Inhoud blog
  • Egards:
  • VERSCHIL TUSSEN DE VERSCHILLENDE PROTOCOL INSTANTIES
  • PROTOCOL OFFICERS WEEK
  • INFORMATIE BOEKJE
  • Bekwaamheden
  • Algemene opleidingsvoorwaarden
  • PROTOCOL CURSUS
  • onder constructie
  • ACTO
  • Presidentiële diplomatie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Speelt PROTOCOL (diplomatie) een belangrijke factor in het bedrijfsleven ?
    Ja, want zonder protocol zou er weleens langs elkaar gewerkt kunnen worden.
    Protocol is iets van vroeger, nu hebben we alleen tijd om geld te maken.
    Protocol is een aangelegenheid van Buitenlandse zaken.
    nou ja, laat het maar voor de oudere mensen, die weten wat ermee te doen.
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
    Foto
    Protocol Consultancy & Educatie
    voor optimale begeleiding
    met de hoed in de hand, gaat men door het ganzeland
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modern Protocol = Relatiemanagement; meer rendement op bijeenkomsten
    Modern Protocol = Relatiemanagement; 
    meer rendement op bijeenkomsten 

    Bij het woord protocol denken we al gauw aan normen en regels die om de hoek komen bij bezoek van hoogwaardigheidsbekleders. In de praktijk blijkt modern protocol echter een belangrijk hulpmiddel voor organisatoren om goed gastheerschap toe te kunnen passen bij bijeenkomsten. Regelmatig krijgen organisatoren van congressen en events te maken met hoogwaardigheidsbekleders en soms zelf leden van het presidentieel huis die hun bijeenkomst met een bezoek vereren. Protocol komt dan zeker om de hoek kijken, want er gelden normen en regels hoe deze gasten ontvangen moeten worden. 

    Modern protocol is een vak dat meer van u vraagt dan alleen gezond verstand en aandacht. Het vereist veel kennis en vaardigheden om grip te krijgen op de complexiteit van de uitdaging. Een geslaagd evenement vloeit voort uit professionaliteit in het gastheerschap. De juiste toepassing van het protocol is daarbij essentieel. Protocol Consultnacy & Education leidt cursisten en studenten op tot professionals in protocol. Na het volgen van de opleiding bent u in staat de uitdagingen van het complexe protocolmanagement aan te gaan. Protocol wordt regelmatig ervaren als overdaad en franje, terwijl in werkelijkheid het accent ligt op een internationaal aanvaarde methodiek die antwoord geeft op vragen als: Hoe presenteert u zich op de juiste wijze in het buitenland, rekening houdend met de cultuurverschillen? Hoe geeft u structuur aan een afscheidsreceptie? Hoe voorkomt u gevoeligheden bij het placeren van gasten? Wat is rangorde en welke gasten krijgen de hoogste rang? Hoe worden hostessen ingezet om de genodigden te ontvangen en placeren? Op welke type bijeenkomst is protocol van toepassing en hoe worden die bijeenkomsten georganiseerd? 

    Onder protocol wordt door velen wat anders verstaan. 
    De definitie van klassiek protocol is: het geheel van geldende internationale regels die ontmoetingen tussen officiële functionarissen bepalen. De regels van het protocol zijn internationaal gelijk afgestemd tijdens het Congres van Wenen in 1815. Daarnaast wordt ook veelvuldig gesproken over etiquette. Dit is meer het gedrag tussen mensen onderling en veranderen continu doordat de maatschappij verandert. 

     Waar komen we protocol tegen op events? 
    Wij gebruiken modern protocol om op afscheidsrecepties bijvoorbeeld te voorkomen dat men lang in de rij moet staan. Protocol is de logistieke organisatie van het gastheerschap op een ontmoeting. Protocol wordt ook gebruikt om het aantal ontmoetingen te vergroten. Of om bepaalde mensen met elkaar in contact te brengen. Dit is het relationele aspect van protocol. 

    Dat gaat veel verder dan de traditionele regels? 
    Modern protocol is 'relatiemanagement'. Met protocol vergroot je het aantal ontmoetingen en dus maak je een bijeenkomst doelmatiger. Dit aspect van protocol, de methodiek, is dus niet ouderwets of stijf. De methodiek van het protocol is niet alleen toepasbaar op protocollaire bijeenkomsten maar ook tijdens modeshows, relatiebijeenkomsten, congressen, gala's en zelfs dance-events. 

     Protocol in de 21ste eeuw. 
    Een geslaagde ontmoeting is het gevolg van professionaliteit in het gastheerschap. Niet alleen een gedegen organisatie is belangrijk op een bijeenkomst, •maar ook de wijze waarop aandacht wordt geschonken aan de gasten en de gelegenheid die hen wordt geboden andere gasten te ontmoeten. De juiste toepassing van het protocol is daarbij essentieel.

    24-02-2012 om 00:00 geschreven door Lepelblad  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een Protocol Officer
    WAT IS EEN PROTOCOL OFFICER 

    Een Protocol Officer is iemand die handelt in zaken die betrekking hebben op etiquette protocol. Veel Protocol Officers werken voor de uitvoerende tak van de nationale regeringen, of in het leger, maar ze kunnen ook gemakkelijk werken binnen evenementen. Het doel van een Protocol Officer is ervoor te zorgen dat alle gedragsregels in een situatie worden waargenomen, en dat alle gasten op een evenement zijn comfortabel en goed verzorgd. Dit betekent dat een Protocol Officer van alles, van de kleur van het bed van een gast linnen tot het item muziek dat gespeeld moet worden bij een bezoekend staatshoofd afhandelt. Werk als een Protocol Officer is veeleisend. Of een Protocol Officer werkt in het corps diplomatique, moet hij of zij een zeer ervaren en deskundig diplomaat zijn. De meeste Protocol Officers spreken meerdere talen, en ze zijn bekend met de cultuur en gewoonten van vele volken. Ze zijn ook uitstekende communicators, met een onberispelijke persoonlijke uitstralingen gedrag. Onnodig te zeggen dat Protocol Officers oog hebben voor detail, en ze zijn ook zeer georganiseerd, in staat van het orkestreren van alles, van een drie maanden durende diplomatieke tour naar een formele bal. Elke keer dat hooggeplaatste regeringsfunctionarissen aanwezig zijn, is een Protocol Officer erbij betrokken, en soms zijn er meerdere Protocol Officers nodig om de details van de vergadering in goede banen te leiden. Dit geldt zowel nationaal als internationaal, en het is vooral belangrijk in diplomatieke onderhandelingen, wat als een lichte overtreding van het protocol kan worden gezien kan een reden zijn om onderhandelingen af te breken. Protocol Officers worden ook gebruikt om de weg te effenen tijdens vergaderingen tussen bedrijven, onderwijsinstellingen, wetenschappelijke laboratoria,en andere entiteiten. Als mensen vreemde landen bezoeken als vertegenwoordigers van hun land of instellingen, zijn er Protocol Officers die hen vaak coachen om zich passend te gedragen. In Japan, bijvoorbeeld, een complexgedragscode regelt vele sociale interacties, en het is gemakkelijk om deze sociale code te schenden, zonder zich daarvan bewust te zijn, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Een Protocol Officer kan ervoor zorgen dat deze schendingen niet gebeuren, waardoor de interactie vlot en productief verloopt en waaruit blijkt dat de bezoeker respect en waarde hecht aan culturele tradities. Naast het feit dat ze goed georganiseerd en geïnformeerd zijn, zijn vele Protocol Officers ook opvallend bescheiden. Zij moeten bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor alle gebeurtenissen die zich voordoen op hun horloge, van onwetend plaatsen van aartsrivalen naast elkaar op een staatsdiner tot aan cultureel-ongeschikt voedsel aanbieden aan een bezoekende gast, en terwijl ze aanwezig zijn bij grote evenementen, zijn ze grotendeels onzichtbaar. Als een Protocol Officer naar voren moet komen in het openbaar, is het vaak omdat een blunder is gemaakt of zal worden gepleegd.

    24-02-2012 om 00:00 geschreven door Lepelblad  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zakelijke omgangsvormen en Etiquette
    ZAKELIJKE OMGANGSVORMEN EN ETIQUETTE

    Hoe eet ik met een vork en mes, mag ik eet smakelijk zeggen, zit je direct aan tafel tijdens een zakelijke lunch? Het is heel handig als je weet hoe het hoort tijdens een zakendiner, kantoorborrel of als je gasten ontvangt. 

    Etiquette heeft alles te maken met omgangsvormen, normen en waarden. De regeltjes vormen een hulp tijdens het zakendoen. Zeker geen saai onderwerp maar boeiend en actueel. 

    Aan de hand van een gefingeerde afspraak met een opdrachtgever komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

    * Ontvangst van gasten 
    * Groeten, voorstellen, visitekaartjes ritueel
    * Diner met een zakenrelatie
    * Tafeletiquette 
    * Roken 
    * Receptie bezoek 
    * Verbale en non-verbale communicatie 
    * Kledingscode 
    * Telefoneren. Sms’en en internetetiquette 
    * Omgangsvormen 

    Duur van de workshop: 5 - 6 uur, afhankelijk van uw wensen. 
    Aantal personen: 10-30 personen, grotere groepen zijn ook mogelijk.
    Prijzen op aanvraag. 
    De workshop kan op eigen locatie, in een extern restaurant of in een vergaderzaal worden georganiseerd.

    22-02-2012 om 00:00 geschreven door Lepelblad  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Protocol Team
    de opgeleide dames van Protocol Consultancy & Education

















    21-02-2012 om 00:00 geschreven door Lepelblad  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Protocol, Diplomatie, cursus, training, workshop
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protocol Consultancy & Educatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wij hebben de afgelopen jaren diverse personen opgeleid tot Protocol Officers en zijn van plan om het niveau te gaan verhogen waardoor de prijzen enigszins verhoogd zullen worden. echter is de kwaliteit welke wij zullen leveren gelijk aan de prijs.

    de cursus Protocol Officer zal geen drie maanden cursus meer zijn maar zal thans  ( ingaande 2022) een cursus van een jaar worden.

    wij zijn thans ook bezig met het accrediteren bij MINOV van de opleiding waarbij er enkele eisen gesteld worden waaraan wij zullen moeten voldoen.

    wij zullen in de nabije toekomst dieper en omstandiger hier op ingaan.

    staat u mij toe het voorlopig hierop te houden en volgt u de verdere ontwikkelingen via deze site op de voet.


    Met Vriendelijke groeten

    Vincent G. Lepelblad
    Directeur

    21-02-2012 om 00:00 geschreven door Lepelblad  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/03-21/03 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 23/02-01/03 2015
  • 28/07-03/08 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    schending van de eerbaarheid van de vrouw!!!

    Er heeft zich een geval voorgedaan in een hotel waarbij een serveerster voor bediening naar de kamer van een gast moest, nadat deze had gevraagd dat deze serveerster hem moest bedienen. de gast slecht met een baddoek om zich maakt voor de serveerster open, zij ziet hoe hij gekleed is en stapt de kamer binnen om hem te bedienen. De hotel gast met een zekere status grijpt haar vast van achteren en wrijft zich tegen haar aan. hierna wringt zij zich eruit en gaat een klacht tegen hem in dienen bij de politie. Heeft zij correct gehandeld?


    agenda

    Sluitingsdatum inschrijving Junior Protocol Officer is 22 oktober2012. Cursus start op 01november 2012.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs