RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode maart/april:


    01 Radio 2  -  11.7%  [11.5%]
    02 Radio 538  -  10.9%  [10.6%]
    03 Skyradio  -  10.4%  [10.2%]
    04 Radio 3FM  -  7.6%  [7.5%]
    05 Radio 1  -  7.2%  [7.5%]
    06 Veronica  -  5.9%  [5.7%]
    07 Q-Music  -  5.8%  [6.2%]
    08 Radio 10 Gold -  4.5%  [4.6%]
    09 Radio 4  -  2.1%  [2.1%]
    10 Caz  -  2.0%  [2.1%]
    11 Radio 5  -  1.8%  [1.7%]
    12 Slam FM  -  1.8%  [1.8%]
    13 Classic FM  -  1.8%  [1.9%]
    14 Arrow Classic Rock  -  1.4%  [1.4%]
    15 Arrow Jazz FM  -  0.5%  [0.5%]
    16 100%NL  -  0.5  [0.5%]
    17 BNR nieuwsradio  -  0.5%  [0.5%]
    18 Kink FM  -  0.4  [0.3%]
    19 TMF radio - 0.2 [0.2]



    18-05-2007, 10:02 geschreven door radionieuws
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe vzw's (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zijn drukke tijden in het staatsblad wat betreft het oprichten van vzw's om aanspraak te kunnen maken op één van de 16 nieuwe FM frequenties.
    Bruno Heyndrickx (Topradio) richtte er meteen 7 op: Life FM, Hamme FM, Hasselt FM, Waasland FM, Topradio Oost-Brabant, Topradio Tongeren en Topradio Westkust.



    17-05-2007, 00:00 geschreven door radionieuws
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort radionieuws uit Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen * Ex-Radio 10 Gold deejay Peter Holland gaat in de maanden juli en augustus een radioprogramma presenteren voor de regionale zender Radio M Utrecht. Hij is in deze maanden iedere zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur te horen met het muziekprogramma “Hollandse zomer”.

    * Edwin Evers heeft alsnog besloten om wat met zijn zangtalent te doen. Momenteel neemt de ochtenddeejay van Radio 538 een single op. Het gaat hierbij om een poprock duet. Met wie Evers dit duet opneemt is nog niet bekend gemaakt. Recent kwam Evers als winnaar uit de bus van het Tien-programma ‘Just the two of us’.

    * Telefonica heeft zijn 75 procent-belang in Endemol verkocht aan een consortium waaraan onder meer Cyrte Investments, het investeringsvehikel van mediaondernemer John de Mol (Radio 538, Radio 10 Gold, ...) deelneemt.


    15-05-2007, 16:59 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio Brussel even in oorlog met Q-Music (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Studio Brussel leeft tijdelijk op voet van oorlog met Q-Music. Oorzaak zijn de uitspraken van Q-Music-presentator Bjorn Verhoeven op de radio.
    In een interview met een luisteraar werd Studio Brussel flink aangepakt. De luisteraar was het beu dat hij op zijn werk de helft van de tijd naar StuBru moet luisteren. Dat is zo met de vakbondsdelegatie afgesproken. De andere helft van de werktijd wordt Q-Music gedraaid. In dat gesprek zei Bjorn Verhoeven onder meer: 'Als ik een Stubru-luisteraar zie, denk ik altijd: Jezus, die man is in 1982 blijven steken.'
    Bij Studio Brussel liet Peter Van de Veire dat fragment horen in zijn Grote Peter Van de Veire Ochtend Show. Hij riep de luisteraars op zijn radiocollega Bjorn Verhoeven via e-mail te bestoken met spam en andere virusmails.
    'Ik heb inderdaad enkele mails ontvangen,' reageert Bjorn Verhoeven, 'maar het was niet mijn bedoeling een rel te ontketenen.'



    15-05-2007, 16:53 geschreven door radionieuws
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe marketing & communicatiemanager voor Q-music en 4FM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige week nam de Vlaamse Mediamaatschappij, eigenaar van Q-music, de private radio 4fm over van Talpa, de investeringsmaatschappij van John de Mol. Met deze overname komen Q-music én 4fm samen onder één radiokoepel. Beide stations hebben hun eigen, duidelijk onderscheiden profiel. Q-music richt zich op de jongvolwassenen en is de voorbije jaren uitgegroeid tot hét spraakmakende popstation van Vlaanderen. 4fm richt zich tot de volwassen doelgroep 25 tot 54 jarigen, met een zeer muzikaal format zonder veel gepraat.Nu beide merken onder één dak zitten, is het marketing- en communicatiebeleid van Q-music en 4fm meer dan ooit een prioriteit. Daarom heeft de VMMA Els Lagrou aangetrokken als Marketing en Communicatie Manager voor beide radio's. Ze wordt per 1 juli verantwoordelijk voor het advertising-, events-, web- en line extensions-beleid van beide merken.



    11-05-2007, 23:26 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste boete voor Franstalige stoorzender (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De financiële radiozender BFM uit Brussel (107.6) kreeg van het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) een boete wegens het storen van twee radiozenders die in Vlaanderen uitzenden (Radio Ten uit Begijnendijk en Radio Prima uit Zottegem). De boete bedraagt 16.672 euro, of 3% van de omzet die BFM in 2005 boekte.
    Het is de eerste keer dat de telecomregulator een administratieve boete uitdeelt wegens het storen van Vlaamse radio's door Franstalige zenders. Volgens Georges Denef van het BIPT zijn er nog een handvol andere dossiers in voorbereiding. 'We hebben metingen gedaan op basis van de klachten van een tachtigtal radiozenders', zegt hij.
    Storingen van de FM-band door Franstalige zenders zijn Vlaanderen al jaren een doorn in het oog. De conflicten raakten niet opgelost als gevolg van communautaire touwtrekkerij tussen de gemeenschappen (bevoegd voor media) en het federale niveau (bevoegd voor telecom). Eind vorig jaar kwam er dan toch een samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franstalige Gemeenschap, waarbij aan het federale BIPT een rol werd toegekend als etherpolitie. Het akkoord treedt echter pas in werking wanneer de Franstalige Gemeenschap haar frequentieplan voor de FM-band klaar heeft, en dat kan nog duren tot midden volgend jaar.
    Het BIPT wilde daar blijkbaar niet op wachten en beroept zich nu op een wet van 2005 die toelaat om 'schadelijke storingen' te bestraffen. Het gaat dan om zeer zware storingen waarbij het luisteren naar een bepaalde zender onmogelijk wordt gemaakt. Met dit precedent probeert het BIPT ook een beetje af te tasten hoe ver het kan gaan.
    De kans bestaat dat BFM de bevoegdheid van het BIPT voor de rechtbank zal aanvechten. Maar bij het BIPT wordt toegegeven dat dat ook een beetje de bedoeling is: via een uitspraak van de rechtbank hoopt men meer duidelijkheid te krijgen over de bevoegdheidskwestie.
    De Vlaamse minister van Media, Geert Bourgeois, noemt de actie van het BIPT op zich positief, maar wijst erop dat de sanctie relatief klein is en dat er een procedure van anderhalf jaar aan is voorafgegaan. (bron: standaard.be)


    11-05-2007, 00:37 geschreven door radionieuws
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse radio in het zuiden (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijstje wordt steeds langer.
    Check je frequentie voor deze zomer:

    Xtra Fm => Costa Brava & Costa Blanca =>
    http://www.xtra.fm/
    Hallo Costa Holanda => Costa Blanca => http://www.hallocostaholanda.nl/
    Holland Fm 90.6 => Gran Canaria => http://www.hollandfm906.nl/
    Radio Decibel => Costa Blanca => http://www.decibel.nl/

    09-05-2007, 23:54 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Digitaal player (NL)


    Vanaf nu kan je de Radio Digitaal player op elke website of blog plaatsen. In Vlaanderen wil Sabam geen rechtstreekse links naar streams. In Nederland duikt dit ondertussen overal op. Voorbeeld is de nieuwe gratis krant 'Dag', die ook een radioplayer op zijn site heeft geplaatst. http://www.dag.nl
    Test de player hierboven ... want hij werkt!

    09-05-2007, 16:05 geschreven door radionieuws
    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4FM top 800 van de jaren '80 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van maandag 14 t.e.m. vrijdag 18 mei staat 4FM helemaal in het teken van de jaren '80 met de top 800 van de jaren '80.
    Er is ook een site in het leven geroepen met een handig stemsysteem, dat we al eerder zagen bij Nederlandse stations.
    Klik op het logo voor de site.


    08-05-2007, 22:01 geschreven door radionieuws
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Top Format heeft een nieuw jinglepakket gemaakt voor Radio 10 Gold.
    Sinds vandaag maandag zijn ze te horen op de kabel in Nederland, het internet en voorlopig nog even op AM1008.
    In de jingles spreekt men niet meer over deze middengolffrequentie, dus echt lang gaat het niet meer duren vooraleer hij uit gaat.

    Update: maak kennis met het nieuwe pakket op http://www.topformat.com/news/index_single.php?id=radio10gold


    07-05-2007, 23:38 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort radionieuws (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen * Zou Diederik Vanderveken nog plannen hebben met zijn sterrennet?
    Kijk op
    http://www.radiozeven.be

    * Vanaf morgen dinsdag is Alexandra Potvin (Q-Music) te zien als presentatrice op Life!tv.

    * Nu zaterdag start de 'Grote Nummer 1 Show' met Serge Van Gisteren op 'S Televisie'.
    Van de show is ook een radioversie beschikbaar, en via volgende link kan je zien op welke stations hij wordt uitgezonden:
    http://www.stelevisie.be/web/pag/PROGRAMMA/nr1show.html

    07-05-2007, 11:16 geschreven door radionieuws
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4FM opnieuw in Vlaamse handen (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het private radiostation 4FM is door de Nederlandse eigenaar Talpa verkocht aan de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), die in het Belgische radiolandschap al Q-Music controleert. Financiële details rond de overname werden niet meegedeeld.

    De overname van 4FM door de VMMa werd mogelijk gemaakt door een besluit van de Vlaamse gemeenschap van afgelopen zomer, waardoor private mediagroepen twee landelijke radiostations mogen uitbaten. De weg naar de overname van 4FM lag hiermee open.

     

    Complementair

    Volgens de VMMa zijn het profiel van Q-Music en van 4FM complementair aan elkaar. De twee radiostations werkten al samen op het gebied van nieuws, reclamewerving en financiële administratie. "Nu worden we één bedrijf met twee radiostations. Welke concrete gevolgen dat zal hebben zou de volgende weken duidelijk moeten worden, maar het gaat in elk geval om een investeringsverhaal. Onze bedoeling is om 4FM meer zuurstof te geven", verklaarde directeur Peter Bossaert van Q-Music. Hoeveel men in 4FM wil investeren, is nog niet duidelijk.

     

    Landelijk radiostation

    4FM werd opgericht in 1999 door Think Media en kreeg in 2001, net als Q-Music, een licentie als landelijk radiostation. De zender richt zich vooral op 25- tot 45 jarigen, met veel muziek en weinig commentaar tussen de platen door. In 2002 nam Deficom 4FM over van Think Media. Eind 2004 kwam het station in handen van het Nederlandse Talpa, de investeringsmaatschappij van John De Mol. Nu is het dus opnieuw in Vlaamse handen.

     

    6,9%

    De zender heeft een marktaandeel van 6,9 procent bij iedereen ouder dan 10 jaar en 10,1 procent bij de kerndoelgroep. Uit de jongste CIM-luistercijfers bleek ook dat 4FM het aantal luisteraars zag toenemen, terwijl bij Q-Music zich een dalende trend voordeed. Bij het radiostation werken 19 mensen. De jaaromzet bedraagt zo'n 5,5 miljoen euro.

     

    Radio Mango weg

    Peter Bossaert liet ook nog verstaan dat Roularta, dat de helft van de VMMa in handen heeft, radio Mango van de hand zou doen. De groep is daartoe verplicht: in het Vlaamse decreet staat immers dat één mediagroep twee landelijke stations mag hebben, zonder deelname in een regionale omroep. Algemeen wordt trouwens verwacht dat de regionale omroepen in Vlaanderen op korte termijn gaan samenwerken tot een derde 'landelijk' radionet. (bron: hln.be)



    02-05-2007, 18:47 geschreven door radionieuws
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelopen week in Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Nederlandse radiolandschap staat zoals altijd nooit stil. In het kort overlopen we de afgelopen week.

    * Maandag 7 mei kunnen we kennis maken met het nieuwe Radio 10 Gold. Wat er allemaal staat te gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Dat de middengolfzender 1008 in de loop van mei wordt uitgeschakeld staat wel al vast.

    * Vanaf 2 oktober heeft Nederland er een nieuwe tv-zender bij. Op
    http://www.hetgesprek.tv wordt een formule gehanteerd die lijkt op het format talkradio. Eén van de initiatiefnemers is Ruud Hendriks (Slam Fm).

    * Volgens radioactive.blog.nl zou Q-music Nederland in 2006 een verlies geleden hebben van 8 miljoen euro.

    * 18 lokale omroepen in Nederland die niet tevreden waren over hun frequentie hebben van Agentschap Telecom een nieuwe gekregen in de benedenband. Kan Vlaanderen nog wat van leren.

    * Het Nederlandse radionieuws kan u terugvinden op http://www.radio.nl & http://www.radiofreak.nl


    29-04-2007, 13:18 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-music weekend (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw in de programmatie van het Q-music weekend is Erika Van Tielen. Enkele maanden geleden was ze nog te zien op het digitale kanaal VTM Kerst. Vroeger zat ze bij Ketnet.
    De radiotoekomst van Erika ziet er goed uit, want ze heeft een geweldige radiostem.


    29-04-2007, 13:02 geschreven door radionieuws
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanoma stelt nieuwe strategie voor (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aimé Van Hecke, de gedelegeerd bestuurder van Sanoma Magazines België, heeft vrijdag zijn toekomstplannen voor de Belgische dochter van de Finse mediagigant voorgesteld aan de geschreven pers. Hij had het onder meer over meer samenwerking tussen redacties, meer aandacht voor multimedia en uitbreiding van het aanbod. Van Hecke wil de weekbladen Humo en Story grondig hervormen om marktleider Dag Allemaal naar de kroon te steken. "We gaan Dag Allemaal niet kopiëren, we gaan uit van onze eigen sterktes."

    En dan ...

    "Aandacht voor internet, radio en televisie"
    "Sanoma moet de komende jaren zelf radio en tv kunnen produceren. Het is geen doel op zich, maar een middel om de relatie met de lezer te versterken, om dagelijks contact te hebben met onze lezers", zegt Van Hecke in de pers.


    28-04-2007, 17:28 geschreven door radionieuws
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe vzw's (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het kader van de mini-erkenningsronde die binnenkort wordt georganiseerd, verschijnen de eerste nieuwe vzw's in het staatsblad.
    Het is duidelijk dat het netwerk Crazy Fm zijn zinnen gezet heeft op de vrije frequenties in De Haan en Nieuwpoort. Daarvoor werden 2 nieuwe vzw's opgericht. Ook in Gent werd een nieuwe opgericht met als doel ondermeer radio-uitzendingen. In Gent is de 105.7 Fm beschikbaar.
    Wordt vervolgd ...


    27-04-2007, 15:27 geschreven door radionieuws
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen radiostoringen meer in Brusselse tunnels (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komt een nieuw radiotransmissiesysteem in de Brusselse autotunnels waardoor radio luisteren er vanaf oktober 2007 mogelijk wordt. Het nieuwe systeem gaat vijftien miljoen euro kosten.

    Tot nu toe waren in de Brusselse autotunnels slechts twaalf radiostations beluisterbaar. Dat worden er in de toekomst 34. 24 stations hebben al een overeenkomst gesloten met het Brussels gewest voor de uitzending van hun fm-signaal. Het gaat om de zenders van de VRT- en RTBF-radio, Nostalgie, Bel RTL, Contact, FM Brussel, Q Music, 4FM, Ciel, NRJ, Mint en BFM. Er kunnen in de toekomst dus nog 10 radiostations bij.



    24-04-2007, 10:45 geschreven door radionieuws
    21-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetradio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier nog wat recente cijfers ivm luisteren naar internetradio:

    - de afgelopen week hebben 11% van de Amerikanen in de categorie 12+ naar onlineradio geluisterd. Bij de groep 18-34 was dat 16%, bij 18-49 14%

    - in Nederland was het cijfer van personen die luisteren naar radio via het internet afgelopen jaar (2006) 23,4%. Een jaar eerder was dit 19,3%.



    21-04-2007, 18:28 geschreven door radionieuws
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers Frankrijk (FR)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Parts de marché %

    2006
    (janv-mars)

    2006
    (nov-dec)

    2007
    (janv-mars)

    Evolution

    RTL

    11.3

    12.4

    12.5

    0.1

    NRJ

    12.1

    11.5

    11.9

    0.4

    France Inter

    9.6

    10

    9.9

    -0.1

    Europe 1

    9.3

    8.9

    9.4

    0.5

    France Info

    9.5

    8.9

    8.7

    -0.2

    Skyrock

    8.1

    7.6

    7.9

    0.3

    Nostalgie

    7.8

    8

    7.8

    -0.2

    France Bleu

    6.5

    6.6

    6.7

    0.1

    Fun Radio

    6.2

    6.4

    6.5

    -0.1

    Europe 2

    5.2

    5.5

    5.8

    0.3

    Chérie FM

    5.9

    5.9

    5.6

    -0.3

    RMC

    4.8

    5

    5.5

    0.5

    RFM

    5.1

    5.3

    5.1

    -0.2

    RTL2

    4.5

    4.8

    4.8

    0

    Rire et Chansons

    3.4

    3.6

    3

    -0.6



    20-04-2007, 00:21 geschreven door radionieuws
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers Nederland (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode februari/maart:


    01 Radio 2  -  11.5%  [13.4%]

    02 Radio 538  -  10.6%  [10.5%]

    03 Skyradio  -  10.2%  [9.6%]

    04 Radio 3FM  -  7.5%  [7.7%]

    05 Radio 1  -  7.5%  [7.5%]

    06 Q-Music  -  6.2%  [5.8%]

    07 Veronica  -  5.7%  [5.3%]

    08 Radio 10 -  4.6%  [4.5%]

    09 Radio 4  -  2.1%  [2.2%]

    10 Caz  -  2.1%  [2.0%]

    11 Classic FM  -  1.9%  [2.0%]

    12 Slam FM  -  1.8%  [1.6%]

    13 Radio 5  -  1.7%  [1.4%]

    13 Arrow Classic Rock  -  1.4%  [1.5%]

    15 Arrow Jazz FM  -  0.5%  [0.6%]

    16 100%NL  -  0.5  [0.5%]

    17 BNR nieuwsradio  -  0.5%  [0.4%]

    18 Kink FM  -  0.3  [0.2%]

    19 TMF radio - 0.2 [0.1]

     

    --  ORN  -  13.9%  [14.2%]

    --  CRN  -  2.6%  [2.4%]

    --  Overige zenders  -  6.9%  [6.7%]



    19-04-2007, 09:34 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs