Qigong
ZHINENG QIGONG
17-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag zhineng qigong in de natuur - zhineng qigong les dimanches dans les jardins

Beste mensen, chers amis,

Elke zondag van de maand  geef ik de gelegenheid om gebruik te maken van mijn tuin om te oefenen. Jullie kunnen samen of in groepjes of individueel trainen. (2 afzonderlijke tuinen beschikbaar)

Indien het regent, of andere reden, gaat het niet door, daarom vraag ik jullie om deze site zondagochtend te raadplegen om te checken of het wel doorgaat, indien wel (JA) zet ik de datum erbij (zie einde dit bericht).

Een gelegenheid om nieuwe (qigong)vrienden te ontmoeten en om nieuwe informatie te delen, te vergaren. van 16u tot 18u. Kleine bijdrage van  6 euro.  

Te bezoeken ook in Meise :de St Elooi kerk (energieplaats), de plantentuin van Meise (zeker de moeite waard om een jaarabonnement te kopen).


Chaque dimanche j'offre la possibilité de venir s'entraîner dans mon jardin. Vous pouvez vous entraîner en groupe ou individuellement. (2 jardins séparés)

Un moment pour se ressourcer et s'informer de zhineng qigong. Egalement le moment de se faire de nouveaux amis (zhineng).

S'il pleut ou pour d'autres raisons persos, j'annule, alors consultez le dimanche matin ce site pour vous assurer que le cours se déroulera. (voir fin de ce message).

 Petite contribution de 6 €. De 16 à 18h.

A visiter à Meise,  la Chapelle St Eloi (position énergétique) ou le domaine du jardin botanique de Meise

(je vous conseille  de prendre un abonnement annuel, cela vaut vraiment la peine).

See you soon

Annemie

Pour raisons pratiques : pour l'adresse m'écrire un e-mail, voor het adres gelieve me te mailen qi.works@Hotmail.com

DEZE DATUM GAAT DOOR :

CETTE DATE EST CONFIRME :

17-04-2017 om 00:00 geschreven door amm  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe kansen

De laatste decennia komen we meer en meer in aanraking met oosterse therapieën zoals o.a. Yoga, Tai Chi, Reiki en Massagetechnieken. Hun gemeenschappelijke factor is de zoektocht naar welzijn en gezondheid via de optimalisatie van de levensprocessen en/of via fysieke oefeningen. Een duidelijke erkenning dat ons lichaam en onze geest samenhangen.  

Qigong (ook Chi Kung geschreven) en Tai chi zijn aanverwant. Zhineng Qigong heeft het voordeel van wetenschappelijk te zijn onderbouwd, het gaat om éénvoudige bewegingen die je bewust moet uitvoeren en die fysiek en mentaal genezend werken. Deze lichaamsoefeningen werden daarbij nog eens in een tijdspanne van 20 jaar op duizenden mensen "getest"  in China en zodoende werd hun effectiviteit bewezen (Zie rubriek Geschiedenis). We spreken van een effectiviteitspercentage van 95%.   


 Alle Zhineng-beoefenaars zijn het erover eens : Met Zhineng qigong krijg je verzekerd resultaten en het is ook nog bewezen.      

De oefeningen werden zo ontworpen dat ze door iedereen uitvoerbaar zijn. Het is ook niet nodig om ingewikkelde oefeningen te memoriseren, de ontspanning en de resultaten komen 'vanzelf'. Het is noodzakelijk dat mensen technieken leren die hun gezondheid bevorderen en op dewelke ze kunnen terugvallen in geval van nood.  

Het preventief werken aan je gezondheid is sowieso de beste investering. Zhineng qigong leer je heel snel ; niet nodig om jarenlang lessen te volgen, eens je de techniek verstaat en de oefeningen kent, doe je het gewoon thuis. Door het regelmatig beoefenen van deze Zhineng qigong zuiver je je lichaam, je krijgt veel meer energie en staat zo sterker in het leven.  

17-08-2009 om 00:00 geschreven door amm  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis van Zhineng Qigong

 

Zhineng Qigong werd ontworpen door Dr. Pang Ming. Pang Ming werd geboren in 1940 in China en kreeg al op heel jonge leeftijd uitzonderlijk instructie in Qigong en Tai Chi Chu'an van 19 grootmeesters. Hij volgde de opleiding geneeskunde aan de universiteit van Beijing en begon daarna te werken als arts. Hij studeerde eveneens traditionele chinese geneeskunde en was zeer bedreven in acupunctuur. Ondertussen begon hij zich meer en meer te verdiepen in Qigong, hij ontwikkelde verder zijn kennis door zich te verdiepen in psychologie en filosofie.
 
In 1976 besloot hij zich enkel nog te wijden aan Qigong ; zodoende begon hij samen met een paar vrienden een nieuwe vorm van Qigong te ontwikkelen, deze gaf hij de naam Zhineng qigong, een Qigong waarin hij enkel de meest effectieve oefeningen samenbracht tot een geheel. Deze oefeningen zijn bestemd voor de preventie en genezing van ziekten maar ook voor de verdere ontwikkeling van de mensheid. Deze oefeningen werken op mentaal, op fysiek en op energetisch niveau. Het is een holistische methode.
 
In november 1991 richtte Dr. Pang Ming het Huaxia Zhineng Qigong training Centre op in Qinhuangdao. Tussen 1992 en 1995 richtte hij ook het Hebei Huaxia Zhineng Qigong Research en Recovery Centre op. Deze centra waren ingedeeld in verscheidene afdelingen zoals de ziekenafdeling, lerarenopleiding, onderzoek (in samenwerking met verschillende universiteiten en instituten). In het Centrum zijn meer dan 300.000 patiënten langsgeweest waarvan 200.000 specifiek om aan hun gezondheid te werken. Het effectiviteitspercentage was meer dan 95%. Alle patiënten werden volledig gediagnosticeerd volgens de westerse methode bij aankomst (bloed, scan, ..) en trainden dan voor een maand waarna de testen herhaald werden. Er zijn meer dan 3.000 wetenschappelijke rapporten gepubliceerd in China.


 
In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het Departement van Sport en Gezondheid van de Chinese overheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best genezende vorm erkend.  

Helaas heeft het centrum de deuren moeten sluiten aangezien de overheid in 2001 besliste om alle bijeenkomsten van Qigong of Taichi waar meer dan 50 mensen aanwezig waren te verbieden. In het Centrum waren op piekmomenten (juli en augustus) tot 6000 mensen. In 1999 werd er geschat dat er zo'n 10 miljoen mensen Zhineng qigong dagelijks beoefenen waarvan de meerderheid in China ; aangezien deze methode zo effectief is en bewonderenswaardige resultaten oplevert is deze Qigong nu immens populair en het aantal studenten groeit elke dag.  

16-07-2009 om 00:00 geschreven door amm  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.introductie

Qigong is een eeuwenoude chinese bewegingsleer en maakt deel uit van de traditionele chinese geneeskunde. De trage bewegingen die je de mensen ziet doen in de parken in China zijn ofwel taichi oefeningen ofwel qigong oefeningen.

Zhineng Qigong (ook Chi Neng® Qigong geheten) werd ontworpen door Dr. Pang Ming rond 1980 en bestaat uit de effectiefste bewegingen om gezondheid en geluk te bewerkstelligen.
 
Zhineng Qigong werd na wetenschappelijk onderzoek door de chinese overheid uitgeroepen tot meest genezende qigong !

Zhineng Qigong bestaat uit éénvoudige lichaamsoefeningen die voor iedereen gemakkelijk uitvoerbaar zijn, het is ook heel snel te leren. Het is niet nodig om jarenlang lessen te volgen, je kan thuis zelf aan het werk na een aantal lessen. 


Qi (ook chi geschreven) is het basiselement waaruit alles op de wereld en in het universum ontstaat, Qi vormt zo de verbinding tussen onszelf en onze omgeving. Wij zijn afhankelijk van qi en nemen o.a. qi op via voeding. Zo ook nemen we qi (of chi geschreven) op via de Zhineng Qigong lichaamsoefeningen.

Gong staat voor oefentijd en ook voor de beloning die volgt wanneer je dagelijks oefent. 
 
In qigong werken we dus met qi, we leren onze lichaamsqi te vermeerderen, qi te sturen en te voelen. Zo ook leren we ons denken te dirigeren.

Er bestaan duizenden vormen van qigong, Zhineng Qigong werd ontworpen begin jaren tachtig en is een medische qigong (de oefeningen werden ontworpen om de gezondheid te verbeteren). Daarnaast bestaan er ook qigongs die zich eerder focussen op het ontwikkelen van de gevechtskunst, het bereiken van 'verlichting', lang leven.

Waarom nu Zhineng Qigong / Chi Neng® Qigong beoefenen

We beoefenen Zhineng Qigong om een geestelijke en fysieke goede gezondheid te bewerkstelligen ;

maar ook : 
  leren we ons lichaam terug kennen 
  verzorgen we ons lichaam door er aandacht aan te schenken
  stress vermindert
  ons uithoudingsvermogen neemt toe
  we ontwikkelen innerlijke kracht
  we ondervinden wat geluk is 
  we ontwikkelen ons potentieel
  we leren zelf richting te geven aan ons leven
  we ontspannen, 

bij qigong richten we onze aandacht naar binnen ipv naar buiten, wij zijn uiteindelijk in de eerste plaats een lichaam. Zhineng Qigong is één van de effectiefste manieren om je leven kleur te geven en aan je gezondheid te werken.
 
Aarzel niet langer, neem je leven zelf in handen en werk preventief aan je gezondheid, dit is de beste investering voor jezelf en je naasten. Zhineng Qigong (Chi Neng ® Qigong) leren : zie rubriek WORKSHOP / les

Voor inschrijvingen, neem contact :
0494588867
qi.works@hotmail.com

 

12-05-2008 om 00:00 geschreven door amm  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


voel je goed met qigong en investeer NU in je gezondheid
Inhoud blog
 • zondag zhineng qigong in de natuur - zhineng qigong les dimanches dans les jardins
 • nieuwe kansen
 • Geschiedenis van Zhineng Qigong
 • introductie

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten

 •  


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!