Christophe Moens (39) is al meer dan twintigjaar aan de slag in het radiowereldje en hij schuwde daarbij nooit risico's en investeringen. Met de aankoop van de volledige Vlaamse Radio Contact-keten haalde hij een grote vis binnen. 'Ik heb anderhalfjaar onderhandeld met RTL televisie, IPB reclameregie en Lemaire Electronics, de drieeigenaars van Radio Contact', zegt Christophe Moens. 'Het Waalse luik van Contact was verkocht aan RTL, het Vlaamse met de vijfprovincies, heb ik nu dus in handen.' Een aankoopsom wil Christophe Moens niet noemen, al gaat het over 'verschrikkelijk veel geld'.

35 frequenties

Maar dat was het hem ook waard, want hij kan nu aan zijn al bestaande Club FM-keten liefst 35nieuwe stadsfrequenties, van Genk tot Oostende, toevoegen. Meteen garandeert Moens met zijn radio dus een volledige dekking in Vlaanderen en voor adverteerders is dat goud waard.

Radio Contact heet voortaan Club FM en momenteel wordt in de Leopoldlaan in Eeklo een volledig nieuwe radiostudio gebouwd op de bovenverdieping van de vroegere meubelzaak Gheerebaert, waar Moens ook zijn Paradox-café heeft. Het is de bedoeling om alle programma's van Club FM voor heel Vlaanderen in Eeklo samen te stellen. In totaal praten we over een tewerkstelling van om en bij de 75mensen.

Versplinterde markt

Volgens Christophe Moens heeft Club FM in Vlaanderen nu een marktaandeel van 2procent, maar hij is ervan overtuigd dat het veel beter kan. Moens wil luisteraars overtuigen met goede programma's, waarbij vooral op de doelgroep tussen 20 en 40jaar gemikt wordt. 'Het feit dat ik door mijn aankoop een radiostation uit de Vlaamse markt heb gezet, is positief', zegt Christophe Moens. 'De markt is zo al versplinterd, een speler minder is mooi meegenomen.'

'De sterkte van Club FM is niet enkel dat we een volledig Vlaamse dekking hebben', zegt Moens, 'maar ook dat we net voor het uur per regio kunnen ontkoppelen. Andere zenders werken per provincie, ik deel een provincie op in achtregio's, wat voor de adverteerders een stuk interessanter is.'

bron/het nieuwsblad