Inhoud blog
  • EINDPLEIDOOI: AFSCHEID....ZONDER DOLFIJN EINDE
  • FINAL UPDATE JINGLES(54)
  • FINAL UPDATE JINGLES(53)
  • FINAL UPDATE JINGLES(52)
  • FINAL UPDATE JINGLES(51)
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    WIE IS JOU FAVORIETE CONTACT STEM ALLER TIJDEN
    RUDY VAN VLAANDEREN
    WALTER BROECKX
    DANNY DE BRUYN
    DIDIER LAPORTE(VAN MALDER)
    ERIK VINCK
    DIRK MOERMAN
    LUC DE GROOT
    TON SCHIPPER
    BJORN VERHOEVEN
    MARC HUYLEBROECK
    JEROEN GORUS
    PIET DEWIN
    DIRK DE COSTER
    JO VAN BELLE
    WIET VAN BEVER
    JONATHAN SEAGULL
    LUC VAN KAPPELEN
    YVES VAN OOTEGHEM
    DAVY DE BRUYN
    PETER DECORDIER
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    DE RADIO CONTACT GROEP
    contact nieuws van vroeger en nu
    17-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANS BAUER FAMILYDAG UITGESTELD



    Wegens de uitzonderlijke weersomstandigheden aan onze Belgische kust kan de organisatie van de Frans Bauer Familiedag de veiligheid op het strand in Middelkerke niet garanderen.   Daardoor wordt deze dag verplaatst naar een latere datum.  Wij houden u via ClubFM en www.kingentertainment.be verder op de hoogte.  De organisatie en Frans Bauer verontschuldigen zich alvast voor deze overmacht.

    17-07-2011 om 01:16 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUB FM ,FAMILYRADIO...EN FRANS BAUER
    ClubFM On Tour is een live radio-uitzending en tegelijk een totaalspektakel van het grootste privé netwerk van dit land. Zondag 17 juli aanstaande strijkt dit radiocircus, mét artiesten neer op het strand van Middelkerke.

    Vlaamse vedetten die voor een babbel en hun optreden het ClubFM-podium opgaan zijn ondermeer Sam Gooris, X-Session, Nelson en Katerine. Tussen de bedrijven door kan het publiek prijzen winnen. 's Avonds volgt een familiefeest in Middelkerke met een optreden van Frans Bauer.
     


    De uitloper van hitradio Radio Contact, zoals ClubFM wordt beschouwd, nadat het de frequenties van de blauwe dolfijn opslorpte zo'n drie jaar terug, draait doordeweeks het meer hitgerichte werk van Lady Gaga tot Milk Inc. Reclameregie IPradio zorgt voor de reclame-inkomsten in Vlaanderen.

    * Luister HIER naar ClubFM.

    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087373

    16-07-2011 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULDE AAN LDG DOOR "MAT'JE"

    Radiopionier Luc De Groot richtte, zoals bekend eind jaren ’80 X-tra FM op, samen met onder andere Rudi Van Vlaanderen. Deze keten dekte Vlaanderen via dertig regio- en stadsradio’s. Later, omstreeks 1990, kwam er ook een frequentie voor de Westhoek, van op de Casselberg in Noord-Frankrijk.

    Als Dirk Vandemast was ik er vaste medewerker en had ik ooit een promotiespot gemaakt voor het Belga Beach Festival dat destijds in De Panne werd gehouden. Ik liet in de radiostudio in Denderleeuw vallen dat ik er eigenlijk graag naar toe wou.



    LDG (uiterst rechts) met 'de bende' van Radio Plus

    LDG schreef me een “Bon pour..”. Op een kaartje van X-tra FM, ter grootte van een derde van een A4 blad, noteerde hij in zijn stijlvol en hoekig geschrift, ‘Toegang goed voor twee personen’. Aan de persstand van Belga Beach Festival werd ik zonder meer binnengelaten.

    ‘s Avonds kon ik eindeloos genieten van Duran Duran en Joe Cocker, dankzij mijnheer ‘Zonder Pasje’. Luc De Groot was sinds de jaren ’80 immers al zeer goed bekend bij de diverse platenmaatschappijen en concertorganisatoren die dit land rijk was.



    LDG (links) als reporter voor Radio Contact

    Luc en ik (hij noemde hem steevast Mat'je)waren media jaren 80 ook samen dj bij Radio Seven, toen in de lucht vanuit Zellik, bij Brussel. “Welkom in de wereld der wakkeren”, zei hij herhaaldelijk ’s ochtends in “De hits en de hanen’. Een plaat die hij wel eens draaide en waar ik hem altijd mee ben blijven mee associëren , is ‘(All we are is) Dust in the wind’ van Kansas. Deze dagen behoorlijk toepasselijk.

    Als funk en soulliefhebber was hij de voorbije lente, op 8 april nog als VIP naar een optreden van Kool & the Gang in Brussel in de VIAGE getrokken. Zo liet hij me per mail weten, nadat ik hem gevraagd waarom ik hem niet had aangetroffen op een radioreünie in Sint-Niklaas.

    Het zou zijn laatste muzikale belevenis worden….

    Dirk Vandemast

    14-07-2011 om 09:45 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYRADIO FM GOUD KRIJGT BREUGELHUIS TER BESCHIKKING VAN STAD PEER
    Het gaat de Noord Limburgse FamilyRadio FM Goud voor de wind. Het station is na zeven jaar hard werken uitgegroeid tot de best beluisterde lokale zender van de provincie. Een team van een vijftiental gedreven vrijwilligers maakt dag na dag lokale programma's zoals het hoort.

    Sinds donderdagavond 7 juli komen de uitzendingen van FamilyRadio FM Goud uit een nagelnieuwe studio. Die is gevestigd in het Bruegelhuis, aan de Markt 15 bus 1 in Peer. Tot voor kort was Toerisme Peer hier gevestigd. De ruimte werd door de Stad Peer ter beschikking gesteld.



    De antennemast staat nog steeds in Hechtel. Om het signaal van het Bruegelhuis naar de mast te krijgen, werd een straalverbinding geplaatst van De Belie. Deze is vrij van rechten. FM Goud fungeerde als ‘teststation’, want het is het eerste station in België dat een dergelijke verbinding gebruikt, aangezien deze nog maar pas op de markt zijn.





    * FamilyRadio FM Goud is in Noord-Limburg te beluisteren op 107.1 MHz en wereldwijd via internet. HIER klikken.

    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087354

    12-07-2011 om 09:14 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERBETOON AAN LDG

    Luc De Groot, Michel Folet en Serge Hadermann(Serge Van Gisteren)


    Luc De Groot was tijdens de periode 82-83 één van mijn collega's bij het Antwerpse Radio Annick, dat later Radio Contact Antwerpen zou worden. In 1983 stond ik op het punt om in het huwelijk te treden. Luc had reeds een cadeau gekocht, maar uiteindelijk ging het grote feest niet door...

    Later ben ik Luc nog regelmatig tegengekomen op allerlei radio gerelateerde gebeurtenissen. Als we in een groepje stonden te praten, haalde Luc meer dan eens de 'mislukte trouwerij' boven. Hij vertelde ze op zijn manier. Wat begon als een triest verhaal, was na al die jaren, in zijn versie een giller van formaat geworden.

    Achteraf bekeken en in de versie van Luc was het inderdaad een verhaal om te gireren en te brullen. Hij en ik hebben er veel, hele veel mensen meer aan het lachten gebracht. Onlangs nog, tijdens de jaarlijkse Veronica-dag in Hilversum. Mijn huidige partner Hilde maakte Luc er nog een compliment met zijn mooie brilmontuur... Het was de laatste keer dat we hem zagen.

    Serge Hadermann



    BESTE LUISTERAARS

    Luc en ik hadden niet alleen een passie voor radio gemeen, we delen ook hetzelfde geboortejaar 1959. Twee jaar geleden vierde ik mijn vijftigste verjaardag en LDG was één van de gasten op het feest. Met zijn vele verhalen uit een lang radioleven fleurde hij de avond op.



    Marc Hermans en LDG

    Als luisteraar leerde ik Luc De Groot kennen begin jaren tachtig op de tweetalige Radio Contact. Het viel meteen op dat hij zijn programma’s swingend presenteerde met veel passie voor goede popmuziek. Ook merkte je duidelijk dat Luc een groot voorstander was van een ander, vrijer radiolandschap. Zijn uitzendingen vielen op in een verstard radiolandschap waar de prijzen van het varkensvlees en de opgehaalde schotbalken te horen waren op de staatsomroep.

    In 1986 ontmoette ik de 'Luccen' voor de eerste keer in levende lijve, hij bezocht een drive-in-show van Radio Mi Amigo Duisburg. In onze gesprekken merkte je snel dat hij alle radio’s intensief volgde en hij gaf mij ook tips als dj. Het was hem opgevallen dat ik veelvuldig de woorden 'beste luisteraars' gebruikte.

    Pas bij de start van Maeva FM kruisten onze wegen zich opnieuw. Onze opname uren zaten achter elkaar in het schema dus ontmoeten we elkaar regelmatig. Ik leerde een warm mens kennen met veel kennis van het medium radio en met veel zin voor humor.

    In 2004 was Luc te gast in het programma ZondagZondag dat ik samen met Ben Van Praag presenteerde. Tijdens de vier uur lange uitzending konden de luisteraars uitgebreid kennis maken met LDG. Wij hadden veel bewondering voor hem, maar je merkte dat het ook omgekeerd zo was. Na het programma nodigde Luc ons uit voor een bezoekje in Aalst. Zo geschiedde.

    Op een zonnig dag reden Ben en ik naar z'n taverne in Aalst. We werden er als koningen ontvangen, we praatten de hele namiddag over... radio. Of wat dacht je? Toen ik vertelde dat ik thuis een antieke buizenradio had, kwamen er pretlichtjes in Luc zijn ogen. Hij nam ons mee naar een gedeelte van zijn huis dat sterk leek op een... radiomuseum! En ja hoor, Luc had ook een antieke buizenradio die de aandacht trok van Ben Van Praag.

    Toen we na een leuke namiddag afscheid namen, ging Luc even weg en kwam terug met een grote doos. Voilà Ben pak maar mee! In de doos de antieke buizenradio die nu bij Ben op de kast staat. Luc bedankt voor je aandeel in de vrije ether die we nu hebben. We zullen je nooit vergeten!

    Marc Hermans



    10-07-2011 om 00:38 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUC NAAR DE RADIOHEMEL


    Gisteren werd op het kerkhof van Aalst een afscheidsplechtigheid gehouden voor de dinsdag jl overleden Luc De Groot. Op de sobere bijeenkomst kwam heel wat volk af, ook uit de radiowereld.

    Het was warm, winderig, grijze en witte wolken wisselden elkaar af. Anny De Maeght, oud burgemeester van Aalst kwam een laatste saluut brengen. In haar spoor volgden heel wat mensen uit de Vlaamse radioscène; Walter Galle, Jean-Pierre Legein, Ton Schipper, Werner Michiels, Rudi van Vlaanderen, Bart Vermeir, Pieter Van Banden. We vergeten er vele tientallen.

    Wat zeg je op een afscheid van iemand die nog geen 52 is geworden? LDG was een persoonlijkheid in het Vlaamse radiolandschap. Hij effende mede het pad voor de vrije radio's, hij stond op de barricades. Radio was zijn passie, zijn wederhelft, zijn liefde... Hij had ook nergens een pasje voor nodig. Overal raakte hij binnen. Zonder ticket of uitnodiging. Op de eerste rij, backstage...

    Iemand vroeg hem ooit hoe hij daar in slaagde. "Eenvoudig" zei hij, "stap naar je doel zonder verpinken, de das, het vest én je vastberadenheid doen de rest." Niemand twijfelt eraan, zonder moeite raakt hij ook in de radiohemel. Toen z'n assen werd uitgestrooid werd heel erg stil, tranen werden kuchend weggeslikt, weggepinkt, weggeveegd.

    Foto: Voorkant bidprentje

    bron:radiovisie

    09-07-2011 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUB FM ON TOUR OP 21 JULI
     

    Donderdag 21 juli 2011: ClubFM On Tour - Grote Markt Roeselare - 15-18 uur (met o.a. Tatyana Storm, Xandro Leima, Nelson, Swoop, Sha-Na, Lester & Abdou, Yannick Bovy)

    08-07-2011 om 16:53 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPONTAAN ROUWREGISTER OP RADIOVISIE
    Het overlijden van Luc De Groot blijft nazinderen in radioland. Eergisteren kwam een spontaan 'rouwregister' tot stand op radiovisie.



    De belangrijkste reacties:
    ----------------------------
    Reactie van Marc Huylebroeck
    RIP LDG. Voor wie het nog niet mocht weten, ik ben bij de lukke begonnen, de ochtend op radio contact, daarna plaatjes gaan zoeken bij pele mele in Brussel... en ene gaan drinken, lukke we gaan je missen .

    Reactie van louis weenen
    Ik mocht nog samenwerken met Luc, een radioman van de oude stempel, met liefde voor het vak. Ik zal hem missen. Nogmaals mijn deelneming aan zijn familie.

    Reactie van Marc Holemans
    Damn Lukke, had nog zo graag eens met je in discussie gegaan, want het was al veel te lang geleden en helaas kan het nu niet meer.
    Heb je leren kennen via X-tra en daarvoor van de Gini parade samen met Alexandra. De laastste keer dat we elkaar spraken was op de radiodag in Amsterdam 2010.

    Reactie van Piet Keizer
    Met Luc ging voor ons een pionier en trendsetter heen, voor z'n familie hun geliefde, voor velen een vriend. Hopelijk zit er echt muziek in de lucht.

    Reactie van Marc Hermans
    Luc,

    Het was een grote eer om je gekend te hebben...

    Bedankt voor jou aandeel, in de strijd om een vrije ether!

    Reactie van werner michiels
    Luc, ook "Groot" als persoon, we zullen je missen vriend!

    Reactie van Thierry DN
    Destijds richtte hij eind jaren ’80 X-tra FM op o.a. samen Rudi Van Vlaanderen. De frenchiseketen dekte Vlaanderen via stadsradio’s en een frequentie voor de Westhoek (van op de Casselberg) rond 1990. Luc De Groot noemde me 'mastjes'(Dirk VanDerMast). Het was fijn om met en voor hem te werken. Slecht nieuws i.v.m. de radiopionier.

    het volledige rouwregister vind je hier: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087296

    bron: radiovisie




    07-07-2011 om 18:17 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERBETOON VAN JEAN-LUC BOSTYN (LEIDING RADIOVISIE) AAN LDG
    De gisteren veel te jong overleden Luc De Groot, wordt vrijdag aanstaande, 8 juli begraven op het kerkhof van Aalst om 14.30 uur. Iedereen kan er een laatste groet brengen. Morgen wordt het lichaam reeds gecremeerd. Het definitieve einde van een radiolegende. Al bij z'n leven. Een triest einde dat als vanzelf terugdenken aan een begin…

    Ik ontmoette LDG, die toen nog heel gewoon Mario Van Styvendaele heette, drie dagen voor het einde van de Tour de France, die Lucien Van Impe won in 1976. Als zestienjarige, hij moet nog zeventien worden in de maand augustus van dat jaar, kwam hij zonder afspraak met z’n brommertje van Aalst naar Geluwe gereden. Een afstand van 80 kilometer overbruggen, langs gewest- en gemeentewegen om een namiddagje over… radio te kunnen praten.

    Nu kwamen er in die jaren wel meer mensen langs. In 1974 was ik samen met Frans Schuurbiers de Vereniging voor Vrije Radio begonnen. We gaven het gedrukte maandblad Baffle uit, de voorloper van RadioVisie. Radiofans en radiomakers sprongen graag binnen in de Lourdesstraat in Geluwe. Er waren steeds hapjes en drankjes en verhalen, veel verhalen, die nergens anders te horen of te lezen waren.

    Er was niet echt nood aan mensen die wilden meewerken met de vereniging en het blad, maar niet iedereen had de juiste motivatie of een goede pen. Raar, maar al na een half uurtje praten had ik door dat Mario die twee eigenschappen wel in zich verenigde. Nog geen zeventien geworden, overtuigde hij me om een dagboek bij te houden voor Baffle over de gebeurtenissen in het Belgische radiolandschap. ‘Een beetje zoals Hans Knot dit doet’, waren z’n precieze woorden.

    Hans maakte voor Baffle inderdaad het Day-to-day report. Maar omdat hij in het verre Nederlandse Groningen woonde, miste Hans wel eens iets wat in Vlaanderen gebeurde. Mario had het gat gezien en werkte vanaf het najaar 1976 in een soort ‘duobaan’ met Hans. Zijn verslagen waren gedetailleerd, uitgebreid en steeds op tijd vooraleer de teksten naar de drukker moesten. In februari 1977 hield Baffle op en werd korte tijd nadien opgevolgd door RadioVisie. Het Day-to-day report werd niet verder gezet.

    Maar het contact met Mario bleef bestaan. Vele tientallen jaren, goed voor honderden verhalen. Met ééntje wil ik heel graag besluiten. Daarvoor moet ik weer terug naar de Tour van 1976. Lucien Van Impe droeg de gele trui. Dat hij de Ronde van Frankrijk zou winnen, was niet onmogelijk, maar ook lang niet zeker. Mario had niettemin op z’n bromfietsje al een sticker gekleefd; ‘Van Impe Tourwinnaar 1976’.

    Toen ik hem lachend vroeg of hij soms een glazen bol had, kwam het eerlijk antwoord. ‘Je moet al eens een risico durven nemen. Nu ben ik tenminste de eerste die ze heeft laten drukken en ik ben dus ook de eerste om ze te verkopen h酒. En weg was hij wederom voor een nieuwe rit van 80 kilometer, terwijl de eerste regendruppels neerpletsten... Zestien jaar jong, bijna zeventien. Ik was ervan overtuigd dat we nog veel van Mario zouden horen….

    Jean-Luc Bostyn – Algemene Leiding RadioVisie



    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087303

    06-07-2011 om 19:22 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUC DE GROOT"MUZIEK IN DE FILE" IS NIET MEER


    Hij was één van de mannen die aan de wieg stonden van de Vlaamse vrije radio’s… in Brussel. Hij zal onlosmakelijk verbonden blijven met zenders als Radio Plus, Radio Contact en Radio Seven. LDG zoals hij door intimi werd genoemd, Luc De Groot voor iedereen, is de voorbije nacht veel te vroeg overleden. Hij werd slechts 52 jaar.



    Luc De Groot kreeg het radiovirus als tiener te pakken dankzij de zeezenders, Radio Mi Amigo in het bijzonder. Als Aalstenaar leerde hij enkele lokale adverteerders op dit commerciële radiostation persoonlijk kennen, waarna er geen houden meer aan was. Toen in 1980 het vrije radiogeluid razendsnel zijn opwachting maakte overal ten lande, hielp hij mee Brussel te bestoken met Nederlandstalige programma’s.

    Zijn rechtenstudies in Brussel schoten erbij in maar zijn radiocarrière werd omvangrijker. Betrokken bij Radio Plus, Contact, Seven, Annick, SIS, X-tra FM, MaevaFM, Extra Gold, werd Luc De Groot ook nationaal bekend. Zeker toen hij syndicated progamma’s ging maken voor o.a. Aksent, Del Sol, Moetoen, Dolfijn, Extra en 77. 

    • Luister HIER naar LDG op RadioSeven (21/11/81): fragment 1 
    • Luister HIER naar LDG op RadioSeven (21/11/81): fragment 2 
    • Luister HIER naar LDG tijdens RetroVisie FM (28/08/2005)

    Hij schreef columns in de toen nog gedrukte RadioVisie. Hij deed dit onder zijn eigen naam Mario Van Styvendaele. In Aalst nam hij de taverne Dick Martens, van zijn ouders over. De bruine kroeg werd een tijdlang de plek waar RadioVisie zijn bekende praatcafés hield. Her en der deed een oude radioaffiche terugdenken aan vervlogen radiodagen. Menig radiomaker vierde er zijn verjaardag.

    Boven het café had Luc een meer dan uitgebreid archief waarin hij minutieus duizenden memorabilia bijhield. Krantenartikelen over zeezenders en vrije radio. Foto’s, bandopnames, stickers, affiches, tot verslagen uit de processen die rond Radio Mi Amigo werden gevoerd toe. LDG hield het niet enkel bij, het meeste kende hij ook uit het hoofd. De boutade ‘wandelende encyclopedie’, klopte bij hem als bij geen ander.

    Luc De Groot was al een poosje niet meer in erg goed conditie. Toch ontbrak hij zelden op de grote radiobijeenkomsten in binnen- en buitenland. Hij had een eigen blog rond ‘vrijheid’, in de media. Op 8 april trok hij nog naar een optreden van Kool&the Gang in Brussel in de VIAGE. Na een buitenlandse vakantie ging het eind mei plots snel bergaf met hem. Hij werd in een kunstmatige coma gehouden tot halfweg vorige maand, waarna hij vorige nacht overleed. Uiteindelijk is hij slechts 52-jaar jong geworden.

    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087296

    Met dank aan Pieter Van Banden en Ronny Vander Elst

    05-07-2011 om 21:16 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REACTIE VAN MOERBIE OP HET OVERLIJDEN VAN LDG



    Luc De Groot, alias LDG, of “de Luccen” voor de vrienden, is niet meer … :/
    Het zat er al een tijdje aan te komen en dus helemaal verrassend is het niet maar dat neemt niet weg dat ik ff moest gaan zitten toen ik het nieuws vernam … En even héél stil werd …

    Luccen, godverdomme, … Hij hoort thuis in het rijtje van mensen die ervoor zorgden dat ik goesting kreeg in het medium radio, naast Peter Vandam, Herr Rudi, de Schipper, Ben Van Praag, e.a … Zonder hem had de Vlaamse radiogeschiedenis er waarschijnlijk anders uitgezien.

    Merci Luccen! Merci, om het mij te leren!!

    bron: http://www.moerman.com/

    05-07-2011 om 21:16 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE POLL !
    STEEDS MEER LOKALE RADIO'S HOUDEN HET VOOR BEKEKEN!LUISTEREN WE BINNEN 10 JAAR ENKEL NOG NAAR NATIONALE ZENDERS?


    KETENRADIO'S ZULLEN ALTIJD OVERLEVEN
    ER ZULLEN SLECHTS NOG ENKELE LOKALE RADIO'S ZIJN DAN
    ER ZULLEN ENKEL NOG NATIONALE RADIO' S ZIJN
    ER ZULLEN GEEN LOKALE RADIO'S MEER BESTAAN
    OOK DE KETENRADIO'S MOETEN ER AAN GELOVEN


    Stemmen kan zoals steeds in de linkerkolom

    04-07-2011 om 21:11 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG POLL
    IS ER IN VLAANDEREN EEN RADIO DAT ONDER DE NAAM "RADIO CONTACT" VEEL BETER ZOU SCOREN?OP VOORWAARDE DAT HIJ KLINKT ALS CONTACT NATUURLIJK!

    CLUB FM  38 % 
    HIT FM  16 % 
    CITY MUSIC  8 % (4)
    TOPRADIO  4 % (2)
    FAMILYRADIO  6 % (3)
    RGR  4 % (2)
    C-DANCE  4 % (2)
    RADIO MARIA  20 % 

    Club FM komt hier als verwachte winnaar uit de bus.Al klinken ze zeker nog niet als radio contact.Een onverwachte tweede is radio Maria,de opvolger op de Exqi-frequenties.Al is daar dan wel een bocht van 180° voor nodig.De derde Hit FM ligt dan meer in het contact-format.

    04-07-2011 om 21:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE UPDATE 6


    We krijgen geregeld door dat sommige jingles van radio Contact die in het verleden geplaatst werden niet meer online staan.Daarom krijgen de jingles een update.Beluister hier deel 3 van de toch wel  fantastische jingle collectie die radio Contact had.


    ZET 'M OP,ZET 'M OP ...RADIO CONTACT




    15 HITS PER UUR...WE DUIKEN IN EEN ZEE VAN HITS...RADIO CONTACT



    TIJDSEIN



    13 JAAR CONTACT



    RADIO CONTACT...ELKE DAG,IEDER UUR...DE GROOTSTE HITS...ELK MOMENT VAN DE DAG


    Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Radio Contact. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYRADIO FM GOUD KIEST VOOR VERGUNNINGSVRIJE STRAALVERBINDING


    Maandag jongstleden installeerde De Belie zijn vergunningsvrije straalverbinding in het Limburgse Peer. FamilyRadio FM Goud verhuist met zijn studio naar Het Bruegelhuis aan de Markt 15 in het centrum van het stadje op 7 juli aanstaande.

    "Onze zendmast blijft in Hechtel, maar de nieuwe studio komt vijf kilometer verder in Peer. We kozen voor De Belie's digitale straalverbinding omwille van de goede kwaliteit én voor de centen. Met deze verbinding moeten we geen 1.500 euro per jaar aan het BIPT betalen", aldus stationmanager Michel Vanderfeesten.



    De verbinding werd afgelopen maandag reeds geïnstalleerd en staat nu op test met computermonitoring. Omdat het dak van het Bruegelhuis laag is, stelde een aanpalende sympatieke radioamateur zijn pyloon ter beschikking voor het monteren van de zendantenne. Ondanks de coaxkabel lengte van 85 meter stabiliseerde het vermogen zich onmiddellijk op de wettelijke 0,02W (eirp). Het traject van vijf kilometer loopt via talrijke bossen, maar toch ziet de ontvanger een prima signaal.



    Michel Vanderfeesten: "Jan De Belie weet duidelijk waar hij mee bezig is en werkt correct en planmatig. De installatie kende nog een ‘jeukend’ einde. Tegen de avond stonden we vol rode puntjes met verschrikkelijke jeuk, wellicht door de processierups die graag vertoeft op onze zendsite op de rand van een bos" aldus Michel Vanderfeesten.

    bron: http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00087238

    30-06-2011 om 10:22 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG RADIO VOOR DIDIER LAPORTE?
     

    Het is al een hele tijd geleden dat we Didier nog gehoord hebben op de radio.Toen hij contact verliet in 2007 ging hij vrijwel onmiddelijk aan de slag bij Club fm.
    Begin dit jaar was hij al enkel weken afwezig en werd vervangen door Michiel Thiron.Er werd toen melding gemaakt bij Club FM dat Didier wat weinig tijd had op dit moment maar dat hij zeker terugkwam.Laporte(Vanmalder zoals wij hem nog steeds graag noemen) kwam inderdaad terug.
    Maar lang heeft dat niet geduurd.Sinds enkele maanden is er van Didier geen spoor meer.Blijkbaar heeft hij het te druk als zelfstandig ondernemer.Of we hem nog ooit terug horen (Was immers 30 jaar onafgebroken te horen op de radio)is dus af te wachten.
    Didier starte zijn carriere bij radio Victoria Halle.Was daarna 25 jaar te horen op de Dolfijn en tenslotte Club FM.

    28-06-2011 om 10:15 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEUKE FOTO MOERBIE EN LUDO
     

    Dat Dirk Moerman en Ludo Daelman dikke vrienden waren bij radio contact is een publiek geheim.
    Moerbie zit nu in Griekenland.Gaat een tijdje radiomaken met Peter Van Dam.Ludo van zijn kant werkt mee bij de Vlaamse media consulting.

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONTACT KORTRIJK 1982

     
    Ook in kortrijk stapten ze al snel in de keten van radio Contact.Op deze foto Christophe Vandenbroucke

    Contact Studio Kortrijk 1982

    24-06-2011 om 20:49 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAMILYRADIO FM GOUD 107.7 VERHUIST


    FamilyRadio FM Goud

    Het gerucht loopt al een tijdje en ja... het is waar! Wij hebben verhuisplannen. De komende weken lees je er hier véél méér over. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een en ander aan te passen en te vernieuwen. We mogen er momenteel nog niet veel over kwijt, maar hou best onze nieuwe facebookpagina goed in de gaten. We posten er regelmatig fotoreeksen die veel duidelijk maken.







    22-06-2011 om 00:00 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI OVERZICHTJE FAMILYRADIO 2011
     .

    20-06-2011 om 16:55 geschreven door firmin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    CONTACT GESCHIEDENIS
     (klik op afbeelding)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 1976

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Boon Firmin
    Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 60 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    This is your place to be

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs