Inhoud blog
 • dag 1 - week 1
 • Weight watchers week 1
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  onderweg met weight watchers

  22-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 1 - week 1
  Ik ben vandaag dus begonnen met weight watchers en het zal zeker en vast weer wennen zijn om de punten weer te gaan optellen.
  In totaal mag ik voor 20 punten eten op een dag. Lijkt me precies toch niet veel :)
  Ik zal eens laten zien wat ik vandaag zoal gegeten heb:
  's morgens: 2 boterhammen (2) met confituur (1) en met 2 speculaasjes (2) en hierbij een kiwi (0) en een tas thee (0)
  Dan 's middags heb ik me tegoed gedaan aan 4 boterhammen (4) met salade (0), mayonaise (1,5) en kaas (2) en hierna at ik nog een klein stukje broodpudding maar ik heb geen idee hoeveel punten. (ik zal er 3 pakken ofzo).
  En wat ik 's avonds at : een veggie-burger (5) met wortelen en aardappelen (1).
  Dus jammer genoeg zit ik los over mijn puntenaantal, maar geen vrees morgen doe ik het nog beter :) Hoop ik dan toch hoor.

  Maar zeg hebben jullie al gemerkt dat er tussen wat ik heb gegeten niets vlees tussen zit? Nee niet omdat ik vegetariër ben maar omdat ik aan vegetarisch aan het vasten ben. Voor meer uitleg zie www.dagenzondervlees.be.
  Dit houd in dat je 40 dagen minder of geen vlees en vis eet en dit om even stil te staan bij de impact van onze voedingsgewoontes op het mileu.  Wist je dat de uitstoot van broeikasgassen voor dierteelt namelijk hóger ligt dan die van de transportsector. Om nog maar te zwijgen over het hallucinante hoge watergebruik van de vleesindustrie. Voor de productie van één kilo rundsvlees is er zo’n slordige 15.000 liter water nodig. Ik ben niet echt een "groen persoon" maar ik ben wel bereid om een gezamenlijke inspanning te doen om te beseffen dat minder ook kan en dat je zo op langere termijn je ecologische voetafdruk wat kan verkleinen.
  Nog een laatste feit waar ik toch wel van verschoot: Als je een dag geen vlees/vis eet dat je je ecologische voetafdruk verkleint met 11m2 (1/3 van je dagelijkse voedselafdruk). Nu ben ik dus al 9 dagen aan het "vasten" wat overeenkomt met 99m2 verkleining van mijn ecologische voetafdruk....
  Gho denk daar maar eens over na.  22-03-2011 om 19:27 geschreven door queensarah  


  >> Reageer (0)
  21-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight watchers week 1
  Oké ik begin eraan, ik loop al enkele jaren verveeld met het feit dat ik overgewicht heb. Ik had al zoveel geprobeerd: infraligne, gezonde voeding, Sonja Kimpen en ja zelfs al Weightwatchers maar ik hield dit telkens maar een week tot maximum 2 weken vol en dan was ik het beu. Ik ben niet erg tevreden met hoe ik er op dit moment uitzie en daarom wil ik afvallen. En natuurlijk omdat ik begin juli op surfvakantie vertrek en je uiteraard met "gemak" wilt rondlopen in je bikini of wetsuitje. :)
  Dus vandaag begin ik eraan, benieuwd of het mij deze keer gaat lukken. Ik zal graag minstens 5 kilo afvallen en als het mogelijk is liefst 10 kilo maar dat gaat nog wat anders zijn. Al jaren als ik dan nog een goede poging tot afvallen deed bleef ik op 60 kilo vast zitten, dit was precies mijn 'natuurlijk' gewicht. Minder dan dit is het me nooit gelukt, hoe raar dit ook klinkt. Ideaal zal 56 à 58 kilo zijn voor mij, aangezien ik maar 1 meter 58 groot (of klein t is maar hoe je het beziet) ben.
  In ieder geval wens me succes en hop naar die eerste 5 kilo die ik zal kwijt raken...

  21-03-2011 om 23:44 geschreven door queensarah  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/queensarah

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  21-03-2011 om 23:34 geschreven door  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/03-27/03 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!