Inhoud blog
  • EINDPLEIDOOI: AFSCHEID....ZONDER DOLFIJN EINDE
  • FINAL UPDATE JINGLES(54)
  • FINAL UPDATE JINGLES(53)
  • FINAL UPDATE JINGLES(52)
  • FINAL UPDATE JINGLES(51)
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    WIE IS JOU FAVORIETE CONTACT STEM ALLER TIJDEN
    RUDY VAN VLAANDEREN
    WALTER BROECKX
    DANNY DE BRUYN
    DIDIER LAPORTE(VAN MALDER)
    ERIK VINCK
    DIRK MOERMAN
    LUC DE GROOT
    TON SCHIPPER
    BJORN VERHOEVEN
    MARC HUYLEBROECK
    JEROEN GORUS
    PIET DEWIN
    DIRK DE COSTER
    JO VAN BELLE
    WIET VAN BEVER
    JONATHAN SEAGULL
    LUC VAN KAPPELEN
    YVES VAN OOTEGHEM
    DAVY DE BRUYN
    PETER DECORDIER
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    DE RADIO CONTACT GROEP
    contact nieuws van vroeger en nu
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ADOPTIEPLAAT




    Sinds kort is er bij Familyradio de Adoptieplaat. Elke week zal je een aantal muziekclips uit de oude doos te zien of te horen krijgen op onze FamilyRadiofacebookpagina.

    Het zijn allemaal nummers die jullie nog niet kunnen beluisteren bij FamilyRadio! Als jullie vinden dat we één of meerdere van deze nummers toch moeten draaien, dan kan je deze plaat adopteren. Vanaf dan hoor je de plaat regelmatig voorbijkomen op FamilyRadio met de vermelding wie de plaat adopteerde!

    15-01-2013 om 20:01 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONTACT 2(2001-2004)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Op 22 oktober 2001 werd Vlaanderen wakker met contact 2.
    Contact 2 werd uitgezonden op de frequenties waar daarvoor familyradio te beluisteren was.Een jaar daarvoor was al hetzelfde gebeurd in Wallonie waar men de naam familyradio niet zag zitten.
    Maar ook in Vlaanderen was het niet echt gelukt.De meeste presentatoren zoals Ben Van Praag waren reeds vertrokken.Men had geprobeerd om een tweede radio maeva op te richten maar er stond een copyright op de naam.
    Contact 2 had een heel ander format dan family radio.Deze laatste draaide veel nederlandstalige muziek zoals van een Willy Sommers of Will Tura.Terwijl contact 2 veel meer ging voor niet- commerciele muziek.
    Toch werd dit format door heel wat mensen gezien als een verademing tussen al die andere zenders.De nadruk lag vooral op de muziek met slechts presentatie in de ochtend,middag en het spitsuur.
    Contact 2 werkte verder als FamilyRadio via lokale licenties in Vlaamse steden met de typische vermogens van 100W of minder (Aalst) en met twee stations van 1kW (Eeklo en Hasselt)
    Tijdens de lanceeringsmaand werden er grote reclameborden langs de Vlaamse-en Brusselse wegen opgehangen.Dat waren er 438 om precies te zijn van wel twintig vierkante meter.er werd een budget uitgetrokken van 5 miljoen euro.
    Contact 2 zou lopen tot het einde van de zendvergunningen op 26 mei 2004. Vele lokale "contact 2" radio's kregen geen nieuwe vergunning en zo was er geen degelijk netwerk meer.

    13-01-2013 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYRADIO DEED...FACEBOOK BEDANKING!


    Dit verscheen op de Facebookpagina van Familyradio op vrijdag 28 december: 'Dank aan iedereen die het laatste half jaar vrolijke vriend geworden is van Family Radio.Dit hadden we nooit verwacht. Ondertussen zijn we bijna met 2200(ondertussen 2325). Als je er rekening mee houdt dat niet iedereen 'faceboekt', kunnen we dit getal beste met wat cijfers vermenigvuldigen, om uit te komen bij een grote groep die onze radio weet te smaken. Daar zijn we zeer blij mee. Het is onze grootste motivatie. Vooral het feit dat jullie zo actief meedenken en meeluisteren is 'uniek'. Op een bepaald moment waren er zelfs meer mensen over Family Radio aan het praten dan dat we 'vind ik leuks' hadden. Dat is fenomenaal. Het Vlaamse lied is niet dood, het leeft. Op Family Radio.

    11-01-2013 om 09:11 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADO VOOR VERGETEN LUISTERAARS

    Danny De ManPascal van GeemDanny Deman en Pascal Van Geem

    Radio 19 is een internetzender die vooral mikt op een doelgroep die in Vlaanderen schaamteloos door de ‘grote’ jongens wordt genegeerd; de 50-plusser. Het project wordt dan ook gedragen door mensen die hun sporen eerder hebben verdiend in radiomiddens. Onder hen diverse mensen die eerder te horen bij Radio Contact. Dat is o.a. het geval voor Danny Deman en Pascal Van Geem.Danny startte zijn radiocarrière reeds in 1981 bij Radio Express dat toen vanuit het Oost-Vlaamse Denderleeuw opereerde. Twee jaar later verhuisde de (toen nog) jongeman naar Radio Contact in Brussel. Voor er sprake was van ketenvorming.Pascal begon bij de lokale piraat Veronica in Heusden, tot de zoveelste inbeslagname hen de das omdeed. Na een paar jaar familieradio Onyx, maakte Pascal Van Geem de overstap naar Radio Free in Gent, om uiteindelijk bij de Contact-groep te belanden


    Anderen werkten voor stations als Maeva, Gemini, Antigoon, Monique of zijn nog steeds betrokken bij VBRO, Minerva … Kortom, mannen en één vrouw die het klappen van de zweep kennen. Ze komen zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Net zoals in de gloriedagen van de zeezenders, waar 19 graag een link mee legt…

    Het initiatief is niet enkel een unicum omwille van het oldiesformat (1950-1980), maar minstens omdat er dagelijks gepresenteerde programma’s te beluisteren zijn vanaf 07:00 tot 19:00 uur (tijdens de weekends zelfs tot 22:00 uur). Op zaterdag en zondag worden tijdens Offshore Time, oud zeezender programma’s, in studiokwaliteit, opnieuw en integraal uitgezonden.

    Radio 19 begon z’n avontuur op… 19 september 2012 en zette nu een compleet vernieuwde website online, die dagelijks informeert over… radio, media in het algemeen en ook muziek en showbizz. Er is ook een brok historiek maar die wordt netjes afgewisseld met actuele info die de doelgroep zeker zal interesseren.

    www.radio19.fm

    bron:Jean-Luc Bostyn

    09-01-2013 om 09:40 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYRADIO APERITIEFT MET PUBLIEK
    De Aperitiefshow Live op FamilyRadio van 6 en volgende zondag 13 januari (10:00 uur) is in feestelijke stemming. Vrijdagavond brachten de vrolijke vrienden een select publiek samen in Eeklo om samen te aperitieven. RadioVisie 'kwam thuis’...

    Het ging in het sfeercafé Bubbles om de eerste opname voor een live publiek, intussen loopt de drie uur durende aperitiefshow net twee jaar. Alle gratis plaatsen waren voor vooraf ingeschreven luisteraars/leden gereserveerd. Presentatoren Rudi Van Vlaanderen en Patrick Van Dijk (foto 1) interviewden de gasten.


    Ook zagen we nog een collega-presentatoren onderonsje (foto 2). Filip D’haeze (links op foto), tevens zanger van Swoop, vroeg collega’s Rudi (rechts op foto) en Patrick om Filip vandaag voor één keer in de Vlaamse Top 10 (13:00 uur) te vervangen, wat ze graag accepteerden.
    Ook ochtend-presentator Piet De Win gaf acte-de-presence.



    HITS VAN HIER

    We noteren ook nog dat presentator en muzieksamensteller Van Vlaanderen (foto 3) de showbizz al jaren volgt en kent. Op de vraag van collega Filip D’haeze of hijzelf Vlaamse muziek weet te appreciëren, kwam het diplomatische antwoord: "Ja en nee. Nee omdat ik begin jaren '80 begonnen ben met vooral Engelstalige muziek te draaien."
    Bij de vleet zijn levensliedjes in alle talen te horen op het Familynetwerk. Rudi Van Vlaanderen: “Mijn Family-hits hebben niets te maken met Ultratop, of om het even welke andere nep en gemanipuleerde hitlijst. Wij manipuleren zelf, 'de buik' weet je. En het marcheert”.



    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00091813

    07-01-2013 om 09:15 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG POLL
    IS ER VOLGENS JULLIE NOG EEN RADIO NU DIE DE SOUND VAN CONTACT NOG BENADERD


    Zoals verwacht komt geen enkele actuele radio nog in de buurt van radio contact.

    Zenders zoals Familyradio,VBRO,Topradio,Trendy FM en RGR vallen uit de boot wegens een totaal ander format.De hitzenders van nu zijn inderdaad City music,Hit FM en Club FM.Deze laatste scoort nog het best.


    CLUB FM 20 %
    TOP RADIO 6 %
    RGR 3 %
    TRENDY FM 6 %
    CITY MUSIC 9 %
    HIT FM 9 %
    VBRO 0 %
    FAMILYRADIO  0 %
    LOKALE RADIO 3 %
    GEEN 46 %





    05-01-2013 om 01:45 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE POLL!
    WAS DE ZEEZENDERTIJD MOOIER DAN DIE VAN DE VRIJE RADIO?

    ABSOLUUT
    NEE! ZEKER NIET
    JA HOOR! DIE ZEEZENDERSCHEPEN HADDEN IETS MAGISCH.
    NEE! WANT DAT IS TE LANG GELEDEN
    JA!DAT ZIJN PAS ECHTE RADIO LEGENDES.
    NEE! DE VRIJE RADIO WAS VEEL KORTER BIJ ONS EN DAAROM VOELDEN VELEN ZICH GEROEPEN.


    Stemmen kan zoals steeds in de linkerkolom.

    05-01-2013 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPOT VROLIJKE VRIENDEN(2) FAMILYRADIO




    VROLIJKE VRIENDEN SPOT 2




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Familyradio. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    03-01-2013 om 19:25 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDIOFRAGMENT DIDIER LAPORTE




    DIDIER LAPORTE



    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van radio contact. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    01-01-2013 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARS JINGLE FAMILYRADIO




    PRETTIG EINDEJAAR...FAMILYRADIO




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Familyradio. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    30-12-2012 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE CONTACT JINGLES
    1



    ELKE DAG,DE GROOTSTE HITS




    CONTACT BRUSSEL



    DE HITS DIE JIJ WIL



    WE DRAAIEN HIT NA HIT,ELKE DAG MEER MUZIEK



    24/PER DAG...DE GROOTSTE HITS VOOR JOU


    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van radio contact. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    28-12-2012 om 09:01 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE RUDI VAN VLAANDEREN



    JINGLE RUDI VAN VLAANDEREN




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Familyradio Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    26-12-2012 om 11:25 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADIO CONTACT MIX
     Wim Corneillie


    De facebookgroep "Wij willen radio contact terug in de Vlaamse ether" bereikte onlangs 3000 leden.Daarom kan je hieronder een mooie compilatie terug vinden van enkele contact-jocks door de jaren heen. U hoort achtereenvolgens de bekende stemmen :Van Vlaanderen,Schipper,De Bruyn,Vinck,Van Belle,Van Malder(Laporte),Corneillie en Moerman.


    https://soundcloud.com/
    kenneth133/3000-compilatie




    Je kan nog steeds lid worden van onze groep op facebook via https://www.facebook.com/#!/groups/173964182628487/

    24-12-2012 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE JONATHAN VANHELLEPUTTE OP CLUB FM


















    JONATHAN VANHELLPUTTE




    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Club FM. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    22-12-2012 om 17:46 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUW BEGIN VOOR CONTACT-DANCE



    In 2005 was er toch wel het verrassende huwelijk van radio contact met C-Dance.Plots werd de hitradio s'avonds en s'nachts een dance radio.Na een klein jaar was de scheiding echter al een feit.Beide radio's gingen weer hun eigen weg.

    Hierna werd er door Francis Lemaire geen geld meer gestoken in de Vlaamse Contact.Dit was vanaf dan ook zeer duidelijk te horen aan de uitzendingen.Voor C-Dance kwamen er nog een aantal heropstarten maar ook daar ging het van kwaad naar erger.

    Ondertussen zijn de eigenaars van C-Dance elk hun eigen weg gegaan maar de naam blijft wel eigendom van Jeroen Goos.

    Logo

    Daarom besloot Bjorn Van Zundert om Contact-Dance weer tot leven te brengen.Er wordt een mix gedraait van nieuwe dance nummers, urban en classix (afgelopen 20 jaar).Contact-dance is een station dat hoofdzakelijk mikt op de leeftijd tot 35 jaar. (hoofddoelgroep 12-25).
    Achter de schermen van contact-dance werken een 13-tal mensen hard aan het product, en dat is niet alleen de playlist, maar ook de website en nog tal van andere dingen.

    http://www.contact-dance.com/

    https://www.facebook.com/ContactDance

    20-12-2012 om 21:21 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KERSTBOOM ZORGT VOOR SFEER BIJ CLUB FM


    Nieuwkomer Lennart Creel zal in de kerstvakantie alle dagen een vervangprogramma maken zegt productiemanager/programmaleider Sebastien Vansever vanuit het Oost-Vlaamse hoofdkwartier.

    Op woensdag om 13.00 hoor je zowat de oudste hitparade van de commerciele radio De super 50 met Frederik Geeroms.De rechten op de naam zijn nu vrij,vroeger waren die van de RTL group.Zo zei Vansever,ex-medewerker van radio contact Vlaanderen in de nillies.Online is de super 50 te volgen via desuper50.be.Naar goede oude traditie is de super 50 zoals het op  radio contact was te volgen op woensdag en de herhaling op zaterdag om 13.00.

    Intussen heeft Club FM 1913 fans op facebook.Van de groep "WIJ WILLEN RADIO CONTACT TERUG"  stijgt  het ledental ook al tot 2990.

    bron: radiovisie

    We willen ook nog meegeven dat Jonathan Vanhelleputte de laatste tijd tijdens de weekdagen steeds tussen 16u en 19u  op antenne zit behalve op woensdag.
    Sebastien zelf hoorde we deze week al voor zes uur in de vroege ochtend.

    18-12-2012 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIE WAS NU ALWEER DE POPULAIRSTE?




    Wie was de populairste presentator ooit op radio contact.Dit is natuurlijk relatief want wie de ene goed vindt zal de andere veel minder goed vinden.
    Eigenlijk was deze poll al een tijdje afgesloten hadden we gezegd maar we zetten hem toch nog graag eens in het daglicht.

    RUDY VAN VLAANDEREN 31 % (793)
    WALTER BROECKX 1 % (27)
    DANNY DE BRUYN 2 % (53)
    DIDIER LAPORTE(VAN MALDER) 1 % (37)
    ERIK VINCK 9 % (229)
    DIRK MOERMAN 5 % (131)
    LUC DE GROOT 19 % (494)
    TON SCHIPPER 6 % (154)
    BJORN VERHOEVEN 4 % (107)
    MARC HUYLEBROECK 3 % (78)
    JEROEN GORUS 3 % (80)
    PIET DEWIN 1 % (13)
    DIRK DE COSTER 1 % (30)
    JO VAN BELLE 4 % (103)
    WIET VAN BEVER 3 % (74)
    JONATHAN SEAGULL 1 % (20)
    LUC VAN KAPPELEN 1 % (22)
    YVES VAN OOTEGHEM 1 % (26)
    DAVY DE BRUYN 2 % (59)
    PETER DECORDIER 2 % (53)

    Totaal aantal stemmen: 2583


     

    16-12-2012 om 00:02 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFSHOW LIVE!


    Op zondag 4 januari wordt de aperitiefshow voor dat weekend opgenomen in het gezellige decor van Sfeercafé Bubbles, Leopoldlaan 92 te Eeklo. Ja... jullie kunnen er bij zijn MAAR, de plaatsen zijn beperkt (en gratis!). We hebben 75 plaatsen beschikbaar en op = op! Verzeker je nu alvast al van een ticket via aperitiefshowlive@familyradio.be. Stuur ons een mail met daarin je naam en adres én de reden waarom we je absoluut moeten uitnodigen om samen met ons de eerste uitzending mee te maken! Leden van FamilyRadio hebben natuurlijk een tandje voor dus vergeet ook je lidnummer niet te vermelden in de mail. 

    Nog 1 keer het adres: aperitiefshowlive@familyradio.be.

    14-12-2012 om 09:28 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDIOFRAGMENT LENNART CREEL


    Sinds vorige week is Lennart nieuw op Club Fm met een interactief programma op woensdag tussen 17u en 21u.



    LENNART CREËL(klik hier)



    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Club FM. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    12-12-2012 om 09:37 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE POLL
    IS ER VOLGENS JULLIE NOG EEN RADIO NU DIE DE SOUND VAN CONTACT NOG BENADERD
    CLUB FM
    TOP RADIO
    RGR
    TRENDY FM
    CITY FM
    HIT FM
    VBRO
    FAMILYRADIO
    LOKALE RADIO
    GEEN


    Je kan zoals steeds stemmen in de linkerkolom .

    10-12-2012 om 11:28 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    CONTACT GESCHIEDENIS
     (klik op afbeelding)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 1976

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Boon Firmin
    Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 60 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    This is your place to be

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs