RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Joe Fm tv-spot (B)
    Van deze spot bestaan 6 versies. Ze zijn gemaakt in Los Angeles met 30 look-a-likes.



    19-06-2011, 23:26 geschreven door radionieuws
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland FM versus BUMA: “Radiostream is hyperlink” (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Auteursrechtenorganisatie BUMA wil dat radioportal Nederland FM een licentie neemt of stopt met het aanbieden van streams van radiostations. Maar Nederland FM dringt aan op een bodemprocedure omdat er geen sprake zou zijn van openbaarmaking. De rechter beslist over drie weken.

    Verschillende analoge en digitale radio’s stonden opgesteld bij de voorzieningenrechter in het Paleis van Justitie in Den Haag afgelopen vrijdag. Advocaat Olaf Trojan, die Nederland FM vertegenwoordigde, wees de rechter op het oudste toestel. “U moet Nederland FM zien als een radioschaal, waarmee je makkelijk zenders kunt vinden. Sinds wanneer moet de radiofabrikant BUMA-rechten betalen?”

    Nederland FM is een website met een simpel concept. De site biedt een overzicht van logo’s van Nederlandse radiostations. Druk je een van die logo’s, dan hoor je de bijbehorende stream via de Windows Media Speler. Zo kun je snel schakelen: van Radio 2 naar 538 of omgekeerd. Dat kan ook op de mobiele telefoon.

    Jim Souren en Alex Laan begonnen de site in 2001. Eerst als hobby en later als fulltime bezigheid. Momenteel trekt de site 23 miljoen luisteraars per maand en volgens BUMA realiseert Nederland FM dank zij advertenties en andere inkomsten een omzet van 110.000 euro per jaar. Zo verkoopt het bedrijf eigen luisteronderzoek (aan de hand van online enquêtes) aan de radiostations.

    BUMA wil radioportals met een jaaromzet van minimaal 6500 euro belasten. Zo zou Nederland FM tien procent van zijn omzet moeten afstaan. Souren en BUMA corresponderen daarover al sinds 2009. De advocate van BUMA verweet Nederland FM stemmingmakerij. Door telkens de publiciteit te zoeken, ook nu weer leidde een persbericht tot Kamervragen, zou Souren de aandacht willen afleiden van waar het om draait: hij moet gewoon betalen.

    BUMA haalde het ene arrest na het andere aan – waaronder Rafael Hoteles en Myp2p – om aan te tonen dat wat Nederland FM doet eigenlijk niks anders is dan openbaarmaking. Zelfs Radio 538 heeft een aparte weblicentie voor de stream die ze ook via de ether doorgeeft.

    Maar Nederland FM had een interessante insteek die nadere bestudering verdient in een bodemprocedure: een radiostream is volgens advocaat Trojan een hyperlink naar geluid. Trojan verwees naar de zaak rond Kranten.com, waarbij het geven van overzichten van krantenkoppen niet als een verveelvoudiging werd aangemerkt.

    Volgens BUMA verwijst een hyperlink de bezoeker per definitie naar een nieuwe site, terwijl bij Nederland FM de bezoeker tijdens het luisteren op de site blijft. Maar Nederland FM houdt vol dat er pas sprake kan zijn verveelvoudiging als de content wordt herverpakt en dat is bij de radioportal niet het geval. Wie bij Nederland FM op een logo drukt, drukt in feite op een URL. De stream wordt gestart in de Windows Media Speler en het logo dat daarin zichtbaar is komt direct van de bron. Er is zelfs geen sprake van een embedded stream, waarbij content actief onderdeel wordt van een site. En de reclame die je hoort voordat de stream begint, komt ook al niet van Nederland FM, maar van het station zelf. Nederland FM is dus een verwijspagina.

    “De radiostations hebben belang bij radioportals: Radio 538 dankt 30 procent van zijn bereik aan portals, sommige stations zijn voor 90 procent afhankelijk van portals,” betoogde Trojan. “Meer bereik betekent meer omzet. Daar verdient BUMA indirect ook aan. Als BUMA radioportals dwingt te stoppen, zou BUMA juist geld kunnen verliezen.”

    BUMA had vrijdag geen zin in een bodemprocedure, maar de rechter leek het spoedeisende karakter van het kort geding even te ontgaan. Waarom zat er bijvoorbeeld zo’n lange tijd tussen de laatste correspondentie en het kort geding, wilde hij weten. Dat kwam, volgens BUMA, door de publieke ophef rond de YouTube tax. Daarin wilde BUMA eerst een positie innemen. Nu Nederland FM aan het uitbreiden is, met internationale sites, moet de site volgens BUMA zo snel mogelijk gestopt worden. “Maar vallen die internationale sites nog wel onder mijn bevoegdheid?” wilde de rechter van BUMA weten.

    Nederland FM maakte ook bezwaar tegen de hoge proceskosten die BUMA heeft opgevoerd: 30.000 euro. Daar moet de helft vanaf, vond Nederland FM. Bij soortgelijke zaken bedroegen de proceskosten hooguit 11.000 euro.

    De rechter doet op 8 juli uitspraak.

    www.nederland.fm



    18-06-2011, 21:13 geschreven door radionieuws
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florent Luyckx nieuwe programmadirecteur Radio 538 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Florent Luyckx is de opvolger van Niels Hoogland als programmadirecteur bij Radio 538. Hij wordt per 1 augustus Directeur Content van alle radiozenders van Radio 538 (Radio 538, Slam!FM en Radio 10 Gold) en Slam!TV. Onderdeel van zijn taak is dat hij programmadirecteur wordt bij Radio 538. Luyckx stopte twee jaar geleden na zeven jaar als zendermanager bij 3FM en werd  algemeen directeur van een reclamebureau.

    Twee weken geleden vertrok Niels Hoogland per direct bij Radio 538. Hij werkte daar zestien jaar, waarvan bijna acht jaar als programmadirecteur. Volgens de Telegraaf vertrok hij op verzoek van de aandeelhouders van het station.

    Luyckx begon eind 2002 als opvolger Paul van der Lugt. Destijds ging het niet zo goed met 3FM. Hij heeft daarom onder andere wijzigingen in het muziekformat en de programmering doorgevoerd. Daar kreeg hij in het begin de nodige kritiek op.

    Uiteindelijk heeft Luyckx er voor gezorgd dat 3FM sterk is gegroeid. Ook de succesvolle actie '3FM Serious Request' is mede door Florent Luyckx opgezet.


    15-06-2011, 23:04 geschreven door radionieuws
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zendvergunning Mi-Amigo 94Fm geschorst (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zendvergunning van lokale radio Nieuwsradio (Moorslede) wordt met onmiddelijke ingang geschorst. De uitzendingen moeten met onmiddelijke ingang stopgezet worden.

    Uit een onderzoeksrapport blijkt namelijk dat de lokale radio uitzendt vanop een andere plaats dan de vergunde locatie. Het adres van deze nieuwe locatie bevindt zich 15 kilometer van de vergunde zendplek.  VZW Nieuwsradio heeft geen wijzigingsaanvraag voor de zendvergunning en -locatie ingediend.

    Wanneer de algemene kamer van de VRM vaststelt dat niet conform de zendvergunning wordt uitgezonden, kan ze in afwachting van de beslissing ten gronde en na de betrokkene te hebben gehoord, als voorlopige maatregel de zendvergunning schorsen.  Een dergelijke verhuis van een zendinstallatie, tot buiten het voorgeschreven zendgebied, is ernstig genoeg om zonder verder uitstel te behandelen en aldus voorlopige maatregelen op te leggen.

    De lokale radio-omroeporganisatie geeft in haar verweer aan de nieuwe locatie slechts één week tijdelijk te hebben gebruikt en intussen opnieuw naar een andere locatie, binnen het zendgebied, te zijn verhuisd. Hiervoor werd echter geen wijziging van de zendvergunning aangevraagd.

    De VRM besluit dan ook om de zendvergunning van Nieuwsradio met onmiddellijke ingang te  schorsen. De Regulator meent dat Nieuwsradio door de (dubbele) verhuis van de zendinstallatie zonder vergunning, op flagrante wijze de verplichtingen miskent die gekoppeld zijn aan de erkenning als lokale radio-omroeporganisatie en de toekenning van de daaraan gekoppelde zendmogelijkheden. De VRM is ervan overtuigd dat deze handelwijze het opleggen van een voorlopige maatregel vereist in afwachting van de behandeling ten gronde.

    Lees HIER de beslissing van het VRM.



    08-06-2011, 15:18 geschreven door radionieuws
    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotie DAB+ in Duitsland (D)
    Nu de start van DAB+ in Duitsland steeds dichterbij komt, starten ook steeds meer promotiecampagnes om luisteraars op de voordelen van digitale etherradio te wijzen.



    07-06-2011, 00:07 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabam moet artiesten nog bijna 177 miljoen euro (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sabam had op 31 december 2010 nog 176,5 miljoen euro auteursrechten uit te keren aan rechthebbende artiesten. De auteursrechtenvereniging erkent dat er op operationeel vlak nog een en ander beter kan, maar wijst er ook op dat de helft van die schulden uit 'uitvoeringsrechten' bestaat.

    Sabam kende vorig jaar 145 miljoen euro toe aan rechthebbenden. Acht miljoen euro werd echter pas uitbetaald eind januari 2011, met drie maanden vertraging. "We hebben ons volledige IT-systeem aangepast, en dat stond nog niet op punt, vandaar de latere uitbetaling," aldus algemeen directeur Christophe Depreter.
     
    Van de in 2009 geïnde rechten werd 83 procent in 2009 en 2010 uitbetaald. Depreter verwijst naar de specifieke manier van werken van Sabam. "Bedragen van concerten bijvoorbeeld kunnen we heel snel uitbetalen, maar voor het gebruik van muziek op radio en televisie, bij kappers en in horecazaken - de zogenaamde 'uitvoeringsrechten' - kunnen de definitieve cijfers pas op het einde van het jaar doorgespeeld worden. Dus moeten we ook een jaar wachten voor we die rechten kunnen verdelen."
     
    Tegenover de kelderende inkomsten uit de cd- en dvd-verkoop is er trouwens een lichtpuntje. De inkomsten uit media (video on demand, betaalzenders, enzovoort) en de uitvoering van muziek stegen tussen 2008 en 2010 met 7 procent, van 117 miljoen tot 125 miljoen euro.


    07-06-2011, 00:03 geschreven door radionieuws
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programmadirecteur radio 538 neemt ontslag (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niels Hoogland stopt als programmadirecteur en dj bij Radio 538. Dat hebben het radiostation en de dj vanmiddag samen bekend gemaakt. Hoogland werkte 16 jaar bij 538, waar hij music director en vervolgens als programmadirecteur heeft meegeholpen aan het uitbouwen van het station. De afgelopen jaren presenteerde hij daarnaast twee programma's: 'Niels & Froukje' op vrijdagavond en 'Juize' op zondagavond.

    Daarvoor was hij jarenlang elke werkdag te horen tussen 19:00 en 21:00 uur in de avond. Hier stopte hij in 2005 mee, om zich te richten op Juize.FM. Daar was hij programmadirecteur en dj totdat de zender in 2008 stopte  met gepresenteerde programma's.

    "Na ruim zestien onvergetelijke jaren neem ik met grote trots afscheid van Radio 538. Onder mijn leiding is Radio 538 markleider geworden en gebleven: een geweldige prestatie van het gehele team! Ik heb het een eer gevonden de verantwoordelijkheid voor de uitzendingen en de internetsites te mogen dragen en ben blij het station op een hoogtepunt te verlaten, met een recordaantal luisteraars - zoals uit de meest recente luistercijfers bleek. Uiteraard bedank ik mijn collega’s voor de samenwerking en alle luisteraars die 538 al die jaren trouw zijn gebleven", zegt de dj over zijn vertrek.

    Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 reageert : "Niels wist het concept binnen Radio 538 goed te bewaken en was een belangrijke pilaar in ons directieteam. Daarom wil ik persoonlijk Niels ontzettend bedanken voor zijn ongelofelijke inzet, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek."

    Dennis Ruyer neemt vanavond en volgende week de presentatie van 'Niels & Froukje' over. Radio 538 krijgt nog naar wie er in de daarna de vaste mede-presentator van Froukje de Both wordt. DJ Jeff, met wie Niels Hoogland 'Juize' samen maakte, presenteert het hiphop- en r&b-programma op zondagavond voortaan alleen.

    Hoogland is de tweede dj die in korte tijd vertrekt bij Radio 538. Vorige week stopte Lindo Duvall bij het station. (bron: radiofreak.nl)

    Update:

    Dj en programmadirecteur Niels Hoogland zou volgens de Telegraaf niet vrijwillig zijn opgestapt. Hoogland zou op verzoek van de aandeelhouders en de algemeen directeur van RTL Nederland zijn vertrokken bij het station.

    In een verklaring in de krant laten ze weten: "Het vertrek van Niels Hoogland is een besluit van de aandeelhouders in nauw overleg met de algemeen directeur. Aan Hoogland is herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij niet goed functioneerde. Helaas heeft dit niet tot verbeteringen geleid."



    03-06-2011, 00:00 geschreven door radionieuws
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM krijgt krediet (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Er komt een derde tv-kanaal en dat wordt de kinder- en jongerenzender." Dat zegt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) in een interview met het weekblad Humo. Wat de slabakkende radiozender MNM betreft, die krijgt van de minister nog wat krediet. 

    "MNM hoeft voor mij Q-Music niet te beconcurreren. Voor mij telt het bereik. Alle groepen van de Vlaamse bevolking moeten aan hun trekken komen bij een van de huismerken van de VRT. MNM bereikt elke dag een half miljoen jongeren die andere zenders niet bereiken. Dat vind ik belangrijk".



    30-05-2011, 13:00 geschreven door radionieuws
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie luistercijfers Q-music & Joe Fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Q-music is de grootste stijger in de nieuwe CIM-meting en haalt een marktaandeel van 15,7% op de algemene doelgroep 12+.

    Op de kerndoelgroep 18-44 jarigen versterkt Q-music zijn marktleiderschap met een marktaandeel van 27%. Na de recordcijfers van de vorige meting haalt JOE fm een marktaandeel van 6,3% op 12+ en 9,6% op de kerndoelgroep 30-49 jarigen, waarmee JOE fm zijn positie in het segment van de dertigers en veertigers bevestigt. De strategie van Qgroup om met Q-music en JOE fm twee sterke en onderscheiden merken te bouwen op de Vlaamse radiomarkt, werpt zijn vruchten af.

    Met beide stations samen haalt Qgroup een marktaandeel van liefst 22% op 12+ en 35,6% op de belangrijke doelgroep 18 tot 44 jarigen. Dat zijn recordresultaten.

    Wim Oosterlinck, programmadirecteur Q-music :
    “We hebben de afgelopen maanden bij Q enkele nieuwe programma’s ingevoerd en we zijn blij om te zien dat onze luisteraars dit appreciëren. Ze luisteren langer, het zijn er meer én het zijn toffe. Enkel positief nieuws dus. Intussen bouwen we verder aan de toekomst. We hebben een aantal nieuwe projecten en nieuwe programma’s op stapel staan om te blijven doen wat we altijd doen met Q : onze luisteraars elke dag proberen te verrassen.”

    Tom Klerkx, programmadirecteur JOE fm :
    “JOE bestaat nu twee jaar en vanaf het begin hebben we voor onze programma’s de nadruk gelegd op een vrolijke combinatie van herkenbare hits én de persoonlijkheid van onze DJ’s. Dit blijven absoluut onze belangrijkste pijlers. We zijn een stevige positie aan het opbouwen binnen onze doelgroep en dat geeft ons vertrouwen om deze koers in de toekomst te blijven aanhouden.”


    26-05-2011, 18:48 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VRT op luistercijfers (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MNM verliest luisteraars maar VRT blijft positief....

    MNM verliest 1,5% marktaandeel en wat kopt de VRT in z’n persbericht? "MNM blijft sterkste VRT-net bij de 12-24-jarigen". Ze hebben uiteraard gelijk maar is dit iets om trots op te zijn?

    Vandaag heeft het CIM de nieuwe luistercijfers bekendgemaakt, de eerste volgens een aangepaste methode die voortaan drie in plaats van twee keer per jaar het luistergedrag van de Vlaming in kaart brengt. De meetperiode bij deze ‘golf’ liep van 8 januari tot 9 april.
    Het bereik van radio blijft in Vlaanderen bijzonder hoog: maar liefst 78 procent van de Vlamingen luistert dagelijks, iets meer dan bij de vorige meting.

    De grote meerderheid van de Vlamingen is volgens de VRT "duidelijk tevreden over het brede en gevarieerde VRT-aanbod: dagelijks kiezen drie miljoen luisteraars voor een van de vijf netten van de openbare omroep."
    Radio 1 en Studio Brussel blijven quasi stabiel qua bereik. Radio 2 en Klara bereiken dagelijks gemiddeld 40.000 luisteraars meer. Het bereik van Radio 2 blijft met bijna 1,4 miljoen luisteraars per dag ook deze keer gigantisch groot. Radio 2, Klara en Studio Brussel verhogen in deze meting ook hun marktaandeel. Het totale VRT-marktaandeel stijgt tot 62,1 procent.
    MNM verliest marktaandeel, maar bereikt dagelijks 21 procent van alle jongeren tussen 12 en 24 jaar en is daarmee het grootste VRT-net in die doelgroep. MNM is ook voor meer dan 500.000 Vlamingen het enige VRT-net waar ze naar luisteren. Het net bewijst volgens de VRT daarmee opnieuw dat het noodzakelijk is om jongeren ruim te bereiken met een relevant en inhoudelijk sterk openbare omroepaanbod.

    Els Van de Sijpe, manager radio bij de directie Media, reageert:
    “3 miljoen Vlamingen luisteren dagelijks naar één van onze radionetten, ze zijn met meer en ze zijn bijzonder trouw aan hun station. VRT-radio in zijn totaliteit doet het bijzonder goed; dat doet plezier. En ik ben blij het ook deze keer te kunnen zeggen: Radio 2 - onze grootste stijger - blijft met grote voorsprong de meest geliefde radiozender van Vlaanderen en een unicum in Europa.
    MNM gaat achteruit qua algemeen marktaandeel, maar we geloven in het inhoudelijke verhaal dat we vorig jaar uitgewerkt hebben en nu aan het doorvoeren zijn. We hebben het al eerder gezegd: de focus ligt op een versterkt aanbod, toffe acties die engagement in zich hebben en die jong Vlaanderen mobiliseren. ’De strafste school’, waaraan meer dan een derde van alle middelbare scholen heeft deelgenomen, is daarvan een schitterend voorbeeld. MNM vervult hier echt wel zijn rol als toegankelijke instapradio, die aansluiting zoekt bij wat jonge mensen echt bezighoudt.
    De nieuwe cijfers bevestigen trouwens het belang van MNM bij het bereiken van de jongste doelgroep (12-24 jaar): 21 procent van hen luistert dagelijks. We hebben er alle vertrouwen in dat we vanuit deze positie kunnen groeien, iets verder kunnen opbouwen. We hebben bij de VRT, zowel bij radio als televisie, een traditie van projecten alle kansen te geven. Ze beetje bij beetje te laten groeien door zichzelf constant te verbeteren en te verfijnen. We hebben ook onze andere radionetten tijd gegeven om na een herprofilering te staan waar ze nu staan.”


    26-05-2011, 18:47 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 2011 - 1 (periode 08/01-09/04/11)

    1. Radio 2: 30,6 % (29,7 %) 
    2. Q-music: 15,7 % (14,3 %) 
    3. Studio Brussel: 11,8 % (11,5 %) 
    4. Radio 1: 8,7 % (8,6 %) 
    5. MNM: 8,0 % (9,5 %) 
    6. JOE fm: 6,3 % (7,6 %) 
    7. Nostalgie: 4,8 % (5,9 %) 
    8. Klara: 2,6 % (1,9 %)

    Netwerken (dagbereik):

    Topradio: 56.830
    Exqi Fm: 31.930
    Club Fm: 18.290


    26-05-2011, 18:46 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers - periode maart/april (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding (via radio.nl).

    26-05-2011, 10:17 geschreven door radionieuws
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar Radio Maeva (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 mei 1981 => 24 mei 2011 = 30 jaar Radio Maeva.

    Zeer bescheiden is het station (na poging nr. zoveel), nu terug te beluisteren (vanaf 17u - ondermeer met Eric Hofman) via: www.radiomaeva.com



    24-05-2011, 10:19 geschreven door radionieuws
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kink FM gaat niet bieden op FM-frequentie (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kink FM gaat geen aanvraag indienen voor een FM-frequentie. Het station vindt het bedrag dat de overheid vraagt voor kavel A7 te hoog. Guido Nispen van V-Ventures, eigenaar van Kink, laat in een eerste reactie weten: "De economische realiteit staat dat niet toe."

    De bedoeling was dat het station zou bieden op de frequentie om zo Kink in de ehter te krijgen. De overheid wil voor het kavel een bedrag van 21,9 miljoen hebben. Voor V-Ventures is dit bedrag te hoog en daardoor ziet het bedrijf af van een bieding.

    In 2003 besloot Veronica ook niet mee te bieden voor een frequentie. Ook toen was het de bedoeling dat Kink een frequentie zou krijgen.



    16-05-2011, 20:15 geschreven door radionieuws
    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Diest, IRO en Familyradio FM Goud over Radio Maria (B)
    Afgelopen wo. 04/05 in 'man bijt hond'.



    06-05-2011, 19:42 geschreven door radionieuws
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lite Fm blijft nummer 1 in New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemeten met de 'portable people meter' zijn dit de recentste luistercijfers voor New York.
    Periode: maart 2011



    01. Lite Fm - 7,6% (7,1%) - ac
    02. CBS Fm - 5,4% (5,6%) - classic hits
    03. Z100 - 5,1% (5,3%) - chr
    04. KTU - 4,7% (4,7%) - rhythmic ac
    05. Mega - 4,1% (3,5%) - tropical



    05-05-2011, 18:56 geschreven door radionieuws
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rick Dees terug in de ochtend (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiolegende Rick Dees keert na ruim twee jaar terug in de ochtend in Los Angeles. Met ingang van woensdag 4 mei is hij elke ochtend tussen 5 en 9 te horen op de dance classics zender Hot 92.3 (KHHT). “Dat ik deze kans krijg is geweldig,” reageert Dees tegenover de L.A. Times. “De mogelijkheid om voor twee miljoen mensen een programma te maken voelt een beetje alsof ik in de hemel ben.” Lees HIER verder.

    Luister HIER (player op startpagina) naar Hot 92.3 Los Angeles.

    (Rick Dees in de ochtend hoor je bij ons tussen 14-18u.)



    04-05-2011, 12:31 geschreven door radionieuws
    30-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spits Fm neemt City Gold Asse over (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen weken werden al 2 City Gold stations omgevormd naar andere zenders. In Sint-Lievens-Houtem werd het Club Fm, in Zottegem City Ambi (van City Music).
    Vanaf zaterdag 30/04 stopt nu ook City Gold Asse/Ternat. Daar wordt de plaats ingenomen door Spits Fm, ook al te ontvangen in Opwijk via 87.8 Fm.


    30-04-2011, 00:15 geschreven door radionieuws
    27-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL Nederland neemt Slam!FM over (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    RTL Nederland heeft Slam!FM overgenomen. Daarmee komt het station in handen van hetzelfde bedrijf als Radio 538. Ook Slam!TV komt in handen van RTL. Begin dit jaar werd al op het gebied van reclameverkoop samengewerkt tussen Slam!FM en Radio 538. Hoeveel RTL voor de overname heeft betaald is niet bekend.
     
    Bert Habets, CEO van RTL Nederland : "We hebben al langer de wens om onze Family of Radio Stations uit te breiden. Met de verdeling van de radiofrequenties is er de komende zes jaar zekerheid in het radiolandschap. Daarmee is dit het perfecte moment om een belangrijke strategische stap te zetten met de overname van Slam!FM. Slam!FM is een ijzersterk merk en een prachtige aanvulling op de doelgroepen die we met Radio 538 en Radio 10 Gold al uitstekend bereiken."
     
    Algemeen Directeur Radio 538 Jan-Willem Brüggenwirth vult aan: "Slam!FM is dé ideale springplank voor nieuw dj talent en wij hebben alles in huis om zowel het station als het talent tot verdere ontwikkeling te brengen."
     
    Jacqueline Bierhorst, Directeur Slam!FM: "Wij zijn heel trots dat RTL ons bedrijf verder wil uitbouwen. Hierdoor ontstaan voor ons station enorme groeikansen voor zowel het merk als voor de mensen voor en achter de microfoon."
     
    Daniël Lippens, avondjock bij Slam!FM is blij met de overname. Hij twitterde: "Wat een bijzondere dag! Ons mooie SLAM!FM gaat een enorme stap maken in radioland! Aan alle 538'ers, aangenaam! We hebben er zin in!" (bron: radiofreak.nl)


    27-04-2011, 13:22 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agentschap Telecom verlengt FM-vergunningen (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Agentschap Telecom heeft dinsdag, namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de FM-vergunningen van zeven landelijke commerciële radio-omroepen verlengd. Het gaat om de vergunningen van Sky Radio, Radio Veronica, SLAM!FM, Radio 538, Q-music, 100%NL en BNR Nieuwsradio.

    De huidige FM-vergunningen van de commerciële landelijke radio-omroepen lopen op 1 september af. Met de verlenging kunnen de omroepen de komende zes jaar blijven uitzenden. Voorwaarde is wel dat de omroepen, naast analoge radio, ook digitale radio via de ether gaan aanbieden. Het kabinet wil hiermee de digitalisering van de ether stimuleren. Digitalisering leidt tot een betere geluidskwaliteit, meer keuzevrijheid, een groter programma-aanbod en nieuwe diensten. Gelijktijdig met de verlenging wordt de radiostations daarom een vergunning verleend voor digitale radio-omroep.

    De landelijke commerciële radiostations betalen een marktconforme vergoeding voor de verlenging van de vergunning. De hoogte hiervan varieert, en is afhankelijk van de marktwaarde van de frequentie. SEO Economisch Onderzoek, TNO en het Instituut voor Informatierecht (IViR) hebben met een onafhankelijk onderzoek de hoogte van de vergoedingen bepaald.



    27-04-2011, 13:22 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs