RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008 was goed jaar voor Radio 538 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 538 draaide in 2008 een goed jaar. Het best beluisterde individuele commerciële radiostation van Nederland, behaalde een omzet van 64 miljoen euro. Dit was 4 miljoen meer dan in 2007. Het operationeel resultaat voor rente, belasting en amortisatie bedroeg 64 miljoen euro. Ook dit was 4 miljoen meer dan in 2007. De winstmarge van Radio 538 is daarbij 45 %, een vrij hoog percentage. Opvallend is dat over beide delen van het jaar 2 miljoen euro meer omzet en 2 miljoen euro meer EBITA-resultaat is geboekt. Op vragen hierover wilde Radio 538 zelf niet reageren, maar mogelijkerwijs heeft Radio 538 minder last gehad van de kredietcrisis.  Radio 538 was goed voor 26,9 % van de netto radioreclame-omzet.



    15-03-2009, 17:17 geschreven door radionieuws
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CBS Radio opent met ‘Now’ de aanval op Z100 in New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CBS Radio opent in New York City de frontale aanval op de hitzender Z100 (WHTZ) van Clear Channel. Woensdag 11 maart werd de stekker uit de rockzender 92 3 K-Rock (WXRK) getrokken. 92.3 Now FM zal met een Top 40 format (CHR) de plek innemen. New York City is hiermee de tweede radiomarkt in twee weken tijd waar CBS Radio de strijd aangaat met de lokale hitzender van Clear Channel. Vorige maand werd met Amp Radio al de aanval ingezet op KIIS FM.

    Now FM begint, net als zusterstation Amp Radio, met non-stop 10.000 hits op een rij reclamevrij. Artiesten die op Now FM te horen zullen zijn, zijn Justin Timberlake, Beyoncé, Rihanna, T.I., Kanye West, Usher, Britney Spears, Pink, Kelly Clarkson en Katy Perry. Volgende week zal bekend worden gemaakt wanneer er met gepresenteerde programma’s gestart zal worden en welke deejays er op de zender te horen zullen zijn.

    Met de lancering van Now FM krijgt Z100 voor het eerst in jaren weer eens concurrentie. In de jaren ’80 en ’90 was er nog een zogenaamde ‘CHR war’ aan de gang in New York City. Z100 moest het destijds opnemen tegen stations als Hot 103 (later Hot 97/WQHT) en Power 95 (WPLJ), maar omdat Z100 als hitzender domineerde, was er de laatste jaren nauwelijks concurrentie. Mede dankzij populaire deejays als Elvis Duran, Paul ‘Cubby’ Briant (nu WKTU), Romeo en Shelly Wade groeide ‘the Z’ uit tot één van de populairste stations van de Big Apple.



    11-03-2009, 23:11 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow-frequenties voorlopig onbenut (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voormalige FM-frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM blijven de komende maanden onbenut. Het ministerie van Economische Zaken neemt tot eind april de tijd om serieuze gegadigden te inventariseren.

    Als meerdere partijen interesse tonen in de vandaag vrijgekomen frequenties, kan de nieuwe vergunninghouder niet eerder dan in de nazomer beginnen met uitzenden. Arrow verloor om middernacht de FM-vergunningen wegens een betalingsachtstand van bijna 9 miljoen euro. Staatssecretaris Frank Heemskerk wil de teruggeëiste frequenties opnieuw verdelen zodat de luisteraar weer over negen landelijke commerciële radiostations op de FM kan beschikken.

    Op de vrijgekomen etherruimte van Arrow Jazz FM mag de toekomstige vergunninghouder tot 1 september 2011 alleen jazz en of klassieke muziek uitzenden. Hiervoor bestaat geen animo, omdat het volgens radio-ondernemers moeilijk is om winst te maken met een jazz-station.

    Op de rockfrequentie mag de hoogste bieder vrij uitzenden. Hiervoor hebben Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart belangstelling. Ook 100 procent NL liet woensdag weten in een tweede zender geïnteresseerd te zijn.



    11-03-2009, 14:45 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over en uit: Arrow gestopt op FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow Classic Rock
    Het landelijke commerciële radiostation Arrow Classic Rock is in de nacht van dinsdag 10 maart op woensdag 11 maart uit de ether gehaald. Arrow Classic Rock kreeg geen uitstel van betaling bij de Rotterdamse rechtbank. Daarnaast kon het station ook geen kapitale investeerders meer vinden. Het station moet het Agentschap Telecom, de toezichthouder van de etherfrequenties in Nederland, nog een schuld betalen van bijna negen miljoen euro.

    Arrow Classic Rock verdwijnt niet helemaal uit de ether. Sinds dinsdagmiddag is de rockzender van Nederland te ontvangen op AM 828. Op deze middengolfzender was tot dinsdagmiddag de hitzender CAZ te horen. Deze zender gaat nu alleen door via kabel en internet.

    De Arrow Media Groep had tot woensdag 11 maart 2009 de tijd om het verschuldigde bedrag te betalen. Dat is Arrow tot op heden niet gelukt. De frequentieruimte zal nu worden verdeeld voor commerciële radiodoeleinden aan een andere radiostation voor de periode tot 1 september 2011.

    Op de website van Arrow is de volgende tekst te lezen: "Iedereen die Arrow de afgelopen weken heeft gesteund, bedankt. We zullen jullie via de Arrow-site op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Je kunt Arrow Classic Rock uiteraard nog gewoon ontvangen via de kabel, via internet en ook via de AM 828, te ontvangen in geheel Nederland. Stay tuned and keep on rocking."


    Arrow Jazz Fm 

    Het is een tragische dag voor Arrow Jazz FM. De Nederlandse commerciële radiozender Arrow Jazz FM, het zusterstation van Arrow Classic Rock, is sinds middennacht (11 maart 2009) niet meer via de FM te ontvangen. De Arrow Media Groep heeft een betaalachterstand aan het Agentschap Telecom, Arrow kon de schulden niet meer betalen. Het station is voorlopig nog wel via kabel en internet te ontvangen.



    11-03-2009, 00:40 geschreven door radionieuws
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne De Baetzelier weg bij Nostalgie (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Anne De Baetzelier is gestopt met haar weekendprogramma op Nostalgie. Sinds de start was ze zowel op zaterdag als zondag te horen tussen 12-14u.

    Onlangs raakte bekend dat Anne De Baetzelier tijdens de komende Vlaamse verkiezingen, op de tweede plaats staat op de lijst De Decker in Vlaams-Brabant.

    De enige overblijver in de Nostalgie programmering tijdens het weekend is Dieter Troubleyn tussen 08-12 uur.



    10-03-2009, 18:59 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart willen FM-frequenties Arrow (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en Erik de Zwart hebben zich gemeld bij het Agentschap Telecom om op de FM-frequenties van Arrow Classic Rock te komen. Dat heeft het Agentschap tegen het ANP gezegd. Gegadigden voor de frequenties van Arrow Jazz FM zijn er nog niet.

    Het Agentschap is al bezig de voorbereidingen te treffen voor een herverdeling. Arrow moet een betalingsacthterstand weg werken voor middernacht, anders worden de vergunningen ingestrokken. Maar daarmee blijft de schuld van bijna negen miljoen euro wel overeind.

    "Dit geld proberen we alsnog te vorderen. Daarvoor loopt al een gerechtelijke procedure, een zogenoemde invorderingsprocedure", aldus een woordvoerder van Agentschap Telecom. RadioFreak meldde in november vorig jaar al dat deze procedure gestart was.

    Radio 10 Gold verloor in 2003 de frequentieverdeling. Sky Radio kocht een pakket voor een gouwe ouwe zender (nu Radio Veronica). Het zond daarna nog wel uit via de 1008 AM op de middengolf. Maar door bezuinigingen werd daar in augustus 2007 mee gestopt.

    Kink FM deed op het laatste nippertje niet mee aan de verdeling in 2003 door internet problemen bij de Vereniging Veronica, waar de alternatieve zender deel van uitmaakt.

    Erik de Zwart is tegenwoordig op Radio Veronica te horen, onder andere als station-voice. Zijn interesse in het FM-pakket is opmerkelijk.



    10-03-2009, 18:00 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow Classic Rock op AM 828 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Caz! is zojuist op de middengolf vervangen door Arrow Classic Rock. Daarmee lijkt het steeds zekerder te worden dat Arrow in de loop van de avond van de FM af gaat.

    Vandaag nog moet een schuld van bijna negen miljoen euro worden afbetaald bij de overheid, anders moeten de uitzendingen per middernacht gestaakt worden. Agentschap Telecom trekt de vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in vanwege een structurele betalingsachterstand. Gisteren bepaalde de rechter dat er geen uitstel van betaling wordt verleend.

    Arrow-directeur Ad Ossendrijver zei eerder te hopen dat Arrow Jazz FM door kan gaan.  "Daar is het animo nog erg groot voor." Daarmee leek de hoop voor Arrow Classic Rock al vervlogen.

    Caz! werd op de 828 AM gezet nadat Arrow de zender had overgenomen in maart vorig jaar. De AM-zender staat in Heinenoord, vlakbij Rotterdam. Arrow bood 33.000 euro om op de frequentie uit te mogen zenden. Het vermogen is 20 kilowatt (overdag) en vijf kilowatt ('s nachts).

    Vlak na het verkrijgen van de 828 AM maakte Arrow bekend dat het wilde starten met een praatzender op de middengolf onder de naam 'Arrow Talks'. In april vorig jaar startte er testuitzendingen en toen werd gemeld dat in mei gestart zou worden. Later werd dat juni, maar het praatstation is nog altijd niet in de lucht.



    10-03-2009, 17:58 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ornelis & Rogiers tv-spot (B)
    www.ornelisenrogiers.be



    10-03-2009, 00:20 geschreven door radionieuws
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow krijgt geen uitstel van betaling (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Agentschap Telecom hoeft geen uitstel van betaling te verlenen aan Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam beslist, liet een woordvoerder van het Agentschap Telecom maandag weten.

    De eigenaar van de radiozenders had een kort geding aangespannen om meer tijd af te dwingen voor het oplossen van de betalingsachterstand van in totaal bijna 9 miljoen euro. De zenders hebben tot en met dinsdag de tijd om de gehele betalingsachterstand weg te werken, anders trekt de toezichthouder de vergunningen in. De FM-uitzending moet dan op 11 maart 0.00 uur zijn beëindigd.

    "We zijn tevreden dat de rechter ons besluit heeft gehandhaafd. Het betekent dat we zorgvuldig en weloverwogen hebben gehandeld. Het was bovendien ook niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen. Hoe vervelend ik het ook vind voor de luisteraars, wij zullen erop toezien dat de uitzendingen van beide radiostations uiterlijk 11 maart worden beëindigd", reageert directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.



    09-03-2009, 15:55 geschreven door radionieuws
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajoin Music gaat ... Ambigold komt (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf nu hoor je op de frequenties van Ajoin Music (106.7 & 107.8 FM in Aalst) City-Music Ambigold, met de allerbeste golden hits en het leukste van hier.

    Ajoin Music is er volgend jaar weer tijdens de carnavalsperiode.

    Online luisteren doe je HIER.



    08-03-2009, 01:06 geschreven door radionieuws
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staverman & Van Inkel presenteren vanuit 'vliegende studio' (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gijs Staverman en Jeroen van Inkel presenteren vanaf dinsdag 17 maart hun dagelijkse radioprogramma op Q-music vanuit een vliegende studio. Ze spelen ieder uur een spel met de luisteraars. Wanneer een luisteraar een vraag goed beantwoorden, gaat de vliegende studio één meter omlaag. Bij een fout antwoord gaat het gevaarte één meter omhoog. De luisteraar die de dj's veilig aan de grond weet te zetten wint 25.000 euro.

    De vliegende studio is niet alleen een compleet ingerichte radiostudio, er zijn ook twee slaapkamers, een badkamer, een keuken en een woonkamer. Gijs en Jeroen zullen gedurende deze actie de vliegende studio ook niet verlaten.

    De vliegende studio hangt aan een kraan en staat op de Grote Markt in het stadshart van Almere. De officiële aftrap van de vliegende studio wordt gegeven door Ruud de Wild. Hij zal de kraan bedienen en de vliegende studio naar het beginpunt van 20 meter hoogte brengen.



    06-03-2009, 00:23 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Explosieve stijging luisteren naar radio via internet (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit het onderzoek van Radio Basisondervraging 2008 uitgevoerd door Intomart GfK blijkt dat steeds meer Nederlanders naar radio via internet luisteren. 31,7 procent van de Nederlandse bevolking luisterde vorig jaar wel eens online radio, in 2007 was dit 27,9 procent.

    RAB-directeur George Bohlander: “De Radio Basisondervraging met een steekproef van ruim 22.000 respondenten geeft de laatste jaren een duidelijke ontwikkeling aan, dankzij het radio luisteren via internet groeit radio uit tot een multimedia platform. Radio en internet profiteren van elkaar en vormen samen een sterke combinatie en zijn de ‘ogen’ en ‘oren’ van steeds meer reclamecampagnes. RAB zal dit jaar een grootschalig onderzoek publiceren naar het luisteren van radio via verschillende platformen, waarbij vooral het internet luisteren nader onderzocht zal worden."



    06-03-2009, 00:21 geschreven door radionieuws
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (B)

    Cim golf 17 - Vlaanderen

     

    Marktaandeel

     

    01. Radio 2 – 30,23% (29,91%)

    02. Q-music – 18,10% (16,03%)

    03. Donna – 12,47% (14,34%)

    04. Studio Brussel – 9,78% (9,95%)

    05. Radio 1 – 8,20% (9,87%)

    06. 4fm – 5,87% (6,18%)

    07. Nostalgie – 1,87% (0,70%)

    08. Klara – 1,61% (2,03%)

     

    09. Topradio – 0,92% (0,65%)

    10. Be One – 0,84% (0,54%)

    11. Radio Contact – 0,83% (0,53%)

     

    Dagbereik (luisteraars)

     

    01. Radio 2 – 1.320.680 (1.343.280)

    02. Q-music – 975.810 (921.670)

    03. Donna – 733.330 (838.280)

    04. Radio 1 – 638.920 (699.020)

    05. Studio Brussel – 523.920 (639.640)

    06. 4fm – 346.540 (350.880)

    07. Klara – 124.960 (143.730)

    08. Nostalgie – 109.050 (41.130)

     

    09. Topradio – 71.200 (59.420)

    10. Radio Contact – 54.800 (50.370)

    11. Be One – 47.740 (39.920)

    Wallonië

     

    Marktaandeel

     

    01. Bel RTL – 17,98% (19,52%)

    02. Radio Contact – 17,16% (15,11%)

    03. VivaCité – 14,41% (12,25%)

    04. Nostalgie – 10,13% (9,78%)

    05. La Première – 8,96% (6,64%)

    06. Classic 21 – 6,85% (4,98%)

    07. NRJ – 4,94% (5,04%)

    08. Pure Fm – 2,90% (2,21%)

    09. Fun Radio – 2,38% (2,85%)

    10. Musiq 3 – 1,65% (1,88%)

    11. Sud Radio – 1,04% (1,08%)

    Reactie Q:

     

    Met een marktaandeel van 18,1 procent en een gemiddeld dagbereik van meer dan 975.000 luisteraars is Q-Music nog steeds de tweede grootste radiozender in Vlaanderen. Voorts versterkt de commerciële zender zijn positie als marktleider bij de jonge doelgroepen. Dat blijkt uit de recente luistercijfers (golf 17) van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

     

    De zender van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) zag bij de vorige meting (golf 16) zijn marktaandeel dalen tot 16,03 pct. De stijging bij golf 17, de meting tijdens de maanden september tot december 2008, is bijzonder positief, zegt Peter Bossaert, algemeen directeur van de Q-Group.

     

    De commerciële zender staat nog steeds sterk bij de jonge doelgroepen: een marktaandeel van 28,5 pct bij de 18- tot 44-jarigen, en 28,3 pct bij de 18-34-jarigen. "Uit een ander onderzoek blijkt trouwens dat Q-Music zijn markleiderschap sinds januari nog heeft versterkt. Met de vele veranderingen in het Vlaamse radiolandschap verheugt ons dat", aldus Bossaert.

     

    De andere zender van de VMMa, 4fm, bleef nagenoeg status quo: 5,9 pct marktaandeel tegenover 6,2 pct bij de vorige meting. "We zijn blij dat 4fm standhoudt in deze dynamische markt." De zender is volgens Bossaert klaar om op 1 april omgedoopt te worden tot JOE fm.

     

    Volgens programmadirecteur Erwin Deckers was deze meting erg belangrijk voor Q-Music. "In september gingen we van start met onze nieuwe ochtendshow 'Ornelis en Rogiers', de opvolger van 'Deckers en Ornelis'. 'Ornelis en Rogiers' is op korte tijd uitgegroeid tot een referentie in de ochtend en dat is een indrukwekkende prestatie."



    05-03-2009, 17:20 geschreven door radionieuws
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbert Bruynseels en Tess Goossens naar JOE fm (B) - UPDATE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Herbert Bruynseels, momenteel presentator op de commerciële radiozender Q-Music, zal vanaf 1 april de overstap maken naar JOE fm, de opvolger van radiozender 4FM. Hij zal er het programma 'Top 40 Hitarchief' presenteren. Dat maakte de radiozender vandaag bekend.

    Een ander nieuw gezicht is Tess Goossens, momenteel tv-presentatrice bij onder meer vtm, die van maandag tot vrijdag vanaf 20 uur 'Heartbeats' zal brengen, het romantische radioprogramma dat momenteel op 4FM gepresenteerd wordt door Truus Druyts. Druyts zal het programma voortaan op zondag presenteren, maar zal ook nog op weekdagen te horen zijn in het programma. Eerder raakte al bekend dat Raf Van Brussel en Alexandra Potvin het ochtendblok zullen presenteren.

    Herbert Bruynseels zal iedere werkdag te horen zijn in 'Top 40 Hitarchief' van 12 tot 13 uur. Bruynseels zal tijdens het programma telkens een hitlijst uit het verleden presenteren. Op zaterdag zal het programma lopen van 12 tot 15 uur.

    Leen Demaré, die al aan de slag was bij 4FM, zal iedere werkdag het programma Lilaleen brengen van 9 tot 12 uur. Een ander vertrouwd gezicht, Bert Geenen, presenteert van maandag tot vrijdag het programma 'Geenen Zever' van 13 tot 16 uur. De Spits met Jan, gepresenteerd door Jan Bosman, zal op werkdagen van 16 tot 19 uur te horen zijn. En van 19 tot 20 uur tenslotte is er iedere weekdag het non-stop muziekprogramma 'I Love The 80's'. In het weekend is er bovendien iedere ochtend het humorprogramma 'JOE kes'.

    UPDATE

    JOE tijdens de week

     

    Raf & Alexandra

    Elke ochtend, van 6u tot 9u, wordt op JOE de weg vrijgemaakt voor Raf Van Brussel en Alexandra Potvin. Een gezellig programma, niet alleen om prettig bij uit je bed te rollen, maar ook als gids doorheen de jachtige ochtendspits. De combinatie van Alexandra's ervaring met de frisheid van ongeleid projectiel Raf Van Brussel geeft ongetwijfeld voldoende energie om vol goede moed aan de dag te beginnen.

     

    Lilaleen

    Leen Demaré is elke dag, van 9u tot 12u, het kloppend hart van de werkvloer in LILALEEN. Jouw kickstart voor een happy werkdag. Bedrijven kunnen o.m. zelf een muzikaal kwartiertje met hun favoriete hits samen stellen. En voor de rest: The Smile, The Music.

     

    Top 40 Hitarchief

    Herbert Bruynseels blikt tussen 12u en 13u terug op '40 jaar Top 40'. Elke dag tovert hij een hitlijst uit het verleden te voorschijn. Een hitlijst, zoals een echte hitlijst moet klinken, met alle toeters en bellen. Gefundenes fressen dus bij de lunch.

     

    Geenen Zever!

    Bert Geenen mag vanaf 1 april iets langer uitslapen, want hij verruilt de ochtenduren voor de namiddag. Elke dag om 13u luidt zijn slogan Geenen Zever, met andere woorden alle aandacht voor de muziek. Een actuaquiz én de rubriek 'wij willen vinyl', de muzikale keuzes van een BV en van de JOE luisteraar, kruiden het programma tot 16u.

     

    De Spits met Jan

    Jan Bosman presenteert elke dag de avondspits van 16u tot 19u. Nieuws, weer, verkeer en natuurlijk de nodige muzikale power om vlot thuis te geraken.

     

    I Love The 80's

    We moeten er geen doekjes om winden, de jaren '80 waren muzikaal het allerbeste decennium. Elke weekdag, zeven dagen op zeven, vanaf 19u brengt JOE de eighties opnieuw non-stop tot leven met een uitgekiende collectie superhits.

     

    Heartbeats

    'Romantiek op de radio', dat is intussen synoniem geworden voor Heartbeats. Vanaf 1 april een uurtje later, vanaf 20u. Van maandag tot vrijdag is Tess Goossens onze romantische hulplijn, op zondag is het de beurt aan Truus Druyts. Truus hoor je bovendien ook nog altijd tijdens de week als 'problem solver' bij romantische 'issues'!

     

    JOE in het weekend

     

    In het weekend trekt JOE 's ochtends de humorkaart met het programma JOE kes. Van 9u tot 12u het beste uit de humorgeschiedenis én een plejade aan vlotte, leuke grapjassen. Dat in combinatie met de perfecte, muzikale drive, zorgen voor het ideale ochtendgevoel in het weekend.

     

    Verder krijg je op zaterdag een extra lange editie van het Top 40 hitarchief, opnieuw met Herbert Bruynseels. Een volledige top 40 uit het verleden dus, van 12u tot 15u.

     

    Ook in het weekend krijg je van 19u tot 20u I Love The 80's en vanaf 20u Heartbeats, op zondag gepresenteerd door Truus Druyts.



    04-03-2009, 21:47 geschreven door radionieuws
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM bereikt bijna de helft van doelgroep (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe VRT-radiozender MNM bereikt bijna de helft van zijn kerndoelgroep. In de week van 16 februari haalde de zender 1.013.783 luisteraars tussen 18 en 44 jaar oud.

    De radiozender haalt daarmee een marktaandeel van 47,3 procent.

    De hitzender bereikte in de eerste week van zijn bestaan nog 1.058.792 luisteraars in de doelgroep van 18-tot 44-jarigen. Zes weken later waren dat er nog 1.013.783, of bijna de helft van de kerndoelgroep.

    Ook de onlineplatformen van de zender bewijzen volgens de VRT dat de zender "slaagt in zijn opzet". De website van de zender kreeg in februari elke dag gemiddeld 14.000 bezoekers.

    Op de sociale netwerksites Facebook en Netlog heeft de radiozender respectievelijk 6.500 en 9.504 "vrienden".



    03-03-2009, 21:24 geschreven door radionieuws
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Contact Plus gestart (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sinds middernacht (2 maart) is radio contact plus van start gegaan op de circa 40 frequenties van het vroegere contact.
    Radio contact plus richt zich tot een doelgroep tussen de 45-65 jaar.
    Op de Brusselse frequentie (102.8 FM) is voorlopig een andere versie van het programma te horen.
    In Antwerpen (100.2 FM) gaan de reguliere contact programma's nog verder, in afwachting van de start van een nieuw product.

    Meer info later.


    02-03-2009, 10:33 geschreven door radionieuws
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Boat That Rocked

    Deze film moet je gezien hebben.
    Vanaf wo. 22 april ondermeer in Kinepolis.
    http://www.theboatthatrocked.co.uk/site/index.html



    01-03-2009, 15:03 geschreven door radionieuws
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit het 'Sky Radio huis': TMF + Veronica (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op maandag 2 maart start op TMF Radio het eerste gepresenteerde programma. DJ Jules van Hest gaat dagelijks van maandag t/m vrijdag van 15.00 – 18.00 uur een live programma presenteren voor de zender. Met het eerste gepresenteerde programma speelt TMF radio in op de interactieve gebruikswensen van hun jonge luisteraars. Zij kunnen via de website invloed uitoefenen op de inhoud van het programma. Zo is er elke dag om vijf uur de ‘Top 5 @ 5’, met de meest aangevraagde hits via de website TMFradio.nl. Naast de ‘Top 5 @ 5’ zal Jules van Hest ook het laatste popnieuws gaan brengen, interviews doen met BN’ers en luisteraars van TMF Radio bellen. Het tijdstip van de show (15:00 – 18:00) sluit perfect aan op het ideale luistermoment voor de jongeren die na lessen of colleges voor het avondeten TMF Radio tijdens het huiswerk kunnen beluisteren.

     


    Zaterdag (28/02) start Radio Veronica met een nieuw online radiostation; '80's Top 880'. Op dit nieuwe online station is de populaire hitlijst 'De 80's Top 880' te horen met de populairste hits uit de jaren ’80, die is samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars van Radio Veronica. 'De 80’s Top 880’ wordt ieder jaar uitgezonden op Radio Veronica. De lijst bevat 80’s klassiekers als 'Don't Stand So Close To Me' van The Police, 'Jeanny' van Falco, 'Born In The USA' van Bruce Springsteen en 'Holiday' van Madonna. Dit jaar staat U2 op nummer 1 met 'With Or Without You'. Station voice van het '80's Top 880' online station is Radio Veronica-DJ Erwin Peters.



    27-02-2009, 22:10 geschreven door radionieuws
    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode december 08 – januari 09

     

    01. Radio 2 - 12.8% (12.4%)

    02. Sky Radio - 9.9% (9.7%)

    02. Radio 538 - 9.9% (10.0%)

    04. 3FM - 7.9% (8.0%)

    05. Q-music - 6.8% (6.8%)

    06. Radio 1 - 6.6% (6.5%)

    07. Radio Veronica - 5.8% (5.7%)

    08. Radio 10 Gold - 2.7% (2.8%)

    08. 100%NL - 2.7% (2.7%)

    10. Arrow Classic Rock - 2.6% (2.5%)

    11. Radio 5 - 2.5% (2.8%)

    12. Classic FM - 2.3% (2.3%)

    13. Radio 4 - 1.9% (1.9%)

    14. Slam FM - 1.6% (1.7%)

    15. BNR nieuwsradio - 0.8% (0.7%)

    16. Arrow Jazz FM - 0.6% (0.7%)

    17. TMF radio - 0.3% (0.4%)

    18. Kink FM - 0.2% (0.2%)

    18. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    --  ORN - 12.8% (12.6%)

    --  CRN/E power - 3.5% (3.4%)

    --  Overige zenders - 5.7% (5.6%)



    26-02-2009, 09:48 geschreven door radionieuws
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderradio BEMBEM stopt ermee (B + NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De op kinderen gerichte online radiozender Radio BEMBEM, een samenwerking tussen Q-music en Studio 100, zal vanaf 1 maart niet langer te beluisteren zijn. Dat meldt de Qgroup (met nog Q-music en 4fm).

    Radio BEMBEM werd eind 2005 opgericht als online radioproject, met de hoop om later als volwaardig radiostation via de digitale ether overal ontvangen te kunnen worden. "Drie jaar later heeft de overheid echter nog steeds geen plannen om de ether te digitaliseren. Als radiostation kan je niet overleven zo lang je enkel via de kabel of online te beluisteren bent."

    De merknaam Radio BEMBEM blijft wel behouden. Mochten er toch digitale opportuniteiten ontstaan, dan kan het radiostation makkelijk heropstarten, stelt de groep. De stopzetting, die ook geldt voor Nederland, heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Alle medewerkers kunnen voltijds aan de slag bij de andere zenders van Qgroup.



    25-02-2009, 23:21 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs