Artikel van woensdag 17 december 2008

'Het was een noodzaak. We hadden geen andere keuze: het was dit of verdwijnen, want ik wil niet dat de laatste centen van mijn vader in deze zender verdwijnen', zegt Steven Mostmans. Zijn vader is de voorzitter van de vzw die begin jaren tachtig boven de doopvont werd gehouden en die nu nog altijd vanuit een mooie studio in het ouderlijk huis opereert. Al in 2007 zagen de zestien vrijwillige medewerkers van Radio Frekwent dat de zender niet meer zelfbedruipend was. 'Dus, toen er in september een mailtje binnenkwam van Club FM... onderzochten wij wat dat kon betekenen. Club FM deed ons immers een voorstel. Eind oktober hebben we kennisgemaakt en ze waren verbaasd over onze indrukwekkende aanpak en structuur', vertelt Danny De Smet.

'Bij de meeste zenders van ons kaliber draait er één computer en kruipt er af en toe nog eens iemand achter de microfoon om een programma te maken. Niet bij ons. Onze hobby, onze passie is te groot. En omdat het concept van Club FM er goed uitziet, ze er leuke jingles hebben en wij de garantie hebben dat we lokale accenten kunnen blijven leggen en onze eigenheid mogen behouden, stappen we uiteraard liever in dit avontuur dan ermee te stoppen', zegt Mostmans opgelucht.

Steven, Danny en de andere radiomakers willen lokaal verankerd blijven door in te blijven gaan op de oproepen van plaatselijke verenigingen om bijvoorbeeld hun kaas- en wijnavond aan te kondigen. Bovendien stonden zij erop dat alle deejays voor de zender kunnen blijven werken.

Club FM zal blijven opduiken op braderijen, bedrijfsfeesten of plaatselijke sportevenementen om van daaruit uit te zenden, maar het is duidelijk dat de zender vanaf 2009 op een groter publiek mikt in de provincie Antwerpen. Dat zal straks niet alleen uit de reclameblokken blijken maar ook uit het verschuivende werkterrein. Steven Mostmans relativeert de uitdaging. 'We hebben al zoveel meegemaakt. We zijn als het ware een familie. Dus, of we nu sportverslagen te velde doen, deejays van ons een nationale carrière zien maken, uitzendingen organiseren vanop Rock@Edegem of Casa Blanca in Hemiksem, onvoorbereid BV's interviewen... zelfs als de bliksem hier inslaat en alles vernield achterlaat, slaan we er ons nog door. Want ook dat maakten we al mee. Onze sterkte is bovendien dat we iedereen aanspreken en dat we als we een fout maken, die ook durven rechtzetten. We blijven altijd aanspreekbaar.'

Club FM was al een bekend geluid op FM in West- en Oost-Vlaanderen, maar breidt nu dus uit naar Antwerpen. Het nieuwe Club FM dat in Hove gevestigd blijft, hoopt zijn zendmast te kunnen verplaatsen naar Mortsel, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de Ring van Antwerpen. Het logo van Radio Frekwent verdwijnt. De frequentie blijft 105.1 FM.



bron:http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00084532 en http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=ED244AGI