelijks naar internetradio (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goed nieuws uit de Amerikaanse radio-industrie: online radio is gestegen in populariteit. Het aantal Amerikanen dat wekelijks luistert groeide van 33 miljoen in 2008 naar 42 miljoen in de eerste periode van 2009. De afgelopen 3 jaar ging het aandeel van 11% naar 13%, maar nu groeit het sterk verder naar 17%.

    Het aantal Amerikanen dat op maandbasis naar internetradio luistert bedraagt nu 69 miljoen of 27%.

    Mensen die verklaren ooit al eens naar internetradio te hebben geluisterd ligt nu op 125 miljoen of 49%.



    20-04-2009, 23:10 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs