RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stereo installatie blijft populairste platform om radio te luisteren (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio luisteren via een 'gewone' radio of stereo installatie is nog steeds het populairst onder de Nederlandse luisteraars (42%). Dit blijkt uit het Radio Platformonderzoek 2011 wat Intomart GFK voor  RAB heeft uitgevoerd. Het gebruik van de stereo installatie loopt ten opzichte van 2009 wel 3 procent terug.  De autoradio staat op plaatst twee met 28 procent

    Radioluisteren via Digitale Settop Box, laptop, MP3speler en smartphone neemt juist toe. Vooral onder jongeren, fulltime werkenden en studenten neemt het gebruik van de nieuwe platforms toe.

    Per platform scoren Sky Radio en Radio 538 vaak als favoriete zenders. Hieronder  volgt een overzicht wat per platform de favoriete zender is:

    Platform   Station
    Radio/stereo installatie   Sky Radio
    Digitale Settop Box   Radio 538
    PC/tablet   Radio 538
    Autoradio   Sky Radio
    Mobiel/Smartphone   Radio 538
    Draagbare radio   Sky Radio
    iPod/MP3 speler   Radio 538



    18-10-2011, 15:45 geschreven door radionieuws
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diskjockeys: Edwin Evers is de koning (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Edwin Evers is volgens zijn collega's de beste dj van Nederland. Onbetwist. Dat valt op te maken uit een onderzoek van Nieuwe Revu, waarbij 15 dj's hun persoonlijke top-5 maakten.
    Erik de Zwart roemt Evers' humor. Voor Michiel Veenstra is Evers 'de koning'. Giel Beelen is vooral gecharmeerd 'van die lach in zijn stem'. Daniël Dekker: Een perfecte host: de koning van de Nederlandse radio.



    12-10-2011, 15:40 geschreven door radionieuws
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wise Buddah maakt nieuw jinglepakket voor Sky Radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sky Radio verandert na 23 jaar haar audiologo. "Het nieuwe jinglepakket sluit beter aan bij de huidige muziekmix op het station en de vernieuwde branding en marketingstrategie van Sky Radio", aldus het radiostation. Het pakket is gemaakt door het Britse bedrijf Wise Buddah.

    "Het zal voor sommige trouwe luisteraars even wennen worden om na 23 jaar een nieuw Sky audiologo te horen. Maar het was hoog tijd voor een complete makeover. Je moet met je tijd meegaan en we wilden jingles die optimaal aansluiten bij de nu populaire Sky artiesten." Zegt Uunco Cerfontaine, Chief Creative Officer Sky Radio Group.

    "De jingles zijn ingezongen in de studio in Londen door zeer ervaren Engelse en Amerikaanse zangers waaronder hitzangeres Lucie Silvas, die in 2006 nog een nummer 1 hit scoorde in Nederland, met 'Everytime I Think Of You', samen met Marco Borsato." Anthony Timmers van 'Capital of Media' heeft samen met Arjan van Lierop van Sky Radio de definitieve versies geproduceerd met de stationvoices Kas van Iersel en Marlayne Sahupala en het resultaat van al die maanden werk is sinds vanmiddag op Sky Radio te beluisteren."

    Luister HIER naar enkele jingles.


    07-10-2011, 23:56 geschreven door radionieuws
    29-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode juli/augustus 2011.
    Klik op de afbeelding.
    (via radio.nl)


    29-09-2011, 09:57 geschreven door radionieuws
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medewerkers Kink FM komen met Pinguin Radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een groep medewerkers van Kink FM begint op 1 oktober met een internetstation: Pinguin Radio. Wie er precies aan meewerken in onduidelijk.
     
    "Het is geen 'doorstart' van Kink FM, het is niet op de kabel, alleen via internet. Maar het belangrijkste: de muziek, waar het om draait, zal te horen blijven", zo laat Jantien van Tol, station manager van Kink FM weten op Twitter.
     
    Kink FM stopt deze week na 16 jaar met uitzenden, omdat eigenaar V-Ventures er de stekker uit heeft getrokken. Sinds vorige week is daarom de Kink 1600, met de 1600 beste platen ooit, te horen. De nummer 1 wordt vrijdagavond om even voor twaalf uur gedraaid.

    www.pinguinradio.nl


    28-09-2011, 13:41 geschreven door radionieuws
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding voor de periode juni/juli 2011.
    (via radio.nl)


    04-09-2011, 21:31 geschreven door radionieuws
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 in Zuid-Limburg op de FM door samenwerking met station in Lanaken (B - NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Radio 538 is voortaan overdag te beluisteren in het zuiden Limburg op 106 FM. Het station is een samenwerking aangegaan met de lokale zender Ping FM uit Lanaken. In onder meer Maastricht wordt op die zender tussen middernacht en zeven uur 's avonds Radio 538 doorgegeven.
     
    Radio 538 had de laatste jaren in Zuid-Limburg al een AM-frequentie, maar door deze frequentie is het voor het eerst dat Radio 538 rond Maastricht te ontvangen is op de FM.
     
    Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "Ik ben zelf fan van Maastricht. Het is heerlijk om vanaf Amsterdam tot in Maastricht naar de FM te kunnen luisteren."


    30-08-2011, 12:34 geschreven door radionieuws
    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong radiotalent mag zich 's nachts bewijzen op Q-Music (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiozender Q-Music gaat vanaf maandagnacht 24 op 24 presenteren. 's Nachts krijgt jong radiotalent de kans om zijn sporen te verdienen.

    Q-Music testte deze zomer al het programma 'Insomnia', dat het blok tussen 1 en 4 's nachts opvult. Die testcase is goed verlopen en in het nieuwe zendschema krijgt het programma een definitieve plaats.

    "We hebben veel jong radiotalent dat we een kans willen geven", zegt Filip Teerlinck van Q-Music. "De beste test voor een nieuwe presentator blijft toch de stress van een live publiek. Omdat er 's nachts nog een blok van drie uur vrij was krijgen zij nu hun kans van 1 tot 4."

    De vier nieuwe presentatoren, Felice Dekens, Sara Steegen, Frederika Del Nero en Xander Peeters, presenteren 'Insomnia' voortaan vijf nachten per week, van maandag- tot vrijdagnacht.



    29-08-2011, 22:15 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow Jazz FM komt terug in ether (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow Jazz FM komt terug in de ether. Het radiostation zat van 2004 tot en met maart 2009 ook in de ether, maar moest die uitzendingen staken vanwege financiële problemen.

    Eigenaar Exceed Jazz heeft een landelijke FM-vergunning gekregen voor de jazz-zender. Dat heeft het Agentschap Telecom bekendgemaakt.

    Het is de bedoeling dat Arrow Jazz vanaf 1 september weer op de FM te ontvangen is. De zender gaat zowel analoog als digitaal uitzenden.



    29-08-2011, 22:02 geschreven door radionieuws
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 haalt podcasts van sites na conflict met Buma Stemra (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 538 verklaart naar eigen zeggen 'de oorlog' aan muziekrechtenorganisatie Buma Stemra. Radio 538 haalt per direct de populaire dance-podcasts '538 Dance Department' en 'Powermix' van alle websites. Dat meldt de radiozender vandaag in een persbericht. Met de podcasts kunnen luisteraars gratis 538-producten terugluisteren.

    Buma Stemra vond de vergoeding die 538 hiervoor betaalde niet genoeg en meldde eerder dat deze 'naar een redelijk niveau' moest worden getild. Maar volgens 538 blijkt nu dat de zender 'bijna 100 keer zoveel' moet gaan betalen. Daarop heeft 538 de podcasts teruggetrokken.

    Jan-Willen Brüggenwirth zegt graag mee te willen betalen aan de muziek die de zender gebruikt, 'maar dan wel zonder mes in de rug.'

    Radio 538 zegt dat de zender tot voor kort jaarlijks 240 euro per podcasttitel betaalde. Vanmorgen meldde Buma/Stemra volgens een zegsvrouw dat dat bedrag omhooggaat naar 1 cent per download. Jaarlijks worden de podcasts van het radiostation 6 miljoen keer gedownload, aldus Radio 538. Dat zou de zender ruim 60.000 euro kosten, aldus de woordvoerster.

    Volgens Buma/Stemra is het nieuwe tarief nodig omdat podcasts veel muziek bevatten, die nu bijna wordt weggegeven. De nieuwe tarieven gaan voor de hele branche gelden, aldus een zegsman.


    24-08-2011, 14:03 geschreven door radionieuws
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe CIM luistercijfers / 2011-2 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het marktaandeel van de VRT-hitzender MNM is tussen de maanden april en juni gestegen van 8,0 naar 9,4 procent. MNM is daarmee de sterkste groeier binnen het Vlaamse radiolandschap. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers (golf 2011-2) van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), die vandaag werden bekendgemaakt.

    De stijging van het marktaandeel van MNM is opvallend, omdat de "opvolger" van Radio Donna er na zijn oprichting fors op achteruit was gegaan. Die neerwaartse trend wordt nu omgebogen, maar met 9,4 procent blijft MNM nog altijd duidelijk onder de slotkoers van Radio Donna (12,5 procent).
     
    De andere zenders van de openbare omroep deden het de voorbije maanden doorgaans minder goed. Radio 2 ziet zijn marktaandeel afnemen van 30,6 naar 29,5 procent, maar blijft wel de grootste radiozender van Vlaanderen. Ook Studio Brussel (van 11,8 naar 10,7 procent) en Klara (van 2,6 naar 2,0) gaan erop achteruit. Voor Radio 1 is er wel een winst van 0,3 procentpunt weggelegd. De informatiezender komt nu uit op een marktaandeel van 9,0 procent.
     
    De radiozenders van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) gaan er globaal genomen op vooruit. Het marktaandeel van Q-Music, de grootste stijger bij de vorige meting van het CIM, blijft min of meer stabiel (van 15,7 naar 15,5 procent). JOE
    fm wint dan weer 1,1 procentpunt en klokt af op 7,4 procent. Nostalgie ten slotte stijgt van 4,8 naar 5,4 procent.

    1. Radio 2: 29,5 % (30,6 % ) 
    2. Q-music: 15,5 % (15,7 % ) 
    3. Studio Brussel: 10,7 % (11,8 % ) 
    4. MNM: 9,4 % (8,0 %) 
    5. Radio 1: 9,0 % (8,7 %) 
    6. JOE fm: 7,4 % (6,3 % ) 
    7. Nostalgie: 5,4 % (4,8 % ) 
    8. Klara: 2,0 % (2,6 % )

    TOPradio: 0,9%
    Club Fm: 0,4%



    18-08-2011, 15:45 geschreven door radionieuws
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizerstad FM wordt Radio Oranje Nationaal (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na bijna 30 jaar onafgebroken uitzenden slaat Keizerstad FM een compleet nieuwe richting in. Met ingang van 16 september is Radio Oranje Nationaal via de zenders van Keizerstad FM te beluisteren.

    “Natuurlijk ga je bij zo’n beslissing niet over één nacht ijs” zegt Ignas Kuppens, mede-eigenaar van de Oostelijke Media Groep BV, vergunninghouder van verschillende regionale FM frequenties en directeur van Keizerstad FM. “De smaak en wensen van luisteraars veranderen regelmatig. Als radio-ondernemer ben je dan ook continu bezig om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarbij heb ik samen met mijn compagnon André Bax de focus gelegd op het zeer populaire Nederlandse product.”

    De 51-jarige Kuppens zet zelf ook een punt achter zijn bijna 30-jarige jubileum als directeur van de zender. “Met het stoppen van Keizerstad FM is voor mij ook het moment gekomen om na zoveel tropenjaren het stokje over te geven aan de jongere garde”, aldus Kuppens. “Keizerstad FM in de huidige vorm af te sluiten is natuurlijk niet niks, maar het geeft anderzijds erg veel voldoening over wat er in de afgelopen jaren is bereikt. Het wordt tijd voor een frisse wind via onze ether- en kabelfrequenties. Onze adverteerders en relaties reageren ook positief en daar zijn we blij mee. Wij zijn er van overtuigd dat Radio Oranje Nationaal via onze sterke zenders in Arnhem en Nijmegen een succesvol radiostation gaat worden.”

    Radio Oranje Nationaal is gelieerd aan TV Oranje, een televisiestation dat een enorm publiek bereikt. Toen Nico Silvius, commercieel directeur van de TV-zender, startte met een radioversie in Brabant en op zoek was naar uitbreiding, was de keus snel gemaakt” zegt Kuppens. Nico Silvius, oprichter en oud eigenaar van RADIONL, geeft desgevraagd aan dat in het nabije verleden luisteronderzoeken hebben aangetoond dat Nederlandse plaatjes superpopulair zijn. “Er is een groeiend publiek voor dit genre. Hoe zou het anders komen dat concertpodia als de Gelredome en Arena avond aan avond volgeboekt zitten met muziek afkomstig uit Nederland. Denk hierbij aan Marco Borsato, De Toppers, Symphonica in Rosso met Nick en Simon, Piratenfestijnen, ga zo maar door. Welke buitenlandse artiest krijgt dat voor elkaar?”, aldus Silvius.

    De luisteraar die na 16 september afstemt wordt voornamelijk getrakteerd op Nederlandse hits van vroeger en nu. “Kijk er niet gek van op als je ook Dennie Christian, Spargo, George Baker, BZN en The Cats voorbij hoort komen, want die passen er prima bij!” zegt Silvius.

    Radio Oranje Nationaal is vanaf 16 september te beluisteren via zenders in Arnhem FM 95.5, Nijmegen FM 94.2 en via alle kabelnetten in Gelderland.



    12-08-2011, 00:48 geschreven door radionieuws
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KX Radio in zwaar weer, Stenders zoekt partners (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De internetzender van radiofenomeen Rob Stenders, KX Radio, heeft het zwaar. Het station for the love of music zendt alleen uit op het internet en haalt zijn inkomsten uit advertenties en andere commerciële activiteiten. Het is echter te weinig. ”Inkomsten halen we uit advertenties en andere commerciële activiteiten, zoals radiomaken in opdracht van bedrijven. Maar het is te weinig. We moeten huur betalen aan Eyeworks, we moeten geld afdragen aan auteursrechtenorganisaties als Buma/Stemra en er zijn nog wat oude schulden. We halen nu echt alles uit onze studio-apparatuur. Mark Reman moet vaak zesdehands stekkerdozen solderen. Om te overleven moet er heel snel een partner komen, anders redden we het niet,” aldus Rob Stenders in de VARA Gids.

    Het station is al bij menig potentieel radio-investeerder langsgeweest, nog zonder resultaat. ”We hebben nog meegedaan aan de recent gehouden veiling van FM-frequenties. Er kwamen er twee beschikbaar. We hadden wat potjes met geld gevonden, we hadden een doortimmerd business-plan en we dachten dat we een goede kans maakten. Maar ineens bleek dat we 19 miljoen euro moesten meenemen voor alleen een frequentie. Dat is voor ons niet op te brengen. Voor niemand, denk ik.”

    Helemaal hopeloos is het niet. Er lopen nog gesprekken met een eventuele sponsor en die zullen na de zomer worden afgerond. Dan kan KX Radio waarschijnlijk weer op oude voet verder, via het internet.

    Bij KX zijn veel bekende mensen te horen. Denk aan Rob Stenders en Fred Siebelink. Maar ook aan namen als Nico Dijkshoorn, Kluun, Henk Westbroek, Tjitse Leemhuis (beter bekend als Tjibbe) en nog een hoop dj’s van grote radiozenders als Radio 538, Q-music en 3FM.



    10-08-2011, 22:55 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOVEC: brand in zendmast Lopik ontstaan in installaties Broadcast Partners (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De brand in de zendmast van IJsselstein (Lopik) is ontstaan in de installaties van Broadcast Partners. Dat heeft zendmastbeheerder NOVEC tegen de NOS gezegd. De klanten van de zenderoperator mogen sinds de brand maar op tien procent van hun vermogen uitzenden vanuit de zendmast. Vooral de zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Q-music hebben daar last van. NOVEC wil eerst weten wat de oorzaak van de brand is, voordat er weer op vol vermogen uitgezonden kan worden.

    Directeur Robert-Jan van der Hoeven van Broadcast Partners wil dat er op zeer korte termijn een oplossing komt, anders stapt zijn bedrijf naar de rechter. Volgens hem wilde NOVEC dat er een installatie in de zendmast kwam waarmee gemeten kan worden hoe warm de zenders worden en zijn die nu geplaatst. NOVEC wil eerst dat een extern bedrijf kijkt of alles daarmee in orde is. "Wij willen geen herhaling van Smilde", aldus een woordvoerder.

    Het gaat overigens om een tussenoplossing. Er zou dan met twintig procent van het vermogen uitgezonden mogen worden. NOVEC wil pas op vol vermogen uitzenden, als het onderzoek naar de brand is afgerond. Volgens de zendmastbeheerder verzuimt Broadcast Partners vooralsnog om op bepaalde vragen antwoord te geven. Volgens Van der Hoeven van Broadcast Partners klopt dat niet. "Het onderzoek wordt door externe mensen gedaan, daar hebben wij weinig mee te maken. Wij willen gewoon dat die zenders weer op vol vermogen kunnen draaien."

    Dezelfde situatie speelt ook in de zendmast van Wieringen. Daar staat een soortgelijke zendmast.



    10-08-2011, 22:27 geschreven door radionieuws
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeizame strijd voor FM-dekking bij EUradio.fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In augustus 2009 startte EUradio.fm een project om een Engelstalige radiozender op te starten voor de internationale gemeenschap in Brussel. Daarmee wil EUradio.fm de ruim 250.000 expats bereiken en de kloof tussen Belgen en de internationale gemeenschap dichten.
    De financiering was al vroeg verzekerd en in een mum van tijd bestond EUradio uit een pan-europees team van professionele presentatoren, journalisten, bestuurders en investeerders. Maar de FM-dekking bleek een moeizame strijd te zijn.
    EUradio.fm kon niet de nodige technische vergunningen bekomen om dit initiatief in Brussel te realiseren, "maar blijft zich bewust van het gebrek aan informatie voor de Europese gemeenschap en houdt de ogen open voor alternatieven". Het initiatief zal opnieuw voorgelegd worden tijdens de toekenning van de hernieuwde Vlaamse FM-erkenningen in 2016.
    Dus blijft het stil op 106.5 Fm?



    09-08-2011, 20:17 geschreven door radionieuws
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding voor de periode mei/juni 2011.
    (via radio.nl)


    21-07-2011, 11:12 geschreven door radionieuws
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe beheersovereenkomst VRT (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat betreft de radio: op de radio zullen 25% Vlaamse producties te horen zijn. Dat is een verhoging van de huidige regel van 20%, maar in de praktijk haalde de VRT dat cijfer van 25% al. Voor Radio 2 is het streefcijfer vastgelegd op 30 procent en voor Radio 1 op 15 procent.

    Radio Vlaanderen Internationaal komt te verdwijnen. De tekst zegt dat de zender overbodig is geworden in het internettijdperk.


    15-07-2011, 23:14 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiostations slecht te ontvangen door kortsluiting en brand in zendmasten (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De radiostations die antennes hebben staan op de zendmast in IJsselstein (bij Lopik) en Hoogersmilde zijn slecht of niet te ontvangen. In de zendmast in IJsselstein is brand en kortsluiting geweest. In de zendmast in Hoogersmilde is op 180 meter hoogte brand uitgebroken. Even na 15:30 uur is het bovenste deel, de stalen constructie, van de Drentse toren ingestort. Ook in de zendmast in Lopik was vanochtend kort brand, na kortsluiting. De zendapparatuur in de zendmast is tot nader order uitgeschakeld. Het uitschakelen van de zenders is voor de brandweer noodzakelijk om brandinspectie uit te kunnen voeren.

    IJsselstein
    De brand woedde volgens RTV Utrecht in de top van de toren en zou door zuurstofgebrek vanzelf weer zijn gedoofd. In de schacht van de toren is giftige rook blijven hangen. De brandweer mag om veiligheidsredenen niet de toren in. De toren moet daarom op natuurlijke wijze ventileren. Het kan nog wel tot na het weekend duren voor de rook is verdwenen.

    Radio 1 is als nieuwszender sinds 17:00 uur op 747 AM te ontvangen. Volgens zenderoperator Broadcast Partners zit nu zo'n 80 procent van Nederland zonder radio.

    Hoogersmilde
    De brand in Hoogersmilde zat in het bovenste deel van de toren. Vanuit daar worden alle FM-zenders en Digitenne van KPN uitgezonden. De brandweer was net samen met de politie bezig een aantal woningen die in een straal van 300 meter rond de mast stonden, te ontruimen. Zendmastbeheerder NOVEC bekijkt op dit moment of er een verband zit tussen de branden in de twee zendmasten. 

    Er gaan geruchten dat de mast in Smilde oververhit is geraakt, omdat de zenders de capaciteit van de zenders IJsselstein moesten opvangen. De brand in IJsselstein was vanochtend al, de brand in Hoogersmilde brak uit rond het middaguur.

    De zendmast in Hoogersmilde is 294 meter hoog en werd in 1959 opgeleverd.



    15-07-2011, 19:52 geschreven door radionieuws
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen uitspraak in zaak Buma/Stemra tegen Nederland.fm (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er komt geen uitspraak in een kort geding dat Buma/Stemra had aangespannen tegen Nederland.fm. De rechtbank in Den Haag vindt dat het spoedeisende karakter ontbreekt. De auteursrechtenorganisatie had de website aangeklaagd vanwege het gebruik van radiostreams. "Wij zijn van mening dat een inbreuk op het auteursrecht altijd spoedeisend is", zo reageert Buma/Stemra. De organisatie beraadt zich op vervolgstappen.

    Of het embedden van radiostreams een nieuwe openbaring van muziek is moet nu later worden uitgezocht. Buma heeft in 2009 een tarief ingevoerd voor het embedden van radiostreams op internet. Na die tijd zijn er rekeningen gestuurd naar websites als Nederland.FM. Nederland.FM voert als verweer dat het embedden geen nieuwe openbaring is.

    Buma stelt van NederlandFM nog ruim 34.000 euro aan licenties tegoed te hebben. Daar komt overigens nog 30.000 euro aan wettelijke rente bij. Wanneer de rechtbank nu verwacht uitspraak te doen is onduidelijk.


    09-07-2011, 00:00 geschreven door radionieuws
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio voert 'muziekgarantie' weer in (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sky Radio voert de 'muziekgarantie', waarbij een plaat tijdens een werkdag slechts één keer te horen is, opnieuw in. Het station doet dat ditmaal onder de noemer 'No Repeat Workday'.
     
    In 2006 voerde Sky Radio de 'muziekgarantie' voor het eerst in. Tussen 9:00 en 17:00 uur werd er nooit een dubbele plaat gedraaid. Hier kwam toen kritiek op van RTL FM, omdat die eenzelfde format al eerder hadden ingevoerd.
     
    Twee jaar later liet Sky Radio de muziekgarantie weer los. "Een garantie is bij ons ook een 100 procent garantie en die belofte kunnen we niet meer volledig waarmaken. Daarom is de garantie alleen voor de actuele hits die populair zijn onder onze luisteraars, losgelaten", zei het station daar toen over.
     
    Nu kiest Sky Radio dus toch weer voor de muziekgarantie de zender verkoopt het als iets nieuws. "Een unieke stap, want geen andere radiozender in Nederland geeft deze harde garantie af", schrijft Sky in een persbericht.
     
    "Wekelijks luisteren ruim 3,5 miljoen Nederlanders op het werk naar de radio. Uit onderzoek blijkt dat mensen juist dáár meer variatie willen. Daarom hebben we besloten vanaf maandag deze unieke garantie af te geven" zegt algemeen directeur Ab Trik over de 'muziekgarantie'. We merken dat de actuele hits van artiesten als Adele en Bruno Mars in korte tijd net zo populair zijn als klassiekers van Madonna of Phil Collins."


    07-07-2011, 17:44 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs