Inhoud blog
 • Wie is Dimitri Maes?
 • Wat is Qigong?
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Qigong at home
  Waar zal ik morgen Qigongen?
  16-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Dimitri Maes?

  Dimitri Maes – lesgever Spring Forest Qigong (SFQ)/ Qi-healings en Qi-ssage

  Contactgegevens: 0496 802800 - dimitrimaes@outlook.be

  Wanneer

  SFQ les: elke vrijdag van 13:30 tot 15:00

  Qi-healings en Qi-ssage: op afspraak

  Wie ben ik?

  Ik ben Dimitri Maes, geboren in Schoten op 9 september 1982. Naast mijn werk als redder-instructeur in het Sinbad van Sint-Niklaas, beoefen ik Spring Forest Qigong  (SFQ)  en ben ik verspreider van Qi-educatie in België.

  Van kinds af aan ben ik gebeten door sport en kung fu. Later ontdekte ik Tai-Chi en meditatie. Het boek “Born a Healer” van Master Chunyi Lin maakte een diepe indruk op me. Ik had gevonden waar ik al zo lang op zoek naar was: een techniek om mezelf fysiek, emotioneel en spiritueel in balans te brengen. Ik ging in de leer bij Marcelle Visser (SFQ level 1 & level 2 instructeur) en Master Chunyi Lin himself. Eind 2014 behaalde ik level 4 in SFQ en ik blijf me ook komende jaren verder verdiepen.
  Ondertussen geef ik 2 jaar Qigong les aan senioren in het woonzorgcentrum “De Ark” in Sint-Niklaas. In april 2014 startte ik met Qigong@home.

   

  Wat mag je verwachten van een Qigong les?

  Elke les starten we met opwarmingsoefeningen gevolgd door de 7 actieve SFQ basisoefeningen. We ronden af met een korte meditatie. Afhankelijk van de tijd en interesse kunnen er healingstechnieken aangeleerd worden.

  Je zal merken dat SFQ stress en spanning vermindert en je energiepeil een boost geeft. In het algemeen ervaar je een positief effect op je immuniteit, hart en bloedvatenstelsel, ademhalingssysteem, spijsvertering, zenuwstelsel en hormonaal systeem. Door regelmatig SFQ te beoefenen zal je steeds beter gaan aanvoelen wat je echt wil en wat goed is voor jezelf, wat resulteert in een betere emotionele weerbaarheid. Bovendien krijg je er een jeugdige uitstraling van, maar kom vooral zelf ervaren wat SFQ met je doet.

  Voor wie is SFQ?

  SFQ is voor jong en oud, man en vrouw en voor alle leeftijden. Er is geen ervaring vereist en instappen is altijd mogelijk.

  10€ per losse les – 90€ voor een 10 beurtenkaart

  SFQ Qi-healings

  Een SFQ Qi-healing bestaat uit het traceren en opheffen van “blokkades” die zich in het lichaam op allerlei niveaus kunnen manifesteren (fysiek, mentaal, spiritueel).

  • Qi-healing (mens of dier) + intakegesprek             circa 90 min - 60€

  • Qi-healing inclusief coaching                                    voor 60 min - 50€

  SFQ Qi-ssage

  Qi-ssage combineert de energie van Qigong met de kunst van massage. Qi-ssage focust op het in balans brengen en versterken van de energiestroom in de meridianen van je lichaam. Afhankelijk van je situatie worden tijdens een Qi-ssage bepaalde belangrijke sleutelpunten op de betreffende meridianen geactiveerd en gestimuleerd. Je kan het vergelijken met acupunctuur.

  •  Qi-ssage sessie van 45 minuten is € 40.


  Bijlagen:
  http://www.gezondopmaat.be/yoga/spring-forest-qigong/   
  https://www.facebook.com/dimitrimaes.Qigong?ref=ts&fref=ts   

  16-03-2015 om 17:35 geschreven door Dimitri Maes  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Qigong?

  Wat is Qigong?

   

  Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

   

  Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt en deze bewegingen enige malen herhaalt alvorens men naar een volgende beweging overstapt.

  Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen en op meditatie.

   

  Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen heeft als doel de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt verondersteld een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen is het mogelijk om deze balans te onderhouden of te herstellen.

   

  Qigong is eenvoudig en snel aan te leren en is voor alle leeftijden. Qigong bestaat al duizenden jaren in allerlei vormen en wordt door steeds meer mensen ontdekt. Het belangrijkste is dat je de oefeningen doet omdat je het fijn vindt om te doen.

   

   

  Samengevat is

  Qigong een eenvoudige, efficiënte en effectieve methode om optimale gezondheid, welzijn en geluk te ervaren. De simpele oefeningen van Qigong kunnen je helpen om meer in balans te komen en te blijven. Het is fijn als we voldoende energie hebben voor onze dagelijkse bezigheden. Het is nog fijner als we ook nog energie hebben voor extra activiteiten. De Qigong oefeningen stimuleren het lichaam op alle niveaus, waardoor het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd.


  Bijlagen:
  http://www.gezondopmaat.be/yoga/spring-forest-qigong/   
  https://www.facebook.com/dimitrimaes.Qigong?ref=ts&fref=ts   

  16-03-2015 om 17:22 geschreven door Dimitri Maes  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Ontspanning, relaxatie, gezondheid, Qigong
  >> Reageer (0)
  10-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/qigongathome

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  10-04-2014 om 09:15 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 16/03-22/03 2015
 • 07/04-13/04 2014

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!