Inhoud blog
 • Spiegelverwarming
 • Beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten
 • De mogelijkheden van barcodes
 • 5 tips om uw huis goed te beveiligen
 • Het inrichten van de badkamer
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Q24U blogs
  Qualiteit
  28-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelverwarming

  Spiegelverwarming

   

  In de badkamer komt vaak condensvorming voor. Anti-condens spiegelverwarmings elementen zorgen ervoor dat u nooit meer een beslagen spiegel heeft. De spiegelverwaming transformeert eenvoudig electriciteit in warmte, deze warmte wordt gelijk doorgeven naar de oppervlakte van de spiegel zodat de spiegel condens vrij blijft. De Q24U spiegelverwamings elementen zijn eenvoudig aan te sluiten direct op het lichtnet, via de verlichtings-schakelaar in de badkamer zodat onnodig verspillen van energie wordt voorkomen. De spiegelelementen zijn zelfklevend en eenvoudig aan te brengen op de achterkant van de spiegel. De spiegelelementen zijn rond, rechthoekig, vierkant en ovaal leverbaar in verschillende maten. Op bestelling kunnen wij alle mogelijk maten leveren die wij niet standaard in ons uitgebreide assortiment al aanbieden.

   

  In hotels wordt al heel lang spiegelverwarming gebruikt zodat de spiegels altijd streeploos en kristalhelder zijn dag in dag uit. De technologie van spiegelverwarming heeft zich daarom bewezen en wij bieden verschillende formaten aan zodat u eenvoudig als particulier of bedrijf voordelig uw badkamer condensvrij kunt houden door het gebruik van de spiegelverwarmingselementen. De spiegelverwarmingselementen zijn nog geen milimeter dik uitgevoerd en nemen daarom bijna geen ruimte in beslag. Kortom u kunt eenvoudig profiteren van een condensvrije spiegel door de aanschaf van een Q24U spiegelverwarmings element.

   

  Voor het aanbrengen van de spiegelverwarming moet de achterkant van de spiegel moet droog en vetvrij zijn om te zorgen dat het zelfklevende spiegelelement goed hecht. De achterkant van de spiegel mag niet beschadigd zijn om te voorkomen dat opwarming van de spiegel leidt  tot scheurvorming. Het spiegelelement moet minimaal enkele centimeters vanaf de buitenrand van de spiegel worden aangebracht. Eventuele overbodig materiaal op ronde en ovale spiegelelementen kan worden weggesneden tot 20 mm vanaf het elektrische component. Zorg dat het element gelijkmatig en zonder bubbels word aangebracht

  28-10-2013 om 13:27 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten

  Beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten

   

  NOORDWIJK – Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaan ondernemers helpen hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten.

   

  Minister Ivo Opstelten verrichtte woensdag samen met CCV-directeur Onno Peer de landelijke aftrap van de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB). De ‘totaalaanpak’ moet bedrijven tot maximaal vijf vestigingen en tien medewerkers per locatie, beschermen tegen alles wat zelfstandig ondernemen soms tot een hachelijke onderneming maakt: overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten.

   

  CCV
  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voert de nieuwe aanpak uit in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Minister Ivo Opstelten overhandigde woensdag het eerste pakket met veiligheidsmaatregelen aan de eigenaresse van modezaak Beach Boetiek in Katwijk. Deelnemende winkels kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren en krijgen preventie-advies op maat. Ondernemers die op basis van die veiligheidsscan investeren in preventiemaatregelen, krijgen de helft vergoed tot een maximum van 1.000 euro. Dat kunnen fysieke maatregelen zijn, zoals camera’s of afroomkluizen. Maar ook organisatorische, zoals veilige openings- en sluitingsprocedures en training van personeel, of digitale maatregelen tegen cybercrime. Speciaal voor de nieuwe aanpak VKB zijn ‘slimme’ pakketten met combinaties van maatregelen geselecteerd om ondernemers te helpen bij hun keuze.

   

  Beveiligingsapparatuur
  Er zijn verschillende soorten beveiligingsapparatuur op de markt. Zo kunt u een inbraakalarmsysteem installeren die door middel van een detector een inbraakpoging detecteert. Dit alarm wordt dan via een sirene en flitser ter plaatse duidelijk en kan via een doormelding naar uw mobiele telefoon of meldkamer worden doorgeschakeld. Ook camerabewaking neemt overal in Nederland toe. Je zag het eerst alleen in de grote winkels, tegenwoordig kom je het tegen bij de winkel op de hoek. Ook een camera bij de voordeur van een woning is al heel normaal. Al deze verschillende plekken vragen om totaal verschillende oplossingen. Je kunt alleen een camera met monitor bij de voordeur van je bedrijf of woning plaatsen. Je hebt ook systemen waar enkele camera’s op één monitor worden aangesloten. Dit wordt soms niet opgenomen een andere keer met een video recorder en tegenwoordig meestal alleen nog maar het harddisk recorders. Onze meest verkochte camera’s zijn echter IP Camera’s. Deze camera’s werken op basis van wifi en je ontvangt het signaal via de router of bedraad. Er bestaat de mogelijkheid tot inloggen en de beelden kunnen waar dan ook ter wereld worden bekeken door in te loggen op de webpagina (voor een voorbeeld klik hier, naam q24u, wachtwoord: q24u). Er zijn dus verschillende manieren om uw winkel of bedrijfspand te beschermen tegen inbraak. Naast inbraakpreventie is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om uw winkel of bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak.

   

  Koppeling aan Keurmerk Veilig Ondernemen

  In de nieuwe aanpak hebben ondernemingen die eigen verantwoordelijkheid tonen op het gebied van veiligheid en openstaan voor publiek-private samenwerking een streepje vóór. Winkelgebieden of bedrijventerreinen waar bedrijfsleven en overheid samenwerken in een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), komen als eerste voor een VKB scan in aanmerking. “Uiteraard komen ook kleine ondernemers buiten KVO-terreinen in aanmerking voor ondersteuning. Daarbij kijken we kritisch waar die ondersteuning het hardste nodig is en naar een goede spreiding over het land”, licht CCV-directeur Onno Peer toe.
  Binnen het CCV wordt een nieuwe afdeling ingericht die het secretariaat van de nieuwe aanpak VKB vorm gaat geven. Hierin worden zowel kennis als medewerkers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) opgenomen.

   

  Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant.

   

  10-01-2013 om 19:25 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mogelijkheden van barcodes

  De mogelijkheden van barcodes

   

  Ontstaan

   

  Streepjescode of barcode is de benaming voor een opeenvolging van lijnen die een code representeren die door een scanner gelezen kan worden. Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers bestaan, of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens. De streepjescode werd gepatenteerd op 7 oktober 1952.

   

  Woodland

   

  Woodland kan als grondlegger van de streepjescode worden beschouwd. Hij zag het belang in van eenvoudige coderingen voor het slagen van de poging gegevens automatisch te verwerken. De streepjescode kan als een opvolger van de ponskaart worden gezien.

   

  Toepassing

   

  Het gebruik van barcodes is niet meer weg te denk in ons dagelijks leven van producten in de supermarkt tot onderdelen in een magazijn en boeken in een bibliotheek kortom de mogelijkheden zijn eindeloos met 1D, EAN, UPC, GS1, ISBN Codes etc.

   

  Gebruik

   

  De koppeling van de barcodescanner met de laptop of computer is eenvoudig vanwege de usb aansluiting. Er is geen speciale software nodig. De uitgelezen data wordt direct ingelezen in bijvoorbeeld excel of het voorraad systeem waar u mee werkt.

   

  Barcode maken

   

  Voor excel en word bestaan er zogenaamde barcode Add- In’s als u zoekt in Google op “Barcode Add-In for Word and Excel” kunt u eenvoudig deze software downloaden. De software maakt het mogelijk om eenvoudig heel rijen of colommen data om te zetten in barcodes.

   

  Soorten scanners Q24U

   

  Er zijn in de loop der jaren verschillende scanners op de markt gekomen; de CCD scanner maakt gebruik van led voor het scannen en heeft een scan afstand tot 20 mm. De meeste gebruikte scanner is de laser scanner, deze maakt gebruik van een laser en scant maximaal tot 60cm. De laser scanner is ook icm met een standaard te gebruiken en zelfs handsfree in te stellen. Verder is de laser scanner ook beschikbaar in een draadloze uitvoering.

   

  Op onze website www.q24u.nl bieden we verschillende soorten barcode scanners aan. Hiermee kunt zowel draadloos als met een usb scanner nagenoeg alle barcodes scannen.

  12-11-2012 om 11:30 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips om uw huis goed te beveiligen

  5 tips om uw huis goed te beveiligen

  De laatste jaren zijn er veel producten op de markt gekomen waarmee iedereen zijn of haar huis goed kan beveiligen. Zowel particulieren als bedrijven. Deze apparaten lijken misschien overbodig, maar u kunt altijd beter het zekere voor het onzekere nemen. Inbraken komen in Nederland helaas nog vaak voor. Om te voorkomen dat dit bij u gebeurt, kunt u kiezen voor goede beveiligingsapparatuur. In dit blog artikel bieden we tips om uw huis goed te beveiligen.

   

  Tip 1. Extra veiligheidssloten

  Om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken kunt u als eerste extra veiligheidssloten plaatsen. Deze sloten moeten ingebouwde cilinders hebben, welke deuren op diverse plaatsen verbinden met de muur. Hierdoor belemmert u het inbreken. Dit moet niet alleen bij de voordeur gedaan worden, maar bij iedere buitendeur. Als inbrekers bij het ene punt vastlopen, zoeken ze meteen naar een andere plek waar ze kunnen inbreken.

   

  Tip 2. Anti inbraakstrips

  Een inbreker kan een deur snel open krijgen door een koevoet tussen de deurpost en de deur te plaatsen. Met enige bewegingen heeft hij de deur snel open. Dit kan makkelijk voorkomen worden door anti inbraakstrips te plaatsen. Deze kunt u ongelakt kopen zodat u deze de kleur van de voordeur kunt geven. Hierdoor behoudt uw deur in het geheel dezelfde kleur.

   

  Tip 3. Dievenklauwen

  Het plaatsen van zogeheten dievenklauwen kunt u ook eenvoudig zelf monteren en het kan u een hoop ellende voorkomen. Een inbreker kan een licht openslaand raam namelijk snel open krijgen. Deze ramen krijgt hij open door de scharnierpennen eruit te tikken. Deze handeling kunt u voorkomen door dievenklauwen te plaatsen. Bij lichte en kleinere raampjes kunt u ook kiezen voor  dievenpennen.

   

  Tip 4. Alarminstallatie

  Deze tip biedt u de mogelijkheid om uw huis van binnenuit te beveiligen. In de meeste gevallen wordt een alarm geplaatst op basis van een bewegingssensor. Deze sensoren kunt u in diverse ruimtes van het huis plaatsen. U heeft ook de mogelijkheid om het per verdieping te plaatsen. Bijvoorbeeld wel op de begaande grond, maar niet op de 1e verdieping zodat u daar 's nachts zonder alarmdetectie kunt rondlopen. Een alarminstallatie kan verbonden worden met een meldkamer, welke direct contact opneemt met de politie. Maar dit is niet verplicht.

   

  Tip 5. Beveiligingscamera

  Tot slot is een beveiligingscamera ook nog een optie om uw woning optimaal te beveiligen. Hierin zijn diverse soorten camera's beschikbaar. Deze camera's kunt u direct op uw computer of tv aansluiten, zodat u direct zicht heeft op de gefilmde locatie.

   

  Naast bovengenoemde tips kunt u er ook nog aan denken om uw huis een bewoonde indruk te geven en uw huis niet te laten verdwijnen achter bijvoorbeeld een hoog groeiende voortuin. Hierdoor is de sociale controle hoger. Op onze website www.q24u.nl bieden we verschillende soorten beveiligingsapparatuur. Hiermee kunt u uw huis (nog) beter beveiligen tegen inbraak.

  27-10-2012 om 20:10 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het inrichten van de badkamer

  Het inrichten van de badkamer

  De badkamer is een belangrijke kamer binnen het huis. Het moet een kamer zijn waar u 's ochtends goed kunt wakker worden voordat u naar het werk gaat. Maar het moet anderzijds ook een ruimte zijn waar u 's avonds heerlijk kan ontspannen na het werk. Het moet een comfortabele ruimte zijn en een kamer praktisch ingericht moet worden, zodat u overal goed gebruik van kan maken. In dit blog artikel kijken we naar hoe een badkamer praktisch ingericht kan worden.

   

  Creëer een ruimtelijk gevoel

  Ook al is uw badkamer niet zo groot, ook hier kunt u de ruimte er groter uit laten zien dan deze werkelijk is. Door het plaatsen of ophangen van grote spiegels, wordt een ruimtelijke gevoel gecreëerd. Als de badkamer helemaal volgepropt wordt met meubels en accessoires, lijkt de badkamer al snel kleiner. Probeer dit dus te vermijden. Daarnaast is een douchecabine met een doorzichtige deur in dit opzicht beter dan één met een donkere deur.

   

  Een opgeruimde kamer

  In de vorige alinea spraken we al over meubels en accessoires. Er moet niet té veel in de badkamer staan. Maar heeft u veel kleine accessoires, toiletspullen, textiel e.d.? Dan kunt u het beste neutrale opbergmeubels aanschaffen. Hoekmeubels zijn uitermate handig om ook de hoeken van de kamer op te vullen.

   

  De juiste verlichting

  Als u rustig wilt wakker worden 's ochtends of als u 's avonds na een drukke werkdag wilt ontspannen, is in beide gevallen een fel licht niet ideaal. Kies daarom voor een gedimd licht. Echter een fel licht kan in sommige gevallen wel handig zijn, voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de ruimte. In dat geval kunt u er voor kiezen om beide soorten verlichting te plaatsen.

   

  Warme vloeren 

  Vooral in de wintermaanden is het fijn om in een warme badkamer om te kleden. De verwarming kan dan aangezet worden. De vloer kan aangekleed worden met warme badkamer kleden. Om optimaal te kunnen genieten van een warmde vloer kunt u zelf ook vloerverwarming laten plaatsen.

   

  Geen beslagen spiegels

  De grootste ergernis van velen binnen de badkamer is de beslagen spiegel na een warm bad of een douche. De spiegel droogwrijven zorgt vaak voor vlekken en strepen. Een spiegelverwarming is hier een oplossing voor. De spiegel wordt dan verwarmd en hierdoor blijft deze condens vrij.

   

  Met deze tips kunt u een praktische badkamer inrichten waarin u heerlijk kunt genieten en ontspannen.

  27-10-2012 om 20:09 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help, mijn laptop adapter is stuk.

  Help, mijn laptop adapter is stuk.

   

  Een laptop voeding, lader of adapter is erg belangrijk voor het gebruik van uw laptop zonder een goed functionerende adapter kunt u immers uw accu niet opladen of direct gebruik maken van de stroomvoorziening. Als dan ook je laptop lader ineens stuk is zit je met de handen in het haar. Gelukkig hebben wij bij Q24U de oplossing voor u. Wij hebben voor bijna alle laptops een passende voeding. Alle voedingen worden onders ons eigen merk speciaal voor ons gemaakt en uitvoerig getest voordat deze worden uitgeleverd.

   

  Hoe weet u welke voeding u nodig heeft?

   

  U kunt kijken wat de output van de oude voeding is. Of heeft u de voeding niet meer, dan kunt u ook onder op de laptop kijken. Bij sommige merken zoals HP en Compaq staat dit onder de accu, u zult de accu er dan even uit moeten halen. Natuurlijk kunt u ook direct op het type nummer van uw laptop zoeken.

   

  Belangrijk voor het kiezen van de juiste voeding.

   

  Voltage: het voltage moet altijd gelijk zijn, al zijn er een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor Compaq kunt u ipv 18.5v ook 19v gebruiken. Bij sommige merken gebruiken ze ook 20v laders u kunt in dit geval kiezen voor een 19v.

   

  Amperage: het amperage mag nooit lager zijn dan het amperage dat de laptop minimaal nodig heeft. Een hoger amperage mag wel, dit wordt door de laptop afgebroken. U kunt ipv 3.42a ook 4.74a gebruiken.

   

  Q24U is gespecialiseerd in alle soorten laders, zowel voor thuis en kantoor gebruik als voor mini laptop en laders voor in de auto.

  21-10-2012 om 20:10 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geschiedenis van de laptop

  De geschiedenis van de laptop

  De laptop is een apparaat dat niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken is. Of het nou voor privé gebruik of voor zakelijk gebruik is, bijna iedereen werkt regelmatig met de kleine versie van de computer. Het apparaat is zo gewoon geworden voor ons, net zoals een koffiezetapparaat. Maar er waren natuurlijk ook tijden dat er nog geen laptop bestond. Kunt u dit zich nog herinneren? In dit blog artikel kijken we naar de geschiedenis van de laptop.

  De draagbare schootcomputer

  De laptop wordt ook wel notebook of schootcomputer genoemd, omdat hij gemakkelijk te dragen is en op je schoot gebruikt kan worden. Erg handig wanneer u op de bank zit en u via de laptop de administratie kan doen, artikelen kan kopen op het internet of even wilt 'Google-en'. Maar wanneer is de laptop eigenlijk ontstaan?

  Een laptop van 10 kilo

  De allereerste draagbare laptops kwamen in 1980 op de markt. De eerste stap naar een kleiner en draagbaar formaat computer was toen gezet. Echter was het apparaat nog niet erg gebruiksvriendelijk, want deze laptops wogen maar liefst 10 kilo! Een voorbeeld hiervan is de laptop genaamd 'Osborne 1'. Het beeldscherm van deze laptop was erg klein. Een zwaar apparaat met een beeldscherm van een paar cm. groot klinkt niet erg ideaal.

  Een exclusieve notebook

  Een jaar later, in 1982 verscheen de laptop genaamd 'GRiD Compass'. Het beeldscherm van deze laptops waren erg klein. Dit scherm is nu vergelijkbaar met het scherm van een Nintendo DS spelcomputer. Deze notebook had echter een groot nadeel, namelijk het prijskaartje. Hierdoor was het apparaat een exclusief model dat alleen voor de rijke zakenwereld werd gebruikt.

  Touch-pad en LCD-scherm

  Nadat de eerste types op de markt waren gebracht, zijn er vele andere modellen gecreëerd. Een van de meest opmerkelijke laptops in de jaren 80 was de 'Gavilan SC'. Deze had een LCD-scherm, een touch-pad-achtige besturing en kon zelfs op printers worden aangesloten. In de jaren 90 werd de technologie snel verder ontwikkeld en verschenen er steeds modernere versies van laptops op de markt.
  Tegenwoordig zijn er zoveel soorten laptops op de markt. Groot klein, zwart, roze, blauw, voor zakelijk of privé gebruik, Apple of Sony.. er is keuze genoeg voor iedereen. Dankzij de moderne technologie is het repareren van laptops ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Doordat bijna alle laptop onderdelen los verkrijgbaar zijn, kunnen laptops ook nog eens langer mee gaan.


  18-10-2012 om 13:01 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbeter uw internet verbinding met wifi antennes

  Verbeter uw internet verbinding met wifi antennes

  Wanneer u thuis een wifi verbinding heeft, wil dat nog niet garanderen dat het internet in iedere kamer goed werkt. Want als uw werkkamer te ver bij de wifi router vandaan zit, kan uw verbinding erg langzaam zijn. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten! U kunt overwegen om een internetkabel door het huis te leggen, maar dat werkt niet met draadloze apparaten als een tablet en een smartphone. Een wifi antenne biedt hiervoor een ideale oplossing. Hiermee wordt het bereik van de router vergroot en kunt u op iedere plaats in uw woning optimaal internetten.
  Het verbeteren van de internetverbinding werkt over het algemeen goed met wifi antennes. Maar het plaatsen van deze antennes is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Er zijn diverse oorzaken te benoemen waardoor een wifi antenne op de ene plaats niet werkt en op de andere plaats wel. In dit blog artikel kijken we naar de mogelijke obstakels die in uw huis een blokkade voor het wifi signaal kunnen zijn.

  Tip 1. Binnen of buiten?

  Nog vóór de aanschaf van een wifi antenne, moet u zich eerst bedenken of u de antenne binnen of buiten wilt plaatsen. Als het voor eigen gebruik in uw woning is, dan heeft u ongetwijfeld genoeg aan een binnen antenne. Deze antennes zijn over het algemeen ook goedkoper dan buiten antennes.

  Tip 2. Test het in huis

  Wanneer u uw wifi antenne heeft aangeschaft, wil dit nog geen directe garantie geven op zeer goede wifi verbinding door het hele huis. Het signaal kan namelijk verhinderd worden door obstakels binnen het huis. Test daarom de wifi antenne op diverse plaatsen in huis om te kijken hoe het signaal fungeert in huis.

  Tip 3. Obstakels in huis

  De wifi verbinding kan negatief beïnvloed worden door obstakels als bijvoorbeeld dikke muren en grote meubels. Maar er zijn meer obstakels in huis welke storing kunnen veroorzaken. Zo kunt u denken aan metalen oppervlakken, want deze reflecteren de radiogolven. Daarnaast kunnen vloeren en muren met gewapend beton (denk aan metaal) ook het signaal negatief beïnvloeden.

  Tip 4. Bluetooth apparaten

  Tegenwoordig bestaan er bluetooth apparaten die zonder kabels verbonden kunnen worden. Deze apparaten kunt u gemakkelijk door heel het huis meenemen zonder meters kabels mee te slepen. Handige apparaten dus, maar voor de wifi verbinding kunnen ze erg vervelend zijn! Het kan namelijk voorkomen dat draadloze apparaten storen met het signaal van de wifi verbinding. Denk aan draadloze toetsenborden, muizen, telefoons, deurbellen en zelfs uw eigen smartphone. Mocht uw wifi antenne de verbinding hebben versterkt, maar het signaal is nog steeds niet optimaal, dan kan dit mogelijk komen door één van deze apparaten. Test deze dan één voor één.

  Tip 5. Kanalen testen

  Heeft u uw wifi antenne aangesloten op een goede ruimte in huis? Werken obstakels uw signaal niet tegen en heeft u nog geen snelle verbinding? Dan kunt u nog proberen om van kanaal te veranderen. Er zijn namelijk 13 wifi kanalen en ieder netwerk in uw huis en in uw omgeving zit op een kanaal. Een overvol kanaal kan ook voor een langzame verbinding zorgen.

  http://www.q24u.nl/wifi/ 

  18-10-2012 om 12:57 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto uitlezen met de smartphone

  Auto uitlezen met de smartphone

  In vrijwel elke auto zit tegenwoordig een computer. Die doet meestal onopvallend zijn werk. Hoogstens merkt u van het bestaan als uw auto voor een beurt gaat en de garage een ingewikkeld apparaat aan uw auto koppelt. Meestal zonder toelichting, al mompelt een spraakzame monteur wellicht nog iets over 'foutcodes uitlezen'.

  Android Smartphone

  Uw autocomputer is kortom een mysterie. Maar ook u kunt nader komen tot de computer in uw wagen. U hebt daarvoor slechts nodig: een Android-telefoon en het programma Torque (torque-bhp.com). Q24U.nl verkoopt een zogeheten 'ELM327 OBD2'-adapter, en neem een exemplaar dat voorzien is van Bluetooth interface. Deze stopt u in de daarvoor bestemde connector van uw auto. Om deze te vinden, zoekt u in de handleiding van uw auto naar OBD2, of googelt u op OBD2 in combinatie met het modelnummer. En voilà: alles,van toerental tot en met motorstoringen kunt u voortaan op uw smartphone nalezen.

  Apple Ipad, Iphone en Ipod

  Hebt u een Apple iPad, iPhone en iPod Touch dan kunt u hetzelfde doen u kunt zeer veel verschillende soorten software gebruiken : Gewoon even "WiFi OBD-systeem " zoeken in de Apple App Store. Voorbeelden hiervan zijn Dashcommand, Rev, Revlite en Torque. U hebt dan wel een ELM327 adapter nodig die over een WiFi interface beschikt.

  Wat u aan deze informatie hebt? Ten eerste krijgt u er een heel dashboard bij: cijferfetisjisten hebben nog nooit zo gedetailleerd over hun auto kunnen pochen. Hang uw smartphone tijdens het rijden wel even in een houdertje.

  Ten tweede signaleert u vroegtijdig eventuele problemen. Want u komt waarschijnlijk maar eens per jaar bij de dealer voor een onderhoudsbeurt, maar uw eigen smartphone staat altijd paraat.

  ELM327 USB 2.0 interface

  Verder vooor de mensen die met een normale laptop onder Windows de auto willen uitlezen hebben wij ook een ELM327 met een USB 2.0 interface. Software voor het uitlezen onder Windows worden bij de dongel geleverd.


   

  18-10-2012 om 12:53 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf u auto uitlezen met een OBD2 scanner

  Zelf u auto uitlezen met een OBD2 scanner

  Het is een bekend probleem, een lampje dat brand in de auto wat niet hoort te branden (bijvoorbeeld voor een onderhoudsbeurt). De onderhoudsbeurt is gedaan, maar toch blijft het lampje branden.
  Vroeger was de enige mogelijkheid om het lampje uit te krijgen om naar de dealer te gaan om  de boordcomputer te laten resetten. Tegenwoordig kunt u door middel van diagnoseapparatuur  eenvoudig zelf het motormanagementlampje resetten. Daarnaast kun u de diagnoseapparatuur gebruiken om uit te zoeken wat er met de auto aan de hand is als er een probleem voordoet.
  Bij de aankoop van een nieuwe auto is het mogelijk en aan te raden om de auto uit te laten lezen, zo weet u zeker dat de auto in orde is en u er veel plezier van kunt beleven!

  OBD

  Eind jaren '80 werd OBD geïntroduceerd en werden de eerste auto's voorzien van On-Board Diagnostics. Hierdoor lichten de stroringlampjes op zodra er een fout optreedt. De software registreert de foutmelding en slaat deze op.
  Voor OBD bestond er nog geen standaard waar voertuigmerken aan moesten voldoen. Daarnaast waren er ook geen afspraken gemaakt over de aansluiting en de diagnosestekker. Fabrikanten maakte hun eigen diagnosestekkers en daarnaast hadden de meest voertuigmerken hun eigen codes.

  OBD2

  De opvolger van OBD kwam ongeveer 10 jaar later: OBD2. OBD2 is sinds 2001 verplicht voor benzineauto's en sinds 2004 verplicht voor dieselauto's. OBD2 is voorzien van een gestandaardiseerde interface: de vrouwelijk 16-pin (2x8) J1962 connector.
  Omdat nu alle voertuigfabrikanten verplicht zijn om dezelfde software te gebruiken, kunt u door middel van dezelfde diagnoseapparatuur vrijwel alle automerken doorlezen.
  Hierdoor is het ook voor particulieren mogelijk om zelf de auto uit te lezen, zonder deze naar de dealer te brengen. Het uitlezen van de auto is dus een stuk goedkoper geworden.

  Wat leest een OBD2 scanner?

  Onderstaande zaken worden voortdurend getest:
  Motortoerental
  Berekent motorvermogen
  Motor en olietemperatuur
  Brandstof
  Ontsteking
  en dergelijke

  Q24u biedt een ruim assortiment aan diagnoseapparatuur voor OBD2. Van pc scanners tot OBD2 handscanners met een display maar ook service reset adapters en verloop adapters. Om het makkelijk te maken voor de consument, kunt u bij Q24U ook per merk zoeken.

  18-10-2012 om 12:49 geschreven door Q24U  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 28/10-03/11 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 12/11-18/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!