RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Q-music commercial (B)
    Te bekijken op VTM, 2BE & Jim.



    14-12-2008, 10:44 geschreven door radionieuws
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contact stopt met gepresenteerde programma's (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio Contact Vlaanderen stopt op 31 december met live-uitzendingen. Contact blijft wel non-stop uitzendingen verzorgen. 'In de huidige economische toestand raken we met onze doelgroep niet meer vooruit', zegt topman Francis Lemaire.

    'Eind deze maand veranderen we de koers van Contact Vlaanderen', zegt Lemaire. 'Adverteren voor de jeugd blijkt moeilijk. Bovendien zal de vervanger van Donna, MNM, zich ook weer meer richten op de jeugd. Wij beschikken niet over dezelfde budgetten als de VRT. Desondanks hadden we een gaatje gevonden: een jong en commercieel product. Jammer maar helaas haalden we niet het beoogde luisterpubliek, ondanks het feit dat we veel respons kregen.'

    Radio Contact Vlaanderen bereikte via lokale zenders zo'n 0,9 procent van de Vlaamse luisteraars, goed voor zo'n 60.000 paar oren. Contact Vlaanderen mikte op een jeugdig publiek. 'Nationaal valt zo'n product al moeilijk te verkopen, lokaal is het nog moeilijker', weet Lemaire.

    Een mogelijke redding, een samenwerking tussen Contact en B-One, werd eerder deze week afgeblazen. 'In juni werd een akkoord getekend, maar in de huidige slechte economische toestand werd officieel bevestigd dat het plan om een nieuwe nationale zender op te richten, niet zou doorgaan.'

    Vijf presentatoren verliezen hun job, andere werknemers zouden aan de slag kunnen blijven binnen de groep. Wim Corneillie (38) uit Tremelo, de prettig gestoorde 'Vlaamse stem' die elke ochtend in lieftallig gezelschap veel luisteraars enthousiast wakker maakte, zet alvast zijn ochtendshow te koop op eBay. 'Ik verkoop mezelf en de show aan iedere radio', zegt Wim. 'Het presenteren zit in mijn kleren en in mijn benen. Het presenteren zelf kan rustiger of nog zotter. Ik ben ook niet gebonden aan één muziekgenre. Ook Frans Bauer en Laura Lynn kondig ik met plezier aan', zegt de ochtendman.

    Met het stopzetten van de live-uitzendingen komt een eind aan 28 jaar Radio Contact in de Vlaamse ether. De naam zou wel blijven bestaan, en na de feestdagen wordt gewerkt aan een mogelijk nieuw product.
    Bron: destandaard.be


    ---

    Radio Contact Vlaanderen stopt per 31 december 2008 met (live)uitzendingen vanuit Neder-over-Heembeek. Wel blijft ‘de dolfijn’ (voorlopig?) non-stop muziek brengen.

    Francis Lemaire vertelde het nieuws op een bijeenkomst met oud contact medewerkers.

    Eind juni werd er een overeenkomst gesloten tussen Be One en Contact, maar wegens de economische toestand werd de deal recent afgeblazen.

    Op de Contact frequenties in eigen beheer hoor je dus vanaf 01/01/09 non-stop muziek.

    De andere Contact stations schakelen over naar andere samenwerkingsverbanden of brengen een eigen product.

    Bron: http://lucdegroot.skynetblogs.be/



    12-12-2008, 12:31 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GrootNieuwsRadio stopt ermee (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GrootNieuwsRadio staakt om 12:00 uur de uitzendingen. Het christelijke radiostation, dat sinds een jaar uitzendt op de middengolffrequentie 1008 AM, ziet zich door financiële problemen genoodzaakt te stoppen. Na 12:00 uur vanmiddag zal er nog enkele dagen non-stop muziek worden uitgezonden.

    GrootNieuwsRadio directeur Evert ten Ham beschrijft het als "een beslissing die ongelooflijk veel pijn doet. Juist nu het aantal reacties op de uitzendingen sterk toeneemt, het aantal donateurs nog steeds groeit en de reclame-inkomsten beginnen te stijgen, moet de stekker eruit." Tot 12:00 uur neemt hij in een speciaal programma afscheid van de luisteraars.

    De exploitatie van GrootNieuwsRadio kost op jaarbasis ruim één miljoen euro. De verwachting was dat door financiële steun van bedrijven, instellingen en particulieren en inkomsten uit commercials de zender op termijn zou kunnen gaan werken met een sluitende begroting. Ondanks de recente groei in aantallen donateurs en commercials, zijn de inkomsten sterk achtergebleven bij de verwachtingen, waardoor de zender moet ophouden met haar uitzendingen. "Fondsen om de groei nog verder te kunnen ondersteunen zijn er helaas niet meer", zo laat de zender weten.

    De exploitatiekosten zijn tot dusver volledig gedragen door Floor de Groot, directeur van De Groot Beheer, een bedrijf dat eigenaar is van enkele drukkerijen. Die onderneming is gezond en dat wil De Groot graag zo houden. Het was voor hem niet meer verantwoord om alleen de kosten van de zender te blijven dragen.

    "Mijn hoop en gebed waren steeds dat er meer ondernemers bereid zouden zijn samen met mij het financiële risico van de zender te dragen", zegt De Groot. "Die hulp is echter uitgebleven en daardoor moeten we nu wel stoppen. Het is enorm spijtig. Als zich nu nog financies zouden melden, zou ik graag doorgaan. Maar ik moet de realiteit onder ogen zien."

    GrootNieuwsRadio nam de zender 1008 AM vorig jaar over van Talpa Radio. Radio 10 Gold was eerder op deze frequentie te horen. Sinds 1 december 2007 zijn er ook gepresenteerde programma's. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat er financiële problemen waren. De zender vroeg toen om donateurs.



    12-12-2008, 10:23 geschreven door radionieuws
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Peters onthult logo MNM op Youtube (B)

    Het logo van de nieuwe hitzender MNM is bekendgemaakt in een filmpje op Youtube. Het filmpje is een parodie op de "schootnota" van Dehaene.

    Radiopresentatoren Ann Van Elsen en Dave Peters rijden met de auto de VRT binnen en een journalist vraagt hem naar meer informatie over MNM. Peters wil niets zeggen, maar op zijn schoot ligt een blad met het logo van de nieuwe hitzender.

    Het logo bestaat uit drie letters in de kleuren zwart, rood en lichtblauw in combinatie met een lichtblauwe ster. Onder het logo staat de baseline "Let's have a big time".

    Het filmpje van MNM verwijst naar het incident met Dehaene tijdens de regeringsonderhandelingen in 2007. Toen hij in een auto het paleis binnengereden werd had hij een vertrouwelijke nota op zijn schoot liggen. Een journallist kon de nota fotograferen en zo lekte de inhoud ervan uit.

    Volgens netmanager Greet Santy sluit het logo aan bij het imago van MNM. "MNM wil anders zijn dan de anderen, en net dat beetje meer uitdagen en prikkelen. De ster bovenaan het logo maakt het geheel compleet: de muziek, de programma's en onze luisteraars schitteren bij MNM net iets meer dan elders."

    MNM wordt op maandag 5 januari gelanceerd en vervangt radio Donna. 
     



    11-12-2008, 17:56 geschreven door radionieuws
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe radiozender VRT mag MNM heten (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De VRT mag zijn nieuwe radiozender MNM noemen. Voedselfabrikant Mars Belgium en de VRT hebben daarover een akkoord bereikt, meldt de VRT.

    Eind oktober maakte de VRT in het Eén-programma 'Peter live' bekend dat het nieuwe radionet, dat vanaf 5 januari 2009 radio Donna opvolgt, MNM (Muziek en Meer) zou heten. "Naar aanleiding van die mededeling nam Mars, eigenaar van onder meer de bekende M&M's, contact op met de openbare omroep. Sindsdien zijn er enkele gesprekken geweest tussen de VRT en Mars over het gebruik van de naam MNM", zo meldt de openbare omroep.

    Volgens de VRT vonden de contacten plaats "in een sfeer van respect voor elkaars bedrijf en merken. Dat heeft geleid tot de ondertekening van een overeenkomst die een aantal duidelijke afspraken bevat in verband met het gebruik van de naam MNM door de VRT." Mars en de VRT laten nog weten dat ze tevreden zijn gezamenlijk te kunnen communiceren dat er een overeenkomst werd bereikt, maar "wensen over de inhoud verder geen verklaringen af te leggen."



    10-12-2008, 15:16 geschreven door radionieuws
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Sky Radio commercial (NL)


    08-12-2008, 19:12 geschreven door radionieuws
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Sky Radio x-mas jingles (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ook bij Sky Radio heeft de kerstvormgeving zijn intrede gedaan. De nieuwe jingles kan je HIER beluisteren.


    07-12-2008, 12:07 geschreven door radionieuws
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio Groep alleen verder met TMF Radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sky Radio Groep dat voor 85 % in handen is van de Telegraaf Media Groep, heeft sinds november de volledige zeggenschap verkregen over TMF Radio. MTV Networks BV (via MTV Networks International onderdeel van Viacom) heeft zich als joint venture partner teruggetrokken. TMF Radio startte nog geen twee jaar geleden (27 december 2006) haar uitzendingen en is alleen via de kabel en internet te beluisteren met non-stop hitmuziek, gericht op een jonge doelgroep, oorspronkelijk opgezet in het verlengde van de tv-zender TMF.

    “Omdat wij het een leuk station vinden, gaan we ermee door,” aldus Martin S. Banga namens Sky Radio. Volgens Banga wijst er op dat “de andere partij toch minder in radio zit dan wij”. TMF Radio kan de merknaam ‘TMF’ - die in handen is van Viacom (het moederbedrijf van MTV Networks BV) - blijven gebruiken de komende periode. Banga wil niet ingaan op de vraag voor hoelang dat is afgesproken. Volgens de Sky Radio Groep-zegsman “gaat het de goede kant op” met TMF Radio verwijzend naar luistercijfers. TMF Radio kent een marktaandeel van 0,3 % (10+) en in de doelgroep 10-19 jarigen 2,7 % (cijfers van september/oktober 2008 IntomartGFK/CLO). Banga wil niet ingaan op de financiële resultaten van het station dat verlieslatend is. Welingelichte kringen meldden dat TMF Radio mogelijkerwijs na een relatief lange duur haar naam zal moeten wijzigen waarbij overwogen wordt de naam HitRadio te gebruiken. De naam HitRadio wordt al ingezet voor de BV-naam van de kabelcontracten van TMF Radio en is in handen van de Sky Radio Groep en werd gebruikt tussen juli en december 1992 als voorloper van Radio 538. Sky Radio Groep is naast TMF Radio ook geconsolideerd eigenaar van Sky Radio, Classic fM, Radio Veronica en het Duitse Radio Bob! MTV Networks BV kon bij monde van woordvoerster Stéphanie Dekker nog niet reageren op het hoe en waarom van het terugtreden van MTV Networks uit TMF Radio. (bron: http://www.dutchmedia.nl/blog/ )

     

    Via de site hitradio.nl kom je nu al terecht bij tmfradio.nl.



    05-12-2008, 14:54 geschreven door radionieuws
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edwin Evers in the picture (NL)
    Bekijk de video HIER.


    02-12-2008, 20:55 geschreven door radionieuws
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetradio in de wagen


    01-12-2008, 23:40 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstkanaal is terug (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hou je van kerstmuziek, dan kan je ook dit jaar weer terecht bij het Kerstkanaal.
    Sinds vandaag en dit tot het einde van de maand is de zender online te beluisteren.
    Klik op de kerstman voor de vernieuwde site.


    01-12-2008, 15:41 geschreven door radionieuws
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Contact in Bornem (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sinds enkele dagen is in de regio van Bornem geen radio Contact meer te horen op 107.6 Fm. Voortaan zijn het de Hit fm programma's die worden uitgezonden via deze frequentie.
    Meer dan waarschijnlijk zullen in de komende weken op meerdere Contact frequenties andere producten te horen zijn.
    Ook in Antwerpen (100.2 Fm) maakt men zich stilaan klaar om de nieuwe formule te lanceren.


    28-11-2008, 11:22 geschreven door radionieuws
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Q-dj's maken remake van 'last christmas' (NL)


    25-11-2008, 21:38 geschreven door radionieuws
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Making of Q commerical (B + NL)
    De spot werd afgelopen zomer in het Turkse Istanbul gemaakt.



    23-11-2008, 00:14 geschreven door radionieuws
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepfabrikant Mars lust hitzender 'MNM' niet (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De snoepfabrikant Mars wil niet dat de nieuwe hitzender van de VRT de naam 'MNM' krijgt en overweegt een rechtszaak. De naam lijkt te sterk op M&M's, de bekende snoepjes van Mars.

    Op vijf januari 2009 wordt de nieuwe hitzender van de VRT gelanceerd. Radio Donna wordt dan vervangen door 'MNM'. Dat is althans het voornemen van de openbare omroep. Maar of de nieuwe hitzender effectief 'MNM' zal heten, is maar de vraag.

    Mars, de fabrikant van de snoepjes M&M's, is not amused. De multinational heeft de top van de VRT al in niet mis te verstane bewoordingen laten weten dat hij de naam 'MNM' nooit zal aanvaarden en desnoods een batterij advocaten zal inschakelen.

    Bij de VRT was de reactie kort. "Wij kunnen over de zaak niets zeggen", luidt het. Een dag eerder werd nog toegegeven dat er discussie bestond, maar dat er van een claim van Mars (voorlopig) geen sprake was.

    De "zaak MNM" leidt tot wrevel, omdat de VRT-top zijn huiswerk niet goed gemaakt zou hebben. In oktober werd een akkoord gesloten met het gelijknamige meubelbedrijf in Temse voor de verkoop van de website www.mnm.be, maar met de snoepgigant werd geen contact opgenomen.



    20-11-2008, 10:07 geschreven door radionieuws
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reorganisatie Slam! Fm (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slam! FM is bezig met een reorganisatie. Dit is een gevolg van teruglopende reclame-inkomsten sinds medio augustus. Volgens aandeelhouder Lex Harding is dit een gevolg van een teruglopende reclamemarkt. “Sommige andere stations hebben misschien meer vlees om hun botten, maar bij Slam! FM is dit direct te merken”, aldus Harding. Het is de “tering naar de nering” zetten. De aandeelhouders van Slam! FM (Lex Harding Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks) hebben besloten niet bij te storten. Slam! FM had in 2007 gemiddeld 31,6 werknemers op basis van een volledig dienstverband in dienst. In 2006 waren dit er 24. Uit het jaarverslag 2007 bleek dat een breakeven-resultaat in 2009 was voorzien. Het is uiterst onduidelijk of dit - gezien de economische situatie - nog behaald zal kunnen worden. Hoeveel personeelsleden als gevolg van de teruglopende inkomsten het radiostation moeten verlaten is onduidelijk. Voor de luisteraars zou de reorganisatie geen gevolgen hebben: de gepresenteerde radioprogramma’s op Slam! FM zouden gewoon blijven.



    19-11-2008, 15:39 geschreven door radionieuws
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traffic Radio wil files leuker maken (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste internetradiozender voor automobilisten is vrijdagmiddag online gegaan in Restaurant Promers in Naarden. Dj Erik de Zwart en Tweede Kamerlid Mark Rutte lanceerden Traffic Radio, een zender voor en door automobilisten. Luisteraars kunnen telefonisch files en ander verkeersnieuws doorgeven. Die berichten zijn op de zender te horen.

    Op Traffic Radio wordt vooral 'lekkere muziek voor tijdens het rijden' gedraaid. Er zijn geen diskjockeys, maar wel nieuwsuitzendingen. Tussen de muzieknummers door kunnen automobilisten 'inbreken' en filenieuws, flitsers en verkeerstips doorgeven. De telefoontjes worden opgenomen en daarna afgespeeld op de zender. Zo 'maken' automobilisten zelf het file- en verkeersnieuws. Traffic Radio is enkel via internet te ontvangen. In de auto kan dit gedaan worden door een gsm met internetfunctie te verbinden met de (moderne) autoradio. Traffic Radio zelf is gratis, maar de kosten van het internetten op de telefoon moeten wel aan de provider betaald worden. Consumenten kunnen sinds gisteren inloggen op de site trafficradio.nl .



    15-11-2008, 20:21 geschreven door radionieuws
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode sept./okt. 08

     

    01. Radio 538 - 11.4% (10.7%)

    02. Radio 2 - 9.6% (9.9%)

    03. Sky Radio - 8.9% (9.0%)

    04. 3FM - 7.7% (7.4%)

    05. Radio 1 - 6.8% (7.3%)

    06. Q-music - 6.7% (6.7%)

    07. Radio Veronica - 6.6% (6.3%)

    08. Arrow Classic Rock - 2.7% (2.6%)

    09. 100%NL - 2.7% (2.8%)

    10. Radio 5 - 2.6% (2.4%)

    11. Radio 10 Gold - 2.5% (2.6%)

    12. Classic FM - 2.1% (2.1%)

    13. Slam FM - 2.0% (2.3%)

    14. Radio 4 - 1.9% (2.0%)

    15. BNR nieuwsradio - 0.8% (0.7%)

    16. Arrow Jazz FM - 0.8% (0.8%)

    17. Caz - 0.4% (0.3%)

    18. TMF radio - 0.3% (0.2%)

    19. Kink FM - 0.3% (0.3%)

    20. Radio 6 - 0.2% (0.3%)

     

    --  ORN - 13.4% (13.4%)

    --  CRN/E power - 3.9% (4.1%)

    --  Overige zenders - 5.6% (5.8%)



    13-11-2008, 14:50 geschreven door radionieuws
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 fan maakt eigen versie van Sky Radio commercial (NL)



    10-11-2008, 20:29 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote stijging online mediagebruik (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het aantal Nederlanders dat radio, tv of kranten via internet volgt, is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onder vierduizend mensen van 12 tot 75 jaar. Van de internetters stemt inmiddels ruim de helft via de computer af op radio of tv.

    Dat komt neer op een verdubbeling in drie jaar tijd. Verder leest bijna de helft via het beeldscherm kranten of nieuwsbladen. Dat was in 2005 nog maar één op de drie.

    Uit het document van het CBS blijkt dat 54% van internetters naar radio luistert of tv kijkt via internet. Vorig jaar was dat nog 42 procent, terwijl het percentage in 2005 nog op 26% lag.



    10-11-2008, 16:52 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs