Inhoud blog
 • personages FC de kampioenen
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Creatieve blog
  Creatieve blog
  04-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.personages FC de kampioenen

  F.C. De Kampioenen

  Verhaal

  FC De Kampioenen is een humoristische televisie reeks die gaat over voetbal. De kampioenen zijn een cafévoetbalploeg waarbij het vooral gaat om de vriendschap. Wat er ook gebeurd, ze zijn er altijd voor elkaar. De meeste problemen die er waren kwamen meestal voort uit een misverstand.

  De personages

  Balthazar Boma

  Marijn Devalck speelt de rol van Boma. Balthazar Boma. Hij is PDG van de Boma vlees-industrie. Zijn Franse accent zou komen doordat hij zijn jeugd in Congo doorgebracht heeft. Hij heeft ook nog 2 zussen genaamd Barbara en Bertha. Als zijn zus Barbara in seizoen 6 op bezoek gaat komen vraagt hij aan Pascale om zijn vrouw te spelen, omdat hij Barbara heeft wijsgemaakt dat hij een respectabel man geworden is met vrouw en kind. Dit loopt allemaal in het honderd, omdat Pascale eerst geweigerd had zijn vrouw te spelen en op het laatste moment besliste dit toch te doen terwijl Carmen dit al deed. Dit alles zorgde ervoor dat hij de eigendomspapieren van het Boma patrimonium niet in handen heeft kunnen krijgen. Als zijn zus Bertha in seizoen 9 langskomt, krijgt hij via een omweg  de eigendomspapieren toch in handen. Zijn goede vriend kolonel Vandesijpe kocht de eigendom van Bertha en Boma kocht ze dan van hem. Meneer Boma is voorzitter en sponsor van de kampioenen. Hij is een echte vrouwenzot en heeft een oogje op Pascale. Nadat Oscar haar heeft laten zitten zit hij haar nog meer achterna, maar het komt nooit tot een vaste relatie. Uiteindelijk leert hij in seizoen 19 Goedele Decocq kennen waarmee hij een vaste relatie krijgt. Boma drinkt in het café altijd een Sloeber en besteld dit altijd op dezelfde manier door te zeggen ‘Pascale mijn merk’.

  Goedele Decocq

  Machteld Timmermans speelt de personage van Goedele. Ze kwam in de reeks vanaf seizoen 19. Ze werd de vrouw van Boma. Ze heeft een zoon Ronald. Ze is antropologe. Goedele ontmoette Balthazar voor de eerste keer in de antiekzaak van Fernand, die haar de maskers van Pol probeerde te verkopen, die hij als zogenaamd onderpand uit hun appartement had genomen omdat ze hun huur nog niet betaald hadden. Ze werd gestalkt door meneer Boma en liet hem arresteren. Toen uitkwam dat Fernand de dader was, die de gsm van Boma had gestolen, bracht ze Boma een cadeautje om het goed te maken. Zij heeft geen gevoelens voor Balthazar, maar hij daagt haar uit om hem één kus te geven. Dit deed haar van gedacht veranderen, wat leidde tot een vaste relatie. Dit zorgde ervoor dat Boma toch bleef want die was van plan om naar het buitenland te vertrekken.

  Ronald Decocq

  Ronald werd gespeeld door zanger en acteur Niels Destadsbader. Hij is de zoon van Goedele. Hij heeft zijn vader nooit persoonlijk gekend, maar is er van overtuigd dat zijn vader van Braziliaanse afkomst is. Zijn droom is om topvoetballer te worden en laat graag zijn voetbalkunstjes zien, maar zijn voetbalkwaliteiten liggen uiteindelijk op hetzelfde niveau van de kampioenen. De band met zijn moeder is nogal moeilijk, omdat hij niet geïnteresseerd is in studeren, maar meer in meisjes. Ondanks de moeilijke relatie tussen hem en zijn moeder, komt hij wel goed overeen met zijn stiefvader Balthazar Boma. In de tweede film Jubilee general ontdekt hij dat Oscar Crucke zijn echte vader is. Oscar en Goedele ontmoetten elkaar in Duitsland. Ronald wou het eerst niet aanvaarden dat Oscar zijn vader is, vanwege dat hij overtuigd is van zijn Braziliaanse vader. Op het einde besluit hij Oscar als zijn vader te aanvaarden.

  Oscar Crucke

  De personage van Oscar werd gespeeld door de acteur Carry Goossens. Oscar was trainer van FC de kampioenen en uitbater van café de kampioen. Hoewel hij nu en dan zijn functie als trainer verloor wist hij die iedere keer opnieuw terug te winnen. In zijn jonge jaren speelde hij voetbal bij de rode duivels. Hij moest hier spijtig genoeg mee stoppen omdat hij in 1969 tijdens een oefenmatch tegen Zambia de bal in eigen doel schopte. Hij heeft hier nooit iets over verteld tegen Pascale, Bieke en zijn vrienden. Hij was getrouwd met Pascale De Backer en heeft een dochter, Bieke Crucke. Hijj had het niet gemakkelijk want hij maakte regelmatig ruzie met Pascale en Bieke. Financieel was het voor hem ook niet altijd even gemakkelijk en vroeg regelmatig aan Boma of hij kon wachten om de huur van het café en het huis te betalen. Hij speelde mee in de eerste 4 seizoenen van 1990 tot 1993. Nadat  de vader van Oscar op reis vertrok naar Tenerife samen met de moeder van DDT is Oscar hen achterna gereisd en bleef achter in Thailand als monnik. Zijn bijnaam als trainer was kampioen.

  Pascale De Backer

  Danni Heylen speelde de rol van Pascale. In haar jeugd volgde ze een opleiding snit en naad. Van 1969 tot 1993 was ze getrouwd met Oscar. Ze moest trouwen omdat ze zwanger was. Nadat Pascale en Oscar uiteen waren werd ze verliefd op Balthazar Boma. Tussen hen ontstaat er nooit een vaste relatie, omdat meneer Boma  teveel achter andere vrouwen zit. Na 7 jaar uiteen te zijn met Oscar, liet ze hem doodverklaren. Later van tijd kreeg ze dan een vaste relatie met Maurice de Praetere, die leerde ze inmiddels kennen via Boma. Samen met Oscar en ook daarna bleef Pascale uitbaatster van het café. Ze doet zich graag voor als een deftige dame met klasse en wil opklimmen op de sociale ladder, hoewel ze uiteindelijk maar een caféuitbaatster is. Pascale is verslaafd aan pralines.

  Bieke Crucke

  Bieke werd gespeeld door de actrice An Swartenbroekx. Bieke is de dochter van Pascale en Oscar. Ze was een rebelse puber en had de ene na de andere vriend. Ze reisde voor een jaar naar Amerika en verbleef daar in een gastgezin. Ze kwam vervroegd terug omdat ze heimwee had naar thuis. Toen ze gedaan had met haar studies ging ze werken bij Publi-Time. In het vierde seizoen kreeg ze een vaste relatie met Mark Vertongen. Na een ruzie met meneer Boma in seizoen 11 zorgde hij ervoor dat Bieke werd ontslagen bij Publi-Time. Daarna ging ze werken bij een reclamebureau. In seizoen 15 trouwden Bieke en Mark. Als huwelijksreis gingen ze op cruise. Dit was spijtig genoeg niet volledig naar de zin van Bieke omdat Mark op het cruiseschip moest werken. Bieke wou graag een kindje met Mark, maar na een onderzoek bij de dokter bleek dat dit moeilijk ging worden. Uiteindelijk werd ze toch zwanger in seizoen 18. Ze kregen een dochtertje genaamd Paulien. In seizoen 21 kreeg Bieke een job bij een bedrijf in de Verenigde Staten. Nadat dit bedrijf failliet ging, kwam ze samen met Marc en haar dochter terug en begon ze haar eigen evenementenbureau.

  Marc Vertongen

  Marcske wordt gespeeld door Herman Verbruggen. Marc is een klungelige en zeer naïeve personage. Hij studeerde voor dokter, maar stopte met deze opleiding nadat hij al enkele keren gebuisd was. Dit kwam hard aan voor Pascale, omdat ze zich altijd wil voordoen als een weldoende dame. Marc werkte voor zijn hobby bij radio Hallo. Omdat hij de studio per ongeluk had doen afbranden tijdens het romantisch uurtje, heeft meneer Boma hem ontslagen. Hij werd aangenomen als presentator bij radio Figaro, de zender van Jean-Luc Grootjans, grote concurrent van Boma. Nadat hij die studio ook weer door zijn nogal onhandige handelingen had doen afbranden werd hij opnieuw aangenomen bij radio Hallo. Hij nam veel verschillende jobs aan die telkens weer mislukten. Zo werkte hij als postbode, hulpagent, stofzuigerverkoper, begrafenisondernemer in het bedrijf van zijn ouders, etc. . Hij volgde een kookcursus en zijn specialiteit was spaghetti. Hij werd aangenomen als kok in het café van de schellekes, de ploeg van Jean-Luc Grootjans. Uiteindelijk kreeg hij een job bij de gemeente, waar hij met veel plezier door de burgemeester, die veel plezier beleefd aan de onhandigheid van Marc, vast wordt aangenomen. Marc heeft een hechte band met zijn lichtblauw ‘bolleke’. Als hij een grotere gezinswagen gaat kopen met Bieke, komt hij thuis met een ander, rood bolleke dat hij langs de weg is tegengekomen.

  Xavier Waterslaeghers

  Johny Voners speelt de rol van Xavier. Hij is getrouwd met Carmen. Xavier is verslaafd aan bier die hij zelf ‘dagschotels’ noemt. Hij staat symbool voor een man die onder de sloef ligt omdat Carmen hem alles kan bevelen. Daarom blijft hij regelmatig in het café hangen om zo veel mogelijk dagschotels te drinken, zodat hij niet bij Carmen hoeft te zijn. Hij werkte de eerste twee seizoenen als korporaal in het Belgisch leger. Daarna kreeg hij, dankzij de hulp van zijn vrienden, promotie en werd sergeant. Op het einde van seizoen 17 werd hij door het leger naar Afghanistan gestuurd. Deze missie heette ‘operatie BETINA’ dit stond voor Belgian Troups In Afghanistan. Dit zorgde voor verwarring bij Carmen want ze dacht dat hij met een ander ging. Hij was van seizoen 1 tot 4 beste vrienden met Pico Coppens. Nadat die er van door was met Ria De Stekker werd Pol zijn nieuwe beste vriend. Hij was keeper bij de kampioenen. Toen Oscar vertrok, werd hij trainer van de ploeg. Toen Pol geblesserd was en niet meer kon voetballen, werd hij trainer van de ploeg en werd Xavier terug keeper. Thuis houdt hij zich bezig met zijn parkieten, tot grote ergernis van Carmen. In seizoen 16 speelde Xavier zijn 500e match en dit werd groot gevierd.

  Carmen Waterslaeghers

  Carmen werd gespeeld door de actrice Loes Van den Heuvel. Ze is de echtgenote van Xavier Waterslaeghers. Ondanks dat Ze geen kinderen hebben aanziet ze zichzelf toch als een goede moeder en aanschouwt haar hondje Nero als haar kind. Ze heeft een zeer vurig karakter en sloeg ooit sergeant De Kroet met haar handtas omdat ze niet binnen mochten op het bal van het leger. Ze werkt als kuisvrouw bij Boma. Toen Pol als trainer werd aangesteld, werd Carmen bekroond tot eretrainersvrouw, omdat ze die plaats niet wou afstaan. Van seizoen 6 t.e.m. 12 was ze ook nog uitbaatster van een krantenwinkeltje. Van seizoen 13 t.e.m. 16 was ze uitbaatster van een frituur. Toen ze daar mee stopte verkocht ze haar frituurtje aan het frietkotmuseum. Carmen haar lievelingsfilm is Titanic. In het café dronk ze in het begin meestal koffie en later dronk ze altijd porto en ze rookt sigaren.

  Doortje Van Hoeck

  Doortje wordt gespeeld door Ann Tuts. Ze was getrouwd met Pico Coppens en ze kregen samen een zoontje genaamd Billie. Doortje werkte als boekhoudster bij DDT. Nadat DDT werd opgepakt door de politie, kwam Doortje zonder werk te zitten. Later van tijd leerde ze Pol De Tremmerie, de neef van Dimitri. Ze was verliefd op Pol maar durfde dit niet te zeggen. Op datzelfde moment zat meneer Boma Pascale achterna. Boma zijn plan was om te doen alsof hij en Doortje een koppel waren, om zo de aandacht van Pol en Pascale te trekken. Boma begon echter gevoelens te krijgen voor Doortje, wat zij niet zag zitten, want ze is verliefd op Pol. Na enige tijd was ze dan samen met Pol. Doortje wou graag trouwen met Pol, maar die zag dat niet zitten. In de film ‘kampioen zijn blijft plezant’ trouwen ze dan toch. De moeder van DDT verkocht de garage aan BTW, de betweterige neef van Xavier, nadat DDT in de gevangenis kwam te zitten. BTW begon er een restaurant waar Doortje als serveerster ging werken. Als BTW zijn restaurant verkoopt aan Fernand, die hem wijsmaakt dat ze zijn restaurant gaan afbreken. Dit betekende voor Doortje dat ze opnieuw zonder werk kwam te zitten. Uiteindelijk werd ze door meneer Boma aangenomen als secretaresse, waar ze de rest van de tijd kan blijven werken. Door haar manier van leven en haar stijl, wordt ze door de andere kampioenen, vooral door Carmen, als trut gekenmerkt. Doortje stelt haar geloof en de gezondheid erg op prijs. Ze maakt enkel gezonde voeding die volgens Pol en Billie niet te eten is. Anderen vinden dat ze geen humor heeft, terwijl ze zelf haar grapjes meestal hilarisch vindt.

  Pol De Tremmerie

  Pol wordt gespeeld door Ben Rottiers. Pol kwam in 1994 terug uit Ouagadougou waar hij 5 jaar werkte als ontwikkelingshelper. Hij komt op de zolderkamer wonen boven de garage van DDT, zijn nonkel. Voor hij naar Afrika had Pol een relatie met Chris De Man, die ten einde liep omdat ze in Belgïe wou blijven. Pol werkt nu als leraar biologie en moet vaak lang wachten tot hij wordt uitbetaald. Hij krijgt van zijn leerlingen als bijnaam ‘de neus’. Na enige tijd kreeg hij een relatie met Doortje en aanvaardt Billie alsof het zijn eigen zoon zou zijn. Hij was daarom dus erg teleurgesteld toen hij zag dat Billie gebuisd was voor sport. Hij wou er voor zorgen dat Billie sporten leuk zou gaan vinden en ondernam vele pogingen die telkens weer op niets uitdraaiden. Pol begon als spits in de ploeg, maar nadat hij een blessure opliep, mocht hij van de dokter niet meer voetballen. Daarom werd beslist dat hij trainer mocht worden van de ploeg, wat niet echt naar de zin was van Carmen, die graag trainersvrouw wou blijven. Pol was ook penningmeester van de ploeg, tot deze taak in seizoen 18 werd overgenomen door Maurice. Naast voetbal houdt Pol ook heel erg van fietsen en nam deel aan een wielerwedstrijd die de gemeente organiseerde. Pol werd even ontslagen als trainer omdat hij Boma en Goedele openlijk had uitgelachen. Om de kampioenen te wreken ging hij voetballen bij voetbalploeg de Schellekens. Tijdens de match FC De Kampioenen FC De Schellekens begon Pol bij de Schellekens maar wisselde tijdens de match van truitje en begon mee te spelen met de kampioenen. Sindsdien is hij gewoon terug trainer bij de kampioenen.

  Dimitri De Tremmerie

  Komiek en Acteur Jacques Vermeire speelde de rol van Dimitri. In zijn jeugd studeerde Dimitri aan het RINO (Regionaal Instituut voor Nijverheidsopleiding. Hij slaagde niet voor deze opleiding, maar kreeg toch zijn diploma doordat zijn moeder de directeur bedreigde. Dimitri had zijn eigen garage ‘DDT oké Cars’ gelegen naast het voetbalveld van de kampioenen. Hij had enorm last van de concurrentie van de garage van ‘Van Roost’ en er vloog regelmatig een bal van de kampioenen door één van zijn vensters. Hij nam Doortje aan als zijn secretaresse en wou haar graag als zijn vrouw omdat hij haar dan niet zou moeten betalen. Dimitri nam regelmatig een andere zaak bij, zo was hij eens uitbater van een zonnebank, verkoper van antiek, helderziende, etc.. Hij was ook nog heel kort scheidsrechter tot zijn licentie verscheurd werd door Charlie De Groot omdat de kampioenen DDT hadden omgekocht. Voor vele van de kampioenen was DDT ‘de vijand’ omdat hij voortdurend probeerde de kampioenen te saboteren. Zijn moeder Georgette Verreth ook gekend bij de ploeg als ‘Ma DDT’, kwam nu en dan op bezoek, ofwel omdat ze ziek was of omdat ze weer de gepaste echtgenote heeft gevonden voor Dimitri. Zijn favoriete liedje is ‘if I were a rich man’. Hij was een enorme fraudeur en rekende zijn klanten vaak veel te veel aan en deed veel reparaties voor Boma in het zwart. Hij noemde de BTW dan ook bijzonder toegestane winst. Dit alles leidde tot zijn ondergang, hij werd in 1998 veroordeeld tot 5 jaar gevangenis voor belastingsfraude.

  Bernard Theofiel Watersaeghers

  Bernard werd gespeeld door Jakob Beks. Hij kocht de garage van Ma DDT door haar te overtuigen om de garage niet te verkopen aan Van Roost. Hij begon er een restaurant en aanvaarde geen hulp omdat hij altijd beweerde dat wat hij zelf doet beter doet. Hij gaf zijn restaurant de naam ‘Bij Mij’ en verklaarde deze naam doordat je bij hem komt eten en dat dit dus niet bij u is. Bernard hoopte een ster te krijgen en liet Antoine Ickx van de fijnproeversgids langskomen. Die kon hem helaas geen ster geven vanwege de slechte ligging van zijn restaurant. Zijn restaurant werd nooit het toprestaurant waar hij op gehoopt had. Voor hij begon als kok beoefende hij nog enkele andere beroepen zoals brandweer, maître d’hôtel en handelsreiziger. Bernard is 3 keer getrouwd geweest maar volgens hem lag het probleem altijd bij de vrouw. Hij zorgde door zijn bemoeizuchtige en betweterige karakter voor heel wat problemen bij de kampioenen.

  Fernand Costermans

  Fernand wordt gespeeld door acteur Jaak Van Assche. Fernand is een antiquair die met een list het restaurant van Bernard wist over te kopen. Hij ging er naar eigen zeggen een antiekzaak van maken, maar verkoopt eigenlijk alleen maar rommel. Als hij iets niet verkocht krijgt probeert hij medelijden te wekken door te klagen over zijn 7 zieke kindjes. Hij is een echte duivenliefhebber en beoefend de duivensport en is lid van duivenclub ‘De verre drachten’, samen met zijn enige vriend Fons die Fernand soms helpt om de kampioenen te pesten. Hij blijft de zolderkamer boven zijn winkel verhuren aan Pol en Doortje. Later komen Bieke en Mark daar wonen. Toen Bieke en Mark een kindje kregen, begon Mark hun appartement anders in te richten. Tijdens het boren van een gat, ontdekte hij een nieuwe ruimte in hun appartementje. Die mochten ze dan op eigen kosten in orde brengen en maakten er een kinderkamer van. Fernand deed ook verschillende klusjes voor de kampioenen, voor veel te hoge prijzen. Hij heeft een oogje op Carmen. Fernand probeert Marc regelmatig te beïnvloeden en hem voor zijn kar te spannen om hem geld af te troggelen. Fernand werd zelf tijdelijk voorzitter van de ploeg en probeerde hen te doen winnen om er zelf door te gokken veel geld aan te verdienen. Aan het einde van seizoen 20 kreeg hij bezoek van Dimitri die ontsnapt was uit de gevangenis. Ze bedachten samen een plan om te zorgen voor de definitieve ondergang van de kampioenen. Dit plan mislukte en ze kwamen allebei in de gevangenis te zitten. Fernand kon nog vrijkomen uit de gavangenis terwijl DDT moest blijven. In seizoen 21 kreeg hij grote financiële problemen en overwoog om zelfmoord te plegen. Net op het moment dat hij zichzelf probeerde op te hangen zag hij op tv de uitslagen van de loterij en hij had gewonnen. Hij verkocht zijn antiekzaak aan Marc en Bieke en begon een relatie met Bertha Boma.

  04-02-2017 om 14:39 geschreven door Marcel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/qhobby

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  17-08-2016 om 20:53 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 30/01-05/02 2017
 • 15/08-21/08 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!