RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Q tv-spot (B)


    20-02-2009, 11:31 geschreven door radionieuws
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4FM wordt JOE FM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiozender 4FM verandert op 1 april van naam en wordt JOE FM. De commerciële zender moet dynamischer worden en krijgt als baseline 'the smile, the music'. De doelgroep blijft dezelfde, met name 30- en 40-jarigen. Ook muziek blijft een heel belangrijk ingrediënt van JOE FM.

     

    De VMMa nam in mei 2007 4FM over, na Q-Music de tweede landelijke commerciële radiozender in Vlaanderen. In januari 2008 investeerde de moedergroep van onder meer Vtm fors in de radio.

     

    "Te veel grijze muis"

    De volgende, logische stap is de zender van de achter- naar de voorgrond brengen, zegt Peter Bossaert, algemeen directeur van de Q-group. "Vanaf dit jaar willen we 4FM echt activeren en zijn profiel versterken. We geloven sterk in 4FM, maar de zender was eigenlijk nog te veel een grijze muis. We moeten daar niet flauw over doen: 4FM is een goed radiostation, maar geen sterk merk."

     

    "Andere jingles"

    En dus hebben de radiomakers aan de Medialaan in Vilvoorde de voorbije maanden eens flink nagedacht over de toekomst van 4FM. Ze stelden vast dat Q-Music, onder meer met zijn talrijke acties, bruist en spettert. "De radiomakers van 4FM moesten meer op de rem staan. Daarom willen we een ander radiostation maken, met een andere naam, een ander logo en andere jingles", aldus programmadirecteur Erwin Deckers.

     

    "Iets met een hoek af"

    JOE FM moet staan voor vrolijkheid, energie, verrassing en spontaniteit. De zender moet ook een 'ondeugend' karakter hebben, "iets met een hoek af". Ten bewijze: van het groene logo is ook een hoek af. "Joe is een naam waar je niet om heen kan, iemand die je niet kunt negeren. JOE FM moet minder een grijze muis zijn en moet bij de luisteraars vooral veel binnenpretjes opwekken", zegt programmadirecteur Bert Geenen.

     

    De goede dingen van 4FM blijven behouden. "Zeker nu MNM een jonger doelpubliek wil bereiken, willen wij de 30- en 40-jarigen niet afvallen. En ook de muziek, veel muziek, blijft centraal bij JOE FM", zegt Deckers. De nadruk ligt daarbij op instant herkenbare hits.

     

    Potvin en Van Brussel

    JOE FM schiet op 1 april uit de startblokken. "En dat is geen 1 april-grap", zegt Bossaert. Aan het programmaschema wordt momenteel nog gewerkt, maar de stemmen voor het ochtendblok liggen al vast: Alexandra Potvin, bekend van onder meer TV1, Donna en Q-Music, en zanger Raf Van Brussel. "Deze twee presentatoren stralen 'personality' uit. In elk radioblok moet iemand zitten die persoonlijkheid uitstraalt", aldus Deckers.

     

    "Ook bij radio crisis"

    Volgens Bossaert is deze naamsverandering een duidelijke investering en geen besparing. "De crisis woedt zeker ook in het radiolandschap, maar we kunnen daar wel aan weerstaan."

    4FM haalt momenteel meer dan 6 procent marktaandeel. Volgens Bossaert heeft de Q-Group geen specifiek hogere marktaandelen voor ogen met JOE FM. "Het is perfect zoals het nu is, maar het marktaandeel mag altijd hoger klimmen."



    19-02-2009, 18:08 geschreven door radionieuws
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle Vlaamse radiozenders krijgen een vergunning tot 2016 (B)

    Eerstdaags wordt een nieuw mediadecreet goedgekeurd, waarin staat wat de media, van nationale kranten over lokale radio's tot bloggers, wel en niet mogen doen. De voorbije dagen voegde de meerderheid van de Commissie Media van het Vlaams Parlement nog aanpassingen aan dat decreet toe, waarvan sommige erg verregaande gevolgen kunnen hebben.

    Radio:

    Wanneer radiozenders in het verleden een uitzendvergunning kregen, dan geldde die voor negen jaar. Die van Q-music en 4fm bijvoorbeeld zouden in 2010 verlengd moeten worden. Dat zal niet nodig zijn. Alle Vlaamse radiozenders krijgen nu een vergunning tot 2016. Ondertussen wordt onderzocht hoe het frequentieplan hertekend kan worden. Voor 2016 zullen alle frequenties dan opnieuw moeten uitgereikt worden, inclusief die voor de zenders van de VRT. Een paar jaar geleden is hetzelfde gebeurd in Nederland, wat daar voor een totaal nieuw radiolandschap gezorgd heeft.

    (bron: De Morgen)



    17-02-2009, 11:12 geschreven door radionieuws
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow moet uit de ether (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Agentschap Telecom trekt de vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz vanaf 11 maart 2009 in. Hiertoe is besloten vanwege een structurele betalingsachterstand. Momenteel staat Arrow een schuld van 8.891.710 miljoen euro bij de Staat. De uitzending van beide omroepen moet uiterlijk 11 maart om 00.00 uur gestaakt zijn.

    "Met de eigenaren zijn in een eerder stadium betalingsregelingen afgesproken. Hieraan is herhaaldelijk niet voldaan. Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen. Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt om de vergunningen in te trekken", aldus directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.

    Volgens het Agentschap Telecom heeft Arrow Classic Rock een betalingsachterstand van 6.852.500 euro en bij Arrow Jazz FM staat nog voor 2.039.120 euro aan rekeningen open bij het Agentschap Telecom.

    Volgens verantwoordelijk Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk moeten vergunninghouders gewoon voldoen aan hun betalingsverplichtingen anders ontstaat oneerlijke concurrentie tussen vergunninghouders die wel netjes aan hun verplichtingen voldoen en zij die menen niet te kunnen betalen.

    Ad Ossendrijver, eigenaar van de Arrow Media Groep, zegt tegenover het ANP dat dit traject wat hem betreft nog niet is afgelopen. "We zijn met de overheid in gesprek over het maken van betalingsregelingen die acceptabel zijn in deze tijd van recessie. We hebben gevraagd om een verzachtend regime om Arrow in de gelegenheid te stellen dit in eigen tempo op te lossen. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in deze rigide maatregel. Het is jammer dat de luisteraars twee prettige zenders wordt ontnomen, terwijl er een oplossing is. De radioluisteraars dreigen de dupe te worden."



    16-02-2009, 17:02 geschreven door radionieuws
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google stopt met radioreclame (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bedrijfsstrategie van zoekmachinegigant Google leek gebrand op het lanceren van zoveel mogelijk verschillende online diensten. Maar in tijden van economische krimp ziet zèlfs Google zich genoodzaakt om de focus te verleggen naar de echt winstgevende kernactiviteiten. Drie jaar geleden startte de zoekmachine met de verkoop van advertenties voor radio. Een samenwerking met honderden radiozenders en een investering van ruim één miljard euro ten spijt, Google AudioAds stopt ermee.

    Google stopt met bijna al haar activiteiten om een positie te verwerven op de radiomarkt als advertentie-intermediair. Deze beslissing van het Amerikaanse bedrijf betekent ook dat er veertig banen verdwijnen.

    Google Audio Ads blijft nog tot eind maart 2009 beschikbaar voor de adverteerders. Google wil zich met de techniek die ze voor de radioreclames in huis hebben gehaald, gaan richten op de verkoop van commercials in streaming audio.



    13-02-2009, 14:02 geschreven door radionieuws
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satellietradio-uitbater Sirius XM wil Chapter 11 aanvragen (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl de Amerikaanse satellietoperator Sirius XM Radio zich opmaakt om bescherming onder Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswetgeving aan te vragen, heeft satellietmogol Charles Ergen van EchoStar aangeboden de schulden van Sirius XM te herstructuren en honderden miljoenen dollars nieuw kapitaal aan te brengen.

    Sirius XM kampt met een schuldenberg van in totaal 3,25 miljard dollar, waarvan er eind deze maand 175 miljoen dollar dient te worden ingelost. Het bedrijf heeft advocaten ingehuurd om, mogelijk over enkele dagen, Chapter 11 aan te vragen.

    Sirius XM is in 2008 ontstaan na de aankoop door Sirius Satellite Radio van zijn concurrent XM Satellite Radio, dat in het bijzonder de satellieten Rock en Roll uitbaat ten behoeve van mobiele radio-ontvangers, bijvoorbeeld in auto's. Het bedrijf draait niet op reclame, maar op abonnementen. Sinds juli is het marktaandeel van het fusiebedrijf met meer dan 96 procent gekelderd.

    De operator kreunt ook onder dure contracten met programmamakers zoals Howard Stern, en ondervindt ook de crisis in de automobielwereld. Er dienen zich immers klanten aan wanneer zij een wagen kopen met satellietradio aan boord.

    Indien Sirius XM failliet zou gaan, wordt dat één van de grootste slachtoffers van de kredietcrisis. Met meer dan vijf miljard dollar aan activa zou het de tweede grootste Chapter 11-procedure zijn dit jaar, na Smurfit-Stone.

    Een redding kan er komen van het satelliettelevisiebedrijf EchoStar Corp van satellietmogol Charles Ergen. Ergen heeft aangeboden de schulden van Sirius XM te herstructureren en honderden miljoenen dollars te investeren in ruil voor het verwerven van controle over het bedrijf. Het zou niet zijn bedoeling zijn de bestaande aandeelhouders uit te kopen, wat nochtans vele investeerders in het bedrijf hadden verhoopt.

    Sirius XM heeft een vroegere poging tot overname door EchoStar al eens verworpen. Indien het tot een faillissement komt, zal dat wellicht niet tot een onderbreking van de diensten leiden waarvan reeds 20 miljoen Amerikanen gebruikmaken.



    11-02-2009, 23:08 geschreven door radionieuws
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simone Walraven terug als radio-dj (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oud radio-dj bij Veronica, Countdown-presentatrice en actrice Simone Walraven maakt haar comeback op de radio. Ze gaat wekelijks een programma presenteren op KX-radio.

    Ook twee andere BN’ers gaan een programma maken op KX; die namen worden bekendgemaakt op 14 februari. Simone Walraven was in de jaren 80 één van de dj’s bij het roemruchte Hitradio Veronica. In 1987 volgde ze Adam Curry op als presentator van Countdown.

    Een jaar later stopte ze met presenteren om de wereld over te gaan reizen. Nu, 20 jaar later, pakt ze de draad weer op met een eigen show op de zender van Rob Stenders.



    09-02-2009, 23:56 geschreven door radionieuws
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe MNM tv-spot (B)
    www.mnm.be



    05-02-2009, 19:25 geschreven door radionieuws
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Fm nu ook in Kortrijk (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Club Fm heeft een extra frequentie aan zijn al uitgebreide lijst toegevoegd.
    Voortaan kan men in Kortrijk luisteren via 104.4 FM. Voorheen was op deze frequentie Crazy Fm te horen.
     



    Overzicht 21 Club Fm frequenties:
     
    Aalter 107.4 fm
    Antwerpen 105.1 fm
    Berlare/Dendermonde 107.4 fm
    Brugge 106.0 fm
    Dendermonde/Hamme 105.2 fm
    Diksmuide/Kortemark 106.6 fm
    Eeklo 106.3 fm
    Gent 104.9 fm
    Kortrijk 104.4 fm (501 watt)
    Lokeren/Lochristi 106.6 fm
    Lier 107.5 fm
    Maldegem 105.9 fm
    Middenkust 105.6 fm
    Midden West-Vlaanderen 96.2 fm (501 watt)
    Oostkust 106.2 fm
    Waarschoot/Zomergem 105.6 fm
    Waregem/Wielsbeke 107.3 fm
    Westhoek/Ieper 105.7 fm
    Westkust 107.2 fm
    Zele/Lokeren 107.0 fm
    Zelzate/Evergem 106.9 fm


    02-02-2009, 23:09 geschreven door radionieuws
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw ochtendteam Radio Veronica bezoekt concurrentie (NL)
    www.radioveronica.nl



    01-02-2009, 11:05 geschreven door radionieuws
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode november - december 2008:


    01. Radio 2 - 12.4% (9.7%)

    02. Radio 538 - 10.0% (11.2%)

    03. Sky Radio - 9.7% (8.9%)

    04. 3FM - 8.0% (8.0%)

    05. Q-music - 6.8% (6.7%)

    06. Radio 1 - 6.5% (6.9%)

    07. Radio Veronica - 5.7% (6.1%)

    08. Radio 5 - 2.8% (2.8%)

    08. Radio 10 Gold - 2.8% (2.8%)

    10. 100%NL - 2.7% (2.6%)

    11. Arrow Classic Rock - 2.5% (2.8%)

    12. Classic FM - 2.3% (2.3%)

    13. Radio 4 - 1.9% (1.9%)

    14. Slam FM - 1.7% (2.0%)

    15. BNR nieuwsradio - 0.7% (0.8%)

    15. Arrow Jazz FM - 0.7% (0.8%)

    17. Caz - 0.4% (0.5%)

    17. TMF radio - 0.4% (0.5%)

    19. Kink FM - 0.2% (0.2%)

    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    --  ORN - 12.6% (13.2%)

    --  CRN/E power - 3.4% (3.7%)

    --  Overige zenders - 5.6% (5.6%)



    29-01-2009, 11:06 geschreven door radionieuws
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doek valt voor Caz ... Arrow Talks binnenkort in de lucht (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow gaat in het tweede kwartaal van dit jaar starten met praatzender Arrow Talks op de 828 AM. Dat blijkt volgens mediabureau Zigt uit de tariefkaart die de radiozender toegestuurd heeft. Caz! gaat daarmee definitief uit de lucht. De nieuwe praatzender neemt ook de kabelfrequenties en internetstream over van Caz!.

    De hitzender werd op de frequentie gezet nadat het de zender had overgenomen in maart vorig jaar. De AM-zender staat in Heinenoord, vlakbij Rotterdam. Arrow bood 33.000 euro om op de frequentie uit te mogen zenden. Het vermogen is 20 kilowatt (overdag) en vijf kilowatt ('s nachts).

    Vlak na het verkrijgen van de 828 AM maakte Arrow bekend dat het wilde starten met een praatzender op de middengolf onder de naam 'Arrow Talks'. In april vorig jaar startte er testuitzendingen en toen werd gemeld dat in mei gestart zou worden. Later werd dat juni, maar het praatstation is nog altijd niet in de lucht.

    Arrow Talks sluit beter aan op de twee bestaande zenders van Arrow, te weten Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Een deel van de programmering van laatstgenoemde zender zal ook worden doorgeplugd op Arrow Talks. Voor de invulling van het nieuws, de achtergronden en actualiteiten op de nieuwe zender werkt Arrow onder meer samen met PCM. Of de zender ook Arrow Talks zal heten, is nog niet definitief.

    Volgens Zigt zal de gehele programmering van de nieuwe zender binnenkort bekend worden gemaakt.



    27-01-2009, 19:27 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video laatste Soulshow / Ferry Maat (NL)
    www.radioveronica.nl



    27-01-2009, 19:17 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe webradio's VRT starten vandaag (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De VRT start vandaag dinsdag 27 januari met vier nieuwe internetradio's: Radio 1 Classics, Radio 2 De Topcollectie XL, StuBru Rock It! en Klara Jazz. Zo krijgen vier specifieke doelgroepen een aanbod op het internet dat inspeelt op hun muziekbehoeften.
    Alle radionetten samen brengen een muziekaanbod dat een breed publiek aanspreekt. De VRT programmeert immers vanuit een geïntegreerde visie en stemt zijn netprofielen goed op elkaar af. Elk radionet heeft bovendien zijn eigen muziekprofiel en unieke muziekwaarden. Zo weet de mediagebruiker altijd goed wat hij muzikaal kan verwachten van elk net.
    De VRT wil echter meer doen. De omroep komt met vier nieuwe radiostromen tegemoet aan de muziekbehoeften van specifieke doelgroepen. Via het internet kunnen muziekliefhebbers luisteren naar hun favoriete genre. Op het uur is een nieuwsuitzending voorzien.

    De vier nieuwe radiostromen:
    - Klara Jazz : jazzmuziek
    - Radio 1 Classics : klassieke pop en rock
    - StuBru Rock It! : alternatieve rockmuziek
    - Radio 2 De Topcollectie XL : melodieuze muziek - met bijzondere aandacht voor Vlaamse muziek

    Naast deze nieuwe radiostromen hebben enkele netten reeds geruime tijd een extra audiostroom:
    - MNM Hits : non-stop hits
    - Klara Continuo : non-stop klassieke muziek
    - Ketnet-webradio : populaire muziek voor kinderen, interviews, “weetjes”, …
    - Nieuws+ : doorlopend de laatste nieuwsuitzending

    Alle radiostromen zijn net zoals de VRT-radionetten te vinden op de VRT-internetspeler. De radionetten en Klara Continuo, MNM Hits en Nieuws+ zijn ook via DAB te beluisteren.



    27-01-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iPhone blijkt populair voor streaming radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duizenden Nederlanders zetten iedere dag niet meer een radiotoestel maar hun iPhone aan om radio te luisteren, ook onderweg. 

    Dat blijkt uit een inventarisatie door Emerce bij twee providers van streaming audio voor de Apple-telefoon.  

    Mobilaria, een bedrijf waar Erik de Zwart een belang in heeft, lanceerde afgelopen week Tunin.fm voor de iPhone. Dat is een programma om via Umts en Gprs naar 400 radio's te kunnen luisteren.  

    Dennis Kokkelink van Mobilaria: "Gemiddeld zitten we op 2,29 downloads via iTunes App Store per minuut. Als het goed is, gaan we vandaaag dus over de 33.000 à 35.000 geïnstalleerde programma's heen. Luistertijden meten we nog niet, dat gaan we doen zodra we een luistertijdensysteem voor ons iPhone-platform hebben gebouwd." 

    In totaal zijn er via Apple App Store inmiddels 500 miljoen programma's gedownload. 

    Jim Souren van Nederland.fm meet al langer de luistertijden van internetradio via het web. Die data verkoopt hij aan omroepen in binnen- en buitenland. Sinds kort heeft hij ook nauwkeurig zich op welke zender hoe vaak wordt aangeroepen en hoe lang men gemiddeld luistert.  

    Een speciale applicatie voor de iPhone liet Souren niet bouwen."Die komt er ook niet. Onze gebruikers vragen er althans niet naar. Ze weten de weg naar onze site goed te vinden, zelfs al toen hij nog niet eens officieel was gelanceerd". 

    Uit cijfers van Souren blijkt dat de iPhone-pagina's in december 220.000 keer werden opgevraagd. De gemiddelde bezoekduur op een pagina, wat ongeveer gelijk staat aan de luisterduur, was 14:50 minuten. De top 5 zenders scoorden aanmerkelijk hoger:

     

    3FM - 37 minuten

    Radio 538 - 26 minuten

    Radio 1 - 36 minuten

    Radio 2 - 39 minuten

    Slam FM - 25 minuten

     

    "We hadden met de site Nederland.fm in december een nieuw record met 8.756.045 luisteraars, 4.782.339 bezoekers en 577.416 unieke bezoekers. Van de iPhone-pagina openden we ook versies in België en Duitsland en Frankrijk."



    25-01-2009, 11:54 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Sky Radio tv-commercial (NL)


    25-01-2009, 00:23 geschreven door radionieuws
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendshow voor Rick van Velthuysen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rick van Velthuysen, momenteel te horen in het weekend op Radio Veronica, wordt de nieuwe ochtendjock van het station. Hij komt op de plek van Colin Banks (Ook Goeiemorgen) die volgens Van Velthuysen iets anders gaat doen bij Radio Veronica.

    Vanaf 2 februari presenteert Van Velthuysen de nieuwe show MogguhRick, elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur. "Het wordt in elk geval een programma met veel muziek", zegt Van Velthuysen. "Verder zullen we niet zo focussen op heel bekend Nederland, maar meer op de reguliere zaken die mensen bezig houden. Het wordt een opgewekt ochtendprogramma met humor. Uitdagend, maar zonder te shockeren."

    De deejay wil met MogguhRick ook het land in gaan. "Dat doen we onder meer met een verslaggever die we op pad sturen. We gaan ook kijken of we ons op bepaalde locaties kunnen ‘etaleren’. Ik wil het programma niet per definitie altijd vanuit een Gooische studio maken, maar ook tussen de mensen.”

    Van Velthuysen blijft naast zijn nieuwe show ook op zaterdag en zondag te horen op Radio Veronica met WeekendRick.



    23-01-2009, 01:15 geschreven door radionieuws
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Nederlandstalige muziek op VRT-radiozenders (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De VRT gaat meer Nederlandstalige muziek programmeren op Radio 1 en Radio 2. Daarnaast wil de openbare omroep de muziekprofielen van de radiozenders duidelijker aflijnen.

    Afgelopen zomer voerde de VRT een kwalitatief onderzoek uit bij de luisteraars met als doel het muziekaanbod op de radio's nog beter af te stemmen op hun behoeftes.

    "Alle radiozenders brengen muziek voor een breed publiek, maar het netprofiel van elke zender moet permanent afgestemd worden op de respectievelijke doelgroep", legt Isabelle Baele, content directeur media, uit.

    Naast het normale aanbod komt er vanaf 27 januari een gepersonaliseerd aanbod op het internet. Zo kunnen muziekliefhebbers luisteren naar hun favoriete genre. De muziekstroom van Radio 1 op het net wordt classics, Radio 2 focust op melodieuze muziek, Klara op jazz, Studio Brussel op alternatieve rock en MNM op hits.

    Uit het onderzoek bleek niet expliciet dat de luisteraars meer Nederlandstalige muziek willen horen. "Om een duidelijk statement te maken dat de VRT absoluut het Nederlandstalig repertoire wil promoten, moet dat repertoire nog meer aandacht krijgen in de muziekprofielen van de openbare zenders", aldus Baele.

    Radio 1 moet minstens 10% van zijn muziektijd besteden aan Nederlandstalige producties, bij Radio 2 moet dat stijgen tot 25%.

    De openbare omroep pleit wel voor meer kwaliteitsvolle Vlaamse producties. In de week van 31 januari tot 6 februari organiseert de VRT de Vlaamse Muziekweek. Alle radio's besteden dan extra aandacht aan de Vlaamse muziek.



    20-01-2009, 23:15 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM belooft geen fouten meer in mix van dj Regi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zowel het danceprogramma van Regi als ‘Mix & Match’ draaiden vrijdagavond op MNM in de soep. De kakelverse radiozender van de VRT wijt de problemen aan een fout in het computerprogramma maar heeft inmiddels de bug gedetecteerd en verwijderd. “Zulke situaties mogen dus niet meer voorvallen”, belooft Björn Verdoodt van de VRT-persdienst.
    Toen de MNM-luisteraars vrijdagavond om 20 uur afstemden op ‘MNM Dance: Regi’ hoorden ze de Heusdense dj zeggen: “Je luistert nog steeds naar MNM Dance”.
    Wat erop wees dat MNM begonnen was met het uitzenden van het tweede uur in plaats van het eerste. Toen de helmboswuivende entertainer rond 21 uur afscheid nam van de luisteraars - een uur te vroeg dus - werden die niet getrakteerd op het eerste uur ‘MNM Dance’, maar op een complete herhaling van het vorige uur.
    “Het is absoluut onze bedoeling dat Regi zoveel mogelijk live zal komen draaien in de radiostudio. Maar omdat Regi zo’n drukbezet man is, hebben we besloten om voor de eerste weken vooropnames te maken. Tijdens zo’n vooropname is er een fout opgetreden in het computerprogramma”, verduidelijkt Björn Verdoodt.
    “Intussen is de bug gedetecteerd en verwijderd. Zulke situaties mogen dus niet meer voorvallen. Als goedmaker hebben we speciaal voor de liefhebbers het ontbrekende uur op de site van MNM gezet.”
    Ook tijdens ‘Mix & Match’ liep het mis. Opnieuw werd eerst het tweede uur uitgezonden.
    “Dezelfde bug heeft op dezelfde avond tweemaal toegeslagen”, erkent Verdoodt. “Gelukkig was de MNM-technicus er ditmaal wél op tijd bij om het eerste uur nadien uit te zenden. Wat mogelijk was omdat je te maken hebt met twee aparte geluidsbestanden.”



    20-01-2009, 11:46 geschreven door radionieuws
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Contact+ terug in Brussel (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sinds afgelopen zaterdag (17/01) hoor je in Brussel op 102.8 Fm niet meer de nederlandstalige versie van radio Contact, maar wel Contact+.
    Sinds 1 januari is er op het netwerk van Contact in Vlaanderen non-stop muziek te horen, in afwachting van de start van Contact+ binnen enkele weken.
    Het station in onze hoofdstad ging dus als eerste van start, en richt zich op een publiek tussen de 45 en 65 jaar.
    Het wordt omschreven als een brusselse zender. Voorlopig is er enkel non-stop muziek te horen (met ook veel franse chansons), 2x per uur de aankondiging 'radio contact brussel 102.8 Fm' en de frans gezongen 'radio contact plus' jingles.


    19-01-2009, 10:41 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs