Quinta O Ninho
Inhoud blog
 • Bloggen.be wordt vervangen door onze website
 • Gerrit's vertrek
 • Hoe alles begon

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloggen.be wordt vervangen door onze website
  hallo iedereen voortaan kan de blog gevolgd worden via onze website www.ninho.be.

  Veel leesplezier!

  Groetjes
  Ann & Gerrit

  13-02-2017, 21:39 geschreven door Quinta O Ninho  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerrit's vertrek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondertussen heeft Gerrit zijn laatste werkdag hier in België achter de rug, deze viel op vrijdag 13 januari.  Wat een datum om ermee te stoppen .   Het is een heel bewogen week geweest en bedoeling was dat Gerrit zondag 15/01 richting Portugal ging vertrekken met de auto.  Maar ja, als je op een vrijdag de 13de stopt met werken kan er al eens iets mis gaan, toch? Hoe dan ook we zijn niet bij de pakken blijven zitten en hij is dan maar een dagje later aan de 2.280 km lange trip begonnen.  Op zich geen enkel probleem want er stonden nog niet echt afspraken geboekt in het verre -en vooral mooie- Portugal. 

  Maandag 16/01 om 6u is hij dan met een propvolle auto vertrokken voor een (zeer) lange autorit richting het zuiden. Alles is echter vrij vlot verlopen en 1400km verder zat hij in Spanje waar hij dan ook de nacht heeft doorgebracht.

  Dinsdag 17/01 rond 16u kreeg ik het bericht dat hij was toegekomen en dat de termometer van zijn auto 17gr aangaf. Op dat moment was dat zo maar even een verschil van 19° want hier was het toen -2. Meer in het binnenland van Portugal was de hoogst geziene temperatuur 18,5°. Wat een verschil met ons Belgen landje toch …..

  Eens de auto uitgeladen kan hij nog in de laatste zonnestralen zijn eerste Portugese pintje drinken…. (—> voor de kenners: het was een "Super Bock” )

  Dag 1 ter plaatse is voor een deel op gegaan aan het af breken van zwembad (nog lang niet klaar) maar ook aan het vast leggen van afspraken met de verschillende mogelijke leveranciers voor de technieken van de woning.  Wat bedoelen we hier mee ?  

  De huidige zonnepanelen zijn bijvoorbeeld ruim ontoereikend en dringend aan vervanging toe. Deze installatie wekt maximum +/- 900 Watt/uur op en heeft een set batterijen die eerder in een museum thuis horen dan wel in een moderne B&B. Een eerste mogelijke leverancier keek zich de ogen uit toen hij de huidige installatie zag staan en was nog verbaasder dat deze nog werkte ook.  Volgens hem moeten wij nu zowat de oudste installatie hebben van de westelijke Algarve.  Niet zo verwonderlijk ook, de vorige eigenaar heeft deze 2e hands gekocht toen hij het huis liet bouwen in 2004. Deze complete installatie moet dus verdwijnen en vervangen worden. De huidige denkpiste is om een installatie te (laten) bouwen die minstens 10 keer zwaarder is. Al is er ook al een leverancier gepasseerd die voor stelde om alles een slordige dertig keer zwaarder te maken.  Het bijbehorende prijskaartje deed ons beide even naar adem snakken.  Op het huidige autosalon koop je voor een gelijkaardig bedrag een niet onaardige Porsche …..met nog enkele leuke opties er bovenop !  Met die vent gaan we meer dan waarschijnlijk niet in zee !  Ook nog het vermelden waard: Quinta O Ninho is niet met het elektriciteitsnet verbonden !  Alle elektriciteit die dus verbruikt wordt in de B&B zullen wij zelf moeten produceren en opslaan. Zijn we groen …. of zijn we groen ?  

  Verder moet ook de warm water voorziening vernieuwd worden, de verwarmingsinstallatie van de woning, de badkamers krijgen een zeer flinke beurt, alles moet binnen geschilderd worden, ……  Over al deze zaken later meer !

  Werk genoeg dus voor de locale aannemers, maar die moeten uiteraard allemaal eerst even de revue passeren om een -liefst passende- offerte maken ! 

  U merkt: wij werken rustig verder ……. 

  Later meer ! 

  19-01-2017, 09:03 geschreven door Quinta O Ninho  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  08-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe alles begon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen we elkaar leerde kennen, nu bijna zo'n 2 jaar geleden was het snel duidelijk dat we beiden klaar waren voor  een nieuw begin. Wat dit juist zou worden en hoe we dit gingen aanpakken lieten we even in het midden. Wat wel snel duidelijk was, was het feit dat we beiden liefst naar het buitenland zouden gaan.... In de zomer van 2015 zijn we met de mobilhome naar Kroatië vertrokken omdat Gerrit dit een zeer mooi land vond en wilde weten of ik er net zo over dacht. Hij zag het volledig zitten om daar -bijvoorbeeld- een camping te openen. Het was een zeer leerrijke vakantie en Kroatië is inderdaad een mooi land, maar om er me nu te gaan vestigen??  Toch maar niet.  Kort daarvoor -in mei 2015- was Gerrit naar Portugal getrokken voor een uitwisselingsprogramma met de lokale brandweer! Hij was er enorm van onder de indruk en wilde me ook wel eens mee nemen naar dit land .....
  Waar we ondertussen al uit waren was het feit dat we beiden wel een B&B zouden willen openen. Eind november 2015 gingen we dus voor een weekje naar het zuiden van Portugal, de Algarve. Wat me al meteen opviel was dat het klimaat er voor de tijd van het jaar  zeer aangenaam was. Eind november in T-shirt met korte mouwen een koffietje drinken met zich op de zee, wat een meevaller......
  Maar als we hier een B&B zouden willen openen moesten we uiteraard ook het juiste pand hiervoor vinden. Wij trokken dus onze stoute schoenen aan en stapte enkele immobiëlenkantoren binnen. Zo starte onze zoektocht die uiteindelijk ongeveer een jaar zou duren .....
  In februari 2016 gingen we voor een tweede keer naar Portugal, ondertussen werden ons om de haverklap voorstellen gedaan en zochten we er iedere keer de panden uit die ons het meest aanstonden.... Uiteraard waren dit slopende en heel vermoeiende dagen. Dagenlang toerden we door de ganse Algarve, zowat elk dorpje werd bezocht !  Iedere keer vlogen we terug naar België met weer andere ideeën, veel info over de bezochte panden en nieuw "huiswerk"! Ganse avonden werd het internet afgezocht op zoek naar dat éne pand. ìn april 2016 boekten we opnieuw een korte trip om nog maar eens naar enkele mogelijke panden te gaan kijken. In Moncarapacho vonden we iets heel moois, achteraf bleken er zoveel bouwovertredingen te zitten op dit pand dat we hier noodgedwongen van af moesten zien.  Een serieuze opdoffer ! 
  We gaven uiteraard niet op, Rome is tenslotte ook niet op 1 dag gebouwd.... Ondertussen kwam de zomer eraan en boekte we begin juni 2016 onze vakantie.... uiteraard opnieuw naar Portugal. Ook deze vakantie stond volledig in het teken van onze zoektocht en we keken zelfs ook al eens uit naar een bouwgrond. Maar ook dit bleek niet zo evident als we hadden gedacht, dus ook deze vakantie vonden we niet het geschikte pand! In de periode die we thuis waren bleven we contact houden met de immobiëlenkantoren en werden ons wekelijks nieuwe panden voorgesteld. Begin september 2016 trokken we opnieuw volle moed naar Portugal met onder onze arm een hele resem mogelijke eigendommen die we gingen bezoeken..... Eerlijk gezegd begon bij mij de moed iets te zakken en ik had net tegen Gerrit gezegd eens we thuis komen gaan we het allemaal toch nog eens goed laten bezinken..... En net op dat moment -een dag voor we terug naar huis moesten vertrekken- bezochten we een pand met een fenomenaal uitzicht richting de zee.... Zou het echt? Zou het dit inderdaad kunnen worden? Onze laatste dag in Portugal zijn we toch nog eens terug gegaan en ja dit ging het echt worden.....
  Met trots stellen wij jullie dan ook graag onze Quinta voor....

  08-01-2017, 00:00 geschreven door Quinta O Ninho  

  Reageer (2)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
  Archief per week
 • 13/02-19/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!