Inhoud blog
  • EINDPLEIDOOI: AFSCHEID....ZONDER DOLFIJN EINDE
  • FINAL UPDATE JINGLES(54)
  • FINAL UPDATE JINGLES(53)
  • FINAL UPDATE JINGLES(52)
  • FINAL UPDATE JINGLES(51)
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    WIE IS JOU FAVORIETE CONTACT STEM ALLER TIJDEN
    RUDY VAN VLAANDEREN
    WALTER BROECKX
    DANNY DE BRUYN
    DIDIER LAPORTE(VAN MALDER)
    ERIK VINCK
    DIRK MOERMAN
    LUC DE GROOT
    TON SCHIPPER
    BJORN VERHOEVEN
    MARC HUYLEBROECK
    JEROEN GORUS
    PIET DEWIN
    DIRK DE COSTER
    JO VAN BELLE
    WIET VAN BEVER
    JONATHAN SEAGULL
    LUC VAN KAPPELEN
    YVES VAN OOTEGHEM
    DAVY DE BRUYN
    PETER DECORDIER
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    DE RADIO CONTACT GROEP
    contact nieuws van vroeger en nu
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE COMEBACK VAN DE RADIO BIJ FAMILY RADIO IN 1999

    Family Radio is terug. Wat enkele van de oud redacteuren er aan deed terugdenken bij RadioVisie dat men er ooit nog een eigen item verzorgde over… radio. Doordeweeks, iedere ochtend om 08.40 uur in het programma van de enigszins legendarisch Ben Van Praag.

    In dit rubriekje, dat tussen de drie en vijf minuten duurde, hielden RadioVisie-medewerker Filip Bomberna en Ben Van Praag de kalender nauw in de gaten en doken terug in de tijd om terug boven te komen met vele radiofeiten en fragmenten die zich eerder hadden afgespeeld. Geschiedenis over de radio… op de radio dus.

    De eerste aflevering van dit bijzonder fraaie item werd uitgezonden op 1 februari 1999. Het rubriekje werd razend populair en na enkele weken kwam er al een dagelijkse heruitzending in de namiddag omstreeks 16.40 uur. Marc Hermans en Marc Huylenbroeck lazen de teksten in en zetten ook hun schouders onder de technische realisatie van het item.



    Het startende radioteam van Family Radio in september 1998.

    RadioVisie zorgde voor de info en de geluidsfragmenten, in de Family Radio-studio’s in Neder-over-Heembeek werd het item verder klaar gemaakt om uitgezonden te worden. Meestal werden verschillende afleveringen na elkaar opgenomen en gemonteerd. Ze gingen de ether in onder de noemer ‘Dit had vandaag ook in je geschiedenisboek moeten staan’.

    Voor de gelegenheid hebben we de allereerste aflevering nog eens van onder het stof gehaald. Je hoort nieuws en fragmenten van Radio Monique, Laser Hot Hits, Radio Caroline, Radio Condor, Radio Atlantis en het… NIR.

    Luister HIER naar het bewuste fragment

    bron:radiovisie

    29-03-2010 om 20:38 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT MET FAMILYRADIO BEIAARD ?
     

    Family Radio is terug van weggeweest. Al klopt dit niet helemaal. Sinds jaar en dag is er immers in Dendermonde al Family Radio Beiaard te horen. Met identiek hetzelfde jinglepakket als het opnieuw gestarte netwerk. Een vreemde situatie want ‘die van aan de Dender’ zijn onafhankelijk. Daarom wordt komende week een gesprek verwacht tussen beide groepen. Vanuit Eeklo, het nieuwe hoofdkwartier van het 'grote’ Family Radio, wil men graag weten of Beiaard met hen wil meedoen. Of niet. Al liet presentator Steve Van De Putte van radio Beiaard al weten dat geen  haar op hun hoofd eraan denkt om opnieuw in een "ketenverhaal" te stappen.Maar met radio 's en presentators weet je natuurlijk nooit!


    bron: radiovisie

    27-03-2010 om 18:13 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYFACEBOOK






    FamilyRadio vind je vanaf nu ook op facebook.  Voeg de gezelligste radio van Vlaanderen toe aan jouw facebook en verneem als eerste onze leuke akties, nieuwigheden en roddels.  Je kan er ook foto's met ons delen of je eigen event aankondigen.  We verwachten je alvast op ons FamilyFacebook.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=108835659141987&ref=mf

    Familyradio is jammer genoeg buiten West- en Oost-Vlaanderen enkel te beluisteren in Tongeren en Hasselt.Maar meegenieten kan natuurlijk altijd via de live stream op:

    http://www.family-radio.be/

    26-03-2010 om 18:32 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LID WORDEN VAN DE GEZELLIGSTE RADIO VAN VLAANDEREN










    Wil jij ook lid worden van de gezelligste familie van Vlaanderen ?  Schrijf je dan HIER in en maak je lid van FamilyRadio.  Als steunend lid van FamilyRadio geniet je van heel wat voordelen en je steunt er je favoriete radio mee.  Als privé-radio krijgen wij immers geen subsidies zoals de verschillende overheidszenders, maar moeten we zelf instaan voor alle kosten.  Maar dat doen we graag, om jou de leukste muziek van gisteren en vandaag te brengen.  Aarzel dus niet, en word vandaag nog lid van FamilyRadio !

    Als steunend lid betaal je €10 lidmaatschap. Je krijgt hiervoor een FamilyRadio lidkaart, maakt je kans op extra prijzen en je bent ook meer dan welkom op verschillende FamilyRadio events ! Om er meteen goed in te vliegen krijgt elk 20ste lid dat zich inschrijft een leuke DVD toegestuurd. Vul hieronder al jouw gegevens in en we sturen je meer info om je lidmaatschap te concretiseren.

    http://www.family-radio.be/index.php?option=com_forme&fid=3

    bron:http://www.family-radio.be/

    25-03-2010 om 08:37 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILY RADIO IS TERUG!


    Family Radio is terug van weggeweest. Concreet komt het er op neer dat op de frequenties van Basic Gold vanaf nu de uitzendingen van Family Radio zijn te beluisteren (aangevuld met enkele Club FM-frequenties). Voor een goed begrip moeten we even terug naar december 2009, naar het moment waarop alle Contact+ frequenties werden overgenomen door ClubFM.

    Hierdoor ontstond de merkwaardige situatie dat op diverse plaatsen ClubFM meerdere keren was te ontvangen. Tel daarbij op dat dezelfde eigenaar ook het kleine netwerk van Basic Gold in handen had. De Vlaamse regelgeving beperkt evenwel het bezit van een enkele eigenaar tot zestig frequenties. Waarop een gemarchandeer begon met de frequenties op overschot.

    FAMILY RADIO WAS ER AL EENS

    Ruim drie maand later, waarbij intussen diverse dubbele Club FM-frequenties Basic Gold waren geworden, werd beslist het nu uitgebreide netwerk een nieuwe naam te geven. Tenminste… nieuw is die naam niet, want op 14 september 1998 startte de Contactgroep al een tweede netwerk dat de naam… Family Radio kreeg. O.a. Rani De Coninck, Willy Sommers, Inge Moerenhout, Yasmine, Frank Dingenen en Nicole De Waele presenteerden de programma's.

    Na vele formatwissels, te weinig geduld en te kostelijk om al die BV's te betalen, werd het project op 22 oktober 2001 vervangen door Contact 2. Minder gepraat, meer muziek, minder commercieel (getekend Gust Decoster). Maar ook dit project werd geen doorslaand succes. Contact 2 zou niettemin in de lucht blijven tot het einde van de vorige zendvergunningen op 26 mei 2004. Er was een nationale, commerciële licentie aangevraagd, maar men strandde op plaats 4 (voor twee vergunningen).

    HITS EN OUDE HITS

    Het gerecycleerde Family Radio maakt alvast gebruik van het oude logo en de oude jingles (gemaakt bij Temple of Tune). Ervan uitgaande dat de nieuwe eigenaar nog steeds nauwe banden onderhoudt met de oud bazen van de Contact Groep, ligt dit voor de hand. Family Radio zal hits van vroeger en zelfs van heel vroeger draaien. Daarnaast zal er ook werk uit Vlaanderen voorbij komen.

    Voorlopig is Family Radio op negen frequenties te beluisteren.


    Aalter - 107.8 FM

    Brugge - 106.0 FM

    Gent - 105.7 FM

    Hasselt - 103.8 FM *

    Kortemark - 106.6 FM

    Kortrijk - 104.9 FM

    Meetjesland - 102.6 FM

    Tongeren - 107.7 FM *

    Zelzate - 107.3 FM

    * = binnenkort on air
    bron:radiovisie

    23-03-2010 om 08:35 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERANDERING BIJ CLUB FM ?

    crazyfm






    Vandaag werd vernomen in de wandelgangen van ClubFm dat zij  druk bezig zouden met een alternatief in elkaar te steken, als "waardige" opvolger van Crazyfm.Of het hier op de frequenties zou zijn van Club FM of van hun zuster zender Basic Gold is niet bekend.

    Voor wie het hoort donderen in Londen en nu  niet weet over wat het hier gaat volgt hieronder nog wat uitleg:

    Sinds 17 maart is CrazyFM opgehouden te bestaan. Het West-Vlaamse netwerk had een achttal frequenties in eigen provincie, maar ook enkele frequenties in Gavere, Gent en Eeklo.

    De vier zenders in eigen beheer zijn TOPradio geworden, het netwerk keert daarmee terug in de Westhoek, nadat Relax er Mi Amigo werd. Dat het stopzetten van Crazy voor de meesten als een verrassing komt mag duidelijk zijn: in Tielt (105.8) en Gent (105.7) was vanmiddag alleen nog ruis te horen. Er was duidelijk geen tijd gegund om een oplossing te vinden.

    Zelfs presentatoren van CrazyFM moesten het stopzetten van hun zender plots of zelfs via via vernemen. Peter Warlop, die presenteert tussen 10 en 12, en man achter ondermeer Crazy Knokke, ontkent dat hij TOPradio wordt, en volop met andere netwerken praat. Het is inderdaad snel moeten gaan zo blijkt.

    21-03-2010 om 20:53 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE CLUB FM 1



    JOIN DE CLUB !




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Club FM. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief .

    20-03-2010 om 17:53 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO UIT 1990 VAN JEROEN GORUS


    Radio Contact 107,1 FM Leuven (Vaart, boven Manhattan) - Foto van een piepjonge Jeroen Gorus  in 1990

    bron: Wim Meeus

    18-03-2010 om 20:08 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADIO CONTACT 30 JAAR/RICKY FOX


    Na in tal van verschillende discotheken in Brussel gewerkt te hebben probeert Ricky Fox een nieuw avontuur.Hij beleeft mee de geboorte van radio contact.Fox zou enorm populair worden in Wallonie maar ook in Vlaanderen.Hij nam zelf een plaatje op.

    Hoe kwam u bij radio contact terecht?

    Ik was dj in verschillende discotheken en radio relax zou radio contact worden.Het format ging wijzigen en toen stelde ik ook maar mijn kanidatuur

    Hebt u het prille begin meegemaakt?

    Het begin was fantastisch!Voor allerlei redenen wil ik vandaag nog hommage brengen aan radio contact.Het was op dat ogenblik een unieke radio met één frequentie in Brussel.Het was nog nooit gezien of gehoord.We speelden dan ook zeer populaire muziek.

    Had u stress op je eerste presentatie?

    Ik was absoluut niet gestresseerd!Ik was het presenteren voor publiek dan ook zeer gewoon.Niemand kon toen voorspellen wat een succes radio contact zou worden.

    Kan je een anekdote vertellen?

    Ik kan er verschillende!Maar ik heb zeer goede herinneringen aan onze opnames in Blankenberge.De opgenomen programma's vertrokken steeds via een journalistenwagen.De dag daarna kwam het op antenne.Allemaal uit voorzichtigheid dat de politie ons materiaal niet kwam oppakken.
    Maar ook aan de grote show in Vorst-Nationaal heb ik prachtige herinneringen.De zaal zat overvol en er was een ongelofelijke ambiance.
    De show werd ook uitgezonden door de lokale televisie in Brussel.De jonge zangeres Lio werd toen nog in premiere gelanceerd in belgie door contact.

    bron:turner.be

    16-03-2010 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE FREQUENTIELIJST VAN CLUB FM

    Aalst

    93.0 fm

     Aalter

    107.4 fm

     Aarschot

    105.8 fm

     Antwerpen Noord

     105.9 fm

     Antwerpen Zuid

     105.1 fm

     Berlare/Dendermonde

     107.4 fm

     Bilzen

     106.2 fm

     Brakel

    105.6 fm

    Brugge

    107.3 fm

     Brussel

    102.8 fm

    Dendermonde/Hamme

    105.2 fm

     Diest

    103.9 fm

    Diksmuide

    88.9 fm

    Duffel

    107.5 fm

    Eeklo

    106.3 fm

    Geel

    106.3 fm

     Genk

    104.3 fm

     Gent

     104.5 fm

    Hasselt

    103.8 fm

    104.1 fm

    Herentals

    105.0 fm

    Herk De Stad

    107.9 fm

    Kinrooi

    107.9 fm

     Kortrijk

     104.4 fm

    105.3 fm

    Kuurne 

    104.9 fm

    Lokeren/Lochristi

    106.6 fm

    Lier

     106.4 fm

    Maaseik

    105.6 fm

    Maasmechelen

    106.7 fm

    Maldegem

    105.9 fm

    Mechelen

    106.2 fm

     Menen

     89.9 fm

    Middenkust

    105.6 fm

    Midden West-Vlaanderen

    96.2 fm

    93.6 fm

    Mol

    107.6 fm

    Ninove 

    105.5 fm

    Oostende

    103.6 fm

     Oostkamp

    105.7 fm

     Oostkust

     106.2 fm

    Oudenaarde

    106.6 fm

    Peer

    107.3 fm

     Ronse

     105.0 fm

    107.4 fm

    Sint-Truiden

    106.3 fm

    Tienen

    107.0 fm

    Tongeren 

    107.3 fm

    107.7 fm

    Turnhout

    105.5 fm

    Vilvoorde

    105.7 fm

    Waarschoot/Zomergem

    105.6 fm

    Waregem/Wielsbeke

    107.3 fm

    Westhoek/Ieper

    105.7 fm

    Westkust

    107.2 fm

    Wetteren 

    106.1 fm

    Zele/Lokeren 

     107.0 fm

    Zelzate/Evergem

    106.9 fm

     

     


    14-03-2010 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRANTENADVERTENTIE CONTACT PROGRAMMATIE


    Origineel krantenadvertentie van de radio Contact programmatie(ergens begin 81)

    12-03-2010 om 09:36 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEBASTIEN EN JEROEN


    Sebastien Vansever(Sheba) en Jeroen Gorus
    Waarschijnlijk tijdens één van de laatste grote uitstappen van Contact Vlaanderen "Gorus goes Turkije"
    Jeroen deed toen zijn ochtendprogramma vanuit Turkije.

    10-03-2010 om 09:50 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STICKER UIT DE "POWER OF MUSIC" PERIODE
    .

    08-03-2010 om 09:42 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN CONTACT NAAR CLUB FM EN NU BASIC GOLD




    Basic Gold
    , uit dezelfde 'radiostal' van Club FM is sinds gisteren van start gegaan in Kortrijk. Daarvoor worden twee oud-frequenties van Radio Contact gebruikt. Tot gisteren waren zowel op de 104.9 MHz (ex-KLO) als de 105.3 MHz (ex-WLO) de uitzendingen van Club FM te horen. Een beetje van het goede teveel, want in de Groeningestad was Club FM op liefst vijf frequenties te beluisteren.

    06-03-2010 om 20:30 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE FACEBOOK PAGINA " VERGETEN STEMMEN VAN RADIO CONTACT VLAANDEREN"


    Een leuk initiatief van ex-contact presentator Philippe Bernaerts.
    Hij heeft een facebook pagina opgericht met de naam " Vergeten stemmen van radio Contact Vlaanderen" Je kan hem terug vinden op http://www.facebook.com/group.php?gid=370979645943&ref=search&sid=1201425395.3299555753..1#!/group.php?v=wall&ref=search&gid=370979645943

    Er bestaat ook een Waalse tegenhanger onder de naam "Les anciens de radio Contact"

     

    04-03-2010 om 20:54 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO UIT DE OUDE DOOS


    Foto uit het album van Ricky Fox met enkele presentators uit het prille begin van radio Contact .Volgens Luc De Groot is de man helemaal links Pierre Houtmans(PRL, de Franstalige Liberalen toen en medeoprichter),met de micro een zekere "Georges" die in de beginperiode net voor zijn ochtendprogramma zat.De man daarnaast zou wel eens Francis Lemaire zelf kunnen zijn.Helemaal bovenaan herkennen we natuurlijk Ricky Fox.

    bron:Ricky Fox

    03-03-2010 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG 30 JAAR RADIO CONTACT


    Vandaag is het precies 30 jaar geleden dat radio Contact officiel van start ging.

    Dat gebeurde in tweetalige uitzendingen in stereo via 101,3 MHz. De voormalige Vlaamse medewerkers van  Radio Plus en van Radio Huguette stapten naar het nieuwe station over. De programma's waren tweetalig en werden uitgezonden via dezelfde frequentie.Er waren dus afwisselend programma's in het Frans(2/3) en het Nederlands(1/3).

    De Nederlandse presentators waren afkomstig van radio Huguette zoals Rudy Van Vlaanderen en Ben Van Praag.Anderen kwamen van radio plus zoals Luc De Groot,Ton schipper en Danny De Bruyn.Deze werden nog aangevuld met Wiet Van Bever en Jan Van Dijck.Er werd uitgezonden vanop de Mettewie, met één studio'tje met een klein mengpaneel.

    Er kwam officieel een einde aan radio Contact in Vlaanderen eind 2009.In Wallonie is Contact één van de meest beluisterde zenders.
    Logo: copyright Luc De Groot

    01-03-2010 om 23:24 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERVIEW MET MENEER RADIO CONTACT/FRANCIS LEMAIRE


    Dertig jaar geleden lanceerde Francis Lemaire een nieuw geluid op de Brusselse FM-band met enkele vrienden: Freddy Neyts, Pierre Houtmans en Catherine Servaes "Radio contact ". Die  kleine Brusselse radio is vandaag één van de meest beluisterde radio's van de Franse Gemeenschap gworden. een interview:

    Dertig jaar geleden werd radio Contact geboren.Waarom die passie en belangstelling voor de radio?

    Ten eerste een passie voor technologie, een jaar voordat ik zelf een zender oprichte met enkele van mijn vrienden luisterde ik veel naar de radio (RTB en BRT) Ze dachten alleen aan informeren en er was te weinig speelruimte overgelaten voor amusement. 

    U zelf begon op radio Koekelbergeoise?

    Ja! maar het was totaal niet-geordend en in  beschadigde ruimten moest men zich met alles zelf behelpen.Daarom begon ik zelf te denken aan een radio op te richten .

    Hoe is radio Contact dan geboren?

    Toen ik terugkwam uit wintersport, Met enkele mensen uit mijn omgeving heb ik mij dan toegelegd voor het ontwerpen van een radio met veel entertainment en  georganiseerde radio.Elke dag tussen 6: 00 uur 's morgens en  24. 00 dagelijks en met een constante van een tweetalige product in Brussel .Ik heb dan gezocht naar politieke steun en contact opgenomen met Pierre Houtmans en Freddy Neyts bij  de liberale fractie om het monopolie RTBF en BRT te doen stoppen en meer diversiteit in de media landschap te hebben.

    22 Februari 1980 was de  eerste keer dat er muziek op de radio te horen was in Brussel. Was u zenuwachtig , die dag?

    Ja!natuurlijk.Het was belangrijk voor mij dat er een goed geluid en een  goede kwaliteit van ontvangst was. Ik was zeer verheugd omdat het  super goed ging. stereo, met goed geluid en een goed programma. We hadden een studio die ons per maand  toen 12.000 Belgische frank koste(300 euro). Dat was op de Boulevard Mettewie in  Molenbeek. 

    Wat waren de radio Contact ambities?

    Entertainen en luisteraars in een goede sfeer te brengen. Het was in eerste instantie een meeuw die we hadden gekozen om radio contact te vertegenwoordigen. Maar de meeuw die over de golven vloog vonden we niet heel mooi.We gingen dan op zoek naar iemand die goed kon tekenen en een mooi en vriendelijk logo kon maken. "Dolfijnen" omdat dit dier zeer vriendschappelijk was en steeds contact zoekt met personen. Wat zijn de eerste presentators die hebben bijgedragen aan radio contact ?

    Jonathan P., Ricky Fox, Coco Van Babbelghem, Marco La Lune, Dominique Chevalier, Julie, Marion Lemesre, Bernard Olivier,Luc De Groot,Danny De Bruyn,Rudi Van Vlaanderen,Ton Schpper..... 

    Tussen 1980 en 1986, werd de zender 16 keer in beslag genomen,Nooit ontmoedigd?

    Nooit ontmoedigd! (Glimlach) Ik kan zeggen dat wij altijd gedwongen waren om snel te reageren om de continuïteit van de radio te behouden, Ik moet zeggen dat we veel steun hadden aan de luisteraars die geld storten om nieuwe zenders te kopen.Je kan niet geloven hoe de mensen mee leefden met de radio.Het was een ongelofelijke tijd. Twee jaar vóór dat reclame werd toegelaten zond Contact de eerste reclame uit op 1 juni 1983. Nogmaals, Ik was nooit bang om boven de wet te staan .Anders was ik er nooit aan begonnen.

     Hoe kwam u op het idee van de playlist?

    Zodra alles op punt zowat stond begon ik mij meer op de technische kant te concentreren.Zo heb ik de playlist ontworpen voor Contact.In het begin had elk schijfje een kleur om ze in de juiste bakken te leggen.In 1988 was er dan de  DSC,( digitale station besturing).Een revolutionaire computer systeem om advertenties en jingles  mooi tussen de muziek te plaatsen.

    In 2001 verkopen  Pierre Houtmans en Freddy Neyts  hun aandelen. Hoe heb je hun  besluit opgenomen?

    Ik stond vóór een voldongen feit,ik kon toen alles verloren hebben maar heb met de nodige risico's gelijk gekregen.

    Bent u vandaag nog contact met hen?

    Van de ene dag op de andere had ik geen contact meer met hen.Spijtig, maar het was hun keuze!

    Wat gebeurde er met uw broer Patrick Lemaire,ook hij werkte altijd voor de contactgroep?

    "Animal" was zijn radionaam in het begin! Het werkt nog steeds voor de radio met allerlei producties.

    Contact 2 en Contact plus werden later geboren.Toch zijn zij al verdwenen.Wat is uw gevoel daarbij?

    Droefheid. Dat ze licenties gegeven hebben aan radio's voor immigranten ten koste van de oudere luisteraars van Contact + .
    Dat is een typisch voorbeeld van politiek in Belgie.

    Alle netwerk radio's van Contact Vlaanderen werden verkocht aan Club FM. Is radio voor u definitief afgesloten?

    Radio in Vlaanderen voor een Frantalige is blijkbaar niet mogelijk. Daarom heb ik beslist om de frequenties van de hand te doen aan oude collega's en presentators van radio Contact.In Wallonie blijf ik aandeelhouder maar niet meer in de dagelijkse beheerraad.Ik blijf echter altijd klaar staan als ze me nodig hebben. 

    Welke  radio (s) luistert u in Tenerife ?

    Los 40 Principales, vergelijkbaar met radio contact.

    Wat zijn nu uw dag bestaat?

    De opvoeding van mijn kinderen, maken van nieuwe projecten en ....op welk terras we deze middag eten?

    26-02-2010 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE CONTACT VLAAMS-BRABANT(2)



    CONTACT VLAAMS-BRABANT 2




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Radio Contact en zijn aanverwanten. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief

    25-02-2010 om 09:53 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 JAAR RADIO CONTACT:COCO VAN BABBELGEM

    Bij de lancering van radio Contact in 1980 haalde Coco Van Babbelgem één  van de meest populaire luistercijfersijfers van de radio .Hij was toen zowel op de  Nederlandstalige als Franstalige zender te beluisteren.Maar ook na de splitsing was hij op beide zenders te horen in zijn typisch Brussels accent.Later was hij nog te horen op de Franstalige contact 2 en radio contact + .Nu annimeert hij nog steeds op zondagmorgen op de Vlaamse  Club FM.(enkel op 102.8 in Brussel).

    Hoe kwam u bij Contact terecht?

    Francis Lemaire wilde een radio lanceren! Niet simpel!Je kon er achter de tralies mee geraken. Francis had mij gevraagd voor een animatieprogramma. Wat ik gedaan heb met veel plezier!

    U annimeerde ook vanuit  Brusselse cafés? of vanuit de studio's? 

    Een studioske! (Gelach) In het begin kon je dat geen studio noemen. Op het terras van een gebouw op de Boulevard Mettewie waren we geïnstalleerd.

    De eerste uitzendingen van de radio .Op het moment met een enkele frequentie te Brussel, op11 februari 1980.Later vanaf maart kwamen we elk met onze kleine radio 45 -plaatjes.

    Wat is uw beste herinnering met radio contact ?

    De beste herinneringen zijn de mensen die ik herkende tijdens animaties op de jaarlijkse markten, de braderies of tijdens de uitzendingen aan de kust.

    Herinnert u zich de eerste presentatie? 

    Absoluut. U moet zich ervan bewust dat ik veertig jaar oud was en startte met de schijf van Le  Grand JoJo Victor de footbaliste .

    Waarom is radio Contact zo een succes geworden?

    Ik denk dat haar succes is geweest dat ze dicht bij de burgers stond. Persoonlijk vind ik dat het  een beetje ontbreekt bij radio Contact vandaag!
    bron: http://www.tuner.be

    23-02-2010 om 10:02 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    CONTACT GESCHIEDENIS
     (klik op afbeelding)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 1976

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Boon Firmin
    Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 60 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    This is your place to be

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs