kilometervreterke
Inhoud blog
 • Antwerp urban trail
 • groetuitschoorl weekend blog
 • finish foto's groetuitschoorl halve marathon
 • groetuitschoorl weekend
 • sfeerfoto's groetuitschoorl weekend
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Over mijzelf
  Ik ben Sandra Schoute
  Ik ben een vrouw en woon in Dessel (België) en mijn beroep is Familiehulp.
  Ik ben geboren op 02/10/1977 en ben nu dus 40 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: lopen,zwemmen, schrijven, lezen, fotografie..
  uitgebreide voorstelblog bij mijn blogs (waarschijnlijk helemaal onderaan)
  Dwars door Geel 26juni2010
 • filmpje van mijn aankomst (op 32minuten de 4.5km gedaan)
 • 18-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp urban trail
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Heel vroeg uit bed en dat op een zondag!
  7 uur zaten Heidi en ik al op de trein richting Antwerpen.
  Weeral meedoen met een grote loopevenement ..de Anwerp urban trail..De grote stad als speeltuin (door gebouwen, trapjes, stoepjes..parkjes, winkelstraatjes, steegjes)
  Aangekomen in Antwerpen centraal namen we de metro naar de Groenplaats om zo nog een stukje te wandelen naar Het Steen (start, aankomst, inschrijving, ontbijt...)
  We waren nog bij de vroege vogels, las ik op mijn Facebook meldingen van de Antwerp Urban trail... nadien viel mijn Facebook applicatie weg van mijn BlackBerry (wet van Murphy?)
  We haalde ons startnummer op, T-shirt en kleedde ons om, natuurlijk ook even een plasje doen. Wat proberen nog op mijn BlackBerry maar dat ging niet meer, nog een keer een plasje doen.
  Heidi was met andere lopers aan het praten...Nederlanders..leuk...
  Maar toen begaven we ons aan de start, redelijk dichtbij, want bij de zandloper start kon het een half uur tot drie kwartier duren.
  We lieten wat foto’s daar van ons maken, even nog verzenden dan maar via Whatsapp, de laatste sms’jes versturen, cameraatje bij de hand en kwart voor tien konden we starten.
  Als ik alleen ben, ben ik een dieseltje, maar met Heidi erbij, meteen heel snel (veel sneller ook dan ons trainingstempo)
  Ook.....Heidi wil perse rechts lopen.
  Maar alles ging goed, de trail was niet overdreven zwaar (opstoppingen bij de trapjes) het was meer een opwarmertje voor komende maand de ten miles van Antwerpen. toch hebben we er heel erg van genoten, Antwerpen heeft echt mooie plekjes, parkjes, gebouwen.
  Top organisatie (lekker ontbijtje achteraf) koffie, Red Bull) alles was toch goed verzorgd.
  ons gemiddelde loopsnelheid was 6,40min/km, op deze 12km hebben we er 1u21minuten over gedaan en zijn we er heel blij mee, nog wat trainen en dan gaan we komende maand Bart de Wever verslaan op de ten miles want hij liep deze trail op 1u7minuten grrr....
  maar nog...de bosloop Kangoeroe Dessel, grensloop Reusel-Arendonk....
  Na de loop gingen we ook meteen door terug naar huis, natuurlijk nog bij Starbucks een grote coffee latte met vanille hmm... we konden zelfs al in de trein zitten, beetje omkleden...en jaaa ik had mijn Facebook ook weer terug oef...
  Even in bad, Jordy terug thuis van Chiro weekend, met allemaal naar de volleybalwedstrijd kijken van Kelly haar ploegje (gewonnen) en als afsluiter van het weekend nog naar de Mac Donalds, dat hebben we zo wel verdiend.
  wel denk een overbelasting aan de zijkant van mijn knie, maar met wat homeopathische is het vandaag al veel beter (zenuw..peeskje gewoon)
  Eens mijn ADV (verlof) in de voormiddag, deze namiddag eens werken, heerlijk de ochtend rustig aan doen.
  bij de uitslagen (gazet van Antwerpen) sta ik 3314ste plaats en Heidi 3317de plaats van de 3769 geregistreerde finishers.
  Ons loopgegevens..... http://connect.garmin.com/activity/285686745 (je kan het rechtsboven driehoekje op metrisch zetten en dan in kilometers zien)
  op naar de volgende loopevenement!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  18-03-2013, 10:59 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (1)
  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groetuitschoorl weekend blog

  Eindelijk, na maanden op voorhand trainen. Ruim op voorhand mijn ingeschreven.
  één van mijn favoriete loopevenementen de GroetuitSchoorl run.xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  De eerste keer daar was in 2011 mijn allereerste keer de 10km toen, nadien waren er grotere uitdagingen, de ten miles van Antwerpen, Spartacus run en verleden jaar deed ik in Schoorl mijn eerste halve marathon met toen een eindtijd van 2uur38minuten.

  Mijn doel was nu op zijn minst binnen de 2u en half.

  De laatste trainingsweken kwamen eraan. Een nieuw jaar, nieuwe doelen, ik schreef me ook in voor de Antwerp urban trail (17maart) Ten miles (22april) en Spartacus (1mei) tussendoor ga ik meedoen met de boslopen van Kasterlee, Kangoeroe Dessel.  In ieder geval tot juni zijn het grote uitdagingen, lange afstanden.

  Sinds ik mij ook heb ingeschreven voor deze activiteiten, heb ik een loopmaatje gevonden voor in de weekenden. Heidi (de onthaalmoeder van Jordy en Jessy vroeger) we lopen even snel (en dat vinden wij niet veel, want we lopen iets trager dan de gemiddelde hardloper)

  Maar zoveel wij kunnen trainen wij in de weekenden en soms doen we mee met een loopactiviteit hier in de buurt. De natuurloop van Meerhout (echt zeer mooi in het koude sneeuwlandschap)

  Natuurlijk werd ik ook zwaar verkouden. Gelukkig eigenlijk voor de halve marathon.
  Mijn Garmin Forerunner kreeg ik niet geïnstalleerd op mijn nieuwe laptop, dus deed ik het naar de computer winkel. Een week zat ik zonder mijn laptop! Maar ook een week zonder mijn sporthorloge! Op zich niet erg, ik weet ongeveer wel hoe hard ik loop bepaalde afstanden zijn, maar het is toch een handig hulpmiddel om het lopen te doseren, aan te voelen het is letterlijk en figuurlijk mijn virtuele partner.

  Verleden week zondag liepen Heidi en ik samen nog de halve marathon afstand, haar eerste keer. Ik wou dit zelf nog doen na mijn verkoudheid, door de sneeuwtoestanden.

   

  En dan…dan komt het weekend eraan, een weekendje met Jessy naar mijn ouders met de trein (voor 14€ dankzij het Kruitvat ‘steeds verassend altijd voordelig’)

  Zaterdagochtend 9 februari wil ik toch redelijk op tijd vertrekken.

  Jessy en ik worden naar het station van Tilburg gebracht, daar neem ik mijn eerste koffie (met een appelkoek voor 2.5€) we namen de trein die rechtstreeks naar Utrecht ging.

  In Tilburg kocht ik eerst nog toch nog het boek PAAZ een psychiatrisch roman (is eens wat anders dan vijftig tinten…)

  Een uur in de eerste trein.

  In Utrecht ons lunch…de Burger King, niks geen Sonja Bakker dit weekend! Ik heb zin in een hamburger.

  Net als ik Tilburg, lopen er hier in Utrecht centraal ook allemaal verkleedde mensen. Leuk om te zien hoe carnaval overal gevierd wordt, mensen verkleed in iets wat ze willen zijn (?)

  Nadien nog een grote koffie (een halve liter, tja het is nog een lange treinrit) bij de Starbrucks (gewoon omdat ze de allerlekkerste koffies hebben daar)

  Een latte met vanille hmmm….

  We reizen verder naar Alkmaar, mijn geboortestad, jaja ik blijf een echte kaaskop.

  We komen aan in Heerhugowaard, natuurlijk al voordien een sms verstuurd naar mijn ouders en mijn paps komt ons op het station oppikken.

   

  Bij mijn ouders, what’s app ik naar mijn zusje. Ze komt met mijn neefje Dani-Jay ook even langs.

  Ik krijg heerlijke macaroni, altijd thuis al lekker gevonden.

  Met mijn mams en mijn zusje gaan we nog ’s avonds lekker gezellig mama met haar dochters naar de bioscoop. Een superleuke echte Nederlandse film ‘Alles is familie’

  Leuk, grappig… om te zien wat er allemaal in de familie is (nobody is perfect)

  http://www.youtube.com/watch?v=5yeLDnvTpZw

  Terug thuis bij mijn ouders, nog een wit wijntje en dan gaan Jessy en ik slapen.

  Half acht ’s morgens gaat de wekker. Pannenkoeken ontbijt.
  ik doe mijn hardloopkleren aan en we rijden naar Schoorl.

  Op een parkeerplaats dichtbij de start kunnen we de auto kwijt. Natuurlijk waren we op tijd, dus blijven we nog even wat in de auto zitten.

  Nadien wandelen langs start, even bij de Blinkerd kijken, de finish en zo wandelen weer even terug waar ik mijn eerste plasmoment ga houden.

  Kwart voor elf ga ik naar mijn startvak blauw (bij de niet allersnelste lopers) in een processie wandeltempo gaan we richting start, vlak voor de start (tijdregistratie) ga ik toch nog even het wc huisje in (het wordt tegenwoordig een ritueel dat ik toch nog altijd voor ik ga lopen moet plassen)

   

  Negen minuten na elf uur begin ik mijn echte halve marathon.

  Ik herken Inge van Facebook, ik zo roepen ‘hoi Inge’ ze keek (van hé wie is dat nu) maar wenste mij succes.

  Mijn vader had met het parcours plannetje al gezegd dat ze bij de 3km gingen staan en bij de 7km (bij de 19km ging ik dan mijn mams haar gsm laten rinkelen, zo ze wisten dat ik een kwartiertje later ongeveer over de eindstreep kom)

  De snelheid zat goed, eigenlijk weer te snel, want ik had mij voorgenomen net onder de 7minuten de kilometer te blijven, nu zat ik soms een halve minuut onder die 7, maar het voelde goed aan en ik nam me ook voor als ik een dipje ging krijgen in ieder geval te proberen net onder die 7 te blijven.

  Bij de 7km punt kwam ik mijn Inge weer tegen, de vrouw met de spandoek KANJER en mijn ouders met Jessy.

  Nadien het bos gebied door beetje berg op, langs de Berenkuil. Met het sneeuwlandschap was het een mooi pitoreske. Het was heel even een glad stuk, dus liep ik wat aan de kant van het pad, maar ik kon de snelheid aanhouden.

  Toch kreeg ik in de duinen wel een beetje een dipje… je bent daar bijna alleen, de stilte, de zee, de zon die volop scheen. Dit lopen is voor mij pure meditatie.

  Ik ben een klein beetje in loopsnelheid gezakt, maar het ging nog goed, af en toe op mijn sporthorloge kijken, vooruit denken, als ik zo bleef lopen, behaalde ik mijn PR.

  Het is daar echt genieten. Dan kom je terug het dorp in, bij de 19km de laatste drankpost (ik nam bij elke drank, verfrissingpost een thee, halverwege een stuk appelsien, bij de 19km een stuk banaan. Een fanfare speelde daar ‘vlieg met mij mee’ van Paul de Leeuw… shit…brok in mijn keel, dan denk je even aan al die mensen die er niet meer zijn.

  Ik moest me terug herpakken, nog een keer langs de KANJER spandoek van Anne, ik nog roepen ‘Hoi Anne’….

  Inge daar nog eens gezien en dan kom je bij de laatste 500meter (dat werd toch door iemand gezegd) ik versnelde, nog even, weer die euforie…. De omroeper hoor je, ‘steek je handen omhoog’ als je een applaus van de supporters wil, steek je duim omhoog voor de foto…

  Ik liet me dat allemaal aan mij voorbij gaan, ik was zo content dat ik na maandenlang trainen hiervoor dit weer behaald heb, met een nieuwe PR…

  Ik liep vooral rechts, ik keek natuurlijk waar mijn ouders en Jessy waren, maar ik had ze niet gezien. Was ik er nu echt zo snel voorbij geflitst?

  Ik ging de eindstreep over met op mijn Forerunner 2uur en 23minuten (een kwartier sneller dan verleden jaar)

  Ik nam de AA sportdrank en de handdoek in ontvangst, waar ik altijd heel blij mee ben, daar heb ik veel meer herinnering aan dan een medallie.

  Ik liep langs de hekken mijn ouders ergens te zien, maar niks. Ik probeerde te bellen, maar ik kreeg een foute toon. Ik had ze dus NIET kunnen bereiken bij de 19km punt.

  Waarschijnlijk waar ze in de Blinkerd nog lekker iets warms aan het drinken toen ik weeral sneller dan verwacht de finish over ging.

  Gelukkig zijn er de finish foto’s van ‘aktiefoto’ en het bewijs op mijn Garmin.

  Maar toen ik mijn ouders en Jessy terug vond, mijn vader zo ‘hé moet jij niet aan de andere kant van dit hek de eindstreep over?’ Euh HALLO, ik ben twintig minuten geleden al over de eindstreep gekomen. Op het liedje van Rosanne van Nick en Simon.

  Maar ik had halve marathon er weer op zitten…. Volgend jaar de 30km? Voor het jaar nadien dan een PR ermee te lopen? Of volgend jaar de halve marathon nog een tikkeltje sneller? Ik weet nog niet, in ieder geval kom ik komend jaar weer terug.

   

  Weer terug in Heerhugowaard een heerlijke douche. Mijn zusje, Dani en John kwamen ook nog langs. Een heerlijk salade gegeten met soep. Tegen 19u wou ik terug naar het Belgenland.

  19:30u hadden we de trein terug. Jessy wou eigenlijk nog heel graag vliegtuigjes kijken op Schiphol, maar dat zal voor een andere keer zijn, deze treinreis ging ook nog lang zijn. Van Heerhugowaard naar Utrecht en jaja weer een koffie bij de Starbucks (een iets kleinere variant dit keer) we besloten de trein naar Eindhoven te nemen (niet voordien geweten dat we in Den Bosch konden overstappen naar Tilburg) maar of Koen nu naar Tilburg of Eindhoven moet dat maakt eigenlijk niet uit in afstand.

  De laatste carnaval mensen waren ook op de trein. Een aantal mensen spraken natuurlijk Jessy aan. ‘Is het voor jou niet wat laat?’ ik natuurlijk meteen in de verdediging dat we vakantie hebben. Jongens die aan het opvallen waren met een badjas aan, indianen….

  Toch apart zo’n feestmomenten.

  Net tegen de nacht waren we terug thuis.

  Een weekje looprust en een weekje met de kinderen Krokusvakantie

  Tot de volgende loopevenement….


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  12-02-2013, 22:05 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.finish foto's groetuitschoorl halve marathon
  2uur 23minuten.... (een kwartier sneller dan verleden jaar)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  12-02-2013, 09:17 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groetuitschoorl weekend  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  12-02-2013, 09:14 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeerfoto's groetuitschoorl weekend  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  12-02-2013, 09:12 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (1)
  13-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste trainingen voor de HM, nieuwe uitdagingen, PR..

  Nog enkele weken en dan sta ik alweer aan de start in Schoorl, voor de halve marathon.xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  Voor de tweede keer de halve marathon, door het bos, de duinen, de zeelucht…jeugdherinneringen.

  Volgens mijn hardloopschema (van MyAsics.nl) moest ik 18km snel doen. Maar ik wou de echte afstand van de halve marathon doen.

  Gisteren ben ik eens met Heidi samen een looptraining gaan doen. (Heidi was jaren geleden de onthaalmoeder voor Jessy en Jordy…we houden nu contact met elkaar via Facebook, verleden jaar stonden we zonder het van elkaar te weten, heel dicht bij elkaar bij de start van de ten miles en liepen ongeveer dezelfde tijd)

  De afgelopen dagen heb ik mij ingeschreven voor grote loopevenementen. 17maart de Antwerp urban trail ‘het stad als speelterrein’ gebouwen, trappen, stoepjes 12km lang, gaat fysiek zwaar zijn, maar het lijkt me een toffe uitdaging. Joepie Heidi doet ook mee (als er nog mee willen doen….) 21april de ten miles van Antwerpen (gaat mijn derde keer worden, wil ik graag rond de 1u45minuten gaan doen) en dan 1mei de Spartacusrun….vies worden, stinken, maar fysiek ook heel zwaar, maar vooral heel gezellig.

  Tussendoor nog gewone boslopen Kangoeroe bosloop (20km) bosloop Kasterlee (20km)….

  Tot de zomer al dus wat uitdagingen, motivatie voor te trainen voor de volle 100%

  Maar gisteren dus een gewone looptraining gedaan samen met Heidi, dat ging meteen goed, helemaal dezelfde tempo. 9km gedaan.

  De dag voordien deed ik alleen 10,5km…

  Dus gisteravond werd ik al vroeg moe, ik ging eens vroeg naar bed.

  Maar vandaag dus de wekker gezet en half negen stonden we elkaar op te wachten op de parking van Postel. Samen met Heidi eerst de groene route gedaan van 11km, tempo was ook weer helemaal hetzelfde als gisteren. Na 11km waren we terug aan de auto, zij ging door naar huis, ik dronk wat water had granenkoekjes bij, 800meter gewandeld (even mijn BlackBerry gekeken, contact met de wereld J  ) maar toen weer terug in looppas.

  Het was koud! De eerste kilometers met Heidi had ik ook ijskoude handen, maar even nadien ging het wel weer (eenmaal de bloedsomloop warm)

  De tweede ronde alleen (rode route Postel 10km) ging ook goed vooruit, komt dit nu door de kou? Weer langs de Ronde put in Retie, langs het kanaal en zo terug naar de abdij, heel af en toe neem ik dit parcours maar vervelen gaat het niet.

  Maar eenmaal langs brug2 de laatste kilometers….na een paar keer te kijken op mijn sporthorloge begon ik te beseffen als ik deze tempo ongeveer aan hou dat ik een PR ga lopen!

  Terwijl ik vandaag eerst gewoon wou zien wat tijd ik over deze afstand ging doen. Maar als je dan sneller bent dan de tijd van de halve marathon in Schoorl in 2012 geeft dat wel even een jippie gevoel….

  Op 2u33minuten zette ik mijn Garmin Forerunner stop 21km 140m…..

  Ik voelde me nog supergoed, lichamelijk (ik had nog wel wat kilometertjes kunnen doen)

  Natuurlijk als je op de abdij bent, hoort als toerist een Postelse aandenkertje, ik ben daar een brood gaan kopen.

  Thuis aangekomen, de kinderen hadden gelukkig al hun chirokleren aan. (allen doet Jordy lastig over zijn schoenen grrr….zal de leeftijdfase zijn denk)

  Lekker frietjes gegeten met een salade. Een eierkoek dessert gemaakt (uit het Sonja Bakker boek)

  Kinderen naar de chiro…

  Mama in bad en nadien even een uurtje in de zetel geslapen, want met die koude, deze sport inspanning kreeg ik weer een klopje.

  Morgen een looprustdagje (al genoeg kcal verbranden met een dagje te gaan werken)

  Dinsdag na mijn werkuurtjes 5km joggen….en nog enkele weken keihard trainen voor de halve marathon in Schoorl.

  I do it….


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-01-2013, 17:36 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (1)
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kilometersvreten 2012

  Januari 2012…
  Nieuwjaarsdag, ik was volop bezig met trainingen voor de halve marathon van GroetuitSchoorl, dus deed die ochtend 16km.xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  (vandaag 1januari 2013, staat er geen looptraining in mijn loopschema en maar een geluk ook, het regent dat het giet buiten)

  Januari 2012 … 189.13km

   

  Februari 2012…. 121.20km

  Met mijn eerste halve marathon GroetuitSchoorl run. Waar ik 2uur 38minuten over deed.

  Bij de start te snel, maar het voelde zo goed, met de massa zo mee, tot de lopers massa weg waren, ja een enkeling, hier en daar was het glad en koud. In de duinen bij de zeekant , het ritme eruit.

  Voor 2013 vooral proberen te blijven doseren. Mijn doelstelling voor de tijd 2uur 30minuten. Wordt vervolgd…

  Dit gaat mijn jaarlijkse loopevenement worden, begonnen met in 2011 mijn allereerste keer de 10km daar. Dankzij Rinus Runner. Dit jaar (2013) wordt het mijn tweede keer de halve marathon. Voor 2014 dan de eerste keer daar de 30km? Weer een stapje verder?

  De eerste keer reed Kelly mee, met de trein, verleden jaar (2012 dus) Jordy, de trein in stappen en we zien wel waar we terecht komen. Even dus bij Schiphol terecht gekomen en natuurlijk naar de vliegtuigen gekeken.

  Raoul deed ook mee (hopelijk dit jaar ook, hoewel hij weer schrik heeft een sneeuwmanneke te worden.)

  De sfeer is daar zo goed, doordat je naam op je startnummer staan, roepen de supporters bij je naam. De vrouw die daar stond met haar spandoek ‘je bent een kanjer’ is me het meeste bijgebleven. Dat zijn van die mooie kleine dingetjes die je helpen je door te gaan, niet op te geven. Dan weet je voor wat je getraind hebt.

  Natuurlijk daar met mijn jeugdherinneringen, de bossen van Schoorl, het strand, de duinen. (de Berenkuil) mijn paps en mams die komen kijken, foto’s maken (die daar dus meer dan 2uur in de kou staan, dank je wel natuurlijk)

   

  Maart 2012….222.90km

  Met een dikke twee halve marathon kilometers.

  De bosloop van Kasterlee (4maart), waar ik normaal 20km ging lopen, maar natuurlijk, even verkeerd liep en zo 3u13minuten later 24km en 680m had gelopen. Mijn langste afstand voor 2012

  Dezelfde maand deed ik ook nog de bosloop Kangoeroe Dessel. Voordien, mocht ik al parcours verkenning doen. Tof op paden die er eigenlijk niet zijn, maar gemaakt worden, bruggetjes die van balken zijn, zelfs toen in een stukje bosgebied, herten gezien. Met deze mooie parcours zijn er nog altijd stukken, die ik nu loop met mijn looptrainingen. In de Almenstraat, de berg op en zo over de rug van de berg, naar de sas vier toren (2km lang) zo mooi.

  Met de bosloop zelf, wordt ik ’s morgensvroeg ook geïnterviewd door Digicat.

  Ik doe deze 19km 630m 2uur en 26minuten over..

   

  April 2012….131km

  Met voor de tweede keer de ten miles in Antwerpen.

  Weer samen met Raoul (niet om samen te lopen hoor, daar is hij veel te snel voor)

  Ik zat goed in de runners flow, op mijn nieuwe Nike. Mijn sporthorloge, had wel even kuren, gelukkig terug kunnen starten, maar mijn netto gelopen tijd, moest ik nu mee afwachten.

  1u48minuten (20minuten sneller dan het jaar voordien!) gelukkig niet zo traag dan als Bart de Wever (want 2011 liep ik dus wel zo die tempo van Bart)

  Ik wou eigenlijk samen met Heidi gaan lopen daar (de onthaalmoeder van Jessy en Jordy geweest) maar we vonden elkaar niet bij de start (terwijl we wel dezelfde tijd hadden gelopen) maar tja hoe ver stonden we echt van de startlijn, waar de tijd werd geregistreerd? In de overvolle trein van Antwerpen naar Mol, kwam ik haar tegen.

  Mei 2012…274km

  De eerste mei, de Spartacus run, supertoffe ervaring, echt iets voor mij. 10km lopen met hindernissen onderweg. Over balken, banden, modder, water, rugbyteam.

  Samen weer met Raoul, met Cobie en co en een hele bende supporters, het leek ook daar wel een festival weide. Bij de start ook, opzwepende muziek van Rammstein en zo, ja even voel ik me een echte spartacus.  Dit gelopen samen met Romy, we hebben elkaar op de hindernissen overal geholpen. Vies, vettig, vuil, maar vooral plezant namen we nadien een douche. Maar een kwartier later, rook je de modder, grond geur en ik weet niet wat allemaal voor geurtjes door je huid. Zo heerlijk gegeten met allemaal op de grote Markt van Antwerpen.

  Ik doe voor de eerste keer mee met de abdijenloop (16km 1u 47minuten) echt heel bijzonder vond ik deze loop niet, van de ene abdij naar de andere.

  Wel doe ik weer mee met de foorloop van Dessel (2011 was ik ziek) geen leuk parcours en rondjes lopen, maar omdat het bijna voor de deur te doen is doe ik mee hé. Ik doe maar 5km (want vier rondjes lopen vind ik wel heel saai) maar ik loop daar mijn PR! 31minuten 19sec…

  Juf Diane is mij nog wel voor grrr J

   

  Juni 2012….174km

  Geen loopevenementen. Gewoon looptrainingen. Soms doe ik wel in plaats van een hardlooptraining inline skaten met Cobie (in plaats van naar de fitness te gaan)

  En ik wordt gevraagd om mee te doen om 1km te zwemmen, met de triatlon in Kortrijk (trio Nordex deuren, waar ik heel lang geleden interim werk deed)

  Dus ik zwem opeens eens zoveel ik kan natuurlijk.

   

  Juli2012….139.16km

  Met de triatlon van Kortrijk, zwem ik even door het kanaal de 1km op 21minuten en kom dan als eerste uit de vijf teams van Nordex het water uit.

  Het zwempak, dat is echt wennen! Of ik het nog zal doen? Mhum ja denk het wel.

   

  Augustus 2012….126.22km

  Na een week ziek te zijn geweest, (zware keelontsteking, een week lang veel geslapen, antibiotica) doe ik toch mee met de Desselse skateparade, ik ging wel vanaf de sas4toren starten (de eerste rustpauze voor de skaters) maar uiteindelijk deed ik evenveel kilometers (door naar de sas4 toren te skaten) ik skate daar samen met Karin.

  Omdat ik graag in Turnhout kom, ik hou van dit pareltje van de Kempen, doe ik weer mee met Dwars door Turnhout (hou jammer ook dat er op dat zelfde ogenblik, van de Vabco een loop door Mol is)

  11km door de stad, maar ook door de natuur, langs de Kaai weer terug. Waar ook weer dit jaar, ik samen met Jessy de finish over ga (de laatste honderden meters lopen we samen) ik doe er 1uur 12minuten erover.

   

  September 2012…94.33km

   

  Oktober 2012….86.04km

   

  November 2012…..116km

  Ik begin aan mijn echte looptrainingen voor de GroetuitSchoorl run, waar ik weer de halve marathon ga lopen op 10februari 2013

  Ik koop toch nieuwe loopschoenen bij de Runners in Mol. Toch schrik voor blessures op te lopen op mijn Nike. Ik neem terug Brooks (waar ik ook mijn eerste ‘start to run’ deed)

  Saucony vind ik maar niks, te zwaar van schoen, blaren, bloedende klein teentje. Ik denk dat die schoenen ook voor ‘zwaardere mensen’ zijn… nadat ik 10kg ben afgevallen, moet ik toch zo’n schoenen toch niet meer dragen? Het is maar een gedachte hoor.

   

  December 2012…

  Mijn Garmin forerunner, ik krijg mijn gegevens niet meer geupload naar mijn Garmin Connect.

  Gelukkig hou ik alles ook bij van gelopen kilometers met My Asics (website waar ik mijn loopschema’s laat maken)

  Eind december maakte ik er mee mijn totaal gelopen kilometers. 120km al gedaan.

  Oudjaarsdag ’s avonds, eindelijk kan ik de laatste 6km en een paar honderd meter doen om op een totaal te zitten van 1800 kilometers gevreet te hebben.

   

  2013 gaat denk weer zoiets zijn…

  Met vooral 4x in de week looptrainingen

  Maar af en toe ook mountainbiken, inline skaten, fitnessen, zwemmen….

  En elke woensdag avond samen met Jordy en Jessy taekwondo

   

  Mijn allermooiste jogging vond ik de Pallieterjogging in Lier. Waar ik helemaal alleen naartoe ging.

  Ook door de stad, maar ook over de Netedijken.

  Met de trein daar naar toe gereisd, terug geraakte ik niet in Mol met de trein, panne in Herentals waar mijn gezin mij dan met de auto maar ging ophalen dan.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-01-2013, 12:43 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (1)
  23-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstjogging Lilse bergen

  Zondagochtend 23december 2012, de wekker gaat, ik druk natuurlijk nog een paar keer op de snooze knop.  Acht uur stap ik uit bed. Ik laat de hond buiten en ik hoor dat het regent. Normaal staat er een 16km looptraining op mijn hardloopschema, maar ik wil liever vandaag meedoen met de kerstjogging op het domein van de Lilse bergen in Gierle. Maar ik ben aan het overpeinzen. Zal ik wel gaan hardlopen? Niet gewoon een rustige zondag houden?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  Ik maak een ontbijtje, een eitje aan het koken. Bobby de hond laat ik weer binnen en de regen is opgehouden. Geen smoesjes dus meer Sandra. Ik doe mijn loopkleren aan, als ik vandaag niet ga, moet ik morgen of overmorgen, nu ik juist in het vooruitzicht twee rustdagen heb. Vandaag komt beter uit. Dus eet ik een gekookt eitje, een boterham, multivitaminen fruitsap en een koffie voor wakker te worden. Ik neem mijn regenjas mee, een handdoek en een banaan.

  Het is nog een donkere zondagochtend, er stond wat wind en het regende nog altijd een beetje.

  Ik parkeerde de auto al op een parking vol plassen en slijk, maar de regen was inmiddels opgehouden.

  Gewoon hop naar de inschrijfstand en mij ingeschreven. 10km, dat betekende vier rondes doen, ik heb er een hekel aan, in een dezelfde rondje te lopen, maar voor 5km kom ik mijn bed niet uit, zeker met dit weer niet. Bij de start was het nog rustig, maar tegen 10 uur komt de Kerstman het startschot geven. Modder, vettige boel, plassen, gelukkig ook stukken verhard. Maar terug door bosgebied, werden mijn loopschoenen toch nat, de eerste ronde al, ik was nog maar zelfs op de helft van het eerste rondje, maar we gaan door.

  De eerste ronde had ik niet echt door, dat ik al langs de start was gekomen, maar besefte wel dat ik er nog drie moest, elke ronde riep de omroeper mijn naam ook. Door ik een startnummer had, kon ik eigenlijk niet vroegtijdig afhaken. Maar we gingen door, tempo zat goed, hoewel het toch wel zwaar aanvoelde allemaal, toch denk ik dat ik een PR heb gelopen want op een uur had ik 9km gelopen (dat denk nooit in een uur behaald) maar mijn Garmin conect (gegevens van mijn sporthorloge naar de laptop) werkt voor het moment niet (komt omdat ik een nieuwe laptop heb)

  Maar na vier rondes was de finish in zicht, de omroeper nog ‘ze is haar haren nog aan het goed doen voor de finish foto.’ Euh dat was het niet bepaald maar ik had 9km900m op 1u6minuten gedaan (en dat is voor mijn doen heel snel dus)

  Ik was niet laatste, bij de laatste ronde nog twee vrouwen ingehaald. Maar ik bungel wel weer ergens achteraan bij de uitslagen denk. Ach soit, het toch maar weer gedaan. Maar bij de finish kreeg ik te horen dat er geen tombola omslagen waren, ik kon dat wel binnen vragen, deed ik dus, maar daar snapte ze niet omdat er zoveel prijzen waren als zoveel inschrijvingen, dus moest ik maar wachten, tot alle nummertjes tombola prijzen weg waren. Niet leuk natuurlijk als je nat, bezweet, vuil bent en naar huis wil. Gelukkig kwam van de organisatie ook binnen en werd het opgelost, ik kreeg een fles rode wijn (heel blij mee, want ik drink in de weekenden altijd heel graag wijn) voor mijn manneke nog een kortingsbon van de Hubo (kunnen we heel goed gebruiken voor de verbouwingen van de slaapkamers)

  Thuis meteen Hawai hamburgers gemaakt uit het nieuwste Sonja Bakker boek (bereik je ideale gewicht met heel het gezin) was superlekker. Nadien heerlijk in bad en een rustige zondag gehouden.  Ook heb ik vandaag geen 16km gedaan, maar dus 10km…ik ben stijf…..

  Maar weer dichterbij de halve marathon van Schoorl. MyAsics loopschema ook nu over geschreven in mijn nieuwe agenda, wat ik vanaf morgen al kan gebruiken. En met een flyer van de Noorderloper al een paar nieuwe loopevenementen in mijn agenda genoteerd.

  Bijlagen:
  DSC_3436.jpg (238.7 KB)   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  23-12-2012, 00:00 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (0)
  09-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.camelbag

  Vandaag stond er een 16km rustige duurloop op mijn loopschema.

  Het liefst loop ik in de ochtend, zo ik toch nadien aan mijn dag nog iets heb.

  Gisteren nog bij de kapper er nog over gepraat, Els de kapper loopt juist het liefst na een dagje werken. Ik krijg juist wat energie zo na het lopen.

  Maar verleden jaar liep ik vanaf deze lange afstand met zo’n gordel met wat flesjes erin, ik voelde me er net Tomb Rider mee J toen ik een looptraining deed van Turnhout naar Dessel toen (ga ik denk ook niet meer doen, mij laten afzetten daar en zo terug komen, wat een verkeer, vuiligheid…dan maar door de natuur) maar toen viel er ook opeens een flesje ervan af.

  Dus had ik al een tijdje terug zo’n camelbag gekocht. Ja ik voelde me inderdaad precies een kameel, maar het was zeker te doen, je kan er mooi je ID kaart ook nog erin kwijt, wat geld en mijn BlackBerry. (mijn autosleutel had ik in mijn loopbroek zakje zitten, een energiereep in het zakje van mijn loopshirt)

  Ik had de rugzak voor de helft gevuld met water. Na 4km ging ik voor het eerst proberen eruit te drinken, de darm eruit trekken, drink tjoepke eraf getrokken oh, maar… ik kon water drinken. Bij 6km een halve graanreep opgegeten, ook niet gemakkelijk, wat lopen en eten te gelijk. Maar ik voelde me daarna wel wat meer energie hebben, tempo lichtjes verhoogd. Zo ook bij de 10km, 12 en nog eens bij de 14km wat water gedronken. En zo 2u9minuten over mijn 16km gedaan.

  2wandelroutes van Postel gedaan, de auto bewust aan brug2 in Retie gezet, anders kan ik eerst bijvoorbeeld de 10km rode route doen, kom ik terug op de parking bij de abdij en dan nog de wandelroute van de 6km doen (ik weet uit ervaring van verleden jaar, als je zo terug komt bij de auto dat het verleidelijk is eventueel te stoppen…doe ik natuurlijk niet hoor, maar, dus de auto aan de brug gezet en die twee wandelroutes door elkaar gelopen.

  Blijkbaar kan je dat klotsen vermijden, maar waarom zit er dan geen gebruiksaanwijzing bij de rugzak. Als iemand mij dat kan uitleggen, graag! Maar ik had geen hinder van mijn rugzakje.

  Ik zou eigenlijk zelfs zo ermee de halve marathon ermee kunnen doen, dan moet ik niet vertragen, wandelen bij drankposten in Schoorl, toch denk ik erover juist die drankposten wel te  gebruiken,dat hoort er gewoon erbij hé, dan maar wat harder lopen nadien om te proberen mijn finish tijd te behalen binnen de 2u30minuten.

  Bij GroetuitSchoorl run is er water, thee… stukjes appelsien en bananen onderweg, altijd beter dan enkel water in mijn camelbag.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-12-2012, 11:41 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (2)
  07-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.running in the snow

  Koning winter is dan gekomen. 7december 2012
  gisteren toen ik op mijn werk was, verwittigde de nieuwsberichten al, blijf thuis (al maar een geluk dat ik vrijdags dan niet moet gaan werken)

  Gisteravond meteen na een dagje werken, met de kinderen nog naar de Decathlon in Olen gereden voor snowboats, enkele jaren terug, waren die opeens nergens meer te verkrijgen, dat moesten we nu vermijden hé. Ze kunnen weer een paar winters er weer mee voort.

  Maar zo’n grote sportwinkel…verleidelijk verleidelijk!

  Omdat ik keihard aan het trainen ben al voor GroetuitSchoorl run 10februari 2013 (halve marathon) vond ik van mezelf dat ik wel nieuwe loopkleren verdiend had J

  Dat werd een loopshirt, handige opbergzakje, knalgeel van boven (voor de rest grijs) wind, water, zweet afstotend…de mouwen waar je hand in kan steken, cape erop.

  Voor thuis rond te lopen (of om te werken) een lekkere warme zwarte joggingbroek nog en een grijze vest met heerlijk warme pels erin hmmm… (had ik verleden week al spijt van dat ik dat niet gekocht had)

  Vanochtend vroeg half vier werd ik al wakker, er was inderdaad een storm, maar toen ik naar buiten keek, geen sneeuw te zien.

  Nog in slaap gevallen, tot half zes, nu was het wel met een slaapkop.

  Maar op het moment dat Kelly en Jessy zich klaar moeten maken voor school begon het te sneeuwen.

  ‘Kelly we kunnen je met de auto naar school brengen hoor.’  Maar de puberende scholieren gaan met de fiets. Ze waren op tijd vertrokken en 8:10uur kreeg ik een sms dat ze goed op school was gekomen. Hopelijk houdt het echt op met sneeuwen deze namiddag, worden de fietspaden sneeuwvrij gemaakt. En vooral, het is leuk die sneeuw, maar nu kan ik deze avond niet naar de bioscoop Twilight. (ik rij altijd het liefste naar Antwerpen naar de bios) zal voor een andere keer zijn dan.

  Volgende week heeft Kelly examens.

  En vooral ik wil volgende week naar de high tea van Sonja Bakker voor haar nieuwste boek en dan lekker bij mijn ouders logeren, zaterdagochtend daar mijn looptraining doen eens. Volgende week zaterdag mijn zusje haar verjaardag vieren. Maar dat betekend wel dat ik liefst sneeuw en ijsvrij naar Noord Holland moet rijden.

  Maar weer of geen weer, ik wil zo veel mogelijk mijn looptrainingen kunnen doen. Dus Jordy wakker gemaakt voor zich klaar te maken voor naar school te gaan.

  Mijn loopkleren aan gedaan, eerst samen met Jordy naar school gewandeld (de eerste 1500meter dus) dan mijn looptraining ingezet.  Het moest eigenlijk een snel training zijn van 8km, maar door de sneeuw toch niet echt de snelheid kunnen maken. Het is 6,6km geworden aan gemiddeld 8,58/km, hartslag 134 BPM

  Cape opgedaan, eerst zag ik niet veel door de sneeuw, wind… ik ben naar de grachtkant gegaan, beetje bos gebied , daar was het wel rustiger. Ik heb gelopen en dat is het voornaamste hé.

  Zondag staat er 16km op mijn schema, dat betekend dat ik de camelbag ga proberen, want meer dan twee uur lopen, dan moet ik me voor vocht voorzien hé.

  We zien zondag nog wel…
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-12-2012, 14:01 geschreven door PumapowerSandra  
  Reacties (1)
  Archief per week
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Foto
  mede lopers, loopsters favoriete websites
 • Rinus runner
 • funrunner Patrick
 • running lady Wendy
 • marathonman Mario
 • joggertje71 Gerry
 • sportjes Evy
 • marathonloper Marc Bemong
 • marathonman365
 • mijn hyves
 • Rensbie&Thieschou (ons boeken, schrijven.....)

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!